עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. על כל השאלות שיכולות להשאל, למה מקינטוש יותר עדיף במיקרים מסוימים מפנטיום 4? (למשל) וכאלה, מה ההבדלים וכו מה בעצם ההבדלים העיקריים.......בקיצור הכל על המק, מה המהירות הכי מהירה שבא איתה המק? כמה הוא עולה בממוצע..........(נגיד למק הכי טוב ולהכי חלש שאפשר) בתודה ג'י, ההודעה קצרה כי יש עוד מלא שאלות בקיצור הבנתם........

• 13 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. Started by MortaL,

http://www.pcphobia.co.il/cgi-bin/go.cgi?articles:Should%20I%20buy%20a%20mac.htm אהבתי ;D במיוחד את השורה: האם יש לי סיבה לקנות מקינטוש? התשובה תלויה במי אתה. אם אתה אזרח מן השורה בארץ ישראל, התשובה לשאלה היא כנראה "לא". מי נתן להם רישיון ? נב, סליחה עם לא כתבתי בפורום הנכון

• 11 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by adlanm,

אוף אוף אוף אתמול התקנתי לינוקס רד האט 9 ואני לא יכול לרשום בעיברית, אני יכול לקרוא עיברית. נ.ב: רשמתי את זה במחשב של אחי

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  4. Started by Sygnus,

שלום ברשותי דיסק ההתקנה של רד האט בעבר התקנתי אותו, אך לא היה לי הרבה זמן ללמוד את המערכת ואי להשתמש בה. אני מעוניין להתקינה שוב, האם אתם ממליצים על התקנת מערכת זו ? או שיצאה כבר גירסה חדשה יותר ? ואם כן איך אני משיג אותה ? כמו כן לא הצלחתי להתחבר בזמנו לאינטרנט כנראה לא היו לי את הדרייברים המתאימים, אז איך אני מוצא אותם הפעם לפני ההתקנה ? והאם בכלל אני צריך לחפש דרייברים לכל הכרטיסים או שהמערכת תזהה אותם לבד ? תודה מראש לע כל עזרה.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. שלום! רציתי לשאול האם יש מישהו כאן שהתקין ADSL והספק שלו זה IBEZINT @?? על mandrake 9.1 . תוכלו להדריך אותי איך להתקין אותו . כי קראתי מדריכים והכול ואיך לעשות את זה אבל לא הצלחתי :-\ . הוא מצליח להעביר נתונים דרך ה מודם לכרטיס רשת אבל אני לא יכול להיכנס לאינטרנט :AR15: :AR15: הוא לא נותן לי ! תגידו איך אתם עשיתם את זה . תודה.

• 0 תגובות
    • 857 צפיות
  6. אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב הבא: INTEL CELERON 500MHZ VIA MOBO 128MB SDR VOODOO 3 3000(משנה?) SEAGATE 40GB 7200RPM ללמוד לינוקס על המחשב הזה, הוא לא מחובר לנט לכן לא צריך משהו מיוחד. איזו גרסא להתקין ואיזו הפצה? תודה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. Started by puNani,

זה די מתסכל - כבר הצלחתי להפעיל את האינטרנט והכל.. ואז ניסיתי לשנות את סוג העכבר בהגדרות כדי לגרום לגלגלת לעבוד ובחרתי בטעות בסוג עכבר של חברה אחרת והוא פשוט התחיל להשתגע - הסמן זז בשיא המהירות רק למעלה ואני לא מצליח לשנות את ההגדרות חזרה... מישהו יודע איך אני מחזיר להגדרות עכבר שעובדות? אולי איך אני גורם ללינוקס לעשות AUTO DETECT לעכבר? או אולי מישהו יודע את המקשי קיצור כדי לפתוח הכפתור השמאלי התחתון בTASKBAR? (כמו הSTART בXP) כדי שאני אוכל לנסות להגיע להגדרות של העכבר משם? בתודה מראש :-\

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. לכול התותחים של פורום "קוד פתוח" , יש לי שאלה , התקנתי דרייבר שמיועד להפעלת המודם מסוג ROTAL USB ADSL MODEM ?ALE070? . אני מקליד לו בקונסול : STARTMODEM , מתחיל לרוץ מגיע לי למצב שבוא הוא נותן לי איי פי חיצוני לרשת אבל מה , ברגע שאני פותח את מוזילה , ורושם לו WWW.HWZONE.CO.IL או לצורך העניין כל אתר אחר הוא נותן לי UNKNOWN DESTINATION , מה יכולה להיות הבעיה ? , כמו כן אין לי פינג לשום מקום . וכמו שציינתי קודם מדובר במנדרייק 9.1 גרסת קרנל : 2.4.21-0.13MDK . מודם ROTAL USB המודם הכחול הקטן שבזק בינלאומי נותנים חינם . כמו כן אם תוכלו לעזור לי דרך הטלפון זה יהיה מצויין . 055-763831 . אבי .

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. יש לי את ההודעה הבאה: ERROR could not uncmpres secomd stage ramdisk this is probably an hardware error while reading the data(this may be caused by a hardware failure or alinux kernel bug) י ש כפתור וללחוץ על OK לאחר הלחיצה כתוב: error in exec of stage trying to exe cute'/nser/bin/runinstall2' from the install atnn volumw the following fatul error occurred fatal error in stage1:exec format error. שןרה אחרי זה I can't recore from this you may rebppt your system. מה הבעיה ןומה אני צריך לעשות הצילו!!!!???!!?? …

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. עברתי על הפורום ואני רואה כי לינוקס Mandrake מומלצת למתחילים: אני יוכל להשתמש באינטרנט המהיר שלי של הכבלים? ואיפה אני יכול למצוא את ה DRIVERS לחומרה של המחשב שלי???? מה ההבדל בין Mandrake 9 ל9.1??? תודה לכולם...............

• 13 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by fux,

איך אני משנה את הרזולציה? KDE תודה|

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by Guy232425,

הקובץ lilo.conf שבתיקיה etc נראה אצלי, אחרי ששיניתי אותו, ככה: boot="/dev/hda" map=/boot/map keytable=/boot/il-8859_8.klt prompt nowarn timeout="50" message=/boot/message menu-scheme=wb:bw:wb:bw vga="????? ???" default=windows image="/boot/vmlinuz" label="linux" root="/dev/hda6" initdr="/boot/initdr.img" append="devfs=mount acpi=off quiet" vga=788 read-only image=/boot/vmlinuz label="linux-nonfb" root=/dev/hda6 initdr=/boot/initdr.img append="devfs=mount acpi=off" read-only image=/boot/vmlinuz label="failsafe" root=/dev/hda6 initdr=/b…

• 1 תגובה
    • 918 צפיות
  13. צריך מחיצות חוץ מהראשית וה-SWAP (כמו BOOT ו-HOME) ואם כן אז למה וכמה מקום צריך לתת להן, וגם איזו מערכת קבצים לשים בהן? ואם יש לי 256 RAM לעשות 512 מגה SWAP או פחות? ואם אני מקצה נגיד 3.5 ג'יגה ללינוקס זה לכל נמחיצות שלו (ראשית, SWAP וכו') ולא רק לראשית, נכון?

• 1 תגובה
    • 991 צפיות
  14. קודם כל בקשר למחיצה שמתקינים בה את הלינוקס - ליצור אותה בעצמי מ-WINDOWS עם Partition Magic או ליצור אותה במהלך ההתקנה? כמה מקום כדאי להקצות לה? אני אוכל לקרוא מ-WIN את הקבצים במחיצה הזו? ומהלינוקס אני יוכל לקרוא קבצים ממחיצות אחרות עם מערכות קבצים FAT 32 ו-NTFS? הלינוקס יוסיף את עצמו ל-boot.ini בנוסף ל-WIN, נכון? תודה מראש, גיא.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by imac,

מצאתי אתר נחמד שמספק מספר של סקינים ל OS X (מישהו בכלל רוצה/צריך להחליף ? ) http://homepage.mac.com/max_08/themes.htm תהנו .

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Guy232425,

עוד לא עבדתי אף פעם עם לינוקס, ואני רוצה להוריד, אז איזו הפצה כדאי (חשוב שתהיה נוחה לשימוש). כדאי רדהט או מנדרייק או בכלל משהו אחר?

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. Started by puNani,

התקנתי בעבר את Red Hat Linux 8 על המחשב שלי, בנוסף לWindows XP Professional. אני מעוניין לפרמט את הכונן הוירטואלי עליו התקנתי את Linux ולהתקין אותו מחדש, בגלל שמשום מה יש בו הרבה באגים.. אני חושב שזה בגלל כל מיני דברים שהורדתי וניסיתי להתקין בלי להבין יותר מדי בהתחלה... האם מישהו יכול להסביר לי את השלבים לביצוע משימה שכזאת? או אולי יש מדריך באינטרנט? (יש לי את שלושת הדיסקים של ההתקנה)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  18. Started by neodhacker,

מישהו יודע איפה אני יכול להוריד את linux red hat 9.0, ואנ לא הצלחתי מהאתר עצמו של רד האט.. אז אני צריך קישור/לינק, ללינוקס רד האט 9.0, ושמעתי שזה 3 דיסקים... אז מי שיכול להביא לי -> סבבה תודה מראש: Neo

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. Started by NISAN,

האם יש אפשרות להתקין את המודם שמקבלים דרך נטויזן (מודם קטנטן בצבע לבן) על מערכת לינוקס?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by yair_gobani,

שלום לכולם, האם מישהו יכול לתת לי לינק לMandrake 9.0 אך שלא יהיה על FTP? עדיף כמובן שמהירות ההורדה תהיה בערך 40-60 נ.ב- זה שלושה דיסקים? תודה מראש, יאיר

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by udicol,

הורדתי מהאתר את כל 3 הדיסקים הנדרשים והתקנתי בצורה סטדנרטית + התקנה כ Workstation. מישום מה אני מנסה להפעיל Mp3 , ואני לא מצליח לשמוע כלום. יש למישהוא מושג היכן הבעיה? אני שומע צפצופים רגילים מכרטיס הקול , והמערכת עברה בדיקת Sound.

• 2 תגובות
    • 992 צפיות
  22. Started by AMD-Z,

חשבתי לשים לינוקס במחשב שלי ויש לי כמה שאלות..... איזו הפצה כדאי? (עיקר ההתלבטות שלי היא בין מנדרייק וראד-האט...) ואיזו גירסה? איפה אפשר להוריד אותה? אני רוצה הפצה עם ממשק נוח.... אם אפשר תוסיפו בבקשה עזרים ללינוקס... תודה נ.ב. יש דרייברים לרכיבים של המחשב שלי? (יש את המפרט בצד...)

• 18 תגובות
    • 2.5k צפיות
  23. Started by spatz,

יש לי מחשב פנטיום 2 שמתפקד כראוטר ושרת אפאצ'י ויש לו 128 מגה זכרון. לחבר שלי יש 128 מגה שהוא לא צריך אבל הם 100MHz ואני לא יודע איזה מהירות מותקנת כרגע במחשב. על הזכרונות לא כתוב כלום. אני מחפש תוכנה שתראה לי באיזה מהירות פועל הלוח כדי שאני אדע אם הזכרונות מתאימים, מישהו מכיר אוליי? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Supra Man,

אנשים, אני תקוע לחלוטין לאחרונה התקנתי לינוקס 9 החדש שאל כרטיס מסך, עניתי לו...הראה לי שזה עובד עם מה שביקשתי עכשיו סיימתי את ההתקנה הופ! לא עובד, המסך מרצד כאילו הרזולוציה גבוהה מדי איך אני מקטין את הרזולוציה?? הידע שלי בלינוקס מזערי אז אני מבקש הסברים מפורטים. המון תודות לעונים!

• 0 תגובות
    • 998 צפיות
  25. Started by zag_zag,

אני רוצה להפוך מחשב ישן ללינוקס ראוטר, ואני לא רוצה להשתמש ב-Mandrake SNF. יש איזשהן מיני-הפצות אחרות ליצירת לינוקס-ראוטר (אני מתכוון להפצות שמיועדות אך ורק לשמש כראוטר. אני לא מתכוון להתחיל ללמוד לינוקס לעומק)

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים