לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מעוניין לקנות לפטופ חדש, לא מעוניין לשים עליו WINDOWS ובטח לא מעוניין לשלם עבור WINDOWS. האם קיימים מחשבים ניידים שמגיעים ללא מערכת הפעלה? בכל הבדיקות שעשיתי מגיעים הלפטופים עם השטן בהתגלמותו VISTA. מה עושים?
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי XP וUBUNTU במחשב, איך אני יכול להסיר את הלינוקס בצורה חלקה? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי שבדרך כלל ממליצים פה על UBUNTU או משהו כזה שהיה עליה פעם ביקורת בנענע או YNET והיא הייתה ניראת מזעזע ובהרבה מקומות שבדקתי ממליצים על SUSE (שגם ניראת הרבה יותר יפה) ויש גם את מדריווה או משהו כזה שאני ניסיתי והיא הייתה נחמדה או בקיצור מה הייתרון של האובו הזה על SUSE ואחרים?
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סוף כל סוף נגמרה השביתה במכס והלכתי לאסוף את המקבוק שלי MacBook Black 2,4 ghz חייב לציין שהרושם הראשוני מעולה.... בקרוב אעלה קצת תמונות (שונררתי מהם גם חולצה, קמצנים) בכל אופן, אשמח לקבל קצת טיפים להתחלה, תוכנות מומלצות, תוספים להורדה, קיצורי דרך שימושיים וכו'.. תודה, ניצן
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני מחפש המלצה על מרצה או עסק שמתעסק בכל תחום ה-Unix/Linux. שרתים,מערכות,מרצה בקורסים ודברים כאלה **אני מבקש לא לשאול על המטרה,חח
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
צריך עזרה רכשתי מחשב White MacBook 2.1 והתקנתי XP ואין לי דדריברים זה מחשב שרכשתי במבצע של אורנג ,דוגמה אין לי קול אני לא מצליח לאוצי דיסק.....
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הורדתי אתמול Fedora Core 2 מהmirror הראשון באתר fedora.redhat.com וכשאני מנסה להתקין את זה אני בוחר בהתקנה הגרפית וזה מתחיל לפתוח קבצים ואז זה עושה לי הודעה כזאת Uncompressing linux crc error -system halted מה זה אומר? הדיסק שלי דפוק? כי גם כשאני עושה linux mediacheck זה עושה אותו דבר מישהו יכול לעזור לי אולי?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום ! אני מתחיל להתקין מערכת לינוקס gentoo ונעזר במדריך ההתקנה. לפי המדריך עלי למחוק את כל ה partitions הקיימים וליצור מחיצה חדשה ב /dev/hda שתהיה מסוג primary ו boot. הבעיה שלי שע"ג הדיסק הקשיח שלי יושבת מערכת winxp ועוד קבצים שאינני מעונין למחוק. לפיכך, בניגוד לכתוב במדריך ההתקנה של gentoo, אינני מוחק מחיצות קיימות אלא מתקין אחת חדשה באופן הבא: 1. 2.לאפשרות אני בוחר: למחיצה חדשה.3. לבחירה בין primary או extended: אני בוחר ב p למחיצת primary. 4. לבחירת מס. מחיצה, עלי לבחור ב 1 לפי הנחיות המדריך אך מחיצת ה primary הראשית שלי הינה זו של win xp ומכיוון שאינני רוצה למחוק אותה אני בוחר ב 4 שהוא מספר המחיצה הפנויה שלי, וזאת בניגוד לכתוב במדריך. 5. כעת אני נדרש להקליד…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
סתכלו אני רוצה לעשות את הלינקוס ראוטר מה אני צריך בישביל זה את Mandrake Linux 9.0 או גירסא יותר ישנה ( SNF כבר כלול בתוכו? )
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מחשב פנטיום 2 שמתפקד כראוטר ושרת אפאצ'י ויש לו 128 מגה זכרון. לחבר שלי יש 128 מגה שהוא לא צריך אבל הם 100MHz ואני לא יודע איזה מהירות מותקנת כרגע במחשב. על הזכרונות לא כתוב כלום. אני מחפש תוכנה שתראה לי באיזה מהירות פועל הלוח כדי שאני אדע אם הזכרונות מתאימים, מישהו מכיר אוליי? תודה מראש
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם! התקנתי לינוקס מנדרייק 10 בשעה טובה ומצלחת בפעם הראשונה ועכשיו מה שחסר לי זה להתחבר לאינטרנט אבל למרות כל נסייונותי להשיג מדריך טוב לגרסה זאת עלו בתוהו לכן אם מישהו יכול לתת או להפנות אותי למדריך טוב אני אודה לו מאוד תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי מודם ECI ADSL B-FOCus Router 312+ אני רוצה חייגן פליז תעזרו ליי !!! כי אני לא מבין בזה הרבה איך הוא עובד כי אני פעם ראשונה רוצה לעבור ללינוקסס!!!
