עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by asaf556,

מחקתי את לינוקס אבל התפריט בחירה בהתחלה נשאר איך אני מוחק אותו?

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  2. Started by Konst1988,

תודה לעוזרים שעזרו לי עם ההורדה, הצלחתי להוריד, ובדקתי שה-SHA1SUM זהה, אז הכל סבבה. עוד מעט אני יתקין, אז רציתי לשאול מה לעשות בנוגע לפירוול של פדורה, ול-SEL LINUX? להתקין את הפירוול? האם יכולים לפרוץ לי את ה-ROOT ACCOUNT סתם ככה אם אני ללא פירוול? והאם זה מונע? מה עם SELINUX? זה עושה תועלת כלשהיא? או שסתם מכביד. ניסתי לקרוא עליו מידע..אבל לא ממש הבנתי מה הוא עושה. תודה לעוזרים. טוב, זה כבר לא ממש רלוונטי, החלטתי למחוק אותה, רק שאני לא מצליח להעלות את תוכנת ההתקנה של XP.. http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=188923.new#new

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  3. Started by supercars,

שלום, רציתי לשאול האם ניתן להתקין לינוקס על פלייסטישן 2? אם כן, אשמח לקבל מדריך בעברית תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  4. Started by Buffer,

שלום לכל חברי קהילת הלינוקס החביבה פה.. החלטתי לקנות מחשב כ-HTPC, כי מה לעשות זה הפתרון הכי הגיוני היום לסרטי HDTV. אז את המפרט עדיין לא הרכבתי, אבל זה יהיה מפרט בסביבות ה-2500 שקל, הקניה תתבצע כנראה אחרי החג מיכוון ש-Vista לא תספק את הסחורה מול מערכות הפעלה אחרות, אני פונה אליכם לעזור לי עם כל מגוון ההפצות.. בתור התחלה אני כנראה אתקין את כל ההפצות וגם ויסטה ואחרי זה אשאר עם מה שיותר נוח.. אני רוצה אפשרות להקליט מהטלויזיה (ואולי אפילו להשתמש במחשב כדרך התקשורת היחידה שלי עם הממיר), לצפות בסרטים מתוך ספריה באופן מסודר, לגלוש באינטרנט, לצפות בתמונות, מוזיקה וכו' ראיתי את הסרטון של linuxMCE ומאוד אהבתי, זה נתן לי הרבה רעיונות לדברים לעשות בבית. כרגע המטרה הכללית היא לה…

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  5. Started by ag43,

יש לי שני מחשבים אחד עם XP PRO והשני עם UBUNTU. אני מעוניין שהמחשבים יהיו מחוברים בינהם ברשת חוטית וישתפו קבצים ותיקיות, בעוד שהמחשב (הישן) עם הUBUNTU יהיה מחובר לאינטרנט ברשת אלחוטית וישמש כראוטר למחשב עם הXP. יש אפשרות כזו?

• 2 תגובות
    • 897 צפיות
  6. Started by ExploiT,

שלום כולם כנראה אני יתקין לינוקס בקרוב על מחשב ישן על מנת ללמוד קצת חבר שלי המליץ לי על phlak האם מישהו מכיר , שמע,, חושב עליה משהו מוזמן לכתוב פה www.phlak.org

• 4 תגובות
    • 897 צפיות
  7. יש לי דיסק התקנה של אובונטו 6.10 שכבר השתמשתי בו במחשב הנייד שלי, והתקנתי דרכו את אובונטו בהצלחה. לאחרונה קניתי מחשב חדש, לוח אם abit ib9 עם מעבד Core 2 Duo E6300. לאחר ההתקנה של הווינדוס ולאחר שימוש של מס' שבועות במחשב החלטתי להתקין את לינוקס. הכנסתי את הדיסק, הפעלתי את המחשב מחדש, והרצתי את הבדיקה לאיתור שגיאות בדיסק של אובונטו. לאחר תום הבדיקה, שעברה בהצלחה, המחשב הופעל מחדש-אך במקום שיחזור המסך של אובונטו, עלה ווינדוס. פתחתי את My Computer וראיתי שכונן הדיסקים (D) נעלם. הכונן לא הופיע בdevice manager ולא הגיב ללחיצה על לחצן הeject. הפעלתי את המחשב מחדש, שוב, והבחנתי שמסך הide scan שהופיע כל פעם לא מופיע. האמנתי שאין קשר בין הדיסק של אובונטו לבין היעלמות הכונן ונסעתי ע…

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  8. Started by itaysp,

שלום. קראתי את המדריך בשנמצא באתר איך להפוך את המחשב לראוטר מבוסס לינוקס.. אני רוצה לעשות את זה, אבל אני לא רוצה שהמחשב יהיה רק ראוטר, אני רוצה גם ללמוד לעבוד עם לינוקס. האם אני יכול להתקין נגיד redhat ואז על זה את התוכנה של הראוטר והיא תעבוד ברקע? או שהתוכנה של הראוטר היא מערכת הפעלה בפני עצמה?

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  9. Started by fungiman,

כמה מרורים מאכילה אותי ההפצה הזאת לאחרונה, ואני עוד אחד מהמשתמשים הנאמנים ביותר, עוד מימי RH9. בהתחלה כל ניסיון להפעיל את כרטיס הרשת האלחוטי גרם לתקיעה ולאיתחול של המערכת. התחברתי באופן חוטי, עדכנתי את כל החבילות, התקנתי חבילות של גנום לחיבור אלחוטי ופתאום יש חיבור. אבל המערכת עדיין נתקעת ועושה איתחול בכל פעם שאני מנסה לעשות איתחול לכרטיס הרשת... אחר כך ה-KDE4 התחיל להתנהג מוזר, שורת המשימות נעלמה וסירבה להופיע מחדש, הופיעו ארטיפקטים גרפיים סביב הצלמיות (שלא היו בגנום, כך שלא סביר שמדובר בהתקן כרטיס המסך - ממאגר livna). ולבסוף ה-KDE התחיל לקרוס מדי פעם באופן ספונטני. נכון לעכשיו העפתי את כל החבילות שלו ונאלצתי לחזור לגנום. לפחות בזמן שהוא כן עבד, KDE4 באמת נראה נהדר. cro…

• 2 תגובות
    • 896 צפיות
  10. devstation הוא משחק fps שמיתבסס על המנוע של ut2003 וממוקד בהרס השמדה ואלימות חסרת פשרות בחורבות עולם עתידני. אני ממליץ לבדוק פרטים עליו כאן: האתר הרישמי http://www.devastationgame.com/ הורדת קליינט הבטא ללינוקס מ icculus http://icculus.org/news/news.php?id=1446 שימו לב שנכון לעכשיו צריך להעתיק קבצים מהתקנה של המשחק בווינדוס , אבל זה ישתנה בקרוב (אני מקווה) תהנו :AR15:

• 1 תגובה
    • 896 צפיות
  11. אני התקנתי לינוקס פאדורה רד האט עכשיו אני משתמש בווינדוס אקספי האם יש תוכנה המאפשרת לי להיכנס מתי שאני נמצא בווינדוס להיכנס גם ללינוקס בו זמנית?? אם כן איזה תוכנה ?? ואם יכולים להביא לי לינק שלה אז סבבה אבל אם לא לפחות את השם שלה

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  12. Started by voxmonster,

שלום חברים מחפש מידע על HP UX ו-SUN SOLARIS היסטוריה הווה ועתיד תודה מראש

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  13. שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…

• 0 תגובות
    • 895 צפיות
  14. בוקר טוב, יש לי כמה שאלות אליכם ואשמח לכל הצעה לפתרון. מערכת ההפעלה העיקרית שלי במחשב הינה windows xp pro, ואולם איני יכולה לגשת אל הכוננים עקב מה שנראה כשגיאת רגיסטרי. אבל כמו שציינתי יש ברשותי את מערכת לינוקס על דיסק.לינוקס, שם הפצה כזית, live cd. 1. אני רוצה להתקין כונן חיצוני שאיתו אפשר לגבות מחשב בלחיצת כפתור. בשעת ההתקנה המחשב שואל אותיבאמצעות איזה ישום לפתוח אותו. הכונן אמור לעבוד רק תחת windows,mac,os. 2. איך נכנסים לאינטרנט בלינוקס ? 3. כאשר רוצים להעביר קבצים מכונן אחד לאחר לא ניתן, הודעת השגיאה אומרת מחיצת דיסק קשיח מנותקת. 4. אם אצור דרך הלינוקס מחיצות בכונן האם זה יהרוס את המידע שקיים כעת בכוננים ? בתודה מראש, שרה. [br]פורסם בתאריך: 28.07.200…

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  15. אהלן אנשים, שאלה קטנה אני עובד (במקום העבודה) על פדורה 5, התחנה הספציפית שאני מדבר עליה, אמורה להיות תחנת monitoring להרבה תחנות שלנו ברחבי העולם בעקרון, קורה לפעמים שהיא נופלת ואז זה סיוט להתחיל לפתוח טרמינל לכל אחת מהתחנות שלנו בעולם, לקבוע לו גודל מסויים ולמקם אותו בדסקטופ מסויים. (תהליך העבודה הוא : לפתוח טרמינל שרת, להריץ ממנו פקודה שתחבר אותו לתחנה מסויימת, ולהריץ בתחנה סקריפט שמציג סטטיסטיקות מסויימות ואז למקם את החלון - לתת לו גודל ומיקום ע"י גרירה פשוט) אני מחפש איזושהיא דרך להפוך את הפעולה הזו לאוטומטית.. כי זה מציק לפתוח את זה בכל פעם, סתם גוזל זמן יקר.. האם אפשר לכתוב סקריפט שיקבל רשימה של : תחנה(IP), דסקטופ (1-10), מיקום החלון בדסקטופ (ברמת פיקסלים) ויבצע : פ…

• 3 תגובות
    • 894 צפיות
  16. Started by SUBX2,

אני מחובר לאינטרנט באמצעות הכבלים יש לי מודם מחברת Ambit אפשר לקבל DRIVER ללינוקס וכיצד אני מגדיר את כל העסק הזה תודה לעוזרים............

• 0 תגובות
    • 894 צפיות
  17. Started by nir567,

טוב אז ככה הורדתי לינוקס רד האט אני לא זוכר איזה גרסה וקרה לי משהו לא כל כך בריא, הורדתי את הלינוקס והזנחתי אותו לכמה שבועות על המחשב ועכשיו אני לא זוכר איזו גרסה זו ואני לא יודע איך לגלות זאת ע"י הקבצים שיש לי על המחשב (וינראר).. בכללי רציתי שתגידו לי איך לצרוב את זה יש שלושה קבצים בוינראר והינה תמונה של הדיסק הראשון: [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 893 צפיות
  18. Started by r5r4y,

שלום לכולם.. החלטתי לעבור ללינוקס לאחרונה בגלל שווינדוס עושה הרבה הרבה בעיות וגם אחרי כמה פורמטים שום דבר לא עוזר, נו טוב.. אשמח לקבל עזרה בנוגע לבעיה שלי.. המודם שלי: Terayon Tj715x גירסא של הלינוקס: אממ...יש לי לייב סידי(קאזית) ספק:013 ברק. מחובר דרך PPTP, מהירות 750. נכנסתי לאשף ה-iwiz בלינוקס ומילאתי את כל הפרטים.. עד שהגעתי לממשק ששם הוא שואל אותי איך אני מחובר דרך כרטיס רשת/חיבור USB. בחרתי בחיבור USB ויש עוד כמה אפשרויות למטה: 1. "מה הוא שמו של המודול אותו יש לטעון על מנת להפעיל את המודם" השארתי על מה שהיה שם CDCEther 2. "לאחר שהמודם הופעל דרך איזה ממשק יהיה ניתן לפנות אליו" השארתי מה שהיה שם: eth0 המשכתי הלאה כתבתי את היוזר והסיסמא, שרת אממ..השארתי ריק(צריך לכתוב …

• 0 תגובות
    • 893 צפיות
  19. Started by maorosh,

עד היום השתמשתי בחלונות. רציתי לעבוד ללינוקס, והורדתי את אובונטו גרסה אחרונה, וכל פעם שאני בוחר "לנסות" לפני התקנה. עולה לי מסך מטומטם עם הודעה מטומטמת. של BUSYBOX ?! וזאת תקרא בשם הפצה ידידותית ? מישהו יכול לעזור לי בזה ?! אני רק רוצה לנסות את לינוקס אבל כל פעם עולה לי הודעה מפגרת אחרת ? תודה לעוזרים ...

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  20. Started by [ViT],

היי, אני מסתכל על החלוקה של ה-sections ב-man section 7 מוגדר אצלי (במקום שבה אני קורא על הנושא): MACROS and Conventions section 5 מוגדר כ: File Formats and Conventions מה ההבדל בעצם בין הקונבנציות בכל מקרה מקום? ויהיה נחמד גם אם תפרטו לי יותר גם למה הם מתכוונים כ- MACROS ו- FILE FORMATS. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 892 צפיות
  21. Started by korn666,

יש לי רד האט חדש אף פעם לא השתמשתי בלינוקס זה פעם ראשונה עכשיו אני לא יודע איך להתחבר לאינטרנט יש לי ADSL של בזק בינלאומי מודם USB חיצוני שפועל עם חייגן וזה לא אינטרנט בכבלים אין לי כבלים מה שכן בוינדוס אני מתקין את הדיסק שקיבלתי עם המודם וזה פשוט מכין חייגן בלינוקס לא מה אני עושה תודה על העזרה לכל מי שיעזור

• 1 תגובה
    • 892 צפיות
  22. Started by trxman,

אהלן כולם, חג שבועות שמח, לבן, וכו' וכו'! טוב תשמעו, התחלתי להתעניין בכל הקטע של החשבונות הללו, ממה שהבנתי זה פשוט שם מתמש וסיסמא (שבד"כ עולים כסף...) ואתה מקבל גישה לשרת שבו מותקן לינקוס למינהו וכל השירותים הנלווים שלו, לא? [סלחו לי על הבורות ] בכל מיקרה, חיפשתי אתרים למיניהם שמציעים התנסות בדבר, אבל כולם אותו "בולשיט" (אני מבין אותם...תחזוקה וכו'..אבל...:} ), או שאתה צריך לשלוח post card, או לתת התרמה "צנועה". אם יש איזו שהוא מקור צדיק שיכול לחלק חשבון shell להתנסות, ואם הוא מכיל בתוכו אפשרות ל IRC bouncers\boots אז מה טוב :} אבל זה כנראה בקשה מוגזמת. :hi: תודה רבה!:}

• 3 תגובות
    • 892 צפיות
  23. יש לי XP ואני רוצא להשאיר אותו למשחקים אבל אני גם רוצא לינוקס (מסיבות די ברורות) אז איך אני יכול להתקין את הלינוקס ולהשאיר את הוינדוס?

• 5 תגובות
    • 891 צפיות
  24. Started by TermiNal,

הגדרתי בביוס את ה-DVD-ROM ל-First Boot Drive הכנסתי את הדיסק הראשון של מנדרייק ועשיתי ריסטרט, המחשב מתחיל לעלות אבל לא מגיע להתקנה של מנדרייק, קיצר, לא נכנס להתקנה. מה עושים? תודה.

• 1 תגובה
    • 891 צפיות
  25. Started by ranyr,

שלום יש לי לינוקס מנדריבה KDE 3.5 חיברתי הארד דיסק נוסף למחשב בביוס אני מוצא אותו אבל במחשב אני מוצא רק את הפרטישנים הישנים...

• 0 תגובות
    • 890 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.