עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. המחשב: Lenovo T61p עם מחיצת PRELOAD של XP. מחיצה אחת C - 142GB. בעיה: במהלך התקנת אובונטו 8.10, רציתי לפנות מקום מכונן C בשביל מחיצה חדשה. (צימצמתי את C ל100GB). ממש בתחילת החלוקה מחדש, ההתקנה נתנה ERROR כלשהו, וכל כונן C הפך לEXT3, ניסיון להשתמש בכפתור "ביטול שינויים", לא שינה כלום, עכשיו המידע אבוד בכונן ושאני מפעיל את המחשב מופיעה כמובן "ERROR LOADING OPEARTING SYSTEM". כמובן שקיימים הרבה דברים לא מגובים איך ניתן לשחזר / להציל כמה שיותר מידע?

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  2. אחרי שהתקנתי את הדרייברים של ATI (הגרסא הכי אחרונה דרך YAST) יש מין בזמן גרירת חלונות וSCROLLING (למשל בעמודי אינטרנט) הבעיה ממש בלתי נסבלת ולפני שהתקנתי אותם זה לא היה... אולי אני צריך לסדר איכשהו את הדרייברים אבל יש לי נסיון של בערך שעה על לינוקס... (לפחות הצחלתי להתקין את האינטרנט ) תודה

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  3. Started by Godmoney,

לפני שנתיים בערך התקנתי את הגרסא של אובונטו שהייתה בשוק כי רציתי ללמוד קצת מה זה לינוקס. אחרי שבוע של התעסקויות נמאס לי קצת והורדתי אותו. אני רוצה עכשיו להוריד את אובונטו עוד פעם ולהתקין אותו על מחיצה כמערכת הפעלה שניה. אני רואה שנוספו כל מיני גרסאות. איזו מהן הכי מומלץ להוריד?

• 4 תגובות
    • 824 צפיות
  4. Started by asaf_a,

איך אני יכול לפתוח קובץ ראר rar באובנטו?

• 1 תגובה
    • 824 צפיות
  5. Started by yotam.m,

שלום התקנתי linux לא מזמן ורציתי לדעת למה הרזולוציה המקסימלית היא 800X600 ואי אפשר להגדיל אותה יותר? אני משתמש בMandriva Linux 2005 Limited Edition אם זה חשוב. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  6. Started by lioryb,

בוקר טוב. התקנתי את מנדריבה2009. אני חדש בכל מה שקשור ללינוקס (שיחקתי בעבר כמה ימים עם אובונטו, אבל לא יותר). את כל החומרה שיש לי במחשב הוא זיהה (קול, מסך). איך אני יודע אם הוא זיהה את הכרטיס טלוויזיה? אם לא, איך אני מתקין? יש תוכנות חינמיות לצפייה?

• 2 תגובות
    • 823 צפיות
  7. ההתקנה של מערכת ההפעלה Ubuntu, קלה לפי המדריך שמצאתי: http://www.imc-il.com/david/Project/ רק שמשום מה, ההתקנה נכשלה והופיעה לי הודעת השגיאה (אחרי שעשיתי את המחיצות): warning: file///cdrom/poo/main/libc/libcap/libcap1_1.10-14-i386.deb אחרי זה אני לוחץ על "המשך" ומקבל את ההודעה: Warning: couldn't download packasge libcap גם כאן אני לוחץ על "המשך" ואז זה חוזר לי להודעת השגיאה הראשונה, וממשיך בלולאה הזאת. הייתי חייב לעשות ריסטרט ידני, מה שכמובן הרס את פעולת העלייה של XP, וגרם להודעת שגיאה כללית: couldn't load operating system אז אחרי שהתקנתי XP מחדש, אני חושב שעליתי על הבעיה: תסתכלו בתמונה שצירפתי. כשאני בוחר את המחיצה, רשום ליד הנפח שלה את המידות ב-GB. אז, את המידות אצלי לא…

• 3 תגובות
    • 823 צפיות
  8. Started by Dimazaur,

יש לי מחשב נייד fujitsu amilo pi 2550 הבעייה שהלינוקס חושב שהאוזניות והרמקולים הקדמיים זה אותו דבר (או משהו כזה) כשאני מכניס את האוזניות הסאונד לא מתבטל ואני גם לא יכול לבטל אותו ידנית כי זה מבטל גם את האוזניות האם יש פתרון לזה? אובונטו 8.1

• 1 תגובה
    • 823 צפיות
  9. Started by bellboy,

עד עכשיו היה לי את הhard disk של הwindows בתוך הmy computer בלינוקס ועכשיו אין שם את הכונן הזה והוא גם היה נגיש דרך התיקייה windows בroot וכעת התיקייה הזאת ריקה. יש לציין שאני משתמש בsuse linux 10 עם ממשק .kde הוא נמצא בkdiskfree אבל הוא ב n/a וכשאני לוחץ עם הימני ועושה mount device אני מקבל את ההודעה הזאת Called: mount /dev/sda1 mount: special device /dev/sda1 does not exist הhard disk הוא בחיבור sata וכשאני מעלה את הwindows הוא כן עולה (מה שמוכיח שהדיסק מחובר) אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בעניין.

• 3 תגובות
    • 822 צפיות
  10. Started by ordan,

השבוע עדי ואני חזרנו להקלטה. משום שמזה זמן רב לא העלנו תוכנית, בתוכנית זאת סקירה של אבני הדרך בעולם Apple בחצי השנה האחרונה. לא הצלחתי משום מה להעלות את הפיד של הטיקאסט המתקדם ולכן בינתיים רק הטיקאסט הרגיל עלה. אפשר להירשם אליו באיטיונס בקישור הבא: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=79946147 או דרך האתר של הטיקאסט: www.tcast.co.il אשמח לתגובות מכל סוג למייל שלי: boaz@tcast.co.il בעז אורדן

• 0 תגובות
    • 822 צפיות
  11. Started by masmddr,

שלום. החלטתי לנסות להתקין לינוקס על המחשב הנייד שיש לי (ראה מפרט ). הבעיה היא שfdisk וגם cfdisk לא מציגים את ההרדיסק שלי. הם מציגים את HDA בתור הדיסק או הDVD שנמצא בכונן. ניסיתי דרך ההתקנה של slackware וגם linux from scratch live cd . ניסיתי אפילו למחוק את המחיצות בעזרת windows ואז להיכנס לfdisk אבל לא עזר. עצות?

• 2 תגובות
    • 822 צפיות
  12. Started by idodi10,

שלום, התקנתי אובונטו ואני לא יודע איך להגדיר את חיבור הADSL שלי. מישהו יודע? תודה מראש, עידו.

• 4 תגובות
    • 821 צפיות
  13. שלום רב. אני מחפש לראות דרך המנדרייק 10.2 שלי איך אני מוצא מידע על המעבד למשל או על הזיכרון וכדומה כמו שבXP יש פקודה DXDIAG... מישהו יודע איך הפקודה בלינוקס? רושמים אותה בקונסול נכון?

• 2 תגובות
    • 821 צפיות
  14. Started by BKnife,

יש לי 2 כוננים אחד C ואחד D על C מותקן windows xp על D יש לי כמה דברים ו12 ג'יגה פנוי שלום אני צריך שתעזרו לי בהתקנת Fedora גירסא : Version: Fedora Core 3 (Heidelburg) אני רוצה להתקין את פידורה על D אבל הוא לא נותן בגלל שהכונן לא ריק איך אני יכול להתקין את פידורה על D גם כשיש לי עליו עוד דברים ? בהתקנה לחצתי לו על Next עד שהגעתי לחלק של אחרי השפות...והוא לא רצה לעשות לי NEXT כי הוא חיפש כונן ריק הכוונה לחלק הזה : אם זה חשוב אז הורדתי את זה מפה : http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=64 בבקשה תעזרו לי להתקין את פידורה על כונן D בלי לפרמט אותו תודה מראש

• 4 תגובות
    • 820 צפיות
  15. Started by madg,

רד הט חדש ISDN של פריץ לא מצליח להפעיל אותו. אני מקבל הודעות שגיאה. Jul 13 12:17:53 yonat kernel: isdn_ppp_bind: Can't find a (free) connection to the ipppd daemon. מישהו יודע לעזור ? תודה.

• 0 תגובות
    • 820 צפיות
  16. אני מתכוון לפרמט מחר את המחשב, להתקין XP ולהתקין Linux לאחר מכן. ההארדיסקים שלי בנויים כך 320GB IDE שעליו יש גיבויים ועליו אני אתקין את ה- Windows 160 GB Sata שישמן לאיכסון 40GB IDE שעליו אני אתקין את 7.04Ubuntu לפי מה שקראתי הבנתי שצריך קודם להתקין את ה- Windows ורק לאחר מכן להתקין את ה- Ubuntu. השאלה שלי היא אם אח"כ ה- Boot ידע שיש לי גם Windows על הארדיסק אחד וגם לינוקס על הארדיסק אחר ויתן לי את האפרשות לבחור אני יודע שרוב הסיכויים שלא יהיו לי שום בעיות, אבל זו הפעם הראשונה שלי עם לינוקס ולכן אני זהיר. ד"א אשמח לטיפים אם יש לכם תודה על העזרה!

• 4 תגובות
    • 820 צפיות
  17. Started by Gold shark,

שלום לכולם אני משתמש בינוקס דביאן גם בשרת שלי אני משתמש בדיבאן עכשיו אני לא ממש רוצה להתחיל להיסתב עם הרבה כבלים ומסך אז אני רוצה לעשות קישור דרך remote desktop אבל לפי איך שהבנתי צריך לעשות משהו וזה לא כמו מהפצות אחרות שרושמים את האייפי טוב זה הבעיה הראשונה עכשיו השנייה מישהו יודע מה הפורט של remote desktop בלינוקס דביאן ?? תודה מראש לכולם מאוד חשוב לציין שאין Xserver אל השרת והוא עובד אל ממשק טקסטאלי בלבד

• 1 תגובה
    • 820 צפיות
  18. Started by arikam,

התקנתי את אובונטו ואני לא מצליח להבין איך לגרום ל tv out לעבוד, יש לי כרטיס מסך geforce 6600gt. מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 819 צפיות
  19. Started by dids22,

יש לי בעיה קטנה אני לא יכול לראות\ליצור קבצים בעלי שם בעברית ( יש לי פונטים עברים ואני יכול גם לכתוב בעברית)

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  20. Started by exXxTreAm,

שלום, היום התקנתי לינוקס, הכל היה בסדר והרזולוצייה נורמלית אבל עכשיו פתחתי שוב את המחשב ואני רואה שהרזולוצייה על 640*480 ואין לי עוד אפשרויות חוץ מהרזולוצייה הזאת, מה אני עושה?

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  21. Started by SEangel,

אפשר לראות רק את סימני הפיסוק אני על אדג'י אפט עם ממשק עברי. כמו כן הכתובית, כאשר היא נפתחת עם "עורך הטקסט" היא נפתחת בג'יבריש וב"סט לנגואיג'" יש רק 3 סוגי אנגלית (באופיס היא נפתחת כמו שצריך)

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  22. Started by matteo,

כל ריסט בארץ' מחזיר את הווליום קונטרול למיוט והם למטה עד הסוף ואני צריך כל פעם מחדש להעלות את זה בחזרה איך אני משנה את זה שזה יתחיל בלי מיוט ועד הסוף?

• 3 תגובות
    • 817 צפיות
  23. Started by Pc_Ghost,

שלום קניתי בשעה טובה מחשב חדש. מפרט: 1 - Pentium D920 Dual Core 65nm - 4mb Cache 64bit. 2 - Abit AW8 - Intel® 955X Based LGA775 ATX Mainboard, FSB1066, Dual DDR2-800, Gigabit LAN, SATAII 3G RAID, SilentOTES Heatpipe,μGuru Technology, AudioMAX HD 7.1 channels Intel® High Definition Audio with Dolby Master Studio 3 - PQI DDR2 512MB 667MHZ. 4 - GeForce 6600 256MB XFX אני רוצה להתקין עליו KUBUNTU כמערכת יחידה. מה לדעתכם תהיה רמת התמיכה בחומרה?... ואיזה קובץ ISO להוריד (רגיל או 64BIT)? הבנתי גם שיש קרנל מיוחד לריבוי מעבדים. איך מתקינים אותו? תודה.

• 2 תגובות
    • 817 צפיות
  24. Started by Nihility,

לכל אלו שהיו להם בעיות להפעיל את בריל על קנופיקס עם כרטיסי מסך חדשים של נוידיה, הנה הדרך לגרום לזה לעבוד. נלקח מפה: http://www.knoppix.net/forum/viewtopic.php?p=111972 אגב, ממש בקרוב תצא גרסת 5.2.1!

• 0 תגובות
    • 817 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.