לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
-
ראיתי אנשים עם כתובת mac@ עכשיו אני חופר במקבוק שלי ואני לא מוצא איך הגדרתי את הכתובת שלי ואיך אני פותח בחשבון.. בקיצור איך אני מסדר את זה? שאני פותח את התוכנה של המייל אני צריך לרשום כתובת וסיסמא ופשוט אין לי מושג מה לרשום. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי IMAC שאני רוצה להתקין עליו גרסה נקיה של OSX , יש לי את קובץ ההתקנה וניסתי לצרוב אותו לדיסק או לדיסק און קיי אבל זה לא מצליח להתקין לי ... תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלם לכולם, אנחנו עובדים עם REDHAT לינוקס במערכת המחוברת למיקרוסקופ. לאחרונה לאחר זמן מה שהתוכנה עובדת, היא נהיית איטית יותר ולבסוף מפסיקה "לתקשר" ונתקעת. לאחר הפעלה מחדש של המחשב המצב שוב תקין, אך עם הזמן הבעיה חוזרת. לכאורה יש די מקום ב RAM וב- HARDISK, אך עדיין זה קורה... יש למישהו רעיונות מה עוד אפשר לבדוק? האם DEFRAG לדיסק יכול לסייע, ואם כן איך עושים זאת? תודה רבה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, מישהו מכיר מקום שאפשר להוריד פונטים בעברית ללינוקס?
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כשאני מריץ דיסק של קובונטו 12.10, המערכת עולה ב LIVE אך כשאני מתחיל את אשף ההתקנה ומגיע לאיזור "חלוקת מחיצות" לא מופיע שום כונן קשיח או מחיצות, כך שאי אפשר להמשיך בהתקנה. אחרי מס' ניסיונות התייאשתי, וניסיתי התקנה של אובנטו 12.10. כאן הבעיה יותר מעצבנת - אחרי הBOOT, כשמופיע התפריט עם האופציות "נסה את אובנטו" או "התקן את אובנטו", לחיצה על האופציה מובילה למסך שחור עם קו תחתון מהבהב בפינה השמאלית למעלה. עשיתי בדיקה לדיסקים + בדיקה ל ISO של שתי המערכות עם Md5sums וביצעתי צריבה איטית לקבצים. ועדיין, הבעיה ממשיכה. המטרה שלי היא לבסוף להגיע לDuel Boot עם WIN 7. (עשיתי את זה בעבר עם XP.) מה דעתכם ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, ברשותי שני מחשבי פי סי ואיימק, מחוברים לרשת דרך ראוטר שמחלק כתובות דינאמיות. כל מחשב שמתחבר לרשת מקבל את הכתובת: 192.168.1.2 192.168.1.3 וכן הלאה. יש לי תיקיות משותפות הן על מחשבי ה-Pc והן על המק. מחשבי ה-pc שברשותי מתחברים לרשת ומזהים זה את זה ב"שכנים ברשת" וכן את התיקיות המשותפות והמדפסת. מחשב האיימק שלי (OS 10.5.8) מקבל IP כמו שציינתי למעלה, אך לצערי הוא לא רואה את התיקיות המשותפות ולא את מחשבי ה-PC. גם ה-pc לא רואים את המק. בקיצור, כיאה ליריבות בין MS לאפל, הם מתעלמים זה מזה... כאשר חיברתי את האיימק ברשת במקום אחר, אוטומטית הוא זיהה את כל מחשבי ה-pc שברשת והציג אותם בפיינדר בצד. לכן אני מבין שזה משהו מהגדרות הרשת שלי. אל הראוטר מחוברים בכבילה ה-pc וב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, היום כאשר ניסתי להדליק את המחשב הופיע לי תקלה זו (הופיע לאחר עדכון ביוס ) ,לאחר חיפוש ברשת מצאתי שתקלה זו מופיע בד"כ בהקשר של התקנה של לינוקס דבר שניסיתי בזמנו להתקין (אני לא בטוח ,אבל אם אני לא טועה אז זה היה על דיסק קשיח אחר )וראיתי שהדעות חלוקות בנוגע לפתרון הבעיה ,מישהו נתקל בבעיה ויכול להמליץ ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנויות בארץ שמוכרים בהן מחשבי מקינטוש? יש אתרים למכירת מקינטושים?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לפני יומיים התקנתי לינוקס RH 7.3 אני ניוב, אז ככה : כל פעם שאני מתחיל את המחשב עם לינוקס בתפריט לפני שזה נענס זה רושם לי הודעה משהו כזה : Bring interface for Eth0 שזה הכרטיס רשת שלי ואני לא יודע איך להגדיר אותו מישהו יכול לעזור לי תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
לפני מספר שעות התקנתי RedHat 8.0. זו אינה גרסאת הלינוקס הראשונה שמותקנת אצלי, קדמו לה גרסאות ישנות של סוסה ושל מנדרייק, אבל אם אף אחת מהן לא הסתדרתי יותר מדי.... היות והכל נראה יפה, עשיתי לוגין למערכת (גנום, זה היה הדיפולט) והתחלתי לנסות להתקין את כרטיס ה ISDN שלי. (Asuscom ISDNLink). ההתקנה נעשתה דרך כלי התקנת רשת של רד הט, בו נתבשתי לבחור את סוג המודם, שם משתמש, טלפון וסיסמא וזהו... לא עבד.... התוכנה שבה השתמשתי היא Network Configuration וקיבלתי את הודעת השגיאה: Cannot activate netowrk devise ippp0 מה אני יכול לעשות בנידון (הכרטיס היה ברשימת האפשרויות של התוכנה, והוא אמור להיות נתמך על ידי לינוקס) בתודה, רונן. הדיווחים של מספר לוגים מאותו הזמן (בתקווה שיש שם מידע שיאפש…
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתקין חבילות תוכנה ע"י לחיצה על האיקון שלהם האם זו הדרך? אחרי ההתקנה אני לא מוצא איפה נמצאת התוכנה ואין לי מושג איך להפעיל אותה. מישהו מוכן להסביר לי ? מדובר ב REDHAT9 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
נסיתי להתקין פוטושופ CS4 על המאק, זה לא ממש הלך ולאחר ריסט הוא פשוט לא עולה. אני מקבל חלון כחול עם סמל של טעינה קטן. הוא נעלם לכמה שניות וחוזר שוב לכמה שניות וככה ממשיך בלי לעשות. למה זה קרה ומה לעשות?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום לכולם, קיבלתי את האיימק שלי ואני פשוט מאושר, איזה מחשב מעולה!!!!! הבעיה היחידה שזה מעצבן עם העברית שאני נמצא בעברית ורוצה לכתוב משהו באנגלית אז חייב לעבור שפה. רציתי לדעת אם יש משהו כמו בוינדוס ל?ש?caps lock שאפשר לכתוב באנגלית תוך כדי שאני באנגלית. תודה.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
איזה תוכנה יש למק אשר ניתן באמצעותה להציג כתוביות של סרטים ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לא מזמן התקנתי את ubuntu 7.10 בתקווה לעבור אליו ולזרוק את הwindows. אחד הדברים שאני הכי משתמש בהם במחשב, זה לצפות בסרטים דרך הטלויזיה בעזרת חיבור הtvout. בגירסת הדרייברים של windows יש אפשרות שנקראת theater mode שבו הדרייבר מזהה וידאו שמנוגן במחשב ומציג אותו בטלויזיה. לאחר מספר חיפושים בגוגל הבנתי שאין את זה בלינוקס . יש ברשותי כרטיס ATI Radeon 9100 עקבתי אחרי המדריכים באתרים השונים והתקנתי את הגירסה הקינינית של הדרייבר. ברגע שאני בוחר בו , ועושה ריסט. הXorg עולה לי עם רזלוציה מוגבלת של 1028*768 ותדר רענון נמוך 50Hz אבל בטלויזיה אני רואה את זה בצורה תקינה. ניסיתי לשנות את הזלוציה של המסך ואז בכלל Xorg נדפק ועולה בצורה מטושטשת ברגע שאני מחזיר לדרייבר הדיפולט, במח…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
