לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אהלן כולם התקנתי לפני כמה חודשים אובונטו, ולא ממש נגעתי בו ועכשיו התחלתי קצת יותר להתעסק איתו, אך הבנתי שיש לי שתי מחיצות hda1\hda5 ששניהם NTFS ואני לא יכול לכתוב\לערוך\ליצור קבצים\למחוק מהמחיצות האלו. אז..אני חושב..וחושב...ושואל את עצמי: "אז רגע, איפה אני מתקין דברים, מוחק, יוצר ?!" כאילו....לאן הכל נכנס? :\ תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר התקנת מערכת ההפעלה לינוקס מנדריוה 10.2 בהצלחה ניסיתי להריץ ב-xterm את הפקודה /etc/password שאמורה להראות לי את כל הסיסמאות המוגדרות במערכת כידוע רק משתמש בעל הרשאות ROOT יכול להשתמש בפקודה זו לכן כאשר ניסיתי את הפקודה ניתקלתי בהודעה premission denied כמובן הבנתי מה היא אומרת אך הבעיה שלי היא כזאת בשלב התקנת המערכת ישנו שלב שנותן לך לקבוע יוזר וסיסמא העניין הוא שחשבתי שקביעת היוזר הזה זהו היוזר שישמש אותי כמנהל המערכת ויתן לי הרשאות של ROOT כנראה שלו עשיתי משהו נכון והיוזר שמשמש אותי כרגע הוא לא בעל הרשאות של ROOT לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להגדיר שיהיה לי הרשאות של משתמש ROOT השאלה שלי היא האם ניתן ליצור משתמש בעל הרשאות של ROOT גם לאחר ההתקנה או שרק מהלך הה…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ציטוט מ- Slashdot: לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2 וגם, למי שמעוניין, לינקים ל- KNOPPIX 3.8 CeBIT Edition (הסטנדרטית): לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2
-
- 2 תגובות
- 999 צפיות
-
-
[אני אומר את זה רק כדי למנוע תגובות מיותרות, הכוונה היא ל FF3 תחת לינוקס!!!!] בכל מקרה, יש פה מישהו עם FF3 באטה 3 או יותר [גירסאות ליליות] ויכול לבדוק אם הקיצורים ctrl C & V עובדים כאשר אתם בעברית?
-
- 6 תגובות
- 999 צפיות
-
-
מצאתי אתר שעוסק בהשוואה בין OS X לבין XP .. דיי מעניין ומפורטת ההשוואה , שווה להסתכל http://www.xvsxp.com/ תהנו
-
- 0 תגובות
- 999 צפיות
-
-
שלום אני התקנתי לינוקס RH 9 ואני רוצה ליצור חייגן יש לי מודם אלקטל לא משודרג ואני רוצה לדעת כיצד עושים זאת והסבר עם תמונות אפילו יעזור מאוד תודה מראש ניר,
-
- 1 תגובה
- 999 צפיות
-
-
-
שלום לכולם, יש סיכוי שזה לא קשור לפה, אם לא אז אודה אם יהיה ניתן להעביר לפורום המתאים.. פירסמתי פה בגלל הקשר למע' ההפעלה. יש לי שאלה מאוד מוזרה שאני מאמין שהיו אנשים שחשבו על זה, אבל לא מצאתי שום דבר על ד"ר גוגל... יש לי מכשיר GPS יחסית ישן, דגם NQ503 שאין בו כבר צורך - עם עידן הסמארטפונים גם אין ממש שוק יד2 למכשירי GPS יעודיים.. לכן חשבתי אולי להסב אותו לבערך מכשיר PDA יש לו מעבד יחסית חדש (500Mhz מבוסס ARM11 ) וזיכרון flash של 2GB והרחבה לMICRO SD ונכון להיום הוא מריץ את Windows CE .NET 6 חיפשתי אולי דרך כלשהו לגשת לקבצים של המכשיר על מנת להתקין עליו מע' לינוקס שתוכל לעבוד עם הממשק מגע (חשבתי של Debian בגלל שהמע' בעלת דרישות נורא נמוכות) אבל לא הצלחתי למצוא שום אפשרות …
-
- 3 תגובות
- 998 צפיות
-
-
-
שאני מפעיל את המחשב והוא מגיע לקטע של הבוט הוא אומר לי: GRUB Loading stagre1.5. GRUB loading, please wait... Error 15 כיצד פותרים אותה?
