לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
התקנתי מנדריק 10 הכל נפלא ונהדר ואני שמח רק שיש בעיה קטנה אחת..... או שניים..... אני לא יודע איך להיתחבר לאינטרנט (יש לי מודם DSL של בזק בינלאומי) ולא יודע איך לעזעזל מתקינים תוכנות או תכנים ישבתי כמה שעות ואני לא מצליח להתקין כלום. יש לי תוכנה שנקראת BSplayer שאני מנסה להתקין. בוינדוס הסיומת היא EXE ומה הסיומת בלינוק? עם השאלה שלי קצת טיפשית אני מיצטער אני פשוט חדש בלינוקס ואני לא יודע איך לישאול נכון. תודה לחברים העוזרים
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי בבית רשת של שלושה מחשבים שמחוברים ברשת אלחוטית כאשר המוקד של הרשת מתחבר לראוטר (הראוטר הוא לא אלחוטי) , אחרי שהתקנתי את המנדרייק ניסיתי להתחבר לרשת אבל התגובה היחידה שקיבלתי היתה שהכרטיס רשת משדר (לפחות ככה כתוב ב VIEW CONNECTIONS) אבל לא מקבל כלום , בנוסף ראיתי במחשב אחר (עם ווינדוס) שנפתח עוד שידור של רשת אלחוטית תחת שם אחר אז ניסיתי להגדיר את הרשת בלינוקס תחת השם של הרשת בווינדוס אבל גם זה לא עזר ואני עדיין לא מצליח להתחבר לרשת. יש רעיונות ?? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי היום פדורה 3 ביחד עם הווינדוז... אני רוצה להתקין פונטים חדשים... אני יכול פשוט להעביר את הפונטים מווינדוז?!?!?... יפעל?!?!... כי אני ראיתי פה שכן... http://www.penguin.org.il/wiki/index.php?title=%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%AA חוץ מזה, אני בכלל לא מצליח לגשת לכונן של ווינדוז... הוא מוגדר כfat32... זה אפשרי בכלל?!?!?... ואם אי-אפשר להכנס לכוננים של ווינדוז, אבל אפשר להשתמש בפונטים של ווינדוז, אז פשוט להעביר בדיסקט?!?... =P בתודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה יש לי פנטיום 1 200 מגה הרץ זיכרון 32 בתקן SIMM אני רוצה להתקין עליו מערכת של שרת כדי להפוך אותו למרכז של כל התקשורת אצלי בבית חשבתי להתקין w2k אבל זה לא יעלה שמה ואני לא רוצה להקריב למטרה הזאתי מחשב קצת יותר מתקדם אז הגעתי למסקנה שלינוקס הכי טוב יש המלצות גרסאות וכו' תודה מראש נ"ב אני שונא את NT 4 אז אין טעם להציע זאת
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום כולם כנראה אני יתקין לינוקס בקרוב על מחשב ישן על מנת ללמוד קצת חבר שלי המליץ לי על phlak האם מישהו מכיר , שמע,, חושב עליה משהו מוזמן לכתוב פה www.phlak.org
-
- 4 תגובות
- 875 צפיות
-
-
שלום חברים.. יש לי מחשב כזה: mac g 4 os 9 אני לא מבין במקינטוש כלום... (המחשב של אבא שלי) ואני לא מצליח לפתוח את הoutlook 5 הוא רושם לי error 4359... וזה ממש חשוב ודחוף אז תענו לי בבקשה... תודה מראש..
-
- 2 תגובות
- 966 צפיות
-
-
-
שלום, יש לי הארד דיסק אחד ואני מעוניין להתקין לינוקס (כמובן שיש עליו גם ווינדוס), הבנתי שאני צריך לפצל מחיצות בשביל זה אבל זה יכול להיות קטלני מדי, האם זה אפשרי בלי להרוס שום דבר שקיים על המחשב שלי, ואיך? כמה ג'יגה יספיקו ללינוקס? ומאיפה אפשר להוריד את גרסת fedora ? האם יש מדריך טוב (בעברית) להתקנה? מצטער שאני שואל הרבה שאלות, ועל הבורות שלי, אני פשוט ממש חדש בנושא. תודה רבה ושבת שלום!
-
- 1 תגובה
- 846 צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי לינוקס מנדרייק 10 בשעה טובה ומצלחת בפעם הראשונה ועכשיו מה שחסר לי זה להתחבר לאינטרנט אבל למרות כל נסייונותי להשיג מדריך טוב לגרסה זאת עלו בתוהו לכן אם מישהו יכול לתת או להפנות אותי למדריך טוב אני אודה לו מאוד תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני חושב שהכותרת דיי מסבירה את עצמה, איזה פונטים בחרתם לעברית בפיירפוקס שלכם.?
-
- 2 תגובות
- 889 צפיות
-
-
שלום כולם כנראה אני הולך להתקיין לינקוס עכשיו אני בקשוי יודע מה זה r00t קיצר i fucking newbe בליונקס אני רוצה ללמוד ולהבין והכול קיצר יש לי 2 התלבטיות בין phlak שהיא הפצה לאבטחת מידע www.phlak.org שבחיים לא השתמשתי בה אבל היא נראית טוב , מה אתם חושבים עלייה , למישהו היה איתה נסיון ? והשנייה מנרדריק כנראה או משהו אחר ששמעתי שמאוד קל והכול מה אתם חושבים ?
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היני משתמש וותיק לכל מה שקשור למחשבים, גם עבדתי בחנות למחשבים בתור טכנאי, אך עדיין לא משך אותי כל כך להשתמש בלינוקס. ניסיתי כמה פעמים, אבל זה לא היה זה וגם לא היה לי את הזמן להעמיק. לאחרונה שמעתי לגבי ניסיונות להוציא ללינוקס כמה שיותר גרסאות של דסקטופ שהיו למשתמש "ביתי", ובמיוחד שמעתי על Xandros 3 ועל ה XFM הייחודי שלה, ועל התמיכה בתוכנות שנכתבו במקור לחלונות ללא שימוש ב ווינ, נראה לי שכך זה נקרא בכל אופן אני כרגע סטודנט וקניתי מחשב נייד דותן 1.6, וברצוני להשתמש בו עם LINUX ולא עם חלונות כי ממש אין לי זמן לשבת כמעט חצי שעה/שעה ביום להריץ תוכנות סריקה של SPYWARE וכולי וגם לדאוג לבעיות אבטחה. מכיוון שאני יודע שLINUX יותר בטוחה ברצוני להשתמש בה בתור מערכת ההפעלה שלי בני…
-
- 2 תגובות
- 935 צפיות
-
-
האם מחשב מק \ אפל מסוגל להריץ וינדוס ללא! כל תוכנות עזר \ מודים או כל השטויות ? הכוונה למחשב שיצא מהמפעל ואיך שהוא הגיע ניסו להכניסדיסק של וינדוס (מקורי) האם הם הצליחו?
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
יצאה גירסא מלאה להתקנה מ DVD (קובץ של 2.2 גיגה בערך..) לא LIVE ולא FTP! העניין הוא שהם לא שיחררו וכנראה גם לא מתכוונים לשחרר גירסאת דיסקים (אני ממש לא מבין למה, זה אידיוטי אם תשאלו אותי..) מישהו הצליח לקמבן את הקובץ DVD או את ההתקנות של ה FTP לגירסאת דיסקים? אני ממש חם על ה SUSE הזהה!! תודה (:
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני מוריד כרגע את גרסת ההפצה Knoppix, מכאן: http://www.linuxiso.org/distro.php?distro=44 לפי מה שהבנתי אני צורב את הקובץ כמו כל image מסוג ISO, עם תוכנה קונבנציונלית לחלוטין. לאחר מכן, אני מבצע BOOT מהכונן האופטי. רשום בלינק שנתתי, כי יש שם כ-2GB מידע אשר נפרקים מה-CD בעת ה-BOOT, אבל השאלה היא לאן?! הרי זו גרסה שאמורה להעלות את מערכת ההפעלה on-the-fly, ללא שום העתקת חומר לדיסק הקשיח... האם אני צודק, או שמא כן יש העתקה והיא זמנית בלבד, כמו מעין קובץ swap? האם אדרש להקדיש מחיצה כלשהי לגרסה הזו, מאחר ומבנה ספריית הקבצים הוא NTFS שלא תואם את מערך הקבצים ב-Linux? תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
גירסאת הPRO של 9.2 שוחררה לפני (בערך) כחודש, ועדיין אין שום סימן לגירסאת ה personal, האם ידוע לכם משהו בנוגע לזה? פשוט יהיה לי חבל להתקין את כל החבילה של הPRO , או לחילופין להתקין את ה personal 9.1, במידה ובזמן הקרוב צפוי לצאת ה personal 9.2...
-
- 1 תגובה
- 767 צפיות
-
-
בעבד עבדתי קצת ב RH 7-7.3 ועוד יותר קצת במנדריק. פה ושם יוצא לי לעבוד על לינוקס בהפצה הזאת שמפעילים מה CD. את הבסיס יש לי. אני עכשיו עושה לי רשת מחשבים בחדר כשיש לי שלוש מחשבים מחוברים. אחד מהם אני רוצה להתקין עליו לינוקס כדי ללמוד קצת ולהשתפשף עוד.. אני מתלבט בין RH (ואיזה גירסא מבינהם) לבין מנדריק האחרונה (שיש עברית מלאה) אני רוצה קודם כל שיהיה נוח לעשות את הרשת ולא מסובך, ושיהיה קל ללמוד ממנה בלי להרוס אותה כל פעם מחדש. מעבר לזה שהמחשב מיועד לשמור מידע וגלישה ב IRC+ICQ. על המחשב השלישי שהוא ישן מאוד (פנטיום שלוש) אני מתקין FREEBSD נטו כדי ללמוד, להרוס ושוב ללמוד איזה הפצה ללכת על המחשב השני ? ומה אתם אומרים בכלליות על מה שאני רוצה לעשות ? אני יצליח ללמוד ככה…
-
- 6 תגובות
- 913 צפיות
-
-
התקנתי תמנדרייק 10.1 עכשיו איך אני מתקין תאינטרנט? אני לא מבין הביאו לי מדריך ועוד כמה שצריך להגדיר כל מיני דברים ואני לא מבין מה בדיוק , מישהו יכול בבקשה לעזור לי בצורה מפורטת להתקין את הדרייבר? תודה..
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מזהה דרייבר, ונותן מיקום? יש לי כ. קול מובנה בלוח ChainTech ZNF3-250 הכרטיס הוא של VIA מדגם Envy24 24bit/8ch בבוט של המערכת הוא מזהה את כרטיס הקול, ואפילו מקצה מיקום לדרייבר, אולם לא מתקין אותו בסופו של דבר. כמו כן הוא לא מזהה את הכרטיס מסך שלי(x800). אני משתמש בגרסאה החדשה(08/12/04) של נופיקס.
-
- 3 תגובות
- 874 צפיות
-
-
היי אז ככה התקנתי מינדיירק 10.1 והכל סבבה!. ואז התחלתי להתעסק עם כל הקשור לחיבור לאינטרנט, יש לי ראוטר שמתחבר למודם אלקטל ומשם כמובן למחשב . אז הצלחתי להכנס לראוטר וליצור חיבור לאינטרנט ואני רואה שהמודם מחובר לאינטרנט אבל המחשב לא מתחבר למודם!!. ואני יודע מה הבעיה אבל אני לא יודע איך לסדר אותה הבעיה היא שהמחשב נותן לעצמו איי פי 192.168.1.101 באופן אוט' בפרוטוקל DHCP אז השאלה שלי איך אני הופך את קבלת האיי פי לאוט' או אפילו לשנות אותו ידניתי למשהו כמו192.168.1.99 אבל עדיף אטו' תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
לפי מה שהבנתי קובץ עם סיומת DMG זה קובץ של MAC, לאחרונה הורדתי קובץ כזה באינטרנט ונורא חשוב לי לצרוב אותו על דיסק השאלה שלי איך ניתן להמיר ב windows XP את הקובץ הזה לסיומת ISO תודה מראש גל.
-
- 5 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
היי, אחרי אכזבה לא קשה המיוחד, אבל די מרגיזה מה-64 ביט של XP, החלטתי לנסות את לינוקס בנוסף ל-2000 שאני משתמש בו היום. מכיוון שמהמעט שהצלחתי להבין בינתיים על לינוקס, ראיתי שיש המווון גרסאות, השאלה היא בעיקר איזו גרסא תתאים למעבד שלי, ותהיה פשוטה לתפעול
-
- 27 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
ftp://ftp.uasw.edu/pub/os/linux/mandrakelinux ftp://sunsite.informatik.rwth-aachen.de/pub/Linux/mandrake ftp://mirror.cs.wisc.edu/pub/mirrors/linux/Mandrakelinux ftp://raven.cslab.vt.edu/pub/linux/mandrakelinux ftp://mirrors.secsup.org/pub/linux/mandrake/Mandrakelinux ftp://sunsite.mff.cuni.cz/OS/Linux/Dist/Mandrake/mandrake ftp://ftp.fsn.hu/pub/linux/distributions/mandrake ftp://ftp.ps.pl/mirrors/Mandrakelinux ftp://ftp.rediris.es/pub/linux/distributions/mandrakelinux ftp://ftp.cica.es/pub/Linux/Mandrakelinux ftp://mirror.aca.oakland.edu/pub/linux/mandrakelinux ftp://ftp3.mandrake.sk/mirrors/Mandrakelinux ftp://ftp.chg.ru/pub/Linux/Mandrakelinux ftp://ftp.u-strasbg.fr/pu…
-
- 2 תגובות
- 787 צפיות
-
-
לפני כמה ימים נדפק לי ההארד דיסק ובנתיים אני צריך מערכת הפעלה חלופית שעולה ישר מה CD ואינה צריכה הארד דיסק ניסית כבר את BART PE והיא לא ממש עזרה לי אז האם יש עוד מערכות הפעלה (לא משנה מאיזה סוג) שלא צריכות הארד דיסק כדי לפעול תודה לכל מי שיעזור
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מערכות שעולות ישירות מהדיסק (live CD) רשימה ענקית יחסית... תהנו... http://www.frozentech.com/content/livecd.php?sort=&showonly=
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-