עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by NewRig,

איך אני יכול לדעת איזו הפצה תומכת באופן מלא בחומרה שלי? האם יש HCL לכל הפצה, או שזה לכל קרנל?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Haflo,

התקנתי firefox על Fedora ועדיין שאני פותח את ה-Web browser מופיע לי הדפדפן mozilla v1.0, למה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Googleness,

נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by elada22,

אני בגירסת הבטא האחרונה של השועל וכבר חודשים שהוא שומר לי היסטוריה וכל מיני פרטים קטנים וזה ממש תוקע אותו. איך אני עושה לו ניקיון אבל לא טוטאלי, כי יש הרבה דברים שאני צריך ביומיום. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. חזרתי שוב לנסות לינוקס, למרות הקשיים ועקומת לימוד קשה וארוכה בעבר. התקנתי KUBUNTU, וזה עובד!!! יש עברית/אנגלית, התקנתי FIREFOX ו- THEDERBIRD ואני גולש ומקבל ושולח מיילים, מציג תמונות JPG. אבל- לא מצליח להציג סרטים בכל הפורמטים. לא WMA, לא MOV, לא MOD, לא AVI. תוכנת "קפאין" שעולה, מציגה מטושטש או לא מציגה כלל. אני מניח שצריך להתקין קודקים לפורמטים השונים. וכאן שאלתי למביני דבר - איך ומניין מורידים קובצי קודקים, וכיצד מתקינים אותם ב- KUBUNTU? תודה לעונים !!!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. אוקיי אז אני גיימר די כבד אני שוקל לעבור ללינוקס עכשיו אני ממש חושש מזה שאני לא יוכל לשחק במשחקים בלינוקס :AR15: אני לפחות מקווה שבמשחקים החדשים יש יותר מודעות למפתחים בקשר לפופולריות הלינוקס בקרב המשתמשים והם עשו משהו בנידון אבל האם לינוקס יכולה לעבוד עם מדל אוף הונור ניד פור ספיד וכל אלה ומה עם משחקים ברשת האם יש את גיים ספיי או תחליף אחר ממש תודה להתראות

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. שלום רב, זה זמן רב אני נתקל בקשיים מול idigital החדשה כאן בישראל. החברה רכשה את הזכויות לשווק בלעדי של מחשבי מקינטוש ומערכות הפעלה. במקרה נפלתי על תקלות מאוד מוזרות - לדוגמא, מחשב נייד macbook מ- 2007 אשר לא מסוגל להקרין מצגות על מקרן של sharp (כמו בכל העולם) וחברת idigital מספקים תירוצים מפגרים והם טוענים שהמקרן לא ייוצר ע"י חברת אפל. בנוסף מחשב Mac Pro חדש ! (חודשיים) עם שני מעבדים של Intel Xeon ו- זכרון של 4G מושבת יותר משבועים בחברה ללא שום מענה! זה פשוט לא ייאמן איזה חוסר מקצועיות ! הם לא יודעים מה הבעיה והם גם לא מחליפים מחשב.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  9. Started by VESAGO19,

המשחק savege עומד להכנס לשלבי בטא (זהו משחק מיסחרי) ואיתו גרסת הלינוקס של המשחק :jump: : לפי הפורומים של linuxgames.com (שם נוכחו מפתחי המשחק) הם צריכים את כל האנשים שהם יכולים כדי לבחון את גרסת הלינוקס. אז כל מי שיש לו מחשב הגון ורוצה לשחק בלינוקס בדקו את אתר ההרשמה לבטא ב: http://beta.s2games.com/ נ.ב זהו משחק fps בשילוב עם אסטרטגיה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by matteo,

אוקיי אז כן כן למי שלא הבין מהכותרת אתמול סיימתי להתקין את מערכת הג'נטו החדשה שלי לאחר שימוש לא קצר בarch שאגב גם הארץ' היה פנטסטי אז נתחיל בזאת שהסיבה שבכלל הבטתי כלפי ג'נטוו הייתה פשוטה טמונה בליבי הרבה זמן, אני בנאדם מאוד סקרן, מאוד אוהב אתגרים(במיוחד אם הם "לא פשוטים") , ומחפש ללמוד בקיצור, לאחר השימוש הכה ארוך עם הארץ' התותח שלי, פירמטתי אותו ופשוט הורדתי את הminimal installation cd של הג'נטוו אז ככה, הדיסק שוקל 80 מגה, הוא מכיל בעצם קרנל, כל המודולים (לזיהוי החומרה) של הקרנל כמובן, כלים לאינטרנט, לעבודה עם ההארד דיסק e2fsprogs , למי שלא מתכוון לעבוד עם ext2/3 אם אני לא טועה הוא צריך להתחבר לאינטרנט ופשוט להוריד כבקשתו xfs2progs או מה שזה לא יהיה בקיצור, נכנסתי לדיסק…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by ruff stuff,

עשיתי עידכון לאיפוד לגירסאת 1.4.1 התבקשתי לחבר אותו לחשמל על מנת לעדכן לאחר חיבור מחדש נוספו לי גם דרייברים אין לי מושג למה אבל אשף חומרה חדשה עלה לי ועידכנתי לאחר כל התהליך האייפוד שלי לא מזוהה עכשיו ע"י המחשב מה עושים??.. לפני העידכון עם חיבור האייפוד למחשב הוא זיהה ולאחר העידכון לא מזוהה אשמח לעזרה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by רועי כהן,

התקנתי היום פדורה 3 ביחד עם הווינדוז... אני רוצה להתקין פונטים חדשים... אני יכול פשוט להעביר את הפונטים מווינדוז?!?!?... יפעל?!?!... כי אני ראיתי פה שכן... http://www.penguin.org.il/wiki/index.php?title=%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%AA חוץ מזה, אני בכלל לא מצליח לגשת לכונן של ווינדוז... הוא מוגדר כfat32... זה אפשרי בכלל?!?!?... ואם אי-אפשר להכנס לכוננים של ווינדוז, אבל אפשר להשתמש בפונטים של ווינדוז, אז פשוט להעביר בדיסקט?!?... =P בתודה מראש...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by RaKaKy,

יש לי בפייירופקס פונט עברי ממש מכוער וצמוד כזה שכל האותיות נראות מחברות ואז נ' ו-ז למשל נראות כמו מ'..... בקיצור מאיפה אפשר להוריד פונט נוח כמו ARIEL ואיך אני מתקין אותו במקום הפונט שיש לי עכשיו בפיירפוקס?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. אהלן חברה אני כרגע מבצע את ההזמנה של המקבוק איר 128GB 13" , ואני צריך לקנות לו גם מטען לרכב. ראיתי שמטען כזה מתוצרת אפל לא קיים, ולכן אני צריך את עזרתכם במציאת מטען לרכב מחברה איכותית. נ.ב - אם אתם מכירים גם איזה מגן\נרתיק ממש טוב - אשמח לשמוע

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by Delux,

אני יודע ששאלו שאלות אלה אבל יש לי שאלה אחת נמאס לי מווינדוס XP ואני רוצה לנסות משהו קצת אחר רציתי לינוקס אבל שמעתי שהיא קצת מסובכת רציתי יוניקס וקראתי באתר שלא כדאי בבקשה תציאו לי מערכת נפעלה טובה אם לינוקס אז לפחות תתנו לי הסברים כגון: שמעתי שצריך לבנות את הדרייברים לבד האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  16. Started by bykeking,

אני רוצה לחסום גישה לכמה תיקיות ולהגן עליהן ע"י סיסמא. יש דרך לעשות את זה באובנטו, כי לא מצאתי... תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by x-dude,

קבלו את זה http://wwws.sun.com/software/looking_glass/demo.html בצד שמאל למעלה תבחרו את המהירות המתאימה לכם. חכו קצת על תפסיקו רק בהתחלה הוא מברבר אבל אחר כך מראים את מערכת בבפעלה.

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by sharmeiri,

שלום כל הזמן זה ניתקע לי. רציתי לדעת אם יש, כמו בחלונות, מנהל משימות שכזה?! alt +ctrl+del זה לא עושה שום דבר...

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. Started by nahoom,

כדי לתכנת ב-LINUX\UNIX צריך לדעת DOS?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by elio,

הי, אני עובד עם 2 דיסקים, אחד Hda ואחד hdb על הראשון מותקן Windows XP Proffesional על השני היה מותקן linux Mandrake 8.1 שיניתי את Boot.ini והוספתי לו רפרנס ל C:\BOOTSECT.LNX="Linux Mandrake 8.1" וככה יכלתי לבחור בהתחלה עם מה אני רוצה לעבוד ... היום התקנתי Mandrake 9.0 התקנה מלאה ( מחקתי את 8.1 לגמרי) ויצרתי מחדש את bootsect.lnx ע"י הפקודה: dd if=/dev/hdb1 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1 והעתקה של הקובץ ל C ( אחרי שמחקתי את הישן) אבל עכשיו קרה משהו מוזר. כשאני בוחר את לינוקס , במקום להעלות אותה, הוא פשוט מחזיר אותי לתפריט של Boot.ini .... ( אפילו ה Counter סופר אחורה מהתחלה ). ניסיתי ליצור את הקובץ שוב, אותה בעיה. ניסיתי להריץ Lilo מתוך לינוקס כדי שתכתוב את עצמה שוב ל /d…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by PhoenixBoy,

אולי זאת שאלה מטומטמת אבל למה אי אפשר להתקין מקינטוש על כל מחשב? למה רק על מחשבים של apple אפשר? המערכת הפעלה מזהה חלקים שונים או משהו? האם כל התוכנות שפועלות על ווינדוס יכולות לפעול גם על מקינטוש? מה ההבדל בעבודה בפוטושופ בווינדוס לעומת עבודה בפוטושופ במקינטוש? ואם אפשר להתקין את זה על מחשב רגיל אז אפשר להתקין על המחשב שלי? AMD Athlon64 3000+ S939 לוח חדש של ג'יגהבייט עם Nforce 4 1024Mb DDR 400Mhz Gigabyte Geforce 6600 זה בכללי... אפשר להתקין על המחשב שלי?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by morgoth,

אז ככה, הורדתי את אובונטו 7.04 64 ביט מהאתר הראשי, וידאתי עם hashcalc שהקובץ תקין, וכשאני עולה מהדיסק התפריט הראשון עולה בסדר. מהשלב הזה כל מה שאני בוחר מביא לקריסה בצורה של מסך שחור והמנורות של caps lock ושל scroll lock מהבהבות. הורדתי את ה6.40 TLS 64 ביט, גם שם התפריט הראשון עלה בסדר ומשם כל אופציה שבחרתי התחילה לעלות ואז היתה התרסקות חלקית וקיבלתי דו"ח שגיאה די דל שלא תרם לי יותר מדי להבין מה קרה. המפרט שלי הוא: athlon64 3500 lanparty ut nf4 ultra-d g.skill ddr 512mbx2 x800xl sapphire מישהו עוד נתקל בבעיה הזאת או יכול לעזור ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by רועי כהן,

בעיקרון האינטרנט שלי פועל טוב, אבל כל כמה זמן (לא מדוייק ממש... בממוצע לדעתי כל 5-10 דקות...) יש לי איזה דקה (לפעמים יותר) כזאתי שאני פשוט לא יכול להמשיך... אחרי זה זה מסתדר... כאילו האינטרנט פשוט "קופץ" בפתאומיות, ואני לא יכול לגלוש לכמה זמן... בFF אני מקבל את ההודעה שבתמונה... במחשב שלי יש FC3 + Windows, והאינטרנט שלי מחובר בראוטר (דגם CNet CNAD804-NF, שעד עכשיו עשה את העבודה)... הבעייה רק ב FC3 (בווינדוז הכל פועל)... יש לי עוד מחשב שמחובר לווינדוז, ושם גם אין בעיות עם האינטרנט... גם בkonqueror יש לי את אותה הבעייה... שם רשום בפירוש מה הבעייה: unknown host... הבעייה היא בעיית הגדרות כמובן, משום שבווינדוז הכל פועל טוב (וגם במחשב השני)... בנוסף, הבעייה לא התחילה ישר כשהת…

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by Konst1988,

בזמן הרצת CONFIGURE SCRIPT קיבלתי את השגיאה הבאה: checking for samplerate... checking for libgnomeui-2.0 >= 2.0.0 libglade-2.0 gthread-2.0... checking for gnome-config... no configure: error: *** cannot find gnome-config, set GNOME_CONFIG environment variable to path of gnome-config script *** לא ממש הבנתי מה חסר לו.. תודה לעונים.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by Bloodbath,

זה הסיפור הוא קצת קשה אבל בכל זאת אחרי שקראתי ש-אובונטו 9.04 יוצא ביום חמישי החלטתי סוף סוף להגשים את חלומי להתקין אובונטו על המחשב שלי הורדתי את אובונטו 9.04 מי אתר הבית גרסת 64 ביט צרבתי אותו אל דיסק והחלתתי להתקין עכשיו לא יודע איך זה יצא לי בדיוק אבל אני חושב שמחקתי להצמי את כול הדיסק הקשיח עכשיו אין לי שום מוסג איך מישתמשים בLINUX והייתי רוצה לדעת אם יש איזה שהוא ספר הדרכה באינטרנט לאובונטו 9.04 בעברית תודה רבה. מצטער על שגיאות הכתיב

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים