עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by nortonme,

למכירה ציוד לסטודיו לגרפיקה, עם חיבורי סקאזי, כולל: * 2 מחשבים מקינטוש QUADRA 650 * 1 מחשב מקינטוש QUADRA 850 * 2 מסכים של אפל 16 אינטש MACINTOSH * 2 כוננים חיצוניים של מאג 2 ג'יגה כ"א * דיסק חיצוני E 525 DCDM24 * סורק UMAX UC 840 * מדפסת שחור לבן LASER WRITER PRO 600 * תוכנת פריהנד 3 + תוכנת פריהנד 4 (כולל רישיונות) * עשרות דיסקטים אופטים 128 מגה + 3 כוננים * כל המערכות פועלות, ומושמשות לעבודה יומיומית * מתאים לבתי דפוס, לשכות שירות, אולפני מוסיקה וגרפיקאים או לאספנים... למכירה בהזדמנות כחלקים או כמערכת מושלמת! 03-7318111 או 050-6509333

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  2. שלום לכולם. יש אפשרות להעביר את ההגדרות של פיירפוקס (סיסמאות שמורות,סרגלי כלים,מועדפים וכו'..) מהווינדוס ללינוקס? עוד שאלה. הבנתי איך אני מוריד תוכנות אבל בשביל זה אני צריך לדעת את שם התוכנה. יש אפשרות לראות את הרשימת תוכנות שאני יכול להוריד מסודרים לפי קטגוריות? אני משתמש בפדורה 12 עם KDE

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום חברים, ניסיתי להתקין OBUNTU על מחשב חדש. לוח אם ASUS M2n-VMX מעבד AMD Athlon 64x2 4400 זיכרון 1GB 667' דיסק 80GB מהם על 40 הותקן WINXP ו-40 נישארו UNPARTIONED. בעזרת Partion Magig הוגדרו מחיצת SWAP של 1.8GB ומחיצת XT3 על כל היתר (כ-38 GB). עם התחלת התקנה של אובונטו מ-CD, מיד לאחר הלחיצה על Start or install Ubuntu התקבלה ההודעה הבאה: MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC Kernel panic-not syncing : IO-APIC+timer doesn't work! boot apic=debug and send a report, then try booting with the 'noapic' option. אין לי מושג מה זה APIC ולאן מכניסים את הפקודה apic=debug או את הפקודה noapic. ניסיתי בהמשך להודעה ולא עזר. בביוס הכל ניראה רגיל, חלונות XP עולה ועובד רגיל …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by teddy85,

אני עברתי ל MAC לפני חודשים ואני שממש מחשיב את עצמי משתמם WIN מתקדם מצאתי את עצמי טירון ב OSX (לקח לי ממש הרבה זמן עד שהצלחתי לעשות BOOT FROM CD ) אחרי חודשיים של שימוש וקריאת מדריכים למתחילים הבנתי פחות או יותר מי נגד מי אבל עדיון חסר לי את היכולת שימוש המתקדמת לOSX אני מבקש מדריכים למשתמשים שרוצים לדעת יותר (משהו כמו קורס תכנאים למחשבי מק) איפה שהוא שאפשר לקרוא על תוכנות למק שמומלץ להשתמש ביחס לתוכנות אחרות וכו תודה על העזרה

5. Started by Konst1988,

שלום לכולם, רציתי לדעת עוד 2 דברים שלא הבנתי במערכת של לינוקס: 1. WORKSPACES: למה הם משמשים? מה עושים איתם? 2. EMBLEMS: מה המטרה שלהם? במה הם עוזרים? תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  6. אני מחפש הפצה עם כלים לפיתוח בJAVA (רצוי אפשרויות הרצה מהGUI) - ןלC\C++ - כנ"ל ואם יש HELP מה יותר טוב... ייתכן ולמפתחי C++ לא יהיה אינטרנט... פשוט אין לי כוח להתרוצץ ולהתקין עשרות מחשבים - אם יש הפצה שחוסכת לי זמן... שמעתי שלSUN יש הפצה שכולה מבוססת JAVA. האם זה ייתרון כלשהוא ?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אז ככה אני ניגש כרגע להקמת כיתת לימוד ממוחשבת עבור לקוחה שלי שהיא בעלת בית ספר לנהיגה. עכשיו המטרה עקרונית היא כזאת: 6 עמדות מחשב עבור תלמידים 1 עמדת מחשב למורה מחשבי התלמידים אמורים להריץ רק תוכנה ללימוד תיאוריה שמגיעה עם ערכת הלימוד (בדקתי כבר והצלחתי לה]עיל בצורה חלקה עם WINE בגרסה 1.0). עמדת המורה אמורה להיות עם התוכנה גם כן ובעלת אפשרות השתלטות מרחוק על מסכים עמדות התלמידים על מנת שהמורה יוכל להציג את הדוגמה הרצויה מעמדת המורה לתלמידים. עקרונית חשבתי לבסס את כל הפרוייקט על אובונטו 8.04 עובד גם לא רע כל נושא התוכנות עכשיו להתייעצות... על מנת לחסוך בעלויות חשבתי לתכנן את הכיתה בצורה של שרת ראשי (עמדה אחת חזקה) ששאר העמדות יבצעו את הבוט ממנה. בעת תהליך הבוט באופן מיידי …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. פתחתי את המערכת לFTP דרך המדריך הזה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=218630 ההתקנה הייתה מאוד פשוטה עכשיו כמה שאלות שאולי יראו לכם מפגרות אבל בכל מקרה אני אשמח לעזרה הFTP פתוח לכולם או רק לרשת בפנימית שלי? אם לא , אז איך אני פותח אותה? איך אני יוצר משתמשים לFTP? ראיתי בגוגל בכל מיני פורמים אבל בגלל החוסר ידע שלי בלינוקס לא היה לי מושג על מה מדברים אז פניתי לפה לעזרה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  9. Started by benma,

שלום. רציתי לדעת האם מישהו מכיר מקום בארץ בו אפשר לקנות מחשב יעודי ללינוקס. כלומר, מחשב לא ממש חזק במארז קטן כמו מחשב HTPC ,וזול יחסית. (חשבתי ללכת על מחשב HTPC אבל הם יקרים יחסית לחומרה שלהם). למשל בחו"ל יש מחשבים כאלה: http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Damn_Small_Machine http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Diskless_Mini_ITX_System תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  10. אני משתמש בכרטיס האשראי המון בשביל קניות ברשת, אבל אתמול בלילה גיליתי שמישהו פרץ לי למחשב בזמן שהשתמשתי בכרטיס לשלוש קניות . אני רק מקווה שזה היה סתם ילד קטן, שאין לו מושג מהחיים שלו, אבל לא רוצה לקחת יותר סיכונים ולהשתמש ב-XP בשביל קניות באינטרנט. אז חשבתי על לינוקס, כי לפי מה שאני יודע היא מערכת הפעלה מאוד בטוחה, ואין בה את כל הקטע של הפריצות. זה נכון? או שמבחינת אבטחה אין הבדל בינה לבין XP?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום לכם, האם משהו מצא איזה דרייבר נורמלי לכרטיסים של ATI? פשוט מה שיש היום בשוק הלינוקס לא תומך טוב עם ה-ATI שיהיה אפשר לראות HD כמו בן אדם. תודה רבה. הכרטיס שלי: HD6950.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by ag43,

אני רוצה להשתמש בWEB INTERFACE בKTORRENT והוא אומר לי שאני צריך להתקין PHP. איך אני מתקין זאת וגורם לKTORRENT לדעת זאת?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  13. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2989427,00.html תגובות.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by Kony,

שלום , יש לי ספר פקודות ביוניקס ואני רוצה להתחיל לתרגל . יש לי וינדוס XP . האם אני צריך תוכנה כלשהי ? אם כן אז מאיפה אני משיג ? האם אני צריך להתחבר לשרת כלשהו ? אם כן אז איך ? בכלל , מה עלי לעשות בכדי להתחיל להריץ פקודות ביוניקס ? תודה רבה למי שמוכן לעזור

15. Started by FiRePOweR,

שלום . אני משתמש ב Redhat 8 ובקרוב אעבור ל 9 . ברצוני להתחבר למחשב לא דרך SSH , Telnet and sons . אני רוצה את ה Xwindows דרך איזשוהיא תוכנה שתרוץ ב windows Xp , שתתן לי אפשרות לגישה GUI למערכת ( סתם ליופי בנוסף לגישה הרגילה ) .

16. בגדול, מה שאני רוצה זה להכין DOK שיש עליו גם ויסטה וגם ubuntu ובזמן הבוט יש לי GRUB שנותן לי לבחור בינהם בצורה יפה. כבר מצאתי איך אני מכין את הlive CD/USB של ויסטה, וגם של ubuntu בנפרד. השאלה היא איך בדיוק אני מסדר שם את שלושתם כדי שיעבדו כמו שצריך?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by -Arcanide,

היני משתמש וותיק לכל מה שקשור למחשבים, גם עבדתי בחנות למחשבים בתור טכנאי, אך עדיין לא משך אותי כל כך להשתמש בלינוקס. ניסיתי כמה פעמים, אבל זה לא היה זה וגם לא היה לי את הזמן להעמיק. לאחרונה שמעתי לגבי ניסיונות להוציא ללינוקס כמה שיותר גרסאות של דסקטופ שהיו למשתמש "ביתי", ובמיוחד שמעתי על Xandros 3 ועל ה XFM הייחודי שלה, ועל התמיכה בתוכנות שנכתבו במקור לחלונות ללא שימוש ב ווינ, נראה לי שכך זה נקרא בכל אופן אני כרגע סטודנט וקניתי מחשב נייד דותן 1.6, וברצוני להשתמש בו עם LINUX ולא עם חלונות כי ממש אין לי זמן לשבת כמעט חצי שעה/שעה ביום להריץ תוכנות סריקה של SPYWARE וכולי וגם לדאוג לבעיות אבטחה. מכיוון שאני יודע שLINUX יותר בטוחה ברצוני להשתמש בה בתור מערכת ההפעלה שלי בני…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  18. טוב החלטתי להתקין את הבטא אחרי שהאלפא עשתה יותר מידי בעיות עקבתי אחרי המדריך הזה http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide#Method_1:_Install_the_driver_the_Ubuntu_Way הXORG שלי נראה כך Section "Monitor" Identifier "aticonfig-Monitor[0]" Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver" Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor" Option "DPMS" "true" EndSection Section "Device" Identifier "aticonfig-Device[0]" Driver "fglrx" EndSection Section "Screen" Identifier "aticonfig-Screen[0]" Device "aticonfig-Device[0]" Monitor "aticonfig-Monitor[0]" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSecti…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by aquas,

היי או , כמה בערך אתם השארתם לאובונטו? מדובר על 7.04 אפשר להגיד שאני מסוגל להקצות הכי הרבה 18 ג'יגה(אני לא יודע אם צריך אבל...) בקרוב אני יתקין , פעם ראשונה לינוקס ואני רוצה להתנסות ,בכמה שיותר דברים ותוכנות במערכת הפעלה. כמו שאמרתי,אני רוצה להתנסות בכמה שיותר , שזה אומר מאופן אופיס , ועד הדברים "הקטנים" +להעביר כ-6/7 ג'יגה+ מוזיקה וידאו וכו' זה כולל כמובן את xgl אז כמה אני צריך להקצות לאובונטו? תודה מראש!

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  20. בגרסא הבאה יהיה אשף לזה http://techtoppicks.com/archive/ubuntu-to-get-better-dualview-support/

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  21. Started by refaels2006,

התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  22. שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. מישהו יודע למה הלוגו של לינוקס הוא פינגווין ??

24. Started by The-Q,

אוקי, ברשותי, סלק וואר 8.1, עליו מותקנת הגירסה היציבה האחרונה של KDE3. הרצתי את xwmconfig, לאחר התקנת החבילות של KDE, (אני חייב לציין שכל מנהלי החלונות שבאו עם הסלק וואר פעלו מצויין כולם). אוקיי, הקלדתי startx, היה נראה כאילו KDE עולה, ראיתי את הסמן לשניה, ואז יצא מ-X. אין הודעת שגיאה מיוחדת. אשמח לשמוע תגובות/עצות מה לעשות. נוסף בעריכה: נ.ב - ברשותי AXP 1600+, GEFORCE 2 MX של חברת קבר.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by Haflo,

היי, איך אני צורב דיסק ב-Windows XP עם Nero ש-RH יוכל לקרוא?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים