לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לאחר המלצות ממספר אנשים החלטתי ללכת ללמוד את מערכת הלינוקס המליצו לי ללמוד את הקורס "מהנדס מערכת לינוקס" בגון ברייס אני אישית אין לי נסיון עם לינוקס ורצתי לבקש את דעתכם על קורס ואם אתם ממליצים על קורס אחר (הלמידה היא למטרת עבודה) תודה תיאור הקורס http://www.johnbryce.co.il/internetcatalog/CourseSylabus.aspx?InternetDomainID=1&SearchBy=domain&CourseNumber=836&CompanyID=1&OldFileName=CourseDetails.aspx
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מה שצריך לעשות, זה לגרום למערכת הפעלה Windows XP, לרוץ על המקים החדשים אשר מבוססים על מעבדי אינטל. קחו בחשבון שהמקטלים החדשים עובדים על EFI, ולא על BIOS, בהצלחה! http://winxponmac.com/The%20Contest.html
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
1.איזה לינוקס יתאים לי? (אני לא מבין ואף פעם לא עבדתי או התקנתי לינוקס) 2. יש לי מודם ה ALE 070 וראיתי שלמישהו ורציתי לדעת אם הוא יזהה אותו (זה מודם USB) אם צריך להתקין דרייבר מסויים? 3. אם יש מדריכים שיכולים לעזור לי לעבוד עם הלינוקס המתאים ביותר עם בבקשה אפשר להביא לי אותם(מומלץ עם אפשר בעברית אבל אין לי בעיה עם אנגלית)
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יכול להיות שיש לכם כבר רדיו , לאלו שלא הנה לכם רדיו כחול לבן http://sourceforge.net/project/downloading.php?group_id=157327&use_mirror=kent&filename=il-net-radio-0.2.tar.gz&9384545 הוראות : 1.תורידו את הקובץ 2.extract 3.תפעילו את הקובץ il net radio 02sh 4. תבחרו תחנה וזהו תהנו
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
בטיקאסט 113 שני נושאים ראשיים, הראשון, הרי אי אפשר להתעלם מזה, השקת נמר השלג שארעה יום אחרי הקלטת תוכנית זאת. כמה סקירות קצרות ונקודות חשובות בקשר לזה. הנושא העיקרי השני היה תגובותיכם הרבות במיילים, בפורומים ודרך טוויטר שהגיעו אחרי תוכנית 112. ניסינו להתיחס לכמה שיותר מהן במשך התוכנית. בין לבין התעמקנו בשאר החדשות מהעולם הטכנולוגי ואפילו הספקנו לענות לכמה מהשאלות שהגיעו דרך טוויטר. כנסו לאתר הטיקאסט http://www.tcast.co.il ודרכו תוכלו להגיע לשאונוטס המועלים מדי שבוע על יד פיטר לוי, לפורום ולספר האורחים החדש של הטיקאסט, הכל באתר. כתמיד, עיקבו אחרי הטיקאסט בטוויטר http://www.twitter.com/tcast ושלחו הערותיכם ושאלותכם, אנחנו נתיחס אליהם במשדר הבא. אם בא לכם סתם לשלוח מייל אני …
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם ... בזמן האחרון התחלתי להרגיש שדי מיצתי את WINXP שאין לי את כל החופש שאני רוצה במערכת הפעלה ושאני רוצה לפחות לנסות עוד פיתרון ולראות איך זה... לפני שאני מתקין רציתי לברר כמה דברים. 1. אני עדיין מתלבט בעניין חבילה אני נוטה לכיוון האובנטו אבל עדיין לא החלטתי סופית, ממספר אנשים שמעתי שדווקא פדאורה טובה גם למתחילים.. בעיקרון הדרישות שלי מהחבילה הן הבאות - ממשק גרפי חמוד לא צריך את העיצוב הכי מדהים אבל אני גם לא רוצה לשבת כל היום מול הטרמינל... חשוב לי גם מערכת לא כבדה מידי וכמובן שתיהיה נוחה למשתמש מתחיל בלינוקס אך למרות זאת משתמש שרוצה לדעת מה קורה לו במחשב ורוצה שליטה על הדברים שלו וגם מעוניין לשחק קצת עם הטרמינל וללמוד מה בדיוק קורה שמה בלינוקס ןגם מערכת יצי…
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, החלטתי להיות חכם ולעבור ללינוקס! הורדתי mandriva ONE כהתחלה, התקנתי , הגדרתי את המחיצות ואפשר להגיד - יש לי לינוקס. אבל, אינטרנט שם אין לי. אחרי שביקשתי עזרה בפורומים שונים , לא ממש עזרו לי. ואני ממש חייב אינטרנט 24 \ 7. אז בלית ברירה נשארתי עם ווינדוס XP. עכשיו חזר לי החשק לעבור ללינוקס סופית אז החלטתי שבכמה ימים הקרובים אני עושה הכללל (חוץ מלעבור לספקית אחרת וחוץ מלקרוא לטכנאי ולהחליף מודם) כדי שיהיה לי לינוקס עם אינטרנט. ברשת יש 2 מחשבים. המחשב שלי מחובר ל"מלבן קטן": שם המודל: DRUC-U2 שם המוצר: 802.11g USB 2.0 Adapter המחשב השני מחובר לראוטר: HomePortal 1800HW 2WIRE תודה רבה על כל עזרה אפשרית :]
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
החלטתי לנסות את ההפצה הנ"ל arch נראה לי dont panic בקיצור סיימתי את התקנת הבסיס אבל מה הלאה? מה לעשות מפה איך אני מתקין xorg איך אני מתקין את הגנום שתיהיה לי סביבת עבודה גראפית הכי חשוב אני מוכן לדבר עם מישהו בטלפון שיהיה יותר נוח םאם תרצו תרשמו ואני אביא לכם בפרטי אם לא תגידו לי לפחות מה לעשות איזה פקודות להריץ וכו'...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום לכולם. יש לי מחשב ישן שהוא לא בשימוש. המפרט: מעבד פנטיום 3 - 800 MHz. כרטיס לסקרנים - nvidia geforce 2 gts, זיכרון - 350 MB RAM ודיסק קשיח בנפח 25 GB. אני מעונין להתקין עליו שרת לינקוס לאיחסון אתרים. האם המחשב הנ"ל יכול להריץ שרת לינקוס בצורה אפקטיבית? אם כן, אשמח אם תעזרו לי איך לעשות שרת לינקוס. אין לי כל כך נסיון עם שרתי לינקוס. את אופן ההתקנה של השרת אני יודע להתקין אבל מהם השלבים אחרי זה, לאן להיכנס? מה להגדיר בכדי לאחסן אתר ואיפה מגידירים בדיוק את כל ההגדרות של ה DOMAIN וכו'. לצורך הענין אני יתקין את שרת הלינקוס של הפצת ubuntu server. אשמח להסבר מפורט איך אני עושה זאת. אני מחובר לאינטרנט באמצעות נתב משלוב מודם של בזק. אגב, אני צריך להרכיב על המחשב כרטיס רשת ול…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בתור משתמש windows אני מכיר את כל יתרונותיו וחסרונותיו. לינוקס קצת חדש בשבילי ומה שאני בסה"כ מנסה לעשות הוא להתקין אותו על ה ps3! אחרי שעברתי על כל מדריך שקיים באתרים בארץ ובחו"ל ואחרי שהקשבתי לכל עצה שקיבלתי שם, עדין אי אפשר להתקין את הלינוקס על הסוני 3! אלה השלבים שכבר ביצעתי (לפי כל מדריך באנטרנט אחד לאחד!) אחרי שאני כבר פירמטתי את הסוני וחילקתי אותו ל-2 מחיצות התקנתי את ה boot loader והגדרתי את ה other os להיות ה boot, אני מפעיל את הקונסולה מחדש ואז אני מגיע לשורה שנראית כמו dos אני רושם שם install או install fccda (תלוי איזה גירסא אני מתקין, אני מנסה להתקין 2 גירסאות שונות של לינוקס כי חשבתי שאחת מהם לא טובה או שהקובץ שהורדתי פגום מה שהסתבר כלא נכון) ואז מקבל את השור…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הפייר פוקס דפוק לא עובד במלא אתרים http://www.one.co.il/Msites/99/first.aspx?id=595 למשל זה רדיו ONE עם IE זה עובד. ויש עוד מלא אתרים שה FF פשוט לא עובד .
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
שלום חברים.. יש לי מחשב כזה: mac g 4 os 9 אני לא מבין במקינטוש כלום... (המחשב של אבא שלי) ואני לא מצליח לפתוח את הoutlook 5 הוא רושם לי error 4359... וזה ממש חשוב ודחוף אז תענו לי בבקשה... תודה מראש..
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
כשאני פותח את התפריטים בחלק העליון של המסך ב hwzone.co.il הם 'מתחת' לפרסומת ה flash, האם זה רק אצלי או אצל כולם ? אני יודע שב windows זה לא קורה. ואיך ניתן בכל זאת לפתור את זה ? הבעיה חוזרת על עצמה גם בשימוש בדפדפנים שונים כמו Firefox ו Epiphany אני משתמש ב Ubuntu 6.10 http://img217.imageshack.us/img217/8946/flashproblemfh6.jpg
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מצליח לשתף תיקיה באובונטו שנמצאת על כונן NTFS, ויכול לגשת אל התיקיה הזאת בלי שום בעיה דרך המחשב השני שלי עם XP באמצעות רשת אלחוטית. ברגע שאני מפעיל מחדש את המחשב עם אובנטו, ואני נכנס בחזרה לאובונטו, כל התיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS מבוטלות, כאילו לא עשיתי להם SHARE, למרות שעשיתי להם לפני ההפעלה מחדש והכל עבד כמו שצריך. איכשהו זה מתאפס לי בהפעלה מחדש ואז אני צריך להגדיר מחדש את השיתוף לאותן תיקיות. האיפוס הזה לא קורה על תיקיות משותפות במחיצה של אובונטו EXT3, אלה רק בתיקיות ששיתפתי בכונן ה NTFS. נראה לי שזה קורה בגלל שכשנכנסים לאובונטו אז קודם כל הוא מריץ את SAMBA, ורק אחרי זה עושה MOUNT לגונן NTFS, ואז בזמן העלייה של SAMBA הוא לא מזהה את השיתוף שעשיתי בגלל ש…
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך לדעת איך אני מתקין על מערכת הפעלה כזאת שרת FTP שיתמוך בגישת FXP כמובן שיש את ה FTP המובנה אבל הוא לא תומך בכזה דבר .. אני יודע שקיימות תוכנות שונות אבל די הסתבכתי עם זה כי אני ממש חדש במערכת הזאת... תודה לכל העוזרים מראש
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין וינדאוס 7 על ה MACBOOK AIR 2009 שיש לי ויש לי כמה בעיות שמפריעות: כרגע במחשב מותקנת MAC OSX ובנוסף WINDOWS XP דרך BOOTCAMP. המערכת הפעלה של ה MAC לא עולה בכלל (נשאר תקוע על המסך של לפני העלייה עם הלוגו של אפל). הוינדאוס XP עובד אך ממש לאט. אני רוצה למחוק את הכל ולהתקין WINDOWS 7, האם יש אפשרות כזאת ?
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
היי היום ניסיתי להגדיר חיבור לאינטרנט בUBUNTU ולא ממש הצלחתי. מחובר דרך כבלים (ברק 013). אני משתמש במדריך הזה - http://l3ech.net/cables_linux_l2tp.php?reverse=on . נתקעתי בחלק הראשון שם, לפי המדריך הורדתי את הrp-l2tp client מhttp://sourceforge.net/projects/rp-l2tp/ וניסיתי להתקין. עכשיו החלק הבעייתי - כשאני גולש לתיקייה אליה עשיתי EXTRACT וכותב configure/ הterminal אומר - Error:C compiler cannot create executables. ניסיתי לקמפל קובץ c פשוט(hello world) וגם הוא מסרב לעבוד(כותב שהוא לא יודע מה זה include<stdio.h># ) למישהו יש רעיון? OS: ubuntu 7.04 MODEM : motorola surfboard 4200
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום לכם אני מחפש בטירוף virtual audio cable ללינוקס אם יש תוכנה חילופית השמח מאוד לשמוע עליה. מה שהתוכנה עושה היא מוסיפה למחשב דיבר של כרטיס קול (מין מיקסר כזה) ואיתה אתה יכול לשדר מ ה WINAMP לקו של התוכנה ומהקן לשדר מוסיקה לכל תוכנה של אודיו
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
אני מניח שכל מי שעובד על מק נתקל פעם בתוכנה הזאת. משום מה היא נתקעת כל הזמן וזה הופך את הכניסה לעזרה של תוכנות לכמעט בלתי אפשרית. רציתי לשאול אם מישהו מכיר דרך לבטל אותה, את ה-Help Viewer ולצפות ב-Help של תוכנות שונות בעזרת הדפדפן או ה-text edit. בתודה מראש, איל
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
באולפן הקלטות שאני עובד בו יש Pro-Tools 5 על מחשב Power-Mac G4 עם מעבד 400Mhz ומערכת הפעלה 9.04, שבאופן כללי מתפקד מצויין. הוא כולל דיסק קשיח חיצוני מבוסס סקאזי וצורב CD חיצוני מבוסס FireWire מדגם YAMAHA 16-10-40 CRW 2100IX שעבד מצויין עד היום עם Toast 4. לאחרונה רצינו להרחיב את נפח האיחסון של המחשב ורכשנו דיסק קשיח חיצוני נוסף מבוסס FireWire, אך המחשב לא זיהה אותו. כשהזמנו טכנאי מקינטוש לתקן את הבעיה, הוא עידכן את הרחבות ה-FireWire של המחשב, וכעת המחשב עובד עם הדיסק הקשיח החדש בצורה חלקה, אבל... הוא חדל לזהות את צורב הדיסקים, שלהזכירכם - גם הוא מחובר דרך FireWire. כיצרנו קשר שוב עם הטכנאי הנ"ל, הוא היה עובד עצות וטען שכדי שהמחשב יחזור לזהות את הצורב, צריך להחזיר את ההרחב…
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-