לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
יש לי ויכוח עם חבר שלי הוא טוען שהפקודה del בדוס מוחקת את הקובץ לצמיתות אני טוען ויודע שהפקודה רק משנה את התו הראשון איך אני יכול להוכיח לו שהוא טועה
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://www.apple.com/macosx אם מלמעלה ל200 תוספות חדשות כמו spotlight מנוע חיפוש סופר מהיר אם יכולות לחפש בemail calender docs ועוד הדפדפן החדש ספארי אם יכולות rss וגם גירסה חדשה לquicktime אם תמיכה בסטנדרת החדש h.264
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להרכיב מחשב - ישן - עבור לינוקס red hat מהם הדרישות המומלצות עבור כזה מחשב... לא משהוא רציני...לעבודה סבירה?
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני רושם startx ומקבל הודעת error ארוכה שמסתכמת ב fatal error cant find screen או משהו דומה וב error 104 איך אני מגדיר מסך?? (samsung syncmaster 753df) זאת פעם ראשונה שאני מתקין לינוקס ואין לי מושג איך עובדים בשורת פקודה שם
-
- 0 תגובות
- 828 צפיות
-
-
מה ההבדל בין הפורמטים השונים של מחיצות של לינוקס (Linux Ext2, Linux Ext3, Linux ReiserFP, Linux Swap)? האם ניתן להתקין לינוקס רק על מחיצה ייעודית ללינוקס ש-Windows לא יכול לקרוא, או שניתן להתקין לינוקס גם על מחיצות שמפורמטות ב-FAT32 ו-NTFS?
-
- 20 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
קזית 2.1 היא גירסה עברית של KNOPPIX 3.6, לא? למה אני לא רואה שמות של קבצים ותקיות בעברית? איך אפשר לראות וליצור קבצים ותקיות בעברית בקזית, או לצורך העניין ב-KNOPPIX? קזית ו-KNOPPIX לא מאפשרים להעתיק קבצים ותקיות עם שמות בעברית. KNOPPIX מזהה קבצים ותקיות עם שמות בעברית כ-????????, ולא יכול להעתיק אותם.
-
- 2 תגובות
- 847 צפיות
-
-
איך אפשר לכתוב על כוננים בלינוקס כינרת גירסה 0.7.3? ניסיתי לשנות את ההרשאות של הקריאה/כתיבה במאפיינים של הכונן, אבל קיבלתי הודעת שגיאה: "שינוי מאפייני קבצים אינו נתמך עם הפרוטוקול devices".
-
- 0 תגובות
- 798 צפיות
-
-
ברצוני להתקין גרסת לינוקס כלשהי כדי להתרשם וכדי לגוון. אין לי שמץ של מושג בסביבת הלינוקס אז אם אפשר הסבר קליל למה הוא במיוחד טוב ואיזו גרסא הכי טובה להתקנה. יש לי עוד כמה שאלות... לינוקס זה חינם?, זאת אומרת ניתן להתקין את זה ללא שום בעית קראק או סידיקי? בכל זאת, אני רוצה להישאר עם הווינדוס ליתר ביטחון. אני יכול להתקין את הלינוקס על כונן אחר ואז בהפעלת המחשב הוא יפתח לי תפריט בלי שום בעיה? אממ אני קצת חדש כאן (נרשמתי מזמן אבל החלטתי לעבור לכאן מפורום אחר רק אתמול), אז אם במקרה עברתי על חוק/חוקים שלא ידוע/ידועים לי, תבינו שזו הסיבה. החוקים כאן קצת שונים מהפורומים האחרים(לפחות ככה אני רואה את זה...) אז אני אצטרך להתרגל. תודה לעוזרים!
-
- 7 תגובות
- 909 צפיות
-
-
היי טוב אז אני משתמש ב MANDRAKE 10.1 עם KDE בכל אופן התקנתי את FIREFOX הכל היה סבבה (פחות או יותר אבל זה כבר בעיות בFIREFOX) עכשיו כל ספריה שאני פותח חוץ מ HOME נפתחת לי ב FIREFOX בתור עמוד HTML ממש ממש ממש מציק מישהו יוכל לעזור לי בבקשה?
