לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
-
התקנתי היום, סתם בשביל לנסות, לינוקס על המחשב שלי (הגרסה האחרונה של אובונטו). ההתקנה התבצעה מתוך הרצתו כLIVECD, מבלי לדרוס את מערכת ההפעלה הקיימת (WIN7 SP1). תהליך ההתקנה, לפי ההודעות, התבצע בהצלחה. בשלב כלשהו בו נאמר כי בזמן הפעלת המחשב אוכל לבחור בין הרצת WIN לבין הרצת אובונטו. זה לא קרה. אחרי ההפעלה מחדש של המחשב, WIN עלה כאילו דבר לא קרה. שום שאלה בשלבי עליית המערכת, שום אפשרות חדשה בBoot Sequence, נאדה... מה שכן, לפי "המחשב שלי" מההארד דיסק "נעלמו" כ50GB. בדיקה קצרה דרך מנהל הדיסקים מראה את הנפח החסר כשתי מחיצות נוספות שלא היום שם קודם - ריקות לחלוטין וכנראה ללא פירמוט. מה זה אמור להביע? איפה הלינוקס שלי?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בהפצות מסויימות של לינוקס יש מספר גירסאות של קובץ ISO שניתנות להורדה (i586 ,i386 ו-amd64). מה ההבדל בין הגירסאות האלה? אני מניח ש-amd64 מיועד למעבדי AMD ו-Intel שתמכים ב-64bit. אבל, לאיזה מעבדים מיועדים הגירסאות i386 ו-i586?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני בגירסת הבטא האחרונה של השועל וכבר חודשים שהוא שומר לי היסטוריה וכל מיני פרטים קטנים וזה ממש תוקע אותו. איך אני עושה לו ניקיון אבל לא טוטאלי, כי יש הרבה דברים שאני צריך ביומיום. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר חודשים התקנתי OpenSUSE על מחשב מאוד ישן שלי, והיום החלטתי לחבר אותו לרשת (חוטית). המחשב מאוד ישן, אך יש לו כרטיס רשת שהסתדר בעבר עם הרשת בבית שלי (כאשר הותקנה עליו מערכת ההפעלה win xp). נכנסתי להגדרות הרשת בסוזה, בחרתי את הכרטיס רשת שלי (יותר נכון המערכת זיהתה אוטומטית את הכרטיס) - אבל לא הצלחתי להגדיר את הרשת עצמה ולהתחבר לאינטרנט דרך המחשב. מישהו יודע איך לעשות את זה? תודה מראש, בן
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מנסה להגדיר עברית (שאני אוכל להקליד עברית ) ב XFCE 4.4 על UBUNTU 7.04 הגעתי להגדרות מקלדת ושם הוספתי עברית אבל כל פעם שאני סוגר את זה , האופציה חוזרת שוב ל US בלבד .. אשמח אם תעזרו .. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במערכת הפעלה יציבה ביותר (עדיף מערכת הפעלה מבוססת דביאן) עבור HTPC בנוסח Windows XP Media Center Edition 2005, עם תאימות מלאה לשלטים של MCE, ותמיכה אינטואיטיבית בהקפאת תמונה (Pause) והמשך הקלטה ברקע, ואפשרות של הקלטת שני ערוצים במקביל באמצעות כרטיסי PVR של Hauppauge. המפרט של ה-HTPC כולל מעבד AMD64 X2 3800, כרטיס מסך 6600GT, וכרטיס PVR של Hauppauge. יש הצעות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, ראיתי באתר של נטוויז'ן לינק (http://cables2.netvision.net.il/linux/). כאשר הרצתי את אובונטו ב-LiveCD, לא הבנתי מה עלי לעשות כדי להפעיל את החייגן. לפי מה שהבנתי, שם הרבה דברים נעשים דרך פקודות ולא ע"י ממשק גרפי עם תוכנת התקנה. לא הבנתי איפה לכתוב את הפקודות הרשומות, מאחר ולא מצוין שם 'ללחוץ על...', 'לערוך את...' אשמח אם תוכלו לעזור לי.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
נגיד שאני מתקין גרסה מסויימת, עדיף לשדרג או לעשות התקנה נקייה? נגיד ועבדתי איזה חודש עם אותה גרסה, ואז אני מעוניין לשדרג. השאלה האם יהיו בעיות מסויימות? האם המידע שלי נשמר? האם כל העיצוב שעשיתי והסרגלי כלים נשארים?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי מחשב ישן, בערך משנת 2000 ברצוני לחבר אותו לטלויזיה ושיריץ סרטים, שירים, תמונות בנוסף יתחבר לאינטרנט ואפשרות לשימוש משרדי (דמוי אופיס) כרגע מותקן עליו WIN98SE. איזה מערכת הפעלה תכלול אפשרויות מולטימדיה קלות להפעלה וגם לא יכביד על המחשב? מעבד intel p2 mmx 400mhz לוח אם MSI ms-6163 ATX BX13 גרפי ASUS AGP-V3800 32mb זיכרון CRG sd 256mb 133mhz ספק CODEGEN 200xa 300w - atx 2.03(P4) קשיח WD wd205aa 20.5GB
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מאק וכידוע ניתן ליצור קבצים ששם התצוגה שלהם הוא עם פסיקים, סוגריים וכדומה. בכל אופן אני רוצה להעביר את הקבצים האלו (קבצים רבים) למחשב PC (בעל ווינדוס XP) אך הבעיה היא שהוא לא נותן לי בגלל שווינדוס לא תומך בפסיקים וכאלה. יש משהו שאני יכול לעשות במקרה זה? או לשנות את השמות של הקבצים, קובץ אחר קובץ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברה אני כרגע מבצע את ההזמנה של המקבוק איר 128GB 13" , ואני צריך לקנות לו גם מטען לרכב. ראיתי שמטען כזה מתוצרת אפל לא קיים, ולכן אני צריך את עזרתכם במציאת מטען לרכב מחברה איכותית. נ.ב - אם אתם מכירים גם איזה מגן\נרתיק ממש טוב - אשמח לשמוע
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום רב, זה זמן רב אני נתקל בקשיים מול idigital החדשה כאן בישראל. החברה רכשה את הזכויות לשווק בלעדי של מחשבי מקינטוש ומערכות הפעלה. במקרה נפלתי על תקלות מאוד מוזרות - לדוגמא, מחשב נייד macbook מ- 2007 אשר לא מסוגל להקרין מצגות על מקרן של sharp (כמו בכל העולם) וחברת idigital מספקים תירוצים מפגרים והם טוענים שהמקרן לא ייוצר ע"י חברת אפל. בנוסף מחשב Mac Pro חדש ! (חודשיים) עם שני מעבדים של Intel Xeon ו- זכרון של 4G מושבת יותר משבועים בחברה ללא שום מענה! זה פשוט לא ייאמן איזה חוסר מקצועיות ! הם לא יודעים מה הבעיה והם גם לא מחליפים מחשב.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
hey guys sorry im writing in english got no hebrew on this computer, my imac can´t turn on somehow ynd im wondering if its the fuse. where is it acctualy`? anyone here got a picture or some details on where it should be exactly on Imac tiger? THANX
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אז ראיתי את כל ההתלהבות בנושא לינוקס קוד פתוח עניינים עבודה יותר טובה עם המחשב מהירות בלאגנים וחשבתי לעצמי למה שאני לא אנסה את זה בעצמי (מה גם שאני רוצה ללמוד קצת איך להפעיל את זה בלי קשר) אז לפני שאני עובר יש לי כמה שאלות עקרוניות , אשמח אם תעזרו: 1. מה היתרון העיקרי שיש ללינוקס על וינדוס , למה הוא עדיף בעצם? (אני יודע שלא מתאים למשחקים) 2. יש אפשרות שיהיו לי 2 מערכות הפעלה מותקנות על המחשב נגיד וינדוס ולינוקס ואז לעבור ביניהם או שזה לא מומלץ? 3. אני יודע שצריך להחליף את כל התוכנות לכאלה שמתאימות ללינוקס אבל איזה באיזה אנטיוירוס משתמשים במערכת ההפעלה הזאת? 4. בגלל כל הקטע של הקוד פתוח שכל אחד יכול לעשות שינויים זה לא מסוכן להוריד מערכת הפעלה שמישהו יכול לעשות בה שינו…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם ושבת שלום התחלתי לעבוד לא מזמן עם לינוקס אובנטו 6.10 מאוד נוח וכייפי עכשיו כמה שאלות : א. איך אני משתף קבצים ברשת ? ב. איך אני מקמפל חבילות TAR ? ג. איך אני יכול לגרום ללינוקס שלי להראות יותר טוב ויז'ואלית , משהו בסיגנון WindowsBlinds של הוינדוס ? ד. האם אפשר להאיץ ביצועי מערכת בכך שאני משתק\מנטרל סרביסים שאני לא צריך ? ה. מאיפה אני מקבל פירוט על כל הסרביסים שפועלים לי על המערכת ? ו. על איזה שרת קבצים מומלץ לעבוד ? אני מחפש שרת שיהיה לו גם תאימות לוינדוס וגם ללינוקס יש לציין שאני עובד על מחשב דיי חלש (לא זה שבמפרט) במפרט של P3 933 עם 512 RAM וכרטיס מסך מובנה ישן . אבל המחשב הוא אך ורק ללינוקס . נ.ב אני יודע שזה הרבה שאלות אבל אני ממש נהנ…
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים יש לי ווינדוס ויסטה. התקנתי עליו VM player במטרה להוריד אובונטו ולטעון אותו וירטואלית (צריך ללימודים). העניין הוא שאני לא מוצא באתר של אובונטו גירסה של VM, אלא רק רגילה או של שרתים. מצאתי כל מיני אתרים קצת מפוקפקים ואני לא רוצה להוריד סתם, אז מישהו יכול להביא לי קישור לאובונטו גירסת VM שבטוח ועובד? תודה מראש לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מצלמת אינטרנט, ואני רוצה לעשות ככה שהיא תראה מה שהולך בבית כשאני לא בבית. שאני יוכל לראות מה שהיא מראה דרך מחשב אחר, כמובן שזה יצריך סיסמא. איך עושים את זה? יש לי לינוקס אובונטו 7.10
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא בטוח אם השאלה מתאימה לכאן או לפורום של ווינדוס... רק רציתי לדעת אם יש דרך להציג הבדלים בין קובצי טקסט בווינדוס... אשמח לתשובה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני עובד עם 2 דיסקים, אחד Hda ואחד hdb על הראשון מותקן Windows XP Proffesional על השני היה מותקן linux Mandrake 8.1 שיניתי את Boot.ini והוספתי לו רפרנס ל C:\BOOTSECT.LNX="Linux Mandrake 8.1" וככה יכלתי לבחור בהתחלה עם מה אני רוצה לעבוד ... היום התקנתי Mandrake 9.0 התקנה מלאה ( מחקתי את 8.1 לגמרי) ויצרתי מחדש את bootsect.lnx ע"י הפקודה: dd if=/dev/hdb1 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1 והעתקה של הקובץ ל C ( אחרי שמחקתי את הישן) אבל עכשיו קרה משהו מוזר. כשאני בוחר את לינוקס , במקום להעלות אותה, הוא פשוט מחזיר אותי לתפריט של Boot.ini .... ( אפילו ה Counter סופר אחורה מהתחלה ). ניסיתי ליצור את הקובץ שוב, אותה בעיה. ניסיתי להריץ Lilo מתוך לינוקס כדי שתכתוב את עצמה שוב ל /d…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרצתי את זה וזה נתקע בגלל שזה אמר שאין לו מספיק מקום כדי להמשיך ועכשיו זה השאיר לי 0 מקום פנוי על כונן
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
יש לי הרדדיסק נייד שמתחבר לUSB ואני רוצה להתקין עליו לינוקס ע"מ להתנסות בסביבת העבודה הזו לקראת אפשרות עתידית של מעבר מסביבת חלונות. כרגע אני רוצה רק את האפשרות להשתמש בלינוקס רק כאשר אני רוצה בלי לשנות את סביבת העבודה\ הבוט של המחשב שלי. האם יש אפשרות להתקין אתההפצה הזו על דיסק נייד ללא שום פגיעה\שינוי בהרדיסקים הנייחים ובBOOT LOADER של וינדוס? כ"כ רציתי לדעת האם יש גירסת הפצה שמאפשרת את הנ"ל ובנוסף ניתן לחברה לכל מחשב ע"מ להשתמש בה בתור כלי להצלת מידע\ ניקוי וירוסים וכו'?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם, לא מזמן רכשתי מסך VP930, אך הוא אינו פועל לי ב Linux (ממשק VGA). האם מישהו יכול לעזור לי לקנפג את קבצי ה XConfig או מה שזה לא יהיה (לא נגעתי במ"ה כמה שנים... אני ממש לא בעניינים), על מנת שהמסך יעלה? אשמח להדרכה מפורטת צעד צעד, ממש מהרגע שה BIOS עולים, כי קונפיגורציות ה "תחזוקה" שמופיעות ב Boot Loader גם הן מפעילות את ה XServer. אני די בטוח שניתן לפתור את הבעיה, כי הודעות התיחול רצות, וגם הלוגו של UBUNTU , שמראה על מצב הטעינה. לדעתי הסיגנל מפסיק להגיע למסך איפשהו בסביבות עליית ה GNOME. אודה על עזרתכם.[br]פורסם בתאריך: 8.11.2007 בשעה 09:09:57 כרטיס המסך הוא Geforce FX 5200 הידוע לשמצה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בפייירופקס פונט עברי ממש מכוער וצמוד כזה שכל האותיות נראות מחברות ואז נ' ו-ז למשל נראות כמו מ'..... בקיצור מאיפה אפשר להוריד פונט נוח כמו ARIEL ואיך אני מתקין אותו במקום הפונט שיש לי עכשיו בפיירפוקס?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-