לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
התקנתי ubuntu על מחשב הנייד שלי ויש לי בעיה שהסיסמה שלי לא נכונה ואין לי מושג מה הסיסמה. ניסיתי לשנות אותה דרך הריקוברי שם כתבתי passwd ואת הסיסמה החדשה 1עד 9 כדי שאני לא יטעה . זה כתב לי שהסיסמה שונתה בהצלחה נכנסתי למשתמש ועדיין הסיסמה לא נכונה מה אני יכול לעשות. אני מדבר על הסיסמה של המשתמש שאיתה אתה מתקין חבילות מהחנות (כי אני חדש בנושא אולי זה שתי סיסמאות נפרדות לרוט ולמשתמש?) דרך אגב זה פעם ראשונה בלינוקס.
-
- 10 תגובות
- 3.5k צפיות
-
-
יש פה מישהו שמשתמש בסוזה 9.3 ?? ואם כן איך מגדירים את המקורות של החבילות, כי מתי שאני משנה את המקור של ההתקנה זה עדיין מבקש את הדיסקים תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב P3 1000 עם קובנטו 6.10, ו Xp, הלוח אם שלי הוא Intel® Desktop Board D815EEA בביוס יש אפשרות לאפשר Usb Legacy וגם כל דבר אחר שקשור לUsb מאופשר שם, המקלדת עובדת אחלה ב XP וגם ב Linux אבל לא פועלת בכלל בGrub אין צורך לומר שזה מציק... [ הביוס מעודכן לקובץ העידכון האחרון ביותר שיש P11 ,לפי האתר של אינטל] האם מישהו נתקל בבעיה דומה או מכיר אפשרות לפתור אותה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 897 צפיות
-
-
התקנתי RED-HAT 8 וזה עבד טוב אבל לא הצלחתי לכתוב בעברית(אין שם מקלדת עברית) אז התקנתי מנדרייק 8.2 וזה לא מראה את השורה כמו START בWINDOWS......... אני זוכר שפעם התקנתי והכל עבד טוב.....מישהו יודע איך לסדר את זה? איך מתקינים מקלדת עברית בRED-HAT 8?
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, במחשב הנ"ל הוחלף דיסק קשיח, כעת אני מנסה לשחזר את מערכת ההפעלה באמצעות לחיצה הכפתורים option+command+r, אך שום דבר לא קורה ואני ממשיך לקבל סימן שאלה בתוך תיקייה מהבהב. ניסיתי את השילובים שמופיעים בקישור: https://support.apple.com/en-us/HT201255 המחשב שברשותי הוא גם מבוסס אינטל. מה ניתן לעשות על מנת לשחזר את מערכת ההפעלה או לפחות להיכנס לביוס כדי להתקין מערכת הפעלה של ווינדוס? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי יש לי שרת אובונטו שרץ על virtualbox. העברתי את כרטיס השרת למצב של NAT ואז עשיתי stop ל service של networking במטרה לעשות אחרי זה start ושהכרטיס יקבל כתובת מ ה dhcp. להפתעתי ה stop עבד אבל ה start נותן לי שגיאה: גם אני מעביר את כרטיס הרשת למצב אחר או בכלל מפעיל ב virtual box כרטיס אחר, אני לא מקבל כרטיס שהוא eth0 . בעיה
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי כרטיס רשת של אדימקס - EW-7726In איל אני גורם לו לעבוד בלינוקס? ניסיתי להוריד את הדריוור מהאתר של אדימקס :http://www.edimax.com/en/produce_detail.php?pd_id=225&pl1_id=1&pl2_id=44 אבל זה בה כSource Code עשיתי את כל השלבים עד לשלב שבו כתוב make$ בשלב הזה לא הבנתי מה צריל לעשות. בבקשה לכתוב את הפיתרון כמה שיותר מפורט כי אני לא מבין כלום בלינוקס הורדתי את הלינוקס רק אתמול ומאז אני מנסה לסדר את זה. תודה מראש.
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
עריכה: שלום רב, למה אני לא יכול לבצע את הפקודות שיש בסירטון הזה: תודה לעוזרים.
-
- 14 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
ניסיתי עם כל ההפצות שעובדות על הUSB ואני פשוט לא מצליח לעשות booy מהUSB בביוס אני כותב boot from usb zip/fdd או כל מה שיש וזה פשוט ישר מדלג הלאה ומעביר אותי לווינדאוס מה אפשר לעשות? (99% שההתקנה על הUSB היא טובה)
-
- 1 תגובה
- 805 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח אחד של 80 ג'יגה, מתוכו יש לי מחיצה של 6 ג'יגה © לווינדוס (המערכת עצמה) והשאר כונן ששם כל הדברים שלי (D). עכשיו אני רוצה להתקין גם לינוקס (אובונטו דאפר), הוצאתי 10 ג'יגה מD והפכתי אותו לfree space ונכנסתי להתקנה, הבעיה היא שאני לא יכול ליצור יותר מ4 מחיצות ואני צריך 5: C D / swap /home אחרי שאני עושה את המחיצה הרביעית כתוב על שאר המקום unuseable במקום free sapce השאלה שלי היא האם יש דרך ליצור 5 מחיצות על כונן 1 (ואיך?), ואם לא, האם אני יכול לוותר על אחת המחיצות? עריכה - עכשיו ראיתי שיש גם גירסא של amd64 ואני הורדתי 386, כדאי לי להוריד את הamd64 או שיש לו בעיות עם דרייברים וכאלה כמו שיש בווינדוס 64 ביט?
-
- 5 תגובות
- 979 צפיות
-
-
היי!, יש לי עכבר בלוטוט של לוג'יטק שעובד מצויין תחת ויסטה, כשאני מנסה לחבר אותו ללינוקס דרך כפתור ימני על הסמל של בלוטוט למעלה ועושה BROWSE DEVICES, אני בוחר בעכבר ומקבל הודעת שגיאה של: "couldn't display "obex://mac" (לא רשום MAC פשוט רשומה הכתובת של העכבר...). כשאני מנסה לחבר משהוא אחר כמו טלפון החיבור עובד. מישהוא מכיר את הבעיה ויודע איך לפתור אותה?? (:
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם הורדתי אתמול מהאתר של מנדרייק את כול 3 הדיסקים הבסיסים להתקנת המנדרייק עם סביבהת עבודה קיצר בהתקנה היתי צריך לסמן איזה דיסקים יש ברשותי היה 1 2 ו3 וגם 4 של kde 3.3 אותו לא סימנתי כי לא היה לי דיסק שכזה יש לי רק 3 דיסקים קיצר הכול בסדר עד לקטע של בחירת החבילות )תחנת עבודה תחנת משחקים וככה) קיצר בחרתי תדברים שלי ובחרתי kde ואז הוא עושה לי שגיאה ! base system packege dont selceted אז הלכתי אחרונה ובחרתי גנום וגם הוא עשה לי את זה בחרתי את שניהם וגם עשה לי את זה קיצר התחלתי הכול מהתחלה ובחרתי תדיסק הרביעי ובחרתי ב kde הגעתי לשלב של בחירת החבליות ואז הוא עושה לי מחפש חבילות חדשות משהו כזה ולאחר שעה הוא חזר שוב לחלון של בחרית החבילות קיצר שוב בחרתי ושוב ככה מה לעש…
-
- 2 תגובות
- 748 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני משתמש חדש בלינוקס, ולפי המלצה שקיבלתי הורדתי והתקנתי את UBUNTU. ההתקנה עברה די חלק, אבל יש לי בעיה עם התקנת הרשת האלחוטית. יש לי כרטיס של NETGEAR מחובר בPCI, והלינוקס מצליח לזהות אבל לא להתקין. הבנתי שצריך להשתמש בndiswrapper כדי להשתמש "כביכול" בדרייברים של WINDOWS. הגעתי לאתר הזה http://verens.com/archives/2005/02/21/installing-a-netgear-wg511-v2-marvell-chipset-in-linux שמסביר איך להוריד ולהתקין, אבל משום מה הלינוקס מסרב להתקין את הndiswrapper . באתר ישנו קובץ tar שמורידים בתוך הקובץ יש קובץ INSTALL שמסביר מה לעשות. השלב של MAKE UNISTALL הולך חלק, אבל שלב MAKE ואח"כ MAKE INSTALL מחזיר לי המון שגיאות ותקלות. וכשאני מנסה להפעיל את NDISWRAPPER בשו…
-
- 8 תגובות
- 921 צפיות
-
-
בפעם הראשונה שהתקנתי את אובנטו זה היה מגרסת ה Livecd הקיצר פרמטתי את המחשב ואני רוצה להתקין שוב את אובנטו - אבל אין לי צורך ב live cd מה זה הגרסה הרגילה? אני הורדתי את Server install CD אבל אחרי שאני מתקין אותו הוא לא נכנס לי לממשק הגראפי של אובנטו אלא אני בטרמינל(אני חושב) באתר שלהם יש או live cd שהם קוראים לו Desktop CD וגם Server install CD - שזה מה שעכשיו ניסיתי ואיתו יש את הבעיה וגם Alternate install CD - שלא הבנתי בדיוק מה זה מה שאני הורדתי זה לשרתים? (אבל כתוב שם "The server install CD allows you to install Ubuntu permanently on a computer.") תודה
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
על לינוקס מינט (מקביל לאובונטו 6.10) התקנתי את אפאצ'י 2 עם mysql + php5+ phpmyadmin הכל לפי איך שצריך. היתה לי התקנה קודמת שעבדה בסדר אבל נאלצתי להתקין את מערכת ההפעלה מחדש. כרגע זה לא עובד. כל נסיון לפתוח את phpmyadmin דרך localhost מעלה קובץ שפיירפוקס לא יודע מה לעשות איתו. לא מצליח להבין מדוע זה לא עובד.
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לפני שבוע שידרגתי את המחשב שלי מקובונטו 9.04 לקובונטו 9.10, ומאז כל פעם שהמחשב עולה, אני מקבל בהתחלה הודעת שגיאה Sorry, the program "kdeinit4" closed unexpectedly מישהו יכול בבקשה להסביר לי מה kdeinit4 עושה ואיך אני פותר את הבעיה הזאת?
-
- 2 תגובות
- 919 צפיות
-
-
לא רציתי לפתוח עוד אשכול אז אני מעדכן :-\ השתמשתי בWubi-7.04.04 על מנת להתקין עליו אונובוטו ובתפריט בהתחלה של המחשב הזה אני יכול לבחור בין XP לבין אונובוטו אבל שמה אני לא מקבל את האפשרות אפילו לבחור באונובוטו וישר מקבל הודעת שגיאה של NTDLR FILE IS MISSING,מה אני צריך לעשות על מנת שזה ישר יעלה לי את אונובוטו? וזה משנה שהתקנתי לדוגמא מכונן D על כונן G? תודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש כזה שורה כזאת למטה שיש שם SHOW MY DESKTOP ועוד כמה דברים וגם כל התוכניות שרצות אז יש שמה תוויות שלהם וכשאתה ממזער תוכניות אז הם מופיעות שמה אז זהו הבעיה היא שפתאום שאני ממזער תוכנות שאני משתמש בהם הם לא ממוזערות לשמה אלא הם נעלמות זה לא היה מקודם איך להחזיר את זה? תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 858 צפיות
-
-
שלום. התקנתי לא מזמן לינוקס (אובונטו 6.10) במקביל לחלונות XP (יצרתי שתי מחיצות חדשות אחת בext2 - כי ext3 לא עבד ואחת swap). בעיקרון הכל עובד די בסדר, יש חיבור לאינטרנט (ראוטר) ואני פחות או יותר מסתדר. עם זאת, ישנה בעיה. אני לא מצליח לגשת לקבצים משותפים על המחשב שמריץ לינוקס מתוך מחשבים אחרים ברשת (שמריצים חלונות) כל פעם שאני מנסה להיכנס הוא דורש ממני שם משתמש וסיסמא. אני מספק לו את שם המשתמש והסיסמא שלי והוא לא נותן לי להכנס. חיטטתי בגוגל ומצאתי את התשובה הזו: ניסיתי לעשות מה שהוא אמר , אבל, הוא לא נותן לי לשמור את הקובץ - אומר שאין לי מספיק הרשאות. ניסיתי להיכנס כroot אבל הוא לא מקבל את הסיסמא שלי... הלכתי הלאה באותו ת'רד והפותח של ההודעה אמר: גם זה לא עב…
-
- 0 תגובות
- 833 צפיות
-
-
שלום, היום התקנתי לינוקס, הכל היה בסדר והרזולוצייה נורמלית אבל עכשיו פתחתי שוב את המחשב ואני רואה שהרזולוצייה על 640*480 ואין לי עוד אפשרויות חוץ מהרזולוצייה הזאת, מה אני עושה?
-
- 3 תגובות
- 803 צפיות
-
-
המערכת שלי היא דאפר. יש לי בעיה עם הגרסה האחרונה של הקרנל (2.6.15-26-386) , כשאני בוחר בגראב את הגרסה הזו אני מקבל שגיאה בהמשך זה קורה לי רק עם הגרסה הזו של הקרנל (בנתים אני עובד ב2.6.15-25-386) הנה הפלט של הקובץ xorg.0.log: X Window System Version 7.0.0 Release Date: 21 December 2005 X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.0 Build Operating System:Linux 2.6.15.7 i686 Current Operating System: Linux chch-desktop 2.6.15-26-386 #1 PREEMPT Thu Aug 3 02:52:00 UTC 2006 i686 Build Date: 16 March 2006 Before reporting problems, check [url]http://wiki.x.org[/url] to make sure that you have the latest version. Module Loader present Markers: (--) probed, (**) from config…
-
- 11 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שמתי ב mplayer encoding: hebrew ועדין לא רואה את הכתוביות [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אוקיי אז ככה יש לי עכבר LOGITECH MX 518 שיש בו לחצנים כאלה שמחזירים אחורה וקדימה בbrowser האירוניה היא שעד שהתרגלתי אליהם בווינדוס עברתי ללינוקס ועכשיו הם לא נתמכים כלומר הם לא פועלים יש לי דרייברים של logitech שאני מאמין שיוכלו לסדר את זה אבל הבעיה היא שאני לא מאמין שהם יתמכו בלינוקס יש לכם פתרון? האם יכול להיות שיש להם תמיכה ב synaptic? לי זה נשמע דיי הזוי אני אשמח לכל רעיון פתרון ועזרה תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני משתמש באובנטו 12.10 וכאשר אני מנסה לעבוד עם הגלגלת של העכבר היא יורדת מהר מדי. ניסיתי לשחק עם ההגדרות עכבר בלינוקס וזה לא פתר את הבעיה. למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? תודה מראש לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
שלום, התקנתי לא מזמן UBUNTU 8.04 כדי לראות איך זה ויש לי בעיה עם הגלגלת, היא לא עובדת בלינוקס. חיפשית בפורום ולא ממש מצאתי, אשמח אם תעזרו לי. ד"א העכבר שלי נתחבר לUSB, תודה.
-
- 1 תגובה
- 778 צפיות
-