לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…
-
- 8 תגובות
- 933 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב די ענתיקה שאני רוצה להתקין עליו אובונטו, למה? לא יודע בעצם, פשוט נמאס מ XP למרות שאני יודע ש XP רץ על המחשב הזה בסדר גמור. המחשב ישמש בעיקר לגלישה, חיבור ב remote למחשב נייד והורדות (אימיול התוכנה המועדפת). המחשב הוא לא המפרט שלי שמצויין בצד אלא זה: פנטיום 3 500MHZ חצי גיגה RAM - 133MHZ 40 גיגה HD כרטיס מסך nvidia geforce 2 MX אכן עגלה... הנה כמה שאלות: 1. האם המפרט בכלל מתאים להתקנה של אובונטו? דרייברים, מחשב חזק וכו'? 2. האם יש כזה פיצ'ר remote desktop connection באובונטו? 3. ראיתי שיש amule ללינוקס, זה עובד? 4. כשמתקינים emule ללינוקס, האם צריך להגדיר static IP? האם זה בעיה? 5. האם כל התקנה של תוכנה בלינוקס מתאפשרת דרך פקודות בטרמינל? אין שם כזה דבר קוב…
-
- 8 תגובות
- 963 צפיות
-
-
אהלן יש ברשותי LENOVO YOGA 500 - I7 8GB בגדול אני מעוניין להתקין עליו גם ווינדוס 10 וגם לינוקס. איזה הפצת לינוקס אתם ממליצים? השימושים העיקריים שלי יהיו להתעסקות קצת בלינוקס ולמידה עליו, הקמת סביבות עבודה ( בדיקות לQA, שרתים , WEB SERVICES וכו') אשמח להמלצות בנושא
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני צריך המלצה לחבילת התקנה של לינוקס. אני רוצה להתקין לינוקס על מחשב די ישן(GETWAY-למי שמכיר) ושיהיה רק חיבור לרשת ול-RDP האם יש חבילה קטנה, מאובטחת וקלה לתפעול שאתם יכולים להמליץ לי עליה? תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם ... בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה... לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים. 1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים.. בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יצי…
-
- 6 תגובות
- 954 צפיות
-
-
נתקלתי בכתבה ממש מעולה שמסבירה למה אנשים עדיין מעדיפים לשלם על ווינדוס או מאק מאשר לעבור ללינוקס. תקציר הדברים: 1)סה"כ משתמשי ווינדוס די מרוצים. - סה"כ ווינדוס היום היא מערכת יציבה עם מאגר ענק של תוכנות, התקני חומרה, ותאימות דפדפנים. 2) יותר מדי הפצות - צריך להוסיף? 3) אנשים רוצים וודאות שהתוכנה והחומרה תעבוד - צריך להוסיף? 4) לרוב האנשים הCOMMAND LINE מת - כדאי שגם לקהילת הלינוקס (להשאיר רק בגירסת השרתים). 5) לינוקס עדיין יותר מדי "גיקי" לכתבה המקורית http://blogs.zdnet.com/hardware/?p=420 לתגובה של פול ת'רוט על הכתבה http://www.internet-nexus.com/2007/05/five-crucial-things-linux-community.htm
-
- 23 תגובות
- 3k צפיות
-
-
עבדתי עד עכשיו עם האייפון 4 במחשב אחד והוא התקלקל אז אני עובד כרגע עם מחשב נייד התקנתי בו אייטונס ואני רוצה להוסיף מוזיקה ולשנות דברים והוא לא נותן לי לעשות כלום יש למישהו מושג מה אני צריך לעשות כדיי שהוא ייתן לי להוסיף ולמחוק מוזיקה?
-
- 5 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
תאור המצב רשת עם 8 מחשבים .אחד מהם עם וינדוס מקושר לאינטרנט ולרשת הפנימית כולם מתחברים לאינטרנט דרכו - במחשב זה מופעל ICS . לצורך הדיון - זהו השרת. ברשת הפנימית יש גם שיתוף קבצים ומדפסות. לקוחות הרשת - מחשבי וינדוס וגם לינוקס. המטרה -להחליף במחשב השרת את מערכת ההפעלה ללינוקס ( כפי הנראה דביאן ). מה צריך להתקין בו ולהגדיר בו כדי שימלא את אותו תפקיד של שרת ה - ICS ?.
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
n=display&num=1002209230'>בדיון שהתפתח ל-מקינטוש מול PC עלה נושא קלות השדרוג, במהלכו כתבתי את הדברים הבאים: ולהלן התגובה שהגיע אחרי: עכשיו בואו נבדוק את הדברים (הכל מנסיון אמיתי שלי בשדרוג זכרון בשני סוגי המחשבים, במקרה הזה מדובר ב-iMac הנפוץ, עם כונן מגירה ל-CD-ROM, לא אלה אם ה-SlotLoad) שדרוג זכרון ב-PC [list2] [*]הבריגו החוצה את שני הברגים שמחזיקים את כיסוי המארז. [*]הסירו את הכיסוי. [*]תקעו את הזכרון לחריץ פנוי. [/list2] שדרוג זכרון ב-iMac [list2] [*]הפכו את האיימק על גבו. [*]הבריגו החוצה את הבורג שמכסה את כיסוי הפלסטיק. [*]משכו את כיסוי הפלסטיק למעלה והחוצה. [*]נתקו את כבל הכח. [*]נתקו את כבל המסך. [*]נתקו את כבל האודיו של ה-CD-ROM. [*]ה…
-
- 24 תגובות
- 7.2k צפיות
-
-
אני חייב להגיד שהאיימק החדש פשוט מדהים :biggthumpup: :bigglasses:
-
- 25 תגובות
- 5.3k צפיות
-
-
שלום לכולם.. קניתי מחשב חדש ואני כבר התחלתי לקבל חלק מהחלקים.. חשבתי להתחיל לנסות לעבוד עם לינוקס. אבל קניתי את המחשב החדש כדי שאוכל לשחק משחקים סוף סוף. האם יש דרך להפעיל משחקים חדשים כמו דום 3 שמיועדים לוינדוס על לינוקס ושיפעלו כרגיל לא לאט יותר? ועוד משהו אני צריך לחבר את את המחשב הזה והמחשב החדש שכנראה יהיה בלינוקס ברשת, או לחבר את ההארדי דיסק של המחשב הזה לחדש כי להעביר את כל הגיבויים. עכשיו אני לא יודע להתקין רשת בלינוקס עם וינדוס וגם אם אני הולך על הדרך השניה של לחבר את הדיסק הקשיח ואז להעביר את כל הנתונים, הדיסק הקשיח שלי עכשיו עם NTFS ולינוקס זה FAT32 לפי מה שאני יודע נכון? יש לינוקס שפועל על NTFS? תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
אני מנסה כבר מספר ימים להתקין אובנטו בעזרת wubi אחרי שאני לא מצליח דרך הדיסק הבעיה היא שאני מתקין ומפעיל את הלינוקס מה grub אני מקבל שורת פקודה וכל כמה זמן הוא כותב שם משהו אחר וגם אני יכול לכתוב שם אבל זה לא מה שאמור לקרות לפי ההסברים לתוכנה אשמח לדעת איך לפתור את זה או מה לרשום כדי שההתקנה תתחיל
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
I'm writing from the live CD so i'm sorry for my terrible english i want to install grub or ntloader to windows only through the live cd can anyone help me please? i don't have any OS loader program right now
-
- 3 תגובות
- 916 צפיות
-
-
ניסיתי להתקין אובונטו עם Wubi על אחת המחיצות במחשב שלי. המחיצה היא בגודל של 30GB בפורמט NTFS. הוא איפשר לי לסמן נפח התקנה מקסימלי של 10GB, אז סימנתי את זה ואמרתי לו להתקין. הוא ישר התחבר לאינטרנט והתחיל להוריד קבצים, ואז ביטלתי את ההתקנה. מישהו יודע מה Wubi בעצם עושה? האם הוא מפצל לי את המחיצה שבחרתי למחיצה נוספת בפורמט EXT3? למה הוא לא מתקין פשוט על כל המחיצה וזהו?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם יש לי עט "וואקום" מדגם ישן של חברת Aiptek מדגם Hyper pen T-6000U למישהו יש מושג אם קיים דרייבר להתקנה על מקבוק פרו? (גוגל העלה גרסאות ישנות)
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הבנתי ש siri יכול לעבוד רק עם המעבד החדש A5 לאייפד 2 יש את המעבד הזה. מישהו ניסה?
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
בזמנו על דאפר הצלחתי לסדר שכל הכפתורים של העכבר יעבוד עם איזה עריכה בxorg.conf הקיצר בחדש אני מנסה כמה דברים ומדריכים שמצאתי : http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=65471 http://my.opera.com/Mr%20Green/blog/show.dml/140616 http://www.linux-gamers.net/modules/wiwimod/index.php?page=HOWTO+Typhoon ותמיד אני מקבל שגיאות בX ונפלט לסביבת טקסט שם אני צריך לערוך בחזרה את הXORG.CONF... עצות?[br]פורסם בתאריך: 27.04.2007 בשעה 19:35:49 הצלחתי לפתור את הבעיה לפי המדריך הבא:http://ubuntuguide.org/wiki/Ubuntu:Feisty#Mice
-
- 0 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום אני הורדתי את הbacktrack live cd שבא עם מ.הפעלה של לינוקס. הורדתי virtual box כדי להריץ את הדיסק מתוך windows הכל עובד כמו שצריך אבל כשזה בא להעלות את השולחן עבודה הגראפי זה מראה מסך שחור עם הסמן של העכבר ונשאר במצב הזה בלי להמשיך לשולחן העבודה אם זה יעזור- כשאני מפעיל את הדיסק רגיל (לא מwindows) אלא boot רגיל כשמפעילים את המחשב לינוקס עולה ומגיעה לשולחן עבודה כמו שצריך מי שיכול לעזור תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
YO חברים, אני עובר ללינוקס והשאלה לפני המעבר... המשחקים שלי יעבדו ? אני מדבר על משחקים מקוריים עבל הם לWIN EXE לעבור או לא לעבור ? (זו השאלה ;D )
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
hotspots או סתם רשת לא מאובטחת של השכן : אפשרי להתחבר ב"קליק" בדומה לווינדוס?
-
- 3 תגובות
- 872 צפיות
-
-
אמרו לי שכדאי לרוקן מדי פעם לעבוד בלי חיבור לחשמל... זה נכון? אחרת הסוללה הולכת...
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
הנה הדסקטופ שלי productive mode: normal mode: יאללה לפרסם
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום מעניין אותי לדעת באיזה דפדפנים אתם משתמשים. האם אתם נתקלים בבעיות באתרים , אתם לא יכולים לראות אתרים. אם כן מעניין אותי איזה סוג בעיות. האם יש סימולטורים למק שבהם אני יכולה לראות איך אתר נראה במק בדפדפן מסויים? תודה רבה רבה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום. ראשית רציתי לשאול איך אני מתקין קובץ KEXT במחשב? במדריך כתוב לי: נכנסתי לטרמינל וכתבתי כמו שנאמר: שמתי את הקובץ KEXT על ספרית הבית, ככה שלא צריך לכתוב לו ניתוב. אך הוא כתב לי שאין כזאת תיקיה: למרות שבכלל לא כתבתי כזה דבר, זה הפוך... מה עושים? האם צריך לסדר משהו בהרשאות במחשב? 2. על איזו תוכנה אתם ממליצים לצפיה בתמונות (slide-show) אך שאפשר לקבוע את הזמן מעבר בין כל תמונה ולהכין קובץ מצגת... תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.4k צפיות
-