לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכל התותחים כאן. ראית יאת המדריך בדביק שאומר שלינוקס יכול לעבוד עם וינדוס ושיש תפריט בחירה, אבל לא הבנתי איך להתקין כך שהמחשב לא יתפרמט ליץ הפעלתי אובנטו מה LIVE CD וכשאני עושה לו INSTALL בשלב ה 7 והאחרון הוא אומר לי שהוא הולך לפרמט לי כונן. השאלה שלי היא איך אני מתקין את לינקוס שתפעל ביחד עם וינדוס ? תודה לכל עזור ועונה.
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה ללמוד את עיניין שיתוף הקבצים במערכות הלינוקס ורציתי לדעת האם ישנו עקרון דומה בכל הפצות הלינוקס ? או שזה משתנה בין הפצה להפצה ? כלומר לא שתסבירו בדיוק מה לעשות , רק תתנו לי הנחיה איזה נושא ללמוד ד"א בלינוקס אי אפשר לזוז בלי הרשאת אדמיניסטרור , האם אפשר למשל לסדר שיתוף קבצים לכל filesystem ללא הגבלה כלשהי ?
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
Hey, I will get new laptop in about 2weeks. it comes with winxphome, but I change to linux! I cant decide what distro is best for it. I need good tech support community for the distro, regular updates, wide variety of supported Hw and apps etc.. also need to be not too heavy. it also needs to supoprt in runnig games like Q3, UT2k4, and wineEx as well as WiFi (I am in the technion), so I will use WiFi - and I need it to be not too difficult to set up. and also to set up encryption for WiFi. Lappy is: HP Pavilion ZE4942EA Celeron M 330 1.4ghz. 256MB 266mhz (will update to 512 after I get it) etc Thanks in advance!
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מעוניינת לקנות מצלמה טובה לגרפיקאית ב500 דולר. מישהו מכיר אחת טובה??
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אנשים, אני תקוע לחלוטין לאחרונה התקנתי לינוקס 9 החדש שאל כרטיס מסך, עניתי לו...הראה לי שזה עובד עם מה שביקשתי עכשיו סיימתי את ההתקנה הופ! לא עובד, המסך מרצד כאילו הרזולוציה גבוהה מדי איך אני מקטין את הרזולוציה?? הידע שלי בלינוקס מזערי אז אני מבקש הסברים מפורטים. המון תודות לעונים!
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום קראתי את המדור לגבי תחזוקת המחשב, באמת עבודה טובה עכשיו בסוף המאמר, יש שם דרכים איך להסיר קבצים שלא נמחקים, ואחת האפשרויות הייתה KNOPPIX Linux Live. באתר שלהם ניתן להוריד.. אבל יש יותר מדי סוגים, מה ההבדל בין הגרסאות השונות שיש באתר שלהם (יש DVD ויש CD) ואיך אני צורב את זה .. (כשאתה מוריד יש הרבה קבצים).. ובעקרון, זה לינקוס לכל דבר ? בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
בעיה מוזרה מאוד צרבתי דיסק של אובונטו, בינתיים אני בלייב וזה עובד יופי אז לחצתי על ההתקנה, עברתי את כל השלבים עד למסדר המחיצות ושם הוא פשוט לא מזהה שום כונן קשיח, למרות שאני יכול לפתוח את כל הקבצים שנמצאים בכונן שלי. מה יכולה להיות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
-
אהלן כולם התקנתי לפני כמה חודשים אובונטו, ולא ממש נגעתי בו ועכשיו התחלתי קצת יותר להתעסק איתו, אך הבנתי שיש לי שתי מחיצות hda1\hda5 ששניהם NTFS ואני לא יכול לכתוב\לערוך\ליצור קבצים\למחוק מהמחיצות האלו. אז..אני חושב..וחושב...ושואל את עצמי: "אז רגע, איפה אני מתקין דברים, מוחק, יוצר ?!" כאילו....לאן הכל נכנס? :\ תודה רבה!
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לקחתי והקצתי 20GB כשטח לא מוקצא בעזרת PARTITION MAGIC 8. והקנתי על ה20GB האלה את אובונטו. אז עכשיו יש לי 50GB עם XP, ו20GB עם אובונטו. עכשיו אני רוצה למחוק את אובונטו ולהחזיר את ה20GB האלה לXP... איך?
-
- 11 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני מתקשה להריץ את Iron על Slackware 12.2 ואשמח לקצת עזרה. כדי לעמוד בדרישות שלו עדכנתי את glibc לגרסאה 2.9 ואת gcc לגרסאה 4.4.1. (על הדרך גם את הקרנל ל 2.6.30.5 סתם בשביל בכיף) . Iron רץ אבל לא בדיוק עובד, שאני מפעיל אותו אני מקבל בקונסול: וכול כתובת שאני מנסה לגלוש אליה אני מקבל מיד את השגיאה של "משהו השתבש בהצגת הדף". יש למישהו מושג כיצד אפשר לתקן את זה? Slackware 12.2 Kernel 2.6.30.5 KDE 3.5.10
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי על וינדוס וינאמפ עם פלאגין בשם DFX, ובינתיים לא מצאתי שום נגן שיכול לעשות סאונד כל כך טוב. מישהו מכיר נגן טוב + פלאגין שמשפר את הסאונד ל OSX? (הורדתי משהו בשם HEAR שאמור לשפר את האונד בכל המערכת, אבל הוא עולה כסף...) (השאלה מקודם על המקשים כבר לא רלוונטית
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
http://www.livesale.biz/?p=30
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
מישהו התקין את open office 2 בעברית כבר על הלינוקס שלו? הורדתי את קבצי ההתקנה פתחתי אותם ואז אני מקבל מלא קבצי rpm שאיני יודע מה להתקין ומה לא. אם מישהו הצליח להתקין אני אשמח לסיוע
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://livinginagoogleworld.blogspot.com/2009/10/google-chrome-os-browser-unstable-build.html
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אחרי שהצלחתי לעשות אינטרנט וכו'... התקנתי BERYL יש אייקונים ילמעלה בצד ימין יש יהלום אדום... אבל אין שום אפקט... בעיקרון כל המערכת תואמת אבל יש לי כרטיס של ATI אני צריך את ה XGL הזה? אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד...
-
- 5 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, לפני כמה ימים יצרתי תיקיית קבצים. אנשים אחרים עבדו על ה-iMac, והיא כנראה נמחקה אבל לא מופיעה ב-Trash. אני מעוניין למצוא את תאריך ושעת המחיקה, או כל תסריט אחר שעלה בגורלה. כיצד ניתן למצוא את המידע הזה באמצעות ה-OS X או תוכנות חיצוניות? אשמח לעזרה, תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
i installed fedora 5 and when i press add/remove packages it says: unable to retrieve software information could it be because i made the swap file smaller then my virtual memory? thanks
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
אני צריך מדריך למנדרייק 10 . אני עכשיו עושה את צעדיי האחרונים לפני התקנת הלינוקס.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
טוב אז בשעה טובה הצלחתי להתקין מנדרייק לינוקס יש לי כרטיס גרפי ati 9600p איך אני מפעיל את יציאת הטלויזיה? אני עובד עם kde והוותק שלי בלינוקס הוא כבר שלוש דקות אז נא להתחשב
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
התקנתי לינוקס מנדרייק 9 ועכשיו הוא לא זיהה לי את הכרטיס קול חיפשתי לו דרייברים ולא מצאתי, יש סיכוי לאיזה משהו שיעזור לזה או יגדיר אותו בתור GENERIC כמו בחלונות? או אפילו משהו שיפעיל אותו בצורה חלקית, ד"א יש לי כרטיס של Philips, Rhythmic egde דגם 703pcs, אולי יש איזה rpm שיעזור לי? הנה דף שבו מוזכר הכרטיס שלי זה הדבר היחידי שמצאתי אפילו אינפומציה אבל אין: http://www.pcsound.philips.com/download.html עכשיו בעיה שניה: שאני מפעיל משחק שהוא בתלת מימד פשוט הוא עובד לי לאט והFPS שלו ממש איטי (נראה לי אפילו 2) הקיצר הורדתי דרייבר מהאתר של Nvidia (יש לי כרטיס Ge-Froce 2 400mx משהו כזה) לצערי היה שם למנדרייק 8.2 חשבתי שזה יעשה משהו אבל לא עזר בגרוש
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני הבנתי שזה אחלה מחשב בשביל הלימודים. וחשבתי לקנות מחשב שהיה איתי בתיק. משהו יודע פרטים נוספים על זה ? http://ad.netvision.net.il/macbook/?CampID=102&BannID=102_19 אם אני טעיתי בזה שנתתי את הפרסום אז אני מתנצל !
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש תוכנה לאובנטו אשר דומה ל deepfreeze ול retunil אשר בכל הפעלה מחדש של המחשב הוא יהיה באותו מצב לפני ששמתי את התוכנה. כלומר אם אני אפעיל את התוכנה ואפתח 30000 תיקיות וקבצים ואמחק תוכנות וקבצים אחרי הפעלה מחדש הכל יחזור לקדמותו... אשמח אם תעזרו לי, בברכה, גל
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום יש לי סקריפט שאני רוצה שירוץ כשהמערכת עולה הסקריפט עושה restart למחשב, בודק שאיזה device עלה ואז מבצע שוב רסטארט מספר מסויים של פעמים. כל הסקריפט כתוב והכל בסדר עכשיו אני רק צריך לשים שהוא ירוץ בסטארטאפ אז יש לי שתי שאלות 1)יש 6 תקיות של run at startup : /etc/init.dn מה ההבדלים בין כל תיקיה והיכן אני אמור לשים את הסקריפט שלי? 2)(אולי התשובה לשאלה אחת תענה על זה אבל כ"ז) איך אני גורם לסקריפט לרוץ לפני שהמערכת מבקשת ממני סיסמא (כלומר שאני לא אצטרך לשים סיסמא כל פעם שהמחשב עשה ריסטארט)? תודה
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם החלטתי לנסות להתקין את האובנטו על דיסק קשיח נפרד במחשב שלי. יש לי אפשרות להשיג דיסק קשיח 7200 RPM אבל רק 2 מגה של BUFFER. האם עבור לינוקס הכמות של הבאפר משמעותית לביצועים או שאפשר ללכת גם על שני מגה? שאלה שניה: המחשב בו אתקין את לינוקס הוא CLIENT של ICS. עד כמה זה מסובך להגדיר אותו ככזה גם בלינוקס? תודה מראש על התשובות
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-