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
שלום כולם הורדתי אתמול מהאתר של מנדרייק את כול 3 הדיסקים הבסיסים להתקנת המנדרייק עם סביבהת עבודה קיצר בהתקנה היתי צריך לסמן איזה דיסקים יש ברשותי היה 1 2 ו3 וגם 4 של kde 3.3 אותו לא סימנתי כי לא היה לי דיסק שכזה יש לי רק 3 דיסקים קיצר הכול בסדר עד לקטע של בחירת החבילות )תחנת עבודה תחנת משחקים וככה) קיצר בחרתי תדברים שלי ובחרתי kde ואז הוא עושה לי שגיאה ! base system packege dont selceted אז הלכתי אחרונה ובחרתי גנום וגם הוא עשה לי את זה בחרתי את שניהם וגם עשה לי את זה קיצר התחלתי הכול מהתחלה ובחרתי תדיסק הרביעי ובחרתי ב kde הגעתי לשלב של בחירת החבליות ואז הוא עושה לי מחפש חבילות חדשות משהו כזה ולאחר שעה הוא חזר שוב לחלון של בחרית החבילות קיצר שוב בחרתי ושוב ככה מה לעש…
-
- 2 תגובות
- 745 צפיות
-
-
שלום לכם אנשי לינוקס חביבים התקנתי אתמול את מערכת הלינוקס הראשונה שלי בכל אופן עוד לפני שהתקנתי חילקתי בווינדוס את אחד הארד דיסקים שלי לשני מחיצות של 5GB EXT 3 ומחיצה אחת של SWAP 2 GB טוב עכשיו רק עניין אותי אם יש משהו דומה ל"המחשב שלי" הוא שאני חייב לשים אייקונים נפרדים על השולחן עבודה? ולשאלה יותר חשובה יש ספריות ( / ) שאין לי גישה לכתוב בהם , כאילו שאין לי מספיק הרשעות וגם שרציתי להתקין DRIVER לNVIDIA הוא כותב לי משהו על זה שאין גישה ל ROOT אז חשבתי לעצמי שאולי זה בגלל שה USER שלי לא ADMIN עזרתכם בקשה! נ.ב אם יש שגיאות כתיב אז אני לא רואה כי עדיין לא התקנתי פונטים נורמליים.......
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם ל-KNOPPIX יש כלי המאפשר שליטה על מחשב אחר שמותקנת בו מערכת ההפעלה Windows XP Professional SP2? אני מחפש כלי במתכונת של NetBus או Back Orifice, אבל לשימוש פרטי עם שם משתמש וססמה שלא יפגע במחשב. יש לי ברשת מקומית מחשב עם Windows XP, ואני מעוניין לשלוט בו באמצעות מחשב אחר ברשת המקומית עם KNOPPIX. אני רוצה כלי שיאפשר לי לבצע פעולות שונות כמו העתקת קבצים מבלי לשתף תיקיות, מעין Client/Server. במידה ול-KNOPPIX אין כלי מתאים, אז האם קיים Distribution אחר של Linux שמאפשר לבצע זאת?
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אפל לא מספקת מארזים ריקים של המחשבים שלה. ובארצות הברית מי שרוצה מארזים ריקים מחפש אותם אצל חנויות קטנות שמוכרות מחשבי מקינטוש ומוכנות לעבור על ההסכם שלהן תמורת שוחד צנוע. למישהו יש רעיון איפה אוכל להשיג את המארזים המיוחדים בארץ?
-
- 13 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
בהפצות מסויימות של לינוקס יש מספר גירסאות של קובץ ISO שניתנות להורדה (i586 ,i386 ו-amd64). מה ההבדל בין הגירסאות האלה? אני מניח ש-amd64 מיועד למעבדי AMD ו-Intel שתמכים ב-64bit. אבל, לאיזה מעבדים מיועדים הגירסאות i386 ו-i586?
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
השגתי את מערכת ההפעלה (יד-שנייה במחיר מאוד זול) והתקנתי אותה. רק עכשיו איך אני מתקין בה את האינטרנט? ואיך אני מתנתק מהאינטרנט אחרי שאני רוצה לכבות את המחשב? פרטים: כרטיס רשת מובנה על לוח אם ABIT NF7. מודם TERAYON TJ715X ספק: אינטרנט זהב, 1.5MB/16KB תשתית: כבלים, חייגן. IP לא קבוע.
