לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
היום סופסוף הצלחתי להתקין לינוקס לצד ווינדוס אקספי. אך הבעיה היא כזו, כיביתי את המחשב וכאשר אני מדליק אותו ומנסה להכנס ללינוקס, הוא טוען את הכל כרגיל אבל הוא דורש ממני מעין Login כזה בפורמט דוס, אני מעוניין לשוב לממשק הגרפי, ולא לכל ממשק הפקודות.. מה עליי לעשות? בבקשה תעזרו לי כי כל הלילה מחקתי דברים ע"מ לפנות מקום כדי לבנות מחיצה ללינוקס... ד.א. הלינוקס שברשותי זה Mandrake 9.2 תודה מראש!
-
- 2 תגובות
- 727 צפיות
-
-
שלום, התקנתי Mandrake 10.1 Beta1 הרזולוציה, שמשום מה, נקבע אוטומטית היא 800x600 על מסך של 1024x768, כלומר, הdesktop יותר גדול מהמסך ותנועה עם העכבר לקצה המסך תזיז את החלון. ניסיתי לקבוע רזולוציה חדשה דרך xfree86config וזה לא עזר. יש משהו אחר שאני יכול לנסות? בטח איזה משהו נורא בסיסי ופשוט שאינני מודע לו : רב תודות, עלז י. שנהר
-
- 1 תגובה
- 800 צפיות
-
-
את האמת חיפשתי כבר איזה שנה איך להתחבר עם המודם הזה של בזק, אך ללא הצלחה. אולי כאן תוכלו לעזור לי? זה מודם פנימי (pci) שנקרא GlobespanVirata PACI ADSL WAN MODEM. תודה
-
- 0 תגובות
- 778 צפיות
-
-
נושא שונה: תקפצו להודעה 8, שם רשמתי את הבעיה החדשה אני בכבלים עם אינטרנט זהב על חייגן. בעוד שעה בערך מגיע אליי טכנאי שיתקין לי את תשתית האינטרנט בכבלים, המודם ומה שנשאר. לא יודע מאיזה סוג המודם, אבל שמעתי שזה לא משנה גם כי הוא עובד על כרטיס רשת, אז אני לא צריך בשבילו דרייברים. אבל אמרו לי שאני כן בצריך להגדיר את החייגן. איך אני עושה את זה? ויש עוד משהו שאני צריך לעשות?
-
- 17 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אני עבדתי רק במשך שלושה ימים עם לינוקס כשמותקן בה האינטרנט, היה מדובר בלינוקס מנדרייק 10. אבל ההפצה הזאת עשתה לי מלא בעיות: תקיעות ושיבושים על ווינדאוס, אז עברתי היום ל-SUSE 9.1 ואני ממש מרוצה ממנה. היא ממש נוחה למשתמש החדש, והיא זיהתה את כל החומרה שיש לי במחשב. אבל הבעיה היא שאני לא מצליח להתחבר בה לאינטרנט. במנדרייק, אני הורדתי את ארבעת הקבצים של האשף הישראלי, נכנסתי ל-Konsol, ורשמת: urpmi file 1 urpmi file 2 urpmi file 3 urpmi file 4 file- מסמל את שמות ארבעת הקבצים שהורדתי. אז התקנתי את ארבעת הקבצים, אז רשמתי את הפקודה "IWIZ" והגדרתי את החיבור, ואז "IDIAL" ויצא לי חלון ההתחברות והתחברתי כרגיל. אבל עכשיו, ב-SUSE 9.1, אני לא מצליח להתקין את קבצי האשף הישראלי. ניסיתי לעשו…
-
- 0 תגובות
- 690 צפיות
-
-
שלום, אני אף פעם לא התקנתי לינוקס ורציתי לדעת האם המודם ADSL שלי יעבוד בלינוקס, המודם הוא מהסוג הזה: ECI B-focus router 270PR (זה מה שכתוב על המודם) האם הוא יעבוד בלינוקס? ואיזו הפצה של לינוקס אתם ממליצים למתחיל כמוני?
-
- 3 תגובות
- 932 צפיות
-
-
למכירה ציוד לסטודיו לגרפיקה, עם חיבורי סקאזי, כולל: * 2 מחשבים מקינטוש QUADRA 650 * 1 מחשב מקינטוש QUADRA 850 * 2 מסכים של אפל 16 אינטש MACINTOSH * 2 כוננים חיצוניים של מאג 2 ג'יגה כ"א * דיסק חיצוני E 525 DCDM24 * סורק UMAX UC 840 * מדפסת שחור לבן LASER WRITER PRO 600 * תוכנת פריהנד 3 + תוכנת פריהנד 4 (כולל רישיונות) * עשרות דיסקטים אופטים 128 מגה + 3 כוננים * כל המערכות פועלות, ומושמשות לעבודה יומיומית * מתאים לבתי דפוס, לשכות שירות, אולפני מוסיקה וגרפיקאים או לאספנים... למכירה בהזדמנות כחלקים או כמערכת מושלמת! 03-7318111 או 050-6509333
-
- 0 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אינטרנט בכבלים עם אינטרנט זהב בחבילה של 1.5MB, עם חייגן. מודם terayon tj715x MANDRAKE 10 OFFICIAL לפני יומיים הצלחתי להתקין סוף סוף את האשף הישראלי. אחרי שהתקנתי אותו והגדרתי את החיבור שלי ואת הכל, אני נכנסתי כ-ROOT והקלדתי IDIAL. הופיע לי חלון, ובו לחצתי על "התחבר". לחצתי על התחבר, אבל הופיעה לי שגיאה: urpmi dhcp-client [root@localhost modgod]# idial which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 1007 Internet Software Consortium DHCP Client V3.0.1rc13 Copyright 1995-2002 Int…
-
- 3 תגובות
- 888 צפיות
-
-
הוא על כרטיס רשת של teryon (כבלים)וטחנתי כבר אלף מדריכים הוא תואם הכל לא מבין איפה הקושי. אני חושב שאני אצטרך להחליף גרסא... נ.ב מישהו מוכן להכין לי makefile העבודה הזאת = בעעעעעעעעע(לפרוייקט גמר...)
-
- 1 תגובה
- 815 צפיות
-
-
אני רוצה לכתוב מדריך להתקנת מנדרייק 10 ואולי אחר כך של הפצות אחרות(אני מתחיל במנדרייק כי הוא פשוט מושלם) ורציתי לדעת איזה תוכנות אתם משתמשים בתדירות כדי שאני יכלול אותם במדריך שלי לדוגמא WINAMP WINDOWS MEDIA PLAYER וכו` אני יכלול תחלופות לתוכנות שתתנו שיעבדו בלינוקס ואני יכלול תוכנה הכי חשובה לדעתי כדי לעשות מיגור מווינדוס והבאגים שלו CEDEGA 4.0 AKA WineX בתודה אוריאל
-
- 4 תגובות
- 921 צפיות
-
-
היה לי עד עכישו פדורה 2 עכשיו החלטתי להתקין גם SuSE אתם יודעים בשביל ההתנסות בכל מיני הפצות אז התקנתי והכל היה שלו ונחמד התקנתי הרצתי את הSuSE בפעם הראשונה הכל נחמד ויפה עכשיו עשיתי ריבוט וצפיתי שיעלה לי המסך הכחול הזה של הGRUB כדי לבחור אם להעלות את הפדורה או הSuSE אבל במקום זה עלה לי איזה משהו ירוק כזה שנותן לי 2 אפשרויות Linux או Failsafe ואני לא יודע איך להעלות את הפדורה יש לי את כל הפרטישנים שלו הסוואפ הבוט והכל וגם נכנסתי לקבצים האלו דרך הסוס אז איך אני מעלה את הפדורה? בבקשה תעזרו לי זה ממש דחוף לי דבר ראשון תודה רבה לכולם שעזרו לי להתחיל עם הלינוקס פתרתי הרבה בעיות מעיון בפורום הזה ועכשיו יש לי בעיה אחרת ניסיתי למקפל איזה תוכנה(kthememanager( אם זה משנה גמרתי…
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
-
-
i need a program that can open .pak and .uha files in windows i have unpak an unuha but this program are in Windows nt charcter mode so it not work either with cedega or dosemu so which program can open this files or which program can run windows NT charcter mode(windows xp on dos style) thx ;D
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
תאור המצב רשת עם 8 מחשבים .אחד מהם עם וינדוס מקושר לאינטרנט ולרשת הפנימית כולם מתחברים לאינטרנט דרכו - במחשב זה מופעל ICS . לצורך הדיון - זהו השרת. ברשת הפנימית יש גם שיתוף קבצים ומדפסות. לקוחות הרשת - מחשבי וינדוס וגם לינוקס. המטרה -להחליף במחשב השרת את מערכת ההפעלה ללינוקס ( כפי הנראה דביאן ). מה צריך להתקין בו ולהגדיר בו כדי שימלא את אותו תפקיד של שרת ה - ICS ?.
-
- 2 תגובות
- 842 צפיות
-
-
טוב אז ככה לאבא שלי יש מחשב משלו והוא בעיקר באינטרנט ובאי מייל משחק דמקה באתר פוגו וכאלו דברים עכשיו ביגלל שWINDOWS תמיד אבל תמיד יש איתו בעיות תקיעות וקריסות כדומה אני רוצה להתקין לו לינוקס אבל הוא לא מבין כלום באנגלית יש למישהוא מה להציעה לו? עם שולחן עבודה בעיברית שדומה לשולחן עבודה של WINDOWS כמו שאמרתי החלק הכי חשוב שהכל הכל הכל יהיה בעיברית ואם אין הכל הכל הכל אז כמה שיותר (למרות שאני דיי בטוח שיש כזאת של הכל הכל הכל) המחשב שלו זה AMD 1200 עם כרטיס מסך GE-FORCE 2 MX200 ו256 DDR אז לא נראה לי שיהיה בעיה מבחינת ביצועים
-
- 7 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכם הבעייה שלי היא מאוד קשה לכן גם אם תוכלו לתת לי אתרים של מומחים שאולי יכולים לעזור לי אשמח . הבעייה היא כזו אני מריץ דוח ביוניקס ומדפיס אותו ביוניקס (דף לרוחב= landscape), ההדפסה יוצאת מעולה .(זה מה שהמערכת שתה עד עכשיו ועשתה טוב). מה שאני רוצה הוא להעביר את הקובץ מהיוניקס ל win (ב ftp) ולהדפיס אותו גם לרוחב ב win. ההמרות ל win נעשו ואין לי בעייה של תוים. העברתי את הקובץ ל win ופתחתי אותו עם explorer והוא נראה בסדר אבל להדפיס אותו הוא לא עושה זאת בצורה טובה . איך ניתן להגדיר לו את ההדפסה שתצא כמו ביוניקס? תודה על כל תגובה
-
- 3 תגובות
- 765 צפיות
-
-
מצאתי את זה היום:http://www.eoslx.9k.com.ar/ זה מערכת הפעלה חמודה יש גם גרסה שיכולה לפעול על ווינדוס זה לא גמור אין תמיכה עדיין בDirect X או OpenGL אבל זה נראה מבטיח מאוד
-
- 0 תגובות
- 853 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לעשות אקסס פוניט של רשת אלחוטית ממחשב ישן +כרטיס רשת אלחוטי , מישהו יכול לתת לי לניק ישר להורדה של התוכנה (כמה דיסיקים זה?) ואיזה תוכנה אני צריך בשביל לעשות את זה ? בתודה מראש ישראל
-
- 0 תגובות
- 825 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני מתלבט בין PC לMAC... חשבתי לקנות מאק כדי ללמוד עוד מערכת הפעלה ולראות "עולם חדש" במחשבים.... יש יתרונות/חסרונות? מה אתם הייתם מעדיפים? האם יש תמיכה לעיברית במאק? מה עדיף, IBOOK או POWER BOOK?
-
- 2 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
מחר באים להתקין לי את האינטרנט בכבלים, וביקשתי את המודם הזה. איך הוא מבחינת תמיכה בלינוקס? אני כבר יודע שהוא מודם טוב, אבל רציתי לדעת אם ההתקנה שלו בלינוקס תלך חלק? ועוד משהו: אולי יביאו לי במקומו SB4100 או SB4200. זה משנה משהו?
-
- 3 תגובות
- 922 צפיות
-
-
שלום. קראתי את המדריך בשנמצא באתר איך להפוך את המחשב לראוטר מבוסס לינוקס.. אני רוצה לעשות את זה, אבל אני לא רוצה שהמחשב יהיה רק ראוטר, אני רוצה גם ללמוד לעבוד עם לינוקס. האם אני יכול להתקין נגיד redhat ואז על זה את התוכנה של הראוטר והיא תעבוד ברקע? או שהתוכנה של הראוטר היא מערכת הפעלה בפני עצמה?
-
- 1 תגובה
- 885 צפיות
-
-
שלום לכולם. מנדרייק 10 כבר מותקן אצלי חודש , ולמרות כל הניסיונות אני לא מצליח להתחבר לאנטרנט עם המודם שלי - מודם USB של ROTAL מדגם ALE070 הכחול הזה..... http://eciadsl.flashtux.org/modems.php?modem=17 ( כן אני יודע ,ממש זבל של מודם אני יחליף אותו עוד מעט במודם נורמלי שמתחבר לכ. רשת אבל בינתיים אני רוצה להתחבר רק בשביל האתגר שבעניין אני יודע שזה אפשרי) . סה"כ הידע שלי בלינוקס שואף לאפס אבל אני מוכן ללמוד. אני בטוח שיש עוד משתמשים שיש להם את המודם הזה ונתקלו בבעיה הזאת ללא מענה האם למשהוא יש מושג איך מתחברים איתו לאנטרנט ? מישהוא כבר הצליח להתחבר ומוכן לחלוק איתנו את החוויה ? ניסיונות שנעשו עד כה : ( אני כבר חודש עובד על זה אהההההההההההה איזה עצבים …
-
- 7 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
כבר נמאס לי מווינדאוס XP. כל יום ווירוס, כל יום פריצה, כל שבוע קריסה מוחלטת של המערכת וממש כבר מתחיל להימאס לי מזה. שמעתי שמערכת ההפעלה לינוקס היא חינמית ואין בה הרבה בעיות אבטחה כמו שיש בווינדאוס. אז החלטתי לנסות אותה. קראתי מדריכים באנגלית ומהאתר של פינגווין ועוד כמה אתרים, על התקנת לינוקס ועל המערכת (איך היא עובדת וכו') ואני חייב לציין שממש לא הבנתי כלום. אז בבקשה, קודם כל תמליצו לי איזה גרסה להוריד. אני לא מעוניין לשלם כסף על לינוקס, אני משתמש במחשב למשחקים, לראות סרטים ולשמוע מוזיקה וזהו (שימוש בתוכנות מסרים-ICQ...). המחשב הוא מחשב ביתי ולא שרת. אני לא רוצה את הגרסה הזאת מההפעלה רק מהדיסק. אני רוצה גרסה קלה לשימוש (שתהיה בעצם למשתמש המתחיל) אבל שתהיה מאובטחת וכו'. וכ…
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא התמשתי דיי הרבה זמן במערכת לינוקס פעם אחרונה היה בערך ברדהט 7.2 מאז ראיתי שהשתנה לא מאט ונוספו הרבה פיצ'רים שיעזרו מאוד למשתמש ביתי הבנתי שרדהט כבר לא כדאי להתקין היום ולהתקרב להפצת פרי פיתוח של צוות רדהט גם כן עדיין לא כדאי (ואל תתווכחו בנושא הזה..) אז מה המלצתכם? לחזור למאנדרק..? האמת היא שבזמני ר"ה7.2 לא ממש אהבתי את המאנדרק היא היתה קצת ג'יפית...
-
- 25 תגובות
- 3k צפיות
-
-
אני מתלבט האם לקנות או לא לקנות הארד דיסק SATA בגלל ההתקנה בלינוקס אנא הסבירו כיצד להתקין או הפנו אותי למאמר המסביר זאת. תודה
-
- 3 תגובות
- 904 צפיות
-
-