לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
ftp://ftp.uasw.edu/pub/os/linux/mandrakelinux ftp://sunsite.informatik.rwth-aachen.de/pub/Linux/mandrake ftp://mirror.cs.wisc.edu/pub/mirrors/linux/Mandrakelinux ftp://raven.cslab.vt.edu/pub/linux/mandrakelinux ftp://mirrors.secsup.org/pub/linux/mandrake/Mandrakelinux ftp://sunsite.mff.cuni.cz/OS/Linux/Dist/Mandrake/mandrake ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/mandrake ftp://ftp.ps.pl/mirrors/Mandrakelinux ftp://ftp.rediris.es/pub/linux/distributions/mandrakelinux ftp://ftp.cica.es/pub/Linux/Mandrakelinux ftp://mirror.aca.oakland.edu/pub/linux/mandrakelinux ftp://ftp3.mandrake.sk/mirrors/Mandrakelinux ftp://ftp.chg.ru/pub/Linux/Mandrakelinux ftp://ftp.u-strasbg.fr/pu…
-
- 2 תגובות
- 954 צפיות
-
-
אני ניוב לגמרי... אז בבקשה תשתדלו לא לצחוק עלי יותר מדי 1. אני לא מצליח לנגן mp3. בתוכנה שמגיע עם ההפצה רשום שחסר לי קודק מסויים (GTStreamer לדעתי), אבל לפי מה שאני רואה ב package manager הוא כן מותקן... מה אני עושה? הנגן הוא rythmbox 2. אני לא יכול להריץ קבצי EXE על המערכת אני מניח. מה הפעולה של הורדת תוכנות מהאינטרנט וההרצה וההתקנה שלהם. 3. אובונטו עובדת עם הממשק של גנום. אני רוצה שתהיה לי האפשרות להחליף בינו לבין ה KDE מתי שאני רוצה. הורדתי מה package manager את מה שנראה לי שצריך בשביל הממשק של ה KDE אבל אין לי מושג איך מפעילים אותו כמו שצריך... זהו לעכשיו [br]פורסם בתאריך: 2.01.2007 בשעה 12:16:52 טוב. הבנתי איך להחליף בין KDE ל gnome. עכשיו השאלה היא אם אפשר לע…
-
- 6 תגובות
- 953 צפיות
-
-
כמה מרורים מאכילה אותי ההפצה הזאת לאחרונה, ואני עוד אחד מהמשתמשים הנאמנים ביותר, עוד מימי RH9. בהתחלה כל ניסיון להפעיל את כרטיס הרשת האלחוטי גרם לתקיעה ולאיתחול של המערכת. התחברתי באופן חוטי, עדכנתי את כל החבילות, התקנתי חבילות של גנום לחיבור אלחוטי ופתאום יש חיבור. אבל המערכת עדיין נתקעת ועושה איתחול בכל פעם שאני מנסה לעשות איתחול לכרטיס הרשת... אחר כך ה-KDE4 התחיל להתנהג מוזר, שורת המשימות נעלמה וסירבה להופיע מחדש, הופיעו ארטיפקטים גרפיים סביב הצלמיות (שלא היו בגנום, כך שלא סביר שמדובר בהתקן כרטיס המסך - ממאגר livna). ולבסוף ה-KDE התחיל לקרוס מדי פעם באופן ספונטני. נכון לעכשיו העפתי את כל החבילות שלו ונאלצתי לחזור לגנום. לפחות בזמן שהוא כן עבד, KDE4 באמת נראה נהדר. cro…
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מתכנן לקנות השבוע מחשב חדש, וראיתי שהשירשורים בנושא מערכת ההפעלה המעולה Ubuntu לא מעודכנים, ולכן רציתי לשאול - למישהו יש המלצות בעד או נגד רכיבי חומרה (מעבד, זכרון, לוח אם, צורב) שיש איתם בעיות התאמה לאובונטו? (או רכיבים שמתאימים במיוחד?) המפרט שאני מתעתד לקנות: (תגידו אם יש לכם הצעות לשיפור/תיקון) מעבד - Intel Core2Duo conero E6xxx זכרון - 2048Mb DDR II 800Mhz של קינגסטון(?) לוח אם - Gigabyte MSI P35 צורב - LG SATA dual layer X20 DVD כרטיס מסך - --לא צריך, אני לא משחק במשחקים. מארז - Antec P182 ( המהולל ) הסתייגויות? בעיקר מטרידה אותי סוגיית ההתאמה לצורב וללוח האם... תודה על כל התייחסות רצינית : )
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
יש לי בעיה עם ה-KNOPPIX תמיד כשאני מפעיל אותו, בזמן שהוא מאתחל את כל ההגדרות הוא תמיד נתקע בשלב של initializing... (השלב השני בטעינה בחלק הגרפי), ולא ממשיך. ה-KNOPPIX תמיד נתקע לי במצב הזה. למה זה?
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
קראתי את הנעוץ ואף פעם לא ראיתי/התעסקתי עם לינוקס אז יש לי כמה שאלות. אני רוצה להתקין UBUNTU על המערכת מדיה סנטר בסלון. בשביל התוכנה BOXEE 1 יש לי על המחשב בסלון כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר לראוטר מתי שהמחשב עולה,האם יהיו בעיות להתקין את הדרייבר שלו כל הלינוקס ? 2 אנטי וירוס כמו למשל NOD32 עובד/יעבוד ? 3 דרייבר לכרטיס מסך שלי (HD2400) ולכרטיס קול (לוח של אסוס) יהיה ? 4 אפשר בבקשה מדריך להתקנה וקינפוג נכון ? 5 עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת לפני שאני מתקין ?
-
- 3 תגובות
- 952 צפיות
-
-
ואפילו לא צריך ריסט :-X http://lifehacker.com/371194/first-look-at-ubuntu-804-hardy-heron-beta
-
- 2 תגובות
- 952 צפיות
-
-
התקנתי RedHat על מחשב עם AMD Athlon XP 1800 and nVidia nForce2 Chipsets ושני כרטיסי רשת (אחד Realtek והשני OB של nVidia), את כרטיס הרשת Realtek המערכת זיהתה בעת ההתקנה לעומת זאת את כרטיס הרשת של nVidia לא! 1. האם אני חייב להתקין דרייברים על מנת שהמערכת תזהה אותו? 2. כיצד אני יוצא לממשק הטקסטואלי ממשק ה-x-windows? (אני יודע כיצד לעלות את ממשק ה-x שאני בטקסטואלי ואף שיניתי את ה-inittab) 3. כיצד אני משנה את שם המחשב? (בממשק ה-Text מופיע לי שם שאני מעוניין לשנות) תודה מראש לעונים....
-
- 2 תגובות
- 951 צפיות
-
-
טוב אז ככה הורדתי לינוקס רד האט אני לא זוכר איזה גרסה וקרה לי משהו לא כל כך בריא, הורדתי את הלינוקס והזנחתי אותו לכמה שבועות על המחשב ועכשיו אני לא זוכר איזו גרסה זו ואני לא יודע איך לגלות זאת ע"י הקבצים שיש לי על המחשב (וינראר).. בכללי רציתי שתגידו לי איך לצרוב את זה יש שלושה קבצים בוינראר והינה תמונה של הדיסק הראשון: [attachment deleted by admin]
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
איך אני מתקין על מנדרייק 10.1 את הפוקוס הנ"ל B-Focus 270 בתצורת adsl usb קראתי מדריכים והבנתי שהם לא מיועדים אלי אם מישהו יכול לעזור לי תודה רבה. עריכה: אני יודע איך להתקין בתהליך ההתקנה לא מצאתי בחירה של התקשרות - ישראל מה עושים???
-
- 2 תגובות
- 951 צפיות
-
-
מאז ששדרגתי לויסטה הסמבה תיקיה משותפת על שרת הלינוקס בקושי זז גם הגלישה ל http שמאוחסן בשרת די צולע. הלינוקס שלי הוא FC6. יש למישהו רעיון ?
-
- 1 תגובה
- 951 צפיות
-
-
שלום לכולם הייתי מעוניין לדעת כיצד ניתן לחבר תחנת לינוקס (מנדרייק 9) המחוברת לאינטרנט מהיר בכבלים לרשת sbs server 2000 ולשתף עוד תחנות לגישה לאינטרנט (כלומר להפוך אץ תחנת הלינוקס לראוטר לכל הרשת כולה) תודה
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב החדש שקניתי. אני סטודנט ולכן לא משחק ולא צריך משחקים. לעומת זאת אני אצטרך לעבוד עם כמה תוכנות(autocad,matlab) .האם מישהוא יכול בבקשה להמליץ לי על איזו גרסת לינוקס כדאי לי להוריד? אני לא אשתמש בווינדוס, רק לינוקס. איזו תוכנה יש ללינוקס על מנת לצפות בסרטים עם כתוביות? תודה
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
היי..... עד השבוע הייתה מותקנת אצלי מערכת Mandrake 9. החלטתי לעבור ל Red hat....... הסרתי את המנדרייק וכו'... הבעיה היא שכאשר אני מתקין את הרד האט ההתקנה נופלת. היא נופלת בשלב שבו היא מחפשת האם יש התקנה קודמת של Red Hat. מה לעשות? תודה.
-
- 1 תגובה
- 950 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב כף יד Mio p550 ומערכת ההפעלה שלי היא מנדריבה 2009 עם KDE 4.1 כשאני מחבר את מחשב בכף יד למחשב המנדיבה לא קולט אותו. איך אני מסנכרן את המנדריבה והמחשב?
-
- 3 תגובות
- 950 צפיות
-
-
היי, אני מסתכל על החלוקה של ה-sections ב-man section 7 מוגדר אצלי (במקום שבה אני קורא על הנושא): MACROS and Conventions section 5 מוגדר כ: File Formats and Conventions מה ההבדל בעצם בין הקונבנציות בכל מקרה מקום? ויהיה נחמד גם אם תפרטו לי יותר גם למה הם מתכוונים כ- MACROS ו- FILE FORMATS. תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 949 צפיות
-
-
עוד קצת מידע על כוונות Google ומלחמתה ב $M http://www.theregister.com/2006/01/31/google_goes_desktop_linux/
-
- 3 תגובות
- 949 צפיות
-
-
התקנתי את האובנטו. הוא זהה את כל החומרה והתקין. כמו כן, התקנתי את כל העדכונים. אבל יש לי בעיות שנראות כמו בעיה עם הדריבר של הכ. מסך(x1650): כשאני פותח סרט, הסרט מרצד. בדפדפן, הגלילה עובדת לאט, העמוד "נמרח" (זה קורה גם בווינדוס כשהדרייבר לא מותקן). אני עובד ב-kde, כשאני ממעזר חלון ונכנס אליו, הוא בהתחלה שחור, וגם לפעמים כשחלונות נפתחים הם בהתחלה צבועים בכל מיני צבעים. מישהו מכיר את הבעיות האלה? איך פותרים אותם? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 948 צפיות
-
-
בס"ד שלום לכולם , יש לי בעיה חמורה שאני לא יודע איך להתגבר עליה בקלות יש לי מחשב ויש לו הארדיסק בנפח 160GB (מספיק למערכת הפעלה) ניסיתי להתקין עליו לינוקס, במחשב שיש בו ווינדוס 7 ולא הלך כלום הווינדוס 7 מראה לי שאי אפשר להתקין את הלינוקס על מערכת של מייקרוסופט אנא מכם תעזרו לי זה דחוף אני רוצה להתקין לינוקס !!
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
אהלן כולם, חג שבועות שמח, לבן, וכו' וכו'! טוב תשמעו, התחלתי להתעניין בכל הקטע של החשבונות הללו, ממה שהבנתי זה פשוט שם מתמש וסיסמא (שבד"כ עולים כסף...) ואתה מקבל גישה לשרת שבו מותקן לינקוס למינהו וכל השירותים הנלווים שלו, לא? [סלחו לי על הבורות ] בכל מיקרה, חיפשתי אתרים למיניהם שמציעים התנסות בדבר, אבל כולם אותו "בולשיט" (אני מבין אותם...תחזוקה וכו'..אבל...:} ), או שאתה צריך לשלוח post card, או לתת התרמה "צנועה". אם יש איזו שהוא מקור צדיק שיכול לחלק חשבון shell להתנסות, ואם הוא מכיל בתוכו אפשרות ל IRC bouncers\boots אז מה טוב :} אבל זה כנראה בקשה מוגזמת. :hi: תודה רבה!:}
-
- 3 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מעצב גרפי ובונה אתרים, אני חשבתי להחליף את המחשב שלי בזמן הקרוב, מאז שאני ילד אני עובד עם PC ותמיד רציתי שיהיה לי MAC חשבתי אולי על האופציה אבל יש לי כמה סימני שאלה בקשר לזה. הצרכים שלי הם בעיקר: גלישה באינטרנט. צפיה בסרטים. מוזיקה והרבה (מבחינת רמקולים מה שאני לא יקנה יתחבר למערכת). עיצוב עם פוטושופ ופלאש. בניית אתרים עם DREAMWAVER. איסיקיו מסנג'ר. ופיתוח תוכנות עם C#. עכשיו מה שחשוב לי זה שהמחשב יגיב לי מהר לא יתקע בעבודות שלי ויתמוך בעברית. מה אתם ממליצים? ללכת על מחשב נייד או נייח? וגם מה עדיף מאק או PC. אני ממש בהתלבטות על כל העניין הזה, תודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 948 צפיות
-
-
יש לי מחשב שמותקנת בו ה Fedora ( עם חומר חשוב מאוד ) וברצוני להתקין על אותו מחשב גם את ה Debian . השגתי דיסק נוסף מכיוון שה Fedora מותקנת על Partition אחד בלבד וברצוני להתקין את ה Debian על הדיסק החדש. אודה לטיפים ועצות כיצד להתקין את ה Debian ללא פגיעה ב Fedora ושתהיה לי היכולת לבחור באיזו מערכת לעבוד.
-
- 0 תגובות
- 948 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעוד כחודשיים אני מקבל מחשב חדש עם Intel Quad Core Q6600, 1GB זיכרון.. 8800GT.. ללא דאגה, כול המפרט נבדק ונמצא נכון.. מפרט מרהיב. עד אז, הייתי מעוניין להתקין על המחשב הקיים (Amd Athlon 64 3000+,660GT,1GB DDR1) לינוקס. דרכו, אני מעוניין ללמוד אבטחת שרתים ושימוש מלא בלינוקס. בעוד מעט שנים (בגיל 18) אני מתכוון לפתוח חברת איחסון (מה נעשה עם כול החברות איחסון שיש לנו?! שאלה טובה.) בתקציב ראשוני של 8 אלף ש"ח ובאותה העת אני יצטרך להשתמש בלינוקס ולדעת לאבטח את השרת היעודי (לפחות בהתחלה). לכן, אני מעוניין להתקין לינוקס שמצד אחד יוכל לשמש אותי לצרכים רגילים כגון גלישה באינטרנט, משרד, השמעת מוזיקה וכד'.. אך לעומת זאת יוכל לשמש אותי לשם לימוד החומר המצוין לעיל. תודה מראש,…
-
- 4 תגובות
- 947 צפיות
-
-
אני רוצה להתקין Ubuntu or Kubuntu על המחשב שלי. לוח-האם שלי הוא של חברת ג'יגהבייט מדגם: K8NSC-939 יש לי כרטיס מסך מדגם: Sapphire Radeon 9600Pro 256MB ואני רוצה להתקין מערך של - RAID 0. האם אני צריך בכל דרייברים או שהכל נמצא בגרסאות האלה של הלינוקסים? ואם כן אני צריך, מהיכן אני מוריד אותן. בתודה, אלי.
-
- 4 תגובות
- 947 צפיות
-
-
יש לי דיסק התקנה של אובונטו 6.10 שכבר השתמשתי בו במחשב הנייד שלי, והתקנתי דרכו את אובונטו בהצלחה. לאחרונה קניתי מחשב חדש, לוח אם abit ib9 עם מעבד Core 2 Duo E6300. לאחר ההתקנה של הווינדוס ולאחר שימוש של מס' שבועות במחשב החלטתי להתקין את לינוקס. הכנסתי את הדיסק, הפעלתי את המחשב מחדש, והרצתי את הבדיקה לאיתור שגיאות בדיסק של אובונטו. לאחר תום הבדיקה, שעברה בהצלחה, המחשב הופעל מחדש-אך במקום שיחזור המסך של אובונטו, עלה ווינדוס. פתחתי את My Computer וראיתי שכונן הדיסקים (D) נעלם. הכונן לא הופיע בdevice manager ולא הגיב ללחיצה על לחצן הeject. הפעלתי את המחשב מחדש, שוב, והבחנתי שמסך הide scan שהופיע כל פעם לא מופיע. האמנתי שאין קשר בין הדיסק של אובונטו לבין היעלמות הכונן ונסעתי ע…
-
- 1 תגובה
- 947 צפיות
-