-
- 3 תגובות
- 866 צפיות
-
-
מה יותר טוב לינוקס הוא יוניקס ומערכות הפעלה אחרוות? שהיה גם קל כיף יפה מהיר לשימוש משהו שדומה ל Windows Xp Proffesional אולי יש לחים מה שהוא להמליץ לי על מארחית הפלה אחרת שאני לא מכיר שלא עושה בעיות ומהירה..הוא כול דבר אני ישמח לשמוע...
-
- 4 תגובות
- 918 צפיות
-
-
יש אפשרות להתקין לינוקס ב VMWARE או תוכנה דומה ? אני זוכר שיש עוד תוכנה דומה של VMWARE אבל אני לא זוכר איך קוראים לה אבל זה לא עקרוני , השאלה אם ניתן להתקין אותה בצורה כזו?
-
- 0 תגובות
- 821 צפיות
-
-
אני מתאר לעצמי שזו השאלה הכי נפוצה אבל חיפשתי ולא מצאתי תשובות. יש לי PC ואני שוקל להחליף ל-mac אבל רציתי לברר מספר דברים: 1. אני משתמש במחשב שלי בעיקר לאינטרנט, הורדת סרטים וצפייה בהם בטלויזייה, אימיילים ו-office. האם ה-mac יענה לי על צרכים אלה, כולל תמיכה בעברית שהבנתי מהתכתובת באתר שהיא בעייתית. 2. אין לי יכולת לכמת יכולות של ה-mac מול ה-PC ע"מ להשוות בין יחס עלות תועלת. האם מישהו יכול לעזור לי בהתלבטות? 3. יש בעיות להתחבר לאינטרנט המהיר הקיים שיש לי (ADSL של בזק)?
-
- 10 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
מי מכיר את זה? http://overclockix.octeams.com/ העם מישהו כבר עבד איתו? איך זה בדיוק עובד?
-
- 0 תגובות
- 946 צפיות
-
-
ניסיתי את השאלה בפורום רשתות ואף אחד לא הצליח לעזור לי... אני מקווה שפה אצליח... יש לי רשת עם מערכות הפעלה WIN98 ועמדה 1 עם לינוקס איך אני רואה את המחשבים ברשת דרך לינוקס וההפך מWINDOWS? תודה מראש נ.ב ואיך משתפים תיקיות בלינוקס נ.ב.ב לינוקס מקבל כתובת IP
-
- 1 תגובה
- 854 צפיות
-
-
היי מה קורה אחים שלי איך מישתמשים ב-MD5sum לבדיקת תקינות הקובץ ,קראתי באתרים שמצאתי ב-google אבל לא הבנתי ואיך צורביםאת ההפצה linux phlak שמורדים מהאינטרנט ?? תודה לכל העוזרים
-
- 1 תגובה
- 832 צפיות
-
-
?... מה מיוחד בה מה אפשר לעשות בה ?..... קוד פתוח....המתחילים לא מבין כלום בזה... איזה תוכנות יש שם ? איזה שרתים אפשר להפעיל ? אפשר אתר או הסבר למה השימוש שלה ?!
-
- 3 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
למה אין בארץ אתר מראה ל - SUSE ? מתי תצא גירסה SUSE 9.3 PRO ? היא בחינם ? אם כן איפה אפשר להוריד ? אם לא כמה היא עולה ? ומה אתם אומרים על SUSE יש הפצה יותר טובה ? יש הפצות יותר טובות אבל בחינם ? את האינטרנט קל להגדיר כמו ב - WINDOWS ?
-
- 0 תגובות
- 748 צפיות
-
-
למה אין בארץ אתר מראה ל - SUSE ? מתי תצא גירסה SUSE 9.3 PRO ? היא בחינם ? אם לא כמה היא עולה ? ומה אתם אומרים על SUSE יש הפצה יותר טובה ? יש הפצות יותר טובות אבל בחינם ?
-
- 0 תגובות
- 836 צפיות
-
-
ניסיתי הכול עשיתי את כל ההגדרות כמו שצריך כדי שהראוטר יזהה והוא לא זיהה עשיתי איתחול לשרת וגם זה לא עזר ואני כבר לא יודע מה לעשות. בבקשה בבקשה עיזרו לי זה מאוד חשוב. תודה.
-
- 0 תגובות
- 895 צפיות
-