עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם. ראשית נתחיל במבוא: ברשותי מחשב פנטיום 4, 1.5 גיגה הרץ, לוח אם INTEL D845PESV, כרטיס קול Creative Sb live 5.1, כרטיס מסך רדאון 9800SE, זיכרון פנימי שבע מאות שישים ומשהו PC2100. כמו כן ברשותי שני הארדיסקים, האחד Seagate 40GB, והשני Maxtor 30GB. לפני כחודש ימים קיבלתי את המקסטור במתנה, כאשר לפני כן היה לי אך ורק הסיגייט, והסיגייט היו לו 4 מחיצות עם מערכת הפעלה WIN XP. לאחר שקיבלתי את המקסטור, החלטתי (היות ואני כבר הרבה זמן רוצה להתקין לינוקס) להתקין לינוקס מנדרייק 10.1, חשבתי להתקין את המנדרייק על ההארד דיסק החדש, ככה שלא יהיה חשש להתנגשויות במערכות ההפעלה. פירמטתי את ההארדיסק החדש בעזרת נורטון פרטישן מג'יק 8, ועשיתי מחיצה ללינוקס EXT2 בגודל 10 גיגה. התקנתי הכל…

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  2. אז ככה ניסיתי להתקין THEME חדש בשועל ואז הוא אמר לי להפעיל מחדש את הדפדפן אז הפעלתי ועכשיו הוא לא עולה הוא כותב איזה בעיה עם הבנייה של הXML ונסגר מייד אז רציתי לדעת איך אני יכול להחזיר אותו לTHEME המקורי או הקודם שהיה לי בלי לפתוח אותו בתודה עידו ובבקשה תנסו לעזור מהר אני שונא !! את הקונקי

• 0 תגובות
    • 701 צפיות
  3. ניסיתי הכול עשיתי את כל ההגדרות כמו שצריך כדי שהראוטר יזהה והוא לא זיהה עשיתי איתחול לשרת וגם זה לא עזר ואני כבר לא יודע מה לעשות. בבקשה בבקשה עיזרו לי זה מאוד חשוב. תודה.

• 0 תגובות
    • 900 צפיות
  4. Started by ZXY1,

למה אין בארץ אתר מראה ל - SUSE ? מתי תצא גירסה SUSE 9.3 PRO ? היא בחינם ? אם לא כמה היא עולה ? ומה אתם אומרים על SUSE יש הפצה יותר טובה ? יש הפצות יותר טובות אבל בחינם ?

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  5. Started by ZXY1,

למה אין בארץ אתר מראה ל - SUSE ? מתי תצא גירסה SUSE 9.3 PRO ? היא בחינם ? אם כן איפה אפשר להוריד ? אם לא כמה היא עולה ? ומה אתם אומרים על SUSE יש הפצה יותר טובה ? יש הפצות יותר טובות אבל בחינם ? את האינטרנט קל להגדיר כמו ב - WINDOWS ?

• 0 תגובות
    • 751 צפיות
  6. מי מכיר את זה? http://overclockix.octeams.com/ העם מישהו כבר עבד איתו? איך זה בדיוק עובד?

• 0 תגובות
    • 949 צפיות
  7. יש אפשרות להתקין לינוקס ב VMWARE או תוכנה דומה ? אני זוכר שיש עוד תוכנה דומה של VMWARE אבל אני לא זוכר איך קוראים לה אבל זה לא עקרוני , השאלה אם ניתן להתקין אותה בצורה כזו?

• 0 תגובות
    • 823 צפיות
  8. איך אפשר לכתוב על כוננים בלינוקס כינרת גירסה 0.7.3? ניסיתי לשנות את ההרשאות של הקריאה/כתיבה במאפיינים של הכונן, אבל קיבלתי הודעת שגיאה: "שינוי מאפייני קבצים אינו נתמך עם הפרוטוקול devices".

• 0 תגובות
    • 802 צפיות
  9. Started by zvkel,

אני רושם startx ומקבל הודעת error ארוכה שמסתכמת ב fatal error cant find screen או משהו דומה וב error 104 איך אני מגדיר מסך?? (samsung syncmaster 753df) זאת פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס ואין לי מושג איך עובדים בשורת פקודה שם

• 0 תגובות
    • 833 צפיות
  10. Started by Le-Fay,

או.קיי... התקנתי את ההפצה 10.0 של Mandrake על הרדיסק נפרד (על הראשי מותקנת Windos XP). שמח וטוב לבב אני מוכן ומזומן להתחיל את חיי כמשתמש לינוקס. רק בעיה "קטנה" אחת. אני לא מצליח להתחבר לרשת הביתית שלי, וכמובן חשוב יותר - לרשת האינטרנט. הקונפיגורציה היא כזו: כרטיס רשת: SMC EZ Card 10/100 - SMC1211TX מחובר ל Hub שיוצא לרשת האינטרנט דרך ראווטר ALCATEL SpeedTouch 410 (נדמה לי שזה הדגם, זה מודם אלקטל שקבלתי מבזק). (יש לי כרטיס רשת נוסף onboard של Nvidia אבל אותו המנדרייק לא מזהה בכלל...) התקנתי את מנדרייק 10.0 כאמור, השתמשתי בוויזרד כדי להגדיר את חיבור הרשת. בחרתי ב LAN והגדרתי את ה IP, default gateway, DNS וכו'. ועם זאת מערכת ההפעלה עדיין טוענת שאני לא מחובר. לדעתי הטענה היא …

• 0 תגובות
    • 870 צפיות
  11. היי רציתי לשנות קצת,להוסיף חיים למחשב!!! למישהו יש לינקים לרקעים יפים(של מק כמובן!) תודה רבה מראש!!!

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by JediMaster,

שלום לכולם! האם מישהו יודע אם זה אפשרי להריץ תוכנת לקוח של ונוטרילו תחת לינוקס (יש לי אובנטו)? תודה!

• 0 תגובות
    • 890 צפיות
  13. יש מחשב מבוסס אינטל סוקט 478 ועליו מותקן XP . אני משדרג מחשב ל AMD 64 מחר או מחרתיים ואין לי כרגע רצון לפרמט האם זה אפשרי להשאיר את המערכת ההפעלה על המחשב ( אם נגיד אני יסיר את כל הדרייברים של הלוח ) וישאיר נתונים ומערכת הפעלה בלבד עריכה : נא למחוק , התבללתי בפורום

• 0 תגובות
    • 887 צפיות
  14. Started by borg,

אני מוריד גירסת DVD של Debian באמצעות jigdo 0.7.1a. השרת ממנו אני מוריד הוא: http://ftp.us.debian.org/debian. הורדתי את הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-1.jigdo. מה אני צריך לעשות עם הקובץ הזה: debian-31r0a-i386-binary-2.jigdo? עריכה 1: הורדתי את דביאן במשך 16 שעות רצופות, ואז ה-Windows שלי נתקע ונאלצתי לאתחל את המחשב. הפעלתי את jigdo מחדש, והוא ממשיך להוריד את דביאן כבר במשך שעות ארוכות. מהירות ההורדה שלי היא בד"כ בין 30KB/s ל-50KB/s. הבעיה היא שאני לא יודע אם jigdo התחיל את כל ההורדה מהתחלה, או שהוא ממשיך מהמקום בו הוא הפסיק. ??? אין ל-jigdo שום מדד באחוזים או ב-MB לגבי גודל הקובץ שהוא כבר הוריד או לגבי גודל הקובץ שנותר לו להוריד. יש למישהו נסיון עם jig…

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  15. Started by kisharon,

היי לכולם. התקנתי לינוקס suse 9.2 ואני לא יודע איך לחבר אותו ל domain שמבוסס על רשת NT מישהו יכול לתת הסבר קצר או אולי מדריך שיש ברשת גם יעזור לי. תודה לכל העוזרים.

• 0 תגובות
    • 842 צפיות
  16. הבעייה היא שהrhgb פשוט לא עולה חחח... אני התקנתי את הדרייברים לפי המדריך הזה: http://stanton-finley.net/fedora_core_4_installation_notes.html עשיתי את כל מה שרשום בהוראות בשביל להחזיר את הrhgb. אחרי אז כשאני עושה ריסט, כשהמחשב אמור להעלות את הrhgb, הוא עושה מסך שחור כזה כאילו הוא מנסה לעלות את הrhgb, אבל הוא לא מצליח. את כל השירותים שהוא אמור לעלות דרך הrhgb, הוא לא מעלה דרך הrhgb, אלא דרך המסך שבא לפני זה (המסך השחור הזה, שאחרי כל פעולה שהוא מסיים הוא רושם OK בירוק חחח...), וכשהוא מגיע למסך של הlogin) login טקסטואלי), הוא מעלה את המסך פלאש של nvidia, ועולה כרגיל (הוא עולה ישירות למשתמש שלי), כולל הX!!!... כלומר הבעייה היחידה היא בrhgb... חיפשתי הרבה באינטרנט ובגוגל, ולא …

• 0 תגובות
    • 867 צפיות
  17. Started by Gold shark,

שלום לכולם איפו נימצאות התיקיות בסיס של ה HTTP וה FTP????שרת

• 0 תגובות
    • 838 צפיות
  18. Started by Gold shark,

אוקיי אז ככה אני רוצה להשתמש ב NO IP ואני התקנתי אותו דרך המנהל חבילות וכשאני ניגש לפתוח אותו אז הוא לא מגיב לא כלום וחהר שלי אומר לי שאני צריך להגדיר אותו להפצה שלי מה עושים ?

• 0 תגובות
    • 914 צפיות
  19. Started by r5r4y,

שלום לכולם.. החלטתי לעבור ללינוקס לאחרונה בגלל שווינדוס עושה הרבה הרבה בעיות וגם אחרי כמה פורמטים שום דבר לא עוזר, נו טוב.. אשמח לקבל עזרה בנוגע לבעיה שלי.. המודם שלי: Terayon Tj715x גירסא של הלינוקס: אממ...יש לי לייב סידי(קאזית) ספק:013 ברק. מחובר דרך PPTP, מהירות 750. נכנסתי לאשף ה-iwiz בלינוקס ומילאתי את כל הפרטים.. עד שהגעתי לממשק ששם הוא שואל אותי איך אני מחובר דרך כרטיס רשת/חיבור USB. בחרתי בחיבור USB ויש עוד כמה אפשרויות למטה: 1. "מה הוא שמו של המודול אותו יש לטעון על מנת להפעיל את המודם" השארתי על מה שהיה שם CDCEther 2. "לאחר שהמודם הופעל דרך איזה ממשק יהיה ניתן לפנות אליו" השארתי מה שהיה שם: eth0 המשכתי הלאה כתבתי את היוזר והסיסמא, שרת אממ..השארתי ריק(צריך לכתוב …

• 0 תגובות
    • 874 צפיות
  20. Started by Wood-Elf,

הקצבתי מחיצה של 15 ג'יגה ללינוקס. האם זה בסדר? (בכל מקרה אין כבר מה לעשות, כי הווינדוס מותקן) איילו סוגי דחיסות קבצים צריך ללינוקס? (מנדרייק) אני עושה מחיצה אחת ללינוקס עצמו (וכל מה שמגיע עם ההתקנה שלה) ומחיצה אחרת לשאר השטויות (7.5/7.5). כמה הלינוקס שוקל? בהתקנה של מנדרייק כתוב "Office", האם זה אופן-אופיס? אילו סוגי דחיסה עדיפים למחיצה שבה אני אשים תשטויות (כמו תמונות, מוסיקה וכו')? האם אפשר להשתמש במוסיקה ששומרה על מחיצה עם דחיסה של ווינדוס (FAT32)? תמונות? האם יש צורך בלהפוך את הקבצים לקבצים שונים? (למשל מ-WMA לסוג אחר) תודה.

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  21. Started by useless,

http://www.bsd.org.il/guide/freebsd -Ya'ad.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by snaidis,

ה scheduled tasks שלי לא פועל. ניסיתי לעשות המון דברים כמו להפעיל דרך הSERVICES ועשיתי בדיקה עם HIJACKTHIS והגעתי למצב של פורמט. אחרי הפורמט הכל היה בסדר, אך לאחר כמה חודשים הבעיה שוב חזרה וזה די מפריע לי כי הנורטון עושה את העידכונים שלו בתיזמון עם ה scheduled tasks ואם הוא לא מופעל אז אני צריך כל הזמן להפעיל עדכונים בעצמי ואני שוכח. תודה מראש לעוזרים. אני מצטער ששמתי את זה פה זה מתאים לWINDOWS אני ממש מצטער לא שמתי לב. :

• 0 תגובות
    • 712 צפיות
  23. Started by YooOmer,

מודם ECI B-FOCuS USB 150 יעבוד על איזה שהוא לינוקס יונקס ?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. או קיי אז ככה הלכתי לפני כמה שבועות למכללה שם הציעו לי ללמוד קורס מיוחד לטכנאי PC למחשבים MCDST לאחר שחזרתי הבייתה הרצתי חיפוש קטן בגוגל ומצאתי שזה יחסית לרמה של מתחילים ואפילו לכאלו שמעולם לא נגעו במחשב . חפרתי עוד קצת וראיתי את הקורס ההמשכי של הקורס הנ"ל והוא MCSE הכולל בתוכו מגוון של מבחנים (7) על שרתים שרתי מייל אבטחת מידע וכ'ו. השאלה שלי היא כזו לכאלו מבינכן שבאמת מבינים האם הקורס הוא בזבוז זמן והביקוש אליו בשוק לא ממש גבוה ? שווה או לא שווה לסיכום ... אגב אני מעוניין לעבוד בסביבה של מחשבים ... אני בן 21 עכשיו השתחררתי מצהל משירות קרבי במזל טוב ..

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  25. שלום, אני משתמש בבית בלינוקס <Debian, kernel 2.6.8> ובעבודה יש וינדוס 2000 אני מחובר בבית עם ראוטר <level one> חוטי, הגדרתי לו ב- virtual server <שנמצא תחת Forwarding Rules> שיפתח את פורט 22 <פורט של ssh> למחשב שלי ברשת <192.168.254.181> יש לי רק מחשב אחד כרגע שמחובר לראוטר ניסיתי להיתחבר עם התוכנה nomacine <ניסיתי להעלות kde, gnome> וקיבלתי את השגיאה הבאה NX> 203 NXSSH running with pid: 1724 NX> 285 Enabling check on switch command NX> 285 Enabling skip of SSH config files NX> 200 Connected to address: 217.132.239.236 on port: 22 NX> 202 Authenticating user: nx NX> 208 Using auth method: publickey NX> 204 Authenti…

• 0 תגובות
    • 970 צפיות

דיונים חדשים בפורומים