לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
יש לי הארד דיסק נפרד מהכונן שעליו מותקנת מערכת ההפעלה (Ubuntu 12.10) שמחולק לשתי מחיצות. מחיצה ראשונה מפורמטת לNTFS ומשמשת אותי כמחיצה כללית גם לחלונות וגם לאובונטו מחיצה שניה מפורמטת לext4 ואני מתכוון להשתמש בה כWORKSPACE לאובונטו. אני מנסה לעשות mount למחיצות כך שאוכל בתור משתמש רגיל לקרוא את התוכן שלהן ולכתוב אליהן\להריץ מהן דברים אך משום מה זה לא מצליח.... בלי הרשאות של root זה לא נותן לי לעשות כלום, אפילו לא לפתוח את המחיצות. אלה השורות שנמצאות כרגע ב/etc/fstab: #NTFS /dev/sdb1 UUID=CCAE8F65AE8F4744 /mnt/Storage ntfs-3g auto,users,permissions 0 0 #ext4 /dev/sdb2 UUID=92b04c43-8b8a-444c-9b08-1906e7e6362b /mnt/workspace ext4 defaults 0 1 אם מישהו יכול לעזור לי אני …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לא מזמן התקנתי את ubuntu 7.10 בתקווה לעבור אליו ולזרוק את הwindows. אחד הדברים שאני הכי משתמש בהם במחשב, זה לצפות בסרטים דרך הטלויזיה בעזרת חיבור הtvout. בגירסת הדרייברים של windows יש אפשרות שנקראת theater mode שבו הדרייבר מזהה וידאו שמנוגן במחשב ומציג אותו בטלויזיה. לאחר מספר חיפושים בגוגל הבנתי שאין את זה בלינוקס . יש ברשותי כרטיס ATI Radeon 9100 עקבתי אחרי המדריכים באתרים השונים והתקנתי את הגירסה הקינינית של הדרייבר. ברגע שאני בוחר בו , ועושה ריסט. הXorg עולה לי עם רזלוציה מוגבלת של 1028*768 ותדר רענון נמוך 50Hz אבל בטלויזיה אני רואה את זה בצורה תקינה. ניסיתי לשנות את הזלוציה של המסך ואז בכלל Xorg נדפק ועולה בצורה מטושטשת ברגע שאני מחזיר לדרייבר הדיפולט, במח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חילצתי את התוכנה מהiso רומן(EXPLOZION) אמר לי לצרוב את האימג' אז צרבתי את כל הכונן המלאכותי עם כל הקבצים עשיתי Boot From Cdrom וזה לא מתיחס מה עושים? התוכנה הזאת: TNX MF
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי ZenWalk על הנייד יש לי כמה בעיות, בעיקר עם דרייברים. לפני זה היה לי עליו קבונטו שהיו לו את הבעיות שלו, בעקר עם הרזלוציה של המסך, וסתם כל מיני קפריזות. עכשיו יש לי כמה בעיות. 1) סאונד, האיכות של הסאונד על הפנים, והעוצמה גם כן. לנייד יש רמקולים של Altec Lansing ומה שיוצא מהם שווה ערך לאוזניות תוצרת אל-בצרה. סאונד בעוצמה חלשה, מאוד מגורען וחלול. הכרטיס קול שבא עם הנייד הוא Realtec AC עם High Def Audio codec. איפה אני יכול למצוא דרייבר, או pkg עם תמיכה בזה. 2) המסך, המסך שלי הוא ברזולוציה של 1280x800 אבל הzen walk נותן לי רק 800x600 ו640x480. הכרטיס מסך שלי הוא intel 945g. 2.1) אני צריך שתיהיה לי אפשרות לעבוד עם יציאות הTV/VGA של הנייד בהתחברות למקרן, ואני לא מצאתי את…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, הצלחתי סוף סוף להתקין את האובונטו המוזר הזה ;D אבל עכשיו אני לא מצליח להתקין דרייברים לכרטיס מסך ודרייברים לצ'יפסט.. זה רושם הודעת שגיאה כלשהי. הכרטיס מסך הוא: GF7800GT הלוח אם: DFI NF4 Ultra-D בנוסף, אני לא מצליח להתקין את הגרסה החדשה של פיירפוקס, גם כשאני מנסה להפעיל את ההתקנה של פיירפוקס זה רושם הודעת שגיאה. תודה רבה לעוזרים.
-
- 41 תגובות
- 4.7k צפיות
-
-
שלום חברים זאת פעם ראשונה שאני עובד עם מערכת לינוקס (האובונטו בא בילד אין בתוך הנייד אז אין ברירה ) איך אני מגיע למסך שמראה לי איזה חומרה מותקנת במחשב - איזה מעבד - סוג וסדרה וכו ? אני כבר יום שלם משוטט במערכת ולא מצליח להגיע לזה תודה
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אין לי קול... הכרטיס שלי הוא alc888 לוח אם: 965p-sd3 מעבד: e6600 ... ועוד שאלה יש את התוכנה bluej (תוכנה של java) גם לאובנוטו??
-
- 1 תגובה
- 822 צפיות
-
-
שלום, התקנתי c/c++eclipse על ubuntu ואני מנסה להריץ אפליקצית hello world ב c שכתבתי. כשאר אני לוחץ על run אני מקבל הודעת שגיאה Launch failed. Binary not found. ניסתי לעשות build ע"י ctrl+B וקיבלתי הודעה **** Build of configuration Debug for project test**** Nothing to build for project test למישהו יש מושג איך לקנפג את ה eclipse כך שהוא יקמפל לי קבצים? תודה
-
- 2 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לקחתי והקצתי 20GB כשטח לא מוקצא בעזרת PARTITION MAGIC 8. והקנתי על ה20GB האלה את אובונטו. אז עכשיו יש לי 50GB עם XP, ו20GB עם אובונטו. עכשיו אני רוצה למחוק את אובונטו ולהחזיר את ה20GB האלה לXP... איך?
-
- 11 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אהלן יש לי בבית מחשב שמתפקד בתור שרת, הוא מריץ עליו ubuntu 12.04 ומשתף שני שיתופים לשאר העמדות בבית, כולן Windows. ניסיתי להעניק הרשאות בצורה הבאה: משתמש אחד בשבילי, שיש לו הרשאות מלאות לשני השיתופים, ומשתמש נוסף בעזרתו אני מחבר את כל שאר בני הבית, עם הרשאות מעט פחות מתירניות. כדי לעשות את זה יצרתי לעצמי משתמש, שהוא הבעלים של שתי התיקיות, ומקבל את ההרשאות, ומשתמש נוסף לשאר המשפחה. יצרתי קבוצה אליה הכנסתי את המשתמש של המשפחה והגדרתי אותה עבור התיקיות עם ההרשאות המתאימות. כשאני מנסה להתחבר עם המשתמש שלי אין שום בעיה, אבל כשאני מנסה לגשת לאחד השיתופים באמצעות המשתמש המשפחתי הוא מקבל Access Denied. כדי לנסות למצוא את מקור התקלה הכנסתי את המשתמש המשפחתי לקבוצה שנוצרה ע"י …
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני מנסה להתקין שרת VPN על ubuntu בכדי לשתף תקיות של ה ubuntu ברשת דרך האינטרנט התקנתי pptpd והגדרתי בקובץ ההגדרות שלו (/etc/pptpd.conf) כתובות localip ו remoteip אני מנסה להתחבר ל VPN דרך וינדוס 7 ממחשב מרוחק דרך האינטרנט הגדרתי חיבור VPN בוינדוס, הוינדוס מתחבר מאמת את הסיסמה ומתחבר הבעיה היא שבוינדוס 7 ב Network אני לא רואה את מחשב ה ubuntu האם אני צריך לעשות משהו ב ubuntu בכדי לשתף תקיות? כמו כן בוידנוס 7 ב network and sharing center בחיבור של VPN תחת Access Type מופיע no network access החיבור גם עושה רושם של לא יציב ומתנתק מדי פעם עם קוד שגיאה 800 אזישהו רעיו מה הבעיה? תודה
-
- 0 תגובות
- 790 צפיות
-
-
איפה אוכל למצוא מידע על המושגים האלה? עדיף בעברית. pid proc driver user space kill kernel thread process grep system call daemon kernel moudle driver boot loader חיפשתי בגוגל ללא הצלחה.. תודה מראש..
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של apple, דגם macbook 1.1 . התוכנה שלו קצת מסובכת ולא מובן לי מה הולך שם, השאלה שלי היא האם אני יכול להתקין וינדוס אקספי במקום ? אם כן, איך ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, טיפה נתקעתי בבעיה הבאה: בpath מסוים צריך למצוא את מספר ההופעות הממוצע של המילה wieght בכל הקבצים בהם היא מופיעה(ובקבצים אלו בלבד). אשמח אם למישהו יש רעיון כללי או אפילו יותר טוב - קוד שעושה את זה. חג שמח!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי קובץ תוכנה עם סיומת rpm. פתחתי את הקובץ עם 7zip וקיבלתי קובץ עם סיומת cpio. אשמח לעזרה איך לחזור לבצע Archive ממצב של קובץ עם סיומת cpio לקובץ עם סיומת rpm. תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אנשים, אני תקוע לחלוטין לאחרונה התקנתי לינוקס 9 החדש שאל כרטיס מסך, עניתי לו...הראה לי שזה עובד עם מה שביקשתי עכשיו סיימתי את ההתקנה הופ! לא עובד, המסך מרצד כאילו הרזולוציה גבוהה מדי איך אני מקטין את הרזולוציה?? הידע שלי בלינוקס מזערי אז אני מבקש הסברים מפורטים. המון תודות לעונים!
