לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
היום כנראה (מקווה)אני אתקין לינקוס אבדוק מזה....(בחייים לא נגעתי בזה) אז אם יש לכם טיפים עצות וכו' תכתבו זה יואיל לי מאוד. ;D
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי אובונטו 7.10. על פניו ניראה כאילו ההתקנה עברה חלק. בחרתי בשפה עברית להתקנה וברזולוציה של 1024X768. לאחר ההתקנה שמתי לב שלא זוהה החיבור לאינטרנט. מלבד זאת הכל ניראה יפה. עשיתי BOOT לחלונות כדי לבדוק את חיבור האינטרנט דרך חלונות. (לא הייתי בטוח אם זו לא בעית ראוטר...). חיבור הרשת בחלנות, תקין. עשיתי BOOT ללינוקס והפתעה.. הלינוקס עלה ברזולוציה של 800X600. ניסיתי לשנות רזולוציה (כבר עשיתי זאת בעבר עם פקודות SUDO ב-2ALT+F והפתעה נוספת: מקבל הודעה שאין לי AUTORIZATION לשנות את הקובץ. לא מצאתי בשום מקום אפשרות להכניס סיסמת מישתמש. ניסיתי גם לערוך את קובץ MENU.LST ב- GRUB כדי שברירת המחדל האוטומטית לBOOT תהיה חלונות. (יש גם משתמשים אחרים במחשב...) אך שוב לא ניתן לשמור את…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מחפש מחשב כף יד ויודע כי לאפל היה מחשב כזה בשם ניוטון שיצורו הופסק . האם ידוע על כוונה של אפל להוציא מחשב כף יד בעתיד הקרוב?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לילה טוב אני מחפש לינוקס פשוט למתחילים שיהיה בעברית (מוכן להתפשר) חשוב שההפצה הזאת תשתמש כמה שפחות בשורת המשימות ניסיתי את אחד ולא הכי אהבתי... חשבתי על UBUNTU מה אתם אומרים?
-
- 12 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יום שלישי ה30 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים כפה סנויצים והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שנירעת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של הועדי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
לפני כמה חודשים תקפתי את ההפצה של לינוקס אובונטו בכך שהיא לא עובדת טוב עם כ. רשת של אדמיקס EW 7108PCG, PCMCIAעם צ'יפ RT61 של רעלינק. ובכן, מסתבר שהבעיה הייתה בכרטיס ולא במערכת ההפעלה. תמיד חשבתי שהכרטיס פחות טוב מכרטיסים המובנים ללפטופים ולכן יש לו קליטה נמוכה במערכת ההפעלה חלונות, אולם היום הכנסתי כרטיס זהה לנייד בחלונות ודברים עבדו הרבה יותר טוב, זאת לאחר שבמשך מספר שבועות סבלתי מבעיות עם הכרטיס הנ"ל בחלונות, בעיקר של ניתוקים. מסתבר שהכרטיס פשוט תקול, הוא עדיין לא התפגר סופית. היום לא בחלונות ולא בלינוקס הצלחתי לקלוט איתו רשתות. למשל: עם הכרטיס התקין, כשאותו דרייבר מותקן, אני מסוגל לקלוט בחלונות/לינוקס משהו כמו 8 רשתות בשכונה. עם הכרטיס התקול אני מסוגל לקלוט רק את הרשת …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
השגתי 4ג'יגה ddr3 למקבוק החדש שלי ב550 שקל ושידרגתי במקום ה-2 הישן. המחשב רץ בהחלט יותר מהר הייתי אומר בערך 20-30%. ההתקנה פשוטה ולא מסובכת,רק דבר אחד היה מעצבן וזה הברגים המאוד קטנים שיש במחשב הזה. בורג אחד נתקע ולקח לי 20 דקות לסובב אותו. למי שתהה הזיכרון מקורי של אפל(סאמסונג) בניגוד לזיכרונים צד שלישי שמסתובבים ברשת וגורמים לנייד לקפוא להמון משתמשים. מומלץ
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
טוב אנשים יש לי את זה ב BOOT דיסק עכשיו יש לי בעיה Rצינית :\\\ הADMIN PASSWORD שלי ב WIN2000 SERVERS שונה בדרך כל שהיא ... בקיצור אני לא יכול להכנס למחשב !! ... איך אני בדיוק מתעסק עם ה Austrumi כי אני לא ממש מצליח להבין מה לעשות ... הדבר היחידי שאני יודע שצריך לעשות זה boot: nt_pass אבל אחרי זה כלום לא ברור :\...
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ערב טוב יש לי מודם PCI (זה שבזקסטור מוכר) ויש לי מנדרייק 9 מישהו יודע אולי מאיפה אני יכול להוריד דרייברים ללינוקס?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
I have one HDD installed, spitted to two NTFS partitions, 20GB for Windows on the first partition and around 90GB for Stuff on the second partition, and only 1.5GB for linux installation/partition. is there any way to add an extra 20GB from the 90GB NTFS partition to the 1.5GB EXT2 ubuntu installtion partition? thanks .
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה על מרצה או עסק שמתעסק בכל תחום ה-Unix/Linux. שרתים,מערכות,מרצה בקורסים ודברים כאלה **אני מבקש לא לשאול על המטרה,חח
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
טוב אז ככה יש לי עכשיו KUNBUTU6.06 LTS הצלחתי לחבר אינטרנט ערכתי את הפונטים ככה שיהיו לטעמי... עדיין חסר לי מנהל ספריית מוזיקה, לא כמו WINAMP אני צריך משהו בסגנון של Babylon מה יש במקום??? (הכי חשוב) עדיין לא מצאתי מהדר C++\C# כמה שיותר דומה ל MVS? איך מתקינים דברים??? יש לי את ההתקנה של2.0FIREFOX אבל אני לא יודע מה עושים איתה... הSOUND מסרב לעבוד
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתכלו אני רוצה לעשות את הלינקוס ראוטר מה אני צריך בישביל זה את Mandrake Linux 9.0 או גירסא יותר ישנה ( SNF כבר כלול בתוכו? )
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש נייד ג'י 3 64 זיכרון דיסק קשיח 8 ג'יגה סידירום רשת ומודם.... לא ידוע מהירות... זה שווה את ה 999 ש"ח? אפשר להתקין על זה את המערכות החדשות כמו הטייגר וכדומה...?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז אני גיימר די כבד אני שוקל לעבור ללינוקס עכשיו אני ממש חושש מזה שאני לא יוכל לשחק במשחקים בלינוקס :AR15: אני לפחות מקווה שבמשחקים החדשים יש יותר מודעות למפתחים בקשר לפופולריות הלינוקס בקרב המשתמשים והם עשו משהו בנידון אבל האם לינוקס יכולה לעבוד עם מדל אוף הונור ניד פור ספיד וכל אלה ומה עם משחקים ברשת האם יש את גיים ספיי או תחליף אחר ממש תודה להתראות
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
<blockquote> שלום לכולם חשוב מאוד שתגדירו בלינוקס שלכם שליחת נתונים סטטיסטיים זה חשוב מאוד למען שיפור היציבות, יעילות , תקלות ובאגים, והוצאת גרסאות חדשות של המערכות ההפעלה של לינוקס וכל התוכנות שלה מסביב ככה מפתחי אובונטו ולינוקס בפרט יקבלו יותר אינפורמציה על הביצועי לינוקס שלכם ובכך ישפרו אותה בישבילכם!!!! תמונות איך עושים זאת: קודם כל נכנסים לDASH, לאלה שהמערכת ההפעלה שלהם בעברית זה נקרא לוח הבית... בחיפוש למעלה מקלידים Update Manager, ובמערכות הפעלה בעברית להקליד מנהל העדכונים ... עכשיו תפעלו לפי התמונות שתסמנו בV הוא יבקש ממכם את הסיסמא שלכם פשוט הקלידו אותה ותאשרו.. </blockquote>
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אחרי שעות של ניסינות של כל מיני הגדרות בראוטר האלחוטי הבנתי שהOSX או הכרטיס רשת המעפן של MBA שלי לא רוצה להכנס לרשת שמוגדרת בתור WPK הורדתי את האבטחה לWEP הצלחתי להתחבר לרשת אבל משומה הדרעק הזה מקבל IP הזוי וגם אין שום אפשרות לתת IP static דרך הGUI מה אני יכול לעשות? :kopfpatsch: :kopfpatsch: הצלחתי להשתמש באינטרנט רק אחרי שהורדתי את האבטחה לגמרי! איך יכול להיות? :s07:
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי לחבר שלי את ההתקנה של הלינוקס הזה, ואני מתכוון לצרוב לו את זה על דיסק כIMAGE כך שהדיסק יהיה דיסק התקנה. אז השאלה שלי היא קודם: איך ההתקנה מתבצעת? האם עליו לפרמט את הדיסק לפני כן? ולהתקין כמו שמתקינים ווינדוס חדש? יהיה נחמד אם מישהו פשוט ישלח לי קישור למדריך כך שאוכל להדריך את החבר שלי בהתקנה, וגם לא יעלו לי עוד שאלות. הידע שלי בהתקנת מערכת הפעלה שווה לאפס מאופס.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני מספר חודשים התקנתי OpenSUSE על מחשב מאוד ישן שלי, והיום החלטתי לחבר אותו לרשת (חוטית). המחשב מאוד ישן, אך יש לו כרטיס רשת שהסתדר בעבר עם הרשת בבית שלי (כאשר הותקנה עליו מערכת ההפעלה win xp). נכנסתי להגדרות הרשת בסוזה, בחרתי את הכרטיס רשת שלי (יותר נכון המערכת זיהתה אוטומטית את הכרטיס) - אבל לא הצלחתי להגדיר את הרשת עצמה ולהתחבר לאינטרנט דרך המחשב. מישהו יודע איך לעשות את זה? תודה מראש, בן
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
התקנתי Redhat חדש ונוצץ, אשר זיהה בקלות את כרטיס הרשת שלי, ולכן יש לי פינג למודם ה ADSL של בזק שנמצא אצלי. קראתי בעיון את ה Howto של Mulix לגבי התחברות ל ADSL בישראל, ובהתאם להוראות הורדתי את התוכנה PPTP עם התאמה לישראל. ניסיתי להתחבר לאינטרנט, ואין שום הודעת שגיאה, ואפילו יש לי פינג ל IP המרוחק המצויין ב ifconfig תחת ppp0. אבל משום מה, אינני יכול להיכנס לאף אתר באינטרנט, להתחבר לשום כתובת או שום דבר אחר! לא התקנתי Firewall, ולכן אין לי מושג למה זה קורה!!? תוכלו לעזור לי בבקשה?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
כאשר התקנתי את לינוקס נאמר לי שבקלות ניתן לחבר גם את האינטרנט,אני מעונין לעשות זאת עכשו אבל לפני שאני קורא כמה מדריכים אני מחפש תשובה מהירה ופשוטה לשאלה הבאה: יש לי מודם של ale 070 ואותו קיבלתי מבזק. לאלא שמכירים אישית הנה תיאור קצר: קטן, עומד לגובה,ירקרק,צר ועושה מלא בעיות. קיבלתי אותו מבזק. האם ניתן לחבר אותו לאינרנט או שאני יזדקק למודם אחר?. תודה.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי את הגירסאת דקסטופ, העברתי את הקובץ לDOK (קובץ ISO) חיברתי למחשב, סידרתי מה שצריך בBOOT (פשוט הגדרתי שקודם כל יפעל הUSB וגם ניסיתי אפשרות אחרת שקודם כל יפעל זיכרון פלאש או משהו כזה) והמחשב לא עולה עם הלינוקס מה עשיתי לא בסדר? מדובר במחשב LG X130
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-