עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. יש לי רשת ביתית, מחשב עם ויסטה 64 ונייד עם Ubuntu. התקנתי על הנייד לינוקס לפני כמה זמן בשביל לבדוק איך היא. מבין לא מעט במחשבים אבל לא יודע כלום על לינוקס. מהנייד אפשר לגשת לספריות שהוגדרו כ-Shared על הויסטה, אבל הויסטה אפילו לא מזהה שיש עוד מחשב מחובר ברשת... אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל כדי לבדוק את זה. כרגע הנייד מחובר דרך ה-WiFi אבל הבעיה קיימת גם עם בחיבור כבל רגיל. כמו כן מהירות העברה ברשת היא מאד איטית - לא עובר את ה-600k/s. נראה לי קצת איטי לרשת ביתית, אפילו בשביל Wi-fi... רעיונות מישהו?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  2. היי אנשים, אני דיי התייאשתי אז חשבתי לפנות ולהציג את הבעיה שנתקלתי בה: יש לי חיבור עם router 714p+ של חברת dlink , עד שהבאתי את המק החדש הביתה כל המחשבים האחרים עבדו מעולה מבחינת רשת פנימית וחיצונית, ברגע שהתחלתי לחבר את המק התגלו איבודי pocket-ים רבים, אין ping-ים מה שמצריך איתחול ה-router.. וניתוק הכבל ( rj-45 or wi-fi ) אני לא מצליח למצוא סיבה לזה, יש תמיכה מלאה והכל.. אבל עדיין אני לא מצליח להתחבר.. אני יותר מצליח להתחבר דרך כבל רשת מאשר אלחוטי, ממש מוזר שלרשת של אחד מהשכנים אני מתחבר וגולש מעולה.. אבל אצלי כלום!! אחרי 3 פינגים הכל נופל.. אם מישהו נתקל בבעיה כזאת אני ממש אשמח לתגובה וכו'.. כי באמת, לי אין מושג.. תודה!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום, בעבר היה לי מחשב שבו הותקן לינוקס (REDHAT) שתפקד כראוטר ושיתף את האינטרנט ברשת שלי. המחשב התקלקל ומאז השתמשתי במודם עצמו כראוטר. כעת יש לי שוב מחשב שאני יכול להשתמש בו וכבר התקנתי עליו את מערכת ההפעלה SmoothWall. רציתי לדעת אם מישהו השתמש בהפצה הזו ויכול לתת לי מספר טיפים לגבי הגדרת המערכת להתקשרות למודם Alcatel SpeedTouch Home. הבנתי שהתצורה הנכונה לרשת כזו היא GREEN + RED, תקנו אותי אם אני טועה.. תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  4. היי ברשותי מחשב שברצוני להריץ עליו לינוקס, חלק מהיעדים של המחשב יהיו שרת דואר לארגון. כיצד מומלץ לחלק את 160GB שבהרד דיסק ?

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by izhark,

האם יש למישהו סיון עם הלוח הזה בלינוקס? זה לוח די חדש ואני חושש שיהיו בעיות בדריברים לכרטיס קול וגרפיקה - המחשב הוא לHTPC אז התמיכה בפענוח HD חשובה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  6. Started by vbasic,

שלום לכולם,באשכול זה הייתי רוצה להביא בפניכם אפשרות להרצת מ"ה של מקינטוש על x86 (מי שכבר יודע איך - מוזמן לענות לשאלות הבאות) קודם כל תשאלו: למה בכלל שנעשה כזה דבר ? התשובה דיי ברורה: אם נכנסתם לפורום של "לינוקס, יוניקס ומערכות הפעלה אחרות" - בטח תשמחו לדעת שניתן לעשות זאת ואולי גם תנסו. ובלי קשר זה תמיד כיף לדעת איך זה עובד . קודם כל להזכירגם שAPPLE הקדימה את MICROSOFT כמעט בכל תחום, וזה כולל כמובן את מערכות ההפעלה הגרפיות ומרובות המשימות. לי היו מס מחשבים של APPLE , הראשון שבהם עבד במהירות של 1.1 מגה (זה לא טעות) הרץ. תתפלאו, אבל זה היה מחשב מעולה. עכשיו לענייננו. את האמולטור שמבצע הדמיה של המערכת ניתן להוריד חינם מכאן: http://gwenole.beauchesne.online.fr/basili…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  7. כשאני מפעיל את המחשב אני אמור לקבל מספר אפשריות לאיזה מערכת הפעלה אני רוצה להיכנס והמערכת היחידה שאני מקבל אפשרות להיכנס אליה היא אובונטו, בנוסף לכך, באובונטו כשאני נכנס ל "מחשב" הוא מראה לי רק שתי מחיצות 1.Disk 2.filesystem מה עושים? נמחק לי הוינדוס? היה לי גם כונן נוסף "D" שהיה בו מלאאא מידע, כל זה נמחק עם התקנת אובונטו?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by hakimon1,

