עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום לכולם, {ובמידה ועיניי העייפות פספסו בחיפוש בפורום אשכול שבו נפתרה סוגיה זו, עמכם הסליחה ואשמח לקישור} יש לי סופסוף לאפטופ, Dell Latitude 6430 הוא בא עם ווינדוס 10, ממחשב אחר הורדתי ubuntu-14.04.5-desktop-amd64.iso ובאמצעות unetbootin-mac-625 התקנתי דרך usb התקנתי פארטישנס והותרתי את הווינדוס בחלקו, אף שראוי לציין שבהתקנה (שעשיתי תחת try ubuntu) לא היה זיהוי של מערכת הפעלה נוספת, כלומר היתה רק אופציה למחוק את הכל ולא "install alongside" או איך שזה נקרא. לאחר ההתקנה התברר שאין בתפריט שאחרי הביוס אופצייה לבוט לווינדוס מכל מיני שיטוטים וניסיונות (בתחתית ההודעה) הבאתי למצב שיש תפריט בוט וגם יש אופציית ווינדוס אך היא לא עובדת. ני…

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. Started by AgentZ,

אהלן חברים , אני מנסה להקים שרת ביתי על גבי מחשב ישן בעזרת CentOS . הגעתי להגדרות של Postfix וכשאני מנסה להגדיר TLS (חלק מעוד כמה פקודות) אני אמור להגדיר לPostfix את קובץ KEY בעזרת הפקודה הבאה : postconf -e 'smtpd_tls_key_file = /etc/postfix/ssl/smtpd.key' אני מפעיל את הפקודה ואז מופיע לי סימן כזה: < (כאילו אני צריך להגדיר משהו נוסף ) . מה אני אמור לעשות במצב הזה , המדריך שאני משתמש בו הוא : http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.3-i386-ispconfig-2-p5 . והגרסא של המערכת היא 5.3 . תודה מראש על כל עזרה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by Menuval,

שלום לכולם, האם קיים קבל HDMI למק ? מהו החיבור האופטימלי לטלויזית LCD HD ? תודה.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by matteo,

אני בדביאן עם גנום וכל פעם שאני נכנס לתקייה פנימית יותר נוצר חלון חדש אני רוצה שזה יהיה כמו ב kde וכמו בוינדוס שזה באותו חלון פשוט נכנס לתיקיה שרציתי למי שלא הבין לדוגמא אני בספריית השורש ואני לוחץ להיכנס ל /usr אז התיקיה נפתחת בחלון חדש ולא באותו חלון איפה אני משנה את זה

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  5. Started by sos,

שלום! פעם ראשונה שאני כותב כאן בפורום ואני ממש חדש בכל הקטע של מערכות הפעלה בקוד פתוח (לינוקס, יוניקס). בתקופה האחרונה אני נתקל הרבה במונחים האלה ובמיוחד מודעות דרושים לגבי ניסיון בלינוקס. אז החלטתי להתעניין ולהיכנס לתחום ולא לשבת מאחור. הייתי רוצה שתעזרו לי להשתלב בתחום ולהנחות אותי כיצד להתחיל. איזה מערכת הפעלה בדיוק להתקין, מדריכים וכו'.... תודה רבה....

• 2 תגובות
    • 938 צפיות
  6. Started by Gliding,

היי, שוב, אני לא יודע אם זה בסדר לפתוח ת'רד חדש, אבל נראה לי שהנושא הקודם כבר לא רלוונטי לשאלות שיש לי... החלטתי להתקין את הפדורה. מנדרייק עולה כסף בגרסא הסופית, ועם גרסת ה FTP אני פוחד להתעסק. מביקורת אחת שקראתי, וממה שאמרתם פה בפורום הבנתי שאין יותר מדי הבדל. את ה SUSE, רק כדרך אגב, לא בדקתי בכלל. השאלה היא כזו: חשבתי להתקין היום את הלינוקס לצורך זה אני מפרמט את המחשב ומחלק את המחיצות מחדש עם ההתקנה של ווינדוס 2000 ככה שתהיה מחיצה של 20 ג'יגה ומחיצה של 60 ג'יגה. אחרי שאני אסיים להתקין את הוינדוס אני אתקין במחיצה הריקה של ה-60 ג'יגה ואתן להתקנה לחלק את המחיצות הפנימיות. 1. איך אני יוצר מצב שבו אני אוכל לבחור איזו מערכת הפעלה אני רוצה בבוט? 2. איזה דרייברים אני צריך להורי…

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  7. Started by VanGuard,

שלום, חברה שלי קיבלה מקבוק. נראה לי שזה הדגם הראשון שיצא. לצערי אני לא מבין כלום במק ואני מנסה להתקין לה ווינדוס. היא מתחילה ללמוד עוד מעט אז להישאר עם המערכת הפעלה של המק היא לא אופציה. חיפשתי הרבה בגוגל אך נתקלתי בעיקר בבעיות. הבנתי שהדרך הכי טובה להתקין ווינדוס היא בעזרת תכנת בוט-קאמפ. אך למיטב הבנתי התכנה לא נתמכת יותר בגרסת טייגר שיש לי. ניסיתי להוריד איזשהו קובץ של בוט-קאמפ ששקל 280 מגה אך זהו קובץ exe משום מה ואני לא מצליח לפתוח אותו. אני די אובד עצות ואשמח לעזרה. אין אפשרות פשוט להכניס דיסק של ווינדוס ולהפעיל מחדש את המחשב ולבצע התקנה רגילה כמו שעושים בפיסי? ואחכ כבר לשחק עם המחיצות? או שווינדוס בכלל לא יראה את המחיצות האלה? או שאולי תוך כדי התקנה רגילה של ווינדו…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by DEMON HUNTER,

זה כבר לא בגדר שמועות אלא סיפורים סתכלו סוף סוף מיקרוסופט אולי תחטוף בראש ולבעלי הPC תהיה מערכת הפעלה פגזית כמו בMAC : http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=154589&contrassID=2&subContrassID=18&sbSubContrassID=0

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. שלום אני התקנתי רד הט 9 ואני new boy יש לי בעיה יש את התוכנה טרמינל והיא כמו קומנדור או cmd בוינדוס אבל אני רוצה להתקין משהוא שכתוב שצריך להתקין בלא במצב הויזואלי (x server) אלה במצב אם כמו דוס אז אם אתם יכולים להסביר לי איך עושים את זה בדרך המשוטה ביותר וגם מי שיש לא מדריך קצר שיסביר את הפקודות הבסיסייות לnew bo אז שיבי לי קישור תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by gal.w,

התאהבתי ב- iMac החדש. הייתה לי הזדמנות להתנסות בשימוש בו ובעבודה על OS X, והחלטתי שהמחשב המשרדי הבא שאני קונה יהיה המחשב הזה. בהנחה שאני מחובר ל-ADSL, דרך מחשב שמריץ WIN XP, האם יהיו לי בעיות לחלוק שימוש במדפסות ובגישה לאינטרנט? אם כן, האם Router יפתור את הבעיה? מה עם file sharing, האם אני אוכל לגשת למסמכי doc על אחת ממערכות הwin xp, מהאפל? זה לא קריטי אם לא. תודה גל

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  11. Started by DXT,

ציטוט מ- Slashdot: לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2 וגם, למי שמעוניין, לינקים ל- KNOPPIX 3.8 CeBIT Edition (הסטנדרטית): לינק לטורנט 1 לינק לטורנט 2

• 2 תגובות
    • 994 צפיות
  12. פרטים אפשר לראות באתר http://linux.israel.net/linuxfun/meetings/ רוב הסיכוים שאני מגיע אם מישהו מגיע אני אשמח לשמוע פה גם אם אתם לא ממש מבינים או אפילו לא יודעים מה זה ורוצים לדעת אתם מוזמנים! אני אשמח להסביר מקווה לראות אותכם שם

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. Started by rjjb7,

יש לי על אותו מחשב גם ווינדוס וגם לינוקס. את לינוקס התקנתי אחרון, לכן הברירת מחדל היא שלינוקס עולה אוטומטית ואם תו 8 שניות אני לא בוחר אחרת - לינוקס עולה. אני רוצה לגרום לכך שווינדוס יהיה ברירת המחדל של מערכת ההפעלה שעולה ולא לינוקס. אם הדבר איננו אפשרי - אודה למי שיתן שיטה נוחה (עדיף עם שלבים או לינק) להסרת לינוקס.

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by OmerS,

Hello, I gust wanted to know if anyone have already installed RedHat 9 and knows if the new version of GNOME supplied with it supports Hebrew. Thank you in advance, Omer. BTW: I'm using English cause I'm surfing in an internet cafe in France, sorry about that.

• 2 תגובות
    • 960 צפיות
  15. Started by donAM,

שלום לאחרונה החלטתי להתקין לינוקס על הנייד של העובדה! כמו כן אין לי שום נסיון עם לינוקס אז החלטתי שהגיע הזמן ללמוד . התיעצתי והמליצו לי להתקין בתור התחלה FEDORA אחרי שהורדתי את ההפצה X83-64 FEDORA 9 והתחלתי בהתקנה קבלתי הודעה שהוא לא תומך בסוג מעבד! שברשותי שהוא I686 ברשותי נייד של IBM T43 מעבד P M אחרי שחפשתי הפצה מתאימה הצלחתי למצוא רק בגרסת הLIVE CD אשמח לקבל עזרה האם יש הפצה FEDORA שמתאימה למחשב שברשותי או שאתם ממליצים על הפצות אחרות! (המטרה היא לעבוד איתה כמו מחשב רגיל לכל דבר + להתקין תחנה וירטואלית בשביל התממשקות לחלונות) תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. 1.ייש לי אובנטו 6.10 בגירסא של ה64 ביט ויש לי כרטיס קול אודיופיל 192 הכרטיס זוהה icensamble ice1724 - זה הצ'יפ של הכרטיס קול רק מה הסאונד נשמע צורם ומשובש מה אני עושה ? 2.יש לי בהרדיסק שלוש מחיצות : אחת של הווינדוס בפורמט ntfs השניה בפורמט fat 32 והשלישית של האובנטו אני לא מצליח להגיע למחיצה בפורמט fat32 איך אני מגיע אליה ? והאם אני יכול לגשת למחיצה בפורמט ntfs ולעשות copy למחיצות האחרות ?

• 2 תגובות
    • 935 צפיות
  17. Started by arik100,

המסך כותב 60 HERTZ משו ו70HRTZ ואז אני שומע את הקול של המערכת וכותב את השם משתמש וסיסמא ואז הUBUNTU עולה והמסך מלא בקווים ואי אפשר לעשות כלום מה אני עושה? תודה מראש

• 2 תגובות
    • 813 צפיות
  18. היי הכותרת די מתארת את העניין יש לי RAID 0, והייתי רוצה להתקין לינוקס מה אתם מציעים? ואיך זה פועל? בעבר התעסקתי עם לינוקס ודי אוהב את זה, אבל לא היה לי RAID, וגם אני לא רוצה למחוק מה שיש עליו וכו'. רק רוצה להוסיף מערכת הפעלה (בנוסף לחלונות VISTA שיש לי) תודה.

• 2 תגובות
    • 911 צפיות
  19. שלום, מעוניין לעבור לאובונטו. מעבד: celeron m520 1.6ghz זיכרון: 2Gb הארד: 120Gb לפטופ טושיבה L40-139 האם שווה??? ולאיזו גירסה???

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by udicol,

מה שחברת מייקרוספט לא עושה לנו בתקופת הדימדומים המשעממת של מערכות הפעלה, עושה ובגדול חברת Apple. במסגרת השיפורים המשמעותיים שהיא עשתה במערכת האחרונה, החברה דאגה לבצע אופטימיזציה מלאה למחשבים הקיימים היום G4 והמערכת עובדת מצויין ומהר יותר על מחשבים שאינם G5. מספר התכונות של אינטראקציית משתמש - חלונות עלה אף הוא והם מציאים שיפורים מדהימים בגילויי כל החלונות נמצאים במסך. לדוגמא כפתור F-11 מעלים באנימציה את כל האפליקציות על המכתבה (כן זה השם שניתן ל- desktopבשנות ה-80 על ידי חברת Apple בישראל, יותר נכון המשווקים שלהם בארץ) .כפתור F-10,מבצע הקטנה באנימציה של כל החלונות ומסדר את כולם כך שנראה אותם מולינו במכתבה. מעולם לא ראיתי תוכנה מהירה יותר כמו Acdsee שפועלת כמובן על P…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by mystikal,

איך מעבירים רשימת תפוצה ממחשב מאק לג'ימייל ?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. Started by alexta-z,

שלום מקווה שתוכלו לעזור לי , הבעיה שלי היא כזאת : הורדתי את מנדרייק 9.1 וצרבתי אותה על 3 דיסקים , עשיתי לואד דרך הסידי והוא נכנס לי להתקנה ואני לוחץ על אנטר ובמקום להכנס להתקנה כמו שהראו ב guides4u הוא נכנס לי למסך שבודק את כל הרכיבים שיש לי במחשב ורושם ביניהם dma disabled ואחרי זה הוא מתחיל לבדוק usb devices (כבר בחלון שנראה אחרת ) הוא רושם את ההודעה הבאה : could not uncompress second stage ramdisk . משם הוא רושם לי שאני צריך לאתחל , אתחלתי והוא רשם לי את אותה ההודעה . אני באמת מקווה שתוכלו לעזור לי כי אני לא יודע למי עוד לפנות ???

• 2 תגובות
    • 973 צפיות
  23. יש לי סדרות וכתוביות בנפרט כקבצי srt וכו, הנגן היחיד בינתיים שהצלחתי לנגן בו עם כתוביות היה VLC אך הכתוביות אצלו יוצאות דקות וקטנות ולא ברורות ולא מצאתי דרך לשנות גופן\גודל\בולד. ניסיתי הראבה נגנים שיש באשף התקנות של הלינוקס כמו SMPLAYER וכו, בחלקם אין אפשרות לכתוביות ובחלקם רואים את הכתוביות בג,יבריש. אשמח להמלצות.[br]פורסם בתאריך: 18.05.2010 בשעה 23:18:28 שכחתי לציין אני משתמש באובונטו 10.04.בנוסף האם יש BSPLAYER ללינוקס ?

24. Started by BloodyW,

היי, האם אפשר לראות את שם הקבצים האחרונים שצרבתי בעזרת התוכנה? רשימה של תאריך וזמן צריבה ומה נצרב בדיוק.

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  25. Started by kfirbep,

המערכת הכי נפוצה היא ווינדוס ואין אחד שלא שמע עליה אחריה באות לינוקס ומקניטוש ששתיהן צברו הרבה מאוד תאוצה בזמן האחרון ורק UNIX נשמעת בגדר משהו שהיה ולא קיים עוד. אני לא מצליח למצוא הרבה מידע על המערכת הזאת כמו איך היא נראית,האם עדיין יוצאים לה עדכונים מי משתמש בה וכמה משתמשים בה? אני רוצה לדעת את כל זה סתם לידע כללי לא משהו מיוחד ואשמח אם תוכלו לענות לי על השאלות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.