לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
מישהו יודע למה הלוגו של לינוקס הוא פינגווין ??
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
אוקי, ברשותי, סלק וואר 8.1, עליו מותקנת הגירסה היציבה האחרונה של KDE3. הרצתי את xwmconfig, לאחר התקנת החבילות של KDE, (אני חייב לציין שכל מנהלי החלונות שבאו עם הסלק וואר פעלו מצויין כולם). אוקיי, הקלדתי startx, היה נראה כאילו KDE עולה, ראיתי את הסמן לשניה, ואז יצא מ-X. אין הודעת שגיאה מיוחדת. אשמח לשמוע תגובות/עצות מה לעשות. נוסף בעריכה: נ.ב - ברשותי AXP 1600+, GEFORCE 2 MX של חברת קבר.
-
- 2 תגובות
- 984 צפיות
-
-
אני בונה כרגע אפליקציה מעל לינוקס, המטרה של האפליקציה זה קבלת אירועים דרך ethernet וניתוחם, הבעיה היא timers, אני צריכה מימוש של טיימר לשכבה מעל הקרנל, כלומר האפליקציה בהמתנה לאירוע מתחילת ההמתנה מאותחל טיימר ואם הוא פג לפני קבלת האירוע האפליקציה תעבור למצב שגיאה. מישהו התעסק עם הנושא כי מצאתי 2 סוגי טיימרים בלינוקס שאחד מהם מיועד לקרנל ככל הנראה, והשני שהוא זה שנראה מתאים אין מספיק הסבר והדוגמאות שמצאתי ברשת תמיד אחרי איתחול הטיימר הפעילו מנגנון שינה שאני לא זקוקה לוץ מישהו נתקבל בנושא?
-
- 1 תגובה
- 984 צפיות
-
-
מי מכיר את זה? http://overclockix.octeams.com/ העם מישהו כבר עבד איתו? איך זה בדיוק עובד?
-
- 0 תגובות
- 984 צפיות
-
-
היני משתמש וותיק לכל מה שקשור למחשבים, גם עבדתי בחנות למחשבים בתור טכנאי, אך עדיין לא משך אותי כל כך להשתמש בלינוקס. ניסיתי כמה פעמים, אבל זה לא היה זה וגם לא היה לי את הזמן להעמיק. לאחרונה שמעתי לגבי ניסיונות להוציא ללינוקס כמה שיותר גרסאות של דסקטופ שהיו למשתמש "ביתי", ובמיוחד שמעתי על Xandros 3 ועל ה XFM הייחודי שלה, ועל התמיכה בתוכנות שנכתבו במקור לחלונות ללא שימוש ב ווינ, נראה לי שכך זה נקרא בכל אופן אני כרגע סטודנט וקניתי מחשב נייד דותן 1.6, וברצוני להשתמש בו עם LINUX ולא עם חלונות כי ממש אין לי זמן לשבת כמעט חצי שעה/שעה ביום להריץ תוכנות סריקה של SPYWARE וכולי וגם לדאוג לבעיות אבטחה. מכיוון שאני יודע שLINUX יותר בטוחה ברצוני להשתמש בה בתור מערכת ההפעלה שלי בני…
-
- 2 תגובות
- 983 צפיות
-
-
שלום חברים, ניסיתי להתקין OBUNTU על מחשב חדש. לוח אם ASUS M2n-VMX מעבד AMD Athlon 64x2 4400 זיכרון 1GB 667' דיסק 80GB מהם על 40 הותקן WINXP ו-40 נישארו UNPARTIONED. בעזרת Partion Magig הוגדרו מחיצת SWAP של 1.8GB ומחיצת XT3 על כל היתר (כ-38 GB). עם התחלת התקנה של אובונטו מ-CD, מיד לאחר הלחיצה על Start or install Ubuntu התקבלה ההודעה הבאה: MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC Kernel panic-not syncing : IO-APIC+timer doesn't work! boot apic=debug and send a report, then try booting with the 'noapic' option. אין לי מושג מה זה APIC ולאן מכניסים את הפקודה apic=debug או את הפקודה noapic. ניסיתי בהמשך להודעה ולא עזר. בביוס הכל ניראה רגיל, חלונות XP עולה ועובד רגיל …
-
- 5 תגובות
- 983 צפיות
-
-
היי, אני מעוניין ללמוד את מ"ה יוניקס(אני יודע קצת עליה) לכן אני חושב שהכי טוב זה להוריד לינוקס שזה סוג יוניקס.. הייתי מעוניין שתמליצו לי על גירסא טובה להוריד... תודה
-
- 3 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום לכולם מצאתי מחשב ישן ליד פח זבל ואני חושב להשתמש בו ואני צריך מערכת לינוקס שתתמוך בו בצורה הטובה ביותר. אז פירקתי אותו חיברתי בחזרה סידרתי ג'מפרים ולהלן המפרט זכרון 128 MB SDRAM (חדש ביחס למחשב -ככל הנראה שודרג) קיים עוד סטיק זכרון יותר ישן אני חושב שזה 32 MB BUS 66 (ככה ג'ימפרתי אותו) יש בו כרטיסים על אפיק PCI וISA מעבד MMX 133 ויש אפשרות להעלות אותו ל166 ואפילו ל200 עם העלאת המכפלה ע"י ג'ימפור. הארד דיסק 3 ג'יגה. אני מעוניין במערכת הפצה עם סביבה גרפית שתצרוך משאבים נמוכים ותתאים למחשב בצורה הטובה ביותר מבחינת הקרנל המחשב מיועד לשימוש בתכנות ולפתיחת מסמכי PDF ודפי אינטרנט בצורה לא מקוונת. אני מעוניין בלינוקס לשם לימוד לכן התייחסו גם לזאת ותתנו לי שם הפצה שיכיל הכי…
-
- 5 תגובות
- 982 צפיות
-
-
שלום לכם, אני מקבל מחשב חדש בזמן הקרוב ואני רוצה להתקין גם לינוקס עליו, אבל קודם כל אני רוצה להתארגן עם הווינדווס ושהכל יעבוד כמו שצריך. אז איך אני צריך לחלק את הפרטישנים? להשאיר 10 ג'יגה Unpartitioned ללינוקס, או ליצרר פרטישן והלינוקס ימיר את זה לפרטישן לינוקס בעצמו? [עריכה] שכחתי לציין, אני מחלק את זה עם FDISK רגיל לא עם לינוקס ושכחתי גם לשאול אם הLILO תעלה לי לבד או שאני צריך לעשות משהו בשביל זה (או שזה תלוי בגירסא של הלינוקס בכלל) [\עריכה]
-
- 1 תגובה
- 982 צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש בWEB INTERFACE בKTORRENT והוא אומר לי שאני צריך להתקין PHP. איך אני מתקין זאת וגורם לKTORRENT לדעת זאת?
-
- 4 תגובות
- 982 צפיות
-
-
התקנתי היום REDHAT9 ואני מאוד מסתבך איך אני מתקין תוכנות קטנות כמו נטסקייפ וכל מיני תוכנות כאלה? אין קובץ הפעלה EXE
-
- 2 תגובות
- 982 צפיות
-
-
חיפשתי את התשובות בפורום ולא ממש מצאתי... אז ככה: 1) unix - למה שבכלל נרצה לעבוד על shells אחרים אם tcsh הכי מהירה ומתקדמת וכוללת הכי הרבה פקודות 2) מה ההבדל בין המעטפות (shells) ביוניקס למעטפות בלינוקס ..ומה זה bash? 3) מה ההגיון העומד מאחורי ספריית הבית? הרי ברור שניתן לשמור קבצים ותיקיות בנתיבים אחרים (כמו בוינדוס), אז למה בעצם אני צריך ספריית בית? 4) האם תיקיית הבית של /root נוצרת אצל כל המשתשמים? לא רק במחשבים של מנהל המערכת? או האם מדובר בכלל ב- root לוקאלי על המחשב 5) מה ההבדל אם אני לוחץ ctrl+d או ctrl+z בזמן שאני ב- terminal מכיוון שאני כל השבוע לא בבית (צבא..) ריכזתי פה את כל השאלות שלא הבנתי...אשמח לקבל תשובה בהקדם כי כמו שאמרתי...מחר אני שוב הולך תודה =)
-
- 1 תגובה
- 981 צפיות
-
-
הgrub היה מותקן לי על הכונן של הוינדוס. שלשום פירמטתי את הכונן הזה ועכשיו אין לי את האפשרות להעלות את הלינוקס שהמחשב מאתחל... ניסיתי להתקין את ה grub מחדש דרך ההתקנה של הפדורה אבל זה רושם לי שלא היו שינויים בקרנל ושהשינוי ב configuration of the boot loader לא יתבצעו או משהו כזה. איך אני מתקין אותו מחדש? תודה...
-
- 7 תגובות
- 981 צפיות
-
-
אז ככה אני ניגש כרגע להקמת כיתת לימוד ממוחשבת עבור לקוחה שלי שהיא בעלת בית ספר לנהיגה. עכשיו המטרה עקרונית היא כזאת: 6 עמדות מחשב עבור תלמידים 1 עמדת מחשב למורה מחשבי התלמידים אמורים להריץ רק תוכנה ללימוד תיאוריה שמגיעה עם ערכת הלימוד (בדקתי כבר והצלחתי לה]עיל בצורה חלקה עם WINE בגרסה 1.0). עמדת המורה אמורה להיות עם התוכנה גם כן ובעלת אפשרות השתלטות מרחוק על מסכים עמדות התלמידים על מנת שהמורה יוכל להציג את הדוגמה הרצויה מעמדת המורה לתלמידים. עקרונית חשבתי לבסס את כל הפרוייקט על אובונטו 8.04 עובד גם לא רע כל נושא התוכנות עכשיו להתייעצות... על מנת לחסוך בעלויות חשבתי לתכנן את הכיתה בצורה של שרת ראשי (עמדה אחת חזקה) ששאר העמדות יבצעו את הבוט ממנה. בעת תהליך הבוט באופן מיידי …
-
- 0 תגובות
- 981 צפיות
-
-
שלום נשבר לי המסך במחשב,האם אפשר לקנות פיזית מסך ולחבר?ואם כן מאיפה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 980 צפיות
-
-
שלום כשאני נימצא בשולחן עבודה. אני רוצה לסובב ולעבור לחלונות XP. ממש כאילו רואים קובייה מסובבת.מזיז לצד ימין חלונות XP או חוזר לשמאל אובונטו. בחלונות XP לראות דוגמא עבודות מסמכים או וידאו וכו'. ואז בסוף חוזר לאובונטו כרגיל לראות מסמך או וידאו וכו'...אתם מבינים? איך עושים כדי שאראה סיבוב קובייה ולראות חלונות XP? מיכאל
-
- 2 תגובות
- 980 צפיות
-
-
שלום לכם, האם משהו מצא איזה דרייבר נורמלי לכרטיסים של ATI? פשוט מה שיש היום בשוק הלינוקס לא תומך טוב עם ה-ATI שיהיה אפשר לראות HD כמו בן אדם. תודה רבה. הכרטיס שלי: HD6950.
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
היי, ^ כותרת.. למה אין את Centos ב "הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - עודכן 30/4/08 "? מערכת מצוינת לשרתים. שרתי אחסון במיוחד.
-
- 1 תגובה
- 979 צפיות
-
-
אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple powerbook 3G שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הינה ק…
-
- 0 תגובות
- 979 צפיות
-
-
1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?
-
- 2 תגובות
- 978 צפיות
-
-
-
אני צריך לדעת איך אני מתקין על מערכת הפעלה כזאת שרת FTP שיתמוך בגישת FXP כמובן שיש את ה FTP המובנה אבל הוא לא תומך בכזה דבר .. אני יודע שקיימות תוכנות שונות אבל די הסתבכתי עם זה כי אני ממש חדש במערכת הזאת... תודה לכל העוזרים מראש
-
- 0 תגובות
- 978 צפיות
-
-
לכל חובבי הלינוקס הנה לינק שמביא לכם 111 תמונות של תהליך ההתקנה + סביבת העבודה. לכניסה לתמונות לחץ כאןאני אישית אמור להתקין אותה היום או מחר וזה יהיה הפעם הראשונה שלי לסביבת לינוקס.
-
- 4 תגובות
- 978 צפיות
-