עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by dror_gh,

יש לי שני מערכות הפעלה. 1 זו XP ואחת זו FEDORA . היום בבוקר באתי למחשב (שהיה דלוק כל הלילה) והוא לא הגיב לי לכלום, הוא היה פשוט תקוע. עשיתי RESET ואז זה הגיע לי להודעה root noverify (hd0, 0) chain loader +1 ניסיתי לשחק במספרים ב menu.lst אבל זה לא עוזר. יש למישהו פתרון בשבילי ? תודה לעוזרים

• 4 תגובות
    • 889 צפיות
  2. Started by lordgod,

couldn't display ***************** install ובהוספת תוכניות : צריך סיסמה מה לעשות ?

• 7 תגובות
    • 919 צפיות
  3. Started by exXxTreAm,

היי, אני מנסה להתקין את easy ubuntu, וכשאני מנסה להתקין אותו הוא אומר ''יש להריץ את התוכנית בתור מנהל root.'' מה זה אומר? מה אני אמור לעשות? תודה רבה למי שעוזר

• 1 תגובה
    • 911 צפיות
  4. 1.למישהו יש מדריך או מושג איך מתקינים כמו שצריך כרטיסי PCMCIA אלחוטיים ליצירת רשת אלחוטית ? 2.תוכנות חיוניות ומומלצות ללינוקס חדש ? 3.הרצת יישומי Win32 על לינוקס איך ? והסבר אם אפשר ... 4.איך מעבירים מאנגלית לעברית ? ( את ההודעה אני כותב ממחשב אחר )

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  5. Started by Guyke,

שלום חברים! אני עובד עם open Suse והתקנתי eclipse אבל כל פעם שאני מנסה להריץ משהו אני בקבל הודעת שגיאה... מסתבר שהבעיה היא שחסר לי G++, שהוא לא חלק מהחבילות שמגיעות עם המערכת,אולי מישהו יוכל להסביר לי איך להתקין ? תודה

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  6. Started by alsal,

כבר יצא לי להתקין כמה RPMים אבל הורדתי תוכנה שנקראת X-chat תוכנת IRC שאני בא להתקין אותה ההתקנה נכשלת והסיבה היא שחסרים לו 2 קבצים:: זה הלוג השלם של ההתקנה </software/chating/xchat-1.8.10-3xc.i386.rpm;echo RESULT=$? error: failed dependencies: libcrypto.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc libssl.so.2 is needed by xchat-1.8.10-3xc RESULT=1 מאיפה אני מביא את הקבצים האלו ואיך אני מתקין את הRPM בעזרתם תודה

7. Started by skywalker13,

שלום הורדתי את הגירסה החדשה של פיירפוקס ללינוקס (פדורה 4) מהאתר של מוזילה בקובץ tar.gz ואני לא יודע איך להתקין אותו. תודה מראש לכל העוזרים.

• 1 תגובה
    • 856 צפיות
  8. Started by shloosh,

לאחר התקנת פדורה9 אני מקבל הודעה OUT OF RANGE ...

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by bigfoot7375,

אני לא חדש בלינוקס....אבל: הורדתי והתקנתי מנדרייק 9.1 בהגדרות כרטיס המסך שלי הוא נופל (רואים מטושטש ולפעמים נתקע) יש לי: Diamond SpeedStar A90 הוא מבוסס על: S3 Savage4 Pro+ אני צריך לציין שבאותם הגדרות הפצות אחרות עובדות מצויין!! מה עושים? :-\ יש למישהו רעיונות? תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 733 צפיות
  10. Started by R-E-L,

אני מנסה להתקין את מנדרייק 8.2 ואין לי צורב אז אני עושה BOOT DISK עם ה IMAGE שמאפשר התקנה מהכונן הקשיח. אני יוצר את הדיקט, הכל טוב ויפה עד שאני מאתחל את המחשב עם הדיסקט בכונן, הוא מתחיל "לטעון" את הקובץ HD.RDZ, ואז נתקע באמצע הטעינה של VMLINUZ. ניסיתי להחליף דסקטים - לא עבד. ניסיתי להשתמש ב IMAGE אחר עם VMLINUZ יותר ישן לפי המלצת מנדרייק לאנשים שיש להם בעיות עם ה BOOT - במקום לתקוע את המחשב זה עושה ריסטרט. כבר התקנתי פעם לינוקס ואני עושה הכל כמו שצריך... למישהו יש מושג מה הבעיה?? תודה!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by alexta-z,

שלום מקווה שתוכלו לעזור לי , הבעיה שלי היא כזאת : הורדתי את מנדרייק 9.1 וצרבתי אותה על 3 דיסקים , עשיתי לואד דרך הסידי והוא נכנס לי להתקנה ואני לוחץ על אנטר ובמקום להכנס להתקנה כמו שהראו ב guides4u הוא נכנס לי למסך שבודק את כל הרכיבים שיש לי במחשב ורושם ביניהם dma disabled ואחרי זה הוא מתחיל לבדוק usb devices (כבר בחלון שנראה אחרת ) הוא רושם את ההודעה הבאה : could not uncompress second stage ramdisk . משם הוא רושם לי שאני צריך לאתחל , אתחלתי והוא רשם לי את אותה ההודעה . אני באמת מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני לא יודע למי עוד לפנות ???

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  12. שלום לכולם. מנדרייק 10 כבר מותקן אצלי חודש , ולמרות כל הניסיונות אני לא מצליח להתחבר לאנטרנט עם המודם שלי - מודם USB של ROTAL מדגם ALE070 הכחול הזה..... http://eciadsl.flashtux.org/modems.php?modem=17 ( כן אני יודע ,ממש זבל של מודם אני יחליף אותו עוד מעט במודם נורמלי שמתחבר לכ. רשת אבל בינתיים אני רוצה להתחבר רק בשביל האתגר שבעניין אני יודע שזה אפשרי) . סה"כ הידע שלי בלינוקס שואף לאפס אבל אני מוכן ללמוד. אני בטוח שיש עוד משתמשים שיש להם את המודם הזה ונתקלו בבעיה הזאת ללא מענה האם למשהוא יש מושג איך מתחברים איתו לאנטרנט ? מישהוא כבר הצליח להתחבר ומוכן לחלוק איתנו את החוויה ? ניסיונות שנעשו עד כה : ( אני כבר חודש עובד על זה אהההההההההההה איזה עצבים …

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  13. Started by imac,

אני מנסה להתקין לחבר שלי Redhat 7.3 ושאני מגיע לחלק של ניהול המחיצות.. שאני לוחץ על אחת משלוש האפשרויות אז הוא אומר לי בערך הודעה שתוכנה אחרת מנהלת את המחיצות ומשהו כזה... משהו יודע מה הבעיה כי אצלי הכל חלק! נ.ב - למי יש פה רדהט ו-מודם ADSL ITEX שיצור איתי קשר דחוף! ICQ EMAIL...

• 4 תגובות
    • 933 צפיות
  14. Started by lidor_abo,

חברה שאני מתקין את הלינוקס נותן לי את השגיאה הבאה תעזרו לי..!

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by asaf556,

אני מנסה כבר מספר ימים להתקין אובנטו בעזרת wubi אחרי שאני לא מצליח דרך הדיסק הבעיה היא שאני מתקין ומפעיל את הלינוקס מה grub אני מקבל שורת פקודה וכל כמה זמן הוא כותב שם משהו אחר וגם אני יכול לכתוב שם אבל זה לא מה שאמור לקרות לפי ההסברים לתוכנה אשמח לדעת איך לפתור את זה או מה לרשום כדי שההתקנה תתחיל

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  16. Started by asaf_a,

הורדתי תלינוקס צרבתי והכול עכשיו איך אני פותח תהתקנה ?? שאלה נאבית טוב תעזרו לפחות עכשיו אני בחלון הזה http://loading.co.il/uploads/660061569.JPG

• 19 תגובות
    • 1.9k צפיות
  17. אוקיי... אז אני שם אותו להתקנה והוא רושם: installing driver for hand driver controller nVidia corporation|CK804 serial ATA controller ואז בא ERROR insmoding module sata_nv failed/usr/lib/libdarkX/modules.pm line 340 וזה נותן לי אפשרות לבחור כונן אחר (אבל אין לי) מה לעשות? ועוד כמה שאלות... עם עכבר USB יהיו בעיות? יש הפצות אחרות שהINTERFACE הוא באנגלית ופשוט יש תמיכה בעברים? אם אפשר להוסיף את התמיכה אז איזה הפצה הכי כדאית : גלישה PHOTOSHOP MUSIC ET, AA ועוד תווווווודה

• 3 תגובות
    • 854 צפיות
  18. Started by system down,

ערב טוב לכולם יש לי המחשב שני ארדיסקים אחד ישן ואחד חדש על הישן ברצוני להתקין לינוקס מנדרייק גירסה 10 החלטתי לעשות זאת ופירמטתי את אחת המחיצות עם PM8 (הארד הישן מחולק ל-2 מחיצות) לאחר כל הסידורים בביוס והתחלת ההתקנה קיבלתי את ההודעה הבאה שאינני מבין מדוע היא הופיעה והצלחתי להבין אותה חלקית error in exec of stage 2 trying to execute/usr/bin/runinsta112 from the installation volume the follwing fatal error occurred:fatal error in stage1 i/o error i can`t recover from this מישהו יודע מדוע אני מקבל את ההודעה ? יש לציין שהפירמוט היה ממערכת קבצים NTFS ל-EX3 והלייבל שניתן למחיצה היה LINUX לי נראה שיש בעיה בדיסק ההתקנה אבל אני אשמח לעוד אפשרויות ופיתרון תוד…

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  19. שלום לכולם. אני צריך להתקין GTK+ בשביל לקמפל את GXINE. הבנתי שצריך להתקין את החבילה: libgtk2.0-dev, אך הוא נותן לי את השגיאה הבאה: תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by The_overclocker,

התחלתי להתקין לינוקס רד האט 8.0 דרך הBOOT של הCD כרגיל... ואחרי כ 3 שניות של מלמולי המחשב כשהוא בודק את הIDE ואת hda הארדיסק וhdb סי.די הופיעו מולי שתי השורות הבאות : ............ ........ ...... >בלה בלה >מזהה סיד >מזהה הארדיסק Partition Check: hda: _ ופה הוא ניתקע, ניסיתי את כל האפשרויות שיש שם ולא יצא כלום!, אז הורדתי את הלינוקס מנדרייק 8.2 וגם אצלו הייתה את אותה הבעייה, חיפשתי בכל רחבי הרשת חרשתי על כל גוגל ומצאתי רק שני אנשים עם בעיה דומה ולא כ"כ הייתה שם תשובה, אז אולי אתם יודעים מהי הבעיה אני מת כבר להתחיל עם הלינוקס! הזה!!! יש לי הארדיסק SEGATE 20 GB מפוצל דרך Fdisk ל5 ו15 ג'יגה (ה15 ג'יגה ריק), יש לי 128 זיכרון SDRAM ומעבד 667Mhz ניסיתי כל מיני פקוד…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. אורח mikicita
    Started by אורח mikicita,

קניתי כרטיס קול למחשב די ישן עם לינוקס אובונטו 7.04 ואני לא מצליח להתקין את הדרייבר בשום אופן האייקון עדיין מציין מושתק וכשאני לוחץ עליו מופיעה הודעת שגיאה. :kopfpatsch: אין לי מושג מה עושים :s07: בבקשה תעזרו לי נ.ב. כרטיס C-media 8738 תודה.

• 6 תגובות
    • 942 צפיות
  22. Started by RonCohen,

אני רוצה להתקין את הGnome3 אבל עשיתי את הפקודה הזאת בUbuntu 11.10 sudo apt-get install gnome-shell וזה התקין לי גנום ישן יותר כניראה כי זה לא ניראה כמו באתר שלהם http://www.gnome.org/gnome-3/

• 30 תגובות
    • 3.9k צפיות
  23. Started by Necessary_Evil,

שלום שלום על ההארד דיסק מותקן WIN2K פרו בכונן C, כונן D בשמן32, ופירמטתי עוד 2 כוננים לswap ו ext3 שהיו כprimary extended, ניסיתי גם להעביר אותם לlogical אבל זה לא עזר.. כשאני כותבת לו fdisk /dev/hda אני מקבלת את ההודעה הבאה (בערך) not able to write partition table. contains neither valid dos nor sun sgi osf disklabel building a new dos disklabel. changes remain in memory only until decided to write them. invalid flag 0x0000 partition table 4 will be corrected by w ואז אני כותבת W והוא אומר שהוא לא יכול לכתוב /dev/hda כשאני עושה fdisk /dev/hda p הוא כותב שיש רק 476 מגה וההארד דיסק הוא של 40 ג'יגה... הוא רושם את הכותרות של הטבלה אבל אין רשומות.. ניסיתי גם למחוק …

24. ניסיתי להתקין את LICQ עם תמיכה בעברית בלינוקס כמו שמוסבר בלינק הזה ונתקלתי בבעיה. הבעיה היא שאני לא מצליח לקמפל את התוכנה וזה בטח בעיה די מוכרת בלינוקס. אני צריך עזרה אם מישהו יכול להסביר לי את אני מבצע את התהליך של הקמפול בלינוקס. ראוי לציין שעקבתי אחרי ההוראות בלינק בקפדנות וכשהגעתי לפקודה ./configure (שהבנתי שהיא בודקת האם ניתן לקמפל) ניקלתי בשגיאה שאומרת שזה בלתי אפשרי. העזרה היחידה שקיבלתי בלינק הנ"ל לפתרון בעיה מסוג זה היא לפנות לקהילות לינוקס בארץ

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by FARKASH7,

נתחיל מזה שאני מנסה להתקין את הגירסה על מחשב רגיל שהוא לא נטבוק ואולי מפה הבעיה. למחשב יש CD-ROM ולכן ניסיתי לעשות בוט דרך הCD. הגעתי לתפריט ההתקנה אבל כול אופציה שאני בוחר מקפיצה חלון קטן עם "OK" ומשם לא קורה כלום אני פשוט חוזר לתפריט. אני צריך פתרון לבעיה או לחילופין המלצה על מערכת הפעלה קלילה. מפרט המחשב הוא: AMD BURTUN 2500 Epox 8RDA+ 512 DDR. Radeon 9600 PRO אני רוצה להריץ עליו סרטים בפורמט 720P ולכן אני זקוק למערכת הפעלה קלילה. תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים