עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by Devil Servant,

יש לי מחשב P3 64 RAM ואני לא מצליח להתקין עליו אובונטו גם לא LIVE יש הפצה יותר קלה שתתאים למחשב?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. התקנתי היום, סתם בשביל לנסות, לינוקס על המחשב שלי (הגרסה האחרונה של אובונטו). ההתקנה התבצעה מתוך הרצתו כLIVECD, מבלי לדרוס את מערכת ההפעלה הקיימת (WIN7 SP1). תהליך ההתקנה, לפי ההודעות, התבצע בהצלחה. בשלב כלשהו בו נאמר כי בזמן הפעלת המחשב אוכל לבחור בין הרצת WIN לבין הרצת אובונטו. זה לא קרה. אחרי ההפעלה מחדש של המחשב, WIN עלה כאילו דבר לא קרה. שום שאלה בשלבי עליית המערכת, שום אפשרות חדשה בBoot Sequence, נאדה... מה שכן, לפי "המחשב שלי" מההארד דיסק "נעלמו" כ50GB. בדיקה קצרה דרך מנהל הדיסקים מראה את הנפח החסר כשתי מחיצות נוספות שלא היום שם קודם - ריקות לחלוטין וכנראה ללא פירמוט. מה זה אמור להביע? איפה הלינוקס שלי?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  3. יש לי אובנטו 6.10 i386 ו ווינדוס על מחשב אחד בספריה של השירים שלי - יש הרבה שירים בעיברית ומשום מה באובנטו השירים מוצגים כך : ????????????? .mp3 (הכוונה היתה הרבה סימני שאלה ולא "הפרצוף התוהה" ) יש למישהו רעיון איך השירים יוצגו בעיברית ? יש לציין שמותקן אצלי עיברית (זה מופיע ברשימה של השפות באובנטו שלי ) בפייר פוקס אין בעיה של עיברית וגם אני יכול לכתוב בעיברית התקנתי את הפונטים של מיקרו סופט וגם עוד הרבה פונטים במנהל החבילות של עיברית יש למישהו רעיון לפתור את זה ? ד"א איך אני עושה exstract לקובץ rar/zip דחוס ?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. קצת מפתיע לגלות שאין באתר HWZONE פורום לתחזוקת אנדרואיד ותוכנות נפוצות תחת אנדרואיד. זו מערכת הפעלה שלגבי הציבור הרחב הרבה יותר נפוצה מלינוקס. בכל אופ לכנסתי לשאול פה בתקווה שתפנו אותי לפורום מומחים לאנדרואיד (ב HWZONE או באתר טכני ישראלי אחר).

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  5. Started by old fart,

לפני כמה חודשים תקפתי את ההפצה של לינוקס אובונטו בכך שהיא לא עובדת טוב עם כ. רשת של אדמיקס EW 7108PCG, PCMCIAעם צ'יפ RT61 של רעלינק. ובכן, מסתבר שהבעיה הייתה בכרטיס ולא במערכת ההפעלה. תמיד חשבתי שהכרטיס פחות טוב מכרטיסים המובנים ללפטופים ולכן יש לו קליטה נמוכה במערכת ההפעלה חלונות, אולם היום הכנסתי כרטיס זהה לנייד בחלונות ודברים עבדו הרבה יותר טוב, זאת לאחר שבמשך מספר שבועות סבלתי מבעיות עם הכרטיס הנ"ל בחלונות, בעיקר של ניתוקים. מסתבר שהכרטיס פשוט תקול, הוא עדיין לא התפגר סופית. היום לא בחלונות ולא בלינוקס הצלחתי לקלוט איתו רשתות. למשל: עם הכרטיס התקין, כשאותו דרייבר מותקן, אני מסוגל לקלוט בחלונות/לינוקס משהו כמו 8 רשתות בשכונה. עם הכרטיס התקול אני מסוגל לקלוט רק את הרשת …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  6. ואם כן , איך ? שמעתי מחבר לפורום שאפשר. אבל תהיה לי בעיה עם האינטרנט (סינכרון המודם) יש לי מודם אלקטל ספיד טאץ'

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by shloosh,

לאחר התקנת פדורה9 אני מקבל הודעה OUT OF RANGE ...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. בעת שהותי באבט"ש , אמא שלי החליטה שנמאס לה מהמחשב הישן שלה והיא רוצה לקנות מחשב חדש , מסיבה לא ברורה היא לא התייעצה איתי וקנתה ב1850 שקל P4 3 ghz ... היא הייתה בטוחה שאני אכאס עליה שהיא קנתה בלי להתייעץ איתי ולמען האמת , די צדקה. בכל מקרה חשבתי על המחשב הישן שלה : P4 (Willmate) 1700 mhz 512 PC 3200 DDR (עובד כPC2100 מן הסתם) לוח אם מעפן של ECS או משהו בסגנון שימו לב: RIVA TNT2 הקיצור , אני רוצה לחבר את המחשב לטלויזיה במרתף ולהפוך אותו לסוג של HTPC פרימיטיבי , אני חושב לקנות לו כרטיס מסך עם יציאת טלויזיה (R9250 או FX5500) ולהתקין איזה לינוקס חביב שיריץ סרטים וגם יאפשר לי לשחק במשחקים ישנים של נינטנדו באימולטורים. המסך המיועד הוא יצור CRT עתיק בגודל 29 אינצ' , שזה לא בדיוק …

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by freerider,

שלום אני מחפש גרסא של לינוקס(או מערכת הפעלה אחרת) לשימושים הבאים בלבד: א. חשוב מאוד יציבות, שרת שיעבוד 24/7 ב. שימוש עיקרי תקשורת בפרוטול TCP/UDP ג. מערכת הפעלה הכי קלה שאפשר, ללא פיצרים כבדים. ד. מקסימום ביצועים. איזה גרסא הכי מתאימה לי ? תודה

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by dorlevi2,

שלום כולם, אני הייתי עם 10.5.2 ועידכנתי ל 10.5.3 ואחרי זה נוצרו לי כמה בעיות שניתנות לפתירה במידה ואפתור את הבעיה הזאת: המקלדת והעכבר של הנייד לא עובדים אני חיברתי עכבר חיצוני שמתחבר ל usb אך המעבר מגע לא עובד וגם המקלדת לא עובדת איך לסדר את זה? תודה מראש דור

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. אני מריץ לינוקס בגירסת ה-live dvd של נובל\סוס. עברתי את שלב ה-login - ברירת מחדל: linux. עכשיו אני מקבל מחיצת לינוקס בדוס, משהו כזה: _<linux@linux איך מגיעים לדסקטופ? האם הגירסה הזו מספקת? (זה נראה כאילו נובל הוציאו גירסת התנסות רזה. הדיסק הוא 1.5G בלבד, בעוד שגירסת ה-eval היא 4.5). תודה

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by פרש,

עדיף שזה יהיה בעברית בתודה פרש

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם אני משתמש XP כבד שרוצה לנסות לעבור החלטתי להתחיל באיזושהיא גרסת LIVE אז בחדווה הורדתי וצרבתי את ה ISO של GNOPPIX מהאתר שלהם.. עכשיו, הדיסק נראה בסדר, כי סה"כ ה AUTOPLAY שלו עובד ואפשר להתקין ממנו תוכנות כמו פיירפוקס ות'נדרבירד וכו'. אבל הוא לא עושה BOOT ניסיתי כל אפשרות סידור BOOT בביוס, כולל סידי-רום בלבד , ועדיין עולה ה XP כרגיל, שום דבר מיוחד לא קורה. אולי צרבתי לא נכון ? יש שיטה מיוחדת לצרוב דיסק שאמור לעשות BOOT ? או שמשהו בביוס שלי נדפק ? יש למישהו עצה ? תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Big_White,

האם זה יעבוד? להישתמש בRadmin מווינדוז למחשב עם אובונטו?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by BNDor,

טוב אז ראיתי את כל ההתלהבות בנושא לינוקס קוד פתוח עניינים עבודה יותר טובה עם המחשב מהירות בלאגנים וחשבתי לעצמי למה שאני לא אנסה את זה בעצמי (מה גם שאני רוצה ללמוד קצת איך להפעיל את זה בלי קשר) אז לפני שאני עובר יש לי כמה שאלות עקרוניות , אשמח אם תעזרו: 1. מה היתרון העיקרי שיש ללינוקס על וינדוס , למה הוא עדיף בעצם? (אני יודע שלא מתאים למשחקים) 2. יש אפשרות שיהיו לי 2 מערכות הפעלה מותקנות על המחשב נגיד וינדוס ולינוקס ואז לעבור ביניהם או שזה לא מומלץ? 3. אני יודע שצריך להחליף את כל התוכנות לכאלה שמתאימות ללינוקס אבל איזה באיזה אנטיוירוס משתמשים במערכת ההפעלה הזאת? 4. בגלל כל הקטע של הקוד פתוח שכל אחד יכול לעשות שינויים זה לא מסוכן להוריד מערכת הפעלה שמישהו יכול לעשות בה שינו…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by dot com,

אני חדש בכל הקטע של הלינוקס, התקנתי ליבדוס על מחשב שפועל בו WIN98 בהגדרות דרך הווינדוס הוא זיהה את המודם, ובלינדוס הוא אומר כל פעם שהמודם תפוס, "sorry, the modem is busy". עוד בעיה, יש לי שני כונני דיסקים, אחד הוא זיהה אבל את השני אני רואה בכל הכתוביות בהפעלה אבל בלינדוס אני לא מוצא אותו. הכרטיס קול לא זוהה, ניסיתי כרטיס קול תואם SOUNDBLASTER, אבל לא הצלחתי. בתודה מראש ניצן

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Gold shark,

מישהו יכול לתת לי דריברים לכרטיס מסך של ראדאון ללינוקס ????

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by dany_tab16,

שלום, יש לי מצלמת אינטרנט, ואני רוצה לעשות ככה שהיא תראה מה שהולך בבית כשאני לא בבית. שאני יוכל לראות מה שהיא מראה דרך מחשב אחר, כמובן שזה יצריך סיסמא. איך עושים את זה? יש לי לינוקס אובונטו 7.10

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Shoko,

אף פעם לא בתנסיתי בלינוקס האם יש איפשהוא לראות מונות מסך? יש עיברית בהתקנה? קיבלתי את הדיסקים בדואר מחו"ל מאיזה אתר של אובונטו שמחלק חופשי

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by GamePad,

שלום אנשים אני די חדש בענייני המק, ככה שהסברים מפורטים (למי שיש סבלנות..) יתקבלו בברכה. כאמור, אני רוצה לעשות שיתוף קבצים בין שני מחשבים מרוחקים. מה אני צריך כדי שזה יעבוד בצורה החלקה ביותר (רוחב פס, תוכנה, הגדרות וכו'..)? מדובר בקבצים לגרפיקה ככה שהם די גדולים המחשבים אגב הם אימק 17 ו אימק 20 שניהם מבוססי אינטל, לא זוכר כרגע מהירות וכמות זכרון, אם זה משנה. תודה מראש לכל המשיבים

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by TeaTime,

חבר שלי מחפש את הנרייטור של המק (כמו בוינדוס שאתה לוחץ על טקסט והוא מקריא אותו) רק לוינדוס הוא אומר שקוראים לו פרד או משהו כזה והוא בא עם אחת התוכנות של המק... מישהו מכיר?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  22. Started by ag43,

יש לי הרדדיסק נייד שמתחבר לUSB ואני רוצה להתקין עליו לינוקס ע"מ להתנסות בסביבת העבודה הזו לקראת אפשרות עתידית של מעבר מסביבת חלונות. כרגע אני רוצה רק את האפשרות להשתמש בלינוקס רק כאשר אני רוצה בלי לשנות את סביבת העבודה\ הבוט של המחשב שלי. האם יש אפשרות להתקין אתההפצה הזו על דיסק נייד ללא שום פגיעה\שינוי בהרדיסקים הנייחים ובBOOT LOADER של וינדוס? כ"כ רציתי לדעת האם יש גירסת הפצה שמאפשרת את הנ"ל ובנוסף ניתן לחברה לכל מחשב ע"מ להשתמש בה בתור כלי להצלת מידע\ ניקוי וירוסים וכו'?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. משום מה ALT+SHIFT לא מחליף לי שפה עריכה : קליק ימני על פאנל עליון , להוסיף KEYBOARD PANEL ולהגדיר ב OPTION אלט+שיפט

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by DUDEnamE,

הרצתי את זה וזה נתקע בגלל שזה אמר שאין לו מספיק מקום כדי להמשיך ועכשיו זה השאיר לי 0 מקום פנוי על כונן

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by J0n1,

אחרי שאני מסיים להתקין ומפעיל תמחשב מחדש הוא לא נכנס לממשק הגרפי ואומר לי שיש בעיה עם התקנת החבילות וכותב לי שאני יכול לסדר את זה בזה שאני אכתוב apt-get install apt אבל זה לא עוזר (כי בעצם הוא מנסה להתקין את עצמו הבנתי... אם נגיד אני אומר לו startx הוא אומר לי להתקין את זה) מה עושים? זאת בעיה בדיסק? תודה!

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים