עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by kobibo,

אני מנסה להריץ את Suse Livecd כדאי לראות איך המערכת ללא ההתקנה ונתקל כבר בהתחלה ב Cannot open Root device NULL or anknown block (8,7 הבעיה במדייה או משהו אצלי במחשב? אציין שה KNOPPIX LiveCD עלה ישר ללא בעיות.

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  2. Started by doreiny,

שלום לכולם רציתי לדעת אם אני יכול להפעיל את red alert 2 הנוסטלגי תחת קובונטו תודה מראש

• 1 תגובה
    • 828 צפיות
  3. Started by Konst1988,

שלום לכולם, רציתי לדעת עוד 2 דברים שלא הבנתי במערכת של לינוקס: 1. WORKSPACES: למה הם משמשים? מה עושים איתם? 2. EMBLEMS: מה המטרה שלהם? במה הם עוזרים? תודה לעונים.

• 7 תגובות
    • 939 צפיות
  4. עשיתי חיפוש פה באתר אבל לא היה כלום בעמודים הראשונים,הכל על משחקים ודרישות מינימום שלהם.

• 8 תגובות
    • 868 צפיות
  5. Started by uzi4u2,

מאוד מעניין אותי לדעת מי משתמש ב-MAC בימנו . ילדים ? מבוגרים ? אנשים בני 50+ ? כותבים? עורכי גרפיקה ? מי ? למה זה מעניין אותי ? כי אני פשוט מנסה לקשר אנשים מסוגים שונים למחשבים שונים . נגדי ואתה כותב באיזה עיתון אופנה אני דיי משוכנע שאת/ה תבחר ב- MAC וזאת בגלל העיצוב וכדומה . אבל זאת רק סטיגמה או שלא ? בוא נעשה איזה סקר קטן ונראה מי המשתמשים שלנו

• 40 תגובות
    • 4.7k צפיות
  6. Started by SmurFin,

התקנתי את הRED HAT ואז התקנתי את ה IP COP עכשיו שתי שאלות 1. המחשב הזה הולך להיות סרבר ובהתקנה של הIP COP בחרתי GREEN + RED (יש לי מודם של כבלים) , זה הבחירה הנכונה ? 2. אחרי שהתקנתי , סיים והכל עברתי להגדרות עשיתי RESET הוא מבקש ממני סיסמא , והסיסמא לא נכונה .. זה לא שאני לא יודע את הסיסמא שלי פשוט לא מובן לי... תודה לכל העוזרים

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  7. Started by Konst1988,

שלום לכולם. יש לי סורק HP 440C שעובד מצוין תחת חלונות, אבל בלינוקס כשאני מפעיל את XSANE אני מקבל את השגיאה הבאה: תודה לעוזרים. [attachment deleted by admin]

• 0 תגובות
    • 767 צפיות
  8. שלום לכולם ברשותי שרת WIN 2000 עם EXCHANGE 5.5 כיום השרת לא פעיל בגלל שרוב התחנות בעסק מכילות Windows XP Home אני רוצה ליצור שרת LINUX כל שהוא שבעצם יהיה שרת POP3 כאשר הדומיין והאחסון במקום אחר. ובנוסף שרת WEB פנימי לחברה כאשר ניתן להתחבר לשרת מכל העולם ע"י שימוש ב IP הקבוע האם יש אפשרות גם לעשות מעין מירור (שיבצע סינכרון) בין קבצים בתחנות לשרת? אשמח להמלצות ורעיונות בברכה ישי

• 0 תגובות
    • 827 צפיות
  9. שלום, אני משתמש בהפצה של אובונטו ובכללי אני חדש בלינוקס. התקנתי את הפונטים של Culmus ומאז שהתקנתי אותם בכל התקנה של תוכנות אחרות היה כתוב לי איזשהו Error שקרה בגלל Culmus אך התוכנות הותקנו ועבדו. ניסיתי לתקן את זה על ידי מחיקה של Culmus מהמערכת על ידי Synaptic Package Manager אבל זה לא מחק וגם לא ביטל את הפקודה למחיקה כשלחצתי על Unmark. ועכשיו כשאני מנסה להפעיל את Synaptic package manager זה כותב לי ובנוסף לכך הוא גם ריק. שום דבר לא מופיעה בו. וגם ה-Update Manager לא עובד והוא כותב וכשאני מנסה להתקין מחדש את Culmus דרך קובץ deb זה ניכשל וזה כותב וזה ממשיך לחזור על עצמו. בבקשה מישהו יכול לעזור לי ?

• 0 תגובות
    • 718 צפיות
  10. Started by shaharezra,

אז היום אני הולך להתקין לינוקס בפעם הראשונה הורדתי את האובונטו החדש אני מניח שעם ההתקנה אני אסתדר למרות שזו הפעם הראשונה. רציתי לדעת איך אני יוצר מערך רייד 0 אני עם שלושה דיסקים זהים של 80 ג'יגה סאטה 2 והלוח הוא ASUS P5WD2E-PRIMIUM עם בקר רייד של אינטלIC7R כל המפרט בופיע בצד תודה מראש שחר משתמש לינוקס מתחיל

• 0 תגובות
    • 830 צפיות
  11. Started by ShAuLiN_pRiEsT,

שלום! אני רוצה להתקין לינוקס רד האט על כונן שהוא בפורמט NTFS וגם מותקנים עליו כמה משחקים ותוכנות ? זה אפשרי? בכונן אחר יש לי XP. תודה לעוזרים.

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  12. כל פעם שאני שולח הודעה או פותח חלון וכדומה אז השיר נקטע ואחרי חצי שניה או פחות ממשיך.. מה עושים? עריכה: יש לי עוד בעיה שדי מעצבנת אותי, אני רגיל ללחוץ על כפתור הBack שבעכבר שלי (MX510) מתוך הרגל אני לוחץ וזה לא חוזר אחורה (דבר שדי מפריע לי). תודה לכל העוזרים עוד משהו, איפה אני מוצא את המאפיינים של הFF? בוינדוס זה היה תחת קטגוריה של Tools, פה אין את זה.

• 15 תגובות
    • 2k צפיות
  13. Started by AmitT,

מותקנת אצלי במחשב אובונטו לינוקס וחלונות XP. בנוסף יש לי מחיצה שמפורמטת ב ext3 ואני לא יכול לגשת אליה לקריאה או לכתיבה. אני מעוניין לצרף את המחיצה הנוספת אל המחיצה של אובונטו או לגשת אליה מתוך אובונטו. איך אני יכול להשתמש בה? sudo fdisk -l Disk /dev/hda: 81.9 GB, 81964302336 bytes 255 heads, 63 sectors/track, 9964 cylinders Units = cylinders of 16065 * 512 = 8225280 bytes Device Boot Start End Blocks Id System /dev/hda1 * 1 4854 38989723+ 7 HPFS/NTFS /dev/hda2 6073 9317 26065462+ f W95 Ext'd (LBA) /dev/hda3 4855 6072 9783585 83 Linux /dev/hda5 6073 6129 457789+ 82 Linux swap / Solaris /dev/hda6 6130 9317 25…

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. אם תסימו לב באתר של אפל הבינלאומי שתבחרו במפרטים של הלבן 2 גיגה הרץ או השחור גיגה הרץ ותסימו אותם על המקסימום תקבלו את אותו המחשב בידיוק נפח מהירות חלקים חוץ מצבע ומחיר הלבן 1650 והשחור 1800 אז השאלה היא האם באמת זה הגיוני 150 דולר בגלל צבע?!?!!??

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. Started by roniok,

אני ניסיתי להתקין את ארצ' 0.7.2 . הכל הלך בסדר עד להתקנת X עם מנהל החלונות האהוב עליי. זה התחרפן לי עד העצבים ונשארתי עם מחוסר גרפיקה. אני רוצה לשמוע עצות ממי שמבין איך לסדר את xorg בארצ' תודה לכל מי שעוזר.

• 2 תגובות
    • 915 צפיות
  16. שלום, אני מעוניין להתקין LINUX על הכונן שלי(80GB), אך לפני זה אני מעוניין לחלק אותו למחיצות. קראתי הרבה מדריכים והבנתי שלכול מחיצה שאני יוצר אני יכול לשייך תיקיה(HOME/, ETC/, וכו'). הבנתי שבתיקית ה-HOME/ נשמרים הקבצים האישיים של המשתמשים במערכת. מה זה אומר בדיוק? איך כדאי לי לחלק את הדיסק? כמה כדאי לי להקצות לכל תיקיה? אני יודע שאני יכול לייצור מחיצה אחת ולשים עליה את כל מערכת ההפעלה(/), אבל אני מעוניין בפתרון קצת יותר בטוח, למקרה שמערכת קבצים אחת תהרס. שאלה נוספת, איך אני יכול לחלק את הכונן שלי עם CFDISK לפני שאני בכלל מתקין לינוקס? אפשר להכין BOOTABLE FLOPPY או משהו בסגנון? תודה.

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by Nahum2,

דרוש לי מדריך בעברית! להפצה מסויימת של לינוקס לא ממש חשוב איזה אבל עדיף להוצאה לא ישראלית. אני רוצה בקיצור לדעת לשלוט בלינוקס ברמה מספקת כדי שהוא יהווה תחליף הולם לוינדוס.

• 4 תגובות
    • 823 צפיות
  18. Started by ZenMaster,

x

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  19. Started by TGP,

שלום רב, לאחרונה החלטתי לקנות מחשב נייד לשימוש יום-יומי. החל משימוש בתוכנות שיתוף דרך תוכנות מסריים מיידיים, מעט תוכנות גרפיקה, מוזיקה, סרטים. כששמעתי לראשונה על ה-Macbook עם מעבד האינטל, התלהבתי לגלות שיש תמיכה די מלאה בווינדוז הרגיל והמוכר. אני מעוניין לקנות מחשב נייד, במיוחד כשמדובר במחשב קומפקטי ומעוצב עם ביצועים מעולים ומחיר זול יותר בהרבה מכל מחשב נייד אחר באותה רמה, השאלה היא, האם מחשב המק יכול לתפקד כ-PC לכל דבר בלי כל בעיה. האם ישנן בעיות תאימות? אני מעוניין לעבור למאק ואין ספק שהמחשב הנ"ל יהווה גשר, אך עיקר השימוש במחשב יהיה באמצעות ה-Windows Xp. אשמח לשמוע דעות.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. חחח די התרגשתי חחח זה בחינם כמובן למי ששואל עכשיו נשאר לפנות את D לפרמט אותו מלא ולהקצות לE מקום שם אני אתקין את הדאפר (אני צריך לפרמט כי יש לי בעיה מסויימת הוא לא מקצה לי מקום בPartition magic)

• 5 תגובות
    • 910 צפיות
  21. אני מחפש הפצת לינוקס שקודם כל תהיה פשוטה (GUI כמובן, פעם ראשונה שאני הולך לעבוד עם לינוקס כמו שצריך). לא זוכר בדיוק את המפרט של המחשב שהיא צריכה לעלות עליו, אבל זה מחשב שמריץ Win 98 בכיף וWin XP בערך (אם אני לא טועה זה pentium III עם 128 RAM, אבל אני ממש לא זוכר ) כמו כן אני צריך שההפצה תעבוד טוב ברשת עם Windows ותתמוך בשיתוף אינטרנט עם ווינדוז (מאחר והמחשב הולך להיות בעיקר מחסן) דבר אחד אחרון: האם קיים לינוקס בעל תאימות ווינדוז כזאת שאפשר להריץ עליו MSN messenger? האם קיים הפאראגון אותו אני מחפש? תודה לכל העוזרים (אוקיי, גם לאלה שלא )

• 1 תגובה
    • 914 צפיות
  22. Started by asaf_a,

אז ככה, אני חייב לדעת אם יש תחליף ל - MSSQL למערכת הפעלה LINUX. ואני גם צריך לדעת אם ללינוקס יש בכלל ODBC ?

• 1 תגובה
    • 780 צפיות
  23. Started by -LosNir-,

טוב אז ככה, התקנתי לינוקס Fedora Core 4 והוא לא מזהה את הכרטיס רשת. הוא כל הזמן על INACTIVE, ושאני מנסה לעשות לו ACTIVE הוא רושם: XXX not seems to be present, delaying inzi (משהו) XXX זה הכרטיס רשת. חוץ מזה שיש לי כרטיס רשת ב ISA ולא ב PCI ככה שאני חושב שללינוקס אין דריבר בשבילו. הכרטיס הוא של 3COM, אין לי מושג איזה דגם. ניסיתי לרשום בטרמינל LSPCI או IFCONFIG אבל בשניהם הוא רושם COMMAND NOT FOUND האם הטרמינל (Terminal) הוא בכלל הקונסול או שאני צריך לרשום במקום אחר? ואם כן, אז איפה ואיך פותחים אותו? תודה מראש :

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. Started by TermiNal,

1. נגיד ויש לי SHELL של לינוקס מרוחק עכשיו אני רוצה להריץ עליו דברים שדורשים רוט אבל אין לי רוט והיוזר שאני מחובר דרכו הוא לא אחד מהמשתמשים שיש להם הרשאות SU.. יש מה לעשות? אני פשוט מנסה להתקין שרת FTP על שרת מרוחק שלי ואין לי רוט עליו עכשיו אני יודע שאפשר להשתמש בFTP4ALL כי לא צריך בשבילו רוט אבל לא ממש הבנתי איך להתקין אותו אולי מישהו יכול להסביר לי אם יש מדריך אולי בעברית?? ויש דרך להתקין GLFTPD בלי רוט? איזה שהיא דרך בעולם?? 2.אגב איך אני יכול לגרום לדברים בלינוקס לעלות אוטומטית? כתבתי תוכנה ואני רוצה שהיא תרוץ כמו סרביס כי אין לי כוח כל פעם להפעיל אותה מה צריך לכתוב בטרמינל? 3. עכשיו עוד משהו איזה פקודות לתת בלינוקס בשביל לבדוק איזה גרסא של קרנל איזה גרסא של לינוקס …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by kobibo,

האם נכון שמע' זו אינה תומכת ב NTFS ולכן לא ניתן להתקינה יחד עם ה Windows ?

• 2 תגובות
    • 718 צפיות

דיונים חדשים בפורומים