לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום. אני צריך לגרום למקשים מסויימים לעשות שלושה פעולות: להגביר, להנמיך ולהשתיק ווליום. בעזרת xev אני יודע מה ה keycode של כול אחד מהם ואני מניח שמה שאני רוצה לעשות כרוך ב xmodmap . הבעיה היא שאני לא כול כך הצלחתי להבין כיצד. מישהו מכיר את הנושא? עריכה: SlackWare 12.2
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום השאלה בנושא.. חשבתי להתקין xubuntu 9.04 . אני מבין מעט מאד בלינוקס למרות שבדרך כלל אני לומד מהר דברים של מחשבים ,אבל אין לי כח להשקיע. המחשב משמש לשימושים כללים מסרטים אינטרנט ומשחקים פשוטים.
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מקבל (סוף סוף) מק בוק פרו חדש החודש (כן!!! מק בוק פרו 13" שיצא אתמול) היום בחלונות אני משתמש בתוכנת BS PLAYER שאני מאוד מאוד אוהב רציתי לדעת אם יש תוכנה דומה (או זהה) למק, זה אומר: תרגום בעברית עם אפשרות משחק בתזמון התרגום תמיכה בכל הקודקים עריכה: ולא VLC ששם התרגום עושה בעיות ואי אפשר לשחק איתו בקלות כמו בBS תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
אלהן, יש לי שרתף בטיפשותי הקצתי לרוט 15 גיגה, והוא מנצל רק 2.7 כאשר שאר ~12גיגה פנויים. לעומת זאת להום נשאר 22 גיגה כאשר כ 70-80% מנוצל. האם קיימת דרך לקחת גיגות מהרוט להום מבלי לפרמט/להתקין מחדש/וכו', משהוא בסגנון התוכנה partition magic שיש לחלונות. תודה רבה מראש!
-
- 3 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום לכם, ניסיתי להתקין UBUNTU (מעבד AMD, כרטיס מסך OB), כשאני כבר עובד עם WINDOWS על המחשב, והכל הלך תקין שעד שהוא נתן לי את השגיאה הזו. עד כמה שהבנתי, זו בעיה עם הכרטיס מסך. יכול להיות שזו בעיה עם הגירסה הספציפית שיש לי? אני אפילו לא יודע איזו גירסה זו, אני חדש בלינוקס :s05:
-
- 15 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מותקנים אצלי בנייד מערכת הפעלה XP ואבונטו 11.04. לראשונה הקציתי 25GB ולשנייה את השאר, ועכשיו אני רוצה לשנות קצת את המאזן- להגדיל את המחיצה של XP ולהקטין את זו של אבונטו. השאלה היא, איך אפשר לבצע את הפעולה הזו בממשק פשוט? כל ההסברים שמצאתי עד עכשיו בגוגל היו דברים מסובכים שדרשו הבנה קצת יותר עמוקה משלי, תוך שימוש בפקודות כתיבה לביצוע!
-
- 12 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הפורום נכשל לדעתי.. זה נושא משעמם...
-
- 10 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי Ubuntu 7.04 ואני בשלבי Setup והסתגלות. אחת הבעיות שנתקלתי בהם היא ש-Evolution 2.10.1 לא עולה בכלל. הצלחתי, לאחר זמן ממושך, לאתר את הבאג באינטרנט: הוא קשור ל-TimeZone של ירושליים ופרת' בלבד. כלומר רק ישראליים ואוסטרליים נתקלים בו. מישהו נתקל בבעיה זו בעבר והצליח להתקין את ה-Patch עבורה? איך מתקינים את הגרסה הבאה שמכילה את התיקון לבאג, אם היא לא נמצאת בהתקנות האוטומטיות של אובונטו? תודה, אסף
-
- 3 תגובות
- 870 צפיות
-
-
היי אני יודע שאולי שאלו כבר, אבל לא מצאתי פתרון בפורום. יש לי שתי מחיצות, C ו-D (את D הגדרתי עם הניהול של ווינדוס). משום מה האובונטו לא מזהה שיש לי ווינדוס וגם לא מזהה את המחיצות האלו. במהלך ההתקנה הוא לא נותן לי את האופציה של להתקין לצד ווינדוס. האם למישהו יש פתרון? (ניסיתי גם בגרסה 12.04 וגם ב13.04) הבנתי שזה קשור להגדרות מחיצות ולMBR, אבל אני לא הכי מבין בזה, ואשמח אם מישהו ייתן לי הסבר בקצרה/יקשר אותי למדריך כלשהו. תודה רבה
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אין לי קול... הכרטיס שלי הוא alc888 לוח אם: 965p-sd3 מעבד: e6600 ... ועוד שאלה יש את התוכנה bluej (תוכנה של java) גם לאובנוטו??
-
- 1 תגובה
- 859 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לרכושiPad2 אחרי מספר בדיקות זה נכון לעכשיו עדיף לי מאשר לקנות מחשב נייד וזואת מכיוון שמרבית העבודה שלי עם המחשב הינה להגיב למילים ולבדוק אתרים. שאלתי היא האם קיימת תוכנת אופיס (iWork) מובנת בתוכך התוכנה אם לא האם משהוא מכיר אפלקציה שכזו וממליץ עליה? שאלה נוספת עשיתי קצת חיפוש והבנתי שאפשרות ההדפסה היא רק למדפסות מסויימות של HP האם משהוא יודע העם בגרסת העידכון הבאה ISO5 הנושא יפתר והיה אפשר להדפיס דרך הרשת בלי בעיה. ושאלה אחרונה האם משהוא יודע מה בדיוק כוללת הרחבת האחריות שIdigital מציעה? תודה רבה עמיר
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה התקנתי את המשחק sof2 בעזרת wine. בהתחלה, הסאונד בכלל לא עבד אז נכנסתי ל winecfg ושיניתי שם ל alsa עכשיו הסאונד עובד אבל באיכות גרועה, ממש גרועה :-\ יש הצעות\פתרונות? (אני משתמש ב arch) תודה
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
יש לי RED HAT 8.0 שהורדתי את החמש דיסיקם מהאינטרנט עכשיו : לפני ההתקנה שאני אומר לא שאני רוצה התקנה דראפית והוא עודה מין הרצה של טקסט וניתקע לי בשורה : PARTITION CHECK HDC : ולא זז. יש לכם עצה אולי מה לעשות . אם זה אולי יעזור התקנתי את ראד האט גירסת 7.1 והיתה אותה בעיה אבל אחרי בערך 15 שניות זה רשם TIME OUT והמשיך הלאה להתקנה . תודה רבה! מקווה לתשובה .
-
- 1 תגובה
- 789 צפיות
-
-
http://computers.walla.co.il/?w=/4015/1098777 מעניין. אז זה יקרה, והם באמת ימכרו מחשב עם חומרה שנתמכת במלואה בדרייברים ואיזה ספר הדרכה / קו עזרה טלפוני זה בהחלט יכול לגרום לנגיסה בנתח של מיקרוסופט - בעיקר לאור הכישלון של ויסטה.
-
- 6 תגובות
- 879 צפיות
-
-
פתחתי את הלינוקס שלי והוא נתן לי את החלון הבא (מצרף תמונת מסך) מה זה אומר? ההארדיסק הזה די חדש הוא בן שנה לדעתי.... איך מתקנים את זה? האם אני צריך לקנות HD חדש ? [attachment deleted by admin]
-
- 6 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכלום הורדתי את הפצה הזו Cr_OS_Linux.i686-2.4.1290.oem.tar ושאני פותח את הקובץ זה בסיומת RAW באיזה תוכנה צורבים ? איך קוראים את הקובץ? אני נמצא על מערכת WIN7 תודה לעוזרים
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
האם יש תוכנה לITUNE שתאתר באופן אוטומטי מה האלבון של השיר ותשתול בקובץ את שמו בשלב שני רוצה לקבל את תמונת האלבום - אבל זה ניתן היום לעשות באופן אוטומטי באם השיר המבצע ושם האלבום נרשמו במדויק ברשותי כמה אלפי שירים ולאתר אלבום אלבום ידני תמיד אופציה אך שגוזלת זמן.... תודה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים. אחרי שנוכחתי שכונן הקשיח במחשבי שומר על כל נתוני הגלישה שלי, כולל ססמאות לאתרים רגישים (ידעתי את זה גם קודם, אבל בדיקה עם Disk Investigator אחרי פירמוט הראתה לי את זה באופן מוחשי), החלטתי לנסות ולבדוק חווית שימוש ב Live CD. הורדתי גרסת ubunto לפי עצתו של גיל בדיון הזה (גרסה 12.04). ההתקנה היתה מהירה יחסית, (כ- 10 דקות על ה פנטיום 4 שלי), ובפעם הראשונה התנסיתי (בהתרגשות-מה) במ"ע שאינה windows . אה, וצרבתי על CD, לא השמשתי ב DOK ,כי המחשב שלי ישן מדי.. אבל כמה דברים בלבלו אותי קצת.... - התאפשר לי להוריד ולהתקין תוספים (למשל פלאש, וגם חבילת קודקים למולטימדיה). כיצד זה יתכן?... הרי CD הוא read only, אז כיצד הותקנו התוספים?... האם הם נצרבו?! ??? אגב, סרטו…
-
- 43 תגובות
- 6.8k צפיות
-
-
למה בעצם אתם לא קונים מקינטוש, מהן הסיבות שלכם להתרחקות מהמחשב הזה?
-
- 11 תגובות
- 3k צפיות
-
-
שלום רב אני קונה בקרוב את הדגם של המחשב הנ"ל http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/X550CA/ Asus X550CA גירסת ה i5 רציתי לדעת האם מבחינה חומרתית הוא יזהה לי את כל ההתקנים בלי בעיה כאשר אני אתקין Ubuntu אגב , אני קונה אותו Free DOS תודה רבה וחג שמח.
-
- 4 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן, אני לא כל כך מכיר את לינוקס אבל התקנתי עכשיו 9.10 בשביל להתחיל להכיר אותו והוא לא מזהה לי את הכרטיס WIFI המחשב זה DELL STUDIO 1535
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים. אני מתקין לינוקס על המחשב במעונות (אני עובד על לינוקס באונ' עצמה, כמה כיף שהאנשים ממחשוב פשוט עושים את כל העבודה השחורה ) אבל עכשיו אני מנסה להבין איך אני אמור להתחבר לאינטרנט. דרך הווינדוס אני משתמש בפקודת telnet ומזין אייפי שם משתמש וסיסמה, איך בדיוק אני עושה זאת בלינוקס? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שיש עליו שמועות של לא טוב וכו' הבה נתעלם.. התקנתי את הלינוקס, והכל טוב- כל עוד הדיסק נמצא על הIDE הרגיל , כאשר אני מעביר אותו לRAID , הלינוקס לא עולה, אני חייב לציין שכך זה היה גם בהתקנה- הוא לא הגיע לשלב מערכת הקבצים עד שהוצאתי אותו מהרייד. עכשיו , יש לי שם מערכת מותקנת , ושום דבר לעשות איתה.. מישהו? מפרט: Kr7a Raid Maxtor Ata133 40gb עוד משהו?
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
אני גר במקום עם עם נפילות מתח רבות ולכן אני צריך אל פסק למחשב. איפה אני יכול לקנות אחד כזה? כמה יעלה? האם אפשר לחבר לאל פסק רגיל? בתודה, איל
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה עושה הפקודה xargs? מהי הפקודה למצוא את כל הקבצים המכילים hello בעזרת הפקודות : find grep xargs? 2. מה עושה הפקודה cut? How I use it together with w to produce a list of login names and CPU times corresponding to each active process? Can I now (all on the same command line) use sort and head or tail to find the user whose process is using the most CPU? 3. כיצד ניתן לקבל תשובה לפקודה find . בלי הערות על קבצים שאין לי גישה עליהם? 4. כיצד ניתן ליצור קובץ המתחיל ב- (מקף)?
-
- 4 תגובות
- 2.4k צפיות
-