לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אוקי, ברשותי, סלק וואר 8.1, עליו מותקנת הגירסה היציבה האחרונה של KDE3. הרצתי את xwmconfig, לאחר התקנת החבילות של KDE, (אני חייב לציין שכל מנהלי החלונות שבאו עם הסלק וואר פעלו מצויין כולם). אוקיי, הקלדתי startx, היה נראה כאילו KDE עולה, ראיתי את הסמן לשניה, ואז יצא מ-X. אין הודעת שגיאה מיוחדת. אשמח לשמוע תגובות/עצות מה לעשות. נוסף בעריכה: נ.ב - ברשותי AXP 1600+, GEFORCE 2 MX של חברת קבר.
-
- 2 תגובות
- 956 צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי לא מזמן את האובנטו (חודש). עכשיו לפני כמה זמן החלפתי כרטיס מסך בלי להסיר דרייברים וכו', התקנתי כרטיס מסך אחד ומסתבר שהוא היה תקול ואז המחשב קרס בעליה ראשונה של האובנטו, התקנתי כרטיס מסך אחר ועכשיו הוא עולה, אבל נראה לי שהמחשב דיי נדפק. קודם כל הוא עושה לי Mount לכוננים אבל זה מראה שהם ריקים. מתי שאני מנסה לערוך את הקובץ אני מקבל שגיאה: elayg@ElayG-Desktop:~$ su -l Password: root@ElayG-Desktop:~# gedit /etc/fstab (gedit:7161): Gtk-WARNING **: cannot open display: root@ElayG-Desktop:~# וחוץ מזה יש עוד כל מיני דברים. עכשיו השאלה היא ממה זה נובע, ואיך אני מתקן את זה ? נ.ב אני כמעט בטוח שגם הכרטיס מסך הזה דפוק כי הוא קורס לי לפעמים בווינדוס ואני לא בטוח א…
-
- 3 תגובות
- 956 צפיות
-
-
-
קניתי כרטיס קול למחשב די ישן עם לינוקס אובונטו 7.04 ואני לא מצליח להתקין את הדרייבר בשום אופן האייקון עדיין מציין מושתק וכשאני לוחץ עליו מופיעה הודעת שגיאה. :kopfpatsch: אין לי מושג מה עושים :s07: בבקשה תעזרו לי נ.ב. כרטיס C-media 8738 תודה.
-
- 6 תגובות
- 956 צפיות
-
-
הדיסק של הדרייבר שלי לא עולה, (יכול להיות שהוא מותאם רק לווינדוס או שהוא נהרס לי), והחברה לא מוכרת ככה שאני לא יכול למצוא דרייברים באינטרנט, יש דרך שהמערכת תזהה את החומר איכשהו ?
-
- 3 תגובות
- 955 צפיות
-
-
הgrub היה מותקן לי על הכונן של הוינדוס. שלשום פירמטתי את הכונן הזה ועכשיו אין לי את האפשרות להעלות את הלינוקס שהמחשב מאתחל... ניסיתי להתקין את ה grub מחדש דרך ההתקנה של הפדורה אבל זה רושם לי שלא היו שינויים בקרנל ושהשינוי ב configuration of the boot loader לא יתבצעו או משהו כזה. איך אני מתקין אותו מחדש? תודה...
-
- 7 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה לספר או אתר שממנו ניתן ללמוד בסיס (וקצר יותר מזה) של לינוקס. תודה למי שייעזור.
-
- 1 תגובה
- 955 צפיות
-
-
אוקי אז אני לא בטוח עם זה מתאים לפה אז עם זה לא מתאים אז תעבריו אותי לאן שצריך בבקשה... אז יש לי שני לפטופים של apple הביאו לאבא שלי ולשנהם יש אותה בעיה הם נדלקים עד לרגע שצריך לכתוב את הסימה והמשתמש וזהו. למה הם נדלקים עד לרגע הזה זה מפני שאף אחד לא יודע את הסיסמה והמשתמש של הלפטופים אז היתי רוצה לקבל תוכנה שתפרצו לי את זה או שאולי אתם חושבים אני יכול לעשות פורמט עם דיסק. מפני שלאף אחד לא אכפת מה יש בפנים זה או שאני מוצא עם תוכנה ופרוץ את המשתשמש והסיסמה או שאתם מסבירים לי איך עושים את הפורמט במדויק למה אני בחיים לא עבדתי עם apple ובבקשה אני צריך תגובות לענין ותגובות של מבינים. ואני שוב חוזר זה apple הינה הדגם המלא: apple powerbook 3G שנת 2000 נראה לי לא משהו חדש הינה ק…
-
- 0 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום לכולם ... בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה... לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים. 1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים.. בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יצי…
-
- 6 תגובות
- 955 צפיות
-
-
שלום, (מי שלא רוצה לקרוא קצת מחווית השימוש שלי באבונטו שימשיך וירד ל-3 פיסקות האחרונות, שם מתוארת הבעיה) כבר מלפני שרכשתי את המחשב שלי תכננתי על התקנת אבונטו ולעבור "לצד האפל". בלי ידע לפני וכו' וקריאה נון-סטופ למדתי "מספיק" בשביל להתחיל את המסע הארוך שלי לעבר הצד האפל שנשמע כמקום מבטחים למחצה מנפגעי וינדוס ואי שימחה מהמערכת. ההתקנה הייתה פשוטה, קלה, מצויד בדיסק לייב CD ודיסק התקנה ניסיתי קודם ת'מערכת- היתאהבתי בה מייד ונהנתי- הרגשתי את הכוח שמערכת ומאז כל פעם שאני טוען ת'מערכת אני אומר שיום אחד אני עובר לתמיד! עברו כמה חודשים אחרי של שימוש בווינדוס לצד אבונטו ואני כל הזמן הישתמשתי בווינדוס כי הייתי צריך לדאוג לסידור האינרנט בווינדוס וסידור הקטע של החוקיות שדרש אינטרנט וה…
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
שלום. רציתי לדעת האם מישהו מכיר מקום בארץ בו אפשר לקנות מחשב יעודי ללינוקס. כלומר, מחשב לא ממש חזק במארז קטן כמו מחשב HTPC ,וזול יחסית. (חשבתי ללכת על מחשב HTPC אבל הם יקרים יחסית לחומרה שלהם). למשל בחו"ל יש מחשבים כאלה: http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Damn_Small_Machine http://www.damnsmalllinux.org/store/Mini_ITX_Systems/Diskless_Mini_ITX_System תודה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
בגרסא הבאה יהיה אשף לזה http://techtoppicks.com/archive/ubuntu-to-get-better-dualview-support/
-
- 3 תגובות
- 954 צפיות
-
-
דבר ראשון, אני ממש מרגיש ש-OpenSuse לא "ידועה" לרבים וחבל, זה פספוס גדול. גם לי היו זכרונות רעים מגרסא 6 ו-7 שהיו, אבל זה ממש עבר מהעולם. מערכת הפעלה נוחה מאד לשימוש, ולדעתי הרבה הרבה יותר נוחה מאובונטו (אני כבר שנה וחצי על אובונטו...) אני אישית ממליץ להתנסות... בכל מקרה, crossover זה דיי גאוני, יש MS Internet Explorer 6 (שזה לא חדש..) וגם MS Office 2003 פועל!!! מצ"ב זוג תצלומי מסך.. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 954 צפיות
-
-
הכל התחיל אחרי שעשיתי את העדכון האחרון מאז אני מקבל שגיאה ב gdm ניסיתי לטעון את gnome ב inittab במקום Daemon אותה שגיאה עשיתי שכשיופעל שרת x (start x) גנום יעלה אוטומטי (ע"י עריכה של הקובץ xinitrc) גם זה לא עובד הנה הlog X Window System Version 7.2.0 Release Date: 22 January 2007 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2 Build Operating System: UNKNOWN Current Operating System: Linux myhost 2.6.20-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Apr 20 22:54:27 CEST 2007 i686 Build Date: 08 April 2007 Before reporting problems, check [url]http://wiki.x.org[/url] to make sure that you have the latest version. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) def…
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
שלום לכולם מצאתי מחשב ישן ליד פח זבל ואני חושב להשתמש בו ואני צריך מערכת לינוקס שתתמוך בו בצורה הטובה ביותר. אז פירקתי אותו חיברתי בחזרה סידרתי ג'מפרים ולהלן המפרט זכרון 128 MB SDRAM (חדש ביחס למחשב -ככל הנראה שודרג) קיים עוד סטיק זכרון יותר ישן אני חושב שזה 32 MB BUS 66 (ככה ג'ימפרתי אותו) יש בו כרטיסים על אפיק PCI וISA מעבד MMX 133 ויש אפשרות להעלות אותו ל166 ואפילו ל200 עם העלאת המכפלה ע"י ג'ימפור. הארד דיסק 3 ג'יגה. אני מעוניין במערכת הפצה עם סביבה גרפית שתצרוך משאבים נמוכים ותתאים למחשב בצורה הטובה ביותר מבחינת הקרנל המחשב מיועד לשימוש בתכנות ולפתיחת מסמכי PDF ודפי אינטרנט בצורה לא מקוונת. אני מעוניין בלינוקס לשם לימוד לכן התייחסו גם לזאת ותתנו לי שם הפצה שיכיל הכי…
-
- 5 תגובות
- 953 צפיות
-
-
-
שלום לכולם יש לי ubuntu 7.04 איך אני מגדיר DNS אני רוצה להיתחבר לאינטרנט דרך WI FI עם מ"ס DNS . מה אני צריך לעשות ? תודה תודה.
-
- 1 תגובה
- 953 צפיות
-
-
אני צריך המלצה ללוח אם למעבד אינטל הכולל: כרטיס מסך משולב, RAID וכמובן כרטיס רשת שזה כבר ברירת מחדל הלוח חייב לתמוך בצורה מלאה (שהרייד וכרטיס הרשת יעבדו) ב CentOS 4.4 אולי ב 5. (אל תמליצו על החלפת הפצה, מה שרשמתי זה מה יש). תודה
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
היני משתמש וותיק לכל מה שקשור למחשבים, גם עבדתי בחנות למחשבים בתור טכנאי, אך עדיין לא משך אותי כל כך להשתמש בלינוקס. ניסיתי כמה פעמים, אבל זה לא היה זה וגם לא היה לי את הזמן להעמיק. לאחרונה שמעתי לגבי ניסיונות להוציא ללינוקס כמה שיותר גרסאות של דסקטופ שהיו למשתמש "ביתי", ובמיוחד שמעתי על Xandros 3 ועל ה XFM הייחודי שלה, ועל התמיכה בתוכנות שנכתבו במקור לחלונות ללא שימוש ב ווינ, נראה לי שכך זה נקרא בכל אופן אני כרגע סטודנט וקניתי מחשב נייד דותן 1.6, וברצוני להשתמש בו עם LINUX ולא עם חלונות כי ממש אין לי זמן לשבת כמעט חצי שעה/שעה ביום להריץ תוכנות סריקה של SPYWARE וכולי וגם לדאוג לבעיות אבטחה. מכיוון שאני יודע שLINUX יותר בטוחה ברצוני להשתמש בה בתור מערכת ההפעלה שלי בני…
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע שידרגתי את המחשב שלי מקובונטו 9.04 לקובונטו 9.10, ומאז כל פעם שהמחשב עולה, אני מקבל בהתחלה הודעת שגיאה Sorry, the program "kdeinit4" closed unexpectedly מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה kdeinit4 עושה ואיך אני פותר את הבעיה הזאת?
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
אוקיי אז ככה האם אני יוכל להריץ את המשחקים WARCRAFT III ו STARCRAFT II על לינוקס? לדוגמא על גירסא של רדהאט או סוס? ואני שואל אם זה אפשרי טכנית , לא אכפת לי אם זה יהיה קשה ומסובך תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 953 צפיות
-
-
טיקאסט של יום חול עם שלל חדשות ועידכונים ככל שסיפקו אתרי האינטרנט השונים והתיר הזמן. ארוע הטיקאסט הגדול www.tcast.co.il/event ביום שני זה ה 27/7 באייקפה. נפל דבר בארצינו, נירשמו עשרות אנשים וגם שילמו עשרות אנשים. מטבע הדברים הארוע עם כך אמנם יתרחש ביום שני בערב והפאנל של האנשים הנבונים שקיבצנו עבורכם ינסה להשכיל אתכם ולהיענות לבקשותכם ושאלותכם. קדימה, הכו את המומחים :-) בימים הקרובים עד הארוע השתמשו בפורום הטיקאסט לעידכונים אחרונים או אם מתעוררת שאלה. המייל שלי לבירורים boaz@tcast.co.il. האזנה נעימה
-
- 0 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש בWEB INTERFACE בKTORRENT והוא אומר לי שאני צריך להתקין PHP. איך אני מתקין זאת וגורם לKTORRENT לדעת זאת?
-
- 4 תגובות
- 952 צפיות
-
-
אני מחפש תוכנת Partition Imaging טובה מבוססת-לינוקס שעולה מBoot CD ברמה של Acronis True Image, מבחינת הGUI, המהירות ורמת הדחיסה. מה מומלץ?
-
- 7 תגובות
- 951 צפיות
-