עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by -sivi-,

היי, ^ כותרת.. למה אין את Centos ב "הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - עודכן 30/4/08 "? מערכת מצוינת לשרתים. שרתי אחסון במיוחד.

• 1 תגובה
    • 969 צפיות
  2. שלום לכולם ... בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה... לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים. 1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים.. בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יצי…

• 6 תגובות
    • 969 צפיות
  3. Started by refaels2006,

התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?

• 1 תגובה
    • 968 צפיות
  4. שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…

• 3 תגובות
    • 968 צפיות
  5. Started by isreal1992,

אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple powerbook 3G שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הינה ק…

• 0 תגובות
    • 968 צפיות
  6. Started by bennnn,

שלום נשבר לי המסך במחשב,האם אפשר לקנות פיזית מסך ולחבר?ואם כן מאיפה? תודה.

• 1 תגובה
    • 967 צפיות
  7. Started by E_XeQuit,

שלום לכולם, התקנתי לא מזמן את האובנטו (חודש). עכשיו לפני כמה זמן החלפתי כרטיס מסך בלי להסיר דרייברים וכו', התקנתי כרטיס מסך אחד ומסתבר שהוא היה תקול ואז המחשב קרס בעליה ראשונה של האובנטו, התקנתי כרטיס מסך אחר ועכשיו הוא עולה, אבל נראה לי שהמחשב דיי נדפק. קודם כל הוא עושה לי Mount לכוננים אבל זה מראה שהם ריקים. מתי שאני מנסה לערוך את הקובץ אני מקבל שגיאה: elayg@ElayG-Desktop:~$ su -l Password: root@ElayG-Desktop:~# gedit /etc/fstab (gedit:7161): Gtk-WARNING **: cannot open display: root@ElayG-Desktop:~# וחוץ מזה יש עוד כל מיני דברים. עכשיו השאלה היא ממה זה נובע, ואיך אני מתקן את זה ? נ.ב אני כמעט בטוח שגם הכרטיס מסך הזה דפוק כי הוא קורס לי לפעמים בווינדוס ואני לא בטוח א…

• 3 תגובות
    • 967 צפיות
  8. שלום כשאני נימצא בשולחן עבודה. אני רוצה לסובב ולעבור לחלונות XP. ממש כאילו רואים קובייה מסובבת.מזיז לצד ימין חלונות XP או חוזר לשמאל אובונטו. בחלונות XP לראות דוגמא עבודות מסמכים או וידאו וכו'. ואז בסוף חוזר לאובונטו כרגיל לראות מסמך או וידאו וכו'...אתם מבינים? איך עושים כדי שאראה סיבוב קובייה ולראות חלונות XP? מיכאל

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  9. Started by ag43,

אני רוצה להשתמש בWEB INTERFACE בKTORRENT והוא אומר לי שאני צריך להתקין PHP. איך אני מתקין זאת וגורם לKTORRENT לדעת זאת?

• 4 תגובות
    • 967 צפיות
  10. Started by talisman,

שלום אני מחפש המלצה לספר או אתר שממנו ניתן ללמוד בסיס (וקצר יותר מזה) של לינוקס. תודה למי שייעזור.

• 1 תגובה
    • 967 צפיות
  11. התקנתי היום REDHAT9 ואני מאוד מסתבך איך אני מתקין תוכנות קטנות כמו נטסקייפ וכל מיני תוכנות כאלה? אין קובץ הפעלה EXE

• 2 תגובות
    • 967 צפיות
  12. Started by THE-MASTER,

שלום לכולם מצאתי מחשב ישן ליד פח זבל ואני חושב להשתמש בו ואני צריך מערכת לינוקס שתתמוך בו בצורה הטובה ביותר. אז פירקתי אותו חיברתי בחזרה סידרתי ג'מפרים ולהלן המפרט זכרון 128 MB SDRAM (חדש ביחס למחשב -ככל הנראה שודרג) קיים עוד סטיק זכרון יותר ישן אני חושב שזה 32 MB BUS 66 (ככה ג'ימפרתי אותו) יש בו כרטיסים על אפיק PCI וISA מעבד MMX 133 ויש אפשרות להעלות אותו ל166 ואפילו ל200 עם העלאת המכפלה ע"י ג'ימפור. הארד דיסק 3 ג'יגה. אני מעוניין במערכת הפצה עם סביבה גרפית שתצרוך משאבים נמוכים ותתאים למחשב בצורה הטובה ביותר מבחינת הקרנל המחשב מיועד לשימוש בתכנות ולפתיחת מסמכי PDF ודפי אינטרנט בצורה לא מקוונת. אני מעוניין בלינוקס לשם לימוד לכן התייחסו גם לזאת ותתנו לי שם הפצה שיכיל הכי…

• 5 תגובות
    • 966 צפיות
  13. Started by ag43,

לאחר שהתקנתי UBUNTU 7.10 על מחשב שהיה מותקן עליו כבר UBUNTU 7.00 ללא בעיות וקיבלתי הודעת ERROR 17 בהפעלת המחשב. יש הרדדיסק אחד מחובר למחשב וXP שכבר מותקן. ניסיתי כל מיני פתרונות שמצאתי באינטרנט ולא הצלחתי לפתור את הבעיה. בינתיים השתמשתי בFIXBOOT כדי להשתמש בXP. לאחר שהתקנתי שוב את הGRUB (מהLIVECD) הודעת השגיאה חזרה ועכשיו גם FIXBOOT לא מחזיר את הBOOTLOADER של XP (למרות שהוא מדווח שהפעולה הושלמה בהצלחה). למישהו יש מושג איך אני מפעיל את הGRUB כדי שגם הXP וגם הUBUNTU יעבדו?

• 3 תגובות
    • 966 צפיות
  14. הgrub היה מותקן לי על הכונן של הוינדוס. שלשום פירמטתי את הכונן הזה ועכשיו אין לי את האפשרות להעלות את הלינוקס שהמחשב מאתחל... ניסיתי להתקין את ה grub מחדש דרך ההתקנה של הפדורה אבל זה רושם לי שלא היו שינויים בקרנל ושהשינוי ב configuration of the boot loader לא יתבצעו או משהו כזה. איך אני מתקין אותו מחדש? תודה...

• 7 תגובות
    • 966 צפיות
  15. אורח mikicita
    Started by אורח mikicita,

קניתי כרטיס קול למחשב די ישן עם לינוקס אובונטו 7.04 ואני לא מצליח להתקין את הדרייבר בשום אופן האייקון עדיין מציין מושתק וכשאני לוחץ עליו מופיעה הודעת שגיאה. :kopfpatsch: אין לי מושג מה עושים :s07: בבקשה תעזרו לי נ.ב. כרטיס C-media 8738 תודה.

• 6 תגובות
    • 966 צפיות
  16. Started by dids22,

הכל התחיל אחרי שעשיתי את העדכון האחרון מאז אני מקבל שגיאה ב gdm ניסיתי לטעון את gnome ב inittab במקום Daemon אותה שגיאה עשיתי שכשיופעל שרת x (start x) גנום יעלה אוטומטי (ע"י עריכה של הקובץ xinitrc) גם זה לא עובד הנה הlog X Window System Version 7.2.0 Release Date: 22 January 2007 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2 Build Operating System: UNKNOWN Current Operating System: Linux myhost 2.6.20-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Apr 20 22:54:27 CEST 2007 i686 Build Date: 08 April 2007 Before reporting problems, check [url]http://wiki.x.org[/url] to make sure that you have the latest version. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) def…

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  17. Started by arche,

שלום לכולם יש לי ubuntu 7.04 איך אני מגדיר DNS אני רוצה להיתחבר לאינטרנט דרך WI FI עם מ"ס DNS . מה אני צריך לעשות ? תודה תודה.

• 1 תגובה
    • 965 צפיות
  18. Started by Double_N,

הדיסק של הדרייבר שלי לא עולה, (יכול להיות שהוא מותאם רק לווינדוס או שהוא נהרס לי), והחברה לא מוכרת ככה שאני לא יכול למצוא דרייברים באינטרנט, יש דרך שהמערכת תזהה את החומר איכשהו ?

• 3 תגובות
    • 965 צפיות
  19. מחשב PowerMac G5 עם מעבד PowerPC G5 כפול, 1.8MHz . על המכשיר יש מערכת OS X TIGER 10.4.14 מחפש אל-פסק מתאים. מצאתי כמה אפשרויות, האחת יקרה מקודמתה. השאלות: 1. האם באמת נדרשת אספקת גל סינוס? 2. האם חיוניות תוכנת הורדה מסודרת לסגירת מערכת כאשר המחשב נשאר דולק בבית? מה מידת רגישות מערכת הפעלה והקבצים לכיבוי לא מסודר? זאת במיוחד לאור החשיבות לכך במערכות הפעלה חלונות של מיקרוזיפט. 3. מידת חיוניות לכיבוי מחשב מסודר מבחינת חומרה, ספק הכוח במחשב, בעת נפילה גמר ובעת חזרת מתח חשמל. זאת במיוחד לאור רגישות מחשבי PC עם ספקי כוח גנריים שהגדרת ביוס שלהם לא הוגדרה להשאר מכובים כאשר חוזר החשמל. יש הגדרה כזו במק?

• 0 תגובות
    • 965 צפיות
  20. Started by borg,

השאלה בכותרת.

• 5 תגובות
    • 964 צפיות
  21. אני מחפש תוכנת Partition Imaging טובה מבוססת-לינוקס שעולה מBoot CD ברמה של Acronis True Image, מבחינת הGUI, המהירות ורמת הדחיסה. מה מומלץ?

• 7 תגובות
    • 964 צפיות
  22. Started by koplov,

שלום, לפני שבוע שידרגתי את המחשב שלי מקובונטו 9.04 לקובונטו 9.10, ומאז כל פעם שהמחשב עולה, אני מקבל בהתחלה הודעת שגיאה Sorry, the program "kdeinit4" closed unexpectedly מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה kdeinit4 עושה ואיך אני פותר את הבעיה הזאת?

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  23. שלום, (מי שלא רוצה לקרוא קצת מחווית השימוש שלי באבונטו שימשיך וירד ל-3 פיסקות האחרונות, שם מתוארת הבעיה) כבר מלפני שרכשתי את המחשב שלי תכננתי על התקנת אבונטו ולעבור "לצד האפל". בלי ידע לפני וכו' וקריאה נון-סטופ למדתי "מספיק" בשביל להתחיל את המסע הארוך שלי לעבר הצד האפל שנשמע כמקום מבטחים למחצה מנפגעי וינדוס ואי שימחה מהמערכת. ההתקנה הייתה פשוטה, קלה, מצויד בדיסק לייב CD ודיסק התקנה ניסיתי קודם ת'מערכת- היתאהבתי בה מייד ונהנתי- הרגשתי את הכוח שמערכת ומאז כל פעם שאני טוען ת'מערכת אני אומר שיום אחד אני עובר לתמיד! עברו כמה חודשים אחרי של שימוש בווינדוס לצד אבונטו ואני כל הזמן הישתמשתי בווינדוס כי הייתי צריך לדאוג לסידור האינרנט בווינדוס וסידור הקטע של החוקיות שדרש אינטרנט וה…

• 3 תגובות
    • 964 צפיות
  24. אוקיי אז ככה האם אני יוכל להריץ את המשחקים WARCRAFT III ו STARCRAFT II על לינוקס? לדוגמא על גירסא של רדהאט או סוס? ואני שואל אם זה אפשרי טכנית , לא אכפת לי אם זה יהיה קשה ומסובך תודה מראש

• 2 תגובות
    • 964 צפיות
  25. Started by benma,

שלום. רציתי לדעת האם מישהו מכיר מקום בארץ בו אפשר לקנות מחשב יעודי ללינוקס. כלומר, מחשב לא ממש חזק במארז קטן כמו מחשב HTPC ,וזול יחסית. (חשבתי ללכת על מחשב HTPC אבל הם יקרים יחסית לחומרה שלהם). למשל בחו"ל יש מחשבים כאלה: http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Damn_Small_Machine http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Diskless_Mini_ITX_System תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 964 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.