עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. בגלל שכבר פתחתי דיון בפורום אחר, אעתיק את התוכן לכאן.. מצטער אם זה בעיה שזה באנגלית, אין לי כ"כ זמן עכשיו לתרגם את זה..:

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  2. Started by arielmazin,

ניסתי להמיר bgl ל dict במערכת הפעלה ווינדוס וניסיתי בעזרת מדריכים שונים לעשות זאת ומשום מה לא הצלחתי ובחלקם לא הבנתי מה לעשות כי הכול ללינוקס לכן, אני מבקש שאם מישהו יכול לעזור לי ליצור את הקובץ או להסביר לי איכשהו אני אודה לו מאוד בברכה, אריאל

• 0 תגובות
    • 958 צפיות
  3. Started by Decktor,

פורסמו התוצאות של הרבעון הקודם וזה נראה טוב לחברת אפל קודם כל היא היצרן ה 4 בגודלו של מחשבים בארה"ב עם נתח שוק של 6.1% אחרי DELL, HP ו Gateway שנית נמכרו ברבעון האחרון 1.6 מליון מאקים שזה יותר מאי פעם (מאקים חזרו להיות רוב הרווח של החברה לאחר שבמשך כמה זמן חטיבת המוזיקה הרוויחה יותר) לאפטופים אחראים לכמעט שני שליש ממחירות החברה ולכן בשוק הלאפטופים יש לה נתח שוק של 12% כל זה אחראי לעובדה שאפל סיימה את הרבעון עם 10 מיליארד דולר במזומן עוד כמה דברים חוץ מזה: למי שלא יודע אריק שמידט ה CEO של גוגל הצטרף לא מזמן למועצת המנהלים של אפל ונראה כאילו נוצרת ברית אפל-גוגל אפל גם הגישו בקשה רשמית לרשום את iPhone בתור סימן רשום ולבסוף אפל גם הצליחו לשחרר לשוק מספר לא ידוע אך ככל הנראה מ…

• 0 תגובות
    • 958 צפיות
  4. שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס והתקנתי את suse 9.3. אחרי ההתקנה התקנתי את הדרייברים של ati עם האשף שלהם והכל הלך בסדר. עשיתי הפעלה מחדש והכל עבד מצויין. אחרי כמה זמן הפעלתי את המחשב מחדש והעליתי את לינוקס, אבל הפעם הוא הכניס אותי לקונסול ולא לKDE. כשאני מנסה להפעיל את startx אני מקבל הודעה על שגיאה בקובץ xorg.conf, משהו כמו "Mouse[1] must have a driver line" ואי אפשר להמשיך. מישהו יודע איך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה

• 4 תגובות
    • 958 צפיות
  5. יש לי ראוטר ואני גולש דרך הרשת הביתית . האם יהיו לי בעיות בגלישה כשאני אני יפעל עם לינוקס ? תודה מראש .

• 5 תגובות
    • 958 צפיות
  6. 1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?

• 2 תגובות
    • 957 צפיות
  7. Started by RanReg,

היי כולם, לפני כמה זמן התקנתי Xp על דיסק SATA והתקנתי עכשיו אבונטו על דיסק IDH (שהזזתי לו את הג'מפר ל-slave) אבל אחרי ההתקנה לא יכלתי להיכנס לאבונטו (המחשב מיד עולה לXp ואני אפילו לא יכול לשנות בביוס את העדיפות לדיסק IDH מה גם שזה פתרון לא ממש יעיל) קראתי בכל מיני פורומים ומה שעשיתי בסופו של דבר היה לבדוק איפה להתקין את הGrub ע"י find /boot/grub/stage1 אח"כ setup לחלוקה שהוחזרה לי ואח"כ map (hd0) (hd1) map (hd1) (hd0) עכשיו מופיע לי החלון לבחירת מערכת ההפעלה אבל כאשר אני מנסה להפעיל את האבונטו אני מקבל שגיאה מס' 17 וכאשר אני מנסה להפעיל את הXp אני מקבל שגיאה מס' 13 עצות מישהו?

• 3 תגובות
    • 957 צפיות
  8. לכל חובבי הלינוקס הנה לינק שמביא לכם 111 תמונות של תהליך ההתקנה + סביבת העבודה. לכניסה לתמונות לחץ כאןאני אישית אמור להתקין אותה היום או מחר וזה יהיה הפעם הראשונה שלי לסביבת לינוקס.

• 4 תגובות
    • 957 צפיות
  9. למה ומה אפשר לעשות ? [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 956 צפיות
  10. Started by luXi,

הבנתי איך לכתוב בפורום אז קיצור יש לי בעייה אחרת עכשיו. קראתי קצת וראיתי שאובונטו מומלצת למתחילים. הורדתי ubuntu 7.10 (i386) וצרבתי. עכשיו שמתי בלפטופ IBM T20 את הדיסק והכל עלה. הבעיה שכשאני בוחר בהתקנה זה מתחיל רגיל ואז עולה מסך שנראה כמו ERROR אחד גדול מקווה שתצליחו לעזור. תודה מראש

• 4 תגובות
    • 956 צפיות
  11. יש מחשב מבוסס אינטל סוקט 478 ועליו מותקן XP . אני משדרג מחשב ל AMD 64 מחר או מחרתיים ואין לי כרגע רצון לפרמט האם זה אפשרי להשאיר את המערכת ההפעלה על המחשב ( אם נגיד אני יסיר את כל הדרייברים של הלוח ) וישאיר נתונים ומערכת הפעלה בלבד עריכה : נא למחוק , התבללתי בפורום

• 0 תגובות
    • 955 צפיות
  12. Started by obNikon,

שלום לכולם, החלטתי להיות חכם ולעבור ללינוקס! הורדתי mandriva ONE כהתחלה, התקנתי , הגדרתי את המחיצות ואפשר להגיד - יש לי לינוקס. אבל, אינטרנט שם אין לי. אחרי שביקשתי עזרה בפורומים שונים , לא ממש עזרו לי. ואני ממש חייב אינטרנט 24 \ 7. אז בלית ברירה נשארתי עם ווינדוס XP. עכשיו חזר לי החשק לעבור ללינוקס סופית אז החלטתי שבכמה ימים הקרובים אני עושה הכללל (חוץ מלעבור לספקית אחרת וחוץ מלקרוא לטכנאי ולהחליף מודם) כדי שיהיה לי לינוקס עם אינטרנט. ברשת יש 2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ל"מלבן קטן": שם המודל: DRUC-U2 שם המוצר: 802.11g USB 2.0 Adapter המחשב השני מחובר לראוטר: HomePortal 1800HW 2WIRE תודה רבה על כל עזרה אפשרית :]

• 2 תגובות
    • 955 צפיות
  13. Started by shpoont,

מחפש שותף לפיתוח ותחזוקה של MailTabs for Mail.app קישור... לתוכנה כבר קיימים משתמשים רבים ומרוצים, בשלב זה צריך לסיים להתאים אותה ל-OS X Lion. ניסיון מעל 3 שנים בפיתוח ל-OS X חובה רצוי ניסיון בפיתוח תוכנות שמרחיבות יישומי OS X info@simplicity.fm

• 0 תגובות
    • 954 צפיות
  14. חברים, אני מנסה להפעיל Video&Voice Chat ב- Ubuntu שיתמוך בקליינט יאהו. הצלחתי לגרום ל- Kopete להפעיל את ה- Webcam משולבת מיקרופון שלי (Lifecam VX-800), אך אין קול ושליטה על הקול (באפשרויות). איזה פתרון יש לשיחת וידאו בקליינט יאהו ? תודה

• 1 תגובה
    • 954 צפיות
  15. Started by CrazyMan,

ברצוני להתקין גרסת לינוקס כלשהי כדי להתרשם וכדי לגוון. אין לי שמץ של מושג בסביבת הלינוקס אז אם אפשר הסבר קליל למה הוא במיוחד טוב ואיזו גרסא הכי טובה להתקנה. יש לי עוד כמה שאלות... לינוקס זה חינם?, זאת אומרת ניתן להתקין את זה ללא שום בעית קראק או סידיקי? בכל זאת, אני רוצה להישאר עם הווינדוס ליתר ביטחון. אני יכול להתקין את הלינוקס על כונן אחר ואז בהפעלת המחשב הוא יפתח לי תפריט בלי שום בעיה? אממ אני קצת חדש כאן (נרשמתי מזמן אבל החלטתי לעבור לכאן מפורום אחר רק אתמול), אז אם במקרה עברתי על חוק/חוקים שלא ידוע/ידועים לי, תבינו שזו הסיבה. החוקים כאן קצת שונים מהפורומים האחרים(לפחות ככה אני רואה את זה...) אז אני אצטרך להתרגל. תודה לעוזרים!

• 7 תגובות
    • 954 צפיות
  16. Started by IlanF,

איזה תוכנה יודעת לצלם בוידאו את מה שהולך על המסך במאק?

• 0 תגובות
    • 954 צפיות
  17. Started by sos,

שלום! פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום ואני ממש חדש בכל הקטע של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס, יוניקס). בתקופה האחרונה אני נתקל הרבה במונחים האלה ובמיוחד מודעות דרושים לגבי ניסיון בלינוקס. אז החלטתי להתעניין ולהיכנס לתחום ולא לשבת מאחור. הייתי רוצה שתעזרו לי להשתלב בתחום ולהנחות אותי כיצד להתחיל. איזה מערכת הפעלה בדיוק להתקין, מדריכים וכו'.... תודה רבה....

• 2 תגובות
    • 953 צפיות
  18. שלום, החלטתי להתנסות בלינוקס והורדתי אובונט 7.01 גרסאת 64 ביט. צרבתי לדיסק את ה-image ועשיתי boot from cd. אחרי שעלה לי התפריט של ההתקנה בחרתי את האופציה הראשונה (להתקין אובונטו). לאחר מכן היה רשום ככה: Kernel alive Kernel direct mapping tables up ועוד כמה מספרים ואז אחרי כמה שניות פשוט נהיה מסך שחור וככה זה נשאר. לא משנה על מה לחצתי זה נשאר ככה ולא הייתה לי ברירה אל אלא להפעיל את המחשב מחדש. המחשב עצמו הוא מחשב די חזק: AMD Athlon Dual Core 5000 64 bit 4 GB 667Mhz RAM Geforce 7200 GS 256MB הנפח של כל ההארד דיסקים בסה"כ יוצא 440 ג'יגה. ואני יודע שהכרטיס מסך לא משהו אבל זה זמני. בכל אופן, אני לא מצליח להבין מה הבעיה. הדיסק ללא שריטות וללא לכלוכים והצריבה הסתיימה ללא שגיאות.…

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  19. Started by A.Iniesta,

שלום, מהיכן אני יכול להוריד את הפצת הלינוקס שמצולמת: שווה להוריד? מה הדרישות מערכת? זה אפשרי להפעיל שם steam? האם דרייברים של כרטיס מסך \ קול עובדים? מצטער על כמות השאלות

• 7 תגובות
    • 953 צפיות
  20. Started by roniok,

Im sorry but i dont have hebrew. i downloaded knopniks v4.0 live cd i have p 4 1.7 socket 478 codename willimate 256 ddr 333 smasung gf 5700 le GA8SRX Sis 645 gigabyte

• 1 תגובה
    • 953 צפיות
  21. Started by Haflo,

התקנתי Mandrake SNF על מחשב (Penitum 200MMX-192MB-2 NIC`s) בהגדרות הכרטיס נתתי את הכתובת 192.168.0.10 ושאני מחשב את המחשב הזה ל Switch ומנסה דרך מחשב אחר להתחבר אל ממשק ה Web דרך Https://192.168.0.10:8443 אני לא מצליח להתחבר... ניסית עם מחשב שעליו מותקנת מערכת הפעלה Win98SE וגם עם WinXP Pro ה SNF מוגדר להיות גם שרת DHCP ואני כן מצליח לקבל כתובת בהתחברות ומקבל ping אל ה SNF! האם יש צורך בתוכנה מסוימת או בעידכון תוכנה במחשב שמתחבר ל SNF, כמו Java VM או משהו דומה?

• 0 תגובות
    • 953 צפיות
  22. היי,נכנסתי לאתר הזה: ftp://ftp.technion.ac.il/pub/Linux/Mandrake/ ורציתי לשאול אם חייבים להוריד את שלושת הדיסקים או שאפשר רק 1

• 3 תגובות
    • 953 צפיות
  23. Started by BloodyW,

היי, יש לי בעייה עם הדואל בוט. התקנתי אובונטו בתוך המחיצה של ויסטה ומחקתי דרך ADD\REMOVE PROGRAMS.(יש אפשרות להתקין את אובונטו כניסיון על החיצה של הווינדוס וזה נחשב כתוכנה לכל דבר) הקטע הוא כשאני רוצה להתקין את האובונטו על מחיצה חדשה לגמרי, אני לא יכול להכנס אליה דרך הדואל בוט, כי ה-MBR FILE הקודם של זה שנמחק נמצא שם ולחיצה אליוו מופיע ארור. איך מסירים את אובונטו מהדואל בוט? ניסיתי דרך ה REPAIR של ויסטה, ללא הצלחה. סליחה אם ההסבר לא כ"כ ברור. בעיקרון מה שאני רוצה זה להעיף את האובונטו ממסך הדואל בוט של ווינדוס, כרגע היא אפילו לא מותקנת: אובונטו נמצאת כאופציה שלישית אצלי, מה שלא רואים פה.

• 2 תגובות
    • 952 צפיות
  24. Started by et_gershon,

טוב, היה לי במחשב גם ווינדוס וגם לינוקס, יש כזה מסך בפתיחה, שמאפדר בחירה של מה בא לי עכשיו (ווינידוס או לינוקס), רציתי למחוק את הלינוקס לזמן מה, אז עשיתי לו פירמווט דרך הווינדוס (למחיצה שעלייה הלינוקס), ועכשיו כיביתי את המחשב, ושאני פותח הוא מגיע למסך בחירה בין הווינדוס ללינוקס ובמקום זה עושה ארור ולא נותן לי לעשות שום דבר, מה אני עושה??? איך אני עושה שייעשה פירמוט מ-CD דרך הביוס או משהו?? בטוח יש פתרון!!! איתי (אל תגידו לי שלא מחקתי טוב, כי את זה אני כבר יודע)

• 5 תגובות
    • 952 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.