עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by GamePad,

שלום אנשים אני די חדש בענייני המק, ככה שהסברים מפורטים (למי שיש סבלנות..) יתקבלו בברכה. כאמור, אני רוצה לעשות שיתוף קבצים בין שני מחשבים מרוחקים. מה אני צריך כדי שזה יעבוד בצורה החלקה ביותר (רוחב פס, תוכנה, הגדרות וכו'..)? מדובר בקבצים לגרפיקה ככה שהם די גדולים המחשבים אגב הם אימק 17 ו אימק 20 שניהם מבוססי אינטל, לא זוכר כרגע מהירות וכמות זכרון, אם זה משנה. תודה מראש לכל המשיבים

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. משום מה ALT+SHIFT לא מחליף לי שפה עריכה : קליק ימני על פאנל עליון , להוסיף KEYBOARD PANEL ולהגדיר ב OPTION אלט+שיפט

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. בעת שהותי באבט"ש , אמא שלי החליטה שנמאס לה מהמחשב הישן שלה והיא רוצה לקנות מחשב חדש , מסיבה לא ברורה היא לא התייעצה איתי וקנתה ב1850 שקל P4 3 ghz ... היא הייתה בטוחה שאני אכאס עליה שהיא קנתה בלי להתייעץ איתי ולמען האמת , די צדקה. בכל מקרה חשבתי על המחשב הישן שלה : P4 (Willmate) 1700 mhz 512 PC 3200 DDR (עובד כPC2100 מן הסתם) לוח אם מעפן של ECS או משהו בסגנון שימו לב: RIVA TNT2 הקיצור , אני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה במרתף ולהפוך אותו לסוג של HTPC פרימיטיבי , אני חושב לקנות לו כרטיס מסך עם יציאת טלויזיה (R9250 או FX5500) ולהתקין איזה לינוקס חביב שיריץ סרטים וגם יאפשר לי לשחק במשחקים ישנים של נינטנדו באימולטורים. המסך המיועד הוא יצור CRT עתיק בגודל 29 אינצ' , שזה לא בדיוק …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by dany_tab16,

שלום, יש לי מצלמת אינטרנט, ואני רוצה לעשות ככה שהיא תראה מה שהולך בבית כשאני לא בבית. שאני יוכל לראות מה שהיא מראה דרך מחשב אחר, כמובן שזה יצריך סיסמא. איך עושים את זה? יש לי לינוקס אובונטו 7.10

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. חזרתי שוב לנסות לינוקס, למרות הקשיים ועקומת לימוד קשה וארוכה בעבר. התקנתי KUBUNTU, וזה עובד!!! יש עברית/אנגלית, התקנתי FIREFOX ו- THEDERBIRD ואני גולש ומקבל ושולח מיילים, מציג תמונות JPG. אבל- לא מצליח להציג סרטים בכל הפורמטים. לא WMA, לא MOV, לא MOD, לא AVI. תוכנת "קפאין" שעולה, מציגה מטושטש או לא מציגה כלל. אני מניח שצריך להתקין קודקים לפורמטים השונים. וכאן שאלתי למביני דבר - איך ומניין מורידים קובצי קודקים, וכיצד מתקינים אותם ב- KUBUNTU? תודה לעונים !!!

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. שלום רב, זה זמן רב אני נתקל בקשיים מול idigital החדשה כאן בישראל. החברה רכשה את הזכויות לשווק בלעדי של מחשבי מקינטוש ומערכות הפעלה. במקרה נפלתי על תקלות מאוד מוזרות - לדוגמא, מחשב נייד macbook מ- 2007 אשר לא מסוגל להקרין מצגות על מקרן של sharp (כמו בכל העולם) וחברת idigital מספקים תירוצים מפגרים והם טוענים שהמקרן לא ייוצר ע"י חברת אפל. בנוסף מחשב Mac Pro חדש ! (חודשיים) עם שני מעבדים של Intel Xeon ו- זכרון של 4G מושבת יותר משבועים בחברה ללא שום מענה! זה פשוט לא ייאמן איזה חוסר מקצועיות ! הם לא יודעים מה הבעיה והם גם לא מחליפים מחשב.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. השגתי 4ג'יגה ddr3 למקבוק החדש שלי ב550 שקל ושידרגתי במקום ה-2 הישן. המחשב רץ בהחלט יותר מהר הייתי אומר בערך 20-30%. ההתקנה פשוטה ולא מסובכת,רק דבר אחד היה מעצבן וזה הברגים המאוד קטנים שיש במחשב הזה. בורג אחד נתקע ולקח לי 20 דקות לסובב אותו. למי שתהה הזיכרון מקורי של אפל(סאמסונג) בניגוד לזיכרונים צד שלישי שמסתובבים ברשת וגורמים לנייד לקפוא להמון משתמשים. מומלץ

