עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. 1.איזה לינוקס יתאים לי? (אני לא מבין ואף פעם לא עבדתי או התקנתי לינוקס) 2. יש לי מודם ה ALE 070 וראיתי שלמישהו ורציתי לדעת אם הוא יזהה אותו (זה מודם USB) אם צריך להתקין דרייבר מסויים? 3. אם יש מדריכים שיכולים לעזור לי לעבוד עם הלינוקס המתאים ביותר עם בבקשה אפשר להביא לי אותם(מומלץ עם אפשר בעברית אבל אין לי בעיה עם אנגלית)

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by Shlompy,

שלום לכולם! אני מצליח לשתף תיקיה באובונטו שנמצאת על כונן NTFS, ויכול לגשת אל התיקיה הזאת בלי שום בעיה דרך המחשב השני שלי עם XP באמצעות רשת אלחוטית. ברגע שאני מפעיל מחדש את המחשב עם אובנטו, ואני נכנס בחזרה לאובונטו, כל התיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS מבוטלות, כאילו לא עשיתי להם SHARE, למרות שעשיתי להם לפני ההפעלה מחדש והכל עבד כמו שצריך. איכשהו זה מתאפס לי בהפעלה מחדש ואז אני צריך להגדיר מחדש את השיתוף לאותן תיקיות. האיפוס הזה לא קורה על תיקיות משותפות במחיצה של אובונטו EXT3, אלה רק בתיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS. נראה לי שזה קורה בגלל שכשנכנסים לאובונטו אז קודם כל הוא מריץ את SAMBA, ורק אחרי זה עושה MOUNT לגונן NTFS, ואז בזמן העלייה של SAMBA הוא לא מזהה את השיתוף שעשיתי בגלל ש…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  3. Started by vacuuuum,

המחשב הוא נוטבוק ACER ASPIRE ONE שבא ביחד עם מערכת ההפעלה Linpus Lite. אני רוצה להתקין אקספי, אבל אני גם רוצה לשמר את הקבצים שנמצאים בו עכשיו. מהי הדרך הנוחה ביותר?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  4. שלום לכולם אני מעוניין לפתוח על המחשב השני שלי עם הלינוקס(ubuntu) שרת סורס אין לי שמץ של מושג איך עושים את זה עשיתי כמה חיפושים בגוגל ולא מצאתי כלום תודה מראש לעוזרים.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by xena,

התקנתי UBUNTU לראשונה, במטרה להיפטר מחלונות על כל צורותיהם. לאחר מעט חבלי לידה הצלחתי להתמצא שם, ואני כעת בשלבי מעבר של חיפוש תוכנות מקבילות. סתם עדכון... אני זוכר שבעבר הרחוק ראיתי קליפ ב YOUTUBE של BERYL שאחד מפאות הקוביה שם היה XP. כלומר, הבחור היה מעביר בין לינוקס ל XP בסיבוב. פאה לינוקס, פאה XP. אני כמעט בתוך שאין דבר כזה ובטח מה שראיתי זה פאה עם סקין של XP. ובכל זאת אני שואל: האם זה אפשרי?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by eladh16,

שלום לכולם. יש לי מחשב ישן שהוא לא בשימוש. המפרט: מעבד פנטיום 3 - 800 MHz. כרטיס לסקרנים - nvidia geforce 2 gts, זיכרון - 350 MB RAM ודיסק קשיח בנפח 25 GB. אני מעונין להתקין עליו שרת לינקוס לאיחסון אתרים. האם המחשב הנ"ל יכול להריץ שרת לינקוס בצורה אפקטיבית? אם כן, אשמח אם תעזרו לי איך לעשות שרת לינקוס. אין לי כל כך נסיון עם שרתי לינקוס. את אופן ההתקנה של השרת אני יודע להתקין אבל מהם השלבים אחרי זה, לאן להיכנס? מה להגדיר בכדי לאחסן אתר ואיפה מגידירים בדיוק את כל ההגדרות של ה DOMAIN וכו'. לצורך הענין אני יתקין את שרת הלינקוס של הפצת ubuntu server. אשמח להסבר מפורט איך אני עושה זאת. אני מחובר לאינטרנט באמצעות נתב משלוב מודם של בזק. אגב, אני צריך להרכיב על המחשב כרטיס רשת ול…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. בתור משתמש windows אני מכיר את כל יתרונותיו וחסרונותיו. לינוקס קצת חדש בשבילי ומה שאני בסה"כ מנסה לעשות הוא להתקין אותו על ה ps3! אחרי שעברתי על כל מדריך שקיים באתרים בארץ ובחו"ל ואחרי שהקשבתי לכל עצה שקיבלתי שם, עדין אי אפשר להתקין את הלינוקס על הסוני 3! אלה השלבים שכבר ביצעתי (לפי כל מדריך באנטרנט אחד לאחד!) אחרי שאני כבר פירמטתי את הסוני וחילקתי אותו ל-2 מחיצות התקנתי את ה boot loader והגדרתי את ה other os להיות ה boot, אני מפעיל את הקונסולה מחדש ואז אני מגיע לשורה שנראית כמו dos אני רושם שם install או install fccda (תלוי איזה גירסא אני מתקין, אני מנסה להתקין 2 גירסאות שונות של לינוקס כי חשבתי שאחת מהם לא טובה או שהקובץ שהורדתי פגום מה שהסתבר כלא נכון) ואז מקבל את השור…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. שלום.. יש לי רשת בייתית בין קובונטו לווינדוס. על המחשב ווינדוס יש שירים שאני רוצה לשמוע בלינוקס "און ליין" לא מצאתי מנוע שמסוגל לעשות את זה.. Amarok עפה כל פעם שאני מנסה להפעיל שיר מהרשת.. הצלחתי להפעיל עם נגן הווידאו Kaffeine אבל רק שירים בודדים וזה גם לא כ"כ יציב. מישהו מכיר תוכנה או מנוע שעושה את זה כמו שצריך? תודה רבה!!

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by or2077,

פיניתי בשביל ההתקנה את כל כונן E שלי שזה 30 ג'יגה... עכשיו אני נכנס להתקנה וזה שואל INSTALLITION SIZE יש לבחור מ4 עד 30... מה זה? הגודל שזה יתפוס לי בכונן או הגודל המוקצה ללינוקס?... כי כל הכונן הוא 30... (כל המחשב הוא 160....)

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  10. Started by jackhammer,

אני מנסה להתקין 2 מערכות על כונן אחד בהתחלה התקנתי XP פרו על מחיצה של 25GB (דיסק של 40) אחר בהתקנה של אובונטו (התקנתי במצב הגראפי לא במצב טקסט) שהוא שואל אותי איפה להתקין אני שם לו ליצור מחיצות באופן ידני ואז אני יוצא אחת של 1GB מסוג SWAP ועוד אחד עם כל הגודל שנשאר (19GB בערך) מגדיר אותה מסוג EXT3 ובMOUNT אני שם לו / אחרי כמה NEXTים הוא מתחיל להתקין הכל טוב ויפה שעוש מסיים הוא מוציא לי את המגש של הדיסק וכותב לי להוציא את הדיסק וללוץ אנטר כדי לעשות ריסט אני עושה וכשהוא עושה ריסט אני מקבל הודעת שגיאה מס' 17 (ERROR 17) ניסיתי להתקין את אובונטו שוב אבל אני מקבל אותה שגיאה אני ממש לא מבין בלינוקס אז בבקשה תסבירו לי כמה שהכי פשוט מה אני צריך לעשות? תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by orelzion,

התקנתי ubuntu eee על הEEE 1000H שלי (זה מחק לי את הXP בגלל איזה באג מטומטם, אבל זה כבר סיפוור אחר). אני אוצה לדעת האם יש דרייבר לעכבר logitech V470 Cordless Laser Mouse for Notebooks זה עכבר בלוטות'

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  12. לאחרונה התחלתי לחקור קצת על לינוקס, לאחר שפעם עבדתי עם Live CD של לינוקס לפרויקט מסוים, והיום ניסיתי להתקין את Ubuntu. אני מעלה את ההתקנה, הוא מראה לי את הלוגו, ואת הפס הכתום הרץ של הטעינה. לפתע הוא נתקע וכפתור ה-Caps Lock מתחיל להבהב :\ ניסיתי להעלות את ה-Safe mode GUI או איך שלא קוראים לזה, התחלתי משם בהתקנה וכשהוא הגיע ל-39% ב-copying files הוא שוב נתקע ושוב הנורית של הקאפס לוק מהבהבת. אני לא יודע מה לעשות ]:

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  13. Started by Gold shark,

שלום לכולם אני משתמש בדביאן ואני לא מצליח למחוק כלום ! מה אני יכול לעסות ?

• 3 תגובות
    • 999 צפיות
  14. Started by mandark,

אני מניח שכל מי שעובד על מק נתקל פעם בתוכנה הזאת. משום מה היא נתקעת כל הזמן וזה הופך את הכניסה לעזרה של תוכנות לכמעט בלתי אפשרית. רציתי לשאול אם מישהו מכיר דרך לבטל אותה, את ה-Help Viewer ולצפות ב-Help של תוכנות שונות בעזרת הדפדפן או ה-text edit. בתודה מראש, איל

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  15. Started by raz007,

יש לי התלבטות קשה אני רוצה לנסות להתחיל בקטן במק, לראות אם זה מתאים לי, מצאתי מחשב imac דור 3 (350 הרץ, 128 מגה זכרון, 8 ג'יגה ) במחיר מאוד טוב, המטרה שלי במחשב הזה להציג סרטים על הטלוויזיה (דיויקס) זה אפשרי?? כמו כן זה שאני קונה ממנו את המחשב אמר שיש לו בעיה שלפעמים הסידירום הולך למנוחה... מישהוא שמע על הבעיה הזו? ורק עוד שאלה אחרונה , אם אני רוצה לשדרג את הדיסק הקשיח במק זה אפשרי עם דיסק קשיח רגיל (IDE)? תודה מראש על העזרה..

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  16. איך ניתן לערוך קבצי פלאש בלינוקס? אלו הנתונים של הקובץ מהפקודה file $ file spajt.swf spajt.swf: Macromedia Flash data (compressed), version 7

• 0 תגובות
    • 999 צפיות
  17. אשמח לעזרתכם, האם ניתן להתקין מערכת הפעלה של אפל על PC רגיל? והאם ניתן להתקין את שנהם במקביל ולבחור בזמן BOOT? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 999 צפיות
  18. Started by nim901,

לא שזה מעניין מישהו אבל היום יש את Apple WWDC 2007 http://live.gizmodo.com/ מעניין מה סטיבי מתכנן

• 0 תגובות
    • 998 צפיות
  19. Started by reviZor,

שלום אנשים לפני יומיים עברתי חלקית ללינוקס ואני שמתי לב שיש לי בעיה קטנה והיא: אני לא מוצא איך אני יכול לשלוט על המאווררים של המארז והכי חשוב של הכרטיס מסך האם מישהוא יכול להגיד לי בעזרת מה אני יכול לעשות זאת? נ.ב גרסת הלינוקס היא Mandriva 2008

• 1 תגובה
    • 998 צפיות
  20. Started by Vatos-Locos,

אני מריץ אנריל כבר הרבה זמן אבל בא לי לגוון, על מה אתם ממליצים? (רץ על רדהט 7.2...)

• 4 תגובות
    • 998 צפיות
  21. אם אפשר לינק .. וגם מקור הורדה ללינוקס תודה....

• 3 תגובות
    • 997 צפיות
  22. היי, יש לי מחשב נייד בבית בלי כונן, רציתי לדעת האם אפשר להפעיל אובונטו דרך הDOK (גם את הLIVE CD וגם אם אפשר להתקין דרך הDOK)??? אם אי אפשר אשמח לעוד דרכים (אם קיימות) להפעיל את אובונטו במחשב בלי כונן... תודה.

• 2 תגובות
    • 997 צפיות
  23. Started by The-Q,

הורדתי לי KOPETE, הייתי מאושר. התקנתי, פתחתי. אני מסוגל לכתוב הודעות בעברית, אך לא מסוגל לקרוא הודעות בעברית, לראות שמות של אנשים בעברית (מה שלא ממש מפריע לי את האמת). למישהו יש דרך לסדר את הבעיה או שיש חלופה?

• 0 תגובות
    • 997 צפיות
  24. Started by OmerS,

Hello, I gust wanted to know if anyone have already installed RedHat 9 and knows if the new version of GNOME supplied with it supports Hebrew. Thank you in advance, Omer. BTW: I'm using English cause I'm surfing in an internet cafe in France, sorry about that.

• 2 תגובות
    • 996 צפיות
  25. שלום לחברי הפורום. רציתי לשאול האם ניתן להתקין עברית במחשבי הטאבלט של נוקיה שמבוססים על מערכת ההפעלה לינוקס.? מדובר בנוקיה 770 / N800. תודה.

דיונים חדשים בפורומים