לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אני יודע שרישוי הקאלסטר הוא יקר מאוד שמדובר על שרתי מיקרוסופט האם ניתן לעשות קלאסטר בין שרתי VMWARE בגירסת ESXI 4 ?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש אופציה להתחבר להאינטרנט עם מודם האלקטל לאינטרנט ב RED HAT 8 בצורה גרפית (זאת אומרת בלי פקודות , בלי RPMS , ובלי להפוך את האלקטל לרואטר). האם יש אופציה כזו ? אני יודע שהיא קיימת ב Mandrake השאלה אם זה אפשרי ב RED HAT , מחכה לתשובה. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ראיתי אנשים עם כתובת mac@ עכשיו אני חופר במקבוק שלי ואני לא מוצא איך הגדרתי את הכתובת שלי ואיך אני פותח בחשבון.. בקיצור איך אני מסדר את זה? שאני פותח את התוכנה של המייל אני צריך לרשום כתובת וסיסמא ופשוט אין לי מושג מה לרשום. תודה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מישהו מכיר חנויות בארץ שמוכרים בהן מחשבי מקינטוש? יש אתרים למכירת מקינטושים?
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קצת רקע : יש לי persario 900 אני מנסה להתקין עליו לינוקס כבר די הרבה זמן וכל פעם צצות בעיות חדשות. הבעיה האחרונה היא שהוא לא מזהה לי את הCD בהתקנה. יש לי partition ללינוקס ואני רוצה להתקין ממנו. יש איזשהו אמולטור שאני אוכל לראות את הpartition ולשים עליו את קבצי ההתקנה ? נ.ב. דיברתי עם התמיכה של compaq והם אמרו שאולי הדבר היחיד שיעבוד על המחשב שלי זה RedHat אבל הם לא תומכים בזה כי המחשב מיועד לwindows. ניסיתי לזהות את הרכיבים אם קנופיקס וגם הוא לא מצליח.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מתקין חבילות תוכנה ע"י לחיצה על האיקון שלהם האם זו הדרך? אחרי ההתקנה אני לא מוצא איפה נמצאת התוכנה ואין לי מושג איך להפעיל אותה. מישהו מוכן להסביר לי ? מדובר ב REDHAT9 תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
היי, מותקן אצלי Ubuntu Gutsy עם קרנל 2.6.24. לאחרונה החלפתי לוח אם (p35-ds3l)+מעבד(C2D)+זכרון+כרטיס מסך (8600GT) ומאז המערכת אמנם עולה אך לא מתפקדת כראוי (בעיקר נתקעת אחרי כל פקודה). עדכון התוכנה היחיד שבצעתי אחרי השדרוג הינו התקנה מחדש של דרייבר לכרטיס המסך (NVIDIA). אני ממש לא מעוניין להתקין מחדש את מערכת ההפעלה, למישהו יש רעיון או תובנה לגבי מהות הבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי שתי המלצות למפוחדים (FUDDERS) בלשון החבר'ה אם אתם לא רוצים להתברבר בהתקנה מחוץץ למערכת ואתם לא ממש טובים עם מערכות הפעלה פירמוטים בלאגנים ועדיין בא לכם להתנסות בלינוקס יש שתי אפשרויות 1) wubi installer http://wubi-installer.org מתקין כמו משחק מחשב יש לו את התקייה שלו ואפשר למחוק אותו כמו שהתקנתם (הוא עובד בדיוק כמו אובונטו רגיל פשוט ההתקנה קלה יותר, אם אתם לא מכבים את המחשב עיי תלישת הכבל מהספק כוח הכל טוב ) 2) colinux או cygwin אני כבר לא יודע איך הם רוצים לקרוא לעצמם. הוא עובד מתוך הוינוס ומאפשר לכם להריץ לינוקס בלי צורך לעשות רסטארט בשביל להכנס אליו , אתם פשוט פותחים אותו מתוך הוינדוס (הוא איטי יחסית, ולא ממש קל להתעסק איתו אם אתה חדש בכל עניין שורת הפקודה, לפחו…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם, יש לי IMAC שאני רוצה להתקין עליו גרסה נקיה של OSX , יש לי את קובץ ההתקנה וניסתי לצרוב אותו לדיסק או לדיסק און קיי אבל זה לא מצליח להתקין לי ... תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התחדשתי ב-MacBook Pro ואני יכול לכתוב רק באנגלית במקשים. תודה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. כשאני נכנס ל gnome-system-monitor, ל FILE SYSTEMS, יש לי שם תמונת מצב לגבי הכוננים. אז במחיצת הלינוקס שלי, HDA7, רשום שיש לי FREE 2.9 גיגה. אבל AVAILABLE רק 2.4. להיכן נעלמו לי 500 מגה? ראה תמונה מצורפת.. תודה לעונים. [attachment deleted by admin]
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם אם תלכו לאתר של אייבורי, ותסתכלו על MacBook Air M1, בגרסא הבסיסית: RAM=8GB SSD=256GB וצבע כסוף (רגיל, לא חלל) תקבלו 2 תוצאות: הראשונה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=36310 השנייה: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=38931 אם עוברים על המפרט, שני המוצרים זהים, הדבר היחיד ששונה בין שני עמודי המוצר האלה, הוא המק"ט: באחד המק"ט מתחיל ב-MGN, ובשני הואמתחיל ב-Z. אז עולה השאלה, למה אייבורי יצרו שני דפי מוצר, עם שני מק"טים שונים? (אגב, התופעה הזו קורית גם עם MacBook Pro, וגם בגרסאות אחרות של יותר RAM או יותר SSD) כשניסיתי להתקשר לאייבורי ולקבל תשובה, הם לא ידעו לענות.. הם אמרו …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
פעם ראשונה שאני מתקין מערכת שהיא לא WINDOWS אחרי בחינה, החלטתי להתקין את SUSE 10, נראית מערכת מדהימה לפי הכתבות והתמונות, אני חייב לנסות אותה כרגע יש לי 2 כוננים : 200, 250 שניהם מפורמטים ל NTFS , ועל ה-250 כרגע מותקן WINXP. השאלה שלי היא, האם אני יכול לפצל את ה-250 נניח למחיצה נוספת , ואת המחיצה הזו בלבד, להפוך ל FAT32, ועליה להתקין את SUSE ? או שאין חובה להפוך ל FAT ? אני ממש רוצה ש SUSE תוכל לקרוא ולכתוב על כונני ה NTFS שלי, להפוך אותם בחזרה ל FAT זה סתם סיכון לאבד את כל המידע האם SUSE יכולה לקרוא ולכתוב על מחיצות NTFS ? בנוסף, לא משנה על איזה סוג מחיצה אתקין בסוף - איך אני יוצר תפריט בחירה בין SUSE ל XP כשהמחשב עולה ? תודה
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, היום כאשר ניסתי להדליק את המחשב הופיע לי תקלה זו (הופיע לאחר עדכון ביוס ) ,לאחר חיפוש ברשת מצאתי שתקלה זו מופיע בד"כ בהקשר של התקנה של לינוקס דבר שניסיתי בזמנו להתקין (אני לא בטוח ,אבל אם אני לא טועה אז זה היה על דיסק קשיח אחר )וראיתי שהדעות חלוקות בנוגע לפתרון הבעיה ,מישהו נתקל בבעיה ויכול להמליץ ?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
איזה תוכנה יש למק אשר ניתן באמצעותה להציג כתוביות של סרטים ?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
כשאני מריץ דיסק של קובונטו 12.10, המערכת עולה ב LIVE אך כשאני מתחיל את אשף ההתקנה ומגיע לאיזור "חלוקת מחיצות" לא מופיע שום כונן קשיח או מחיצות, כך שאי אפשר להמשיך בהתקנה. אחרי מס' ניסיונות התייאשתי, וניסיתי התקנה של אובנטו 12.10. כאן הבעיה יותר מעצבנת - אחרי הBOOT, כשמופיע התפריט עם האופציות "נסה את אובנטו" או "התקן את אובנטו", לחיצה על האופציה מובילה למסך שחור עם קו תחתון מהבהב בפינה השמאלית למעלה. עשיתי בדיקה לדיסקים + בדיקה ל ISO של שתי המערכות עם Md5sums וביצעתי צריבה איטית לקבצים. ועדיין, הבעיה ממשיכה. המטרה שלי היא לבסוף להגיע לDuel Boot עם WIN 7. (עשיתי את זה בעבר עם XP.) מה דעתכם ?
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טיקאסט 106 עם עדי רביד ובעז אורדן. כרגיל, מקים, אפל, מיקרוסופט והרבה איפון. להנאתכם. בעז אורדן אתר הטיקאסט: www.tcast.co.il
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
המפרט שלי: לוח אם: Gigabyte P31-ES3G מעבד: Intel Core 2 Duo E8400 זיכרון: 2GB כ. מסך: Ati Radeon HD 4670 אם המפרט מתאים, אשמח למדריך מפורט איך להתקין עליו MAC.
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, ברשותי שני מחשבי פי סי ואיימק, מחוברים לרשת דרך ראוטר שמחלק כתובות דינאמיות. כל מחשב שמתחבר לרשת מקבל את הכתובת: 192.168.1.2 192.168.1.3 וכן הלאה. יש לי תיקיות משותפות הן על מחשבי ה-Pc והן על המק. מחשבי ה-pc שברשותי מתחברים לרשת ומזהים זה את זה ב"שכנים ברשת" וכן את התיקיות המשותפות והמדפסת. מחשב האיימק שלי (OS 10.5.8) מקבל IP כמו שציינתי למעלה, אך לצערי הוא לא רואה את התיקיות המשותפות ולא את מחשבי ה-PC. גם ה-pc לא רואים את המק. בקיצור, כיאה ליריבות בין MS לאפל, הם מתעלמים זה מזה... כאשר חיברתי את האיימק ברשת במקום אחר, אוטומטית הוא זיהה את כל מחשבי ה-pc שברשת והציג אותם בפיינדר בצד. לכן אני מבין שזה משהו מהגדרות הרשת שלי. אל הראוטר מחוברים בכבילה ה-pc וב…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
קיבלתי אחד כזה ממפעל הפיס והחלטתי להתחיל להשתמש בו, עכשיו הוא מגיע עם שני מערכות הפעלה על הדיסק הקשיח שלו ואני מעוניין רק בVISTA איך אני מוחק את הMAC OS ונישאר עם מערכת הפעלה אחת ועם ניתן לחילוק מחדש? ואם אפשר טיפים נוספים לVISTA לעבודה עם MACBOOK AIR השמח. עריכה: לגבי הSUPERDRIVE שמגיע איתו ניתן לעבוד איתו בויסטה? תודה מראש לעוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
-
אני רוצה לשנות את ברירת המחדל שלי בלילו (יש לי מנדריק 9.1) כך שהווינדוס יהיה ברירת המחדל ולא הלינוקס. איך אני עושה את זה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-