עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. קניתי כרטיס מסך חדש ATI RADEON HD4870 ויש לי איתו בעיות בלינוקס ועוד עם האפקטים שזה ממש מוזר.. O_O" מה אני צריך לעשות כדי שהאפקטים המתקדמים יעבדו לי כי שום אפקטים לא עובדים לי, אני עובד על ההכי הכי הכי פשוט שזה בלי אפקטים כלל וכלל... ='[ זה רושם שזה לא אפשרי ולא יודע מה.. אז מה לעשות?< אפשר בבקשה מדריך לפתרון בעיה זו? נ.ב. נראה לי שזה בגלל שזה של ATI כי שמעתי שיש ללינוקס בעיות עם כרטיסי מסך לא משנה איזה של ATI לעומת NVIDIA שהיא עובדת ממש טוב עם לינוקס... אז איך אני פותר את הבעיה שלי? כי אני יודע שהכרטיס המסך הזה מיועד לדברים עצומים ולא יכול להיות שלא יעבדו אפקטים פשוטים בלינוקס..? :'( תודה עצומה לאלו שיעזרו!!! :]

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by pssheba,

.אני מאתחל את המחשב מתקליטור ההתקנה של gentoo. אחר העלאת המערכת אני מקליד: ls ומקבל את הרשימה הבאה: bin boot dev etc home initrd lib lib64 mnt opt proc root sbin sys tmp usr var.. שאלתי: האם רשימה זו הינה רשימת הקבצים שב cdrom (תקליטור ההתקנה) או בhard disk. ההגיון אומר שהמדובר ברשימת הקבצים שב cd כי אני עדיין בשלב בו הדיסק ריק. אבל בהמשך אני מתבקש ליצור ספריה ע"י הפקודה מייקדיר וההגיון אומר שזה ע"ג ההרד דיסק. כיצד איפוא אני יכול לדעת מה אני עושה גל ההרד דיסק ומה על ה סי די ?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by HaEsrimVeArba,

how can I find all C files in the folder using grep or ls?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by urielka,

i need a program that can open .pak and .uha files in windows i have unpak an unuha but this program are in Windows nt charcter mode so it not work either with cedega or dosemu so which program can open this files or which program can run windows NT charcter mode(windows xp on dos style) thx ;D

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. Started by kokoloko,

היי, אני מנסה כבר דיי הרבה זמן והייתי שמח אם מישהו יוכל לעזור לי בבעייה לא כל כך פשוטה. זה מתחיל פשוט - אני רוצה להתקין Windows כ Dual boot. לא, זה לא בעיית קונפיגורציה של Grub (לצערי). אני עובד על Gentoo - הWindows שרשום ליד זה בגלל ה VirtualMachine . אני יודע ש"צריך" בעיקרון להתקין ווינדוס לפני לינוקס אבל הפעם ויתרתי על התענוג והתקנתי קודם Gentoo. לפני מספר ימים החלטתי שהגיע הזמן להתקין Windows - הייתי צנוע: Windows XP sp1. השלב הראשון שעשיתי הוא כמובן לגבות את הMBR שלי. (אני לא אפרט איך - אתם יכולים להזיק לעצמכם. מנסיון) אחרי זה אמרתי מה כבר יש לי להפסיד והמשכתי בדרך הרגילה. Reboot למכונה והכנסה של Windows XP sp1 (מקורי כמובן... ) והנה ממשיכים........ אז זהו …

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. מערך הכוננים הוא כזה: 1. INTEL SSD 80GB 2. מערך RAID0 ל500GB X2 3. כונן רגיל של 320GB תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by miim17,

יש כאן אנשים שבינים קצת במערכת ההפעלה המדהימה הזאת?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by assaf990,

משתנה בתוך סקריפט: X=6598 אני רוצה לחלק אותו ב- 10000 כך שיהיה 0.6598 איך עושים זאת?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by avinim8,

אין לי מושג מה אני הולך לקבל מול העיניים. ז"א שאין לי מושג קלוש בלינוקס ואיך לעבוד איתה. בווינדוס אני די מבין (כמו כולם ואולי גם טיפה מעבר) אבל לא יותר. יש למישהו המלצות...? הערות...? תודה בכל אופן. אני די אודה לכם אם תענו לי לתיבה הפרטית כי אני לא אהיה כאן כמה זמן ואני רוצה לקרוא את התגובות שלכם

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by Googleness,

לאחרונה ראיתי שיצאה אלפא 5 לאובנטו 7, יש למישהו מושג מתי זה יוצא?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by ydmtm,

הורדתי את המערכת הנדונה ע"ג CD מהאתר הבא : http://www.kde.org/il/knoppixkde/ צרבתי אותה על CD כקובץ ISO והפעלתי איתה המחשב. עולה מצויין , עובד מצויין , זיהה כל הרכיבים ,הפעיל ה- USB , נכנס לרשת המקומית הפעיל האינטרנט בקיצור - מאה אחוז. יש לי 2 שאלות ( חיפשתי בכל הפורומים ובארכיב ולא מצאתי תשובה ) : איך אני מתקין זאת כהתקנת קבע במחשב ? איך מוסיפים פונטים כגון ariel או corier new ? בתודה מראש

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by Mr Gadget,

עד כמה שידוע לי זה שאי אפשר להתחבר דרך כרטיס PCI ל ADSL אלא רק דרך מודמי Alcatal ואורכית נכון? אם אפשר להתחבר דרך כרטיס PCI ל ADSL תוכלו לתת הסבר איך עושים את זה ב RH 8.0 תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by 1000Rr,

לא רציתי לפתוח עוד אשכול אז אני מעדכן :-\ השתמשתי בWubi-7.04.04 על מנת להתקין עליו אונובוטו ובתפריט בהתחלה של המחשב הזה אני יכול לבחור בין XP לבין אונובוטו אבל שמה אני לא מקבל את האפשרות אפילו לבחור באונובוטו וישר מקבל הודעת שגיאה של NTDLR FILE IS MISSING,מה אני צריך לעשות על מנת שזה ישר יעלה לי את אונובוטו? וזה משנה שהתקנתי לדוגמא מכונן D על כונן G? תודה מראש

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני צריך איזה לינוקס קטן ממש קטן שאפשר ללוש באינטרנט ולדבר בסקייפ ממש כמו הSplashtop של ASUS רק שאני לא מוצא אותו להורדה..

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  15. Started by Googleness,

מישהו מכיר? לאחרונה יצא לי שוב לצאת למסע בעקבות הפצות ולראות מה חדש (בעבר ניסיתי להתקין על הלפטופ שלי אבל נתקלתי בתופעות הזויות עם כל מיני הפצות אז חזרתי לחלונות). בקיצור לאחר חיפושים מצאתי את ההפצה הזאת שממה שקראתי היא גרסה מקומפלת מחדש של Red Hat Enterprise Linux אשר מתוחזקת על ידי ארגון CERN (מאיץ חלקיקים בשווייץ מישהו?) וארגון נוסף בשם Fermilab. בניגוד לשם זאת לא הפצה עם מיליון תוכנות מדעיות אלא הפצה שמיועדות לעובדים של Cern וFermilab ומתוחזקת על ידם. לינק לאתר של ההפצה - https://www.scientificlinux.org/ לינק לפורומים של ההפצה - http://scientificlinuxforum.org/ הניסיון שלי לבדוק מה הסיפור הגדול היה על המחשב נייד שלי (Lenovo U550) לקחתי כרטיס SDHC בנפח 16 ג"ב ובעזרת ת…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by Pixie,

שלום לכולם, לפני כחודש יצאתי למסע קצר לחיפוש אתרים עבריים שמסבירים למשתמש הפשוט מה זה לינוקס. נדהמתי מהאיכות הירודה של האתרים הקיימים ומהעובדה שרובם לא עודכנו מאז אמצע העשור הקודם. התוצאה: יצרתי אתר חדש! כתובתו בישראל (או, בעצם, באיי טוקלאו): http://ma-ze-linux.tk/ אני סבור שבמאמץ משותף נצליח לגרום ל-80% מתושבי ישראל לעבור ללינוקס בשנה הקרובה. אשמח מאוד אם תבקרו באתר, תביעו את דעתכם, תשלחו לי תיקונים והצעות, ותשלחו את הלינק לכל הדודות והאחיינים שלכם ולכל אדם אחר שאתם מכירים. (אני יודע שעדיף היה אם הכתובת היתה co.il, אך כרגע אין באפשרותי לקנות דומיין. אם יש למישהו הצעה, אשמח לשמוע). תהנו!

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. שלום לכולם, כבר די הרבה זמן אני שובר את הראש בנסיון להתחבר לנטויז'ן בכבלים על FreeBSD 4.5, מה שאולי לא נשמע מי-יודע-מה קשה (בלינוקס זה עבד בקלילות...) אבל אני כבר על סף ייאוש . מה שקורה זה שההתחברות נעשית ב-PPtP, והצלחתי להגיע לשלב שאני פותח session מול השרת של נטויז'ן ומקבל ממנו כתובת IP (גם עם קליינט PPtP שבא עם FreeBSD וגם עם אחד אחר... - http://sourceforge.net/projects/pptpclient) , אבל אני עדיין לא מצליח להגיע עם פינגים לכתובות באינטרנט (לכתובות IP - אם מישהו חשב לכיוון DNS... וכן, הגדרתי Default Gateway). כלומר, משהו עדיין חסר לי בהתחברות.... אם למישהו יש איזה כיוון מחשבה, השערה, ניחוש או סתם הערה - אני אשמח לשמוע. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by Sp_RuS,

טוב אז שיכנעו אותי, יש לי XP על הלפטופ, ועכשיו הקצתי לאובונטו 12 ג'גיה, והתקנתי אותו. זה פעם ראשונה שלי שאני בכלל רואה מערכת לינוקס כלשהיא... =\ התקנתי את ברייל הזאת, תוכנה פצצה, סידרתי שם כל מיני דברים... אבל יש לי מלא שאלות ואני בטוח שיהיו עוד מלא אז אני לא יפתח עוד נושאים אני יקפיץ את הדיון הזה... שאלות: 1) איך אני מוסיף לי את השפה הרוסית, והעיברית? ואיך אני מחליף שפה? ראיתי פה מישו אומר Lalt+Ralt? 2) אני משתמש בMOVIE PLAYER נראה לי.. :-\ והורדתי כמה קודקים, וזה לא מראה לי את הסרט כמו שצריך, עושה שטויות, מסך שחור במקום סרט, לפעמים כן מראה אותו.... מה להוריד? 3) לא יודע מה לחצתי, אבל השורה למעלה, והשורה למטה, נעלמו. איך אני מחזיר אותם? 4) השאלה שממש מעניינת אות…

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by alex125,

של מי זה ?? http://grm.m.walla.co.il/briefcase/00f3/d/j/m/a/a/l/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/@/r/200503111314498247/200701112259554027/12.jpg שלח לי את תמונה!!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by royk50,

any body running this combo managed to install vmware tools ? all the guides i came across didnt seem to work

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by shynet,

היי לכולם אני דיי חדש בעניין של לינוקס, חבר שלי מעוניין להתקין אובנטו על מחשב ישן [ubuntu 7.04], חיפשתי ברשת אפשרות לעלות את הדיסק דרך הדיסקט של הפלופי, אבל מצאתי מדריכים לא ממש מובנים, ולא הצלחתי.. יש לי את הדיסק של אובונטו ודיסקט פלופי ריק, האם אתם יכולים להסביר/ לתת מדריך לעשות דיסקט פלופי לאובונטו? או דיסקט מוכן רק להעתיק את הקבצים?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, אני חדש במקינטוש ויש לי MAC BOOKPRO עם מערכת הפעלה 10.5.2. אני מחובר ברשת עם כבל מוצלב כאשר המחשב הראשי עם האינטרנט (של הכבלים דרך מודם של מוטורולה שמחובר לכרטיס רשת השני) הוא ווינדוס XP. המקינטוש מזהה את הרשת ובמקינטוש אני מצליח לראות את הקבצים שאני משתף דרך הווינדוס אבל יש לי 2 בעיות: 1) אני לא מצליח לגלוש באינטרנט דרך המקינטוש. 2) דרך הווינדוס אני לא מצליח לראות את הקבצים שאני משתף במקינטוש. אם אני מחבר את הכבל רשת שמחובר למקינטוש למחשב נייד של LENOVO אני מצליח גם לגלוש וגם לשתף את הקבצים בשני הכיוונים בלי שום בעיה. במקינטוש הפעלתי את file sharing + printer sharing + Internet sharing. אין לי כסף לראוטר משום סוג ולכן זו לא אופציה. אני חשבתי שברגע שאני מחובר…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. איפה התיקיה שמאחסנים בה את האתר ל APACHE שבא עם RH9 ? ואיך יוצרים קובץ ZIP מתיקיה, דרך הקונסול?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. שלום אני רוצה להתקין לינוקס של ubuntu ורציתי לדעת מה ההבדל בין דאפר לרגיל וגם האם כדאי לי ההתקין את גירסת 64ביט (יש לי amd64)?

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by susuFOX,

מישהו יכול לשלוח לי את הטפט הזה נקי (בזה לא אוכל להשתמש דחיסת ה JPG הגבוהה הרסה את התמונה)

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.