עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by NJorl,

ה- FireFox מעלה לי את ה-חלון שמציע לי להתקין את ה- FlashPlayer אני אומר לו בסדר , הוא מתקין , אפילו אומר שההתקנה בוצעה בהצלחה ועדיין כאשר אני גולש לאתרים שיש בהם פלאש עוד פעם ה-FireFox אומר לי שצריך להתקין פלאש

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  2. Started by kornov,

שלום רב חברים. אני מנסה להתקין על המחשב fedora 6. ההתקנה הגרפיץ לא עולה אצלי אז השתמשתי בהתקנת הטקסטית. ההתקנה עוברת בהצלחה אבל לאחר מכן fedora לא עולה לי. כאשר אני מעלה אותו בעזרת הפקודה startx הוא נתקע, אני יכול להזיז את העכבר אבל לא יכול ללחוץ על כלום. יש לי כרטיס מסך 7800gt וידוע על כך שיש בעיה עם הכרטיב הזה ב fedora. האם מישהו הצליח להתגבר על הבעיה או שמע על פתרון איפה שהוא ??? תודה רבה מראש.

• 0 תגובות
    • 645 צפיות
  3. Started by foxil,

אני עוד מעט קונה מחשב חדש, ואני רוצה לקנות כרטיס מסך עם 2 יציאות אחד למסך מחשב ושני לטלוויזיה. ברצוני לדעת איזה חברת ייצרנים כרטיסי מסך שמתאימים לאובונטו שיעבוד עם מסך מחשב ולמסך טלוויזיה? תודה רבה ושבת שלום.

• 1 תגובה
    • 707 צפיות
  4. Started by TGP,

מבחינתי זה היה צעד צפוי למדי, שחיכיתי לו מיד לאחר ששמעתי על הוצאת ה-Macbook pro core 2 duo. לפעמים כשאני רואה את הויסטה, אני פשוט מתעצבן, עדכמה אפשר להעתיק מה-OSX, אבל ניחא, זה רק גורם לנו להבין אט אט עד כמהה-OSX היא טובה, ועד כמההליאפורד הולכת להיות טובה כפליים (עכשיו עם הוצאתהניידים עם הC2D, ישתמיכה של 64 ביט מלאה בליאפורד.). המלצה שלילמי שמתכנן לקנות נייד של אפל, חכו עוד כמה ימים להשקתהליאפורד, וכך,תקבלו את הנייד עם הליאפורד יחד, ולא תצטרכו לשדרג ב-150דולרים .

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by kornov,

שלום רב לכולם, אני די חדש בעניין linux. אז הבעיה היא כזאת: אני מנסה להתקין את fedora 6 על המחשב שלי. יש לי שני דיסקים קשיחים שאחד שייך להתקנת windows XP שכבר מותקן על המחשב. הוספתי דיסק קשיח שני כדי להתקין fedora. ההתקנה בממשק הגרפי נתקעת לי ולא משנה באיזה רזולוציה אני משתמש, אז עברתי להתקנה בממשק טקסט. ההתקנה עוברת בסדר גמור, אבל לאחר שאני מסיים את ההתקנה ומפעיל מחדש את המחשב עולה windows xp. למרות שאני סימנתי את האפשרות של boot loader וניסיתי להתקין בשני הדרכים שבאחת אני מסמן MBR ובשניה את האפשרות השניה שהboot ימצא על הדיסק הקשיח. שום דבר לא עוזר ה-fedora כאילו לא קיימת. אני ניסיתי להחליף את העדיפות של הדיסקים הקשיחים. פשוט כלום. כשאני מנסה מנסה להעלות רק את הדיסק …

• 0 תגובות
    • 690 צפיות
  6. Started by Yehudaa,

הלינוקס והיוניקס קורץ להרבה אנשים מהרבה סיבות אולי ת'ראד זה יאיר עינים לרבים שלא יגידו נואש

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by gilad_kvr,

דרוש איש יוניקס לחברה בגבעתים קורות חיים נא לשלוח למייל, gilad_kvr@walla.com

• 0 תגובות
    • 654 צפיות
  8. אך אני יכול להחזיר לי את חלון ה- boot log כמו שהיה לי בהתחלה כרגע מערכת ההפעלה xp עולה לי באופן אוטומטי מבלי אפשרות בחירה או גישה ללינוקס תודה

• 0 תגובות
    • 690 צפיות
  9. Started by eranx,

היי, אני מנסה לעשות גיבוי של ESX 3 לתוך תקייה על המחשב, התקייה הזאת מופנית לתקייה שנמצאת על מחשב ברשת. ניסית לעשות VMBK.PL, אבל לפי מה שהבנתי, הוא לא תומך ב ESX 3. ניסיתי גם vcbMounter, אבל זה פשוט לא פועל. יש למישהו מושג על תוכנה אחרת או סקריפט אחר? תודה,

• 0 תגובות
    • 847 צפיות
  10. Started by sos,

שלום, יש לי מחשב מאק וכידוע ניתן ליצור קבצים ששם התצוגה שלהם הוא עם פסיקים, סוגריים וכדומה. בכל אופן אני רוצה להעביר את הקבצים האלו (קבצים רבים) למחשב PC (בעל ווינדוס XP) אך הבעיה היא שהוא לא נותן לי בגלל שווינדוס לא תומך בפסיקים וכאלה. יש משהו שאני יכול לעשות במקרה זה? או לשנות את השמות של הקבצים, קובץ אחר קובץ?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  11. במחשב שלי יש 2 דיסקים בראשון שהוא master מותקן xp בדיסק השני התקנתי fedora אני חושב שההתקנה של fedora עברה בהצלחה אבל בכל זאת ה- grub נכשל ב- boot על error 22 אני חושב שהסיבה לכך היא שה- grub מותקן על הדיסק השני בעוד שהוא היה אמור להיות מותקן על הראשון אני יכול לעשות boot מ- cd של fedora ולהכנס ל- מצב rescue ופה נתקעתי אני לא יודע איזה פקודות אני יכול לתת כאן כדי להחלץ מהמצב אז השאלות שלי הם : האם אני יכול לתת פקודה להתקין את ה- grub מחדש על הדיסק הראשון האם אפשר להתקין את ה- grub על התקן אחר כמו דיסקט או זכרון usb בשביל זה בטח אצטרך לעשות mount , אז איך אני עושה mount לדיסקט או זכרון נייד וגם אם ה- mount נכשל זה כי אולי צריך לעדכן ידנית את קובץ ה- fstab וגם פה אין לי מ…

• 4 תגובות
    • 895 צפיות
  12. עקב שאין כח ללמוד שנים טובות בשביל תואר אמרתי נלמד להיות טכנאי pc קניתי ספר של דורון סיוון - למדתי את כולו יש לי מחשב ישן פנטיום 3 - התאמנתי עליו בכל מיני דרכים יש לי חבר בעבודה שעשה קורס טכנאי מחשבים ולדבריו : "שילמתי שמונה אלף שקל בשביל ללמוד להרכיב ולפרק מחשב ,מצטער על כל שקל " נכון שקורס טכנאי פותח דלתות אבל אפשר ללמוד בקלות בלי קורס ולעשות קורס יותר מתקדם כמו mcsa,mcse סיסקו לינוקס/יוניקס ועוד... התקשרתי למדיאטק והתעינתי לגבי mcsa -מנהל/טכנאי רשתות ווינדוס הוא שאל אותי כמה שאלות וראה שיש לי ידע סביר במחשבים רק בנושא רשתות הודיתי על האמת שאיני יודע כלום הוא אמר לי ללמוד ספר "רשתות ותקשורת" של דורון סיוון ויקבלו אותי לקורס עכשיו הדילמה הקשה - כל איש מחשבים צריך ידע ב…

• 7 תגובות
    • 4.4k צפיות
  13. Started by s_b54,

כאשר אני מפעיל את הKNOPIX הוא טוען אותו והכול וז לפני שהוא מגיעה ללינוקס עצמו הוא מעלה לי הודעה של המסך שכתוב בה משהוא כמו 1024X1280 60 MHz ולא נותן לי להיכנס (זואי הודעה שצפה על המסך בערך כמו ההודעות שהמסך דלוק אבל המחשב מכובה למה זה אני אשמח עם תוכלו לעזור לי

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. בווינדוס המקש הוא כידוע ALT+SHIFT ... מה זה בלינוקס ( אובונטו )

• 2 תגובות
    • 4.6k צפיות
  15. 1.למישהו יש מדריך או מושג איך מתקינים כמו שצריך כרטיסי PCMCIA אלחוטיים ליצירת רשת אלחוטית ? 2.תוכנות חיוניות ומומלצות ללינוקס חדש ? 3.הרצת יישומי Win32 על לינוקס איך ? והסבר אם אפשר ... 4.איך מעבירים מאנגלית לעברית ? ( את ההודעה אני כותב ממחשב אחר )

• 3 תגובות
    • 784 צפיות
  16. Started by bykeking,

Well, I'm logged on using a live Ubontu cd. It's looks cool and I was just wondering what will happen if I'll click the install icon on my desktop. Also, I'll be able write in Hebrew after I'll install it, right? thanks allot

• 22 תגובות
    • 2.4k צפיות
  17. Started by ZenMaster,

עשיתי טעות וקניתי MAC ולאחר מכן גיליתי שהוא אינו מתאים לצרכי כסטודנט....

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. Started by minnymoony,

שלום, אני מעוניין להתקין לינוקס על המחשב החדש שקניתי. אני סטודנט ולכן לא משחק ולא צריך משחקים. לעומת זאת אני אצטרך לעבוד עם כמה תוכנות(autocad,matlab) .האם מישהוא יכול בבקשה להמליץ לי על איזו גרסת לינוקס כדאי לי להוריד? אני לא אשתמש בווינדוס, רק לינוקס. איזו תוכנה יש ללינוקס על מנת לצפות בסרטים עם כתוביות? תודה

• 1 תגובה
    • 895 צפיות
  19. Started by NJorl,

מה עושים ? יש איזה פקודה ב- shell שיכולה לעזור למער. לעלות את הממשק הגרפי ?

20. Started by alex15,

שלום אני זמן רב מחפש יונקס אבל אין פשוט אין מערכת הפעלה הזו אבל אני לא מוצא רק לקנות אותה אז אם אפשר ללתת לי לינק או קישור ל unix אבל בליי קניה וכספ וזהה טוב . ואם אפשר לדעת איך מתקינים אותהכי שמעתיי כי הההתקנה שלה לוקחת זמן וכתיבהה הרבהה אז תתנו לי לינק או קישור לדעת איך להתקין אותה אם אפשר . וגם אני עכשי משתמש בוינדוס xp ואני מרוצהה אבל אני רוצה לראות אם היניקס באמת שווה כמו שאומרים אחריםם אז השאלה שליי היא האם hard disk יקולקל כאשר אני אנסה להתקין את היונקיס או אחריי כי חבר שליי אמר ש יונקס מקלל את hard disk אחריי וינדוס האם זה נכוןן או לאא ??? תודה על ההקשבה . תשמעו חברה אני לא רוצה משהו שלא אדע להשתמש בו אני רוצה משהו פשוטטט וטוב וידועע באתרים אל תביא לי משהו למקצענ…

• 19 תגובות
    • 2.1k צפיות
  21. Started by master whilee,

כשאני מתקין את הדרייבר, בזמן ההתקנה אני מקבל הודעה שאומרת: "No precompiled kernal interface was found to match your kernel" ואז הוא מנסה להוריד את זה מהאתר של nvidia, לא מצליח ואומר שהוא יקמפל בעצמו interface בשביל ה kernel ואז ההתקנה רצה חלק והוא מסיים. כשאני עושה startx הכל בסדר והוא עובד עם הדרייבר, אבל אז אם אני מפעיל מחדש את המחשב, הX לא מצליח לעלות, ואני מקבל את ההודעה הבאה: "API mismatch: the NVIDIA kernel moudle has the version 1.0-7184, but this X moudle has the version 1.0-8776. please make sure that the kernel moudle and all NVIDIA driver components have the same version. " מה אני צריך להוריד/לעדכן/לעשות בשביל לסדר את הבעיה הזאת של הגרסאות? הגרסא של הUbun…

• 7 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by benor,

התקנתי אתמול Ubuntu , על הרדיסק נפרד. אני מנסה לגשת לשתי הדיסקים האחרים (2 מחיצות) וזה לא נותן לי (בשניהם מערכת הקבצים היא NTFS) זה אומר שאין לי גישה משהו כזה. בנוסף אני מנסה לסדר את האינטרנט עם מדריך שמצאתי באתר פינגויין, ניסיתי לבצע צעד צעד את מה שהם אמרו וזה לא הולך לי . המסוף מסרב להתחבר במצב משתמש על (מתי שאני רושם su ) ואח"כ מקיש אנטר בשביל להקיש את הסיסמא , עוד לפני השלב הזה הוא רושם שהזיהוי נכשל עוד לפני שאני בכלל מספיק להקיש סיסמא. בגלל הסיבה הזאת אני לא יכול להפעיל את לקוח ה- DHCP . מה עושים? תודה. (חשבתי להתחבר כ- ROOT , אבל אני לא יודע אם זה יעזור) עריכה: התבלבלתי לגמריי בתמונה [attachment deleted by admin]

• 11 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by master whilee,

התקנתי xgl על הEdgy שלי וזה עובד מצויין. אבל אני לא מוצא בשום מקום את ההגדרות שלו. חיפוש בגוגל העלה את זה שיש משהו שנקרא gnome-xgl-settings, אבל לא הצלחתי למצוא איך להתקין אותו ואיך להפעיל אותו. הצלחתי להכנס ל gconf -settings ולמצוא שם את כל הפרמטרים, אבל ממש לא נוח לשנות אותם משם, כי אני דיי noob בנושא. הבעיה הכי מעצבנת היא שכל פעם שאני לוחץ על alt החלון שנמצא בפוקוס עף לשולחן העבודה הבא...

דיונים חדשים בפורומים