לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
התקנתי את הRED HAT ואז התקנתי את ה IP COP עכשיו שתי שאלות 1. המחשב הזה הולך להיות סרבר ובהתקנה של הIP COP בחרתי GREEN + RED (יש לי מודם של כבלים) , זה הבחירה הנכונה ? 2. אחרי שהתקנתי , סיים והכל עברתי להגדרות עשיתי RESET הוא מבקש ממני סיסמא , והסיסמא לא נכונה .. זה לא שאני לא יודע את הסיסמא שלי פשוט לא מובן לי... תודה לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 796 צפיות
-
-
יש לי מחשב שמותקנת בו ה Fedora ( עם חומר חשוב מאוד ) וברצוני להתקין על אותו מחשב גם את ה Debian . השגתי דיסק נוסף מכיוון שה Fedora מותקנת על Partition אחד בלבד וברצוני להתקין את ה Debian על הדיסק החדש. אודה לטיפים ועצות כיצד להתקין את ה Debian ללא פגיעה ב Fedora ושתהיה לי היכולת לבחור באיזו מערכת לעבוד.
-
- 0 תגובות
- 865 צפיות
-
-
התקנתי Debian באמצעות CD (גירסה אחרונה) ורציתי לדעת: 1. איך מעדכנים אותה באמצעות האינטרנט מכיוון שההתקנה הייתה בסיסית למדי? 2.בגלל ההתקנה הבסיסית נסיתי כמה מאמרים ולא הצלחתי להפעיל את הממשק ה GUI ..אולי בגלל העדכונים?
-
- 0 תגובות
- 681 צפיות
-
-
well, i just just dont get it really, maybe you will. been using Aterm for ages, really, and suddenly after i installed arch+E17, i see to my surprise that aterm doesnt accept any command line arguments to start it. that is, i cannot configure colors, fonts, or transperacy on it' even though im using the same options i have for years.... its not E17's issue, that much i know, been tested and worked on a gentoo+E17. anyone have any idea? arguments are aterm -title 'Arch terminal' -tr -shading 45 -fade 60 nothing too complicated, i dont see any reason why it shouldnt work. sorry for the english, didnt add hebrew here yet, but i can read hebrew...so reply at whatever l…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם. אני צריך עצה לגבי התקנה של שרת SMB ושרת FTP פנימי. קצת רקע: הרשת מבוססת windows, שכוללת 17 מחשבים עם XP שמחולקים ל 2 workgroups (לפי המיקום הפיזי) . אחת כוללת את המחשבים שמנצאים בכיתת לימוד (12) ונקראת ClassRoom. השניה כוללת את המחשבים של הצוות (5) ונקראת Office. יש שרת DHCP ברשת. הסיבות שאני צריך שרת קבצים: 1. כל המחשבים ב ClassRoom משתמשים ב Mandatory user profile שאותו אני רוצה לאחסן במקום מרכזי. 2. יש לי אימג' של המחשבים ב ClassRoom שאותו עשיתי ב G4U ( לינק: http://www.feyrer.de/g4u/ ) לכן אני רוצה להקים שרת FTP פנימי. 3. בכיתת לימוד לומדים פסקל ואופיס ואני רוצה לרכז את כל הקבצים במקום אחד (לא חובה). 4. אני רוצה שכל אנשי הצוות יוכלו לשמור את המסמכים שלה…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
היום התקנתי FREE BSD אחרי ההתקנה הוספתי דברים עכשיו איזה דברים אני צריך בשביל תצוגה גרפית? ואיך אני מפעיל את זה? התקנתי דברים שקשורים ל ס וגם גנום אבל אני לא יודע עם התקנתי טוב מישהוא יכול להסביר לי איך עובדים עם זה? ואם יש מדריך אפשר בבקשה לא באנגלית
-
- 0 תגובות
- 794 צפיות
-
-
פורסמו התוצאות של הרבעון הקודם וזה נראה טוב לחברת אפל קודם כל היא היצרן ה 4 בגודלו של מחשבים בארה"ב עם נתח שוק של 6.1% אחרי DELL, HP ו Gateway שנית נמכרו ברבעון האחרון 1.6 מליון מאקים שזה יותר מאי פעם (מאקים חזרו להיות רוב הרווח של החברה לאחר שבמשך כמה זמן חטיבת המוזיקה הרוויחה יותר) לאפטופים אחראים לכמעט שני שליש ממחירות החברה ולכן בשוק הלאפטופים יש לה נתח שוק של 12% כל זה אחראי לעובדה שאפל סיימה את הרבעון עם 10 מיליארד דולר במזומן עוד כמה דברים חוץ מזה: למי שלא יודע אריק שמידט ה CEO של גוגל הצטרף לא מזמן למועצת המנהלים של אפל ונראה כאילו נוצרת ברית אפל-גוגל אפל גם הגישו בקשה רשמית לרשום את iPhone בתור סימן רשום ולבסוף אפל גם הצליחו לשחרר לשוק מספר לא ידוע אך ככל הנראה מ…
-
- 0 תגובות
- 936 צפיות
-
-
התקנתי xgl על הEdgy שלי וזה עובד מצויין. אבל אני לא מוצא בשום מקום את ההגדרות שלו. חיפוש בגוגל העלה את זה שיש משהו שנקרא gnome-xgl-settings, אבל לא הצלחתי למצוא איך להתקין אותו ואיך להפעיל אותו. הצלחתי להכנס ל gconf -settings ולמצוא שם את כל הפרמטרים, אבל ממש לא נוח לשנות אותם משם, כי אני דיי noob בנושא. הבעיה הכי מעצבנת היא שכל פעם שאני לוחץ על alt החלון שנמצא בפוקוס עף לשולחן העבודה הבא...
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
היי, אני מנסה לעשות גיבוי של ESX 3 לתוך תקייה על המחשב, התקייה הזאת מופנית לתקייה שנמצאת על מחשב ברשת. ניסית לעשות VMBK.PL, אבל לפי מה שהבנתי, הוא לא תומך ב ESX 3. ניסיתי גם vcbMounter, אבל זה פשוט לא פועל. יש למישהו מושג על תוכנה אחרת או סקריפט אחר? תודה,
-
- 0 תגובות
- 846 צפיות
-
-
אך אני יכול להחזיר לי את חלון ה- boot log כמו שהיה לי בהתחלה כרגע מערכת ההפעלה xp עולה לי באופן אוטומטי מבלי אפשרות בחירה או גישה ללינוקס תודה
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
דרוש איש יוניקס לחברה בגבעתים קורות חיים נא לשלוח למייל, gilad_kvr@walla.com
-
- 0 תגובות
- 653 צפיות
-
-
שלום רב לכולם, אני די חדש בעניין linux. אז הבעיה היא כזאת: אני מנסה להתקין את fedora 6 על המחשב שלי. יש לי שני דיסקים קשיחים שאחד שייך להתקנת windows XP שכבר מותקן על המחשב. הוספתי דיסק קשיח שני כדי להתקין fedora. ההתקנה בממשק הגרפי נתקעת לי ולא משנה באיזה רזולוציה אני משתמש, אז עברתי להתקנה בממשק טקסט. ההתקנה עוברת בסדר גמור, אבל לאחר שאני מסיים את ההתקנה ומפעיל מחדש את המחשב עולה windows xp. למרות שאני סימנתי את האפשרות של boot loader וניסיתי להתקין בשני הדרכים שבאחת אני מסמן MBR ובשניה את האפשרות השניה שהboot ימצא על הדיסק הקשיח. שום דבר לא עוזר ה-fedora כאילו לא קיימת. אני ניסיתי להחליף את העדיפות של הדיסקים הקשיחים. פשוט כלום. כשאני מנסה מנסה להעלות רק את הדיסק …
-
- 0 תגובות
- 689 צפיות
-
-
שלום רב חברים. אני מנסה להתקין על המחשב fedora 6. ההתקנה הגרפיץ לא עולה אצלי אז השתמשתי בהתקנת הטקסטית. ההתקנה עוברת בהצלחה אבל לאחר מכן fedora לא עולה לי. כאשר אני מעלה אותו בעזרת הפקודה startx הוא נתקע, אני יכול להזיז את העכבר אבל לא יכול ללחוץ על כלום. יש לי כרטיס מסך 7800gt וידוע על כך שיש בעיה עם הכרטיב הזה ב fedora. האם מישהו הצליח להתגבר על הבעיה או שמע על פתרון איפה שהוא ??? תודה רבה מראש.
-
- 0 תגובות
- 644 צפיות
-
-
יש לי דיסק רשת שמחובר ישיברות לראוטר, של חברת ונטק, בosx הייתי צריך להתקין איזה יישום שיתחבר לדיסק דרך הרשת. איך אני עושה את זה דרך הkubuntu?
-
יש לי את ההפצה הנ"ל של LINUX על הנייד שלי והוא אף פעם לא זוכר לי את ה KEY של הרשת האלחוטית שלי... מה עושים ?
-
- 0 תגובות
- 753 צפיות
-
-
איך אני מאפשר שכפתור ה back יעבוד בעכבר ? ב unubtu 6.10 עם עכבר של GPT. אני יודע שאני צריך לערוך את ה etc/X11/xorg.conf/ אבל זה לא כל כך מסתדר.
-
- 0 תגובות
- 710 צפיות
-
-
להפצה Mandriva Linux 2007 יש 3 חבילות והם: 1.Discovery 2.Powerpack 3.Powerpack+ באיזו אחת מהחבילות הנ"ל כדי לי להשתמש? מה ההבדל בין החבילות? תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 656 צפיות
-
-
יש לי מערכת centos (ללא gui מדובר בשרת) ושאני מריץ את mysqld הוא רושם לי faild עכשיו ניסיתי להסיר את הrpm וגם להתקין מחדש את הrpm אבל הוא עושה אותו דבר בדיוק כאילו שאני מריץ את mysqld ורושם לי faild ניסיתי גם להתקין ללא rpm ועדיין לא עובד לי אני כבר משתגע.. הסתדרתי תודה
-
- 0 תגובות
- 826 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב עם כ. מסך של NV דגם 8800. לאחרונה רק הצלחתי להתקין אובונטו עם המערכת הנ"ל, והכל עבד כרגיל. הורדתי KDE-Desktop ומאז כל פעם שהמחשב עולה הוא מגיע לשורת טקסט של LOGIN. הפתרון היחידי שלי לקבל את קובונטו חזרה הוא לרשום כל פעם מחדש sh NVIdia... ולהתקין מחדש את הדרייבר. גם נסיון לרשום sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg לא עוזר. אני נכנס למערכת כ ROOT. מה עושים ?
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
שלום אני מחפש קודקים לסרטים לסוסה 10.2 וגם תוכנה שניתן להפעיל איתה סרטים עם תרגום עברי אשמח גם להסבר על ההתקנה
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
התקנתי Fedora Core 6 והגדרתי את שרת ה FTP כפי שמופיע במדריך הזה: http://www.linuxhomenetworking.com/wiki/index.php/Quick_HOWTO_:_Ch15_:_Linux_FTP_Server_Setup הסרביס עובד ואני יכל להתחבר כמשתמש אנונימי. כאשר אני מנסה להיכנס עם יוזר שיצרתי לפי המדריך אני מקבל את השגיאה הבאה בהתחברות: 500 OOPS: cannot change direcory:/bla/bla מה לא עשיתי טוב ? תודה. --- הבעיה הייתה ב Firewall
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…
-
- 0 תגובות
- 945 צפיות
-
-
מפרט מצויין בחתימה . זה כרטיס onboard של realtek
-
- 0 תגובות
- 769 צפיות
-
-
אני מנסה לחבר מחשב לינוקס לשיתוף קבצים בתוך הרשת הביתית שלי. ראשית, הסמבה פועל. אני רואה את המחשב של הלינוקס ב net view ואת המחשב XP בממשק הגראפי smb4k. אבל אני לא מצליח לגשת לתוך אף אחד מהם. בלינוקס לא נפתחת לי הודעת שגיאה אלא רק טוען ומפסיק. בוינדוס הוא טוען שאין לי גישה ואני נוטה להאמין שהסיבה היא כי אני רואה את המערכת לינוקס בתור LOCALHOST (איך אני משנה את זה ? ) "You were not connected because a duplicate name exists on the network. Go to System in Control Panel to change the computer name and try again"
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
אז ככה התקנתי את המשחק sof2 בעזרת wine. בהתחלה, הסאונד בכלל לא עבד אז נכנסתי ל winecfg ושיניתי שם ל alsa עכשיו הסאונד עובד אבל באיכות גרועה, ממש גרועה :-\ יש הצעות\פתרונות? (אני משתמש ב arch) תודה
-
- 0 תגובות
- 742 צפיות
-