לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
השגיאה נפוצה, אבל לא מצאתי פתרון קונקרטי או אחד שהבנתי ממנו מה בדיוק צריך לעשות. זה מה שמופיע לאחר ההתקנה, מתמונה שנמצאה ברשת: http://img135.imageshack.us/img135/3773/p1120070hv1.th.jpg מדובר במערכת INTEL, קורה גם בהתקנה על HD SATA וגם IDE (רק אחד מחובר בו זמנית). קורה בין אם ה-HD מחולק למחיצות לבין אם מדובר במחיצה יחידה. למישהו יש רעיון/פתרון? תודה
-
- 17 תגובות
- 6.7k צפיות
-
-
אהלן אני לפני שדרוג לSSD ו(evo 850) רציתי לדעת אם יש דברים כמו הגדרות תוכנה או קונפיגורציות שכדי לעשות לפני ההתקנה של מערכת ההפעלה על הכונן החדש? הכנתי כונן USB BOOTABLE עם הגרסא האחרונה של el capitan, גיביתי את כל הקבצים על עוד כונן חיצוני ואני מתכנן לשדרג גם את הזכרון ראם ולהוציא את הכונן אופטי לטובת הכונן הקשיח הישן.זו פעם ראשונה שאני משדרג את המחשב (MAC BOOK PRO MID 2012) והייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהם טיפים.הבנתי שבווינדוס יש צורך להגדיר בביוס את הSATA כ AHCI ,להפעיל פקודת TRIM ולעדכן קושחה. האם זה רלוונטי גם למק? תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 2.6k צפיות
-
-
נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי iMac 400 עם 64 זכרון שאני רוצה לשדרג. בידע הציעו לי זכרון pc100 256 M ב 107 $ . מחיר סביר ? האם הזכרון של Mac זהה לזיכרון של רגיל (כלומר אני יכול לקנות אותו בכל מקום ) ? בקשר למערכת הפעלה : יש לי os 8.6 . המחשב מחובר לרשת עם שיתוף מדפסות ודיסק על win200 מטרת השימוש בו היא לצפייה בפורמטים רבים של קבצי תמונות וקצת עריכה. איזה תוכנה לתמונות מומלצת? האם יש צורך לשדרג את מערכת ההפעלה ואם כן לאיזה ? בידע הציעו לי : os 9.2 - 49$, os10.2 - 147$
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
n=display&num=1002209230'>בדיון שהתפתח ל-מקינטוש מול PC עלה נושא קלות השדרוג, במהלכו כתבתי את הדברים הבאים: ולהלן התגובה שהגיע אחרי: עכשיו בואו נבדוק את הדברים (הכל מנסיון אמיתי שלי בשדרוג זכרון בשני סוגי המחשבים, במקרה הזה מדובר ב-iMac הנפוץ, עם כונן מגירה ל-CD-ROM, לא אלה אם ה-SlotLoad) שדרוג זכרון ב-PC [list2] [*]הבריגו החוצה את שני הברגים שמחזיקים את כיסוי המארז. [*]הסירו את הכיסוי. [*]תקעו את הזכרון לחריץ פנוי. [/list2] שדרוג זכרון ב-iMac [list2] [*]הפכו את האיימק על גבו. [*]הבריגו החוצה את הבורג שמכסה את כיסוי הפלסטיק. [*]משכו את כיסוי הפלסטיק למעלה והחוצה. [*]נתקו את כבל הכח. [*]נתקו את כבל המסך. [*]נתקו את כבל האודיו של ה-CD-ROM. [*]ה…
-
- 24 תגובות
- 7.1k צפיות
-
-
המחשב הכי ישן שעובד אצלנו כרגע הוא איימק (233) ההוא הראשון. הוא כבר מתחיל להראות סמני זיקנה. אנו משתמשים בו בעיקר לאינטרנט, office, ופוטושופ. למרות שנראה לי שהדבר הכי כבד שהוא מריץ זה מערכת ההפעלה 9.2.1. הרחבתי לו את הזיכרון מ-96 ל-192 (שני DIMM של 128 זה המקסימום שהוא מקבל). השאלה היא האם אתם חושבים על חלקים נוספים שכדאי לשדרג כך שאפשר היה להשתמש במחשב עוד זמן (שנה-שנתיים לפחות)? או למשוך זמן ואז לקנות מחשב חדש. (אני יודע שאתם אוהבים לדעת תקציב - אז זה תקציב זה לא ממש הבעיה אבל בכל זאת אני לא אוהב לזרוק כסף אך מצד שני גם לא מוכן לעבוד קשה בשביל לחסוך כמה שקלים ie OC). תודה אוהד
-
- 8 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
מדובר ב Centos עם קרנל: 2.6.18-164.15.1.el5PAE העתקתי את הדיסק למערכת חומרה אחרת. במקורי lspci : 02:00.0 Ethernet controller: Intel Corporation 82574L Gigabit Network Connection 03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller (rev 02) ובנוכחי: RTL-8169 ביצוע ריסטרט לדימון לא עזר. אני שואל שוב האם זו בעיה של דרייבר, או עניין אחר. בפוסטים הקודמים הזכרתם שזה אולי בעיה ב dev , האם אתם יכולים לשלוח אותי ללינק, שמסביר כיצד להגבר על הבעיה? (אם אין בעברית, אז באנגלית). כמו כן כתבתם, שיש לקמפל את הקרנל מחדש.למשתמש חלונות זה נראה קצת מוזר בשביל התקנת כרטיס רשת, וגם קצת מבהיל. אם תוכלו לציין לינק שמבהיר את העניין.
-
- 27 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
יום שלישי ה9 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים קפה סנויצים שקשוקה לא רעה והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שניראת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של מעריצי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני כנראה הולך לקנות iBook ותמיד עניין אותי Linux ... עכשיו שיהיה לי מחשב חזק יותר אני חושב שאני ילך על זה! אתם אומרים ששווה לנסות? וד"א - ההתקנה גרפית? עריכה: כמובן שאם אני יתקין אז היא תיהיה מערכת הפעלה משנית ...
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אוקי אז ככה שוחררה הגירסא החדשה של ווין הלא היא wine-1.0 למען האמת התאכזבתי הבאגים שתוקנו הם באגים ספציפיים כלומר לא הוספה תמיכה טובה יותר בדיירקס או בריבוי תהליכים או בסאונד מסויים כלומר הם נגיד תקנו "את הבאג בווארקראפט במניו שאי אפשר להיכנס לhelp" אני ציפית לווין אכזרי שמפעיל כל דבר שקיים נקווה לטוב http://www.winehq.org/
-
- 32 תגובות
- 4.9k צפיות
-
-
רציתי להפוך את KDE לקצת יותר מעניין ויעיל בשבילי אז חשבתי מה זה יופי של שולחן עבודה זה MACOSX(בין השולחנות עבודה היפים ביותר שיש) אז הורדתי כמה THEME הורדתי SUPERKARMBA הרבה שינוים התאמות והנה זה התוצאה תגובות כל מה שתרצו להגיד על זה: (זה על מנדרייק 10.1 KDE 3.2.3 שהוא דרך אגב מאוד מהיר לשם שינוי המנדרייק הטעינה ארוכה כמו תמיד אך העבודה יותר חלקה לכל מי שיש 10.0 אני ממליץ בחום לעבור ל10.1 שווה!) [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 15 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
בעבד עבדתי קצת ב RH 7-7.3 ועוד יותר קצת במנדריק. פה ושם יוצא לי לעבוד על לינוקס בהפצה הזאת שמפעילים מה CD. את הבסיס יש לי. אני עכשיו עושה לי רשת מחשבים בחדר כשיש לי שלוש מחשבים מחוברים. אחד מהם אני רוצה להתקין עליו לינוקס כדי ללמוד קצת ולהשתפשף עוד.. אני מתלבט בין RH (ואיזה גירסא מבינהם) לבין מנדריק האחרונה (שיש עברית מלאה) אני רוצה קודם כל שיהיה נוח לעשות את הרשת ולא מסובך, ושיהיה קל ללמוד ממנה בלי להרוס אותה כל פעם מחדש. מעבר לזה שהמחשב מיועד לשמור מידע וגלישה ב IRC+ICQ. על המחשב השלישי שהוא ישן מאוד (פנטיום שלוש) אני מתקין FREEBSD נטו כדי ללמוד, להרוס ושוב ללמוד איזה הפצה ללכת על המחשב השני ? ומה אתם אומרים בכלליות על מה שאני רוצה לעשות ? אני יצליח ללמוד ככה…
-
- 6 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני מתאר לעצמי שזו השאלה הכי נפוצה אבל חיפשתי ולא מצאתי תשובות. יש לי PC ואני שוקל להחליף ל-mac אבל רציתי לברר מספר דברים: 1. אני משתמש במחשב שלי בעיקר לאינטרנט, הורדת סרטים וצפייה בהם בטלויזייה, אימיילים ו-office. האם ה-mac יענה לי על צרכים אלה, כולל תמיכה בעברית שהבנתי מהתכתובת באתר שהיא בעייתית. 2. אין לי יכולת לכמת יכולות של ה-mac מול ה-PC ע"מ להשוות בין יחס עלות תועלת. האם מישהו יכול לעזור לי בהתלבטות? 3. יש בעיות להתחבר לאינטרנט המהיר הקיים שיש לי (ADSL של בזק)?
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
שלום 1.רציתי לדעת אם אני יכול לחבר אליו מערכת רמקולים חיצונית ולא להשתמש ברמקולים המובנים שיש לו? 2.רציתי לדעת אם יש אפשרות להריץ עליו משחקים כמו gta וכד' ? תודה לעוזרים 1.
-
- 16 תגובות
- 3.1k צפיות
-
-
האם יש דרך לשחזר את מנהל ההורדות באופןסוסה . המערכת עברה עדכון ומאז אני לא מצליח להכנס לשום אפליקציה בYAST זה רושם משהו בסגנון UNABLE TO CREATE SW USER תודה לעוזרים..
-
- 0 תגובות
- 811 צפיות
-
-
שלום, יש לי את המחיצה של הלינוקס ext3 שהיא הרוסה לגמרי, בגלל תקלה בתוכנה של חלוקה למחיצות. ה-XP עובד ואני יכול לפרמט את המחיצה, אבל לפני שאני מפרמט אני רוצה לעשות גיבוי. האם יש דרך כלשהי להציל את המידע שלי? explor2fs עבד בעבר כשהצב היה דומה, אבל עכשיו כבר לא =\ תודה, אור.
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי דיסק קשיח עם מערכת קבצים של לינוקס (לא בטוח איזה) ואני צריך לשחזר ממנו מידע יש לי ווינדוס 7 ככה שעדיף תוכנות Live CD לשחזור או תוכנות שמשחזרות לינוקס מתוך ווינדוס על מה אתם ממליצים?
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
היי לכולם, ניסיתי להתקין ווינדוס על המק שלי (מקבוק פרו 2012 עם התוכנה הכי חדשה) משום מה הוא אמר לי שאני צריך לעשות תיקון דיסק... בעת התיקון הוא שלח לי כמה שגיאות וכרגע אני לא מצליח לעלות את המחשב. האופציה היחידה שלי זה לפרמט ולהתקין מחדש... אבל יש לי מלא קבצים ואני חייב להעביר אותם לדיסק און קי... יש לציין שאני רואה אותם בדיסק יוליטי אבל לא יכול להעביר אותם ידנית לדיסק און קי. מהם האפשרויות שלי במצב כזה??? אשמח לעזרה!!!!!!!!!
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום חבר'ה יש לי "ipad new" (ככה נקרא האייפד השלישי שיצא, במקום להיקרא אייפד 3) לא שידרגתי גירסה מאז שקיבלתי אותו מכיוון שחששתי שהוא יאט. מותקנת עליו כרגע iOS 5 1. האם התקנת הגירסה הכי חדשה תאט אותו? 2. אם כן, אז האם יש לי את האופציה להתקין רק את גירסה 6 למשל? אגב, אני מרוצה מהמכשיר, אבל תוכנה אחת שאני אשמח להשתמש בה דורשת גירסה 6 תודה
-
- 8 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
שלום לכל יש לי אייבוק קטן ונחמד, לבן ומעוצב כהלכה (כדרכם של אנשי אפל). הבעיה היא שהוא מאוד ישן, הוא עובד על מעבד G3 במהירות 266 מגהרץ, ומאוד הייתי רוצה להחליף אותו לגירסה עדכנית יותר. האם המשווקים המורשים של אפל מבצעים טרייד אין? ברור לי שאצטרך להוסיף סכום כסף נכבד כדי לשדרג, ואני מוכן להוצאה, אבל אני לא רוצה לקנות לפטופ חדש במחיר מלא. איזה אפשרויות עומדות בפניי? (מעניין אם האייבוק מספיק ישן בשביל להיחשב פריט אספנות...)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
המחשב הוא נוטבוק ACER ASPIRE ONE שבא ביחד עם מערכת ההפעלה Linpus Lite. אני רוצה להתקין אקספי, אבל אני גם רוצה לשמר את הקבצים שנמצאים בו עכשיו. מהי הדרך הנוחה ביותר?
-
- 0 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אני לא זוכר את סיסמת הכניסה יש אפשרות לאפס אותה? תודה
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
האם קיימת תוכנת שיחזור חינמית המשחזרת קבצים הנמחקו לחלוטין ממחיצת EXT3? כי לפי חיפושים שעשיתי, דבר כזה פשוט לא קיים... מה שהופך את מערכת הקבצים ללא ממש בטוחה, וכבר עדיף לאכסן קבצים על FAT32. כרגע לא איבדתי שום קובץ למזלי, אבל אני צריך לדעת בשביל העתיד אם בטעות ימחק לי משהו.. תודה לעונים!
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
הפנו אותי מפורום ווינדוס לפה אני צריך לעשות דיסק BOOTABLE שיהיו עליו 3 מערכות הפעלה: WIN XP SP2 WIN 2003 SERVER LINUX REDHAT אני צריך לעשות DVD שיהיה BOOTABLE ומתי שאני עושה BOOT מהדיסק יהיה לי תפריט לבחור איזה מערכת הפעלה אני רוצה להתקין אמרו לי שזה עם CDSHELL ו BOOTSCRIPT (משהו כזה) מישהו יכול לעזור לי? להפנות אותי למדריך מסויים תודה מראש על העזרה טל
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-