עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by wow,

אני שומע את זה הרבה בעיקר בהאקינג. קראתי את מה שרשום פה באתר אבל לא הצלחתי להבין,מישהו אולי יכול להסביר לי מה זה בדיוק ואיפה אפשר להשיג וללמוד את זה? נ.ב מצטער על הבורות.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Konst1988,

שלום לכולם, רציתי לדעת עוד 2 דברים שלא הבנתי במערכת של לינוקס: 1. WORKSPACES: למה הם משמשים? מה עושים איתם? 2. EMBLEMS: מה המטרה שלהם? במה הם עוזרים? תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by OmerS,

Hello, I gust wanted to know if anyone have already installed RedHat 9 and knows if the new version of GNOME supplied with it supports Hebrew. Thank you in advance, Omer. BTW: I'm using English cause I'm surfing in an internet cafe in France, sorry about that.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by THE-MASTER,

שלום לכולם מצאתי מחשב ישן ליד פח זבל ואני חושב להשתמש בו ואני צריך מערכת לינוקס שתתמוך בו בצורה הטובה ביותר. אז פירקתי אותו חיברתי בחזרה סידרתי ג'מפרים ולהלן המפרט זכרון 128 MB SDRAM (חדש ביחס למחשב -ככל הנראה שודרג) קיים עוד סטיק זכרון יותר ישן אני חושב שזה 32 MB BUS 66 (ככה ג'ימפרתי אותו) יש בו כרטיסים על אפיק PCI וISA מעבד MMX 133 ויש אפשרות להעלות אותו ל166 ואפילו ל200 עם העלאת המכפלה ע"י ג'ימפור. הארד דיסק 3 ג'יגה. אני מעוניין במערכת הפצה עם סביבה גרפית שתצרוך משאבים נמוכים ותתאים למחשב בצורה הטובה ביותר מבחינת הקרנל המחשב מיועד לשימוש בתכנות ולפתיחת מסמכי PDF ודפי אינטרנט בצורה לא מקוונת. אני מעוניין בלינוקס לשם לימוד לכן התייחסו גם לזאת ותתנו לי שם הפצה שיכיל הכי…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  5. שלום כשאני נימצא בשולחן עבודה. אני רוצה לסובב ולעבור לחלונות XP. ממש כאילו רואים קובייה מסובבת.מזיז לצד ימין חלונות XP או חוזר לשמאל אובונטו. בחלונות XP לראות דוגמא עבודות מסמכים או וידאו וכו'. ואז בסוף חוזר לאובונטו כרגיל לראות מסמך או וידאו וכו'...אתם מבינים? איך עושים כדי שאראה סיבוב קובייה ולראות חלונות XP? מיכאל

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  6. שלום חברים, ניסיתי להתקין OBUNTU על מחשב חדש. לוח אם ASUS M2n-VMX מעבד AMD Athlon 64x2 4400 זיכרון 1GB 667' דיסק 80GB מהם על 40 הותקן WINXP ו-40 נישארו UNPARTIONED. בעזרת Partion Magig הוגדרו מחיצת SWAP של 1.8GB ומחיצת XT3 על כל היתר (כ-38 GB). עם התחלת התקנה של אובונטו מ-CD, מיד לאחר הלחיצה על Start or install Ubuntu התקבלה ההודעה הבאה: MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC Kernel panic-not syncing : IO-APIC+timer doesn't work! boot apic=debug and send a report, then try booting with the 'noapic' option. אין לי מושג מה זה APIC ולאן מכניסים את הפקודה apic=debug או את הפקודה noapic. ניסיתי בהמשך להודעה ולא עזר. בביוס הכל ניראה רגיל, חלונות XP עולה ועובד רגיל …

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  7. אני מחפש הפצה עם כלים לפיתוח בJAVA (רצוי אפשרויות הרצה מהGUI) - ןלC\C++ - כנ"ל ואם יש HELP מה יותר טוב... ייתכן ולמפתחי C++ לא יהיה אינטרנט... פשוט אין לי כוח להתרוצץ ולהתקין עשרות מחשבים - אם יש הפצה שחוסכת לי זמן... שמעתי שלSUN יש הפצה שכולה מבוססת JAVA. האם זה ייתרון כלשהוא ?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by Nsis,

אז אחרי שהתקנתי YLD על הPS-3 והבנתי שאין לי שום מושג בלינקס ולכן זה לא ממש יעיל [ודי מיותר בשבילי כאילו שאין לי מושג בזה], חשבתי לעצמי אולי להתקין גם על הPC. בכול זאת, זה נראה נחמד, ודי נוח. יש לי VISTA [של 32 ביט אם זה חשוב], וחשבתי להתקין אובונטו ולעשות DUAL BOOT, או משו כזה [העיקר שאוכל להחליף בין אובונטו לויסטה]. יש מדריך טוב ופשוט למישו שהוא לא מבין גדול בחומרה? אם אפשר גם מידע כללי שיכול להיות חשוב (האם זה טוב שיהיו 2 מערכות הפעלה במחשב שלי? זה יכול לעשות שהוא יהיה איטי או משו כזה?] תודה מראש!

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. התקנתי היום REDHAT9 ואני מאוד מסתבך איך אני מתקין תוכנות קטנות כמו נטסקייפ וכל מיני תוכנות כאלה? אין קובץ הפעלה EXE

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  10. שלום רב. לפני כמה זמן התקנתי לינוקס, עשה קצת בעיות אז עזבתי את זה (מתכוון לחזור בעתיד). בנתיים אני עובד בווינדוס, אבל ב HD יש לי פחות 20 ג'יגה(המחיצה של הלינוקס) ואני לא רואה אותה דרך הווינדוס. מה הדרך הכי מהירה ופשוטה למחוק את המחיצה של הלינוקס ולאחד בין המחיצות? אשמח לעזרה תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  11. שלום לכם, האם משהו מצא איזה דרייבר נורמלי לכרטיסים של ATI? פשוט מה שיש היום בשוק הלינוקס לא תומך טוב עם ה-ATI שיהיה אפשר לראות HD כמו בן אדם. תודה רבה. הכרטיס שלי: HD6950.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  12. Started by nortonme,

למכירה ציוד לסטודיו לגרפיקה, עם חיבורי סקאזי, כולל: * 2 מחשבים מקינטוש QUADRA 650 * 1 מחשב מקינטוש QUADRA 850 * 2 מסכים של אפל 16 אינטש MACINTOSH * 2 כוננים חיצוניים של מאג 2 ג'יגה כ"א * דיסק חיצוני E 525 DCDM24 * סורק UMAX UC 840 * מדפסת שחור לבן LASER WRITER PRO 600 * תוכנת פריהנד 3 + תוכנת פריהנד 4 (כולל רישיונות) * עשרות דיסקטים אופטים 128 מגה + 3 כוננים * כל המערכות פועלות, ומושמשות לעבודה יומיומית * מתאים לבתי דפוס, לשכות שירות, אולפני מוסיקה וגרפיקאים או לאספנים... למכירה בהזדמנות כחלקים או כמערכת מושלמת! 03-7318111 או 050-6509333

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by Pure-Gold,

אני צריך המלצה ללוח אם למעבד אינטל הכולל: כרטיס מסך משולב, RAID וכמובן כרטיס רשת שזה כבר ברירת מחדל הלוח חייב לתמוך בצורה מלאה (שהרייד וכרטיס הרשת יעבדו) ב CentOS 4.4 אולי ב 5. (אל תמליצו על החלפת הפצה, מה שרשמתי זה מה יש). תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by benma,

שלום. רציתי לדעת האם מישהו מכיר מקום בארץ בו אפשר לקנות מחשב יעודי ללינוקס. כלומר, מחשב לא ממש חזק במארז קטן כמו מחשב HTPC ,וזול יחסית. (חשבתי ללכת על מחשב HTPC אבל הם יקרים יחסית לחומרה שלהם). למשל בחו"ל יש מחשבים כאלה: http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Damn_Small_Machine http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Diskless_Mini_ITX_System תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by teddy85,

אני עברתי ל MAC לפני חודשים ואני שממש מחשיב את עצמי משתמם WIN מתקדם מצאתי את עצמי טירון ב OSX (לקח לי ממש הרבה זמן עד שהצלחתי לעשות BOOT FROM CD ) אחרי חודשיים של שימוש וקריאת מדריכים למתחילים הבנתי פחות או יותר מי נגד מי אבל עדיון חסר לי את היכולת שימוש המתקדמת לOSX אני מבקש מדריכים למשתמשים שרוצים לדעת יותר (משהו כמו קורס תכנאים למחשבי מק) איפה שהוא שאפשר לקרוא על תוכנות למק שמומלץ להשתמש ביחס לתוכנות אחרות וכו תודה על העזרה

16. טוב החלטתי להתקין את הבטא אחרי שהאלפא עשתה יותר מידי בעיות עקבתי אחרי המדריך הזה http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide#Method_1:_Install_the_driver_the_Ubuntu_Way הXORG שלי נראה כך Section "Monitor" Identifier "aticonfig-Monitor[0]" Option "VendorName" "ATI Proprietary Driver" Option "ModelName" "Generic Autodetecting Monitor" Option "DPMS" "true" EndSection Section "Device" Identifier "aticonfig-Device[0]" Driver "fglrx" EndSection Section "Screen" Identifier "aticonfig-Screen[0]" Device "aticonfig-Device[0]" Monitor "aticonfig-Monitor[0]" DefaultDepth 24 SubSection "Display" Viewport 0 0 Depth 24 EndSubSecti…

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. אז ככה אני ניגש כרגע להקמת כיתת לימוד ממוחשבת עבור לקוחה שלי שהיא בעלת בית ספר לנהיגה. עכשיו המטרה עקרונית היא כזאת: 6 עמדות מחשב עבור תלמידים 1 עמדת מחשב למורה מחשבי התלמידים אמורים להריץ רק תוכנה ללימוד תיאוריה שמגיעה עם ערכת הלימוד (בדקתי כבר והצלחתי לה]עיל בצורה חלקה עם WINE בגרסה 1.0). עמדת המורה אמורה להיות עם התוכנה גם כן ובעלת אפשרות השתלטות מרחוק על מסכים עמדות התלמידים על מנת שהמורה יוכל להציג את הדוגמה הרצויה מעמדת המורה לתלמידים. עקרונית חשבתי לבסס את כל הפרוייקט על אובונטו 8.04 עובד גם לא רע כל נושא התוכנות עכשיו להתייעצות... על מנת לחסוך בעלויות חשבתי לתכנן את הכיתה בצורה של שרת ראשי (עמדה אחת חזקה) ששאר העמדות יבצעו את הבוט ממנה. בעת תהליך הבוט באופן מיידי …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by Haflo,

היי, איך אני צורב דיסק ב-Windows XP עם Nero ש-RH יוכל לקרוא?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  19. Started by FiRePOweR,

שלום . אני משתמש ב Redhat 8 ובקרוב אעבור ל 9 . ברצוני להתחבר למחשב לא דרך SSH , Telnet and sons . אני רוצה את ה Xwindows דרך איזשוהיא תוכנה שתרוץ ב windows Xp , שתתן לי אפשרות לגישה GUI למערכת ( סתם ליופי בנוסף לגישה הרגילה ) .

20. Started by ag43,

אני רוצה להשתמש בWEB INTERFACE בKTORRENT והוא אומר לי שאני צריך להתקין PHP. איך אני מתקין זאת וגורם לKTORRENT לדעת זאת?

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  21. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2989427,00.html תגובות.

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Kony,

שלום , יש לי ספר פקודות ביוניקס ואני רוצה להתחיל לתרגל . יש לי וינדוס XP . האם אני צריך תוכנה כלשהי ? אם כן אז מאיפה אני משיג ? האם אני צריך להתחבר לשרת כלשהו ? אם כן אז איך ? בכלל , מה עלי לעשות בכדי להתחיל להריץ פקודות ביוניקס ? תודה רבה למי שמוכן לעזור

23. Started by IlanF,

איזה תוכנה יודעת לצלם בוידאו את מה שהולך על המסך במאק?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. פתחתי את המערכת לFTP דרך המדריך הזה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=218630 ההתקנה הייתה מאוד פשוטה עכשיו כמה שאלות שאולי יראו לכם מפגרות אבל בכל מקרה אני אשמח לעזרה הFTP פתוח לכולם או רק לרשת בפנימית שלי? אם לא , אז איך אני פותח אותה? איך אני יוצר משתמשים לFTP? ראיתי בגוגל בכל מיני פורמים אבל בגלל החוסר ידע שלי בלינוקס לא היה לי מושג על מה מדברים אז פניתי לפה לעזרה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  25. בגרסא הבאה יהיה אשף לזה http://techtoppicks.com/archive/ubuntu-to-get-better-dualview-support/

• 3 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים