עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. דבר ראשון, אני ממש מרגיש ש-OpenSuse לא "ידועה" לרבים וחבל, זה פספוס גדול. גם לי היו זכרונות רעים מגרסא 6 ו-7 שהיו, אבל זה ממש עבר מהעולם. מערכת הפעלה נוחה מאד לשימוש, ולדעתי הרבה הרבה יותר נוחה מאובונטו (אני כבר שנה וחצי על אובונטו...) אני אישית ממליץ להתנסות... בכל מקרה, crossover זה דיי גאוני, יש MS Internet Explorer 6 (שזה לא חדש..) וגם MS Office 2003 פועל!!! מצ"ב זוג תצלומי מסך.. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. חיפשתי את התשובות בפורום ולא ממש מצאתי... אז ככה: 1) unix - למה שבכלל נרצה לעבוד על shells אחרים אם tcsh הכי מהירה ומתקדמת וכוללת הכי הרבה פקודות 2) מה ההבדל בין המעטפות (shells) ביוניקס למעטפות בלינוקס ..ומה זה bash? 3) מה ההגיון העומד מאחורי ספריית הבית? הרי ברור שניתן לשמור קבצים ותיקיות בנתיבים אחרים (כמו בוינדוס), אז למה בעצם אני צריך ספריית בית? 4) האם תיקיית הבית של /root נוצרת אצל כל המשתשמים? לא רק במחשבים של מנהל המערכת? או האם מדובר בכלל ב- root לוקאלי על המחשב 5) מה ההבדל אם אני לוחץ ctrl+d או ctrl+z בזמן שאני ב- terminal מכיוון שאני כל השבוע לא בבית (צבא..) ריכזתי פה את כל השאלות שלא הבנתי...אשמח לקבל תשובה בהקדם כי כמו שאמרתי...מחר אני שוב הולך תודה =)

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  3. Started by aquas,

היי או , כמה בערך אתם השארתם לאובונטו? מדובר על 7.04 אפשר להגיד שאני מסוגל להקצות הכי הרבה 18 ג'יגה(אני לא יודע אם צריך אבל...) בקרוב אני יתקין , פעם ראשונה לינוקס ואני רוצה להתנסות ,בכמה שיותר דברים ותוכנות במערכת הפעלה. כמו שאמרתי,אני רוצה להתנסות בכמה שיותר , שזה אומר מאופן אופיס , ועד הדברים "הקטנים" +להעביר כ-6/7 ג'יגה+ מוזיקה וידאו וכו' זה כולל כמובן את xgl אז כמה אני צריך להקצות לאובונטו? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  4. בגדול, מה שאני רוצה זה להכין DOK שיש עליו גם ויסטה וגם ubuntu ובזמן הבוט יש לי GRUB שנותן לי לבחור בינהם בצורה יפה. כבר מצאתי איך אני מכין את הlive CD/USB של ויסטה, וגם של ubuntu בנפרד. השאלה היא איך בדיוק אני מסדר שם את שלושתם כדי שיעבדו כמו שצריך?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  5. 1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. או שיהיה אפשרות לבחור בין שתי מערכות הפעלה (וינדווס ולינוקס) ללא פירמוט אם יש כזה דבר אז רק להתקין אפשר?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  7. לכל חובבי הלינוקס הנה לינק שמביא לכם 111 תמונות של תהליך ההתקנה + סביבת העבודה. לכניסה לתמונות לחץ כאןאני אישית אמור להתקין אותה היום או מחר וזה יהיה הפעם הראשונה שלי לסביבת לינוקס.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  9. מישהו יודע למה הלוגו של לינוקס הוא פינגווין ??

10. טיקאסט של יום חול עם שלל חדשות ועידכונים ככל שסיפקו אתרי האינטרנט השונים והתיר הזמן. ארוע הטיקאסט הגדול www.tcast.co.il/event ביום שני זה ה 27/7 באייקפה. נפל דבר בארצינו, נירשמו עשרות אנשים וגם שילמו עשרות אנשים. מטבע הדברים הארוע עם כך אמנם יתרחש ביום שני בערב והפאנל של האנשים הנבונים שקיבצנו עבורכם ינסה להשכיל אתכם ולהיענות לבקשותכם ושאלותכם. קדימה, הכו את המומחים :-) בימים הקרובים עד הארוע השתמשו בפורום הטיקאסט לעידכונים אחרונים או אם מתעוררת שאלה. המייל שלי לבירורים boaz@tcast.co.il. האזנה נעימה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by The-Q,

אוקי, ברשותי, סלק וואר 8.1, עליו מותקנת הגירסה היציבה האחרונה של KDE3. הרצתי את xwmconfig, לאחר התקנת החבילות של KDE, (אני חייב לציין שכל מנהלי החלונות שבאו עם הסלק וואר פעלו מצויין כולם). אוקיי, הקלדתי startx, היה נראה כאילו KDE עולה, ראיתי את הסמן לשניה, ואז יצא מ-X. אין הודעת שגיאה מיוחדת. אשמח לשמוע תגובות/עצות מה לעשות. נוסף בעריכה: נ.ב - ברשותי AXP 1600+, GEFORCE 2 MX של חברת קבר.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by Arnold,

בבקשה תעזרו לי אני נואש ! איך עושים חיבור לאינטרנט של ADSL בזק בנלאומי למערכת הפעלה REDHAT LINUX 9 . :-\ :-\ תודה.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. יש לי ראוטר ואני גולש דרך הרשת הביתית . האם יהיו לי בעיות בגלישה כשאני אני יפעל עם לינוקס ? תודה מראש .

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by refaels2006,

התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  15. יש מחשב מבוסס אינטל סוקט 478 ועליו מותקן XP . אני משדרג מחשב ל AMD 64 מחר או מחרתיים ואין לי כרגע רצון לפרמט האם זה אפשרי להשאיר את המערכת ההפעלה על המחשב ( אם נגיד אני יסיר את כל הדרייברים של הלוח ) וישאיר נתונים ומערכת הפעלה בלבד עריכה : נא למחוק , התבללתי בפורום

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אורח mikicita
    Started by אורח mikicita,

קניתי כרטיס קול למחשב די ישן עם לינוקס אובונטו 7.04 ואני לא מצליח להתקין את הדרייבר בשום אופן האייקון עדיין מציין מושתק וכשאני לוחץ עליו מופיעה הודעת שגיאה. :kopfpatsch: אין לי מושג מה עושים :s07: בבקשה תעזרו לי נ.ב. כרטיס C-media 8738 תודה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by yinnond,

שלום לחברי הפורום הנכבדים. אולי משהו יודע מדוע אני לא מצליח להתקין ב- פנטיום III עם תוכנת XP את הדריבר של מצלמת DV חדשה מתוצרת פנסוניק. הדריבר הוא: video stream הדחיה מנוסחת כך: this dr. cannot be installed with the operating sys, on your PC לציין שהמצלמה מצוידת בכבל USB וכ"כ הצלחתי להתקין את תוכנת ניהול הקבצים והעריכה מה-CD. בתודה מראש, ינון

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. Started by mrtg,

היי, אני מעוניין ללמוד את מ"ה יוניקס(אני יודע קצת עליה) לכן אני חושב שהכי טוב זה להוריד לינוקס שזה סוג יוניקס.. הייתי מעוניין שתמליצו לי על גירסא טובה להוריד... תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by PhoenixBoy,

הורדתי וצרבתי את לינוקס מנדרייק LIVE CD. אני מדליק את המחשב והבוט עולה ואז יש את הloading הזה שמתמלא והוא מפסיק די בהתחלה. מה לעשות?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by tnt studios,

איך אני עובר מהגירסה שיש לי (6.06) לחדשה (6.10)? תודה רבה, RegMan tnauman

22. הכוונה שלי האם אני יכול להיכנס ללינוקס ממש, ולהכניס USB STICK ומתוך מערכת ההפעלה לינוקס ללחוץ על SETUP ולהתקין את XP. אפשרי? משתמשי לינוקס \EEE בבקשה תעזרו כאן, לא מצאתי חומר על זה באינטרנט.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by RanReg,

היי כולם, לפני כמה זמן התקנתי Xp על דיסק SATA והתקנתי עכשיו אבונטו על דיסק IDH (שהזזתי לו את הג'מפר ל-slave) אבל אחרי ההתקנה לא יכלתי להיכנס לאבונטו (המחשב מיד עולה לXp ואני אפילו לא יכול לשנות בביוס את העדיפות לדיסק IDH מה גם שזה פתרון לא ממש יעיל) קראתי בכל מיני פורומים ומה שעשיתי בסופו של דבר היה לבדוק איפה להתקין את הGrub ע"י find /boot/grub/stage1 אח"כ setup לחלוקה שהוחזרה לי ואח"כ map (hd0) (hd1) map (hd1) (hd0) עכשיו מופיע לי החלון לבחירת מערכת ההפעלה אבל כאשר אני מנסה להפעיל את האבונטו אני מקבל שגיאה מס' 17 וכאשר אני מנסה להפעיל את הXp אני מקבל שגיאה מס' 13 עצות מישהו?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by Vatos-Locos,

אני חושב שהכותרת דיי מסבירה את עצמה, איזה פונטים בחרתם לעברית בפיירפוקס שלכם.?

• 2 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים