לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום אני מחפש גרסא של לינוקס(או מערכת הפעלה אחרת) לשימושים הבאים בלבד: א. חשוב מאוד יציבות, שרת שיעבוד 24/7 ב. שימוש עיקרי תקשורת בפרוטול TCP/UDP ג. מערכת הפעלה הכי קלה שאפשר, ללא פיצרים כבדים. ד. מקסימום ביצועים. איזה גרסא הכי מתאימה לי ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני עובד עם 2 דיסקים, אחד Hda ואחד hdb על הראשון מותקן Windows XP Proffesional על השני היה מותקן linux Mandrake 8.1 שיניתי את Boot.ini והוספתי לו רפרנס ל C:\BOOTSECT.LNX="Linux Mandrake 8.1" וככה יכלתי לבחור בהתחלה עם מה אני רוצה לעבוד ... היום התקנתי Mandrake 9.0 התקנה מלאה ( מחקתי את 8.1 לגמרי) ויצרתי מחדש את bootsect.lnx ע"י הפקודה: dd if=/dev/hdb1 of=/bootsect.lnx bs=512 count=1 והעתקה של הקובץ ל C ( אחרי שמחקתי את הישן) אבל עכשיו קרה משהו מוזר. כשאני בוחר את לינוקס , במקום להעלות אותה, הוא פשוט מחזיר אותי לתפריט של Boot.ini .... ( אפילו ה Counter סופר אחורה מהתחלה ). ניסיתי ליצור את הקובץ שוב, אותה בעיה. ניסיתי להריץ Lilo מתוך לינוקס כדי שתכתוב את עצמה שוב ל /d…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם יש מקבילה במק לפקודת Ipconfig /release ו-ipconfig /renew מעולם ה-PC? תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
-
אני מריץ לינוקס בגירסת ה-live dvd של נובל\סוס. עברתי את שלב ה-login - ברירת מחדל: linux. עכשיו אני מקבל מחיצת לינוקס בדוס, משהו כזה: _<linux@linux איך מגיעים לדסקטופ? האם הגירסה הזו מספקת? (זה נראה כאילו נובל הוציאו גירסת התנסות רזה. הדיסק הוא 1.5G בלבד, בעוד שגירסת ה-eval היא 4.5). תודה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, כרגע אני משתמש ב- Ubuntu 7.04 עם KDE ואני לא מצליח לשנות את הרזולוציה למעל 1024X768 (למרות שהמסך שלי תומך בזה). ניסיתי להוסיף את האפשרות ל- 1280X1024 בקובץ /etc/X11/xorg אבל זה לא שינה כלום. אשמח אם תוכלו לעזור לי, אני משער שזה לא דבר מסובך, אני פשוט Noob. ד"א החלפתי ל- KDE ואני לא מוצא פה את האפשרות להחלפת הרזולוציה בכלל (לא זוכר איפה זה), איפה זה נמצא? תודה!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום כל הזמן זה ניתקע לי. רציתי לדעת אם יש, כמו בחלונות, מנהל משימות שכזה?! alt +ctrl+del זה לא עושה שום דבר...
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע- פדורה 10 יצאה היום! תוכלו להוריד ולראות הוראות התקנה ומידע על השחרור באתר: http://fedoraproject.org/he/get-fedora והכרזה קטנה מחברת רד האט שפדורה היא מערכת מבוססת לינוקס הפופולרית בעולם (לא אובונטו?), ווידאו שמסביר שפדורה 10 היא כל מה שאובונטו 8.10 רצתה להיות http://linmagazine.co.il/fedora/2008/11/25/fedora-linux-lead
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בפייירופקס פונט עברי ממש מכוער וצמוד כזה שכל האותיות נראות מחברות ואז נ' ו-ז למשל נראות כמו מ'..... בקיצור מאיפה אפשר להוריד פונט נוח כמו ARIEL ואיך אני מתקין אותו במקום הפונט שיש לי עכשיו בפיירפוקס?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי שאלות קצרות שלא ממש הצלחתי למצוא להם תשובה ברורה ברשת, אולי מישהו פה יודע: 1) האם אפשר באמצעות smb להתחבר ל admin shares בוינדוס כדוגמת c$ ? 2) כשאני מתחבר לרשת כלשהי לפעמים אני רואה ב finder שהוא מגלה מחשבים אחרים ברשת ולפעמים לא. האם ניתן לשלוט על התדירות בו הוא מבצע סריקה? אפילו להכריח אותו?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי ויכוח עם חבר שלי הוא טוען שהפקודה del בדוס מוחקת את הקובץ לצמיתות אני טוען ויודע שהפקודה רק משנה את התו הראשון איך אני יכול להוכיח לו שהוא טועה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי היום, סתם בשביל לנסות, לינוקס על המחשב שלי (הגרסה האחרונה של אובונטו). ההתקנה התבצעה מתוך הרצתו כLIVECD, מבלי לדרוס את מערכת ההפעלה הקיימת (WIN7 SP1). תהליך ההתקנה, לפי ההודעות, התבצע בהצלחה. בשלב כלשהו בו נאמר כי בזמן הפעלת המחשב אוכל לבחור בין הרצת WIN לבין הרצת אובונטו. זה לא קרה. אחרי ההפעלה מחדש של המחשב, WIN עלה כאילו דבר לא קרה. שום שאלה בשלבי עליית המערכת, שום אפשרות חדשה בBoot Sequence, נאדה... מה שכן, לפי "המחשב שלי" מההארד דיסק "נעלמו" כ50GB. בדיקה קצרה דרך מנהל הדיסקים מראה את הנפח החסר כשתי מחיצות נוספות שלא היום שם קודם - ריקות לחלוטין וכנראה ללא פירמוט. מה זה אמור להביע? איפה הלינוקס שלי?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
עכשיו סיימתי להתקין FEDORA CORE 9 אני רוצה להפעיל את האפקטים המיוחדים של ה דסקטופ אני לוחץ על ENABLE הוא חושב כמה שניות ואומר לי שהאפקטים לא הופעלו התקנתי את ה COMPIZ אני מנסה גם להתקין את הדרייבר של נווידיה אבל לא ממש הולך לי אני עוקב אחרי המדריך פה http://www.linuxforums.org/multimedia/installing_nvidia_3d_drivers.html בשורה הראשונה התקנתי את ה GCC אבל ה2 האחרים אני לא יודע איך מתקינים אותם ושאני מנסה להתקין את הדרייבר הוא אומר לי שאני צריך להתקין kernel-sources מישהו יודע למה אני לא יכול להפעיל את האפקטים? וגם איך אני מסיים את ההתקנה של הדרייבר תודה רבה על העזרה
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי בעיה בשינוי השפה בעזרת אלט שיפט, ניסיתי מה שרשום באשכול שבאוצתו נושא אך עדיין כשאני עושה ריסטרט צריך לרשום את הפקודה מחדש תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו הצליח או יודע איך אפשר להתקין מודם ADSL פנימי של ITEX בלינוקס? לא משנה איזו גרסה...אני יוריד את מה שמתאים... ניסיתי בינתיים עם DEBIAN עם הצלחה חלקית...המודם הגיב,אבל לא הצליח להתחבר... ועם MANDRAKE 9.1 ללא שום הצלחה..
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך בדחיפות להבין איך אני מבטל את ה F1 F2 F3 וכו', מהפונקציות של הביהרות מסך ומתאים אותם לכפתורים רגילים של ווינדוס ? כמו כן, אני משתמש בתוכנה בווינדוס שמצריכה שימוש מרובה במקש ה HOME שלא נמצא במקלדת המקבוק שלי, אשמח אם תעזרו. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בעיקרון האינטרנט שלי פועל טוב, אבל כל כמה זמן (לא מדוייק ממש... בממוצע לדעתי כל 5-10 דקות...) יש לי איזה דקה (לפעמים יותר) כזאתי שאני פשוט לא יכול להמשיך... אחרי זה זה מסתדר... כאילו האינטרנט פשוט "קופץ" בפתאומיות, ואני לא יכול לגלוש לכמה זמן... בFF אני מקבל את ההודעה שבתמונה... במחשב שלי יש FC3 + Windows, והאינטרנט שלי מחובר בראוטר (דגם CNet CNAD804-NF, שעד עכשיו עשה את העבודה)... הבעייה רק ב FC3 (בווינדוז הכל פועל)... יש לי עוד מחשב שמחובר לווינדוז, ושם גם אין בעיות עם האינטרנט... גם בkonqueror יש לי את אותה הבעייה... שם רשום בפירוש מה הבעייה: unknown host... הבעייה היא בעיית הגדרות כמובן, משום שבווינדוז הכל פועל טוב (וגם במחשב השני)... בנוסף, הבעייה לא התחילה ישר כשהת…
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום התקנתי אובונטו ואשמח לדעת האם יש ואם כן היכן ניתן למצוא "ספר הדרכה" שמדריך ומסביר ממש מהיסודות את השימוש וההתאמה שלה?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
מה שחברת מייקרוספט לא עושה לנו בתקופת הדימדומים המשעממת של מערכות הפעלה, עושה ובגדול חברת Apple. במסגרת השיפורים המשמעותיים שהיא עשתה במערכת האחרונה, החברה דאגה לבצע אופטימיזציה מלאה למחשבים הקיימים היום G4 והמערכת עובדת מצויין ומהר יותר על מחשבים שאינם G5. מספר התכונות של אינטראקציית משתמש - חלונות עלה אף הוא והם מציאים שיפורים מדהימים בגילויי כל החלונות נמצאים במסך. לדוגמא כפתור F-11 מעלים באנימציה את כל האפליקציות על המכתבה (כן זה השם שניתן ל- desktopבשנות ה-80 על ידי חברת Apple בישראל, יותר נכון המשווקים שלהם בארץ) .כפתור F-10,מבצע הקטנה באנימציה של כל החלונות ומסדר את כולם כך שנראה אותם מולינו במכתבה. מעולם לא ראיתי תוכנה מהירה יותר כמו Acdsee שפועלת כמובן על P…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אף פעם לא בתנסיתי בלינוקס האם יש איפשהוא לראות מונות מסך? יש עיברית בהתקנה? קיבלתי את הדיסקים בדואר מחו"ל מאיזה אתר של אובונטו שמחלק חופשי
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני קונה בקרוב מחשב חדש וראיתי בכך הזדמנות טובה לעבור ללינוקס אחרי שימוש ארוך ב windows (חשבתי לעבור ל ubuntu). חיפשתי בזמן האחרון תחליפים ופתרונות לכל הדברים בהם אני משתמש אבל משהו שעוד לא מצאתי זה איך לעדכן את האייפוד שלי. על האייפוד מותקנת התמיכה בעיברית וכדי לעדכן אותו אני חייב ש iPodHe (התוכנה של iDigital) תפעל. כששלחתי מייל ל iDigital הם אמרו לי שהם תומכים רק ב windows ו- mac. האם מישהו כאן ניתקל בבעיה ומצא פתרון? האם זה מסוג הדברים שאני אוכל להריץ בעזרת wine? (זה פועל ב tray ולכן אני בספק...) תודה לעוזרים אורי
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קבלו את זה http://wwws.sun.com/software/looking_glass/demo.html בצד שמאל למעלה תבחרו את המהירות המתאימה לכם. חכו קצת על תפסיקו רק בהתחלה הוא מברבר אבל אחר כך מראים את מערכת בבפעלה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני לא בטוח אם השאלה מתאימה לכאן או לפורום של ווינדוס... רק רציתי לדעת אם יש דרך להציג הבדלים בין קובצי טקסט בווינדוס... אשמח לתשובה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, האם לינוקס תומכת בכרטיס לכידת וידאו? אני רוצה אפשרות להקליט ולצפות On-Line דרך האינטרנט. איזו הפצה ואיזה כרטיס מומלץ? המחשב מבוסס AMD אם זה משנה. תודה
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-