עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Electric Boom,

הוא על כרטיס רשת של teryon (כבלים)וטחנתי כבר אלף מדריכים הוא תואם הכל לא מבין איפה הקושי. אני חושב שאני אצטרך להחליף גרסא... נ.ב מישהו מוכן להכין לי makefile העבודה הזאת = בעעעעעעעעע(לפרוייקט גמר...)

2. Started by Elez,

שלום, התקנתי Mandrake 10.1 Beta1 הרזולוציה, שמשום מה, נקבע אוטומטית היא 800x600 על מסך של 1024x768, כלומר, הdesktop יותר גדול מהמסך ותנועה עם העכבר לקצה המסך תזיז את החלון. ניסיתי לקבוע רזולוציה חדשה דרך xfree86config וזה לא עזר. יש משהו אחר שאני יכול לנסות? בטח איזה משהו נורא בסיסי ופשוט שאינני מודע לו : רב תודות, עלז י. שנהר

• 1 תגובה
    • 802 צפיות
  3. Started by hoffenreich,

יש לי בעיה להתחתחבר לאינטרנט עם MAC מופעל במערכת הפעלה OSX. האם מישהו יכול לעזור?

• 1 תגובה
    • 912 צפיות
  4. Started by Holography,

ראיתי באתר הזה: http://eciadsl.flashtux.org/modems.php?lang=fr&modem=17 שהוא תומך בלינוקס...אבל אני לא יודע איך מתקינים... אם זה חשוב יש לי מנדרייק10 וred hat FC2

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  5. Started by TeaTime,

חבר שלי מחפש את הנרייטור של המק (כמו בוינדוס שאתה לוחץ על טקסט והוא מקריא אותו) רק לוינדוס הוא אומר שקוראים לו פרד או משהו כזה והוא בא עם אחת התוכנות של המק... מישהו מכיר?

6. Started by 888,

מזה מקינטוש?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  7. Started by Electric Boom,

מזמן לא התרקבתי ללינוקס,האמת שהניסיון\שימוש שלי בלינוקס היה אך ורק לכתיבת סקריפטים(קורס שני במבוא ב' אל"צ שנה א'),והפעם היחידה שהשתמשתי בה ב"שעות הפנאי" הייתה,לכתיבת floater...והגרסא היחידה שהייתה לי היא rh 9.0 (פוי)... טוב הזמן לקצת שאלות: 1)אני בדרך לסיום הורדת mandrake 10.0מה אתם אומרים עליה?...אני לא מעודכן בשלל הגירסאות... 2)פעם אחרונה שהתקנתי התקנתי איזו תכנה שיוצרת מחיצות,יצרתי מחיצה (דרך הווינ)והתקנתי...הדבר גרם לתקיעות רבות בווינ(חסר שאני ישמע כאן מישהו מזלזל בו),ועבודה איטית(אני משער שזה מה שגרם לכך),איך הייתם ממליצים להתקין?... 3)פעם אחרונה שהתקנתי לא היה לי אינטרנט,אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים מודם terayon tj 715x שעבר מוד(לא מוד מתח כן...)ומחובר בכרטיס רשת(מ…

• 1 תגובה
    • 995 צפיות
  8. Started by yosefa,

התקנתי את הדפדפן על מחשב באוניברסיטה הוא נותן לי להיכנס רק לאינטראנט אבל לא שום דף אינטרנט (לא בארץ, וחלא בחו"ל). ניסית לבדוק את הגדרות הsecurety, אבל לא מצאתי ישועה. יש למישהו עצה?

9. ישבתי אתמול כל הלילה להתקין מנדרייק לינוקס ושברתי את הראש. ראשית; איפה נמצא ה"שכנים ברשת" - יש לי שלושה מחשבים, אחד עם Windows 2000 ואחד עם Windows 98 ואחד שעד היום היה בו Windows XP Pro, בזה עם האיכס פי התקנתי לינוקס, ועד היום הייתי מגדיר שהמחשב ישיג כתובת IP באופן אוטומטי, והכל היה מצויין, אבל עכשיו אני כלל לא יודע אם אפשר להגדיר שישיג כתובת IP באופן אוטומטי. שנית; לגבי דרייברים למדפסת האם אפשר לייבא את מנהל המדפסת מהדרייבר של Windows? [מדפסת Postscript]. שלישית; האם יש גירסה שנותנת תשובה להפעלת ישומים של Windows? רביעית; האם יש תמיכה בNTFS, ואם כן איך מאפסים את הגדרות האבטחה [קיבלתי הודעה שמכיון שאיני בעלים איני רשאי לשנות את הגדרות האבטחה]. חמישית; בתור משתמש רגיל - ת…

10. שלום, בעבר היה לי מחשב שבו הותקן לינוקס (REDHAT) שתפקד כראוטר ושיתף את האינטרנט ברשת שלי. המחשב התקלקל ומאז השתמשתי במודם עצמו כראוטר. כעת יש לי שוב מחשב שאני יכול להשתמש בו וכבר התקנתי עליו את מערכת ההפעלה SmoothWall. רציתי לדעת אם מישהו השתמש בהפצה הזו ויכול לתת לי מספר טיפים לגבי הגדרת המערכת להתקשרות למודם Alcatel SpeedTouch Home. הבנתי שהתצורה הנכונה לרשת כזו היא GREEN + RED, תקנו אותי אם אני טועה.. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 986 צפיות
  11. Started by MasterDK,

לגרסא מנדרייק 10.1 KDE 3.2

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  12. Started by the godfather,

אני רוצה לקנות G5 IMAC ואני לא משחק במשחקי מחשב בכלל אני רק רואה סרטים ואני צריך אותו למוזיקה גם כדאי לי או לא ואפשר להחליף לו כרטיס מסך או קול?? תודה מראש

13. שלום, אני זקוק למתאם (Adapter) שבעזרתו אני אוכל לחבר ל-G5 אביזרים של המקינטוש הישן שלי. האביזרים ההם התחברו בחיבור המיושן שנקרא Apple Talk. ניסיתי לחפש בגוגל אבל לא מצאתי משהו כזה. אם מישהו יודע על כזה דבר שיגיד לי... בתודה ניר

• 1 תגובה
    • 942 צפיות
  14. Started by 11david,

אני מחפש מחשב כף יד ויודע כי לאפל היה מחשב כזה בשם ניוטון שיצורו הופסק . האם ידוע על כוונה של אפל להוציא מחשב כף יד בעתיד הקרוב?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Vatos-Locos,

גירסאת הPRO של 9.2 שוחררה לפני (בערך) כחודש, ועדיין אין שום סימן לגירסאת ה personal, האם ידוע לכם משהו בנוגע לזה? פשוט יהיה לי חבל להתקין את כל החבילה של הPRO , או לחילופין להתקין את ה personal 9.1, במידה ובזמן הקרוב צפוי לצאת ה personal 9.2...

16. Started by mgm,

שלום, יש לי הארד דיסק אחד ואני מעוניין להתקין לינוקס (כמובן שיש עליו גם ווינדוס), הבנתי שאני צריך לפצל מחיצות בשביל זה אבל זה יכול להיות קטלני מדי, האם זה אפשרי בלי להרוס שום דבר שקיים על המחשב שלי, ואיך? כמה ג'יגה יספיקו ללינוקס? ומאיפה אפשר להוריד את גרסת fedora ? האם יש מדריך טוב (בעברית) להתקנה? מצטער שאני שואל הרבה שאלות, ועל הבורות שלי, אני פשוט ממש חדש בנושא. תודה רבה ושבת שלום!

• 1 תגובה
    • 850 צפיות
  17. עאעא בבקשה תעזרו לי! התקנתי MANDRAKE SNF 7.2 שישמש לי כראוטר וההתקנה עברה אחלה אבל אחרי ההתקנה כשהמחשב בא לעשות בוט למערכת הפעלה אני רואה מלא אפסים ואחדים. כשאני מנסה לעשות בוט דרך LILO הוא עושה LOADING LINUX ואז הוא נותן לי ארור. בבקשה תעזרו לי לתקן את הבעיה כי אין לי מושג בגרוש מה לעשות

• 1 תגובה
    • 737 צפיות
  18. Started by Tapeworm,

מערכת ההפעלה הזו שפעם הייתה ידועה כ- Lindows קיבלה ציון של 9 מתוך 10 בסקירה זו. זו גם אפשרות למתחילים בלינוקס למרות שהמערכת אינה חינמית. http://www.windowsbeta.net/articles.php?action=show&id=32

• 1 תגובה
    • 748 צפיות
  19. רציתי להדקין את הגרסא red hat 9 במחשב שלי, אז הגדרתי את הביוס שיאתחל מהסידירום, והוא אכן מאתחל משם נגיד בהדקנת ווינדוס אבל שהכנסתי את הדיסק הראשון של רד האט ועשיתי ריסטרט הוא מתעלם לגמרי להבוט שלו ולא מעלה את התוכנית הדקנה! מה אני יכול לעשות??

• 1 תגובה
    • 795 צפיות
  20. Started by mgm,

שלום, התקנתי פדורה 3, אבל אני לא יודע איך להתקין את המודם שלי, מישהו בבקשה יכול לעזור לי? המודם הוא מודם ADSL של חברת rotel , בחיבור usb (מבזק בינלאומי) תודה.

• 1 תגובה
    • 944 צפיות
  21. Started by icebreak,

סרטים מהפיתוח של סביבת עבודה בלינוקס, רצים על מערכת לא חזקה במיוחד, איזה אפקטים.. אפילו ב LONGHORN לא יהיו כאלה (חלקם צפויים להיכנס ל WINDOW MANAGERS בעתיד): http://ftp.acc.umu.se/mirror/temp/seth/blog/xshots.html

• 1 תגובה
    • 730 צפיות
  22. Started by MATTAN,

היי מה קורה אחים שלי איך מישתמשים ב-MD5sum לבדיקת תקינות הקובץ ,קראתי באתרים שמצאתי ב-google אבל לא הבנתי ואיך צורביםאת ההפצה linux phlak שמורדים מהאינטרנט ?? תודה לכל העוזרים

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  23. Started by p_q,

ניסיתי את השאלה בפורום רשתות ואף אחד לא הצליח לעזור לי... אני מקווה שפה אצליח... יש לי רשת עם מערכות הפעלה WIN98 ועמדה 1 עם לינוקס איך אני רואה את המחשבים ברשת דרך לינוקס וההפך מWINDOWS? תודה מראש נ.ב ואיך משתפים תיקיות בלינוקס נ.ב.ב לינוקס מקבל כתובת IP

• 1 תגובה
    • 857 צפיות
  24. Started by T_A,

היי טוב אז אני משתמש ב MANDRAKE 10.1 עם KDE בכל אופן התקנתי את FIREFOX הכל היה סבבה (פחות או יותר אבל זה כבר בעיות בFIREFOX) עכשיו כל ספריה שאני פותח חוץ מ HOME נפתחת לי ב FIREFOX בתור עמוד HTML ממש ממש ממש מציק מישהו יוכל לעזור לי בבקשה?

• 1 תגובה
    • 887 צפיות
  25. יש לי Lindows Os ואני רוצה להתקין את זה על VM ואני שואל איזה הגדרות אתם ממליצים לי לשים בVM(VMware)?? ומה הדרישות מערכת שלה? כי לא בדיוק מצאתי... תודה מראש לעוזרים

• 1 תגובה
    • 842 צפיות

דיונים חדשים בפורומים