פעם ראשונה שאני מתקין מערכת שהיא לא WINDOWS אחרי בחינה, החלטתי להתקין את SUSE 10, נראית מערכת מדהימה לפי הכתבות והתמונות, אני חייב לנסות אותה כרגע יש לי 2 כוננים : 200, 250 שניהם מפורמטים ל NTFS , ועל ה-250 כרגע מותקן WINXP. השאלה שלי היא, האם אני יכול לפצל את ה-250 נניח למחיצה נוספת , ואת המחיצה הזו בלבד, להפוך ל FAT32, ועליה להתקין את SUSE ? או שאין חובה להפוך ל FAT ? אני ממש רוצה ש SUSE תוכל לקרוא ולכתוב על כונני ה NTFS שלי, להפוך אותם בחזרה ל FAT זה סתם סיכון לאבד את כל המידע האם SUSE יכולה לקרוא ולכתוב על מחיצות NTFS ? בנוסף, לא משנה על איזה סוג מחיצה אתקין בסוף - איך אני יוצר תפריט בחירה בין SUSE ל XP כשהמחשב עולה ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי אחד כזה ממפעל הפיס והחלטתי להתחיל להשתמש בו, עכשיו הוא מגיע עם שני מערכות הפעלה על הדיסק הקשיח שלו ואני מעוניין רק בVISTA איך אני מוחק את הMAC OS ונישאר עם מערכת הפעלה אחת ועם ניתן לחילוק מחדש? ואם אפשר טיפים נוספים לVISTA לעבודה עם MACBOOK AIR השמח. עריכה: לגבי הSUPERDRIVE שמגיע איתו ניתן לעבוד איתו בויסטה? תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
התחדשתי ב-MacBook Pro ואני יכול לכתוב רק באנגלית במקשים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, האם מישהו הצליח להגדיר שרת MAIL ב ubuntu server עם IP דינאמי? אני מצליח לשלוח מיילים אבל לא לקבל אין בעיית ניתוב או פורטים, יש לי הודעה של : Relay access denied (in reply to RCPT TO command) קראתי מלא מדריכים ועשרות הודעות בפורומים אבל לא מצאתי תשובה. אם למישהו יש רעיון אשמח לשמוע. טל
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
קיבלתי מחשב ישן... פנטיום 2 450 mhz עם 128 מ"ב זיכרון ודיסק של 6 גיגה. איני מכיר לינוקס אבל הייתי מעוניין לנסות ולהתקין עליו. האם זה אפשרי? ואם כן אז איזה גירסה תתאים למחשב (מבחינת חומרה) ולי בתור מתחיל?
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
המפרט שלי: לוח אם: Gigabyte P31-ES3G מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 זיכרון: 2GB כ. מסך: Ati Radeon HD 4670 אם המפרט מתאים, אשמח למדריך מפורט איך להתקין עליו MAC.
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי שתי המלצות למפוחדים (FUDDERS) בלשון החבר'ה אם אתם לא רוצים להתברבר בהתקנה מחוץץ למערכת ואתם לא ממש טובים עם מערכות הפעלה פירמוטים בלאגנים ועדיין בא לכם להתנסות בלינוקס יש שתי אפשרויות 1) wubi installer http://wubi-installer.org מתקין כמו משחק מחשב יש לו את התקייה שלו ואפשר למחוק אותו כמו שהתקנתם (הוא עובד בדיוק כמו אובונטו רגיל פשוט ההתקנה קלה יותר, אם אתם לא מכבים את המחשב עיי תלישת הכבל מהספק כוח הכל טוב ) 2) colinux או cygwin אני כבר לא יודע איך הם רוצים לקרוא לעצמם. הוא עובד מתוך הוינוס ומאפשר לכם להריץ לינוקס בלי צורך לעשות רסטארט בשביל להכנס אליו , אתם פשוט פותחים אותו מתוך הוינדוס (הוא איטי יחסית, ולא ממש קל להתעסק איתו אם אתה חדש בכל עניין שורת הפקודה, לפחו…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-