עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום. התקנתי לא מזמן לינוקס (אובונטו 6.10) במקביל לחלונות XP (יצרתי שתי מחיצות חדשות אחת בext2 - כי ext3 לא עבד ואחת swap). בעיקרון הכל עובד די בסדר, יש חיבור לאינטרנט (ראוטר) ואני פחות או יותר מסתדר. עם זאת, ישנה בעיה. אני לא מצליח לגשת לקבצים משותפים על המחשב שמריץ לינוקס מתוך מחשבים אחרים ברשת (שמריצים חלונות) כל פעם שאני מנסה להיכנס הוא דורש ממני שם משתמש וסיסמא. אני מספק לו את שם המשתמש והסיסמא שלי והוא לא נותן לי להכנס. חיטטתי בגוגל ומצאתי את התשובה הזו: ניסיתי לעשות מה שהוא אמר , אבל, הוא לא נותן לי לשמור את הקובץ - אומר שאין לי מספיק הרשאות. ניסיתי להיכנס כroot אבל הוא לא מקבל את הסיסמא שלי... הלכתי הלאה באותו ת'רד והפותח של ההודעה אמר: גם זה לא עב…

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  2. שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  3. Started by bykeking,

שלום! עבדתי לפי המדריך בUbuntu Guid, ואני חושב שהבעייה היא בפקודה Load "GLX" בקובץ xorg.conf. שאני מדליק את המחשב אני מקבל הודעה מוזרה כזאת, וכתוב שם Failed to start X serve, ואני יכול לעבוד רק בטרמינל, בלי ממשק. יש למישהו מושג איך לסדר את זה? איך אני יכול לערוך את Xorg.conf בלי הממשק? (אני מקבל הודעת שגיאה בפקודת gedit, שהוא לא יכול לטעון את הממשק.) תודה לעוזרים! Fixed. Thanks

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  4. Started by nir2far,

שלום, אני מחפש מישהו בעל הבנה ורקע בלינוקס ותקשורת לצורך עבודה על מערכות Asterisk / FreePBX. אני לא מחפש גורו ואין שום בעיה באם משהו מעונין ללמוד את התחום ומגיע רק עם רקע ראשוני. אין מדובר במשרה מלאה, כרגע מספר שעות בשבוע בלבד.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום רב, אני רוצה לעבור ללינוקס, אבל כבר בעיה (אני מקווה שזה לא ימשיך ככה). יש לי את ההפצה של מנדריבה ONE 2007, אני מנסה להתקין אותה, הוא טוען לי בהתחלה ואז כאשר הוא עובר מסך המסך LGF700P שמחובר על כרטיס המסך READON 9700 נכבה. אבל מה, בטלויזיה שמחוברת אל ה TVOUT בכרטיס המסך ממשיכים לראות את ההתקנה, זה קורה לפני המסך של בחירת שפה. מה יכולה להיות הבעיה? לפי חיפושים פה ושם הבנתי שיכול להיות שהרזולוציה שהמסך מקבל לא מתאימה ולכן צריך להגדיר על איזה רזולוציה לעבוד, איך עושים את זה? אני נוב בלינוקס. הלוח אם שלי הוא של ASROCK עם צ'יפסט של SIS ועם כרטיס מסך מובנה (יכול להיות שהבעיה נעוצה שמה למרות שאיני משתמש בו?) המעבד הוא AMD 2500, זיכרון של קורסאייר 512 מגה, וכרטיס מסך כפי שציי…

• 0 תגובות
    • 663 צפיות
  6. שלום, אני מחפש כרטיס רשת USB אלחוטי שיעבוד בקלות עם רוב הפצות הלינוקס. ברשותי כרטיס של נטגיר, שניסיתי בעזרת ndiswrapper על שלוש הפצות שונות ופשוט לא הצלחתי להתקין. זה כרטיס שידוע כבעייתי במיוחד, ואני מעדיף לקנות אחד חדש אם אני אדע שהוא יעבוד בוודאות וללא בעיות עם רוב ההפצות של לינוקס. האם מישהו מכיר כזה? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Nihility,

לכל אלו שהיו להם בעיות להפעיל את בריל על קנופיקס עם כרטיסי מסך חדשים של נוידיה, הנה הדרך לגרום לזה לעבוד. נלקח מפה: http://www.knoppix.net/forum/viewtopic.php?p=111972 אגב, ממש בקרוב תצא גרסת 5.2.1!

• 0 תגובות
    • 793 צפיות
  8. Started by עמיר,

כמה הפצות... http://kde-files.org/CONTENT/content-files/44218-linuxdistrotimeline-7.2.png (כמובן שיש הרבה יותר שלא מופיעות, כמו הישראליות וכו')... ומי שלא מכיר, מיקרוסופט נגד קוד פתוח http://mshiltonj.com/software_wars/current/

• 0 תגובות
    • 783 צפיות
  9. Started by Double_N,

כאשר אמור להפתח חלון הקשור לחלון הפעיל, אני צריך ללחוץ על החלון הפעיל כדי לראות את החלון החדש, הוא לא "קופץ" אוטומטית". ככל הנראה שיניתי בטעות את אחת ההגדרות בBeryl ועכשיו אני לא מוצא איך מסדרים את זה..

• 0 תגובות
    • 747 צפיות
  10. Started by DOGMA,

יש לי סימולטור של מערכת דומיית יוניקס שרץ על לינוקס בטרמינל. הסימולטור מדמה מערכת של פיילר, ולכן גם מתממשק עם הכרטיס רשת. הבעיה היא שהוא מתממשק עם הכרטיס רשת ברמה יותר גבוהה מרמת הDRIVER כלומר אי אפשר להשתמש בכרטיס רשת ווירטואלי, BRIDGE או לעבוד איתה בVMWARE. מהסימולטור ל"HOST" יש פינג, והוא רואה את החיבור טוב ויפה, אולם מהHOST אליו אין שום דבר. ניסיתי להרים BRIDGE ולהגדיר אותו בתור הDEFAULT GATEWAY של הסימולטור אבל זה לא עבד. למישהו יש רעיון איך אפשר לעשות ניתוב פנימי בין "המחשב" לסימולטור? ד"א אני אספק SCR ברגע שאני אצליח להרים משהו שעושה פרינטסקריין, לצערי XWUD לא רוצה לעבוד ומשום מה הXFCE של ZENWALK לא מוכן לקבל את הפקודה SCREENSHOT SCR כמו שהמדריכים מבקשים להוסיף לקי…

• 0 תגובות
    • 757 צפיות
  11. Started by most,

הורדתי את ה-LIVE CD של PCLINUX. יש את כל ההגדרות האלה בהתחלה שהוא מבקש להגדיר, הגדרתי אותם. יש את ההגדרות של האינטרנט, הגדרתי כל מה שצריך שם אבל אחרי שהוא שואל אותי עם להתחבר לאינטרנט עכשיו, אני עושה לו כן ואז המנורה של ה-ACTIVITY במודם נכבית והאינטרנט לא עובד ב-PCLINUX. שאני עושה ריסט למחשב האינטרנט חוזר לעבוד ב-XP אבל שוב ב-PCLINUX אני לא מצליח להפעיל את האינטרנט. ניסיתי לשנות את ההגדרות של האינטרנט אבל זה לא עזר. מישהו יודע מה הבעיה ? איך אני מסדר את זה ?

• 0 תגובות
    • 730 צפיות
  12. זה קשור לבריל ? (בubuntu)

• 0 תגובות
    • 988 צפיות
  13. Started by dids22,

הכל התחיל אחרי שעשיתי את העדכון האחרון מאז אני מקבל שגיאה ב gdm ניסיתי לטעון את gnome ב inittab במקום Daemon אותה שגיאה עשיתי שכשיופעל שרת x (start x) גנום יעלה אוטומטי (ע"י עריכה של הקובץ xinitrc) גם זה לא עובד הנה הlog X Window System Version 7.2.0 Release Date: 22 January 2007 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2 Build Operating System: UNKNOWN Current Operating System: Linux myhost 2.6.20-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Apr 20 22:54:27 CEST 2007 i686 Build Date: 08 April 2007 Before reporting problems, check [url]http://wiki.x.org[/url] to make sure that you have the latest version. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) def…

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  14. Started by Googleness,

בזמנו על דאפר הצלחתי לסדר שכל הכפתורים של העכבר יעבוד עם איזה עריכה בxorg.conf הקיצר בחדש אני מנסה כמה דברים ומדריכים שמצאתי : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=65471 http://my.opera.com/Mr%20Green/blog/show.dml/140616 http://www.linux-gamers.net/modules/wiwimod/index.php?page=HOWTO+Typhoon ותמיד אני מקבל שגיאות בX ונפלט לסביבת טקסט שם אני צריך לערוך בחזרה את הXORG.CONF... עצות?[br]פורסם בתאריך: 27.04.2007 בשעה 19:35:49 הצלחתי לפתור את הבעיה לפי המדריך הבא:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#Mice

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  15. ההתקנה על laptop כשהמערכת עולה אני רואה את האייקון רשתות בסרגל העליון בצד ימין לא ברור לי למה אבל פעם יש רשימת נקודות חיבור שדרכם אני יכול לבחור ופעם אין... במצב "נורמלי" שכן יש, אני יכול לבחור מתוך 4 רשתות שקרובות(כולם עובדות דרך ווינדוס) אבל לא מצליח להתחבר לאף אחת-זה נראה כאילו הוא מתחבר(האייקון משתנה) ואז אחרי דקה זה נפסק ללא כל הודעה ??? זה יכול להיות בגלל דרייבר? הורדתי דרייבר חדש לכרטיס רשת ואין לי מושג איך מתקינים אותו... תודה,

• 0 תגובות
    • 843 צפיות
  16. שלום, יש לי מערכת הפעלה Kubuntu 6.10 והתקנת עליו את Berly' לצערי אחרי מספר הפעלות סטנדרטיות וללא כל תקלה , כאשר מערכת ההפעלה עולה ונכנסת לחשבון הוא פשוט נתקע ונעצר ואי אפשר לעשות כלום, האם מישהו מכיר את התופעה ויש לו פתרון לבעיה? ובכל מיקרה, איך אני מצליח דרך שורת הפקודה לבטל כל פעם שעולה המערכת לעלות את Berly פעם אחת ולתמיד? במיקרה וזה לא יעזור האם יש פתרון בדמות ניסיון התקנה מחדש של המערכת שתזהה לבד את הבעיה ותדרוס את האופציות הקודמות? תודה.

• 0 תגובות
    • 741 צפיות
  17. Started by lior51,

שלום אני מנסה להפעיל את התוכנה בעזרת WINE הכל עובד אבל יש בעיה .. הוא מבקש דירטיקס מאיפה אני יכול להיא דירטיקס זה בכלל אפשרי?

• 0 תגובות
    • 831 צפיות
  18. Started by nim901,

לא שזה מעניין מישהו אבל היום יש את Apple WWDC 2007 http://live.gizmodo.com/ מעניין מה סטיבי מתכנן

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  19. Started by lior51,

שלום כשאני ניכנס לתוכנה אני לא רואה את רשימת השרתים או כל דבר אחד שכתוב נגיד אני עושה חיפוש הוא מראה שיש תוצאות אבל זה כיאלו אין פונטים לא רשום שום דבר.. אני חושב שיש בעיה בפונטים למישהוא יש רעיון תודה ליאור

• 0 תגובות
    • 881 צפיות
  20. Started by hirs,

ברשותי מחשב ישן, בערך משנת 2000 ברצוני לחבר אותו לטלויזיה ושיריץ סרטים, שירים, תמונות בנוסף יתחבר לאינטרנט ואפשרות לשימוש משרדי (דמוי אופיס) כרגע מותקן עליו WIN98SE. איזה מערכת הפעלה תכלול אפשרויות מולטימדיה קלות להפעלה וגם לא יכביד על המחשב? מעבד intel p2 mmx 400mhz לוח אם MSI ms-6163 ATX BX13 גרפי ASUS AGP-V3800 32mb זיכרון CRG sd 256mb 133mhz ספק CODEGEN 200xa 300w - atx 2.03(P4) קשיח WD wd205aa 20.5GB

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by simla101,

יש לי בבית ויסטה ואובונטו...האובונטו רואה את 2 מחשבי הXP שיש בבית...אבל לא את המחשב ויסטה...הויסטה רואה את האובונטו (אבל לא יכול לכתוב אליו כלום) 2 שאלות 1)איך אני עושה שהויסטה יוכל לכתוב לאובונטו (בלי להתקין כל'מני תוכנות שממירות מערכת קבצים או מדמות מערכת קבצים או משהו כזה) 2)איך אני גורם לאובונטו לראות ת'ויסטה? (אגגב אם זה משנה יש פינג בין 2 המערכות) 3) לא קשורה במיוחד אבל, איך אני מתקין THEME? אני מוריד את הקובץ TAR.GZ וזהו? הוולפייפר פשוט לא נמצא שם! צריך להוריד אותו בנפרד? איך זה הולך? צריך לעשות קינפוג שונה לשאר הדברים (כמו למשל icons וכאלה) או שהכל נעשה מעצמו? תודה תודה

• 0 תגובות
    • 749 צפיות
  22. בקשר לשיתוף שהתחלתי לדבר עליו באשכול הקודם. ניסיתי בכל דרך (כולל סמבה שלא הבנתי מה עושים איתה אחרי שמתקינים) לשתף תיקיות בין XP לאובונטו אבל אני לא מצליח, אולי תוכלו לעזור לי? (אני לא מוצא את התיקיות שיתוף של הXP בלינוקס והפוך) ובנוסף אני לא מצליח להוסיף אייקונים לבחירה (נגיד אני יוצר משגר ואני רוצה אייקון מסוים) מאיפה אפשר להוריד חבילות אייקונים? ואם כבר מדברים, איך קוראים לחבילת פונטים שדומה לאלה של מייקרוסופט? לא מצאתי אותה אה, ואולי יש דרך להבהיר את המסך? כי המסך הזה נורא כהה וכמה שמבהירים אותו פיסית זה לא עוזר, אז חשבתי אולי יש איזה כלי תודה!

• 0 תגובות
    • 901 צפיות
  23. חוקי הפורום ברוכים הבאים לפורום 'מקינטוש'! פורום זה נועד לשאלות בכל הקשור למערכת ההפעלה Mac OS בגרסאותיה השונות. אם נתקלת בבעיה במקינטוש, לא מצאת איך להשתמש בפונקציות של המערכת הפעלה, או סתם תהית בקשר לעדכון מסויים למערכת זהו הפורום המתאים לשאלתך. בפורום זה ניתן לשאול שאלות רק על נושאים הקשורים במקינטוש. במסגרת ניסיון לשמור על רמת דיון גבוהה בפורום, הוחלטו מספר חוקי פורום שעל כל משתמש לדעת וליישם. אנא הקדישו מספר דקות לקריאתם והבנתם, בכדי לחסוך אי-נעימויות מאוחר יותר. לחצו כאן לקריאת חוקי הפורום נא לשים לב שחוקי הפורום השתנו וכעת מותר להקפיץ אם עברו 24 שעות מההודעה המקורית. שימו לב: ישנה תופעה בפורום מקינטוש של פתיחת ת'רדים בסגנון של "Mac VS PC". כל ת'רד שייפתח עם שאלה מן…

• 0 תגובות
    • 6.6k צפיות
  24. Started by Nihility,

זה אמור לגרום למחשב לעלות יותר מהר בגלל שהוא לא מחכה שכל שלב יסיים לעלות לפני שהוא עובר לבא. אני רוצה לדעת אם זה שיפר למישהו את הביצועים ובכמה והאם זה גרם לבעיות. במיוחד מעניינים אותי הביצועים על מחשב עם ליבה אחת.

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  25. קחו מדריך טוב שמסביר איך לעשות את ההתקנה עובד בדוק אתמול הצלחתי והכל עובד http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=341727

• 0 תגובות
    • 762 צפיות

דיונים חדשים בפורומים