לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
בטיקאסט 113 שני נושאים ראשיים, הראשון, הרי אי אפשר להתעלם מזה, השקת נמר השלג שארעה יום אחרי הקלטת תוכנית זאת. כמה סקירות קצרות ונקודות חשובות בקשר לזה. הנושא העיקרי השני היה תגובותיכם הרבות במיילים, בפורומים ודרך טוויטר שהגיעו אחרי תוכנית 112. ניסינו להתיחס לכמה שיותר מהן במשך התוכנית. בין לבין התעמקנו בשאר החדשות מהעולם הטכנולוגי ואפילו הספקנו לענות לכמה מהשאלות שהגיעו דרך טוויטר. כנסו לאתר הטיקאסט http://www.tcast.co.il ודרכו תוכלו להגיע לשאונוטס המועלים מדי שבוע על יד פיטר לוי, לפורום ולספר האורחים החדש של הטיקאסט, הכל באתר. כתמיד, עיקבו אחרי הטיקאסט בטוויטר http://www.twitter.com/tcast ושלחו הערותיכם ושאלותכם, אנחנו נתיחס אליהם במשדר הבא. אם בא לכם סתם לשלוח מייל אני …
-
- 0 תגובות
- 996 צפיות
-
-
ניסיתי להתקין את אובנטו מהווינדוס,וזה נתקע לי באיה חלון ואני לא מבין מה לעשות בו. מצורפת תמונה.
-
- 7 תגובות
- 996 צפיות
-
-
למכירה ציוד לסטודיו לגרפיקה, עם חיבורי סקאזי, כולל: * 2 מחשבים מקינטוש QUADRA 650 * 1 מחשב מקינטוש QUADRA 850 * 2 מסכים של אפל 16 אינטש MACINTOSH * 2 כוננים חיצוניים של מאג 2 ג'יגה כ"א * דיסק חיצוני E 525 DCDM24 * סורק UMAX UC 840 * מדפסת שחור לבן LASER WRITER PRO 600 * תוכנת פריהנד 3 + תוכנת פריהנד 4 (כולל רישיונות) * עשרות דיסקטים אופטים 128 מגה + 3 כוננים * כל המערכות פועלות, ומושמשות לעבודה יומיומית * מתאים לבתי דפוס, לשכות שירות, אולפני מוסיקה וגרפיקאים או לאספנים... למכירה בהזדמנות כחלקים או כמערכת מושלמת! 03-7318111 או 050-6509333
-
- 0 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני יודע שמקרומדיה מפתחים גרסה של FLASH MX ללינוקס. יש למישהו מושג איך הפיתוח מתקדם? פרטים על מתי זה יוצא ואם זה יהיה שונה בצורה כלשהי מגרסת הוינדוס?
-
- 2 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני שומע את זה הרבה בעיקר בהאקינג. קראתי את מה שרשום פה באתר אבל לא הצלחתי להבין,מישהו אולי יכול להסביר לי מה זה בדיוק ואיפה אפשר להשיג וללמוד את זה? נ.ב מצטער על הבורות.
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אז אחרי שהתקנתי YLD על הPS-3 והבנתי שאין לי שום מושג בלינקס ולכן זה לא ממש יעיל [ודי מיותר בשבילי כאילו שאין לי מושג בזה], חשבתי לעצמי אולי להתקין גם על הPC. בכול זאת, זה נראה נחמד, ודי נוח. יש לי VISTA [של 32 ביט אם זה חשוב], וחשבתי להתקין אובונטו ולעשות DUAL BOOT, או משו כזה [העיקר שאוכל להחליף בין אובונטו לויסטה]. יש מדריך טוב ופשוט למישו שהוא לא מבין גדול בחומרה? אם אפשר גם מידע כללי שיכול להיות חשוב (האם זה טוב שיהיו 2 מערכות הפעלה במחשב שלי? זה יכול לעשות שהוא יהיה איטי או משו כזה?] תודה מראש!
-
- 6 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי להיות חכם ולעבור ללינוקס! הורדתי mandriva ONE כהתחלה, התקנתי , הגדרתי את המחיצות ואפשר להגיד - יש לי לינוקס. אבל, אינטרנט שם אין לי. אחרי שביקשתי עזרה בפורומים שונים , לא ממש עזרו לי. ואני ממש חייב אינטרנט 24 \ 7. אז בלית ברירה נשארתי עם ווינדוס XP. עכשיו חזר לי החשק לעבור ללינוקס סופית אז החלטתי שבכמה ימים הקרובים אני עושה הכללל (חוץ מלעבור לספקית אחרת וחוץ מלקרוא לטכנאי ולהחליף מודם) כדי שיהיה לי לינוקס עם אינטרנט. ברשת יש 2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ל"מלבן קטן": שם המודל: DRUC-U2 שם המוצר: 802.11g USB 2.0 Adapter המחשב השני מחובר לראוטר: HomePortal 1800HW 2WIRE תודה רבה על כל עזרה אפשרית :]
-
- 2 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, מהיכן אני יכול להוריד את הפצת הלינוקס שמצולמת: שווה להוריד? מה הדרישות מערכת? זה אפשרי להפעיל שם steam? האם דרייברים של כרטיס מסך \ קול עובדים? מצטער על כמות השאלות
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, התקנתי פדורה 3, אבל אני לא יודע איך להתקין את המודם שלי, מישהו בבקשה יכול לעזור לי? המודם הוא מודם ADSL של חברת rotel , בחיבור usb (מבזק בינלאומי) תודה.
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
שלום, יש לי כמה כוננים עם מחיצות NTFS כרגע, ואני זוכר מלפני זמן מה כשעבדתי על לינוקס, שלא ניתן לכתוב למחיצות כאלה ממנו (רק לקרוא אותן). כעת אני עומד להתקין על המחשב שלי את Kubuntu. אז אני תוהה אם יש איזו התקדמות בנושא, והאם ניתן לקרוא את המחיצות? או שאני צריך להמיר אותן? הכוונה היא לא בשביל להתקין את הלינוקס, כי אין לי בעיה ליצור מחיצה חדשה עם מע' הקבצים המתאימה, העניין הוא שיש לי כמה כוננים ואני צריך להיות מסוגל לכתוב על כולם. כמובן שאני לא רוצה לאבד את המידע, אז אני מקווה שניתן להמיר בלי לאבד, עם פרטישן מג'יק או משהו.. אני צודק? מישהו עשה את זה? לאיזו מע' קבצים להמיר אגב (ex2/3)? תודה.
-
- 5 תגובות
- 994 צפיות
-
-
אני מנסה להתקין Ircd , ניסיתי 2 גירסאות של אנריל, וגם בהמות ובכולם עושה את אותה הבעיה, מצורפת תמונה דרך אגב זאת מערכת רדהט 9, הותקנה החבילה המלאה! ככה שקשה לי להאמין שחסרים פאקג'ים
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
אוקי, אני מקווה שאני לא עושה איזה עבירה על הפורום כי אני לא ממש יודע אם זה מוגדר כדיבור על ווארז או לא.. , אני פשוט לא ממש יודע על הנושא אבל הבנתי שעשו פאצ'ינג למערכת הפעלה MAC OS בעבור מעבדים בארכיטקטורת X86 ... שאלתי היא כזו, האם המערכת הפעלה מתפקדת כראוי ? כלומר כבכל MAC גם על ה PC ? או שהיא מתפקדת בצורה לקויה ? הנושא הזה נשמע מאוד מעניין במידה כזו או אחרת כי המערכת הפעלה הזו, מלבד "פלצניותה" מאוד נוחה וטובה לגראפיקאים.. אז אשמח למידע על הנושא הזה.. ואני מקווה שזה לא עבירה לדבר על זה פשוט מאוד מעניין אותי העניין, במידה וכן מנהלים למחוק.
-
כיצד אני מבצע את הפעולה הנ"ל יש לי כונן שעשיתי לו MOUNT ב2/ ואני רוצה לשנות זאת מה לעשות? כיצד אני יכול להעלות את התדר של המסך התוכנה לר מאפשרת לי? וכיצד מחליפים את הכתיבה לעיברית, התקנתי מקלדת עברית בתוכנה תודה
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
באולפן הקלטות שאני עובד בו יש Pro-Tools 5 על מחשב Power-Mac G4 עם מעבד 400Mhz ומערכת הפעלה 9.04, שבאופן כללי מתפקד מצויין. הוא כולל דיסק קשיח חיצוני מבוסס סקאזי וצורב CD חיצוני מבוסס FireWire מדגם YAMAHA 16-10-40 CRW 2100IX שעבד מצויין עד היום עם Toast 4. לאחרונה רצינו להרחיב את נפח האיחסון של המחשב ורכשנו דיסק קשיח חיצוני נוסף מבוסס FireWire, אך המחשב לא זיהה אותו. כשהזמנו טכנאי מקינטוש לתקן את הבעיה, הוא עידכן את הרחבות ה-FireWire של המחשב, וכעת המחשב עובד עם הדיסק הקשיח החדש בצורה חלקה, אבל... הוא חדל לזהות את צורב הדיסקים, שלהזכירכם - גם הוא מחובר דרך FireWire. כיצרנו קשר שוב עם הטכנאי הנ"ל, הוא היה עובד עצות וטען שכדי שהמחשב יחזור לזהות את הצורב, צריך להחזיר את ההרחב…
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
אני רוצה להכנס לתיקיה root@slax מה אני רושם בשביל להכנס לתקיה ולצאת[br]פורסם בתאריך: 31.12.2007 בשעה 14:32:08 טוב הסתדרתי ל cd images$
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לעסוד עם לינוקס על המחשב אבל מה אני רק צריך לדעת איזה גרסה הכי טובה והאם יש בעיות תיאומת עם משחקים אבל זה פחות שולי כי אני לא הכי משחק במשחקים כיום האם אפשר להרית על תוכנות סרטים כגון vlc rad light וכדו.. והאם התוכנה תזהה לי רשת ביתית או שאני אצתרך להגדיר אותה??
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-
-
הכל התחיל אחרי שעשיתי את העדכון האחרון מאז אני מקבל שגיאה ב gdm ניסיתי לטעון את gnome ב inittab במקום Daemon אותה שגיאה עשיתי שכשיופעל שרת x (start x) גנום יעלה אוטומטי (ע"י עריכה של הקובץ xinitrc) גם זה לא עובד הנה הlog X Window System Version 7.2.0 Release Date: 22 January 2007 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2 Build Operating System: UNKNOWN Current Operating System: Linux myhost 2.6.20-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Apr 20 22:54:27 CEST 2007 i686 Build Date: 08 April 2007 Before reporting problems, check [url]http://wiki.x.org[/url] to make sure that you have the latest version. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) def…
-
- 0 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום לכולם חברי הפורום. תמיד שמעתי על הפורום המדהים הזה אבל אף פעם לא הזדמן לי להיכנס והוא בהחלט מדהים בגודלו ובתוכנו ( עד כאן הליקוקים.) אני טכנאי מחשבים זה די זמן רב ומתבייש להודות כי אין לי שום מושג מעבר לבסיס בנוגע למחשבי מק. תמיד חלונות הייתה בראש מעייני ודי נשבר לי ממנה. לפני שמיקרוסופט (מצטער על המילה) תכניס לי את המסמר האחרון בפנטיום 3 שלי עם מערכת ההפעלה הבבל"ת שלה, החלטתי שמק יכול להוות עבורי הן כמשתמש פרטי והן כערך מוסף בעבודתי את הפתרון האופטימלי. אז ככה, התברר לי היום משמועה שאפל מתכוונת להוסיף את האפשרות של דואל בוט במחשבי המק שלה להרצת ווינדוס אקס.פי? נאמר לי גם שרק מערכת ההפעלה החדשה ביותר והמחשב דואל קור (של אינטל) יצליחו לתפעל אופציה שכזו.? האם נכונה השמ…
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
החלטתי לנסות את ההפצה הנ"ל arch נראה לי dont panic בקיצור סיימתי את התקנת הבסיס אבל מה הלאה? מה לעשות מפה איך אני מתקין xorg איך אני מתקין את הגנום שתיהיה לי סביבת עבודה גראפית הכי חשוב אני מוכן לדבר עם מישהו בטלפון שיהיה יותר נוח םאם תרצו תרשמו ואני אביא לכם בפרטי אם לא תגידו לי לפחות מה לעשות איזה פקודות להריץ וכו'...
-
- 4 תגובות
- 992 צפיות
-
-
האם אני יכול לקבוע לכל חלון כמה רוחב פס הוא יקח (באחוזים או בKB) בUBUNTU? כ"כ איך אני מתקין THEME לBERYL?
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
שלום... אני לא חדש בלינוקס, אבל למרות זאת הייתי רוצה הנחייה בשביל חבר שלי (באמת) כיצד לקנפג חיבור אינטרנט של adsl דרך ראוטר (פרוטוקול pppoe) בדביאן 3.0 stable אם אפשר אשמח לקישורים למדריכים באנגלית ובעברית (וגם קישורים בפורום הזה). תודה
-
- 1 תגובה
- 992 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש אפשרות להעביר את ההגדרות של פיירפוקס (סיסמאות שמורות,סרגלי כלים,מועדפים וכו'..) מהווינדוס ללינוקס? עוד שאלה. הבנתי איך אני מוריד תוכנות אבל בשביל זה אני צריך לדעת את שם התוכנה. יש אפשרות לראות את הרשימת תוכנות שאני יכול להוריד מסודרים לפי קטגוריות? אני משתמש בפדורה 12 עם KDE
-
- 0 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שמעתי שלינוקס יותר טוב ממיקרוסופט אבל שמעתי שהאם מתקינים לינוקס אז צריך להוריד הרבה דרייברים וזה מסובך אז מה דעתכם מה יותר שווה לינוקס או אקס פי?
-
- 9 תגובות
- 992 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מבוסס כולו AMD עם מערכת הפעלה ווינדוס ולצורך תוכנה שאני צריך לעבוד איתה שקיימת רק במאק אני רוצה להתקין VM של מאק על המחשב ולהריץ באופן סימולטני עם הווינדוס. חיפשתי ביוטיוב כמה מדריכים אך חשבתי שכדאי לשאול כאן אנשים עם ניסיון איזה VM הוא הטוב ביותר. תודה רבה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 991 צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת עוד 2 דברים שלא הבנתי במערכת של לינוקס: 1. WORKSPACES: למה הם משמשים? מה עושים איתם? 2. EMBLEMS: מה המטרה שלהם? במה הם עוזרים? תודה לעונים.
-
- 7 תגובות
- 991 צפיות
-