-
- 0 תגובות
- 998 צפיות
-
-
אני חדש בכל העניין הזה של לינוקס יש לי +/- מושגים בסיסיים אני עכשיו לוקח קורס לינוקס יש לי איזה בעיה קטנה אני מנסה לחפש את הפרטים של כל הקבצים שבם מופיע טקסט מסויים במילים אחרות אני צריך לעשות LS -LH לתוצאה של GREP שקיבלתי אבל אני לא יודע איך אני מעביר את התוצאה של הGREP לתוך הLS ניסיתי עם < ניסיתי עם | ניסיתי עם && לא יודע לא מצליח לי מישהו יכול לעזור לי פליז ובבקשה תנסו להסביר לי במילים פשוטות לוקח לי זמן להבין את מה שאני קורא, אני עדיין לא רגיל 100% לסביבה של לינוקס
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
קניתי היום מקבוק פרו ראשון שלי (יד 2) התחלתי לגשש קצת ושמתי לב שהמחשב לא משתמש בכל הארד דיסק שלו. תשובת המומחים? מצורפת תמונה: http://jpg.co.il/view/51815cdd940c3.jpg/
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
עאעא בבקשה תעזרו לי! התקנתי MANDRAKE SNF 7.2 שישמש לי כראוטר וההתקנה עברה אחלה אבל אחרי ההתקנה כשהמחשב בא לעשות בוט למערכת הפעלה אני רואה מלא אפסים ואחדים. כשאני מנסה לעשות בוט דרך LILO הוא עושה LOADING LINUX ואז הוא נותן לי ארור. בבקשה תעזרו לי לתקן את הבעיה כי אין לי מושג בגרוש מה לעשות
-
- 1 תגובה
- 734 צפיות
-
-
מצאתי מקבוק נטוש ופצוע ושיפצתי אותו. פרטים מלאים כאן: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=536967.0 אני רוצה למכור אותו אולי... השאלה היא, איך אני משיג מערכת הפעלה חוקית? (OSX כמובן). כמו כן, אני לא כל-כך מתמצא בכל הפרוצדורות והשטיקים של אפל. לכן רצתי לשאול- האם צריך לרשום אותו אצל אפל באיזשהו אופן? ומה אני עושה אם העלימו לחלוטין את ההרדיסק, ואת המדבקות עם הפרטים המזהים? ??? תודה מראש.
-
- 10 תגובות
- 4k צפיות
-
-
לחברי הפורום שלום רב, יש לי עכשיו WIN XP SP2 בכונן אחד, ואני מעוניין להתקין בכונן נפרד את UBUNTU. עכשיו, איך אני מתקין את UBUNTU כך שיהייה לי אפשרות לבחור בהתחלת ההפעלה של המחשב איזה מערכת אני רוצה להפעיל?( XP או UBUNTU) משהו כמו בזמנו היה לי XP ו 2000 אז היה BootUp manager/startUP manager או איך שקוראים לזה, בהתחלה (מסך שחור) שאפשר לי לבחור איזו מערכת אני רוצה להפעיל.. באילו דרכים אני יכול לעשות דבר כזה? והשאלה החשובה מכולן: האם הWIN יזהה את המחיצה של הLINUX? תודה מראש לעוזרים
-
- 6 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום רב, אני מייבא קובץ אקסל מאתר הבנק שלי למק בוק פרו שלי. יש ברשותי את התוכנה העניין הוא שאני כשאני פותח את הקובץ כל המלל שכתוב בעברית מופיע בג׳יבריש - לא הצלחתי למצוא מענה באינטרנט ולכן אני פונה לטוב ליבכם. אשמח לסיוע - כיצד להחליף את הג׳יבריש לעברית. תודה רבה לעל העוזרים. בברכה,
-
- 5 תגובות
- 6.7k צפיות
- 1 follower
-
-
שמעו רגע.. הורדתי לינוקס פדורה מהאתר הרשמי... הגירסא היותר מורחבת אך עדיין חינמית.. הורדתי את הקובץ לדוידי.. עכשיו בא לי קובץ iso. אז צרבתי ואמרתי לעצמי נתקין כמו ווינדוס... עכשיו אני עושה ריסטרט בתקווה שזה יעלה ולמרבה הצער המחשב חושב איזה 5 דקות ולאחר מכן מעלה לי את הווינדוס ... יש איזה שיטה להתיקן בלי צריבה...? ואם לא אפשר לדעת מה עושים עכשיו לאחר הצריבה..? מס' איסיקיו 212418868
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי ידע לא רע בלינוקס. אני משתמש באבונטו 8.1 בגירסא עברית והפונט העברי קצת מכוער באתר ובכללי אני לא מת עליו ואוהב את "אריאל" של ווינדוס, קיימת צורה להחליף את הפונטים או משהו? שתים, אני רוצה להתקין ברייל כדי שהממשק וכל המראה הויזואלי של המערכת יהיה מגניב ויהיה "MAC" או ויטסה שכזה עם אופציית הקוביה וכל מיני דברים גרפים נחמדים שכאלה. הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי כיצד אני מוריד את זה ומתקין על המערכת לינוקס. ממה שהבנתי אני צריך לפנות למנהל ההורדות ושם לבצע מהו או דבר דומה. הרבה תודה רבה על כל העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-