לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
בקשר לשיתוף שהתחלתי לדבר עליו באשכול הקודם. ניסיתי בכל דרך (כולל סמבה שלא הבנתי מה עושים איתה אחרי שמתקינים) לשתף תיקיות בין XP לאובונטו אבל אני לא מצליח, אולי תוכלו לעזור לי? (אני לא מוצא את התיקיות שיתוף של הXP בלינוקס והפוך) ובנוסף אני לא מצליח להוסיף אייקונים לבחירה (נגיד אני יוצר משגר ואני רוצה אייקון מסוים) מאיפה אפשר להוריד חבילות אייקונים? ואם כבר מדברים, איך קוראים לחבילת פונטים שדומה לאלה של מייקרוסופט? לא מצאתי אותה אה, ואולי יש דרך להבהיר את המסך? כי המסך הזה נורא כהה וכמה שמבהירים אותו פיסית זה לא עוזר, אז חשבתי אולי יש איזה כלי תודה!
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
יום שבת, 29/11/2008, כבכל שבועיים, נערוך את מפגש קפה גינה המסורתי המפגש הפעם כולל בין היתר כוכבים אורחים וחדשות טובות. שימו לב, אם יש מישהו מראשון לציון והסביבה שמעוניין להגיע, יש טרמפ ( הלוך וחזור ). המפגש הוא מפגש חברתי ולא טכני של חברי המועדון בו כולנו יושבים בבית קפה ומקשקשים על הא ועל דה. המפגש פתוח לכל מי שיש לו עניין בלינוקס וקוד פתוח, או מעוניין להכיר את הנפשות הפועלות באיזור ירושלים. המפגש מתחיל בשעה 20:30 לערך ונמשך עד השעות הקטנות של הלילה ( בדרך כלל מסתיים ב12:00 ). המיקום הוא - קפה בגינה, דרך בית לחם 74. אנחנו מצטערים שהאתר לא עובד, נתקלנו בקשיים טכנים. בואו בהמוניכם, גיא שפר, JLC תוספות: בכל שאלה בנוגע למפגש, אתם מוזמנים ליצור עימי קשר במסנגר lfnuke2@gmail.c…
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לשאול כמה דברים.. 1. האם מישהו מכיר מעבד תמלילים תואם OFFICE שאיננו NeoOffice? אני מחפש מעבד תמלילים נוח שיכול לקרוא ולשמור קבצים גם עבור אופיס. הניאו אופיס מתסכל אותי מאד בגלל תאימות העברית הלוקה (ואשמח אם תקחו את זה כעובדה, לי כבר אין כח לנסות להתאים עצמי לניאו אופיס). 2. האם מישהו מכיר את תוכנת "MELLEL"? אשמח לחוות דעת עלייה, האם אפשר להפעיל ולשמור בה קבצי וורד ואופיס. תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 962 צפיות
-
-
הכל רץ טוב ויפה עד שאני מגיע לשלב שאני בוחר להתקין אותה. הוא "חושב" קצת, מראה את המד ההוא, ואז חוץ מ-3 הלוגואים של אובונטו בחלק העליון של המסך, הוא לא מראה לי כלום. יש לציין שכשאני לוחץ סתם על אנטר המחשב מגיב. במה חטאתי?
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
הי, יש לי מחשב ישן (p3-500 MHz, 512 MB ram), שאני חושב להשתמש בו עבור HTCP (רק השמעה של DVD, Divx, mp3). נתקלתי בהפצה GeeXboX, ועל פניו נראה שהיא מתאימה לכך. http://geexbox.org למישהו יצא להתנסות איתה? מישהו מכיר? מבחינת ביצועים על מחשב חלש, עדיף אותה או ubuntu?
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
ערב טוב לכולם ! אני התקנתי fedora 8 על מחשב נייד ואני צריך driver לכרטיס רשת על חוטי אבל לא מצליח לבדוק איזה כרטיס זה. איך אני יכול לדעת מה סוג החומרה אצלי במחשב? נסיתי "icpci" לא עבד! נסיתי "appropriate wireless" והוא לא מצא. דרך gui , system>preferences> hardware> מישהו יכול לעזור לי?
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
השבוע בטיקאסט 103 אנחנו עוברים על החדשות מהשבוע האחרון ועל הסיפורים הבולטים מעולם הטכנולוגיה. מעבר לחומר הרגיל ישנה התייחסות לפורום של הטיקאסט וגם לפורומים האחרים בענן האינטרנט המקומי. בכלל נושא הפורומים ובעיקר השתוללות המחיקות שבהן מוציאה אותי מדעתי. הרחבה על כך במשדר עצמו. אפשר להקשיב ב: http://www.tcast.co.il או להירשם באיטיונס: http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewPodcast?id=79946147
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
חיברתי ברשת בין מחשב XP לUBUNTU. הUBUNTU רואה את הXP מצויין אבל הXP לא רואה את הUBUNTU. התקנתי SAMBA ולא ראיתי שום שינוי. אשמח להסבר מפורט להגדרת רשת בין XP לUBUNTU
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
יש לי בעיה להתחתחבר לאינטרנט עם MAC מופעל במערכת הפעלה OSX. האם מישהו יכול לעזור?
-
- 1 תגובה
- 961 צפיות
-
-
-
- 3 תגובות
- 961 צפיות
-
-
ללא Taskbar, רצוי מבוסס RDP ככה שאפשר לייצור לינקים על שולחן העבודה.
-
- 0 תגובות
- 961 צפיות
-
-
היי הכותרת די מתארת את העניין יש לי RAID 0, והייתי רוצה להתקין לינוקס מה אתם מציעים? ואיך זה פועל? בעבר התעסקתי עם לינוקס ודי אוהב את זה, אבל לא היה לי RAID, וגם אני לא רוצה למחוק מה שיש עליו וכו'. רק רוצה להוסיף מערכת הפעלה (בנוסף לחלונות VISTA שיש לי) תודה.
-
- 2 תגובות
- 960 צפיות
-
-
אני ממש מתחיל בלינוקס... מישהו מוכן להסביר לי בבקשה איך מתחברים בפרוטוקול L2TP לברק? תודה!
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב P3 1000 עם קובנטו 6.10, ו Xp, הלוח אם שלי הוא Intel® Desktop Board D815EEA בביוס יש אפשרות לאפשר Usb Legacy וגם כל דבר אחר שקשור לUsb מאופשר שם, המקלדת עובדת אחלה ב XP וגם ב Linux אבל לא פועלת בכלל בGrub אין צורך לומר שזה מציק... [ הביוס מעודכן לקובץ העידכון האחרון ביותר שיש P11 ,לפי האתר של אינטל] האם מישהו נתקל בבעיה דומה או מכיר אפשרות לפתור אותה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
טוב אני לא יודע אם זה המקום, אבל זה עדיין ניראה לי הכי רלוונטי לפה התחלתי להכנס לעולם הלינוקס ... ואני מתעניין בבניית גריד ממחשבים ישנים {אין לי הרבה (או בכלל) ידע בלינוקס} אפשרי ? לא אפשרי מסובך לא מסובך ? מה בכלל צריך ואיפה מתחילים יש לי כמה מחשבים ישנים בבית שעומדים יתומים שמעתי שמועות שאפשר לנצל אותם אם גורדים .... זה בכלל הפורום הנכון לשאלה כזאת :s05:
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
איך אני יכול לתת הרשאות של העתקה או מחיקה של קבצים בכונן שהוא כונן D שזה לא כונן שהכנתי עם הלינוקס אלא עם הוינדוס ועוד שאלה האם אפשר לפתוח קבצי exe בלינוקס ? תודה
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
התקנתי את האובנטו יחד עם ויסטה... ויש לי בעיה עם הכרטיס קול.... יש לי כמה סטים של רמקולים מחוברים ביחד למחשב... אני משתמש ב5 מתוך 6 הכניסות מאחורה....... 2 כניסיות המשמשות כרמקולים קדמיים... 2 סאב וסנטר... 1 כרמקול אחורי... בדריבר שיש לי בויסטה יש לי אפשרות לקבוע כל יציאה מה תיהיה השימוש שלה.... יש אפשרות כזאת באובנטו??
-
- 3 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שדרגתי לאחרונה אל 8.04 של אובונטו ואיך לאמר בעדינות.. האיכות של הוידאו פשוט על הפנים. ב7.10 הכל עבד טוב בלי בעיה עכשיו פשוט רואים את הוידאו שאני מנגן על המחשב מפוקסלים, בעייה של התאמת דיבור/סאונד וכו'. ניסיתי לנגן בנגן הוידאו של אובונטו ובVLC, התקנתי קודקים מאצל החבילה Ubuntu Restricted... מה אפשר לעשות?
-
- 1 תגובה
- 960 צפיות
-
-
שלום , אני מנסה לדבג קובץ executable עם ddd , ואני מקבל את השגיאה הבאה - sysdeps/i386/elf/start.s :no such file or directory מחיפוש ממושך באינטרנט אני מבין ש start.s קשור ל glibc - gnu c library, איך אני יודע עם glibc מותקן אצלי? והאם מישהו נתקל בבעיה הזו? תודה - נ.ב - אני משתמש ב linux mint אולי השאלה מתאימה יותר לפורום שפות תכנות , אבל ננסה קודם פה.
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום לכולכם! מוקדם יותר היום, התקנתי את הפצת הלינוקס של UBUNTU מהLIVE CD שלהם, לאחר ההתקנה, הגעתי למסך הכניסה למערכת ההפעלה וגיליתי ששכחתי את שם המשתמש והסיסמא שהגדרתי. מה שרציתי לעשות עקב כך זה להתקין את האובונטו מחדש. משהו שיכול להיות חשוב לציין שיש לי דיסק קשיח של 250 ג'יגה: 200 ג'יגה - פארטישן ראשי עם WIN VISTA עליו 23 ג'יגה - XP ישן 20 ג'יגה - היו מיועדים ללינוקס. לאחר שהעלתי מחדש את ההתקנה מהLIVE CD, למרות שכל המידע על ההארדיסק עדיין שמור(נכנסתי דרך SYSTEM RECOVERY שלVISTA) ההתקנה לא זיההתה את חלוקת הפארטישנים, למרות שהם עדיין קיימים, ומערכות ההפעלה VISTA ו-XP עדיין עליהם. מה שהחלטתי לעשות עקב כך, זה למחוק את הפרטישן ידנית דרך הניהול דיסקים ב-XP. מאז אין…
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
שלום, הבנתי שישנה אפשרות מובנית במק להעלות קבצי תמונה של דיסק, בלי תוכנה צד שלישי דוגמת דיימון טולס. איך עושים את זה בדיוק? והאם אכן DMG זה קובץ תמונה?
-
- 2 תגובות
- 959 צפיות
-
-
שלום חיפשתי גרסאות של דביאן ונתקלתי בדבר הבא: http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=4 ראית שיש הרבה גרסאות של דביאן (i386, ppc, alpha...) אבל לא בדיוק הבנתי למה הקוונה אם זה בעצם פשוט מערכות לינוקס שונות או שזה הפצות שונות כל אחת יותר חדשה ואם שיפורים. שמתי גם לב שזה ככה גם בפדורה 4 בג'נטו ובעוד הרבה. הייתי רוצה לקבל קצת מידע כללי על הנושא. תודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 958 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס אובנטו, ורציתי לשאול האם אוכל להתחבר לאינטרנט בהנחה שהוא מחובר לראוטר ובמחשב השני יש ווינדוס XP? תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 957 צפיות
-
-
הורדתי את הSUSE 9.1 צרבתי ,הכל עובד!!! אבל.....אני לא מצליח לגלוש! אני מחובר לכבלים והמודם מחובר דרך כרטיס רשת!!! ראיתי שה SUSE מזהה את כל החומרה וגם את הכרטיס רשת,ורציתי לדעת מה אני צריך לעשות בשביל שאני יוכל לגלוש? האם אני צריך להגדיר את המודם באיזשהי צורה? אם כן אז איך? זאת הפעם הראשונה שאני משתמש בלינוקס אז מי שעונה שיפרט כי אני לא ממש מבין בזה! ואם למישהו איזה טיפים ,עצות או סתם דברים שאני צריך לדעת או שיכולים לעזור לי אני אודה לו מאוד!!!! תודה מראש לכל העונים!!!
-
- 3 תגובות
- 957 צפיות
-
-
התקנתי את הלינוקס רד-הט 9 ככל הנראה לא אמרתי לו לעשות בוט מMBR או משהו כזה.. אז עכשיו אם אני לא מפעיל אותו אם הדיסקת שלו הלינוקס בכלל לא עולה אבל אחרי שהוא עלה מהדיסקט האו מגיע למין קונסול שאני לא יודע מה לכתוב שם... מה אני צריך לכתוב ואיך אני מגדיר שתיהיה לי אפשרות לבחור בין ווינדוס ללינוקס ? תודה מראש.. חן.
-
- 1 תגובה
- 957 צפיות
-