עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by pro,

האם מערכת ההפעלה הזאת קיימת או שזה סתם בדיחה ואם כן איפה משיגים אותה

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. חבר שלי רוצה ליצור מחצית FAT 32 בשביל להתקין וינדוס ועכשיו יש לו רד האט שהוא לא מסתדר איתו איך הוא יכול ליצור מחיצות FAT32 ואם דרך FDISK אז איך?

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  3. Started by MosheDo,

משום מה (אין לי מושג למה, אולי בגלל נדודי השינה שלי בזמן האחרון וחוסר התעסוקה, למישהו יש הצעת עבודה?) החלטתי להתקין סלאק 8.1 במקום REDHAT 7.3 שהיה לי עד עכשיו. ומאז....רק צרות! דבר ראשון, X (עם KDE) מסרב לעלות בצורה נורמלית: התצוגה גדולה משטח המסך (וצריך להזיז את העכבר בשביל לראות את החלקים הנסתרים), העכבר מסרב לנוע בצורה חלקה אלא קופץ בפראות מצד לצד. העבר הוא Microsoft IntelliMouse שמחובר ב-PS2, מסך "MAG XJ700T 17 וכרטיס מסך (ASUS7100 (GeForce 2 ניסיתי וריאציות שונות של רזולוציות ווריאציות שונות של העכבר ללא הצלחה. הצילו! ???

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. לאחר מאמץ משותף של מספר אנשים שעמלו יחד כמה שבועות, עלה ה FAQ (מסמך שאלות ותשובות נפוצות) המקיף ביותר (לדעתנו) בנושא לינוקס בעברית. ה FAQ הזה בא בעקבות שאלות חוזרות של אנשים בפורמים השונים וחשבנו שיהיה יותר נוח, גם לשואלים וגם לעונים, אם יהיה מקום שמקבץ לתוכו את כל השאלות והתשובות הללו. מטרת ה FAQ היא להיות כמה שיותר מקיף ולענות על מגוון רחב ככל האפשר של שאלות, בגלל סיבה זו ה FAQ נמצא תמיד בפיתוח מתמיד ושאלות יכולות להתווסף. כרגע ה FAQ נמצא בגירסא 0.4 שלו, אך הוא כבר עונה על הרבה שאלות ויכול לשמש כלי עזר טוב לאנשים רבים. את ה FAQ ניתן למצוא באתר הפינגווין, האתר כולל גם מדריכים שנכתבו על ידי מתנדבים והוא נמצא בפיתוח מתמדיד כך שכל כמה ימים מתווסף מדריך נוסף. נשמח לקבל תגובו…

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. יש לי את שניהם , מנדריק בגירסה 8.0 ואת רד האט ב 7.3 אני הבנתי שמנדריק יותר טובה , אבל תמיד שאני מוריד דרייברים ללינוקס , יש יותר לרד האט מה שגרם לי להבין שהיא יותר שכיחה. אני משתמש עם ניסיון בלינוקס(לא ארוך- אבל קיים) המערכת מאד נחמדה, והייתי רוצה לדעת מה כדאי מבין שני הגירסאות. HELP

• 11 תגובות
    • 1.9k צפיות
  6. רכשתי mandrake linux להתקנה בשלושה דיסקים. עשיתי boot עם הדיסק, כנדרש ואז עקבתי אחרי הכתוב בהתקנה עצמה, והסתבכתי מעט כאשר הגעתי לחק של ה-partitions בדיסק הקשיח. לפני כן היו לי שלוש partitions (C,D,E( וכעת נשארתי רק עם C (כאשר הוא נשאר בגודל שלו לפני זה) כלומר, הדיסק הקשיח שלי (בן 40 ג'יגה) היה מחולק לשלושה חלקים, כאשר כונן C הוא בן 12.2 ג'יגה, והוא נשאר כך. כונני D ו-E פשוט נעלמו להם, ביחד עם כל הקבצים שלי עליהם. מה לעשות??? איך אני מחזיר את המידע הזה? ??? בתודה, OrGAzmUs

7. Started by pro,

האם מישהו יכול screenshots ממערכות ההפעלה של לינוקס ויוניקס תודה

• 15 תגובות
    • 2.9k צפיות
  8. Started by slider,

הרצתי תוכנה פשוטה ב- C ( ממלאת מערך גדול, ומעבדת אותו) בווינדוס ב Visual Studio , וב Linux Redhat 6.3 (אי לא בטוח שזה 6.3 )באמצעות gcc , ושמתי לב, שב Linux התוכנה פעלה פי 2 יותר מהר יש למישהו הסבר? תודה

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  9. Started by pro,

הם היא יצאה לPC ואם כן איפה אפשר לרכוש אותה עריכה: מ-JAGUAR ל-Jaguar

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. אני אוהב אתגרים לכן אני מנסה מערכות הפעלה חדשים ניסיתי את כל אלה של מיקרוסופט ולא אהבתי האם יש מערכות טובות של חברות אחרות?

• 2 תגובות
    • 1.9k צפיות
  11. Started by expi,

איזה מערכת ההפעלה הכי טובה (אל תציעו לי מיקרוסופט) והאם אפשר להשיג אותה בארץ

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by expi,

ברצוני לדעת אם יש באמת JAGUAR מערכת ההפעלה של מקינטוש לPC ואם כן איפה אפשר לרכוש אותה עריכה: איות בכותרת (Prog.)

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. ואם יש יש לי עוד שאלה הגיע IMAC אם תענו לי אני ישמח

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  14. Started by kookie,

קשה לי להאמין שמערכת הפעלה שעולה 200$ תיהיה מתחרה ללינוקס או אפילו לוינדוס של מיקרוסופט שעולה 100$~ חוץ מזה שהיא בטח מבוססת BSD כמו MacOS X, אז ההבדלים בינה לבין FreeBSD או לינוקס שדי קרוב לBSD כמו סלקוור יהיה רק מראה. :-\

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות
  15. Started by Ben-Dor,

אוקי אני יודע איך ליצור את הקובץ ואני יודע איך להעשים אותו על דיסקט או על שרת FTP או שרת NFS הבעייה היא כזאת איך להתחיל להתקין אז חשבתי על הרעיון הבא נגיד ואני מאחסן את הקובץ ks.cfg בשרת NFS ואני רוצה להתחיל התקנה כיצד אני עושה את זה? אני צריך להכניס את הסידי של ההתקנה לכונן? מה עושים תודה.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. איזו מערכת הפעלה באמת הכי כדאי לי לשים?

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  17. Started by spatz,

כשצורבים, האם חייבים לעשות - Finalize cd או לא? כי אני יודע שבמנדרייק צריך אבל שכחתי ואני רוצה לדעת אם לצרוב שוב או לא... תודה מראש!

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by AK,

my first prob is that i cant install KDE3, when i try to install the rpms and i write: rpm -Uvh *.rpm he is writing: error what is the prob? and my second question is: how do i install the new licq? where do i neet to unpack the files from the rpm?

• 5 תגובות
    • 1.6k צפיות
  19. Started by סלרי,

אני רוצה להתקין לינוקס במחשב הישן שלי שרכיביו: מעבד:פנטיום 2 350 זיכרון:64 הרדיסק :20 גיגה של מקסטור כרטיס מסך:RAGE IIC וכרטיס רשת של ריילטק האם החומרה מספיקה? נ.ב :זה נכון שנטוויזן נותנת תמיכה ללינוקס?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by avinim8,

אין לי מושג מה אני הולך לקבל מול העיניים. ז"א שאין לי מושג קלוש בלינוקס ואיך לעבוד איתה. בווינדוס אני די מבין (כמו כולם ואולי גם טיפה מעבר) אבל לא יותר. יש למישהו המלצות...? הערות...? תודה בכל אופן. אני די אודה לכם אם תענו לי לתיבה הפרטית כי אני לא אהיה כאן כמה זמן ואני רוצה לקרוא את התגובות שלכם

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by -JobNick-,

אז ככה פעם כשהיה לי וינדוס XP (לפני איזה 3-4 חושדים) הייתה לי תוכנה שנתנה אפשרות להריץ מספר מערכות הפעלה. מן אמולטור כזה (או איך שתרצו לקרוא לזה). התוכנה איפשרה להגידר את כמות הזכרון (RAM) וגודל ההרדיסק שמערכת ההפעלה החדשה תקבל ואז אחרי לחיצה על הכפתור POWER התוכנה הייתה כאילו מפעילה את המחשב מחדש ואז היה אפשר להתקין מערכת הפעלה איזו שאתם רוצים. וכל היופי שהתוכנה הייתה שומרת את הכל בתוך קובץ ומתי שבא לכם אתה מוחקים אותו וזהו הלכה המערכת הפעלה. קיצר אחרי כל הדיבורים מה שאני מנסה חהגיד שהתוכנה הזו פועלת גם תחת לינוקס!!! משמע, מתקינים לינוקס מתקינים את התוכנה ומתי שבא לכם מפעילים וינדוס ולא משנה איזה גרסאת וינדוס אפשר ךהפעיל כמה וינדוסים! זהו אחרי שנזכרתי בתוכנה הזו אני זזתי…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. Started by Fighting Falcon,

מישהו מבין משתמשי ה-Mac יכול לתת הסבר מזה הדבר הזה האם אפשר לשחק בו במשחקים ולעשות פעולות רגילות כמו ב-מחשב הרגיל??? אם אפשר תתנו תמונות בבקשה ! תודה מראש! Fighting Falcon עריכה: איות בכותרת

• 28 תגובות
    • 5.9k צפיות
  23. Started by spatz,

בשעה טובה ומוצלחת התקנתי מנדרייק 8.2 וההתקנה עברה חלק! (אני לא רגיל לזה לאחר כל התקנות הווינדוס שעשיתי...) הכל עובד מושלם וכו', אבל אני רוצה להתקין KDE 3.0.2 כדי שיהיה לי תמיכה עברית טובה. 1. האם צריך להתקין QT חדש? 2. אם כן איך? 3. איך להתקין את ה-kde עצמו? (אפשר להתקין מתוך KDE 2 או לצאת ל-terminal?) 4. יש דברים שצריך לעשות אחרי ההתקנה? תודה רבה! עריכה: נזכרתי בעוד שאלה... איך אני עושה שהווינדוס יהיה זה שיעלה אוטומאטית אם לא מזיזים את הבחירה?

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by AK,

היום התקנתי את רד האט 7.2(10X to nice-1). משום מה הLILO לא רוצה לעלות בboot והוא מעלה לי אוטומאטית את WIN98 ??? באפשרוית עוד בחרתי שהלינוקס יהיה על default אבל הLILO פשוט לא רוצה לעלות עזרה בבקשה.

• 10 תגובות
    • 2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים