לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני משתמש חדש בלינוקס והתקנתי את suse 9.3. אחרי ההתקנה התקנתי את הדרייברים של ati עם האשף שלהם והכל הלך בסדר. עשיתי הפעלה מחדש והכל עבד מצויין. אחרי כמה זמן הפעלתי את המחשב מחדש והעליתי את לינוקס, אבל הפעם הוא הכניס אותי לקונסול ולא לKDE. כשאני מנסה להפעיל את startx אני מקבל הודעה על שגיאה בקובץ xorg.conf, משהו כמו "Mouse[1] must have a driver line" ואי אפשר להמשיך. מישהו יודע איך אני יכול לפתור את הבעיה? תודה
-
- 4 תגובות
- 946 צפיות
-
-
היי,נכנסתי לאתר הזה: ftp://ftp.technion.ac.il/pub/Linux/Mandrake/ ורציתי לשאול אם חייבים להוריד את שלושת הדיסקים או שאפשר רק 1
-
- 3 תגובות
- 946 צפיות
-
-
שלום לכם, האם משהו מצא איזה דרייבר נורמלי לכרטיסים של ATI? פשוט מה שיש היום בשוק הלינוקס לא תומך טוב עם ה-ATI שיהיה אפשר לראות HD כמו בן אדם. תודה רבה. הכרטיס שלי: HD6950.
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מקבל מחשב חדש בזמן הקרוב ואני רוצה להתקין גם לינוקס עליו, אבל קודם כל אני רוצה להתארגן עם הווינדווס ושהכל יעבוד כמו שצריך. אז איך אני צריך לחלק את הפרטישנים? להשאיר 10 ג'יגה Unpartitioned ללינוקס, או ליצרר פרטישן והלינוקס ימיר את זה לפרטישן לינוקס בעצמו? [עריכה] שכחתי לציין, אני מחלק את זה עם FDISK רגיל לא עם לינוקס ושכחתי גם לשאול אם הLILO תעלה לי לבד או שאני צריך לעשות משהו בשביל זה (או שזה תלוי בגירסא של הלינוקס בכלל) [\עריכה]
-
- 1 תגובה
- 945 צפיות
-
-
שלום, החלטתי להתנסות בלינוקס והורדתי אובונט 7.01 גרסאת 64 ביט. צרבתי לדיסק את ה-image ועשיתי boot from cd. אחרי שעלה לי התפריט של ההתקנה בחרתי את האופציה הראשונה (להתקין אובונטו). לאחר מכן היה רשום ככה: Kernel alive Kernel direct mapping tables up ועוד כמה מספרים ואז אחרי כמה שניות פשוט נהיה מסך שחור וככה זה נשאר. לא משנה על מה לחצתי זה נשאר ככה ולא הייתה לי ברירה אל אלא להפעיל את המחשב מחדש. המחשב עצמו הוא מחשב די חזק: AMD Athlon Dual Core 5000 64 bit 4 GB 667Mhz RAM Geforce 7200 GS 256MB הנפח של כל ההארד דיסקים בסה"כ יוצא 440 ג'יגה. ואני יודע שהכרטיס מסך לא משהו אבל זה זמני. בכל אופן, אני לא מצליח להבין מה הבעיה. הדיסק ללא שריטות וללא לכלוכים והצריבה הסתיימה ללא שגיאות.…
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
התקנתי Mandrake SNF על מחשב (Penitum 200MMX-192MB-2 NIC`s) בהגדרות הכרטיס נתתי את הכתובת 192.168.0.10 ושאני מחשב את המחשב הזה ל Switch ומנסה דרך מחשב אחר להתחבר אל ממשק ה Web דרך Https://192.168.0.10:8443 אני לא מצליח להתחבר... ניסית עם מחשב שעליו מותקנת מערכת הפעלה Win98SE וגם עם WinXP Pro ה SNF מוגדר להיות גם שרת DHCP ואני כן מצליח לקבל כתובת בהתחברות ומקבל ping אל ה SNF! האם יש צורך בתוכנה מסוימת או בעידכון תוכנה במחשב שמתחבר ל SNF, כמו Java VM או משהו דומה?
-
- 0 תגובות
- 943 צפיות
-
-
שלום! פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום ואני ממש חדש בכל הקטע של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס, יוניקס). בתקופה האחרונה אני נתקל הרבה במונחים האלה ובמיוחד מודעות דרושים לגבי ניסיון בלינוקס. אז החלטתי להתעניין ולהיכנס לתחום ולא לשבת מאחור. הייתי רוצה שתעזרו לי להשתלב בתחום ולהנחות אותי כיצד להתחיל. איזה מערכת הפעלה בדיוק להתקין, מדריכים וכו'.... תודה רבה....
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?
-
- 2 תגובות
- 942 צפיות
-
-
חברים, אני מנסה להפעיל Video&Voice Chat ב- Ubuntu שיתמוך בקליינט יאהו. הצלחתי לגרום ל- Kopete להפעיל את ה- Webcam משולבת מיקרופון שלי (Lifecam VX-800), אך אין קול ושליטה על הקול (באפשרויות). איזה פתרון יש לשיחת וידאו בקליינט יאהו ? תודה
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
ברצוני להתקין גרסת לינוקס כלשהי כדי להתרשם וכדי לגוון. אין לי שמץ של מושג בסביבת הלינוקס אז אם אפשר הסבר קליל למה הוא במיוחד טוב ואיזו גרסא הכי טובה להתקנה. יש לי עוד כמה שאלות... לינוקס זה חינם?, זאת אומרת ניתן להתקין את זה ללא שום בעית קראק או סידיקי? בכל זאת, אני רוצה להישאר עם הווינדוס ליתר ביטחון. אני יכול להתקין את הלינוקס על כונן אחר ואז בהפעלת המחשב הוא יפתח לי תפריט בלי שום בעיה? אממ אני קצת חדש כאן (נרשמתי מזמן אבל החלטתי לעבור לכאן מפורום אחר רק אתמול), אז אם במקרה עברתי על חוק/חוקים שלא ידוע/ידועים לי, תבינו שזו הסיבה. החוקים כאן קצת שונים מהפורומים האחרים(לפחות ככה אני רואה את זה...) אז אני אצטרך להתרגל. תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 942 צפיות
-
-
והוא שוב התחיל להוריד עוד התקנה, מה זה השוק הזה?
-
- 4 תגובות
- 942 צפיות
-
-
כמו שכתוב בכותרת, ניסיתי להתקין את שתי הגרסאות, וכלום. אז ככה: מחשב Athlon 64 סוקט 939 עם לוח אם K8NS של ג'יגה בייט 512 ראם radeon 9600 קניתי הרד דיסק חדש (כי הישן שבק חיים) - 250G של סמסונג. ניסיתי להתקין עליו אובונטו גרסא 6.1 (היחידה שהיתה לי צרובה בבית) וזה עבד, בערך. הוא לא היה מוכן להתעדכן בכלל, וגם לא להוריד תוכנות (למרות שכן היתה גישה לאיטרנט - דרך פיירפוקס). הוא אמר שאין את הקבצים שהוא צריך בשרתים. הנחתי שמדובר בגרסא ישנה מדי ולכן אין כבר תמיכה בשרתים (לא יודע אם זה נכון או לא). אמרתי לעצמי : אני אוריד גרסא חדשה ואתקין אותה. הורדתי את 8.04 צרבתי במהירות 16 וניסיתי להתקין (דרך boot). נתן לי באמצע שגיאה I/O כלשהי ואמר שזה כנראה בעיה בדיסק שנצרב לא טוב. צרבתי עוד …
-
- 3 תגובות
- 942 צפיות
-
-
שלום אני מתכוון לצרוב לינוקס. ורציתי לדעת האם לבחור בנרו bootable או רגיל???
-
- 1 תגובה
- 942 צפיות
-
-
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
יש מחשב מבוסס אינטל סוקט 478 ועליו מותקן XP . אני משדרג מחשב ל AMD 64 מחר או מחרתיים ואין לי כרגע רצון לפרמט האם זה אפשרי להשאיר את המערכת ההפעלה על המחשב ( אם נגיד אני יסיר את כל הדרייברים של הלוח ) וישאיר נתונים ומערכת הפעלה בלבד עריכה : נא למחוק , התבללתי בפורום
-
- 0 תגובות
- 941 צפיות
-
-
היי, יש לי בעייה עם הדואל בוט. התקנתי אובונטו בתוך המחיצה של ויסטה ומחקתי דרך ADD\REMOVE PROGRAMS.(יש אפשרות להתקין את אובונטו כניסיון על החיצה של הווינדוס וזה נחשב כתוכנה לכל דבר) הקטע הוא כשאני רוצה להתקין את האובונטו על מחיצה חדשה לגמרי, אני לא יכול להכנס אליה דרך הדואל בוט, כי ה-MBR FILE הקודם של זה שנמחק נמצא שם ולחיצה אליוו מופיע ארור. איך מסירים את אובונטו מהדואל בוט? ניסיתי דרך ה REPAIR של ויסטה, ללא הצלחה. סליחה אם ההסבר לא כ"כ ברור. בעיקרון מה שאני רוצה זה להעיף את האובונטו ממסך הדואל בוט של ווינדוס, כרגע היא אפילו לא מותקנת: אובונטו נמצאת כאופציה שלישית אצלי, מה שלא רואים פה.
-
- 2 תגובות
- 941 צפיות
-
-
אתמול משום מה החלטתי שיהיה רעיון טוב לעלות קצת את הרזולוציה, העלתי להכי גבוה שיש בפדורה 10 עם שולחן עבודה של גנום, דריבר לכרטיס מסך לא התקנתי כי זאת התקנה חדשה ונקייה. מיד לאחר העלאה ולחיצה על apply המסך מקבל עיוותים כמו ארטיפקטים ומשחיר כולו, לאחר 10 דקות בערך הוא שוב נדלק ומיד מתחילים שוב העיותים, נקודות שחורות והמסך כולו מתעוות, ושוב פעם משחיר, העניין זה קורה לבדיוק שנייה שאני יכול לראות מה קורה אז אין לי שום דרך לשנות את הרזולציה ככה. השאלה היא כזאת, המערכת נותנת בוט ומגיעה למסך לוג, שם מופיעה השם מתשמש והוא מבקש ממני סיסמא, עד לפה אין בעיות, איך שאני מכניס את הסיסמא והיוזר שלי עולה כול הבלאגן מתחיל מחדש. הבנתי שאני צריך איכשהו להגיע לקובץ /etc/x11 xorg.conf ושם אני …
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
איזה תוכנה יודעת לצלם בוידאו את מה שהולך על המסך במאק?
-
- 0 תגובות
- 941 צפיות
-
-
היי, אחרי איזה עשר שנים טובות (מגיל 7, משמע היום אני בן 17) שאני חורש את המחשב (ומכך גם את הוינדוס) התחיל להימאס... קיצר החלטתי לחדש ולנסות לעבור ללינוקס, או לפחות ללמוד עליה איך זה בנוי ואיך עובדים עם המערכת. יצא לי לראות כמה פעמים את המערכת, אבל לא ממש להשתמש בה... ולכן יש לי כמה שאלות: א. מה ההבדל העיקרי בין וינדוס ללינוקס? ולמה אומרים שדווקא לינוקס עדיפה על הוינדוס מלבד שזה קוד פתוח? ב. לפי מה שאני יודע לינוקס לא בנויה כמו וינדוס בגישה ל"מחשב שלי" ושם להארד דיסקים, תיקיות וכאלה... איך זה עובד שם? ג. עוד דבר שראיתי ושמעתי עליו ועל לינוקס שלפעמים צריך לקמפל דברים. אז מה זה "לקמפל"? מה הכוונה? ד. לינוקס תומכת ברשת ביתית עם אינטרנט? ה. הבנתי שיש אפשרות להשאיר את …
-
- 3 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום, כרגע אני עם Windows XP ועובד עם 3 מחיצות במערכת קבצים NTFS. לפי מה שהבנתי, רצוי להריץ את אובונטו על ext3. מעיון בכמה מדריכים, הבנתי שיש כמה סוגי מחיצות: /home, שורש, swap, וכו'. אם למשל אני רוצה מחיצה אחת, שעליה תהיה מותקנת אובונטו ושכל כל הקבצים יהיו שם (נפח ה-HDD שלי - 160GB), איזה סוג של מחיצה זה יהיה? שורש, HOME, או שעוד משהו? כמה מומלץ להקציב ל-swap? שמעתי שמומלץ להקצות פי שניים מהזכרון הפיזי (512MB), אבל אני לא בטוח. תודה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 940 צפיות
-
-
לכבוד תחילת פעילותה הנציגות הישראלית של מנדריבה הכריזה על מבצע של משלוח One חינם לכל דורש. One היא גרסת ה- live-cd של מנדריבה וניתן גם להתקינה אל הדיסק הקשיח.
-
- 0 תגובות
- 940 צפיות
-
-
לכל חובבי הלינוקס הנה לינק שמביא לכם 111 תמונות של תהליך ההתקנה + סביבת העבודה. לכניסה לתמונות לחץ כאןאני אישית אמור להתקין אותה היום או מחר וזה יהיה הפעם הראשונה שלי לסביבת לינוקס.
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
אני רוצה לכתוב מדריך להתקנת מנדרייק 10 ואולי אחר כך של הפצות אחרות(אני מתחיל במנדרייק כי הוא פשוט מושלם) ורציתי לדעת איזה תוכנות אתם משתמשים בתדירות כדי שאני יכלול אותם במדריך שלי לדוגמא WINAMP WINDOWS MEDIA PLAYER וכו` אני יכלול תחלופות לתוכנות שתתנו שיעבדו בלינוקס ואני יכלול תוכנה הכי חשובה לדעתי כדי לעשות מיגור מווינדוס והבאגים שלו CEDEGA 4.0 AKA WineX בתודה אוריאל
-
- 4 תגובות
- 940 צפיות
-
-
שלום שלום על ההארד דיסק מותקן WIN2K פרו בכונן C, כונן D בשמן32, ופירמטתי עוד 2 כוננים לswap ו ext3 שהיו כprimary extended, ניסיתי גם להעביר אותם לlogical אבל זה לא עזר.. כשאני כותבת לו fdisk /dev/hda אני מקבלת את ההודעה הבאה (בערך) not able to write partition table. contains neither valid dos nor sun sgi osf disklabel building a new dos disklabel. changes remain in memory only until decided to write them. invalid flag 0x0000 partition table 4 will be corrected by w ואז אני כותבת W והוא אומר שהוא לא יכול לכתוב /dev/hda כשאני עושה fdisk /dev/hda p הוא כותב שיש רק 476 מגה וההארד דיסק הוא של 40 ג'יגה... הוא רושם את הכותרות של הטבלה אבל אין רשומות.. ניסיתי גם למחוק …
-
- 2 תגובות
- 940 צפיות
-
-
מישהו ניסה לפרוץ לי את האייפון ואמר שהוא עשה סנכרון \ גיבוי של האנשי קשר + תמונות במחשב.. הפריצה לא הצליחה ועכשיו אין לי אנשי קשר ואין כלום אני תקוע ואני חייב את האנשי קשר בשביל העבודה... מישהו יודע איך מפעילים את הגיבוי שהוא עשה? שיחזור הכל? שבת שלום שנה טובה
-
- 1 תגובה
- 939 צפיות
-