עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by sprinter,

היי, איך אפשר לזהות חיבורים נכנסים לאובונטו שלי? אני מתחבר מבחוץ ב ssh (מwin7) ואני רוצה פקודה שתוכל להראות לי מי מחובר לאובונטו ודרך איזה פורט. אפשרי? כל מיני קומבינציות של netstat לא מראות לי...

• 1 תגובה
    • 1.7k צפיות
  2. שלום לכולם, כיום ברשותי כ 25 עמדות MAC פעילות, אני שוקל לעבור לטכנולגיית ענן. התענייני ב http://www.macincloud.com/ והבנתי שמדובר בשליטה מרחוק RDP אל תוך הענן שלהם שימו לב אני מעוניין לשדרג את כל עמדות ה MAC שלי לטכנולוגיה הזו ( ענן ) , האם התהליך מומלץ? מישהו עובד עם זה? אשמח לדעת קצת יותר על הטכנולוגיה, תודה

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  3. Started by danielmoller,

יש לי בעיה בהורדה בapp store בmac ואני אשמח שמישהו יעזור לי. עכשיו נגיד בא לי להוריד בapp store משחק שעולה כסף, אז אני לוחץ על install ואז עושה סיסמא, ואז קופץ לי משהו שכותב שאני צריך לשים שוב את הסיסמא והמייל (זה כותב billing info) ואז אני שם וזה שוב קופץ. מה אני צריך לעשות כדי שאני יצליח להוריד את המשחק?

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  4. Started by Guy Hershko,

שלום לכולם ברשותי מחשב מקבוק אייר 6.2 , ברצוני להתקין עליו ווינדוס 7 , ביצעתי גם את שלב יצירת הדרייברים החיוניים בבוטקמפ וברגע שאני לוחץ לו על התחלת התקנה הוא מפעיל את המחשב מחדש נכנס להתקנה עצמה וברגע שאני צריך לבחור שפה, מטבע... אין לי לא מקלדת ולא עכבר ניסיתי לחבר גם עכבר ומקלדת חיצוניים אבל זה לא עזר- יש למישהו מושג מה הבעיה, כמו כן אתמול כן הצלחתי לעבור את השלב הזה ושהגעתי לשלב שאני בוחר כונן להתקנה בחרתי את הבוטקמפ ועשיתי לו אתחול ולאחר מכן זה לא נתן לי להתקין רשם שחסרים לו קבצי מערכת אודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 3.2k צפיות
  5. Started by danielt7000,

לפעמים שאני סוגר את המסך של הmacbook air שלי, או כל דבר אחר שמכניס אותו למצב שינה, ואז אני פותח אותו אז המסך נשאר שחור אבל המקלדת מאירה והמחשב עדיין דלוק. הפתרון היחיד בכל פעם שזה קורה זה ריסט שאני עושה והאז המסך נדלק מחדש כרגיל. רציתי לדעת ממה זה יכול להיות ואם יש אולי קשר לתוכנה שהורדתי. למשל יש לי תוכנה שנקראת insomniaX שאיתה אני יכול להשאיר את המחשב פועל גם שאני סוגר את המסך של המחשב. תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 3.1k צפיות
  6. Started by sprinter,

שלום חברים, באובונטו יש אפשרות להתקין את הכלי ליצירת ברידג': sudo apt-get install bridge-utils. ולאחר מכן ניתן לייצר Bridge ולשייך אליהם כרטיסי רשת בעזרת פקודת ה brctl. רציתי לשאול למה בעצם משמש ה bridge הזה באובונטו? מה זה בעצם נותן לי שאני יוצר bridge על האובונטו ומשייך אליו כרטיס רשת? ניסיתי להעזר במאמר: https://help.ubuntu.com/community/NetworkConnectionBridge אבל אני עדיין לא מבין את הפואנטה. אשמח להסבר פשוט וקולע. (לגבי bridge- כרכיב רשת זה בסך הכל רכיב שמפריד בין collision domain ועובד בשכבה 2 עם כתובות mac.רכיב שקוף ברשת.) תודה

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  7. שלום, ברשותי כונן SSD וכידוע ערך המקום הפנוי לא יסולא בפז, אז כמובן שגם לא באפל ויתרה מכך תוכנות שאינן דורשות מהירות... האיזור שכרגע הitunes שומר את הקבצים C:\Users\UserName\AppData\Roaming\Apple Computer כיצד ניתן להעביר את התקייה הזאת לכונן אחר? (הitunes בכלל מותקן בכונן אחר והוא עדיין שומר דברים על C) תודה מראש על העזרה, ערן.

• 1 תגובה
    • 2.8k צפיות
  8. Started by ido h,

שלום לכולם, אציין שאני חדש בתחום המק. אני עומד לפני רכישה של מקבוק חדש ורציתי לדעת האם האפל טי.וי. יודע להזרים מדיה מאתרי צפיה ישירה שצופים מבקבוק (או כל דבר אחר שמסתכלים במחשב) ישירות לטלוויזיה דרך האפל טי.וי, או שהוא יודע רק דרך אתרים כגון נטפליקס ודומיו. ואם לא, האם יש דרך אחרת להזרים צפיה של סדרות מאתרי צפיה ישירה לטלוויזיה מהמקבוק? תודה, עידו.

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  9. Started by pakariel,

יש לי מחשב שיש עליו גם מערכת הפעלה של mac וגם windows אני רוצה להסיר לגמרי את הwindows מבלי לפגוע בשום דבר שקשור למערכת של mac האם זה אפשרי?

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  10. שלום, אני חדש עם לינוקס, קראתי מספר מדריכים עד עכשיו התקנתי vitualbox ועליו את ubunto 14.04 בניווט בין התיקיות הכי למעלה שאני יכול לעלות זה ל HOME, אבל אני לא מצליח להגיע לכל !! הקבצים במחשב. איך אני יכול לגשת לשאר הקבצים שנמצאים על המחשב שלי, קבצים שיש לי גישה אליהם דרך הwindows?

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Or4more,

אהלן חבר'ה, התחלתי לאחרונה ללמוד לינוקס בזמני הפנוי,משתמש בהפצה של redhat מותקנת על שרת IBM של הצוות(אני חייל). בזמן האחרון קראתי קצת על ניהול מחיצות במערכת ועל LVM, מה שלא עשיתי לפני שהתקנתי את ההפצה, וכשאני מריץ את הפקודה fdisk -l אני רואה שהמערכת שלי כרגע מחולקת ל2 מחיצות "רגילות", כאשר אחת מהן משמשת לboot והשנייה מכילה logical volumes 3 בגדלים שונים ומשונים(יחד, זה כל המקום שיש ב HD). הבנתי בגדול שכל עוד אני לא מתכוון להוסיף מקום אחסון למערכת בזמן הקרוב(ואני ממש לא מתכוון), אין סיבה מיוחדת להשתמש ב LVM כיוון שקשה יותר לעשות שחזור במידה וצריך. מה שכן, נניח ואני רוצה לסדר את המחיצות שלי מחדש, למחוק את ה-LVs הקיימים וליצור מחיצות רגילות ל boot,swap,home וכולי, אני אצטרך…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  12. Started by op12003,

שלום חברים, יש לי מק פרו ורכשתי לאחרונה ssd שע״פ הגדרות יצרן קריאה / כתיבה 550 לאחר התקנה ובדיקה בתוכנת Blackmagic Disk Speed Test אני עומד על מהירות כתיבה / קריאה של 250 לערך חיברתי את ה - ssd לחיבור יציאת כונן הדיסקים הנוסף שיש לי ( אחד בשימוש ) השאלה שלי האם יש מצב שהחיבור גורם לאיטיות? ואם אני אחבר אותה לחיבורים המיודעים לכוננים הקשיחים אני אראה שינוי? ( לא חובר בגלל שאין לי מגירה כרגע ) אשמח לעזרה, זה קצת מתסכל תודה

• 1 תגובה
    • 2.5k צפיות
  13. רציתי לשאול האם אפשרי/כדאי להפעיל את osx במכומה ווירטואלית על המפרט שנבנה באשכול הבא:http://hwzone.co.il/community/threads/548601-%D7%91%D7%A7%D7%A9%D7%94-%D7%9C%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%98-%D7%9C%D7%9E%D7%A9%D7%97%D7%A7%D7%99-%D7%9E%D7%97%D7%A9%D7%91-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%9E%D7%95%D7%A9-%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99-

14. Started by id3232,

OS X mavericks suddenly *boots into OS X utility screen, i have LOTS of important data on my macintosh hd that was NOT backed up at all (not even time machine). first of all i really need all this data,I'm a doctor and a lot of really important data is there. what i did so far is trying fixing the HD via disk utility but not working, i also got a 1TB ex HD and clicked on "new image" on my macintosh hd and cloned it all (320 GB) to the ex HD in read/write option that after several hours was completed now i got a DMG file of my macintosh hd. i tried opening it from my ex hd on another mac but it said that it can't be mounted. can someone please help me restore this data som…

• 1 תגובה
    • 3.8k צפיות
  15. Started by ykg,

היי, יש לי בעבודה מחשב עם fedora20 ו-xfce. משום מה הצירוף מקשים CTRL+ALT+H תפוס על ידי איזו תוכנה ומציג לי את ה-clip board שלי, לא משנה באיזו תוכנה אני כרגע. העניין הוא שאני צריך אותו בשביל לעבוד עם Eclipse (כלי לפיתוח תוכנה) אבל הוא תפוס על ידי תוכנה אחרת שאני לא מצליח למצוא. ניסיתי לחפור בהגדרות: application-->settings-->keyboard-->key shortcuts אבל לא מצאתי את הצירוף הזה. איך אפשר לדעת מי השתלט לי על זה?

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  16. אהלן אנשים, אני ועוד מספר חברים קיבלנו אישור להקים סוג של רשת אינטגרציה למטרות לימודיות.. באופן כללי זה לא יהיה משהו ענק - מדובר על 2 ראוטרים, כמה סוויטצ'ים, שרתים ומחשבים.. המטרה היא ללמוד להקים רשת מ0 על הברזלים ממש. את השרתים עצמם(DNS, DHCP, FTP וכו') אנחנו מעוניינים להקים בלינוקס, אבל שאר התחנות יהיו בווינדוס וכך גם הדומיין קונטרולר.. השאלה שלי היא איך אני מקשר בין דומיין שבעצם נבנה בווינדוס לבין שאר השרתים שאותם נרצה להקים בלינוקס? קראתי על שרת SAMBA שיודע לקשר בין תחנות ווינדוס ללינוקס, זה הפתרון במקרה הנ"ל? ושאלה נוספת, יש משהו בלינוקס שהוא כמו active directory בווינדוס? כלומר, יש דרך שבה כל נוכל לבנות את כל הרשת תחת שרתי לינוקס?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  17. Started by alex542,

אחרי ההתקנה של המערכת ללא ממשק הגרפי הwifi לא עולה ואני לא מצליח להמשיך לממשק הגרפי. איך אפשר להתחבר שוב?

• 1 תגובה
    • 3.3k צפיות
  18. Started by alex542,

יש לי בעיה שבתוכנה הserial port אפור ובעצם אי אפשר לשנות את הפורט שתתבצע דרכו הצריבה וכו' מציעים כל פעם לעשות: sudo arduino אך זה תהליך מעצבן אז רציתי לשאול אם יש דרך לפתור את הבעיה. [h=2][/h]

• 1 תגובה
    • 2.7k צפיות
  19. Started by Guy950,

היי! אז אני צריך להתקין אובנטו ובפעם הקודמת שעבדתי עם אובנטו נעזרתי במכונה וירטואלית ופעמיים היא הפסיקה לעבוד וכל הפרוייקטים שלי הלכו יחד עם זה. לכן הפעם החלטתי להתקין ישר על הדיסק! העניין הוא שאני בעיקר יודע, בעצם לא, אני יודע רק להתקין ווינדוס ויש ברשותי כונן SSD לא בשימוש שאני רוצה למחוק את התוכן שלו ולהתקין עליו את הלינוקס ורציתי לשאול כמה שאלות: האם יש לאובנטו התקנה מסודרת שדרכה, כמו בווינדוס, אני יכול לאפס את הכונן במהלך ההתקנה? או שאני צריך לאפס אותו בדרך הארוכה? לא אשאל שאלה כמו "האם אפשר להריץ שתי מערכות הפעלה במקביל?!?!?!" כי התשובה היא די ברורה, אבל רציתי לדעת האם יש דרך לעבור בין המערכות מבלי לכבות את המערכת? אבהיר את כוונתי - ביטלתי את מצב השינה של המחשב. אנ…

• 1 תגובה
    • 2.9k צפיות
  20. Started by Deddy,

התקנתי על המחשב לפני בערך שבוע Kubuntu, פחות או יותר עבר בסדר (חוץ מהדיול בוט עם ווינדוס, שעדיין לא ממש עובד..), אבל היום התחיל בעיה - כל כמה דקות הכל קופא - שום דבר במסך לא זז. הכל ממשיך לרוץ ברקע, אבל במסך שום דבר לא זז יותר. אם אני עובר למצב טרמינל עם ctrl+alt+F1 וחוזר אז אני יכול להמשיך לעבוד כרגיל, אבל מהר מאוד זה שוב קורה...

21. Started by Moshiko Mayoni,

היי חברים, קיבלתי משימה אשר מקבלת image file של אנדרואיד, ועבור כל partition שבו יש לבצע בו שינויים, לדוגמא: מחיקה, הגדלה, הקטנה וכדומה.. הדרך הכי פשוטה שלי לעשות זאת היא לגשת לפרטישן של הimg file, להעתיקו להתקן נפרד (ההתקן מדמה טלפון, עם כרטיס זכרון של טלפון eMMC), ולשנות אותו בהתאם לנדרש (יחסוך לי הרבה בעיות אם נדרש להגדיל/להקטין את הפרטישן) כל העתקות של הפרטישן יהיו על ידי פקודת dd. ועל כל יש לי מספר בעיות/דילמות: 1. אם אני מעתיק Partition על ידי dd, לדיסק חדש נוצר לי אוטומטית GPT? אם לא מה הפקודה שאומרת לדיסק ליצור GPT? 2. איך משנים GPT? האידיאל- פקודת אחת שמאחדת partition שהועתקו על ידי dd לטבלה בודדת. 3. אם אני רושם fdisk -ls האם אני למעשה קורא את הGPT בכל דיוויס? …

• 1 תגובה
    • 3k צפיות
  22. Started by shaks,

יש לי לפטופ של סמסונג סדרה 7 (740U), אני מעוניין שהמסך מגע שלו יעבוד בלינוקס (אני משתמש בelementary OS). אשמח אם מישהו יכווין אותי איך לסדר את זה, לא מצאתי בגוגל משהו שימושי שעזר לי

• 1 תגובה
    • 2.6k צפיות
  23. הדפסת ממוצע גודל הקבצים בספריה בלי script

24. Started by metis,

שלום רב, בואו נגיד שהבאתי דיסק למצב של spin down ע"י פקודת hdparm -S, ובואו נגיד שהתקנתי noflushd כדי שלא יעורר את הדיסק כל הזמן מחדש... איך אני בעצם יכול להיות בטוח שהדיסק הוא כרגע "ישן"? או לחילופין, איך אני יכול לדעת אם דיסק הוא כרגע "ער" או "ישן"? צאו מנקודת הנחה שאין לי דרך לשמע את ה-spinup או spindown. רעיונות? תודה

• 1 תגובה
    • 781 צפיות
  25. Started by yinnond,

שלום לחברי הפורום הנכבדים. אולי משהו יודע מדוע אני לא מצליח להתקין ב- פנטיום III עם תוכנת XP את הדריבר של מצלמת DV חדשה מתוצרת פנסוניק. הדריבר הוא: video stream הדחיה מנוסחת כך: this dr. cannot be installed with the operating sys, on your PC לציין שהמצלמה מצוידת בכבל USB וכ"כ הצלחתי להתקין את תוכנת ניהול הקבצים והעריכה מה-CD. בתודה מראש, ינון

• 1 תגובה
    • 880 צפיות

דיונים חדשים בפורומים