לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שמעתי שקיים גרסה של OS 10 פנתר של מקינטוש שאפשר להתקין על PC רגיל, האם זה נכון מה שמה המלא ואיפה ניתן למצוא אותה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם USB של MAC זה כמו של PC ? האם כל מקלדת מתאימה גם ל PC וגם לMAC ? האם זה אותו דבר גם בעכברים? תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת אם מישהו התנסה ב-Fedora ? ואם כן אם כדאי להתקין אותה?
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני מתקין חבילות תוכנה ע"י לחיצה על האיקון שלהם האם זו הדרך? אחרי ההתקנה אני לא מוצא איפה נמצאת התוכנה ואין לי מושג איך להפעיל אותה. מישהו מוכן להסביר לי ? מדובר ב REDHAT9 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי Imac o.s9.2 G4 800MHz 256Mb הבעיה שלי היא כזו כאשר אני מפעיל את המחשב, המחשב עולה מגיעה לשולחן העבודה ואז מתחילים הבעיות, בתחילה הכל נראה תקין העכבר זז אבל לא ניתן ללחוץ על כלום לאחר חצי דקה כל האיקונים נעלמים מהמסך ולאחר מכן גם העכבר קופא וכל המחשב תקוע אין אפשרות לאתחל אותו כלום אני חייב לכבות אותו ידנית. מה הבעיה שלו? נ.ב הרצתי את הבדיקת חומרה, לא נמצאה שום בעיה
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
איזה תוכנה יש למק אשר ניתן באמצעותה להציג כתוביות של סרטים ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קודם כל אני רוצה לציין שכבר בעבר הצלחתי להתחבר, לקח לי זמן להבין בדיוק איך ולמצוא מה לתקן, אבל הצלחתי, בעזרת ה HOWTO ההוא, ובעזרת הודעה פה בפורום של whatsup.org.il. המצב הוא שלא הצלחתי שוב לבצע את התהליך כמו שצריך, ואני מקווה שהפעם אבין מה צריך עוד לעשות ולזכור את זה לפעמים הבאות.. קיצר, זה המצב: connect =========== #!/bin/bash /sbin/ifdown eth0 /sbin/ifup eth0 CABLEGW=$(grep routers /var/lib/dhcp/dhclient-eth0.leases | tail -n 1 | cut -d ";" -f1 | cut -d "t" -f3 | cut -d "o" -f4 | cut -d ' ' -f2) /sbin/route add -host pns.inter.net.il gw $CABLEGW /usr/sbin/pptp-linux pns.inter.net.il debug user dxt mtu 1460 mru 1460 defaultroute sleep 5 NEWGW=$(ifc…
-
- 0 תגובות
- 788 צפיות
-
-
התקנתי ובמהלך ההתקנה לא היה לי שום אופציה ליצור משתמשים או סיסמאות. (התקנתי פעמיים אז אני בטוח) הדבר היחידי שהיה זו סיסמא של הADMIN שנתתי לו. עכשיו בזמן שמערכת ההפעלה עולה הוא מבקש ממני LOGIN NAME ו PASSWORD מה אני אמור לתת לו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
1st of all, as you've probably noticed, i have no idea how to write in hebrew in linux, i can read it (with disgusting fonts) but cannot write. anyway, i've managed to connect to my Internet Zahav cables using pptp (pns.inter.net.il) with that HOWTO from whatsup.org.il. the thing is, it takes years to start loading a site, and in Konqueror its even worse.. im using mozilla atm the second thing is: how do i change the language in which i write in linux (hebrew for that matter) in windows it was alt+shift.. Im using Mandrake 9.2 plus, where can i get some normal hebrew fonts for linux thanks everybody for their help
-
- 17 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
רציתי לדעת האם מישהו יודע איך כותבים servlet בעברית. כלומר כיצד ניתן להציג כיתוב על גביי HTML אשר הופק בעזרת servlet, מידע בעברית?
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אז ככה, הורדתי את 3 הדיסקים של מנדרייק החדש ממקור אמין לחלוטין, מרשימת ה ftp הרשמית. קיצר תוצאת ה md5sum שווה למה שאמור להיות. צרבתי את הדיסקים... שמתי את הדיסק הראשון בכונן ועשיתי ריסטרט, עובר כמה דברים מגיע ל Loading mashu into memory.... בקטע הזה זה הראה קצת התקדמות ואז עצר בשגיאה פאטאלית I/O error, שהוא לא מצליח להריץ קובץ runinstall2.. חשבתי, דיסק דפוק (האמת זה די בלתי אפשרי עם הצורב שלי.. אבל חפיף, חשבתי קורה..) קיצר צרבתי שוב (nero), הפעם זה הגיע כמעט לחצי של הפס האדום אך שוב אותה שגיאה מעצבנת. חשבתי אולי יש בעיה בנירו.. אז צרבי באמצעות BlindWrite עוד דיסק (מתחילים להגמר לי הדיסקים פה..) פעם שלישית גלידה? מן הפח אל הפחת, הפעם זה אפילו היה יותר גרוע ואמר לי שגיאה אח…
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
יש לי מודם שקיבלתי מבזק > ECI Bfocus וכרטיס רשת מובנה על הלוח >Abit NF7 Nforce2 Ethernet adapter בחיבור ל>ADSL יש לי בעייה מוכרת למישתמשים ב לינוקס Mandrake 9.2 להיתחבר לאינטרנט . אני כברת היתיאשתי בלהיתעסק עם זה (לא מאחל לאף אחד) האים בלינוקס פדורה יש את הבעייה הזאת ? אני רוצה לעבור ללינוקס פדורה בתיקווה שאין שם תבעייה של ההיתחברות לאינטרנט. האים כדאי לי ? אני מקווה שמישהוא יוכל לעזור לי בבקשה מימכם . :-\ תודה אדם
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי לפ-טופ ישן של IBM והדיסק הקשיח לא עובד. הייתי רוצה לסדר עליו לינוקס פשוט שיעלה מהדיסק וניתן יהיה לגלוש באינטרנט לקרוא דואל גם בעיברית ולהתחבר למסנג'ר. כך שהשותפה שלי לא תעשה לי פרצופים אם לוקח לי זמן לפנות לה את המחשב. האם יש חיה כזאת? איפה אפשר להוריד אותה? תודה מראש על העזרה
-
- 1 תגובה
- 952 צפיות
-
-
תכננתי לעבור\להתנסות בלינוקס כבר מזמן, ועכשיו התפנה לי קצת זמן, אז אני לא דוחה יותר. אשמח אם תענו על כמה שאלות שלי בנוגע ללינוקס והסביבה שלה. ד"א - קראתי הרבה מאמרים וFAQ's (כולל ה"אולטימטיבי" באתר הפינגווין ), אז אנא אל תפנו אותי לאחד מהם . ולשאלות: BSD בהשוואה ללינוקס קראתי רק מאמר אחד לא ממש אובייקטיבי (לטובת הBSD), ולא הבנתי כמה דברים - מה מטרותיה? מה ההבדלים המאד כלליים שלה מלינוקס? האם אני צודק שאני מתעניין או שהיא לא ממש תחסר לי בשלב זה? ההפצה ההמלצות למתחילים הן רד-הט (או בשמה הנוכחי פדורה אם הבנתי נכון) ומנדרייק. הבנתי שייחודן הוא שהן יותר "יוזר-פרינדלי", אבל זה על חשבון המהירות והאפשרויות. אני מתכוון להשקיע קצת זמן, אז אני אוותר על היוזר-פרינדליות קצת, ואני מניח…
-
- 1 תגובה
- 779 צפיות
-
-
אני צריך לינק להורדת הגירסה הנ"ל אני מודה מראש לכל העונים.
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
כן, כן... התקנתי את ה-RPM שמופיע באתר של NVIDIA, וזה גרם לכמה דברים נחמדים למדי (כמו זיהוי טוב של כרטיס הקול), אבל כרטיס הרשת ממאן לעבוד. ב-Configure שלו יש בעיקר IRQ Unknown... הפעלתי את המחשב מחדש, בדקתי בטבלת ה-IRQ מהו ה-IRQ של כרטיס הרשת (11), הכנסתי, ועדיין הוא טוען שכרטיס הרשת איננו בנמצא. מה עושים? עריכה: גם כרטיס המסך לא מזוהה. התקנתי, שוב, את ה-RPM מהאתר של ATI, וה-Radeon9800 שלי פשוט לא מזוהה. אין אפילו אותו ברשימה שם...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם אנשי פורום היקרים! לפני, שאפרט על הבעיה שלי אציין מה מצבי מבחינת חומרה, וחיבור האינטרנט. - ספק האינטרנט שלי הוא נטויז'ן. - לנטויז'ן אני מתחבר דרך הכבלים (בזמנו ערוצי זהב ולאחר האיחוד HOT). - ברשותי מודם של מוטורולה SB5100. - המודם מתחבר למחשב דרך כרטיס הרשת. * דרך WinXP(במחשב א' - החדש) הכל עובד כשורה. * כרגע אני לא משתמש בשום רכזת, מתג או נתב, כלומר: מחשב --> מודם -->שקע בקיר. ברשותי גם מחשב ישן, בעל כרטיס רשת. התקנתי עליו את לינוקס מנדריק 9.2 והמטרה העיקרית שלי כרגע היא לגרום לו להתחבר לאינטרנט, כדי שיהיה לי קל יותר ללמוד על מערכת ההפעלה הזו(אני מסווג את עצמי כמשתמש מתחיל :-[ ). כשבדקתי את הנושא באינטרנט ניתקלתי במשהו, שניקרא "אשף ה…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש פונט טוב לתכנות ועד כה, הפונט הכי טוב שנתקלתי בו הוא אותו Monospace פונט בסיסי של לינוקס! שום פונט שמצאתי בשביל וינדוס לא מגיע לרמה שלו. אז אם מישהו יודע מהיכן אפשר להוריד גרסת fon/ttf/pcf שלו, אני אהיה שמח ביותר אם יתנו אותה בקישור. תודה, מתכנת משועמם. ;D
-
- 0 תגובות
- 831 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך להעביר קבצים מיוניקס לחלונות XP . כאשר אני מנסה להתחבר באמצעות FTP ל windows הוא רושם לי ftp: connect: Connection refused הבעייה קוראת רק עם התחברות ל windows ,בהתחברות ליוניקס אחר אין לי בעייה. יש לי פינג למחשב. כאשר אני מנסה להתחבר הפוך כלומר מחלונות ליוניקס הוא מתחבר בלי בעיות. משהו נתקל בבעיה הזו ? כל תגובה תבורך תודה
-
- 1 תגובה
- 749 צפיות
-
-
הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לקנות רק את המארז שלו? ואם כן אז איפה אפשר לקנות את המארז
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני רוצה לדעת מה אני צריך במדויק כדי לרשת בין שני המחשבים. אלו כבלים? נדמה לי שאני צריך גם תוכנה בשם PC MACLAN , תקנו אותי אם אני טועה. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
איפה התיקיה שמאחסנים בה את האתר ל APACHE שבא עם RH9 ? ואיך יוצרים קובץ ZIP מתיקיה, דרך הקונסול?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי את הבטא האחרון של מנדרייק 10 מאיזה פאב מהיר, עכשיו בגלל שזה בטא ואני די חדש בלינוקס אני לא יודע אם כדאי להתקין את זה אולי היו עדיין באגים או תקלות? או שעדיף להתקין בינתיים את גירסא 9.2 עד ש10 תיצא סופית. - מישהו יודע אולי מהם ההבדלים המשמעותים והדברים החדשים במנדרייק 10? -עכשיו מה שהורדתי זה ככה 4דיסקים ISO - cd1-התקנה cd2-התקנה cd3-מידע ודיסק ISO שנקרא CLIC2.0 האם זה נכון ומה זה הCLIC הזה ולמה הוא נחוץ? תודה. נ.ב אם מישהו רוצה אם הכתובת של הפאב שיצור איתי קשר יש בו טון STUFF של לינוקס והפצות למיניהם.
-
- 1 תגובה
- 775 צפיות
-
-
שלום לכולם. בעוד מספר שבועות אני מתחיל ללמוד את הקורס "עקרונות מערכות הפעלה" באוניברסיטה הפתוחה במסגרת התואר ראשון במדעי המחשב שאני עושה. במסגרת הקורס אנחנו נתכנת ב- C בסביבת לינוקס. כמובן שהאוניברסיטה דואגת לסטודנטים שלה וביחד עם חומר הלימוד מגיעים להם שני CD של ההפצות DemoLinux ו- Knoppix. אז חשבתי לי, במילא עוד כמה זמן אני כבר אבין לעומק לינוקס, בנוסף לעובדה שיהיה לי יותר נוח שהמערכת תעלה מהכונן מאשר מהסידי, ובכלל, זה יהיה מעניין ושימושי להתחיל להשתמש בלינוקס, לשם תכנות ולשם עבודה רציפה על המחשב. במקרה גם הזמנתי כונן קשיח חדש לא מזמן, ככה שיהיה לי מקום להרבה מחיצות שונות ומשונות לצרכי השונים והמשונים.. ;D אז נכנסתי לי לאתר פינגיוון, ושם ממליצים על RedHat ועל Mandr…
-
- 31 תגובות
- 4.6k צפיות
-
-
מספר שאלות לי, 1. יש בלינוקס תוכנת הקלטה שתומכת בהקלטת ערוצים? (סטייל COOL EDIT PRO למשל) 2. עד כמה הקרנל החדש (2.6) טוב?
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-