שלום לכולם, אני חייב לקנות מחשב נייד ממש במיידי, המחשב הוא לחברה היא ממש אוהבת את המק בוק 13" , יש אותו בארה"ב במחיר מצויין של 800 דולר ואחי פשוט טס השבוע חזרה לארץ והוא יכול להביא לי אותו. השימושים שלה הם אופיס וכאלה והיא פשוט אוהבת את העיצוב שלו. נראה לי שלא יהיה לה נעים לעבוד איתו ועדיף סוני ואיו או דל. האם במחיר כזה של 800 דולר בגרסה הבסיסית שבד"כ עולה 999 דולר זה שווה את זה או ששווה לקחת במחיר הזה ממחשב אחר. 13" אודה להמלצה מהירה כי אני חייב לקנות מחשב עוד היום גג מחר בבוקר לפני שהוא טס. אודה לכם על המלצות וחידודים מכיוון שלא יצא לי להתשמש עם המק בארץ אלה רק בחו"ל לתקופה קצרה מאוד. תודה רבה

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  9. למה אף פעם לא פעל לי ה SOUND על לינוקס? (ערכתי לך את הכותרת למשהו יותר אינפורמטיבי)

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  10. הפצה שעובדת עם win7/vista/xp ישמש לשרת קבצים ביתי וגיבוי ל - 2 מחשבים ברשת קווית + מחשב נייד ברשת אלחוטית בעל דרישות חומרה נמוכות, שיעבוד עם מפרט כזה: מעבד AMD Sempron 140 - מעבד חד ליבתי 1GB של זיכרון תמיכה בדיסקים קשיחים של מעל 1GB תודה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  11. שלום אני התקנתי לינוקס RH 9 ואני רוצה ליצור חייגן יש לי מודם אלקטל לא משודרג ואני רוצה לדעת כיצד עושים זאת והסבר עם תמונות אפילו יעזור מאוד תודה מראש ניר,

12. צריך מחיצות חוץ מהראשית וה-SWAP (כמו BOOT ו-HOME) ואם כן אז למה וכמה מקום צריך לתת להן, וגם איזו מערכת קבצים לשים בהן? ואם יש לי 256 RAM לעשות 512 מגה SWAP או פחות? ואם אני מקצה נגיד 3.5 ג'יגה ללינוקס זה לכל נמחיצות שלו (ראשית, SWAP וכו') ולא רק לראשית, נכון?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  13. שלום! תשמעו, לאבא שלי יש MAC G4 בעבודה, והוא אמר לי לשאול בנוגע לזה. המחשב מקרטע, נתקע ולא עובד כמו שצריך. אין הודעות שגיאה או משהו, אבל הוא חושד שזה וירוס. יש בכלל כזה דבר (וירוס) למאק?! מה לדעתכם הבעיה? תודה

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by dvirf1,

היי, יש תוכנה חינמית מקבילה ל VMware שרצה על ויסטה ואני יכול להתקין איתה Gentoo? עריכה: אני יודע שיש תוכנה חינמית של מיקרוסופט בשם microsoft virtual pc 2007 - היא תעשה את העבודה? אפשר להתקין עליה לינוקס? + VMware היא תוכנה חינמית או לא? האם XEN רצה גם על ויסטה? ואיזו תוכנה מהרשימה הבאה מומלצת? http://www.thefreecountry.com/emulators/pc.shtml

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by fishi,

i got some questions i installed the core yesterday and i got some probs anything i try to install i go to the folder i need i do the ./configure and it runs till i get this error message checking how to run the C preprocessor... /lib/cpp configure: error: C preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check See `config.log' for more details. any1 knows what i shold do? and how do i enable writing in hebrew and waht can i use to watch videos and i need a burning prog sorry for all the questions but itll be really helpful if youll answer thanks

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by DXT,

ציטוט מ- Slashdot: לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2 וגם, למי שמעוניין, לינקים ל- KNOPPIX 3.8 CeBIT Edition (הסטנדרטית): לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by imac,

מצאתי אתר שעוסק בהשוואה בין OS X לבין XP .. דיי מעניין ומפורטת ההשוואה , שווה להסתכל http://www.xvsxp.com/ תהנו

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ^Z^,

שלום... הורדתי אובנטו 5.1 בקובץ ISO, צרבתי אותו לדיסק, כיביתי את המחשב ולחצתי על אנטר בBOOT - והוא כתב לי boot from cd : failiure... כאילו לא לחצתי על כלום. איך אני מפעיל תהתקנה? לוח אם : משו של epox ביוס : award נב : אני מקווה שזה שייך לפורום הזה...

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  19. אלהן, יש לי שרתף בטיפשותי הקצתי לרוט 15 גיגה, והוא מנצל רק 2.7 כאשר שאר ~12גיגה פנויים. לעומת זאת להום נשאר 22 גיגה כאשר כ 70-80% מנוצל. האם קיימת דרך לקחת גיגות מהרוט להום מבלי לפרמט/להתקין מחדש/וכו', משהוא בסגנון התוכנה partition magic שיש לחלונות. תודה רבה מראש!

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by or2077,

אני רוצה להתקין לינוקס על המחשב שלי... ככה ראיתי שההפצה שהכי מתאימה לי היא אובנטו.. נראה לי.. כמה שאלות.. 1. קודם כל האם זה יכול להיות על המחשב שלי... מעבד אינטל פנטיום 4 2.8MHZ זיכרון DDR2 512MB כרטיס מסך GEFORCE 7300GS 2. אני רוצה להחבר את זה לרשת שלי... הרשת היא דרך סוויטצ' זה יעבוד? כאילו יש איזה אשף לחיבור רשת והכל? 3. ההתקנה היא דרך בוט נכון? ההתקנה מסובכת? 4. יש איזה הפצה אחרת ממולצת לי? אני משתמש מתחיל ובחיים לא התנסתי בלינוקס.. זהו... תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  21. http://easylinux.info/wiki/Main_Page יש פה מדריך ענק, מעודכן, ומתעדכן כול הזמן, לכול גרסא של אובנטו, קיצר לקרפד שים את זה בנעוץ וזה יחסוך המון שאלות.

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by aaviran,

שלום רב. ניסיתי את Ubuntu אך עקב בעיות ותסכולים אט אט פשוט הפסקתי להשתמש בה. אני מחפש הפצת לינוקס שתהיה כמה שיותר קלה, חסרת פיצ'רים, ידידותית למשתמש ווינדוס ובעלת תמיכה יחסית רחבה לחומרה, יש חיה כזו? השימושים העיקריים שלי במחשב הם מדיה (סרטים ומוזיקה), גלישה באינטרנט ומסנג'ר. תודה רבה.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  23. Started by Wood-Elf,

שאלה בכותרת. טודע. BTW, Me New... :

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  24. (סיסטם 9.2 - נטסקייפ 7 או מוזילה)????

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by nim901,

[אני אומר את זה רק כדי למנוע תגובות מיותרות, הכוונה היא ל FF3 תחת לינוקס!!!!] בכל מקרה, יש פה מישהו עם FF3 באטה 3 או יותר [גירסאות ליליות] ויכול לבדוק אם הקיצורים ctrl C & V עובדים כאשר אתם בעברית?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים