לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
מישהו יודע למה הלוגו של לינוקס הוא פינגווין ??
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
מי מכיר את זה? http://overclockix.octeams.com/ העם מישהו כבר עבד איתו? איך זה בדיוק עובד?
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-
-
התקנתי ובמהלך ההתקנה לא היה לי שום אופציה ליצור משתמשים או סיסמאות. (התקנתי פעמיים אז אני בטוח) הדבר היחידי שהיה זו סיסמא של הADMIN שנתתי לו. עכשיו בזמן שמערכת ההפעלה עולה הוא מבקש ממני LOGIN NAME ו PASSWORD מה אני אמור לתת לו? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אני עברתי ל MAC לפני חודשים ואני שממש מחשיב את עצמי משתמם WIN מתקדם מצאתי את עצמי טירון ב OSX (לקח לי ממש הרבה זמן עד שהצלחתי לעשות BOOT FROM CD ) אחרי חודשיים של שימוש וקריאת מדריכים למתחילים הבנתי פחות או יותר מי נגד מי אבל עדיון חסר לי את היכולת שימוש המתקדמת לOSX אני מבקש מדריכים למשתמשים שרוצים לדעת יותר (משהו כמו קורס תכנאים למחשבי מק) איפה שהוא שאפשר לקרוא על תוכנות למק שמומלץ להשתמש ביחס לתוכנות אחרות וכו תודה על העזרה
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2989427,00.html תגובות.
-
- 5 תגובות
- 993 צפיות
-
-
פתחתי את המערכת לFTP דרך המדריך הזה http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=218630 ההתקנה הייתה מאוד פשוטה עכשיו כמה שאלות שאולי יראו לכם מפגרות אבל בכל מקרה אני אשמח לעזרה הFTP פתוח לכולם או רק לרשת בפנימית שלי? אם לא , אז איך אני פותח אותה? איך אני יוצר משתמשים לFTP? ראיתי בגוגל בכל מיני פורמים אבל בגלל החוסר ידע שלי בלינוקס לא היה לי מושג על מה מדברים אז פניתי לפה לעזרה
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
אני משתמש בכרטיס האשראי המון בשביל קניות ברשת, אבל אתמול בלילה גיליתי שמישהו פרץ לי למחשב בזמן שהשתמשתי בכרטיס לשלוש קניות . אני רק מקווה שזה היה סתם ילד קטן, שאין לו מושג מהחיים שלו, אבל לא רוצה לקחת יותר סיכונים ולהשתמש ב-XP בשביל קניות באינטרנט. אז חשבתי על לינוקס, כי לפי מה שאני יודע היא מערכת הפעלה מאוד בטוחה, ואין בה את כל הקטע של הפריצות. זה נכון? או שמבחינת אבטחה אין הבדל בינה לבין XP?
-
- 6 תגובות
- 992 צפיות
-
-
היני משתמש וותיק לכל מה שקשור למחשבים, גם עבדתי בחנות למחשבים בתור טכנאי, אך עדיין לא משך אותי כל כך להשתמש בלינוקס. ניסיתי כמה פעמים, אבל זה לא היה זה וגם לא היה לי את הזמן להעמיק. לאחרונה שמעתי לגבי ניסיונות להוציא ללינוקס כמה שיותר גרסאות של דסקטופ שהיו למשתמש "ביתי", ובמיוחד שמעתי על Xandros 3 ועל ה XFM הייחודי שלה, ועל התמיכה בתוכנות שנכתבו במקור לחלונות ללא שימוש ב ווינ, נראה לי שכך זה נקרא בכל אופן אני כרגע סטודנט וקניתי מחשב נייד דותן 1.6, וברצוני להשתמש בו עם LINUX ולא עם חלונות כי ממש אין לי זמן לשבת כמעט חצי שעה/שעה ביום להריץ תוכנות סריקה של SPYWARE וכולי וגם לדאוג לבעיות אבטחה. מכיוון שאני יודע שLINUX יותר בטוחה ברצוני להשתמש בה בתור מערכת ההפעלה שלי בני…
-
- 2 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום חברים, ניסיתי להתקין OBUNTU על מחשב חדש. לוח אם ASUS M2n-VMX מעבד AMD Athlon 64x2 4400 זיכרון 1GB 667' דיסק 80GB מהם על 40 הותקן WINXP ו-40 נישארו UNPARTIONED. בעזרת Partion Magig הוגדרו מחיצת SWAP של 1.8GB ומחיצת XT3 על כל היתר (כ-38 GB). עם התחלת התקנה של אובונטו מ-CD, מיד לאחר הלחיצה על Start or install Ubuntu התקבלה ההודעה הבאה: MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC Kernel panic-not syncing : IO-APIC+timer doesn't work! boot apic=debug and send a report, then try booting with the 'noapic' option. אין לי מושג מה זה APIC ולאן מכניסים את הפקודה apic=debug או את הפקודה noapic. ניסיתי בהמשך להודעה ולא עזר. בביוס הכל ניראה רגיל, חלונות XP עולה ועובד רגיל …
-
- 5 תגובות
- 992 צפיות
-
-
-
היי, אני מעוניין ללמוד את מ"ה יוניקס(אני יודע קצת עליה) לכן אני חושב שהכי טוב זה להוריד לינוקס שזה סוג יוניקס.. הייתי מעוניין שתמליצו לי על גירסא טובה להוריד... תודה
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום, התקנתי kubuntu על מחשב נייד. ויש לי 2 בעיות... 1. הרזולוציה הטבעית של המסך שלי היא 1280x800. לאחר ההתקנה המע' קבעה את הרזולוציה ל- 1024x768, ולא הייתה אפשרות לשנות למשהו גבוה יותר, רק לרזולוציות נמוכות מזה, ולא ראו טוב ברזולוציה הזו. חיפשתי קצת ברשת והיה כתוב איפשהו לשנות את בקובץ xorg.conf את הרזולוציות שכתובות שם למה שצריך. עשיתי את זה, כתבתי שם 1280x800 בצורה שזה אמור להיות רשום... אבל משום מה הרזולוציה שזה הגדיר במקום היא רזולוציה מוזרה מאוד של 1280x768. בפועל זה נראה בדיוק אותו דבר כמו קודם... כלומר כתוב רזולוציה אחרת אבל זה אותו דבר וזה נראה רע כאמור.... איך אפשר לעבוד עם הרזולוציה של המסך שלי? נראה לי שהדרייוור לכרטיס מסך שזה התקין לא מתאים, מכיוון שיש עוד כ…
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב די ענתיקה שאני רוצה להתקין עליו אובונטו, למה? לא יודע בעצם, פשוט נמאס מ XP למרות שאני יודע ש XP רץ על המחשב הזה בסדר גמור. המחשב ישמש בעיקר לגלישה, חיבור ב remote למחשב נייד והורדות (אימיול התוכנה המועדפת). המחשב הוא לא המפרט שלי שמצויין בצד אלא זה: פנטיום 3 500MHZ חצי גיגה RAM - 133MHZ 40 גיגה HD כרטיס מסך nvidia geforce 2 MX אכן עגלה... הנה כמה שאלות: 1. האם המפרט בכלל מתאים להתקנה של אובונטו? דרייברים, מחשב חזק וכו'? 2. האם יש כזה פיצ'ר remote desktop connection באובונטו? 3. ראיתי שיש amule ללינוקס, זה עובד? 4. כשמתקינים emule ללינוקס, האם צריך להגדיר static IP? האם זה בעיה? 5. האם כל התקנה של תוכנה בלינוקס מתאפשרת דרך פקודות בטרמינל? אין שם כזה דבר קוב…
-
- 8 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכם, האם משהו מצא איזה דרייבר נורמלי לכרטיסים של ATI? פשוט מה שיש היום בשוק הלינוקס לא תומך טוב עם ה-ATI שיהיה אפשר לראות HD כמו בן אדם. תודה רבה. הכרטיס שלי: HD6950.
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
אני רוצה להשתמש בWEB INTERFACE בKTORRENT והוא אומר לי שאני צריך להתקין PHP. איך אני מתקין זאת וגורם לKTORRENT לדעת זאת?
-
- 4 תגובות
- 990 צפיות
-
-
לכל חובבי הלינוקס הנה לינק שמביא לכם 111 תמונות של תהליך ההתקנה + סביבת העבודה. לכניסה לתמונות לחץ כאןאני אישית אמור להתקין אותה היום או מחר וזה יהיה הפעם הראשונה שלי לסביבת לינוקס.
-
- 4 תגובות
- 990 צפיות
-
-
חיפשתי את התשובות בפורום ולא ממש מצאתי... אז ככה: 1) unix - למה שבכלל נרצה לעבוד על shells אחרים אם tcsh הכי מהירה ומתקדמת וכוללת הכי הרבה פקודות 2) מה ההבדל בין המעטפות (shells) ביוניקס למעטפות בלינוקס ..ומה זה bash? 3) מה ההגיון העומד מאחורי ספריית הבית? הרי ברור שניתן לשמור קבצים ותיקיות בנתיבים אחרים (כמו בוינדוס), אז למה בעצם אני צריך ספריית בית? 4) האם תיקיית הבית של /root נוצרת אצל כל המשתשמים? לא רק במחשבים של מנהל המערכת? או האם מדובר בכלל ב- root לוקאלי על המחשב 5) מה ההבדל אם אני לוחץ ctrl+d או ctrl+z בזמן שאני ב- terminal מכיוון שאני כל השבוע לא בבית (צבא..) ריכזתי פה את כל השאלות שלא הבנתי...אשמח לקבל תשובה בהקדם כי כמו שאמרתי...מחר אני שוב הולך תודה =)
-
- 1 תגובה
- 990 צפיות
-
-
1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?
-
- 2 תגובות
- 989 צפיות
-
-
שלום נשבר לי המסך במחשב,האם אפשר לקנות פיזית מסך ולחבר?ואם כן מאיפה? תודה.
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-
-
שלום ! היה לי מותקן mandrake 10.1 community והוא עבד טוב מאוד, הבעיה היחידה הייתה שמחצית הswap שלו לה עבדה בכלל [ ולא משנה שזה יותר מהר כרגע לעבוד ללא swap בכלל ] ורציתי לשנות את כי חשבתי שבמהלך ההתקנה טעיתי במשהו . מתוך windows הפעלתי את magic partition וראיתי שמחיצת ה swap נמצאת לפני המחיצות של המערכת עצמה של linux והחלטתי לשנות אותה ,ביקשתי שיבטלו אותה , ויעבירו את החלק שנשאר ממנה למחיצה העיקרית של libux ואז ממנה הורדתי שוב swap ככה שלמעשה בכישרוני הרסתי כנראה שתי מחיצות , חשבתי שמאחר וlinux לא השתמשה במחיצה לא תהיה בעיה, ואולי כאשר העביר אותה אחרי המחיצה העיקרית היא כן תשתמש בה, בקיצור כבר הבנתם שניסיתי לעלות אותה , הופיע הודעת שגיעה שהוא לא מאתר את הכוננים שלה. מה לע…
-
- 3 תגובות
- 988 צפיות
-
-
הgrub היה מותקן לי על הכונן של הוינדוס. שלשום פירמטתי את הכונן הזה ועכשיו אין לי את האפשרות להעלות את הלינוקס שהמחשב מאתחל... ניסיתי להתקין את ה grub מחדש דרך ההתקנה של הפדורה אבל זה רושם לי שלא היו שינויים בקרנל ושהשינוי ב configuration of the boot loader לא יתבצעו או משהו כזה. איך אני מתקין אותו מחדש? תודה...
-
- 7 תגובות
- 988 צפיות
-
-
אז ככה אני ניגש כרגע להקמת כיתת לימוד ממוחשבת עבור לקוחה שלי שהיא בעלת בית ספר לנהיגה. עכשיו המטרה עקרונית היא כזאת: 6 עמדות מחשב עבור תלמידים 1 עמדת מחשב למורה מחשבי התלמידים אמורים להריץ רק תוכנה ללימוד תיאוריה שמגיעה עם ערכת הלימוד (בדקתי כבר והצלחתי לה]עיל בצורה חלקה עם WINE בגרסה 1.0). עמדת המורה אמורה להיות עם התוכנה גם כן ובעלת אפשרות השתלטות מרחוק על מסכים עמדות התלמידים על מנת שהמורה יוכל להציג את הדוגמה הרצויה מעמדת המורה לתלמידים. עקרונית חשבתי לבסס את כל הפרוייקט על אובונטו 8.04 עובד גם לא רע כל נושא התוכנות עכשיו להתייעצות... על מנת לחסוך בעלויות חשבתי לתכנן את הכיתה בצורה של שרת ראשי (עמדה אחת חזקה) ששאר העמדות יבצעו את הבוט ממנה. בעת תהליך הבוט באופן מיידי …
-
- 0 תגובות
- 988 צפיות
-
-
התקנתי היום REDHAT9 ואני מאוד מסתבך איך אני מתקין תוכנות קטנות כמו נטסקייפ וכל מיני תוכנות כאלה? אין קובץ הפעלה EXE
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום כשאני נימצא בשולחן עבודה. אני רוצה לסובב ולעבור לחלונות XP. ממש כאילו רואים קובייה מסובבת.מזיז לצד ימין חלונות XP או חוזר לשמאל אובונטו. בחלונות XP לראות דוגמא עבודות מסמכים או וידאו וכו'. ואז בסוף חוזר לאובונטו כרגיל לראות מסמך או וידאו וכו'...אתם מבינים? איך עושים כדי שאראה סיבוב קובייה ולראות חלונות XP? מיכאל
-
- 2 תגובות
- 987 צפיות
-
-
היי, ^ כותרת.. למה אין את Centos ב "הפצות וסביבות עבודה מה כדאי ולמי - עודכן 30/4/08 "? מערכת מצוינת לשרתים. שרתי אחסון במיוחד.
-
- 1 תגובה
- 987 צפיות
-