לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
בקשר לשיתוף שהתחלתי לדבר עליו באשכול הקודם. ניסיתי בכל דרך (כולל סמבה שלא הבנתי מה עושים איתה אחרי שמתקינים) לשתף תיקיות בין XP לאובונטו אבל אני לא מצליח, אולי תוכלו לעזור לי? (אני לא מוצא את התיקיות שיתוף של הXP בלינוקס והפוך) ובנוסף אני לא מצליח להוסיף אייקונים לבחירה (נגיד אני יוצר משגר ואני רוצה אייקון מסוים) מאיפה אפשר להוריד חבילות אייקונים? ואם כבר מדברים, איך קוראים לחבילת פונטים שדומה לאלה של מייקרוסופט? לא מצאתי אותה אה, ואולי יש דרך להבהיר את המסך? כי המסך הזה נורא כהה וכמה שמבהירים אותו פיסית זה לא עוזר, אז חשבתי אולי יש איזה כלי תודה!
-
- 0 תגובות
- 971 צפיות
-
-
-
ללא Taskbar, רצוי מבוסס RDP ככה שאפשר לייצור לינקים על שולחן העבודה.
-
- 0 תגובות
- 971 צפיות
-
-
היי הכותרת די מתארת את העניין יש לי RAID 0, והייתי רוצה להתקין לינוקס מה אתם מציעים? ואיך זה פועל? בעבר התעסקתי עם לינוקס ודי אוהב את זה, אבל לא היה לי RAID, וגם אני לא רוצה למחוק מה שיש עליו וכו'. רק רוצה להוסיף מערכת הפעלה (בנוסף לחלונות VISTA שיש לי) תודה.
-
- 2 תגובות
- 970 צפיות
-
-
קבלו ביטול (מצטער), על רוב השאלות שלי יש מענה בFAQ .. אני אשתמש באשכול הזה במידה ויצוצו עוד שאלות.
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
Sun Java Desktop System 2003 קראתי קצת על המערכת החדשה של SUN השאלה היא האם זה מערכת הפעלה עצמאית כגון WIN XP או LINOX , או שזה רק DESKTOP שמולבש על מערכת קיימת, בקיצור... :? אם יש מישהו שיאיר את המעבד הראשי שלי בקצת מידע על התוכנה הנ"ל, וכמובן איך היא :?:
-
- 1 תגובה
- 970 צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לציין שכבר בעבר הצלחתי להתחבר, לקח לי זמן להבין בדיוק איך ולמצוא מה לתקן, אבל הצלחתי, בעזרת ה HOWTO ההוא, ובעזרת הודעה פה בפורום של whatsup.org.il. המצב הוא שלא הצלחתי שוב לבצע את התהליך כמו שצריך, ואני מקווה שהפעם אבין מה צריך עוד לעשות ולזכור את זה לפעמים הבאות.. קיצר, זה המצב: connect =========== #!/bin/bash /sbin/ifdown eth0 /sbin/ifup eth0 CABLEGW=$(grep routers /var/lib/dhcp/dhclient-eth0.leases | tail -n 1 | cut -d ";" -f1 | cut -d "t" -f3 | cut -d "o" -f4 | cut -d ' ' -f2) /sbin/route add -host pns.inter.net.il gw $CABLEGW /usr/sbin/pptp-linux pns.inter.net.il debug user dxt mtu 1460 mru 1460 defaultroute sleep 5 NEWGW=$(ifc…
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
ראשית כל עליי לציין שהתקנתי את המערכת החדשה רק לפני כמה ימים ולא התקנתי בו כלום. המחשב אינו מחובר כרגע לרשת האינטרנט (יחובר תוך מספר ימים אני מקווה). אני מעוניין לראות את האפקטים של המערכת הזאת, יצא לי לראות הדגמה של ה-Beryl וממש התרשמתי, סביבת עבודה מעוצבת הייטב עם אפקטים ויזואלים מרשימים ביותר. יש לי מחשב: סלרון 950 מגהרץ 512 זיכרון SDRAM כרטיס מסך גיפורס 2 MX 400 למיטב ידיעתי (תקנו אותי אם אני טועה) הצעד הראשון בדרך הוא להתקין דרייבר מעודכן לכרטיס המסך שלי ואז התקנת ה-beryl לדוגמה. תיאור הבעייה שלי: הורדתי את הדרייבר הכי חדש של נוידיה ללינוקס וכשניסיתי להתקין בטרמינל קיבלתי שגיאה שאני צריך לצאת מה-X Server על מנת להתקין, יצאתי מה-Xserver (הגעתי למשהו כמו דוס) ורשמתי ע…
-
- 7 תגובות
- 970 צפיות
-
-
יום שבת, 29/11/2008, כבכל שבועיים, נערוך את מפגש קפה גינה המסורתי המפגש הפעם כולל בין היתר כוכבים אורחים וחדשות טובות. שימו לב, אם יש מישהו מראשון לציון והסביבה שמעוניין להגיע, יש טרמפ ( הלוך וחזור ). המפגש הוא מפגש חברתי ולא טכני של חברי המועדון בו כולנו יושבים בבית קפה ומקשקשים על הא ועל דה. המפגש פתוח לכל מי שיש לו עניין בלינוקס וקוד פתוח, או מעוניין להכיר את הנפשות הפועלות באיזור ירושלים. המפגש מתחיל בשעה 20:30 לערך ונמשך עד השעות הקטנות של הלילה ( בדרך כלל מסתיים ב12:00 ). המיקום הוא - קפה בגינה, דרך בית לחם 74. אנחנו מצטערים שהאתר לא עובד, נתקלנו בקשיים טכנים. בואו בהמוניכם, גיא שפר, JLC תוספות: בכל שאלה בנוגע למפגש, אתם מוזמנים ליצור עימי קשר במסנגר lfnuke2@gmail.c…
-
- 0 תגובות
- 970 צפיות
-
-
שלום, הבנתי שישנה אפשרות מובנית במק להעלות קבצי תמונה של דיסק, בלי תוכנה צד שלישי דוגמת דיימון טולס. איך עושים את זה בדיוק? והאם אכן DMG זה קובץ תמונה?
-
- 2 תגובות
- 970 צפיות
-
-
how can i change keyboard language to hebrew like in windows shift+alt
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש שילוב של לוח אם + כרטיס מסך (מובנה או לא) למערכת שתוכל להשתמש בתוכנת VDPAU יש למישהו המלצות ללוח אם או שילוב עם כרטיס מסך שיוכל להריץ סרטי בלו ריי וביטרייטים גבוהים במיוחד ?
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב P3 1000 עם קובנטו 6.10, ו Xp, הלוח אם שלי הוא Intel® Desktop Board D815EEA בביוס יש אפשרות לאפשר Usb Legacy וגם כל דבר אחר שקשור לUsb מאופשר שם, המקלדת עובדת אחלה ב XP וגם ב Linux אבל לא פועלת בכלל בGrub אין צורך לומר שזה מציק... [ הביוס מעודכן לקובץ העידכון האחרון ביותר שיש P11 ,לפי האתר של אינטל] האם מישהו נתקל בבעיה דומה או מכיר אפשרות לפתור אותה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש כבר כמה חודשים באובונטו 5.10 ואני בסה"כ מאוד מרוצה ולא היו לי יותר מדי תקלות. יש לי רק בעיה אחת קטנה ומציקה שאני לא מצליח להתגבר עליה, אשמח אם תוכלו לעזור... בgaim (המחובר לאייסיקיו) יש לי עברית מלאה לחלוטין ללא שום בעיה למעט שני דברים שמופיעים כג'יבריש: 1. הודעת ה away של משתמש אחר - כאשר אני מנסה לקרוא הודעה כזאת של משתמש אחר ההודעה מופיעה בג'יבריש. 2. פרטים אישיים של משתמש אחר מופיעים באנגלית וג'יבריש. חיפשתי בגוגל קצת על הבעיה ולא מצאתי משו שפותר את הבעיה הספציפית הזו אלא רק מדריך שמראה איך פותרים בעיה כללית של עברית ב gaim למי שעברית בכלל לא עובדת לו... זהו בעיקרון חוץ מזה אין לי שום בעיה אחרת עם עברית באובונטו עד כה... תודה מראש!
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…
-
- 0 תגובות
- 969 צפיות
-
-
יש לי בעיה להתחתחבר לאינטרנט עם MAC מופעל במערכת הפעלה OSX. האם מישהו יכול לעזור?
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
-
- 3 תגובות
- 969 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול כמה דברים.. 1. האם מישהו מכיר מעבד תמלילים תואם OFFICE שאיננו NeoOffice? אני מחפש מעבד תמלילים נוח שיכול לקרוא ולשמור קבצים גם עבור אופיס. הניאו אופיס מתסכל אותי מאד בגלל תאימות העברית הלוקה (ואשמח אם תקחו את זה כעובדה, לי כבר אין כח לנסות להתאים עצמי לניאו אופיס). 2. האם מישהו מכיר את תוכנת "MELLEL"? אשמח לחוות דעת עלייה, האם אפשר להפעיל ולשמור בה קבצי וורד ואופיס. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 969 צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב ישן (p3-500 MHz, 512 MB ram), שאני חושב להשתמש בו עבור HTCP (רק השמעה של DVD, Divx, mp3). נתקלתי בהפצה GeeXboX, ועל פניו נראה שהיא מתאימה לכך. http://geexbox.org למישהו יצא להתנסות איתה? מישהו מכיר? מבחינת ביצועים על מחשב חלש, עדיף אותה או ubuntu?
-
- 1 תגובה
- 968 צפיות
-
-
שלום כולם כנראה אני יתקין לינוקס בקרוב על מחשב ישן על מנת ללמוד קצת חבר שלי המליץ לי על phlak האם מישהו מכיר , שמע,, חושב עליה משהו מוזמן לכתוב פה www.phlak.org
-
- 4 תגובות
- 968 צפיות
-
-
שלום. יש לי ubuntu 20.10 עם גנום. מאחר שהפלאפון האישי שלי הוא נוקיה משנות ה2010,רציתי לסנכרן אותו עם המחשב באמצעות תוכנת Nokia PC Suite.לא הצלחתי להתקין על המחשב את החלופות ללינוקס שקיימות ברשת (וגם אם יש משהו שעובד לכם, אשמח לקבל אותו, אך בכל מקרה אני צריך עברית בwine...) התקנתי את התוכנה עם wine.תהליך ההתקנה עצמו היה בעברית-אך התוכנה לאחר ההתקנה ללא עברית אלא עם קווים במקום האותיות. חבילת הפונטים של מייקרוסופט מותקנת לי (ttf-mscorefonts-installer) במחשב. אשמח לעזרה, תודה רבה!
-
- 0 תגובות
- 968 צפיות
-
-
השבוע בטיקאסט 103 אנחנו עוברים על החדשות מהשבוע האחרון ועל הסיפורים הבולטים מעולם הטכנולוגיה. מעבר לחומר הרגיל ישנה התייחסות לפורום של הטיקאסט וגם לפורומים האחרים בענן האינטרנט המקומי. בכלל נושא הפורומים ובעיקר השתוללות המחיקות שבהן מוציאה אותי מדעתי. הרחבה על כך במשדר עצמו. אפשר להקשיב ב: http://www.tcast.co.il או להירשם באיטיונס: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=79946147
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
כרגע שמעתי על מערכת ההפעלה הזאת והאפשרות נשמעת מפתה מה אני עושה עם המחשב? סרטים, אינטרנט, משחקים פחות היותר זה הכל השאלה האם כדאי לי לעבור למערכת ההפעלה הנ"ל ועדיין להנות מיציבות המערכת ולהנות מיתרונות שהwindows מציעה- משחקים אינטרנט ותמיכה בחומרה.
-
- 1 תגובה
- 967 צפיות
-
-
שלום לכולם! האם מישהו יודע אם זה אפשרי להריץ תוכנת לקוח של ונוטרילו תחת לינוקס (יש לי אובנטו)? תודה!
-
- 0 תגובות
- 967 צפיות
-
-
האם זה אפשרי לעשות את זה? ואם כן, יש לי הארד דיסק אחד שמחולק ל2 מחיצות C וD אם אני מתקין את האובונטו על D בעוד שהXP על C יקרה משהו? זה אפשרי בכלל? תודה
-
- 5 תגובות
- 967 צפיות
-