עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. 1.גילתי שלשנות את השפה בUBUNTU אני צריך ללחוץ על שני הALTים ויש לי בקשה: איך אני יכול לשנות את זה שזה יהיה הSHIFT+ALT, כמו בXP? וגם, עכשיו כשאני כותב בעברית, גילתי שקוו הזה (אתם יודעים, שכשכותבים משו מסמן איפה האות, יש לו בדרך כלל צ'ופצ'יק שהולך ל: צד ימין כשכתובים באנגלית, והולך לצד שמאל של הקו כשכותבים בעברית) אז אצלי, הצ'ופצ'יק הזה עדיין נשאר בצד ימין אפילו כשאני כותב בעברית, וזה יכול לעצבן. פתרון? נ.ב: תוך כדי כתיבת שורות אלו, גלתי שהקיצור דרך של COPY-PASTE לא עובד על עברית. יש איזה פתרון גם לזה? עוד משו אחרון; בAMSN שהתקנתי גילתי שהשמות של חברי, שבעברית, נראים הפוך. עזרה? זה יכול קצת לעצבן... תודה בהקדם, עד עכשיו (התקנתי את הלינוס UBUNTU שלשום ולא היה לי שום הבנה בלי…

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by FlipM0de,

ההתקנה עברה חלק, אבל כאשר אני מנסה להפעיל את אובנטו מהבוט אני מקבל שגיאה:Error: Cannot find GRLDR in all devices. Press Ctrl+Alt+Del to restart. Try (hd0,0 ) : EXT2: NTFS4: NTFS5: NTFS5p: FAT32: FAT16: FAT12: non-MS: skip Extended: invalid or null This partition is NTFS but with unknown boot record. Please install Microsoft NTFS boot sectors to this partition correctly, or create an FAT12/16/32 partition and place the same copy of GRLDR and MENU.LST there. כל העיקרון של הגרסא הזאת - הוא להתקין את הגרסא מתוך קובץ במערכת קבצים של NTFS... מישהו נתקל באותה בעיה?

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. שלום לכולם, כבר די הרבה זמן אני שובר את הראש בנסיון להתחבר לנטויז'ן בכבלים על FreeBSD 4.5, מה שאולי לא נשמע מי-יודע-מה קשה (בלינוקס זה עבד בקלילות...) אבל אני כבר על סף ייאוש . מה שקורה זה שההתחברות נעשית ב-PPtP, והצלחתי להגיע לשלב שאני פותח session מול השרת של נטויז'ן ומקבל ממנו כתובת IP (גם עם קליינט PPtP שבא עם FreeBSD וגם עם אחד אחר... - http://sourceforge.net/projects/pptpclient) , אבל אני עדיין לא מצליח להגיע עם פינגים לכתובות באינטרנט (לכתובות IP - אם מישהו חשב לכיוון DNS... וכן, הגדרתי Default Gateway). כלומר, משהו עדיין חסר לי בהתחברות.... אם למישהו יש איזה כיוון מחשבה, השערה, ניחוש או סתם הערה - אני אשמח לשמוע. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by tintan,

איך מבצעים CUT & PAST בOSX 10.4 .דבר נוסף:האם יש כאן פורום לתכנת ההקלטות לוג'יק 8?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by imac,

מצאתי אתר נחמד שמספק מספר של סקינים ל OS X (מישהו בכלל רוצה/צריך להחליף ? ) http://homepage.mac.com/max_08/themes.htm תהנו .

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by mcern,

שלום לכולם, אני חדש בעולם הלינוקס. תודה על העזרה. יש לי מקבוק פרו ואני רוצה להתקין עליו בסופו של דבר מערכת לינוקס שתחליף את מערכת ההפעלה של אפל. לשם כך יש לי כעת מכונה וירטואלית עם פדורה 18 ו Opensuse. על מנת שאוכל להפוך אחת מהן למערכת ההפעלה הראשית אני זקוק לאפשרויות כתיבת עברית בדפדפנים ובמעבד תמלילים. אחרי חצי יום של חיפוש פתרונות, הורדת והתקנת קבצים ללא תועלת אני פונה לעזרה. מישהו יכול להדריך אותי צעד אחר צעד מה לעשות, אם בכלל יש מה לעשות? תודה לכולם.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by liran2003,

שלום, התקנתי לא מזמן לינוקס אובנטו, וגיליתי להפתעתי שאין תמיכה בפורמט MP3, הם קיים איזשהו מקודד לזה?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. Started by ice-stuff,

שימו לב!! השאלה היא לא באיזו מערכת הפעלה אתם משתמשים אלא ע"פ דעתכם מה היא המערכת הטובה ביותר. אני רוצה גם לקבל תגובות ואולי להתחיל פה איזה ויכוח טכני בין החסידים של מערכת זו או אחרת

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. אוקיי אז ככה אם אתה ראיתם אני פתחתי מקודם דיון על FEDORA ההתקנה הסתיימה בהצלחה אבל כשאני בא להפעיל אותה קיבלתי שגיאה אמרתם ללחוץ על ALT CTRL F2 כדי להגיע למעין דוס - לא עבד ואפחד לא הגיב אז אמרתי בוא ננסה UBUNTU מה כבר יכול לקרות אז ככה בהתקנת FEDORA היה כתוב בתפריט שאם אני מקצה 2 כוננים קשיחים זה מוסיף לי ביצועים - כנ"ל לגבי עכשיו? או שזה בולשיט אחד גדול/לא רלוונטי כלפי? ואיזה גודל לעשות מחיצות ? אני לא רוצה שהלינוקס תהיה המערכת הפעלה הראשית במחשב ככה שכמה שפחות שאפשר מקום לגביה יותר טוב תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  10. Started by peralon,

התקנתי כרגע את מנדרייק 9.2 בעיה אחת - אני צריך דרייבר למודם ITEX ADSL PCI , בעיה רצינית - אתמול קניתי מסך מאג 17" 786FP הגדרתי אותו במנדרייק.. יש שם ברשימה את הדגם הזה. עשיתי OK ואז גלשתי במוזילה קצת פתאום המסך נכבה מתברר שהמסך נשרף המסך החדש הוצאתי אותו שמתי את המסך הקודם.. המשכתי לעבוד במנדרייק כעבור זמן מה פתאום מתחילים עיוותים במסך רואים מטושטש ואז הכל כהה פתאום דברים מוזרים קיצר. חדתי שגם הוא הולך להשרף אז הוצאתי אותו מהחשמל חיכיתי שהוא יתקרר ואז שוב החזרתי המשכתי לעבוד כעבור זמן מה שוב התחילו עיוותים ודברים מוזרים, מסך מטושטש וכו' אז הוצאתי שוב מהחשמל נתתי לו להתקרר עשיתי ריסטרט וחזרתי לאקספי..... וכאן הכל עובד כשורה.. כלומר הבעיה היא במנדרייק אין לי מושג מה הבעיה א…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by goory,

איך אני מגדיר את ה adsl במנדרייק snf?? ובמקביל עם כרטיס נוסף את הרשת?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  12. Started by hagit10,

איך אני מוצאת את האופציות של פקודת echo? אני לא יכולה לרשום echo --help כי המערכת פשוט רושמת echo

13. Started by metalfolks,

אני משתמש בxubuntu לאחרונה (כי בכשהייתי בהאקתון, לקנפג דברים על ווינדוס היה סיוט), ואני פשוט לא מבין למה chromium קורס כל הזמן. ניסיתי לחפש מידע באינטרנט, נראה שלאף אחד זה לא קורה, הוא גם קורס באופן רנדומלי. עם flash player, בלי, לא נראה שזה משנה. כיצד אני יכול לעקוב אחרי התהליך ולגרום לו להפסיק לקרוס? אני לא רוצה לעבור לפיירפוקס >:

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by BloodShed,

hello everybody i need help with 2 things 1. how do i save settings and accounts in hardisks while using Mandrake-Move(=Live CD) 2. how do i install hebrew support in Mandrake-Move? and where can i find it 10x Omri

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. איך לקבוע סוואפ עבור תוכנה ספציפית יש לי בעיה שתוכנות מסויימוץ הולכות לסוואפ וזה עושה לי צרות. יש דרך לגרום לתוכנה ספציפית לא ללכת לסוואפ לעולם, ולתוכנות אחרות ללכת לשם תמיד? ענבר.

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  16. Started by HaEsrimVeArba,

how can I find all C files in the folder using grep or ls?

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. איך עושים זאת?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  18. Started by Mr Gadget,

עד כמה שידוע לי זה שאי אפשר להתחבר דרך כרטיס PCI ל ADSL אלא רק דרך מודמי Alcatal ואורכית נכון? אם אפשר להתחבר דרך כרטיס PCI ל ADSL תוכלו לתת הסבר איך עושים את זה ב RH 8.0 תודה.

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by ZenMaster,

מייקרוסופט משחררת Office 2008 For Mac. מישהו יודע עם הגרסה הזו (להבדיל מה-2004) תכלול תמיכה בעברית (כתיבה מימין לשמאל) ??? http://www.macoffice2008.com אשמח אם מישהו יכול לברר, תודה.

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by GamePad,

sorry for my english just bought a new mac and dont know how to type "iver". my problem goes like this: as a good user i started downloading all the new updates the system asked me to download and install. after it finished installing all the other updates, it came to the last system update, it started the install process but stuck after a while. i tried installing several times and stuck every time. anybody haves a solution? thnx

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. שלום לכם, עשיתי חיפוש גם פה וגם בגוגל והכל.... ולא מצאתי הסבר מספיק טוב בשביל שאני יוכל להתקין את אובונטו בראש שקט. יש לי XP (יש גם וויסטה אבל לא נורא אותה אני רוצה למחוק ביחד עם הפרמוט שאובונטו תעשה) הXP נמצא על כונן C, מחיצה מספר 1 באובונטו וב כונן D (שבו גם הוויסטה) אני רוצה שאובונטו תהיה, שפשוט תמחק את כל הכונן ותתקין את עצמה עליו, בחלוקה ידנית למחיצות אני רואה את שתי המחיצות, עכשיו מה אני צריך לעשות שם? לסמן את כונן D (מחיצה מספר 5) בV? או לעשות EDIT? לא הבנתי.... ד"א כונן D הוא 40 ג'יגה.

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. כרגע אני מעוניין להעלות קבוע את ה-XP מבלי לבחור אותו דרך ה-OS Select menu, איך מגדירים זאת? (האם יש צורך להסיר את GRUB?)

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום רציתי לדעת אם כדי לי לעבור ללינוקס? אני משתמש במחשב בעיקר למשחקים וגם לאנטרנט מה דעתם פשוט קצת משמם כבר הWindows ורציתי לדעת אם אני יכול לעבור ללינוקס להיות בטוח במה שאני עושה אם אתם ממליצים לי אתם תוכלו להסביר לי עליו קצת אך מתקינות(אם זה דומה לWindows או שזה שונה) וכול מני דברים כאלה עוד משהו שמענין אותי יש הפצה של לינוקס בעיברית אם כן איזה ומאיפו אני מוריד תודה מראש

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by SoleKiller,

יום אחד בהיר התחברתי ל HWZONE וגיליתי משהו מעניין, פופאפ ממש מציק שאומר לי להפסיק את ADBLOCK אני שלא השתמשתי בADBLOCK בדקתי את העניין, וגיליתי שהוא מזהה שאני משתמש ב noscript ומאחר ויש לי חוקים די נוקשים הוא די בטוח שאני לא נותן לפרסומות להופיע מאחר ולא ממש היה לי כוח לכתוב רוטינה בגריס מאנקי, פשוט הלכתי והורדתי adblock הגדרתי הגדרה קטנה והופ זה לא מופיע יותר די הרסתם לעצמכם עם הdiv הזה אבל שיבוסם

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  25. Started by Pixie,

שלום לכולם, לפני כחודש יצאתי למסע קצר לחיפוש אתרים עבריים שמסבירים למשתמש הפשוט מה זה לינוקס. נדהמתי מהאיכות הירודה של האתרים הקיימים ומהעובדה שרובם לא עודכנו מאז אמצע העשור הקודם. התוצאה: יצרתי אתר חדש! כתובתו בישראל (או, בעצם, באיי טוקלאו): http://ma-ze-linux.tk/ אני סבור שבמאמץ משותף נצליח לגרום ל-80% מתושבי ישראל לעבור ללינוקס בשנה הקרובה. אשמח מאוד אם תבקרו באתר, תביעו את דעתכם, תשלחו לי תיקונים והצעות, ותשלחו את הלינק לכל הדודות והאחיינים שלכם ולכל אדם אחר שאתם מכירים. (אני יודע שעדיף היה אם הכתובת היתה co.il, אך כרגע אין באפשרותי לקנות דומיין. אם יש למישהו הצעה, אשמח לשמוע). תהנו!

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים