עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Imtheman,

קניתי מחשב חדש לעסק ואני לא רוצה להתעסק עם תוכנות לא חוקיות וגם לא רוצה (לא יכול יותר נכון ) להוציא עוד איזה 2000 שקל על תוכנות. אז אני צריך תוכנה כמו אופיס גישה נוחה לאינטרנט וצפייה בסרטים לינוקס מסוגלת לעשות את זה בחינם ??

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  2. Started by BNDor,

טוב אז ראיתי את כל ההתלהבות בנושא לינוקס קוד פתוח עניינים עבודה יותר טובה עם המחשב מהירות בלאגנים וחשבתי לעצמי למה שאני לא אנסה את זה בעצמי (מה גם שאני רוצה ללמוד קצת איך להפעיל את זה בלי קשר) אז לפני שאני עובר יש לי כמה שאלות עקרוניות , אשמח אם תעזרו: 1. מה היתרון העיקרי שיש ללינוקס על וינדוס , למה הוא עדיף בעצם? (אני יודע שלא מתאים למשחקים) 2. יש אפשרות שיהיו לי 2 מערכות הפעלה מותקנות על המחשב נגיד וינדוס ולינוקס ואז לעבור ביניהם או שזה לא מומלץ? 3. אני יודע שצריך להחליף את כל התוכנות לכאלה שמתאימות ללינוקס אבל איזה באיזה אנטיוירוס משתמשים במערכת ההפעלה הזאת? 4. בגלל כל הקטע של הקוד פתוח שכל אחד יכול לעשות שינויים זה לא מסוכן להוריד מערכת הפעלה שמישהו יכול לעשות בה שינו…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  3. שלום, מעוניין לעבור לאובונטו. מעבד: celeron m520 1.6ghz זיכרון: 2Gb הארד: 120Gb לפטופ טושיבה L40-139 האם שווה??? ולאיזו גירסה???

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  4. Started by binstock,

שלום לכולם, יש לי מסוף ncsa telnet שיושב על netware ואני רוצה לדעת איך אני בודק (אחרי לחיצת Alt+E ויציאה ל dos) את כתובת ה ip שלי (לא הלוקלית של המחשב) ניסיתי לחפש בכל מיני חורים ובפקודות dos ולא מצאתי את הפקודה. אם מישהו הבין על מה אני מדבר וגם יודע את הפקודה, שיפרסם בבקשה.

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by ShAuLiN_pRiEsT,

שלום! אני רוצה להתקין לינוקס רד האט על כונן שהוא בפורמט NTFS וגם מותקנים עליו כמה משחקים ותוכנות ? זה אפשרי? בכונן אחר יש לי XP. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  6. משום מה ALT+SHIFT לא מחליף לי שפה עריכה : קליק ימני על פאנל עליון , להוסיף KEYBOARD PANEL ולהגדיר ב OPTION אלט+שיפט

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. יש לי על דיסק אחד: WindowsXP ועל האחר Mandrake 9.0. אני רוצה שהוא ישאל אותי באיזה מערכת הפעלה להשתמש לפני שהוא עולה. האם זה אפשרי? אם כן, כיצד?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  8. כרגע יש לי הארד דיסק אחד עם מחיצה אחת לוינדוס. אני יכול לחלק את המחיצה של הוינדוס למחיצה של 7 גיגה ללינוקס וכל השאר לוינדוס?אם כן,אז באיזו אפשרות אני בוחר בהתקנה? תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  9. Started by Delux,

אני יודע ששאלו שאלות אלה אבל יש לי שאלה אחת נמאס לי מווינדוס XP ואני רוצה לנסות משהו קצת אחר רציתי לינוקס אבל שמעתי שהיא קצת מסובכת רציתי יוניקס וקראתי באתר שלא כדאי בבקשה תציאו לי מערכת נפעלה טובה אם לינוקס אז לפחות תתנו לי הסברים כגון: שמעתי שצריך לבנות את הדרייברים לבד האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  10. אני דיי חדש בלינוקס..ככה שאין לי ממש מושג איך לקמפל\להגדיר את הכרטיס מסך. יש לי מעבד 64 ביט של AMD התקנתי היום Mandriva-Linux-Free-2006-CD1.x86_64 כפי שהבנתי זאת מערכת 64 של מנדריבה 2006 יש לי כרטיס מסך Nvidia 6600 אין אני מתקין את הדרייבר? הורדתי את הקובץ הבא מהאתר של Nvidia NVIDIA-Linux-x86_64-1.0-8756-pkg2.run וכאשר הרצתי אותו הוא כתב לי שהקובץ לא מתאים ל Kernel שברשותי. מה אני צריך לעשות?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  11. פרטים אפשר לראות באתר http://linux.israel.net/linuxfun/meetings/ רוב הסיכוים שאני מגיע אם מישהו מגיע אני אשמח לשמוע פה גם אם אתם לא ממש מבינים או אפילו לא יודעים מה זה ורוצים לדעת אתם מוזמנים! אני אשמח להסביר מקווה לראות אותכם שם

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  12. Started by dot com,

אני חדש בכל הקטע של הלינוקס, התקנתי ליבדוס על מחשב שפועל בו WIN98 בהגדרות דרך הווינדוס הוא זיהה את המודם, ובלינדוס הוא אומר כל פעם שהמודם תפוס, "sorry, the modem is busy". עוד בעיה, יש לי שני כונני דיסקים, אחד הוא זיהה אבל את השני אני רואה בכל הכתוביות בהפעלה אבל בלינדוס אני לא מוצא אותו. הכרטיס קול לא זוהה, ניסיתי כרטיס קול תואם SOUNDBLASTER, אבל לא הצלחתי. בתודה מראש ניצן

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by nice-1,

אחי הגדול ביקש ממני להוריד לו KDE3 לסולריס שיש לו בעבודה ולצרוב עכשיו אין לי מושג איך לצרוב את זה שסולריס יוכל לקרוא לכם יש? תודה :-*

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  14. Started by HypertreXx,

ובכן אני התקנתי FEDORA 2 ועכשיו אני מעוניין למחוק אותה.. אין לי מושג איך עושים את זה, פעם שעברה שאחי ניסה הוא הרס את מערכת הקבצים והלכה לי גם המחיצה של הווינדוס והחזרתי את המחשב למצב האחרון שלו דרך הארד דיסק אחר עם גוסט שהיה במעבדה של אחי. אז אם אתם יכולים להסביר לי בשלבים את תהליך הפירמוט של הFEDORA והחזרתו לNTFS אני אודה לכם מקרב לב

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by BenMalka,

היי, כרגע יש על המק ווינדוס 7, אני רוצה להחזיר ל OSX אבל אין לי לצערי את הדיסק, יש אפשרות לרכוש את הדיסק בנפרד ולהתקין? מה אפשר לעשות בנושא? תודה

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  16. שלום לכולם, יש לי לבטופ: dell latitude d820 היה לי עליו אובונטו 9.04 ושידרגתי ל 9.10. אחרי השדרוג ה touch pad לא עובד. this is my xorg.conf file: Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" Device "Configured Video Device" EndSection הקובץ ללא הגדרות לגמרי..... זה נראה מוזר...... אולי זה קשור? למישהו יש רעיונות ? תודה,

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. כל התוכנות שראיתי הן או בתשלום או ללא תמיכה באודיו. מישהו מכיר?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by aaviran,

יש לי שני דיסקים קשיחים במחשב, על אחד מהם מותקן WINDOWS ועל השני LINUX. דרך הווינדוס מחקתי את המחיצות שהיו על הדיסק שעליו היה מותקן לינוקס, יצאתי מחיצה חדשה ופירמטתי אותה כ-NTFS. כלומר, הלינוקס כבר לא קיים על המחשב שלי. עכשיו עשיתי ריסטרט לראשונה מאז, וה-GRUB משום מה עדיין עולה לי, או בעצם לא עולה, אלא רק רושם error 17. איך אני מעיף אותו ומצליח לעשות בוט לווינדוס?

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  19. 1) רשמתי בהתחלה knoppix desktop=beryl וכשהמערכת עלתה זה הביא לי חלון והיה כתוב בו ככה.. הכרטיס מסך שלי הוא 6600GT 2) איך אני מתחבר לאינטרנט ב knoppix ? (אין לי ראוטר) תודה לעוזרים

• 8 תגובות
    • 1k צפיות
  20. יש לי מחשב ישן שהפכתי אותו לשרת התקנתי בו מערכת LINUX הבעיה שאני לא כל כך מתמצא במערכת הזאת אפשר איזשהו כיוון איך להריץ סתם שרת משחק עם APACHE ו MYSQL

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  21. Started by Achiron,

מסתבר שהצעד שהצעתי לפני שפניתי אליכם פתר לבנאדם את הבעיה.

22. יש לי אובנטו 6.10 i386 ו ווינדוס על מחשב אחד בספריה של השירים שלי - יש הרבה שירים בעיברית ומשום מה באובנטו השירים מוצגים כך : ????????????? .mp3 (הכוונה היתה הרבה סימני שאלה ולא "הפרצוף התוהה" ) יש למישהו רעיון איך השירים יוצגו בעיברית ? יש לציין שמותקן אצלי עיברית (זה מופיע ברשימה של השפות באובנטו שלי ) בפייר פוקס אין בעיה של עיברית וגם אני יכול לכתוב בעיברית התקנתי את הפונטים של מיקרו סופט וגם עוד הרבה פונטים במנהל החבילות של עיברית יש למישהו רעיון לפתור את זה ? ד"א איך אני עושה exstract לקובץ rar/zip דחוס ?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  23. שלום לכולם ותודה מראש על העזרה.... יש לי בעיה, אני מנסה להתקין את ההפצה של אובונטו 8.10 על XP. אין לי ולא היה לי לינוקס עד עכשיו השתמשתי ב VMWARE אז הבעיה: אחרי ההתקנה (WUBI) אני עושה ריסטרט ובאמת מגיע למסך ב BOOT שאני צריך לבחור בין ה XP ל אובונטו אם אני בוחר XP הכל עולה סבבה אבל אם אני בוחר את האובונטו אז המחשב חושב לשנייה ואז עושה ריסטרט שוב, ושוב מגיע לאותו מסך בחירת מע' הפעלה וחוזר חלילה.... ניסיתי להסיר את ההפצה, ולהתקין שוב, ניסיתי להתקין את 8.04 ניסיתי להוריד שוב מאתרי מראה שונים... קורה תמיד.... יש למישהו מושג מה קורה פה?!?!?!?!?!?! תודה רז

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by imac,

חחחח שימו לב איך מזוהה ה-Google Chrome 5.0 שהתקנתי באובונטו שלי... דווקא מאוד נחמד, מהיר ויציב... עדיין לא בדקתי את הפלאגים פועלים עליו אבל בסך הכל הופתעתי לטובה..

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by bigbosf,

שלום חברים זאת פעם ראשונה שאני עובד עם מערכת לינוקס (האובונטו בא בילד אין בתוך הנייד אז אין ברירה ) איך אני מגיע למסך שמראה לי איזה חומרה מותקנת במחשב - איזה מעבד - סוג וסדרה וכו ? אני כבר יום שלם משוטט במערכת ולא מצליח להגיע לזה תודה

• 5 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.