לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
שלום התקנתי linux לא מזמן ורציתי לדעת למה הרזולוציה המקסימלית היא 800X600 ואי אפשר להגדיל אותה יותר? אני משתמש בMandriva Linux 2005 Limited Edition אם זה חשוב. תודה לעוזרים!
-
- 2 תגובות
- 810 צפיות
-
-
שלום הורדתי את הגירסה החדשה של פיירפוקס ללינוקס (פדורה 4) מהאתר של מוזילה בקובץ tar.gz ואני לא יודע איך להתקין אותו. תודה מראש לכל העוזרים.
-
- 1 תגובה
- 856 צפיות
-
-
שלום . אני רוצה להתקין לינוקס , פתחתי מחיצה חדשה ב Partiton magic עכשיו שאתה פותח מחיצה יש לך אפשרות לבחור איזה סוג קבצים כלומר :ntfs ,fat32,linux ext3 ויש עוד אפשרות . עכשיו מה אני צריך לבחור בכדי להתקין על מחיצה של לינוקס ? תודה .
-
- 7 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
מה שצריך לעשות, זה לגרום למערכת הפעלה Windows XP, לרוץ על המקים החדשים אשר מבוססים על מעבדי אינטל. קחו בחשבון שהמקטלים החדשים עובדים על EFI, ולא על BIOS, בהצלחה! http://winxponmac.com/The%20Contest.html
-
- 0 תגובות
- 962 צפיות
-
-
אם אפשר לינק .. וגם מקור הורדה ללינוקס תודה....
-
- 3 תגובות
- 951 צפיות
-
-
מישהו התקין את open office 2 בעברית כבר על הלינוקס שלו? הורדתי את קבצי ההתקנה פתחתי אותם ואז אני מקבל מלא קבצי rpm שאיני יודע מה להתקין ומה לא. אם מישהו הצליח להתקין אני אשמח לסיוע
-
- 3 תגובות
- 996 צפיות
-
-
קיבלתי דיסר של UBUNTU והחלטתי להתחיל לשחק וללמוד את המערכת אבל אחרי ההתקנה אני לא מבין כלום. הורדתי למשל FF 1.5 ואני רוצה לעדכן אותו כי איתו מגיע 1.0.7 ואין לי מושג מה אני עושה עם הקובץ שהורדתי אודה לכם עם תוכלו להפנות אותי לאיזה מדריך בסיסי שמשם אוכל להתחיל
-
- 12 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט למדעי המחשב, ואנחנו נדרשים לקמפל את התוכניות שלנו על יוניקס, כתוצאה מכך, את העבודה שאני עושה בבית אני רוצה לעשות בלינוקס, ולהעלות בסוף (בגלל הדמיון בין GCC של לינוקס ליוניקס). נכון לעכשיו אני לא מעוניין להתקין לינוקס באופן קבוע על המחשב והוצא לי כפתרון ע"י סטודנטים אחרים את הפצת Knoppix שעושה Boot מCD כל פעם. בכל אופן, ניסיתי להשתמש בשתי גרסאות של Knoppix ובשניהן יש לי את אותה בעייה. שאני מנסה לכתוב להארדיסק\דיסק און קי, הוא פשוט לא מוכן לכתוב, הוא אומר שאין הרשאות. (לקרוא הוא כן קורא) למרות ששיניתי את ההרשאות שיאפשרו כתיבה, אני עדיין לא יכול לכתוב... ניסיתי גם ליצור מחיצה עם Partition Magic שהיא מחיצת Ext2/3 (ניסיתי את שניהם...) והוא גם עליהם לא מוכן…
-
- 5 תגובות
- 916 צפיות
-
-
אני רוצה לעשות סרבר ביתי וחשבתי לנסות להתקין עליו לינוקס הייתי שמח לקבל על המלצות להפצה שתתאים לתפקיד ותהיה קלה לשימוש תודה
-
- 1 תגובה
- 993 צפיות
-
-
יש לנו בחור מתכנת בPERL כל מיני סקריפטים מגניבים לפתרונות רשת microsoft רציתי לשאול מזו בעצם השפה הזו? הלא היא ייחודית רק ליוניקס? איזה סוגי סקריפיטים יש איפה ניתן למצוא מדריכים בסיסיים? יאפ,הרבה שאלות.. אשמח לקבל תשובה על כל מה שאתם יודעים! תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 866 צפיות
-
-
שלום קראתי את המדור לגבי תחזוקת המחשב, באמת עבודה טובה עכשיו בסוף המאמר, יש שם דרכים איך להסיר קבצים שלא נמחקים, ואחת האפשרויות הייתה KNOPPIX Linux Live. באתר שלהם ניתן להוריד.. אבל יש יותר מדי סוגים, מה ההבדל בין הגרסאות השונות שיש באתר שלהם (יש DVD ויש CD) ואיך אני צורב את זה .. (כשאתה מוריד יש הרבה קבצים).. ובעקרון, זה לינקוס לכל דבר ? בתודה מראש
-
- 7 תגובות
- 991 צפיות
-
-
למכירה Macintosh G3 מפרט טכני: System 8.6 256 MB זיכרון פנימי מהירות 300 Mega-herz כולל עכבר,מקלדת,מסך MAG "17,כולל תוכנות מקוריות ומורשות (Freehand,"קשרים","קווארק" ועוד...) הדס - 03-6316587
-
- 2 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני משתמש PC ממוצע. ועד היום לא הבנתי למי טוב מקינטוש ? הבנתי שיש חוסר תאימות בתוכנות שמריצים על מחשב רגיל ואי אפשר להריץ אותם לפעמים (אלא אם כן יש גירסה מיוחד ) על המק, חוץ מאילה שמשתמשים באמולטור שבטח גודל משאבי מערכת רבים. אז לסיכום : מי משתמש במחשבים האילה ? מה אפשר לעשות איתם ? ובמה הם עולים או נחותים מן המחשבים הרגילים? אני אשמח לקבל עוד מידע על המק . תודה
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אפשר לראות באתר של אפל, את הנייד החדש עם ליבה כפולה של אינטל, וגם דגם imac, מבוסס מעבד אינטל בעל ליבה כפולה. כרגע אני לא יודע בודאות על איזה ליבה מדובר, אבל לפי השם זה DUO CORE. http://www.apple.com/
-
- 6 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אוקי, אני מקווה שאני לא עושה איזה עבירה על הפורום כי אני לא ממש יודע אם זה מוגדר כדיבור על ווארז או לא.. , אני פשוט לא ממש יודע על הנושא אבל הבנתי שעשו פאצ'ינג למערכת הפעלה MAC OS בעבור מעבדים בארכיטקטורת X86 ... שאלתי היא כזו, האם המערכת הפעלה מתפקדת כראוי ? כלומר כבכל MAC גם על ה PC ? או שהיא מתפקדת בצורה לקויה ? הנושא הזה נשמע מאוד מעניין במידה כזו או אחרת כי המערכת הפעלה הזו, מלבד "פלצניותה" מאוד נוחה וטובה לגראפיקאים.. אז אשמח למידע על הנושא הזה.. ואני מקווה שזה לא עבירה לדבר על זה פשוט מאוד מעניין אותי העניין, במידה וכן מנהלים למחוק.
-
-
שלום. אחרי שאני רושם שם משתמש וסיסמא. יש רק מסך חום עם סמן עכבר. ניסיתי להגדיר ל gnome לעבוד אבל רק מצב טקסט עובד. מישהו יודע מה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב הנושא מאוד חשוב וצריך להיפטר היום..... הביעה: ברשותי הדיסק חיצוני. אשר עבד במחשב MAC ו PC רגיל. אחרי ששיניתו אותו לNTFS אני לא יכול להשתמש בו במחשב MAC. איזה סוג פורמט אני צריך לשנות על מנת שאוחל לעבוד עליו ב MAC ו PC ללא הגבלה של גודל הקובץ. אני עובד בעריכה לכן הקבצים גדולים. לפני ששיניתי אותו היתה לי הגבלה של +/- 3GB לקובץ..... השמח עם תוכלו לעזור לי ושוב זה מאוד דחוף עמיר שחר
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז בשעה טובה הצלחתי להתקין מנדרייק לינוקס יש לי כרטיס גרפי ati 9600p איך אני מפעיל את יציאת הטלויזיה? אני עובד עם kde והוותק שלי בלינוקס הוא כבר שלוש דקות אז נא להתחשב
-
- 2 תגובות
- 998 צפיות
-
-
טוב, אני עובד על מנדרייק, התקנתי Apache ו MySql לפני כשבוע. את MySql התקנתי (לצערי) לא באמצעות rpm אלא ידי קימפול ההפצה האחרונה. כאשר הגעתי לשלב התקנת ה PHP עלי להגדיר ל configure את מיקום ה Mysql, כאשר במיקום שבו הוא אמור להיות - /usr/loca/bin/mysql אין איזכור ל mysql ותקבלה השגיאה : "...configure: error: Cannot find MySQL header files under " ניסיתי על ידי which mysql למצוא את ה path וקיבלתי שלא קיים. ניסיתי למצוא ספריות אחרות שמחזיקות MySql על ידי locate mysql וקיבלתי מספר ספריות, ניסיתי להכניס אותן כמסלול ה mysql בקונפיג של PHP וזה לא עזר. כעת אני מנסה ללא הצלחה להסיר את הגירסא הנוכחית של MySql ולהתקין גירסאת RPM, אך זו טוענת (בצדק כי עבדתי איתו) כי ה Mysql קיים ואין …
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לאחר שהתקנתי את אשף האינטרנט הישראלי , ניסיתי להתחבר לאינטרנט אך עלתה השגיאה הבאה: [root@localhost *****]# internet --connect=smile cp: cannot stat `/etc/resolv.conf': No such file or directory which: no dhcpcd in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin :/usr/local/sbin) which: no pump in (/sbin:/usr/sbin:/bin:/usr/bin:/usr/X11R6/bin:/usr/local/bin:/ usr/local/sbin) Killing DHCP client for eth0 3718 Internet Systems Consortium DHCP Client V3.0.2 Copyright 2004 Internet Systems Consortium. All rights reserved. For info, please visit [url]http://www.isc.org/products/DHCP[/url] sit0: unknown hardware address type 776 sit0: unknown hardware address type…
-
- 0 תגובות
- 773 צפיות
-
-
שלום. שמעתי לאחרונה על מערכת הפעלה בשם REDHEAD ורציתי לדעת כמה דברים עליה.. א. היא פשוטה להפעלה לא צריך להבין הרבה בקוד פתוח על מנת להשתמש בה (כרגע אני משתמש ב מנדרובה 10.2 ואין לי ממש בעיות איתה) ב.מישהו משתמש בה והוא יכול לתת לי רקע האם ההתקנה קשה או גם קלה כמו במנדרייק שהכול NEXT כמו ב WINDOWS? ג. מה דרישות המערכת יש לי פנטיום 4 1.6GHZ 256MB DDR GEFORCE 2 64MB MX זה יפעל אצלי יותר מהר מהXP או באותה מהירות בערך?
-
- 4 תגובות
- 886 צפיות
-
-
טוב אנשים יש לי את זה ב BOOT דיסק עכשיו יש לי בעיה Rצינית :\\\ הADMIN PASSWORD שלי ב WIN2000 SERVERS שונה בדרך כל שהיא ... בקיצור אני לא יכול להכנס למחשב !! ... איך אני בדיוק מתעסק עם ה Austrumi כי אני לא ממש מצליח להבין מה לעשות ... הדבר היחידי שאני יודע שצריך לעשות זה boot: nt_pass אבל אחרי זה כלום לא ברור :\...
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מחשב pIII 866mhz עם 128mb זכרון שמותקן עליו Ubuntu. כרגע אני גולש בו באמצעות firefox, אבל הוא נוטה להיות מאוד כבד (יותר מארבעה טאבים פתוחים והוא כבר לא זז). למישהו יש המלצה לדפדפן קל (ועם יכולות מתקדמות כמו של firefox, כמובן)? תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חברה, רוצו להוריד את נאו אופיס. מערכת נהדרת. שופרו הרבה באגים. www.neooffice.org