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  8. Started by Shoko,

אף פעם לא בתנסיתי בלינוקס האם יש איפשהוא לראות מונות מסך? יש עיברית בהתקנה? קיבלתי את הדיסקים בדואר מחו"ל מאיזה אתר של אובונטו שמחלק חופשי

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by Haflo,

התקנתי firefox על Fedora ועדיין שאני פותח את ה-Web browser מופיע לי הדפדפן mozilla v1.0, למה?

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. אוקיי אז אני גיימר די כבד אני שוקל לעבור ללינוקס עכשיו אני ממש חושש מזה שאני לא יוכל לשחק במשחקים בלינוקס :AR15: אני לפחות מקווה שבמשחקים החדשים יש יותר מודעות למפתחים בקשר לפופולריות הלינוקס בקרב המשתמשים והם עשו משהו בנידון אבל האם לינוקס יכולה לעבוד עם מדל אוף הונור ניד פור ספיד וכל אלה ומה עם משחקים ברשת האם יש את גיים ספיי או תחליף אחר ממש תודה להתראות

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  12. Started by dot com,

אני חדש בכל הקטע של הלינוקס, התקנתי ליבדוס על מחשב שפועל בו WIN98 בהגדרות דרך הווינדוס הוא זיהה את המודם, ובלינדוס הוא אומר כל פעם שהמודם תפוס, "sorry, the modem is busy". עוד בעיה, יש לי שני כונני דיסקים, אחד הוא זיהה אבל את השני אני רואה בכל הכתוביות בהפעלה אבל בלינדוס אני לא מוצא אותו. הכרטיס קול לא זוהה, ניסיתי כרטיס קול תואם SOUNDBLASTER, אבל לא הצלחתי. בתודה מראש ניצן

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by RaKaKy,

יש לי בפייירופקס פונט עברי ממש מכוער וצמוד כזה שכל האותיות נראות מחברות ואז נ' ו-ז למשל נראות כמו מ'..... בקיצור מאיפה אפשר להוריד פונט נוח כמו ARIEL ואיך אני מתקין אותו במקום הפונט שיש לי עכשיו בפיירפוקס?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by J0n1,

אחרי שאני מסיים להתקין ומפעיל תמחשב מחדש הוא לא נכנס לממשק הגרפי ואומר לי שיש בעיה עם התקנת החבילות וכותב לי שאני יכול לסדר את זה בזה שאני אכתוב apt-get install apt אבל זה לא עוזר (כי בעצם הוא מנסה להתקין את עצמו הבנתי... אם נגיד אני אומר לו startx הוא אומר לי להתקין את זה) מה עושים? זאת בעיה בדיסק? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by NewRig,

איך אני יכול לדעת איזו הפצה תומכת באופן מלא בחומרה שלי? האם יש HCL לכל הפצה, או שזה לכל קרנל?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Delux,

אני יודע ששאלו שאלות אלה אבל יש לי שאלה אחת נמאס לי מווינדוס XP ואני רוצה לנסות משהו קצת אחר רציתי לינוקס אבל שמעתי שהיא קצת מסובכת רציתי יוניקס וקראתי באתר שלא כדאי בבקשה תציאו לי מערכת נפעלה טובה אם לינוקס אז לפחות תתנו לי הסברים כגון: שמעתי שצריך לבנות את הדרייברים לבד האם זה נכון?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  17. Started by רועי כהן,

התקנתי היום פדורה 3 ביחד עם הווינדוז... אני רוצה להתקין פונטים חדשים... אני יכול פשוט להעביר את הפונטים מווינדוז?!?!?... יפעל?!?!... כי אני ראיתי פה שכן... http://www.penguin.org.il/wiki/index.php?title=%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%AA חוץ מזה, אני בכלל לא מצליח לגשת לכונן של ווינדוז... הוא מוגדר כfat32... זה אפשרי בכלל?!?!?... ואם אי-אפשר להכנס לכוננים של ווינדוז, אבל אפשר להשתמש בפונטים של ווינדוז, אז פשוט להעביר בדיסקט?!?... =P בתודה מראש...

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by patrik,

הבנתי שהיא יכולה להריץ אפליקציות של ווינדוס. איך מתקינים אותה ואיך משתמשים בה? אני משתמש בubuntu 6.06 תודה לעוזרים.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. יש לי ויכוח עם חבר שלי הוא טוען שהפקודה del בדוס מוחקת את הקובץ לצמיתות אני טוען ויודע שהפקודה רק משנה את התו הראשון איך אני יכול להוכיח לו שהוא טועה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by ruff stuff,

עשיתי עידכון לאיפוד לגירסאת 1.4.1 התבקשתי לחבר אותו לחשמל על מנת לעדכן לאחר חיבור מחדש נוספו לי גם דרייברים אין לי מושג למה אבל אשף חומרה חדשה עלה לי ועידכנתי לאחר כל התהליך האייפוד שלי לא מזוהה עכשיו ע"י המחשב מה עושים??.. לפני העידכון עם חיבור האייפוד למחשב הוא זיהה ולאחר העידכון לא מזוהה אשמח לעזרה.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  21. Started by VESAGO19,

המשחק savege עומד להכנס לשלבי בטא (זהו משחק מיסחרי) ואיתו גרסת הלינוקס של המשחק :jump: : לפי הפורומים של linuxgames.com (שם נוכחו מפתחי המשחק) הם צריכים את כל האנשים שהם יכולים כדי לבחון את גרסת הלינוקס. אז כל מי שיש לו מחשב הגון ורוצה לשחק בלינוקס בדקו את אתר ההרשמה לבטא ב: http://beta.s2games.com/ נ.ב זהו משחק fps בשילוב עם אסטרטגיה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by MasterDK,

אהלן, קיבלתי מחשב נוסף והחלטתי לעשות ממנו שרת. כרגע יש שם רק SSH שאני מתחבר אליו מחלונות. מה הם הדרכים לבאטח SSH? בנתיים ביטלתי חיבור של ROOT. איזה עוד דרכים יש? תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by morgoth,

אז ככה, הורדתי את אובונטו 7.04 64 ביט מהאתר הראשי, וידאתי עם hashcalc שהקובץ תקין, וכשאני עולה מהדיסק התפריט הראשון עולה בסדר. מהשלב הזה כל מה שאני בוחר מביא לקריסה בצורה של מסך שחור והמנורות של caps lock ושל scroll lock מהבהבות. הורדתי את ה6.40 TLS 64 ביט, גם שם התפריט הראשון עלה בסדר ומשם כל אופציה שבחרתי התחילה לעלות ואז היתה התרסקות חלקית וקיבלתי דו"ח שגיאה די דל שלא תרם לי יותר מדי להבין מה קרה. המפרט שלי הוא: athlon64 3500 lanparty ut nf4 ultra-d g.skill ddr 512mbx2 x800xl sapphire מישהו עוד נתקל בבעיה הזאת או יכול לעזור ? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by bykeking,

אני רוצה לחסום גישה לכמה תיקיות ולהגן עליהן ע"י סיסמא. יש דרך לעשות את זה באובנטו, כי לא מצאתי... תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by nahoom,

כדי לתכנת ב-LINUX\UNIX צריך לדעת DOS?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים