לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
-
טוב-דבר ראשון שרציתי לומר הוא שדיי נמאס לי מה win98 שעומד אצלי עכשיו ואני עומד להתקין לינוקס+win xp(אם אני אצליח-ראו תרד בפורום וינדוס). דבר שאני הוא שאני ניובי גמור בנושאי לינוקס - לא מכיר שום גרסה של מערכת הפעלה אבל אני ממש אבל ממש מוכן להתקין אותה ולהתחיל ללמוד. רציתי לבקש מכם איזה faq באיזשהו אתר בנושאי הלינוקס(כמובן יותר טוב אם תענו לי פה אבל עצם זה לא כול כך משנה) אז הנה השאלות שלי: 1. עכשיו יש לי 2 מחיצות (C,D) ושניהם הם ב FAT 32 - אני התקוונתי להתקין את לינוקס ב D ואת winxp ב C, אז תגידו-לינוקס יפעל ב fat 32 או לא? אם הוא לא יפעל באיזה סוג של מחיצה הוא יפעל ובבקשה גם תאמרו לי איך לשנות את סוג המחיצה כי אני פשוט newb גמור בזה. 2. עכשיו לבחירת סוג הלינוקס-הלינ…
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שהן (MANDREAK8.2): א) אין לי סאונד בלינוקס יש לי כרטיס קול ON BOARD של אינטל (חלק מהצ'יפסט :-\) AC97 זה עם הבעיה של הפיץ' בווידוס. ב) לינוקס לא מזהה את המודם שלי שהוא אמנם זולטריקס אבל בווינדוס הוא מסתדר עם הדרייבר של GENERIC softK56 אז גם אינטרנט אין. הקיצר בתכלס עוד לא נכנסתי לעובי הקורה של לינוקס אני עדיין מוגדר כ"ווינדוזאי" מלא אבל אודה לכל מי שיוכל לעזור לי להגר (וגם לשדרג בעצם) :hideing_behind_computer: נזכרתי בסוף: עשיתי חיפוש לנושאים הנ"ל אך לא עלה בידי דבר הנוגע לעניין [שלא הואשם בפתיחת ברגים (ת'רדים) לחינם]
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
זה רושם לי שאין קובץ בשם XINIT בבקשה תעזרו לי!
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אוקי אז ככה.. לאחרונה הפורום התרוקן מהודעות בגלל חבלה שהיתה בפורום. ואני מתאר לעצמי שלרוב השאלות שאני ישאל היו תשובות שכבר ענו עליהם רק שעכשיו הם לא קימות.. לכל אני מרשה לעצמי לשאול שאלות די בסיסיות לגבי התקנה של המערכת למתחילים. אז חברה אם אפשר לענות בסבלנות אני יודה מאוד. קודם כל אציין שאני לא מכיר את המערכת הזאת אבל שמעתי עליה רבות ובאמת נמאס לי כמו עוד הרבה אנשים מהוינדוס המקולל הזה. לכן חשבתי על לנסות להתקין את לינוקס ולהתחיל "להכנס לעסק" יש לי הרבה מוטיבציה ללמוד את המערכת ולהכיר אותה ..ואני מתאר לעצמי שזה לא יהיה קל אבל אני מאמין שעם הזמן אני יצליח. אז בתור התחלה יש לי מספר שאלות קצרות. קודם כל, איזה מערכת הכי מומלצת למשתמש המתחיל ואיפה ניתן להוריד אותה ? בא…
-
- 43 תגובות
- 9.2k צפיות
-
-
אוקיי אחריי שהצלחתי לעבור את ההתקנה של הלינוקס עם דיסק אחד במקום שלוש יש לי בעיה אחרת השגתי את ששני הדיסקים הנותרים והחלטתי שהחלוקה שלי של המקום בכונן לא טובה אז החלטתי לחלק מחדש את הכונן למחוק את הכל ולהתקין וינדוס ולינוקס הבעיה שלא היה לי דיסקט התקנה של וינדוס עם fdisk, אבל למזלי גיליתי שיש fdisk גם בדיסקט הפעלה של לינוקס, אז מחקתי את המחיצות הבעיה שלא היה לי מושג איך לחלק מחדש את הכונן בעזרת ה-fdisk של לינוקס, שוב נתקעתי, החלטתי להשתמש ב-ghost ולהתקין דרכה את וינדוס על על הכונן וככה אני יכול לפחות להגדיר את הכונן, תליתי תקוות בלינוקס שידע לשנות את הגודל של הפרטישן ויצור לעמנו פרטישן חדש, ולינוקס עבר בהצלחה הבעיה היא שבאמצע ההתקנה המחשב או ניתקע (קרה לי רק פעם אחת) או ש…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
יש לי ויכוח עם מישהו לגבי לינוקס הוא אומר שהחומרה צריכה לתמוך בלינוקס ואני אומר שלינוקס צריכה לתמוך בחומרה מי צודק לפי דעתכם? תענו בבקשה זה חשוב תודה רבה
-
- 13 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מוריד עכשיו את מנדרייק 8.2 אבל יש לי שאלה זה דיסק אחד או שלוש כי באתר יש שני סוגים של קישורים אחד ל-iso ואחד לספרייה שנראית כאילו זה הדיסק עצמו פתוח אבל בגלל שאין שם סימן אם זה דיסק אחד או שלוש למרות שבקישורים ל-iso יש שלושה דיסקים לכן אני שואל אותכם מה מספר הדיסקים ?
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
-
הורדתי לינוקס red had 7.2 , צרבתי אותו , עשיתי ריסט . הדיסק חל לעשות boot ונתן לי את האפשרויות לחצתי על מקש ה enter נהיה מסך שחור ולא עבד . הוארדתי מנדרק 8.2 וגם הוא מתן לי מסך שחור , אותו דבר עם גירסה אחרת שר red hat . מה מקור הבעיה ? הצורב , הלוח אם ? הת'רד הקודם עשה בעיות לכן פתחתי דיון חדש . יש אפשרות שאני אעשה Boot ללינוקס מ hd ? כלומר שהוא יחפש את הקובץ ב Hd שלי .
-
- 15 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יש לי בבית רשת של מספר מחשבים בעלי חלונות ומחשב אחד שמותקן עליו לינוקס ומודם. מישהו יודע איך אני יכול להפוך אותו ל "שרת פקסים" -דהינו שאני אוכל לשלוח מכל המחשבים ברשת פקסים דרכו, ולקבל אליו פקסים שאפשר יהיה לקרוא אותם משאר המחשבים? תודה על עזרתכם
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
מישהו יכול להסביר לי בבקשה את כל הקטע הזה של ה wine and winex מאיפה משיגים אותם? ומה הם עושים? :AR15: :AR15:
-
- 14 תגובות
- 3k צפיות
-
-
יש לי כרגע ווינדוס אקספי ושבוע הבא אני מקבל הארד דיסק נוסף ורציתי להתקין עליו לינוקס... דבר ראשון, על איזה הוצאה אתם ממליצים? (פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס) דבר שני, האם יכולות להיווצר בעיות? מאיזה דברים להיזהר? איך לפצל את ההארד דיסק? איזה boot loader להתקין? וגם שמעתי שאם יש נגיד, ווינדוס 98 ולינוקס, ומעדכני את הווינדוס לווינדוס אקספי ההתקנה של ווינדוס אקספי כותבת מחדש את ה-mbs, האם זה נכון והאם יש משהו לעשות נגד זה? תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש דבר כזה windows me בגירסא שנייה? כי יש לי windows שעושה לי המון באגים
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הורדתי לינוקס red had 7.2 , צרבתי אותו , עשיתי ריסט . הדיסק חל לעשות boot ונתן לי את האפשרויות לחצתי על מקש ה enter נהיה מסך שחור ולא עבד . הוארדתי מנדרק 8.2 וגם הוא מתן לי מסך שחור , אותו דבר עם גירסה אחרת שר red hat . מה מקור הבעיה ? הצורב , הלוח אם ?
-
- 18 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
טוב עוד 35 שעות אני יצטרף לעולם הלינוקס אני מקווה שאפשר לקיים מצב שבו יש שלושה מערכות הפעלה (2000, XP ולינוקס) אני לא רואה למה לא (כמובן שאני לא ישים את הלינוקס על NTFS)
-
- 16 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
התקנתי רד-האט (בפעם הראשונה יוהו!!!) גרסה 7.3. אבל יש לי כמה בעיות שלא הצלחתי לפתור בשעתיים האחרונות: 1. הכל עובד אבל העברית (ואפילו הפונטים באנגלית) נראים זוועה! 2. אני בכלל לא יכול לכתוב בעברית למרות שמותקנת לי עברית. 3. איך מתכנתים מחדש את המקלדת, לדוגמא אני רוצה ש-Shift והחצים יסמנו לי טקסטים (ממש כמו ב-Windows)? והמלצות? על איזה דפדפן הייתם ממליצים? Mozilla או ה Conquer הזה או איך שקוראים לו?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
טוב תראו, בעתיד (הקרוב אני מקווה), אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב שלי, במקביל לווינדווס. אז ככה: 1) איזו גירסא אתם ממליצים למשתמש שראה רק פעם אחת בחיים לינוקס וגם זה רק איך עושים ריסטרט עם הסיסמא? 2) איך אני מחלק את ההארדיסק בשביל זה, ועם מה אני עושה תפריט הפעלה שיאפשר הפעלה של ווינדווס או לינוקס?
-
- 20 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
ניסיתי להתקין את LICQ עם תמיכה בעברית בלינוקס כמו שמוסבר בלינק הזה ונתקלתי בבעיה. הבעיה היא שאני לא מצליח לקמפל את התוכנה וזה בטח בעיה די מוכרת בלינוקס. אני צריך עזרה אם מישהו יכול להסביר לי את אני מבצע את התהליך של הקמפול בלינוקס. ראוי לציין שעקבתי אחרי ההוראות בלינק בקפדנות וכשהגעתי לפקודה ./configure (שהבנתי שהיא בודקת האם ניתן לקמפל) ניקלתי בשגיאה שאומרת שזה בלתי אפשרי. העזרה היחידה שקיבלתי בלינק הנ"ל לפתרון בעיה מסוג זה היא לפנות לקהילות לינוקס בארץ
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אוקי אז ככה התקנתי לינוקס ושיחקתי עם הSETUP שלו כדי לשנות את הגדרות העכבר שלי ובין היתר נכנסתי לאפשרויות של התצוגה ושיחקתי בהם. כרגע הגעתי למצב שבו אני מעלה את לינוקס וברגע שבו המערכת עוברת לחלון גרפי המערכת עושה כמו מין בדיקות כאלה והיא מכבה ומדליקה את המסך או שהיא מנסה להחליף כל שניה רזולוציה. תכלס אני לא רואה כלום על המסך והוא רק משתולל. חיכיתי דקה או שניים והמערכת כתבה לי איזהו שהיא בעיה והשאירה אותי במצב טקסט בו אני יכול להפעיל מחדש את הSETUP ניסיתי לסדר את ההגדרות כמו שהיו בהתחלה אבל אני לא מצליח יש איזה קטע שבו המערכת עושה בדיקה למסך והיא נכשלת בו. יש למישהו מושג אם אני יכול להחזיר את ההגדרות כמו שהם היו בהתחלה או שאני יצטרך להתקין מחדש :'(
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מאתמול בערב אני עובד עם לינוקס-אפילו הצלחתי להתקין את האלקטל התקנתי את RH7.3 המערכת סיפקה דריברים טובים לכל פירטי החומרה חוץ מהכרטיס מסך שהורדתי NVIDIA המערכת יציבה יותר נוחה יותר מוינדוס פשוט כייף איזה מערכת הפעלה טובה ועוד בחינם על המחשב הישן התקנתי מנדארק שלפי דעתי הרבה פחות טוב מרד הט בקיצור כמה שהמנדראק קל הוא פשוט לא שווה את זה כי את מקבל ברד הט מעכת הפעלה הרבה יותר טובה ואיכותית עכשיו לשאלה האחרונה: אפשר לעשות שהלינוקס יעשה סריקת דיסק ואיחוי דיסק פעם בשבוע (קבוע מראש)? תודה לכוווווווווווווווווווווווווולם על העזרה red
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני מדבר על תוכנות כמו פריהנד ופוטושופ. קראתי פה שצריך לקמפל את התוכנות - מה זה אומר?
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כמה מקום אני אצטרך בשביל ההתקנה ? יש לי winxp ואני רוצה שבהתחלה winxp יהיה הברירת מחדל לעלות ראשון ולא לינוקס , כיצד אני משנה זאת ? זה rh 7.3 אם זה משפיע . עוד דבר אם אני ארצה למחוק את הפרטישן שעשיתי ללינוקס ולאחות אותו ( אם לא הסברתי את עצמי נכון אז אני מתכוון שיש לי 40g אני נותן 4g ללינוקס וכעת יש לי שתי pration אחת של 36 ואחת של 4 , למקרה שאני אתחרט תהיה לי בעייה להחזיר אותו ל40g ? )
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היה לי לינק במועדפים , אבל פירמטתי והוא נמחק . אם אפשר לקבל לינק ישיר לעמוד . תודה מראש .
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום!@ כרגע מותקן לי וינדוס אקס פי ואני רוצה להתקין לינוקס מנדרק 8.2 ולשאלות: א.כאשר אני מתקין את שניהם שאני פותח את המחשב יש לי מצב בחיר בין וין ללינוקס? (כמו שמותקנות שני מערכות הפעלה יחדיו) תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-