לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, לפני מספר חודשים התקנתי OpenSUSE על מחשב מאוד ישן שלי, והיום החלטתי לחבר אותו לרשת (חוטית). המחשב מאוד ישן, אך יש לו כרטיס רשת שהסתדר בעבר עם הרשת בבית שלי (כאשר הותקנה עליו מערכת ההפעלה win xp). נכנסתי להגדרות הרשת בסוזה, בחרתי את הכרטיס רשת שלי (יותר נכון המערכת זיהתה אוטומטית את הכרטיס) - אבל לא הצלחתי להגדיר את הרשת עצמה ולהתחבר לאינטרנט דרך המחשב. מישהו יודע איך לעשות את זה? תודה מראש, בן
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
התקנתי מנדריבה 2009 אצל חבר וכשהוא רצה לעבור לווינדוס בתפריט האתחול, המקלדת לא פועלת לו והוא לא יכול ללחוץ חץ למטה ולעבור לווינדוס. המקלדת פועלת שוב כאשר המנדריבה עולה אוטומטית. מה אפשר לעשות כדי שהמקלדת תפעל? תודה לעוזרים גל
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ynet שהיה ידוע בפרסומיו לטובת דפדפנים אלה היה ידוע גם בחוסר ציות לתקן ולכן לא עבדו בו הפורמים וגם היתה בעיה להגיב עכשיו אחרי הרבה זמן של ציפה אני מכריז שזה היה שווה את הזמן כרגע ynet עובד על מוזילה ודפדפנים אחרים הידעה אינה רשמית ואין אישור מynet אך בזמן האחרון ניתן לראות שיפור ברמת הבניה ותמיכה בדפדפנים חופשים כמובן שעדין לא הכל תומך ויפה יש מספר בעיות עם הבאנרים אבל מי יתן וגם חברות ובעלי אתרים אחרים יעשו מה ש ynet עשו ח"ח !ynet http://whatsup.org.il/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=2896&mode=thread&order=0&thold=0 עריכה: אני אישית לא הצלחתי לשלוח תגובות בפורמים
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה אני התנסיתי בUBUNTU מאוד התרשמתי ממנה אבל היו כמה בעיות : 1. תאימות למשחקים 2. תוכנות רגילות סתם ככה לא מתאימות יש לציין שאני כרגע עם VISTA ואני מאוד מאוד לא מרוצה ואני מתכוון למחוק אותה ברגע שייצא SP3 אבל אז חשבתי למה לא לחזור ללינוקס? אז זהו שהסיבה היחידה באמת שמונעת ממני לחזור ללינוקס זה סוגיית המשחקים אני מעוניין בהפצה קלה מבחינת שימוש במשאבים וידידותית למשתמש עכשיו השאלה היא האם יהיה עדיף לי להתקין במחיצה נפרדת WIN או לעשות VIRTUALIZATION לWIN דרך הלינוקס? האם האפשרות השנייה תהיה אפקטיבית בכלל? אני מעוניין במשחק רציף.. לא יהיה עומס ? תודה מראש
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לאחר שדברו בתוכנית אינטרבט על אופן אופיס, וסטאר אופיס, החלטתי לנסות את אופן אופיס, החינמית. לאחר הורדה לא ארוכה במיוחד (כמה פעמים, ללינוקס, ווינדוס, ומק) והתקנה קלילה ונחמדה, עבדה התכנה. את התכנה על לינוקס לא יצא לי לנסות לצערי, עקב חומרה תקולה, אז עברתי לPC, ולבטא למקינטוש. מה אני אגיד? כל הכבוד! מערכת מצוינת. יש כתיבה בעברית, ויש כתיבה מימין לשמאל, אם כי זה לא עברית מושלמת. סימני קריאה בסוף משפט עוברים לתחילת המשפט, ועוד דברים כאלו, אבל בבסיס, זה עובד. וזה חינם. גיליון הנתונים שלה פשוט נהדר, וגם תכנת הציור נחמדה. שווה בדיקה, לכל אישה, איש וטף (?) שאין לו ממון לשלם על האופיס של MS. (למשל, זה מותקן בלעדית על המק שלי.) עוד משהו ששווה לשקול זה סטאר אופיס, שעד מאי תתמוך בעב…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב מאק וכידוע ניתן ליצור קבצים ששם התצוגה שלהם הוא עם פסיקים, סוגריים וכדומה. בכל אופן אני רוצה להעביר את הקבצים האלו (קבצים רבים) למחשב PC (בעל ווינדוס XP) אך הבעיה היא שהוא לא נותן לי בגלל שווינדוס לא תומך בפסיקים וכאלה. יש משהו שאני יכול לעשות במקרה זה? או לשנות את השמות של הקבצים, קובץ אחר קובץ?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
יום שלישי ה30 לחודש מיפגש כרגיל ביהודה הלוי 58 בירות סמים כפה סנויצים והרבה בחורות (נו טוב מלצרית אחת שנירעת טוב) שעה 18:30 כולם מוזמנים למי שלא הגיע אף פעם \לא חווה זה מיפגש חברתי של הועדי פמלה אנדרסון ו\או לינוקס הציבור הרחב מוזמן נדב ההודעה הנ"ל פורסמה בשם פינגוינין אנונימים "הושט יד לפנגוין שבפנים"
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
אחרי שעות של ניסינות של כל מיני הגדרות בראוטר האלחוטי הבנתי שהOSX או הכרטיס רשת המעפן של MBA שלי לא רוצה להכנס לרשת שמוגדרת בתור WPK הורדתי את האבטחה לWEP הצלחתי להתחבר לרשת אבל משומה הדרעק הזה מקבל IP הזוי וגם אין שום אפשרות לתת IP static דרך הGUI מה אני יכול לעשות? :kopfpatsch: :kopfpatsch: הצלחתי להשתמש באינטרנט רק אחרי שהורדתי את האבטחה לגמרי! איך יכול להיות? :s07:
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חברים, תגידו, יש כאן מישהו שעשה את הדבר הזה? http://training.apple.com/itpro/macinteg
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הביעו דעתכם מהי המערכת ההפעלה האלטרנטיבית הטובה ביותר במכשירים ניידים .
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני מעוניין במערכת הפעלה יציבה ביותר (עדיף מערכת הפעלה מבוססת דביאן) עבור HTPC בנוסח Windows XP Media Center Edition 2005, עם תאימות מלאה לשלטים של MCE, ותמיכה אינטואיטיבית בהקפאת תמונה (Pause) והמשך הקלטה ברקע, ואפשרות של הקלטת שני ערוצים במקביל באמצעות כרטיסי PVR של Hauppauge. המפרט של ה-HTPC כולל מעבד AMD64 X2 3800, כרטיס מסך 6600GT, וכרטיס PVR של Hauppauge. יש הצעות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום. יש לי שרת איחסון מבוסס על Fedora עם Samba לשיתוף הקבצים עם משמשי WINDOWS XP הכל עובד טוב ויפה אבל כאשר פותחים קובץ DATABASE של ACCESS לא ניתן לפתוח אותו משני מחשבים במקביל ** מכל מחשב בנפרד אין בעיה לפתוח את הקובץ ואין בעיה של הרשאות. ניסיתי כל מיני פתרונות של ביטול ה " oplocks" ושום דבר לא עזר אשמח לעזרה ולעוד רעיונות לפתרונות........ תודה מראש לעוזרים..
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
בוינדוס מזהה ללא בעיה. כך שאין לי בעיית חומרה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הרצתי את זה וזה נתקע בגלל שזה אמר שאין לו מספיק מקום כדי להמשיך ועכשיו זה השאיר לי 0 מקום פנוי על כונן
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מזמן לא התרקבתי ללינוקס,האמת שהניסיון\שימוש שלי בלינוקס היה אך ורק לכתיבת סקריפטים(קורס שני במבוא ב' אל"צ שנה א'),והפעם היחידה שהשתמשתי בה ב"שעות הפנאי" הייתה,לכתיבת floater...והגרסא היחידה שהייתה לי היא rh 9.0 (פוי)... טוב הזמן לקצת שאלות: 1)אני בדרך לסיום הורדת mandrake 10.0מה אתם אומרים עליה?...אני לא מעודכן בשלל הגירסאות... 2)פעם אחרונה שהתקנתי התקנתי איזו תכנה שיוצרת מחיצות,יצרתי מחיצה (דרך הווינ)והתקנתי...הדבר גרם לתקיעות רבות בווינ(חסר שאני ישמע כאן מישהו מזלזל בו),ועבודה איטית(אני משער שזה מה שגרם לכך),איך הייתם ממליצים להתקין?... 3)פעם אחרונה שהתקנתי לא היה לי אינטרנט,אני מחובר לאינטרנט זהב בכבלים מודם terayon tj 715x שעבר מוד(לא מוד מתח כן...)ומחובר בכרטיס רשת(מ…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
setxkbmap -option grp:switch,grp:alt_shift_toggle us,il
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מישהו יודע שלב אחרי שלב איך להתקין את UnrealTournament2003 על לינוקס? ההפצה של היא Mandrake גרסה 9.0, הכי חדשה. אני צריך שמישהו יגיד לי שלב אחרי שלב, יש לי את שלושת הדיסקים. או שלמישהו יש קישור למדריך גם יהיה טוב, תודה מראש.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן מישהו יודע אם ישנו צפי לירידת מחירים של מחשבי ה- power g5? אני מתכוון שכמו שעכשיו אינטל צפוייה לשחרר שור חדש של מעבדים (קונרו) והמחירים של כפולי הליבה הנוכחיים יורדים בגלל זה בכ50% האם גם במאק צפוייה ירידה כזאת ?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, ברשותי שני כרטיסי מסך שאני לא צריך: 8800GT ו-HD4870. האם אני יכול פשוט להעביר אותם למק או שהם צריכים לעבור מודיפיקציה כלשהי (ביוס וכד')? *BFG 8800GT OC2 **AMD HD 4870 תוצרת AMD עצמה הגרסה בעלת 512MB. בתודה מראש.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכם אנשים יש לי מחשב שמשמש אותי כשרת ונכון להיום רץ עליו ARCH לינוקס. עקב הרצון ללמוד מערכת חדשה (אני מריץ ARCH גם על המחשב שלי) וללמוד משהוא שמשתמשים בו בשוק, אני מעוניין להתקין עליו לינוקס אחר המיועד לשרתים. שמעתי הכי מתאים זה RED HAT רק שהוא לא חינמי, כמו כן יש הצעות ל CENTOS, DEBIAN, UBUNTU. אשמח מאשנים שמבינים בתחום (ואולי אפילו כאלה שעובדים מול שרתי לינוקס) איזה הפצה כדי להתקין שתתאים לשרת (ובבקשה אל תגידו לי שכל הפצה מתאימה לשרת) ושגם אוכל ללמוד ממנה. דרישות השרת: Apache, MySQL, ftp יכול להיות שגם mail-server. נא לקחת בחשבון את האופציה שכנראה המערכת (תלוי בדרישות עתידיות) תריץ VPS כלומר אני אריץ 2-3 שרתים על מכונה פיזית אחת. תודה רבה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בהפצות מסויימות של לינוקס יש מספר גירסאות של קובץ ISO שניתנות להורדה (i586 ,i386 ו-amd64). מה ההבדל בין הגירסאות האלה? אני מניח ש-amd64 מיועד למעבדי AMD ו-Intel שתמכים ב-64bit. אבל, לאיזה מעבדים מיועדים הגירסאות i386 ו-i586?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-