עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by ag43,

האם יש דרך להגדיר את ההרשאות של כל הספריות והכוננים למשתמש שלי? אין לי כח לבצע פקודות מהטרמינל כל פעם

• 38 תגובות
    • 3.6k צפיות
  2. Started by GraceDiary,

אהלן, הורדתי עכשיו את המנאונטן ליון והוא לא מצליח להתחבר לפייסבוק שלי דרך "הודעות".אני מכירה את ה"הליך", ברמה של חשבון ג'אבלר ומה צריך לכתוב בתיאור ובשם חשבון.אני מנסה להתחבר, וכל הזמן קופצת ההודעה "chat.facebook.com:Sorry, your account isn't available | Your account is temporarily unavailable. Regain access by logging into your account from your computer's web browser: http://www.facebook.com."אני מחוברת בדפדפן לפייסבוק ולא ברור לי מה הבעיה. כמו כן גם הגדרתי את חשבון הפייסבוק שלי במערכת. הססמא תקינה והשם משתמש תקין.בנוסף, חברים בפייסבוק שלי שיש להם הודעות באייפון לא אמורים לעלות אוטומטית בתכנה בשימוש עם האפל איידי שלי? כי אמנם רשימת החברים בפייסבוק מופיעה, אבל אני לא יכו…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by master whilee,

התקנתי xgl על הEdgy שלי וזה עובד מצויין. אבל אני לא מוצא בשום מקום את ההגדרות שלו. חיפוש בגוגל העלה את זה שיש משהו שנקרא gnome-xgl-settings, אבל לא הצלחתי למצוא איך להתקין אותו ואיך להפעיל אותו. הצלחתי להכנס ל gconf -settings ולמצוא שם את כל הפרמטרים, אבל ממש לא נוח לשנות אותם משם, כי אני דיי noob בנושא. הבעיה הכי מעצבנת היא שכל פעם שאני לוחץ על alt החלון שנמצא בפוקוס עף לשולחן העבודה הבא...

4. Started by CyberBot,

מה עושה את לינוקס/אובונטו עדיף על ווינדוס? (אני לא יענה בשבוע הקרוב-צבא ,אז פשוט תמשיכו את הדיון בלעדי) שאני יחזור אני יענה

• 12 תגובות
    • 4k צפיות
  5. Started by matteo,

שמעו חבריה יש לי בעיה אחת קטנה אחרונה בארצ' למה לעזאזל הפונטים פיציים ולא הכי יפים מה צריך לעשות התקנתי 2 חבילות פונטים ttf-mph-2b-damase ו artwiz-fonts אבל לא יודע מה מהם יפה מה הגודל איפה משנים תגודל סתם דוגמא אני רואה עכשיו את הדף אינטרנט פיציייייייייייי מה עושים?

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by MosheDo,

האם יש איזה אפשרות לגרום ללינוקס שלי שמוגדר לו לעלות ישר ל-X. לעלות בצורה טקסטואלית? פשוט ה-X עולה לי בצורה מחורבשת ואני לא רואה שום דבר על המסך. ההתקנה היא חדשה ולכן גם אין לי אפשרות להיכנס דרך TELNET או SSH. מישהו יכול לעזור לי? ???

7. יש לי כמה שאלות

• 8 תגובות
    • 1.4k צפיות
  8. Started by makakit,

אני רוצה להתקין קובונטו 64 ביט... כשאני רואה את הקבצים להורדה לגירסא של ה64 ביט כתוב ליד AMD. רציתי לדעת אם אני יכולה להתקין את זה ללא בעיות גם על מעבד של אינטל. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by shlomom,

האם מישהו כאן משתמש/ניסה/מכיר את מערכת ההפעלה ReactOS http://www.reactos.org/xhtml/en/index.html האם היא מבוססת על לינוקס? כיצד היא מצליחה לישם תאימות ל Windows?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. לאחר התקנת מערכת ההפעלה לינוקס מנדריוה 10.2 בהצלחה ניסיתי להריץ ב-xterm את הפקודה /etc/password שאמורה להראות לי את כל הסיסמאות המוגדרות במערכת כידוע רק משתמש בעל הרשאות ROOT יכול להשתמש בפקודה זו לכן כאשר ניסיתי את הפקודה ניתקלתי בהודעה premission denied כמובן הבנתי מה היא אומרת אך הבעיה שלי היא כזאת בשלב התקנת המערכת ישנו שלב שנותן לך לקבוע יוזר וסיסמא העניין הוא שחשבתי שקביעת היוזר הזה זהו היוזר שישמש אותי כמנהל המערכת ויתן לי הרשאות של ROOT כנראה שלו עשיתי משהו נכון והיוזר שמשמש אותי כרגע הוא לא בעל הרשאות של ROOT לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להגדיר שיהיה לי הרשאות של משתמש ROOT השאלה שלי היא האם ניתן ליצור משתמש בעל הרשאות של ROOT גם לאחר ההתקנה או שרק מהלך הה…

• 3 תגובות
    • 999 צפיות
  11. אני חושב על לעבור מווינדוס כמובן ללינוקס או למערכת הפעלה נוספת מה ההבדל בין לינוקס ליוניקס, על לינוקס שמעתי הרבה על יוניקס בכלל לא? מה ההבדל בין ווינדוס ללינוקס, הבנתי שזה קוד פתוח או משהו כזה אבל מה זה אומר? ובנושא תמיכת משחקים בלינוקס האם יש בעייה בהתפעלת משחקים כמו HL2, CS:S אנריל 2004 ו far cry תודה, טל

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by shimronfio,

שלום, יש ברשותי טלפון של meizu m3 , האימייל שלי נתקע על מאין שולח בשם crashlog@cootek.cn ביחד עם קובץ crashlog, האימייל עובד לי בצורת לופ ולא נותן לי לעבוד עם הטלפון כמו שצריך. כאשר אני מנס לצאת או למחוק את המייל אני מצליח, אך לאחר כמה שניות אפליקצית המייל קופצת לי שוב עם אותו מייל. יש לי תחושה קטנה שזה וירוס, אבל האם ניתן למחוק אותו או שעליי לבצע פרמוט למכשיר?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by shlomi8,

קניתי היום מקבוק פרו ראשון שלי (יד 2) התחלתי לגשש קצת ושמתי לב שהמחשב לא משתמש בכל הארד דיסק שלו. תשובת המומחים? מצורפת תמונה: http://jpg.co.il/view/51815cdd940c3.jpg/

• 5 תגובות
    • 2.4k צפיות
  14. Started by redead,

יש כאן מישהו שמשתמש במערכת הפעלה הזאת או שניסה וחזר לווינדואס? נורא מעניין אותי לנסות את הדבר הזה.. יש המלצות או אי המלצות בנושא?

• 14 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. שלום לכולם. אני ממש חדש לכל העסק של לינוקס- אבל אני לא רוצה להתקין אותו על המחשב אלא על דיסק און קי. מצאתי לי פה מדריך : http://www.instructables.com/id/Boot-and-Run-Ubuntu-from-a-Flash-Drive/ הורדתי את גירסה 10.10 של אובונטו והתחלתי לעקוב אחרי המדריך.הבעיה שנתקעתי כבר על ההתחלה- בשלב 4 (http://www.instructables.com/id/Boot-and-Run-Ubuntu-from-a-Flash-Drive/step4/Format-the-Flash-Drive/) במדריך הוא כותב שאני צריך לזהות את ההתקן USB שלי. למה בדיוק הוא התכוון? -אני רואה ב-Places שקוראים לכונן שלי gk (כמו בווינדוס) אבל כשאני משתמש בטרמינל בפקודה של- fdisk -l זה אומר לי שזה לא מוצא מקום בשם gk. אני ממש מבולבל מכל העיניין- אני לא מבין חצי דבר ממה שהוא מסביר שם במדריך - למה …

• 4 תגובות
    • 12.2k צפיות
  16. Started by imac,

שלום לכולם, רציתי ליידע את שאר החברים אם הם לא יודעים עדיין, הודות ל-STEAM וגם WINE יש היום מבחר לא רע לגיימר הממוצע בלינוקס. למי שלא יודע יש כיום גרסת NATIVE של STEAM ללינוקס ואפילו את Team Fortress 2 אפשר להוריד ולהתקין בחינם ועוד עשרות בחינם וגם בתשלום. אחת הציפיות היא שבעוד כמה חודשים תצא פעם ראשונה גרסה של Football Manager 2014 עבור לינוקס.. אני מאוד שמח שהמפתחים היום לא שוכחים גם את משתמשי הלינוקס. רציתי לדעת אם יש כאן אנשים שמשחקים במשחקים תחת לינוקס ויש להם המלצות/יכולים לשתף במשחקים שעובדים טוב בלינוקס... אני אישית יכול להמליץ על בCS:GO שאומנם אין לו גרסה ללינוקס, אבל אני מריץ אותו תחת WINE והביצועים לא רעים בכלל.

17. Started by itaysp,

שלום. קראתי את המדריך בשנמצא באתר איך להפוך את המחשב לראוטר מבוסס לינוקס.. אני רוצה לעשות את זה, אבל אני לא רוצה שהמחשב יהיה רק ראוטר, אני רוצה גם ללמוד לעבוד עם לינוקס. האם אני יכול להתקין נגיד redhat ואז על זה את התוכנה של הראוטר והיא תעבוד ברקע? או שהתוכנה של הראוטר היא מערכת הפעלה בפני עצמה?

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  18. * לא חשוב, הסתדרתי עם VMWARE שלום נתקלתי בבעיה, התקנתי ulteo virtual desktop, שזה לינוקס וירטואלי שפועל על ווינדווס. עכשיו הוא בא בלי GCC ואני צריך. הורדתי את הקובץ של GCC, ספרייה כזו, ואני לא יודע איך מתקינים, וגם שזה יופעל מהשורת פקודה. אשמח אם תוכלו לעזור לי איך להתקין, זה חשוב לי, חיפשתי במדריכים ולא הבנתי. תודה

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. ניסיתי במספר דרכים וכתיבת שרתים נכנסים ויוצאים להגדרת חשבונות האימייל שלי (של נענע10 ) ולא הצלחתי, תמיד הוא רושם ״לא ניתן להתחבר לשרת״ וכו׳... האימייל של נענע הוא בעצם של WINDOWS LIVE או הוטמיילֿ, אני לא בדיוק זוכר, אבל ניסיתי את השרתים של שניהם... למישהו יש פיתרון? תודה.

• 0 תגובות
    • 3.3k צפיות
  20. Started by manevra,

המודם הוא זולטריקס 56KB והלינוקס הוא מנדרייק 8.2 היא יש סיכוי לשילוב בניהם?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. מצאתי סוף סוף שימוש להארד דיסק הישן שלי - לינוקס. על ההארד היה WinXP על מחיצת NTFS אשר נמחקה בעזרת Fdisk ונוצרה במקומה מחיצה ענקית של 10 ג'יגה (כל ההארד) אשר פורמטה בעזרת PartitionMagic 7... ומכאן הבעיות. כאשר אני נכנס להתקנה, כמובן למצב גראפי כבר בזמן הטעינה הוא מחליט להתקע לי אחרי שהוא פולט כאמור פה זה נתקע לגמרי ואין אפשרות לעשות כלום, פשוט מת.. לא משנה מה אני עושה הוא לא מגיב. אגב, כאשר אני מנסה במצב טקסט ושאר השטויות בסוף יש: יש תקווה לתקן את זה או שנדפק לגמרי? נ.ב ההארד דיסק הוא Seagate 10.24Gb 5400RPM או זה משנה משהו... עידכון: הרגע גם מחקתי את המחיצה לגמרי ושוב בניתי אותה מחדש, והפעם עשיתי את הפירמוט דרך דוס, ועדיין נתקע! עידכון 2: הגעתי למסקנה ש-Red Hat…

• 23 תגובות
    • 3.6k צפיות
  22. אורח The_Exorcist
    Started by אורח The_Exorcist,

ניסיתי להשתמש בthrottled אבל ללא הצלחה, כל ההגדרות שניסיתי לא שינו דבר. כל מה שאני רוצה זה להגביל את הפרד והטורנט שיעלו רק ב1k לכל אחד. בpc השתמשתי בnetlimiter ועבר לי מצויין ועכשיו אני מחפש משהו דומה.

• 0 תגובות
    • 832 צפיות
  23. Started by Haflo,

איך אני צורב דיסק ל MAC בעזרת Nero???

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by fuck off,

דבר ראשון היי לכולם. עכשיו ככה, אני תמיד שמעתי בכל מקום "לינוקס זה טוב!", "לינוקס זה אמין.." וכדומה.. עכשיו מישהו יכול לומר לי אם שווה לי להתקין לינוקס? איך אני מתקין אותו? מה אני צריך בשבילו? הבנתי שי גם כל מיני לינוקסים. מה ההבדל בינהם? קראתי פה גם איפשהו שיש לינוקס גראפי או משהו כזה, אז מה זה בעצם? אני מסכן את המחשב אם הוא ישן ומעפן בטרוף? תודה לעונים ואני בטוח שעוד שאלות יצוצו מכל תשובה שתנתן. :]

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  25. Started by massinvallus,

ואיך המעבדים האלה שמתי לב שהמה"ז שלהם נמוך איך הם מתמודדים מולך אינטל וAMD הם מעבדים חזקים? ניתנים לOC? אני פשוט לא יודע כלום בנושא של מק אז אודה לכם אם תענו לי על השאלות

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.