עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם! התקנתי לפני כמה שבועות את Linux Mandrake 9.0 על המחשב הנייד שלי (Compaq Evo N160). (חשוב לציין שלפני כן ניסיתי גם שתי מהדורות אחרות של לינוקס). הכל פועל בסדר, חוץ מהמאוורר (שפועל כל הזמן) וניהול הסוללה (שלא ניתן לקבל מה המצב של הסוללה). אחרי קריאת מלא חומר באתרים שונים על הנושא הבנתי שאני צריך להתקין תמיכה ב-ACPI. הפנו אותי לאתר הבא, בו יש פרוייקט של ACPI ללינוקס: http://sourceforge.net/projects/acpi הורדתי משם את הקובץ שמתאים ל-Kernal של מנדרייק 9 (2.4.19). פתחתי את הקובץ (זה היה קובץ Diff) והוא נראה כמו קובץ של קוד מקור ב-C (או שפה דומה). מה אני עושה עם זה עכשיו??? אמרו לי שאני צריך לקמפל אותו עם הקרנל, אבל אני חדש בלינוקס, ואין לי מושג למה הכוונה. מישהו מוכ…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  2. Started by AMD-Z,

איך אני מפעיל את המעטפת הגרפית בלינדוס? ואיך אני גורם ללינדוס להפעיל את עצמו תמיד במעטפת? (בלי שאני אצטרך לכתוב את זה כל הזמן...) תודה

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. שלום.. אני די חדש בעניין המק ^^ .. התקנתי את התוכנה של Adium באמת תוכנה מעולה.. אבל כל פעם שפותחים חלון שיחה מחדש צריך להגדיר את כיוון הכתיבה שיהיה מימין למשאל.. ושמתי לב שיש גם אפשרות של Default שזה כנראה משהו שאפשר להגדיר.. אבל לא מצאתי את זה בהגדרות ועוד משהו.. איך אפשר לשדר את עניין הFont smoothing ? הורדתי את התוכנה TinkerTool שמסדרת שיהיה לבטל את הדבר הזה מהפונט של 144 ומטה (לעומת המק שהמפקסימום זה 12) אבל מה.. לא כל הפונטים הם במצב רגיל.. למשל שאני עכשיו רושם את ההודעה הפונטים באנגלית בסדר אבל בעברית ב Smoothing וחלק מהפונטים בעברית פועלים בסדר.. מוזר תודה..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. יש לי שתי המלצות למפוחדים (FUDDERS) בלשון החבר'ה אם אתם לא רוצים להתברבר בהתקנה מחוץץ למערכת ואתם לא ממש טובים עם מערכות הפעלה פירמוטים בלאגנים ועדיין בא לכם להתנסות בלינוקס יש שתי אפשרויות 1) wubi installer http://wubi-installer.org מתקין כמו משחק מחשב יש לו את התקייה שלו ואפשר למחוק אותו כמו שהתקנתם (הוא עובד בדיוק כמו אובונטו רגיל פשוט ההתקנה קלה יותר, אם אתם לא מכבים את המחשב עיי תלישת הכבל מהספק כוח הכל טוב ) 2) colinux או cygwin אני כבר לא יודע איך הם רוצים לקרוא לעצמם. הוא עובד מתוך הוינוס ומאפשר לכם להריץ לינוקס בלי צורך לעשות רסטארט בשביל להכנס אליו , אתם פשוט פותחים אותו מתוך הוינדוס (הוא איטי יחסית, ולא ממש קל להתעסק איתו אם אתה חדש בכל עניין שורת הפקודה, לפחו…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. אז זהו, לכל אלו שרצו מאוד לרכוש את המיני של אפל, אך קצת פחדו מהמעבר לאינטל מ- ppc, אז העניין הסתיים היום, יש לנו מיני אינטלי. המק-מיני יגיע בשני קונפיגורציות, אחת מבוססת intel core solo1.5ghz, ליבה אחת, והשנייה מבוססת intel duo core1.66ghz, ליבה כפולה. המיני החדש מגיע גם עם דיסק 60-80 ג'יגה, הכרטיס גרפי משולב בצ'יפסט של אינטל gma950, כמו-כן המיני כולל את חבילת התוכנות המעולה ilife06, כמובן את מערכת ההפעלה המדהימה טייגר 10.4. הינה לינק לאתר של אפל, תהנו http://www.apple.com/macmini/

