לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אחרי שאני מסיים להתקין ומפעיל תמחשב מחדש הוא לא נכנס לממשק הגרפי ואומר לי שיש בעיה עם התקנת החבילות וכותב לי שאני יכול לסדר את זה בזה שאני אכתוב apt-get install apt אבל זה לא עוזר (כי בעצם הוא מנסה להתקין את עצמו הבנתי... אם נגיד אני אומר לו startx הוא אומר לי להתקין את זה) מה עושים? זאת בעיה בדיסק? תודה!
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז כן כן למי שלא הבין מהכותרת אתמול סיימתי להתקין את מערכת הג'נטו החדשה שלי לאחר שימוש לא קצר בarch שאגב גם הארץ' היה פנטסטי אז נתחיל בזאת שהסיבה שבכלל הבטתי כלפי ג'נטוו הייתה פשוטה טמונה בליבי הרבה זמן, אני בנאדם מאוד סקרן, מאוד אוהב אתגרים(במיוחד אם הם "לא פשוטים") , ומחפש ללמוד בקיצור, לאחר השימוש הכה ארוך עם הארץ' התותח שלי, פירמטתי אותו ופשוט הורדתי את הminimal installation cd של הג'נטוו אז ככה, הדיסק שוקל 80 מגה, הוא מכיל בעצם קרנל, כל המודולים (לזיהוי החומרה) של הקרנל כמובן, כלים לאינטרנט, לעבודה עם ההארד דיסק e2fsprogs , למי שלא מתכוון לעבוד עם ext2/3 אם אני לא טועה הוא צריך להתחבר לאינטרנט ופשוט להוריד כבקשתו xfs2progs או מה שזה לא יהיה בקיצור, נכנסתי לדיסק…
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שיחקתי לי ב-GParted ורציתי בסוף לבדוק באפשרויות הנוספות בתפריטים איך אני מגדיר מחיצה שתעלה אוטומטית. מה שקרה אחרי כל התהליך הזה זה שהוא בעצם איחד לי את כל המחיצות שהיו לי והעלים לי את כל החומר. אמרתי, "לא נורא, זה בטח סתם כמו שהוא תמיד מראה לך את זה בצורה וירטואלית לפני שאתה מאשר את הפעולה".. איתחלתי ת'מחשב והוא עושה לי GRUB 22 ואני המום בתהיה כזו של- "מה?!!?!" כאשר אני זוכר את בעיית הגראב הזו שהייתה לי כאשר לא היה לי מערכת לינוקס כשניסיתי למחוק אותה בצורה לא טובה. מכאן הסקתי שאיך שהוא מבלי לעשות APLLY גרמתי למערכת לאחד את המחיצות שעשיתי בעבר ולפרמט לי את הדיסק הקשיח. רציתי לדעת איך אני מחזיר את הגלגל לאחור כי היה לי מלא מלא חומר חשוב על ההרד דיסק ואני פשוט כרגע המום ו…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, אני ממש חדש בשימוש בלינוקס. יש לי רסיבר אינפא אדום המתחבר ליציאת הcom שבניתי לפי ההסברים פה באתר וברשת,והוא עובד טוב. אני מנסה ללמוד כיצד להשתמש באובונטו ובmythtv עלמנת שאוכל לבנות מערכת HTPC בעתיד. אני משתמש כרגע בגרסאת הAMD64. יש איזשהו מדריך או הסבר איך להתקין ולבדוק שlirc עובד? לא מצאתי משהו מספק עד כה. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שאלה דיי פשוטה (אני חושב) איפה נמצאות ההגדרות של ה: DHCP, FTP? ואיפה אני מגדיר את ההרשאות של הסאמבה? אהה והכי חשוב: איך אני יכול להגדיר ככה שהלינוקס יקח את הפאקג'ים (packages) בזמן התקנתם לא מהCD אלא מFTP כי למה אין לי CDתקין במחשב?..... בתודה Izikd עריכה: שחכתי להגיד שזה RedHat 8.0
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש גרסא של לינוקס(או מערכת הפעלה אחרת) לשימושים הבאים בלבד: א. חשוב מאוד יציבות, שרת שיעבוד 24/7 ב. שימוש עיקרי תקשורת בפרוטול TCP/UDP ג. מערכת הפעלה הכי קלה שאפשר, ללא פיצרים כבדים. ד. מקסימום ביצועים. איזה גרסא הכי מתאימה לי ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
משתמשי מק היקרים, אם קניתם מחשב אפל בחו"ל ונתקלתם בסירוב לקבל שירות תחת אחריות בישראל , מכל סיבה שהיא, אנא צרו קשר דחוף עם כל פרטי האירוע ודרכי התקשרות. הבקשה נעשית בעקבות מספר רב של מקרים בו סורבו לקוחות אפל לשירות תחת אחריות שלא כדין !!!! בכל מקרה או שאלה אנא שלחו מייל ל: נושא: נפגעי אחריות פרטייכם יאספו לצורך הכנת תביעה ייצוגית / החזר כספי / פיצוי על אי קבלת השירות, בלבד!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב P3 64 RAM ואני לא מצליח להתקין עליו אובונטו גם לא LIVE יש הפצה יותר קלה שתתאים למחשב?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ברשותי שני כרטיסי מסך שאני לא צריך: 8800GT ו-HD4870. האם אני יכול פשוט להעביר אותם למק או שהם צריכים לעבור מודיפיקציה כלשהי (ביוס וכד')? *BFG 8800GT OC2 **AMD HD 4870 תוצרת AMD עצמה הגרסה בעלת 512MB. בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי לינוקס מנדרייק 10 בשעה טובה ומצלחת בפעם הראשונה ועכשיו מה שחסר לי זה להתחבר לאינטרנט אבל למרות כל נסייונותי להשיג מדריך טוב לגרסה זאת עלו בתוהו לכן אם מישהו יכול לתת או להפנות אותי למדריך טוב אני אודה לו מאוד תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעת שהותי באבט"ש , אמא שלי החליטה שנמאס לה מהמחשב הישן שלה והיא רוצה לקנות מחשב חדש , מסיבה לא ברורה היא לא התייעצה איתי וקנתה ב1850 שקל P4 3 ghz ... היא הייתה בטוחה שאני אכאס עליה שהיא קנתה בלי להתייעץ איתי ולמען האמת , די צדקה. בכל מקרה חשבתי על המחשב הישן שלה : P4 (Willmate) 1700 mhz 512 PC 3200 DDR (עובד כPC2100 מן הסתם) לוח אם מעפן של ECS או משהו בסגנון שימו לב: RIVA TNT2 הקיצור , אני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה במרתף ולהפוך אותו לסוג של HTPC פרימיטיבי , אני חושב לקנות לו כרטיס מסך עם יציאת טלויזיה (R9250 או FX5500) ולהתקין איזה לינוקס חביב שיריץ סרטים וגם יאפשר לי לשחק במשחקים ישנים של נינטנדו באימולטורים. המסך המיועד הוא יצור CRT עתיק בגודל 29 אינצ' , שזה לא בדיוק …
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם אפשר להתקין לינוקס ואח"כ חלונות בDual Boot, או לחילופין חלונות -> לינוקס -> לינוקס -> חלונות בMulti Boot (אני יודע שבWindows צריך להתקין קודם XP ואח"כ Vista)? באיזה בעיות אני עשוי להיתקל, ואיך אני אמור להתגבר עליהן?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יצאה גירסא מלאה להתקנה מ DVD (קובץ של 2.2 גיגה בערך..) לא LIVE ולא FTP! העניין הוא שהם לא שיחררו וכנראה גם לא מתכוונים לשחרר גירסאת דיסקים (אני ממש לא מבין למה, זה אידיוטי אם תשאלו אותי..) מישהו הצליח לקמבן את הקובץ DVD או את ההתקנות של ה FTP לגירסאת דיסקים? אני ממש חם על ה SUSE הזהה!! תודה (:
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בשינוי השפה בעזרת אלט שיפט, ניסיתי מה שרשום באשכול שבאוצתו נושא אך עדיין כשאני עושה ריסטרט צריך לרשום את הפקודה מחדש תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אנשים אני די חדש בענייני המק, ככה שהסברים מפורטים (למי שיש סבלנות..) יתקבלו בברכה. כאמור, אני רוצה לעשות שיתוף קבצים בין שני מחשבים מרוחקים. מה אני צריך כדי שזה יעבוד בצורה החלקה ביותר (רוחב פס, תוכנה, הגדרות וכו'..)? מדובר בקבצים לגרפיקה ככה שהם די גדולים המחשבים אגב הם אימק 17 ו אימק 20 שניהם מבוססי אינטל, לא זוכר כרגע מהירות וכמות זכרון, אם זה משנה. תודה מראש לכל המשיבים
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי PB G3 ואני מנסה להתקין עליו KUBUNTU 7.10 alternative הרצתי את הדיסק, ולא משנה מה אני כותב בBOOT כדי להריץ אותו (INSTALL או EXPERT או אנערף) הוא לא מצליח לטעון תקרנל Please wait, loading kernel... Read failed מה אפשר לעשות? אולי להתקין אובונטו או משהו אחר?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי היום פדורה 3 ביחד עם הווינדוז... אני רוצה להתקין פונטים חדשים... אני יכול פשוט להעביר את הפונטים מווינדוז?!?!?... יפעל?!?!... כי אני ראיתי פה שכן... http://www.penguin.org.il/wiki/index.php?title=%D7%94%D7%9E%D7%A2%D7%A8%D7%9B%D7%AA_%D7%94%D7%92%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%AA חוץ מזה, אני בכלל לא מצליח לגשת לכונן של ווינדוז... הוא מוגדר כfat32... זה אפשרי בכלל?!?!?... ואם אי-אפשר להכנס לכוננים של ווינדוז, אבל אפשר להשתמש בפונטים של ווינדוז, אז פשוט להעביר בדיסקט?!?... =P בתודה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מדריך טוב ופשוט .. יש לי DESKTOPBSD שמבוסס על FREEBSD . אי אפשר פשוט להוריד קובץ ולהתקין ? יהיה דבר כזה ? מקווה שתתנו לי משהו באמת פשוט
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שאלה קטנה שבאמת שכחתי איך עושים משהו ולא מצאתי פיצלתי עוד מחיצה בשביל HOME, ועכשיו אני רוצה להשתמש בה כ-HOME. איך אני מגדיר את זה בלינוקס? תודה, קיו.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הדיון הוא זה: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=258935.0 החלק הרלוונטי הוא מסוף העמוד הראשון וכל העמוד השני, וסתם אני רוצה לדעת אם פיספסתי משהו או שרוב מה שהבחור שמדבר נגד המק שם ממש לא נכון... (או שאוליי הוא עובד מול מערכת הפעלה ישנה יותר שיש בה בעיות) כי אני ממש לא נתקלתי בבעיות שהוא מדבר עלייהם..... אור.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האם זה יעבוד? להישתמש בRadmin מווינדוז למחשב עם אובונטו?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן מישהו יודע אם ישנו צפי לירידת מחירים של מחשבי ה- power g5? אני מתכוון שכמו שעכשיו אינטל צפוייה לשחרר שור חדש של מעבדים (קונרו) והמחירים של כפולי הליבה הנוכחיים יורדים בגלל זה בכ50% האם גם במאק צפוייה ירידה כזאת ?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
הבנתי שהיא יכולה להריץ אפליקציות של ווינדוס. איך מתקינים אותה ואיך משתמשים בה? אני משתמש בubuntu 6.06 תודה לעוזרים.
-
- 8 תגובות
- 1k צפיות
-
-
http://code.google.com/p/google-gadgets-for-linux גאדג'טים דיי נחמדים דורשים ספריות של + GTK או QT כדי לעבוד תדאגו קודם להתקין את הספריות שחסר לכם פי הרשימה אח"כ אפשר לעשות את זה בדרך הקלה.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-