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
התקנתי את XBMC על אובנטו 8.04 אני מאוד מאוד חדש :bash: :bash: אפילו להוציא את הלוג תוך כדי הרצת התוכנית עם DEBUG לקח לי זמן אז בבקשה בעדינות. לוג מצורף. כמו כן - התקנתי את הכרטיס מסך מסוג ATI HD2600 PRO ע"י המדריך הזה . http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Hardy_Installation_Guide שיטה שניה התוצאה שקיבלתי נראית הגיונית ?האם יש בעיה כלשהי עם הגדרת הכרטיס מסך? איך אני מוודא שהאצת חומרה עובדת? שאני מריץ : fglrxinfo התוצאה: display: :0.0 screen: 0 OpenGL vendor string: ATI Technologies Inc. OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 2600 Pro OpenGL version string: 2.1.7873 Release [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי אובונטו 8.0.4 על מחשב פנטיום 4 2.4, עם כרטיס מסך GF4 MX440 64MB כשהמערכת עולה, הכל עובד יפה למשך כמה דקות אבל אז המסך נהיה שחור ואין יותר תצוגה. המחשב לא נכנס לשומר מסך או למצב המתנה, התצוגה פשוט נעלמת ועד שאני לא מבצע ריסט, אני לא יכול להמשיך לעבוד. מישהו מכיר את התופעה?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התקנתי לפני כמה ימים על המחשב במקום כונן D את לינוקס וזה שם לי את GRUB בתור הבחירת בוט. עכשיו השגתי מחשב נפרד ללינוקס ואני רוצה למחוק מהמחשב של חלונות את לינוקס איך מבטלים את הGRUB ומוחקים את לינוקס ומחזירים הכל לקדמותו?
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי אני מחפש הוצאת לניוקס טובה כמערכת נוספת לווינדוס-בלי סיבה מיוחדת סתם להתנסות ולהכיר מערכות נוספות בעבר התקנתי את פדורה ממנה לא התלהבתי כל כך השאלה היא מה עם Ubuntu או הוצאות אחרות אפקטיביות ולא כבדות יותר מידי תודה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היום הגיע- פדורה 10 יצאה היום! תוכלו להוריד ולראות הוראות התקנה ומידע על השחרור באתר: http://fedoraproject.org/he/get-fedora והכרזה קטנה מחברת רד האט שפדורה היא מערכת מבוססת לינוקס הפופולרית בעולם (לא אובונטו?), ווידאו שמסביר שפדורה 10 היא כל מה שאובונטו 8.10 רצתה להיות http://linmagazine.co.il/fedora/2008/11/25/fedora-linux-lead
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
נכנסתי לAppCleaner ובמקום תוכנה אחת שרציתי למחוק מחקתי ביחד איתה גם כל מיני פלאגינים ותוכנות ... יש במק system restore כמו בוינדוס? הוא גם עושה בקאפ אוטומטית נכון..? במקרה הגרוע, יש דרך להתקין מחדש את lion מבלי לאבד את כל המידע שיש לי ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
<blockquote> שלום לכולם חשוב מאוד שתגדירו בלינוקס שלכם שליחת נתונים סטטיסטיים זה חשוב מאוד למען שיפור היציבות, יעילות , תקלות ובאגים, והוצאת גרסאות חדשות של המערכות ההפעלה של לינוקס וכל התוכנות שלה מסביב ככה מפתחי אובונטו ולינוקס בפרט יקבלו יותר אינפורמציה על הביצועי לינוקס שלכם ובכך ישפרו אותה בישבילכם!!!! תמונות איך עושים זאת: קודם כל נכנסים לDASH, לאלה שהמערכת ההפעלה שלהם בעברית זה נקרא לוח הבית... בחיפוש למעלה מקלידים Update Manager, ובמערכות הפעלה בעברית להקליד מנהל העדכונים ... עכשיו תפעלו לפי התמונות שתסמנו בV הוא יבקש ממכם את הסיסמא שלכם פשוט הקלידו אותה ותאשרו.. </blockquote>
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך אתר עם ערכות נושא טובות לUBUNTU 5.10(ואם זה משנה אז זה גם ב64BIT) תודה.
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא יודע מה קרה אבל כל התבניות (Themes) שלי נעלמו ...ואני לא מצליח להתקין אותם. ניסיתי הכל. יש לי את התבניות (קבצי favorite.) אבל אני לא מצליח לראות אותם בתיבה המיועדת שבתוכנה. העתקתי אותה לתיקייה המיועדת אבל זה לא עובד. אם רק למישהו יש את התוכנה, אפשרי לבדוק למשל איפה נמצאות התבניות האלו, באיזו תיקייה? מישהו יכול לעזור? .גם הכוונה למדריך או לאתר מתאים תעזור (עברתי כבר על האתר של אפל ולא מצאתי שם פתרון שעבד). תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
i just bought a new comp used for a server, it has the wd raptor sata 36gb 10000 rpm i tried installing debian on it, but it doesnt recive anything i cant load anything because it cant find the sata drive if someone knows which linux will work with this drive\how to make it work with debian?
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
בבקשה מדריך מומלץ מאוד למי שחדש עם OSX ... אני רק מקווה שאתם מבינים אנגלית! n00b.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי נטבוק מדגם acer aspire b722 מעבד AMD C-50 4 גיגה זכרון (הגדלתי) כונן 250 GB. הוא אצלי כבר כמעט שנה, השימושים שלו הם בעיקר אינטרנט ולימודים. חשבתי להתקין אובונטו פשוט מכיוון שאני חושב שהוינדוס די כבד על המחשב ואם אני יכול לקצר זמני תגובה ועליה, יחד עם הזדמנות ללמוד את קצה הקרחון של הלינוקס(שזה ממש קצה קרחון באובונטו) אז זו הזדמנות טובה. התקנתי אימג' של אובונטו 12.04 64 ביט על DOK, ביצעתי התקנה מהDOK על הכונן, אך כאשר אני מפעיל את המחשב, המ"ה עולה, אך כעבור כמה שניות המחשב נתקע לחלוטין, פריז טוטאלי. חיפשתי על זה מעט באינטרנט אך לא מצאתי פתרון מעשי. אני אשמח אם למישהו יש הצעות. כמו כן יש לי גיבוי מלא של ההארדיסק וכל הפרטישנס באקרוניס כך שאני לא מפחד לאבד חומר. תודה ל…
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-