-
- 7 תגובות
- 997 צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים יצרתי תיקיית קבצים. אנשים אחרים עבדו על ה-iMac, והיא כנראה נמחקה אבל לא מופיעה ב-Trash. אני מעוניין למצוא את תאריך ושעת המחיקה, או כל תסריט אחר שעלה בגורלה. כיצד ניתן למצוא את המידע הזה באמצעות ה-OS X או תוכנות חיצוניות? אשמח לעזרה, תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 997 צפיות
-
-
יש לי רשת ביתית, מחשב עם ויסטה 64 ונייד עם Ubuntu. התקנתי על הנייד לינוקס לפני כמה זמן בשביל לבדוק איך היא. מבין לא מעט במחשבים אבל לא יודע כלום על לינוקס. מהנייד אפשר לגשת לספריות שהוגדרו כ-Shared על הויסטה, אבל הויסטה אפילו לא מזהה שיש עוד מחשב מחובר ברשת... אין לי מושג בכלל מאיפה להתחיל כדי לבדוק את זה. כרגע הנייד מחובר דרך ה-WiFi אבל הבעיה קיימת גם עם בחיבור כבל רגיל. כמו כן מהירות העברה ברשת היא מאד איטית - לא עובר את ה-600k/s. נראה לי קצת איטי לרשת ביתית, אפילו בשביל Wi-fi... רעיונות מישהו?
-
- 1 תגובה
- 997 צפיות
-
-
עכשיו שמעתי על התוכנה WUBI שהבנתי שבעצם היא מתקינה את אבונטו דרך הוינדוס בלי סיבוכים מיותרים ובכל הפעלת מחשב אנ יכול לבחור במה להישתמש בה או ב-XP , עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.כמה היא שוקלת? ונגיד אני מתקין עליה דברים הם ישמרו לכל הזמן? ואז בהסרה של וינדוס היא תימחק בלי בעיה עם כל הקבצים שהיו שם? 2. יש לה אותם ביצועים (מהירות וכאלה) כמו לאבונטו הרגיל? 3. היא פוגעם בביצועים של XP (מהירות וכאלה)? 4. כמה גיגה פנויים את ממליצים שיהיו לי על הכונן לפני שאני מתקין אותה? 5. אין איתה הרבה בעיות ובאגים? כיאלו היא לא יכולה לאבד לי מידע ב-XP או לגרום למצב שאני יצטרך לפרמט בגלל שיהיה תקלה איתה... ומה דעתכם עליה בכלליות, מה החיסרונות שלה? זה השאלות שעולות לי בראש עכשיו, בטח יבואו עוד אז א…
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
-
-
כבר יומיים בערך אני לא מצליח להיכנס לאתר של ארצ'. מישהו יודע מה קרה? עדכון: זו התשובה שקיבלתי בערוץ irc של ארצ': it is down for some users, due to a routing issue in the states
-
- 4 תגובות
- 996 צפיות
-
-
http://www.livesale.biz/?p=30
-
- 2 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שאני מעלה את הדביאן או אובונטו הוא מבקש ממני שם וסיסמא בדוס ואני כותב את השם משתמש ואז סיסמא אפשר ללחוץ רק אנטר מה עושיםם?
-
- 6 תגובות
- 995 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מתכוון להתקין בימים הקרובים אובונטו ורציתי לשאול כמה דברים. אני זוכר שלפני כמה חודשים כשגם חשבתי להתקין אותו קראתי על בעיה שקיימת בהתקנה עם לוחות אם שמבוססים על P965 בגלל הבקר IDE (אצלי הDVD מחובר ל IDE וההארדיסקים הם sata). חיפשתי עכשיו על הבעיה ונדמה לי שקראתי שהבעיה תוקנה. מישהו יודע אם היא תוקנה? צריך גירסה מסויימת? האם זה תוקן גם בגירסת 32bit (הבנתי מהפורום פה שלא כדאי ללכת על 64bit נכון?) ? ושאלה נוספת: אני מתקין את אובונטו על הארדיסק נפרד (שכרגע ריק). השאלה שלי היא אם בעתיד אני ארצה להתקין על הכונן גם Vista, איך אני אוכל לסדר את התפריט אתחול (כי ויסטה מתקינה תפריט אתחול משלה)? תודה
-
- 6 תגובות
- 995 צפיות
-
-
מקווה שזה הפורום הנכון. אני מחובר לכבלים ולספקים נטויז'ן ו012. מצאתי מספר דרכים לחבר אובונטו, אבל כלום לגבי קובונטו. הדרך של אובונטו לא פעלה. איך אני מתקין חייגן לקובונטו?
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
אני צריך עזרה... קראתי את המאמר ונכנסתי לאתר והלכתי לאיבוד... אני לא מוצא שם את הקובץ להורדה. כמו כן אני לא ממש מבין במחשבים ולכן אני צריך עזרה והדרכה בנושא. טוב אז אני אעשה קצת סדר ותסבירו לי מה לא הבנתי ואיך ממשכים משם... 1. צריך עוד מחשב פועל (לוח-אם, מעבד, זיכרון, כרטיס מסך, הרדיסק, כונן דיסקים וכרטיס רשת) 2. אני לא צריך שני כרטיסי רשת למחשב הישן? אחד לכניסה ואחד ליציאה שיוביל למחשב החדש? 3. אני צריך להוריד את הקובץ של התוכנה שהיא גם מערכת הפעלה (לא יודע מאיפה להוריד!!) 4. להתקין את המערכת ההפעלה/קובצים במחשב הישן (איך? יש תפריטים מיוחדים שם?) 5. איך מגדירים את הכל? איך עושים את זה? טוב יש לי עוד מאה שאלות... אבל צריכים להתחיל מאיפה-שהו לא? תודה מראש... אלעד
-
- 4 תגובות
- 995 צפיות
-
-
קוראים לתוכנה MySLAX Creator http://myslax.rabidhutch.co.uk/files/MySLAX_Creator.exe
-
- 1 תגובה
- 995 צפיות
-
-
hi guys, i need your help i can read hebrew, i can write from right to left but only in english what should i do? how do i go from english to hebrew? thank, amir
-
- 1 תגובה
- 994 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה עדכנתי את האובונטו שלי לגרסה החדשה (6.06) ומאז קבצי MP3 לא נפתחים בעזרת התוכנות הרגילות לניגון מוזיקה. ניסיתי המון תוכנות והם לא מגיבות אבל המוזיקה נפתחת דווקא בנגי הסרטים (totem, mplayer) מה יכול להיות הגורם לבעיה ואיך ניתן לפתור אותה?
-
- 7 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום כשהמחשב שלי עולה , עולה גם הלילו ושם הלינוקס הוא ברירת המחדל ואני רוצה לשנות זאת ולווינדוס (אני יודע שלא כדאי אבל זה בגלל אחותי) בבקשה עזרה.
-
- 2 תגובות
- 994 צפיות
-
-
http://livinginagoogleworld.blogspot.com/2009/10/google-chrome-os-browser-unstable-build.html
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-
-
שלום, אני משתמש בבית בלינוקס <Debian, kernel 2.6.8> ובעבודה יש וינדוס 2000 אני מחובר בבית עם ראוטר <level one> חוטי, הגדרתי לו ב- virtual server <שנמצא תחת Forwarding Rules> שיפתח את פורט 22 <פורט של ssh> למחשב שלי ברשת <192.168.254.181> יש לי רק מחשב אחד כרגע שמחובר לראוטר ניסיתי להיתחבר עם התוכנה nomacine <ניסיתי להעלות kde, gnome> וקיבלתי את השגיאה הבאה NX> 203 NXSSH running with pid: 1724 NX> 285 Enabling check on switch command NX> 285 Enabling skip of SSH config files NX> 200 Connected to address: 217.132.239.236 on port: 22 NX> 202 Authenticating user: nx NX> 208 Using auth method: publickey NX> 204 Authenti…
-
- 0 תגובות
- 994 צפיות
-