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by nir_1996,

המפרט שלי: לוח אם: Gigabyte P31-ES3G מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 זיכרון: 2GB כ. מסך: Ati Radeon HD 4670 אם המפרט מתאים, אשמח למדריך מפורט איך להתקין עליו MAC.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. אני מתקין על מחשב חדש, ואני רוצה לדעת איזה לינוקס כדאי לי להתקין (ביחד עם XP). זה מחשב נייד, בסדר גמור מבחינת חומרה, אני לא מתכוון לחבר אותו לרשת אלא רק להשתמש בו לעבודה (לפחות בחלק של הלינוקס) על איזה לינוקס אתם ממליצים?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. Started by J0n1,

יש לי PB3 ישן ורצה עליו MAC OS 9 ניסיתי להתקין לינוקס לצורך העניין אבל לא הצלחתי, בעיות מפה ועד הודעה חדשה (אם למישהו יש נסיון בזה אשמח לשפוך את צרותי בנושא) אז חשבתי לוותר על הלינוקס ולחפש כבר תוכנה לMAC. יש אחת כזאת? אם כן - האם היא רצה גם על מערכות יותר ישנות מOSX ואיזה מקלט צריך? שאלה נוספת הנגררת מהעניין: האם ניתן לחבר את המטען של הPB למצת באוטו? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by W00T3D,

שלום. שמעתי פעם על כמה מערכות לינוקס שמתאפשר להתקין אותם על DOKS,רציתי לדעת על איזו מערכת אתם הכי ממליצים. יש לי נפח של 2G. תודה

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by yadinS,

זה יעבוד לי? mac os x 10.6.2 ומה הבדל בן זה לווינדוס 7 או XP?

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. שלום לכם, קניתי שרת לא מזמן התקנתי עליו לינוקס ואיכסנתי אותו בחוות השרתים התקנתי אפצ'י עם תמיכה ב PHP כדי לאכסן אתר קטן שלי ושאני מנסה לגלוש עליו אני מקבל את השגיאה הבאה: Forbidden You don't have permission to access on this server. הנה הכתובת: http://cz.melonportal.co.il/ אני לא יודע מה אני צריך לעשות כדי שזה יעבוד עשיתי CHMOD 775 לקבצים וזה עדיין לא עוזר.. השמח לקבל פתרון לבעיה... תודה מראש מוטי.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. Started by By,

אני רוצה לשנות את ברירת המחדל שלי בלילו (יש לי מנדריק 9.1) כך שהווינדוס יהיה ברירת המחדל ולא הלינוקס. איך אני עושה את זה?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. Started by Yakim Peled,

יש לי בעיה רצינית מאד ואני לא מצליח לפתור אותה לבד. http://www.whatsup.co.il/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=52045 תקציר: יש לי מחשב חדש עם אובונטו 9.0.4. היו לי בעיות גרפיות והומלץ לי להוריד דרייבר לכרטיס מסך. לכמה ימים זה עבד טוב אבל אח"כ הכל התחרבש לחלוטין וכל מה שאני יכול לראות עכשיו זה שלג, לא שולחן עבודה. הורדתי את 9.10 ל-HD חיצוני ואני מחפש מישהו שיעזור לי להתקין אותו. אני מחפש מישהו באזור המרכז שיהיה מוכן לבוא אלי הביתה ולעזור לי. אם צריך, אני מוכן להגיע אליו הביתה, לקחת אותו אלי ולהחזירו לאחר שהכל יסתיים. שישבת יהיה הכי נוח מבחינתי אבל אמצע השבוע בשעות הערב גם אפשרי. קפה ועוגה מובטחים..... אני בראש העין. נייד: 4815854 - 054. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by IlanF,

אני מחפש הפצה קלה לשימוש (וקלה גם למחשב..) בשביל שאני יוכל להתקין אותה על מחשב ישן.. אובונט שיש לי כבד מדי בשבילו... המחשב זה P3 600MHZ 128 MB RAM 3dfx voodoo 3 HDD 10 GB עברתי על הסטיקי, אבל אין לי מושג איזה הפצה תיהיה הכי נוחה ויעילה... יש לי בדיוק דיסק ריק אחד אז אני רוצה ליהיות בטוח שמה שאני יתקין על המחשב הזה יעבוד כמו שצריך...

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by imac,

שלום, זמן רב שלא כתבתי משהו מועיל על גבי הפורום . לא נגעתי בלינוקס תקופה ארוכה מכיוון שקניתי מחשב חדש, ולא חשבתי שלינוקס יוציא את המיטב ממנו... עכשיו אחרי שחרשתי עליו, החלטתי שוב ולהתנסות בחווית הלינוקס... אוקיי זה התחיל עם התקנה של ההפצה הרגילה של Ubuntu, אחר כך Linux Mint שהיא אחלה הפצה אבל עדיין הרגשתי שזה לא מה שאני מחפש... בגישושים באינטרנט מצאתי את ההפצה Crunch Bang Linux או #! . היא מבוססת על OpenBox (ואני חולה על מינימליסטיות) מבטיחה Boot Time מהיר מהרגיל ומהירות שאני לא רגיל אליה. ההתקנה בוצעה תוך כמה דקות - ממליץ לכולם כאשר אתם מתקינים הפצות לינוקס להשתמש ב- Unetbootin - תוכנה שמאפשרת להפוך כל DiskOnKey להתקנת לינוקס Bootable, וגם לא לשכוח מהיר הרבה יותר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. יש לי סלאקוור 10 ו sim icq 0.9.3 עכשיו שכחתי את הסיסמא של האייסיקיו אבל יש לי את זה שמור בשמור סיסמא יש למישהו מושג איך שני יכול לשחזר את זה?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by blabla2002,

שלום לפני כמה ימים התקנתי red hat 8 הכל עבר בסדר עד אתמול אתמול פתאום אחרי שהלחתי לאכול הלכתי למחשב והיא מסך שחור חשבתי שזה שומר מסך אבל זה לא זה היה ריבע כחול ובתוכו ריבוע ירוק (dos) שהיה למתה שתי כפתורים שהיה כתוב גיבריש אז עשיתי ריסטרט והוא עובר אל הכל ואומר ok ושהוא מגיעה למצב שהוא צריך לאפוך לוירטואלי הוא מנשה יש איצודים וחוזר וזה כמה פעמים ואז הוא מתיעש והולך למצב שבואו יש חלון כחול ובטוחו חלון ירוק עכשיו אם אני לוחץ אל הלחצן למה במקלד כתוב שהיתה שגיע אם GLX שזה הדיוור של ניווידה שהתקנתי ובזמן ההתקנה הלחתי לאכול ואז אחרי שאני לוחץ אל הלחצנים בגיבריש אני מגיע למצב שהוא דורש אני user ואת הסיסמה שאני נותן לא אני מגיע למצב דוס אם אפשרויות מה לעשתו?????????????????????…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  18. Started by untitled,

לפני מספר שעות התקנתי RedHat 8.0. זו אינה גרסאת הלינוקס הראשונה שמותקנת אצלי, קדמו לה גרסאות ישנות של סוסה ושל מנדרייק, אבל אם אף אחת מהן לא הסתדרתי יותר מדי.... היות והכל נראה יפה, עשיתי לוגין למערכת (גנום, זה היה הדיפולט) והתחלתי לנסות להתקין את כרטיס ה ISDN שלי. (Asuscom ISDNLink). ההתקנה נעשתה דרך כלי התקנת רשת של רד הט, בו נתבשתי לבחור את סוג המודם, שם משתמש, טלפון וסיסמא וזהו... לא עבד.... התוכנה שבה השתמשתי היא Network Configuration וקיבלתי את הודעת השגיאה: Cannot activate netowrk devise ippp0 מה אני יכול לעשות בנידון (הכרטיס היה ברשימת האפשרויות של התוכנה, והוא אמור להיות נתמך על ידי לינוקס) בתודה, רונן. הדיווחים של מספר לוגים מאותו הזמן (בתקווה שיש שם מידע שיאפש…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by division,

מישהו יכול להסביר לי מזה Windows X ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  20. אני רוצה להתקין ubuntu אבל ראיתי שהאיקון שלו(פיירפוקס) כחול יענו בלי שועל כמו בגרסאות אלפא וזה מרגיז אותי :\ לא זה ככה? איך מסדרים? ולמה לא מתקנים את זה!! ועוד כמה שאלות על לינוקס בכללי - התקנתי מזמן לינוקס mandriva או משהו כזה מה ההבדלים בין KDE ל gnome ? איך עובדים הספריות בלינוקס כיאלו מה זה /home וכו.. אני צריך הסבר ואם אפשר כמה פקדות לkonsole שיעזרו לי בתחילת הדרך שאני הולך להתקין ubuntu ולגבי ההתקנה יש לי כונן 60 גיגה שעליו xp ועוד 160 גיגה מחולק ל2 ל 60 ול 100 ב 100 יש לי סרטים ומשחקים שאני מוריד זה לא יפריע להתקין את ubuntu במחיצה של ה60 הריקה ? תודה

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. יש לי מחשב חדש יחסית (AMD כפול ליבה 2.5GHz) שתומך ב64 ביט, וש לו 2GB זיכרון. התקנתי עליו XP 32bit וVista 32bit. אמרו לי שדירסאות לינוקס 64 ביט (דביאן, אובונטו, מנדריבה, סוזה) יותר טובות מהגירסאות של 32 ביט, גם אם יש לי רק 2GB זיכרון, ולכן מומלץ להתקין לינוקס 64 ביט גם במחשב עם 2GB זיכרון בלבד. האם זה נכון? דרך אגב, מדובר במחשב תקציבי שאני לא מעוניין להוסיף לו עוד 2GB זיכרון, גם לנוכח המחירים הנמוכים של זכרונות DDR2.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. Started by Electric Boom,

רשמים______________________________________________________

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Konst1988,

שלום לכולם. כשאני נמצא בתיקיה מסוימת, ולוחץ על כפתור SEARCH שנמצא ב-TOOLBAR למעלה ב-FILE BROWSER, אני מצפה ממנו לחפש רק בתיקיה שאני נמצא בו, ובתתי התיקיות שמתחתיה, אך במקום זה הוא מחפש בתיקיית הבית.. יש דרך לשנות את זה? כמו כן רציתי לשנות את ברירת המחדל של מקום החיפוש כשאני בוחר את אפשרות החיפוש מתפריט ה-PLACES. תודה לעוזרים.

• 14 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by harry,

שלום, רציתי לשאום אם אתם מכירים אולי אתר-מוזיאון למחשבי מק, כי אני רוצה לראות את הדגמים של מק הקודמים.. תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. היי, יש לי אובונטו בגרסה האחרונה, אני מעוניין לשנות את צבע הרקע ב-emacs ומשום מה נתקל בבעיה למצוא את האופציה. בנוסף אם אפשר לדעת איזה צירוף כפתורים מעביר בין השפות? ואיך לשנות את זה? תודה.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.