לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם אני משתמש XP כבד שרוצה לנסות לעבור החלטתי להתחיל באיזושהיא גרסת LIVE אז בחדווה הורדתי וצרבתי את ה ISO של GNOPPIX מהאתר שלהם.. עכשיו, הדיסק נראה בסדר, כי סה"כ ה AUTOPLAY שלו עובד ואפשר להתקין ממנו תוכנות כמו פיירפוקס ות'נדרבירד וכו'. אבל הוא לא עושה BOOT ניסיתי כל אפשרות סידור BOOT בביוס, כולל סידי-רום בלבד , ועדיין עולה ה XP כרגיל, שום דבר מיוחד לא קורה. אולי צרבתי לא נכון ? יש שיטה מיוחדת לצרוב דיסק שאמור לעשות BOOT ? או שמשהו בביוס שלי נדפק ? יש למישהו עצה ? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יום שלישי ה9 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים קפה סנויצים שקשוקה לא רעה והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שניראת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של מעריצי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ניסיתי סתם ככה לשנות את הממשק ל-Drake וזה לא עבד, אז חזרתי ל-KDE ועכשיו יש לי 9 שולחנות עבודה במקום 4, וגם מעין טבלה כזאת של 3X3 בצד ימין למטה שמציגה את השולחנות עבודה. בנוסף לכך, בתפריט Log Out אני יכול לעשות רק End Session, ואי-אפשר לעשות Restart ועוד משהו. כמו-כן, היה לי בחלונות אפקט מגניב כזה שמתי שאני מזיז חלון אז הוא נע בצורה גלית כזאת כאילו שהוא גמיש, ועכשיו יש רק אפקט שקוף עלוב כזה. איך אני מתקן את כל זה? דבר נוסף -אחרי שאני סוגר את פיירפוקס, אני לא יכול להפעיל אותו מחדש לפני אתחול (לוג-אאוט גם לא עוזר). אני מקבל את ההודעת שגיאה הבאה: Firefox is already running, but is not responding. To open a new window, you must first close the existing Firefox process, or rest…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים אני די חדש בענייני המק, ככה שהסברים מפורטים (למי שיש סבלנות..) יתקבלו בברכה. כאמור, אני רוצה לעשות שיתוף קבצים בין שני מחשבים מרוחקים. מה אני צריך כדי שזה יעבוד בצורה החלקה ביותר (רוחב פס, תוכנה, הגדרות וכו'..)? מדובר בקבצים לגרפיקה ככה שהם די גדולים המחשבים אגב הם אימק 17 ו אימק 20 שניהם מבוססי אינטל, לא זוכר כרגע מהירות וכמות זכרון, אם זה משנה. תודה מראש לכל המשיבים
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, זאת הודעה שלי כאן ואני מקווה שאני לא שואל שאלות טחונות : אני במרתון השוואות,לאחרונה אני כל כך שונא את מיקרוסופט שאני מחפש כל אלטרנטיבה אחרת. כרגע מותקנות לי שתי מערכות 64 ביט ויסטה ו XP,כאשר הויסטה הותקנה ראשונה ה XP שניה. קצת משחקים...וטראח ה XP לא עולה יותר .נסיונות RECOVRY לא עולים יפה לכן אני חושב לפרמט את הפרטישן של ה XP ולהתקין לינוקס: אני מספר לכם את זה כי אם היה ואתם חושבים שכדאי לנסות,אני חושש שהמתצורה הקיימת אני שוב לא יוכל לבחור מערכת הפעלה ... מה בBOOT של הויסטה דופק מערכות אחרות. השימושים הם ALL AROUND עם חובת ידידותיות בכל מה שקשור ל USENET ,גלישה ,תמיכה בכרטיסים של NVIDIA וכרטיסי רשת . חשוב לי מאוד עבודה עם קבצי RAR ענקיים - אני סקרן לדעת איזו …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן מישהו יודע אם ישנו צפי לירידת מחירים של מחשבי ה- power g5? אני מתכוון שכמו שעכשיו אינטל צפוייה לשחרר שור חדש של מעבדים (קונרו) והמחירים של כפולי הליבה הנוכחיים יורדים בגלל זה בכ50% האם גם במאק צפוייה ירידה כזאת ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
עכשיו סיימתי להתקין FEDORA CORE 9 אני רוצה להפעיל את האפקטים המיוחדים של ה דסקטופ אני לוחץ על ENABLE הוא חושב כמה שניות ואומר לי שהאפקטים לא הופעלו התקנתי את ה COMPIZ אני מנסה גם להתקין את הדרייבר של נווידיה אבל לא ממש הולך לי אני עוקב אחרי המדריך פה http://www.linuxforums.org/multimedia/installing_nvidia_3d_drivers.html בשורה הראשונה התקנתי את ה GCC אבל ה2 האחרים אני לא יודע איך מתקינים אותם ושאני מנסה להתקין את הדרייבר הוא אומר לי שאני צריך להתקין kernel-sources מישהו יודע למה אני לא יכול להפעיל את האפקטים? וגם איך אני מסיים את ההתקנה של הדרייבר תודה רבה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כל הזמן זה ניתקע לי. רציתי לדעת אם יש, כמו בחלונות, מנהל משימות שכזה?! alt +ctrl+del זה לא עושה שום דבר...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו הצליח או יודע איך אפשר להתקין מודם ADSL פנימי של ITEX בלינוקס? לא משנה איזו גרסה...אני יוריד את מה שמתאים... ניסיתי בינתיים עם DEBIAN עם הצלחה חלקית...המודם הגיב,אבל לא הצליח להתחבר... ועם MANDRAKE 9.1 ללא שום הצלחה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קבלו את זה http://wwws.sun.com/software/looking_glass/demo.html בצד שמאל למעלה תבחרו את המהירות המתאימה לכם. חכו קצת על תפסיקו רק בהתחלה הוא מברבר אבל אחר כך מראים את מערכת בבפעלה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מה שחברת מייקרוספט לא עושה לנו בתקופת הדימדומים המשעממת של מערכות הפעלה, עושה ובגדול חברת Apple. במסגרת השיפורים המשמעותיים שהיא עשתה במערכת האחרונה, החברה דאגה לבצע אופטימיזציה מלאה למחשבים הקיימים היום G4 והמערכת עובדת מצויין ומהר יותר על מחשבים שאינם G5. מספר התכונות של אינטראקציית משתמש - חלונות עלה אף הוא והם מציאים שיפורים מדהימים בגילויי כל החלונות נמצאים במסך. לדוגמא כפתור F-11 מעלים באנימציה את כל האפליקציות על המכתבה (כן זה השם שניתן ל- desktopבשנות ה-80 על ידי חברת Apple בישראל, יותר נכון המשווקים שלהם בארץ) .כפתור F-10,מבצע הקטנה באנימציה של כל החלונות ומסדר את כולם כך שנראה אותם מולינו במכתבה. מעולם לא ראיתי תוכנה מהירה יותר כמו Acdsee שפועלת כמובן על P…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם יש מקבילה במק לפקודת Ipconfig /release ו-ipconfig /renew מעולם ה-PC? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מריץ לינוקס בגירסת ה-live dvd של נובל\סוס. עברתי את שלב ה-login - ברירת מחדל: linux. עכשיו אני מקבל מחיצת לינוקס בדוס, משהו כזה: _<linux@linux איך מגיעים לדסקטופ? האם הגירסה הזו מספקת? (זה נראה כאילו נובל הוציאו גירסת התנסות רזה. הדיסק הוא 1.5G בלבד, בעוד שגירסת ה-eval היא 4.5). תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום! לא מזמן התקנתי ווינדוז ואובונטו בדואל-בוט על גבי מחשב חדש, שתיהן מותקנות על גבי כונן SSD. בזמן התקנת אובונוטו, לא יצרתי מחיצת SWAP, אלא רק מחיצת רוט ("/"). עבר חודש בערך מאז ההתקנה, ואני צריך להתחיל להשתמש בלינוקס, אבל לפני כן, רציתי לדעת אם יש הגדרות מיוחדות שאני צריך לבצע לפני שאני מתחיל שימוש אינטנסיבי במערכת, כדי להעריך את חיי הכונן שלי. בפוסט שפתחתי בזמנו לגבי התקנת הדואל-בוט, מישהו כתב כמה דברים לגבי תיקיית ה/var, ולשנות כל מיני דברים בfstab. יש לי ידע בסיסי בלינוקס, אבל אני רוצה לוודא שאני מכסה את כל מה שבאמת חשוב, ומעדיף ללמוד תוך כדי עשיה מודרכת ולא תוך כדי ניסוי וטעיה שעלול לעלות לי הרבה במקרה הזה תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בעיקרון האינטרנט שלי פועל טוב, אבל כל כמה זמן (לא מדוייק ממש... בממוצע לדעתי כל 5-10 דקות...) יש לי איזה דקה (לפעמים יותר) כזאתי שאני פשוט לא יכול להמשיך... אחרי זה זה מסתדר... כאילו האינטרנט פשוט "קופץ" בפתאומיות, ואני לא יכול לגלוש לכמה זמן... בFF אני מקבל את ההודעה שבתמונה... במחשב שלי יש FC3 + Windows, והאינטרנט שלי מחובר בראוטר (דגם CNet CNAD804-NF, שעד עכשיו עשה את העבודה)... הבעייה רק ב FC3 (בווינדוז הכל פועל)... יש לי עוד מחשב שמחובר לווינדוז, ושם גם אין בעיות עם האינטרנט... גם בkonqueror יש לי את אותה הבעייה... שם רשום בפירוש מה הבעייה: unknown host... הבעייה היא בעיית הגדרות כמובן, משום שבווינדוז הכל פועל טוב (וגם במחשב השני)... בנוסף, הבעייה לא התחילה ישר כשהת…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי היום פדורה 3 ביחד עם הווינדוז... אני רוצה להתקין פונטים חדשים... אני יכול פשוט להעביר את הפונטים מווינדוז?!?!?... יפעל?!?!... כי אני ראיתי פה שכן... http://www.penguin.org.il/wiki/index.php?title=%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%AA חוץ מזה, אני בכלל לא מצליח לגשת לכונן של ווינדוז... הוא מוגדר כfat32... זה אפשרי בכלל?!?!?... ואם אי-אפשר להכנס לכוננים של ווינדוז, אבל אפשר להשתמש בפונטים של ווינדוז, אז פשוט להעביר בדיסקט?!?... =P בתודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ויכוח עם חבר שלי הוא טוען שהפקודה del בדוס מוחקת את הקובץ לצמיתות אני טוען ויודע שהפקודה רק משנה את התו הראשון איך אני יכול להוכיח לו שהוא טועה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי קובונטו, וכשאני עושה mount למחיצה אחרת על המחשב שלי (דרך מנהל המחיצות שם בהגדרות), זה אמנם עושה מאונט איפה שהגדרתי, אבל רק ל-root יש גישה לספריה. הצלחתי להגדיר שכל משתמש יוכל לעשות את ה-mount עצמו, אבל אני לא מצליח לגרום לזה להיות נגיש לכולם. ניסיתי לעשות chmod +r על הספריה למשל, בתור רוט, וזה לא נתן לי, הוא אמר שהוא לא יכול לשנות השראות של read only filesystem. אז איך עושים את זה נכון? תודה.
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום התקנתי אובונטו ואשמח לדעת האם יש ואם כן היכן ניתן למצוא "ספר הדרכה" שמדריך ומסביר ממש מהיסודות את השימוש וההתאמה שלה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
משום מה ALT+SHIFT לא מחליף לי שפה עריכה : קליק ימני על פאנל עליון , להוסיף KEYBOARD PANEL ולהגדיר ב OPTION אלט+שיפט
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כבר יצא לי להתקין כמה RPMים אבל הורדתי תוכנה שנקראת X-chat תוכנת IRC שאני בא להתקין אותה ההתקנה נכשלת והסיבה היא שחסרים לו 2 קבצים:: זה הלוג השלם של ההתקנה </software/chating/xchat-1.8.10-3xc.i386.rpm;echo RESULT=$? error: failed dependencies: libcrypto.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc libssl.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc RESULT=1 מאיפה אני מביא את הקבצים האלו ואיך אני מתקין את הRPM בעזרתם תודה
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם לינוקס תומכת בכרטיס לכידת וידאו? אני רוצה אפשרות להקליט ולצפות On-Line דרך האינטרנט. איזו הפצה ואיזה כרטיס מומלץ? המחשב מבוסס AMD אם זה משנה. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בזמן הרצת CONFIGURE SCRIPT קיבלתי את השגיאה הבאה: checking for samplerate... checking for libgnomeui-2.0 >= 2.0.0 libglade-2.0 gthread-2.0... checking for gnome-config... no configure: error: *** cannot find gnome-config, set GNOME_CONFIG environment variable to path of gnome-config script *** לא ממש הבנתי מה חסר לו.. תודה לעונים.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב P3 64 RAM ואני לא מצליח להתקין עליו אובונטו גם לא LIVE יש הפצה יותר קלה שתתאים למחשב?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-