עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. שלום חברים, ניסיתי להתקין OBUNTU על מחשב חדש. לוח אם ASUS M2n-VMX מעבד AMD Athlon 64x2 4400 זיכרון 1GB 667' דיסק 80GB מהם על 40 הותקן WINXP ו-40 נישארו UNPARTIONED. בעזרת Partion Magig הוגדרו מחיצת SWAP של 1.8GB ומחיצת XT3 על כל היתר (כ-38 GB). עם התחלת התקנה של אובונטו מ-CD, מיד לאחר הלחיצה על Start or install Ubuntu התקבלה ההודעה הבאה: MP-BIOS Bug: 8254 timer not connected to IO-APIC Kernel panic-not syncing : IO-APIC+timer doesn't work! boot apic=debug and send a report, then try booting with the 'noapic' option. אין לי מושג מה זה APIC ולאן מכניסים את הפקודה apic=debug או את הפקודה noapic. ניסיתי בהמשך להודעה ולא עזר. בביוס הכל ניראה רגיל, חלונות XP עולה ועובד רגיל …

• 5 תגובות
    • 947 צפיות
  2. שלום לפני כשבוע התקנתי על מחשב נייד מסוג DELL 1520 את ההפצה האחרונה של אובנטו. נכון להרגע הכול מזוהה תקין חוץ מהכרטיס האלחוטי. מה שמוזר זה שבבדיקה שלי כן יש דריבר מתאים אך כאשר אני מנסה לשים שם V ומאתחל את המחשב אם החזרה שום דבר לא השתנה ועדין אני לא מצליח לאתר שום רשת מסביב.

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. אחרי שהתקנתי את הדרייברים של ATI (הגרסא הכי אחרונה דרך YAST) יש מין בזמן גרירת חלונות וSCROLLING (למשל בעמודי אינטרנט) הבעיה ממש בלתי נסבלת ולפני שהתקנתי אותם זה לא היה... אולי אני צריך לסדר איכשהו את הדרייברים אבל יש לי נסיון של בערך שעה על לינוקס... (לפחות הצחלתי להתקין את האינטרנט ) תודה

• 4 תגובות
    • 811 צפיות
  4. Started by Devil Servant,

שאני מפעיל את המחשב והוא מגיע לקטע של הבוט הוא אומר לי: GRUB Loading stagre1.5. GRUB loading, please wait... Error 15 כיצד פותרים אותה?

• 7 תגובות
    • 983 צפיות
  5. Started by bennyriz,

אוקי אז ככה התקנתי לינוקס ושיחקתי עם הSETUP שלו כדי לשנות את הגדרות העכבר שלי ובין היתר נכנסתי לאפשרויות של התצוגה ושיחקתי בהם. כרגע הגעתי למצב שבו אני מעלה את לינוקס וברגע שבו המערכת עוברת לחלון גרפי המערכת עושה כמו מין בדיקות כאלה והיא מכבה ומדליקה את המסך או שהיא מנסה להחליף כל שניה רזולוציה. תכלס אני לא רואה כלום על המסך והוא רק משתולל. חיכיתי דקה או שניים והמערכת כתבה לי איזהו שהיא בעיה והשאירה אותי במצב טקסט בו אני יכול להפעיל מחדש את הSETUP ניסיתי לסדר את ההגדרות כמו שהיו בהתחלה אבל אני לא מצליח יש איזה קטע שבו המערכת עושה בדיקה למסך והיא נכשלת בו. יש למישהו מושג אם אני יכול להחזיר את ההגדרות כמו שהם היו בהתחלה או שאני יצטרך להתקין מחדש :'(

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  6. שלום, (מי שלא רוצה לקרוא קצת מחווית השימוש שלי באבונטו שימשיך וירד ל-3 פיסקות האחרונות, שם מתוארת הבעיה) כבר מלפני שרכשתי את המחשב שלי תכננתי על התקנת אבונטו ולעבור "לצד האפל". בלי ידע לפני וכו' וקריאה נון-סטופ למדתי "מספיק" בשביל להתחיל את המסע הארוך שלי לעבר הצד האפל שנשמע כמקום מבטחים למחצה מנפגעי וינדוס ואי שימחה מהמערכת. ההתקנה הייתה פשוטה, קלה, מצויד בדיסק לייב CD ודיסק התקנה ניסיתי קודם ת'מערכת- היתאהבתי בה מייד ונהנתי- הרגשתי את הכוח שמערכת ומאז כל פעם שאני טוען ת'מערכת אני אומר שיום אחד אני עובר לתמיד! עברו כמה חודשים אחרי של שימוש בווינדוס לצד אבונטו ואני כל הזמן הישתמשתי בווינדוס כי הייתי צריך לדאוג לסידור האינרנט בווינדוס וסידור הקטע של החוקיות שדרש אינטרנט וה…

• 3 תגובות
    • 944 צפיות
  7. Started by yotam.m,

שלום התקנתי linux לא מזמן ורציתי לדעת למה הרזולוציה המקסימלית היא 800X600 ואי אפשר להגדיל אותה יותר? אני משתמש בMandriva Linux 2005 Limited Edition אם זה חשוב. תודה לעוזרים!

• 2 תגובות
    • 810 צפיות
  8. יש לי בעיה שקצת מעיקה על העבודה באבונטו ומקשה עליה וזה בעיית הרזולוציה. בניגוד לווינדוס באבונטו אצלי במסך CRT יש שתי אופציות לבחור ברזלוציה וזה או- 600*800 או 300*400 וזה רזלוציות נוראיות והכל נראה פשוט ענק ולא יפה ואי אפשר לעבוד ככה ויש בעיות גודל של החלוניות וצריך לגלול לצדדים בדפי אינטרנט כי הרזולוציה גדולה מדי. בקיצור- הסקתי מסכנה שכנראה זה בגלל רזלוציית המסך הטיבעית שלא מאשרת ללינוקס את זה- רציתי לדעת האם יש איזה "תוסף" או כלי שמאפשר בחירת רזולוציה יותר גדולה כי ברזולוציה שכזו זה פשוט סיוט! אם אין אופציה לשנות זה יעזור לי שתגידו לי גם- בלאוו וכי עוד חודש וחצי בערך אני קונה מסך חדש(2243 SAMSUNG). הרבה תודה רבה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by lioros,

אהלן, התחלתי קורס מדעי המחשב אונליין ובשביל זה הייתי צריך להתקין linux של ubuntu עם virtualbox. כרגע זה עובד לי על רזולוציה מאוד נמוכה ואני לא מצליח לשנות רזולוציות כמעט. בהתחלה הצלחתי לשנות לרזולוציות מסוימות ביחס של 4:3 וזה עבד עם תקיעות מעצבנות כאלה בעכבר אבל עדיין עבד. כשניסיתי לשנות לרזולוציה של המקבוק שלי - 2560 על 1600 ולכמה רזולוציות אחרות זה נתקע לגמרי והייתי צריך לכבות והדליק מחדש את המערכת. ה ubuntu הוא גירסת 18.04.3 ויש לי מקבוק פרו 13׳ עם מערכת הפעלה mac os catelina 10.15.2. יש למישהו מושג למה זה קורה? אין לי שמץ בדברים האלה ולא הצלחתי למצוא תשובה באינטרנט.. תודה מראש

10. אני התקנתי הכל וזה ושאני בא להכנס אז הוא רושם לי שם משתמש וסיסמא.. ניסיתי כל סיסמא ושם משתמש שרשמתי איפה שהוא בהתקנה וזה רושם לי שזה לא נכון עזרה בבקשה אני התקנתי rh 7.3 עריכת mackey: מצטער שאני קפדן, אבל אחרי שענו לך אני יודע שלא היית משנה כותרת, ולמחוק חבל לי, אז...

• 25 תגובות
    • 3.9k צפיות
  11. שלום, אני לא מכיר את מערכת נובל אבל אני בטוח שהבעייה שלי פשוטה וניתן לפתור אותה בקלות. מה שקורה זה שאני מנסה להעתיק קובץ ואני לא מצליח כי הקובץ "תפוס" ע"י מישהו אחר. המחשב מחובר ברשת נובל והיתי רוצה לדעת איך ניתן לראות מי "נועל" את הקובץ ואיך ניתן לשחרר אותו. תודה

• 0 תגובות
    • 828 צפיות
  12. Started by Googleness,

שדרגתי לאחרונה אל 8.04 של אובונטו ואיך לאמר בעדינות.. האיכות של הוידאו פשוט על הפנים. ב7.10 הכל עבד טוב בלי בעיה עכשיו פשוט רואים את הוידאו שאני מנגן על המחשב מפוקסלים, בעייה של התאמת דיבור/סאונד וכו'. ניסיתי לנגן בנגן הוידאו של אובונטו ובVLC, התקנתי קודקים מאצל החבילה Ubuntu Restricted... מה אפשר לעשות?

• 1 תגובה
    • 868 צפיות
  13. שלום לכולם, אחרי ששדרגתי את האובונטו בצורה הרשמית, יש לי בעיות להתחבר לאינטרנט. אני מחובר דרך מודם USB בכבלים, ויש לי סקריפט התחברות שעבד מעולה כל הזמן. עכשיו על מנת להתחבר צריך לאתחל את ה NETWORKING 20 פעם ולהריץ את הסקריפט חיבור 20 פעם כדי שזה יתחבר. יש רעיונות? תודה לעונים.

• 11 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by Skippy,

אהלן יש לי כרטיס רשת אלחוטי USB של EDIMAX EW-7318UG אני מנסה להכנס להגדרות של הכרטיס : wlcardconfig והוא אומר לי שהוא לא זיהה שום כרטיס. הכרטיס נתמך על ידי הקרנל (2.4) מה אתם אומרים?

• 4 תגובות
    • 813 צפיות
  15. Started by ag43,

חיברתי ברשת בין מחשב XP לUBUNTU. הUBUNTU רואה את הXP מצויין אבל הXP לא רואה את הUBUNTU. התקנתי SAMBA ולא ראיתי שום שינוי. אשמח להסבר מפורט להגדרת רשת בין XP לUBUNTU

• 2 תגובות
    • 904 צפיות
  16. Started by -neo-,

הורדתי את ה-iso של ה-dvd, עוד לא קניתי נרו אז הורדתי טרייל של אלכוהול 120% והצריבה נראתה חלקה (פעם ראשונה שאני צורב דיוידי) ואז פשוט עשיתי בוט והגעתי למסך התקנה של לינוקס שלוחצים אנטר להתקה ו-f1 לעוד אפשרויות, כבר פה החלו הבעיות כי כבעל zboard המקלדת לא ממש פועלת בתוכנת התקנה, אבל אפשר לחקות קצת וההתקנה מתחילה אוטומטית, הכל עד פה עוד סבבה, אז אני מגדיר שפות, "קורא" את היוזר אגרימנט ומסכים עם כל מה ש"קראתי", עכשיו נכנס הקטע שהתוכנת ההתקנה מזהה את הלוח אם (יש לי DFI LANPARTY nf4 Ultra-D) ופה היא פשוט נתקעת..... וזהו..... אני יודע שכבר יצא הביטא של 2006 אבל ביטא במערכות הפעלה זה כבר משו שאני מעדיף לא להתעסק איתו (גם עם קומפיילרים אני לרוב דיי מהסס)...... ואין לי בעייה להיות …

• 2 תגובות
    • 831 צפיות
  17. Started by Mr Gadget,

הורדתי RH 7.3 צרבתי את הדיסקים וניסיתי להתקין את RH שאני מנסה להתקין את האפשרויות ש linux נותן בהתקנה ההתקנה עוברת בסדר. אבל שאני מסמן Everything אני מקבל הודעת שגיאה אחרי זמן קצר ההודעה אומר Missing file ... the file cannot be opened cuz bad media ההודעה קוראת מתי שהוא מנסה להתקין X windows system 11 אחרי כמה לחיצות של OK הוא ממשיך את ההתקנה. חשבתי שזה כנראה הדיסק שעליו צרבתי אבל עשיתי לו FULL ERASE(CDRW( ממה יכולה לנבוע הבעייה?

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. היי , הורדתי לפני כמה שבועות את הגירסה האחרונה של אובנטו מהאתר שלהם והתקנתי אותו על לפטופ של ACER ASPIRE 5730Z והאמת שאני לא יודע מה אני צריך לעשות בשביל להתחבר לרואטר, אין לי אופציות בחירה זה כאילו שהדרייבר לא מותקן מה לעשות? ובהתקשר לזה אני אמור להתקין בכלל דרייברים בסיסיים בלינוקס? או שאין פה את הדרישה הזאת.. למי שלא הבין אני מתחיל בלינוקס תודה! נ.ב - מותקן על אותו הארדיסק גם XP אם זה עוזר, ושם יש אינטרנט.

• 8 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. יש לי בבית רשת של שלושה מחשבים שמחוברים ברשת אלחוטית כאשר המוקד של הרשת מתחבר לראוטר (הראוטר הוא לא אלחוטי) , אחרי שהתקנתי את המנדרייק ניסיתי להתחבר לרשת אבל התגובה היחידה שקיבלתי היתה שהכרטיס רשת משדר (לפחות ככה כתוב ב VIEW CONNECTIONS) אבל לא מקבל כלום , בנוסף ראיתי במחשב אחר (עם ווינדוס) שנפתח עוד שידור של רשת אלחוטית תחת שם אחר אז ניסיתי להגדיר את הרשת בלינוקס תחת השם של הרשת בווינדוס אבל גם זה לא עזר ואני עדיין לא מצליח להתחבר לרשת. יש רעיונות ?? תודה.

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. יש לי חיבור לכבלים ללא חייגן. אחרי עדכון, והוספה של כלמיני דברים (תמיכה במאיץ גרפי של אנוידיה, למשל), המחשב לא מסוגל להחתבר לאינטרנט. מה הרסתי (בטוח שהרסתי, כי קודם הוא כן התחבר). בנוסף, יש לי עכבר (למעשה ערכה אלחוטית של לוג'יטק) שלאחר מעבר מהלינוקס לוינדוס, מאבד את יכולת הגלילה שלו (יש לזה פתרון, אחרי שנכנסים לוינדוס, לעשות ריסטרט נוסף לוינדוס), למישהו יש פתרון (אלגנטי יותר)?

• 0 תגובות
    • 729 צפיות
  21. Started by huber,

שלום חברים. יש לנו בארגון כמה מחשבי אובנטו. במחשבים אלו בימים האחרונים אין אפשרות להתחבר ל SHARE מסויים אליו כן היה אפשרות להתחבר לפני כמה ימים. אותם משתמשים בדיוק כן מצליחים להתחבר ל SHARE ממחשבי ווינדוס. הבעיה התחילה בימים האחרונים - במקביל לשינוי סיסמה יזום לכל המשתמשים בארגון (לא יודע אם יש קורולציה). ישנו רק משתמש אחד שכן מצליח להתחבר ממחשב אובנטו ל SHARE, ניסיתי עם אותו משתמש להתחבר ל SHARE ממחשב אובנטו אחר, ללא הצלחה. למישהו יש רעיון?

22. Started by IlanF,

התקנתי שרת אפצ'י אבל אין לי גישה לתיקיה /VAR/WWW הכוונה שאני לא יכול ליצור/למחוק קבצים בתיקיה הזאת... איך אני פותר את הבעיה? גם הוא רושם לי שהוא לא קולט הרשאות לFILESYSTEM (תמונה למטה) [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by POPCORN,

יש לי בעיה מוזרה עברתי ספק אינטרנט ומאז התחילו הבעיות עד עכשיו גלשתי טוב ומאז שהחלפתי ספק האינטרנט מתחבר אבל לא גולש בכלל בשני מחשבים שונים באחד מהם יש לי Ubuntu ובשני יש לי lubuntu בשניהם כשאני עובר לwin10 אני גולש בלי בעיה בכלל יכול להיות שלספק/ראוטר מסויים יש בעיה עם לינוקס? תודה

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by Haflo,

התקנתי Mandrake SNF על מחשב (Penitum 200MMX-192MB-2 NIC`s) בהגדרות הכרטיס נתתי את הכתובת 192.168.0.10 ושאני מחשב את המחשב הזה ל Switch ומנסה דרך מחשב אחר להתחבר אל ממשק ה Web דרך Https://192.168.0.10:8443 אני לא מצליח להתחבר... ניסית עם מחשב שעליו מותקנת מערכת הפעלה Win98SE וגם עם WinXP Pro ה SNF מוגדר להיות גם שרת DHCP ואני כן מצליח לקבל כתובת בהתחברות ומקבל ping אל ה SNF! האם יש צורך בתוכנה מסוימת או בעידכון תוכנה במחשב שמתחבר ל SNF, כמו Java VM או משהו דומה?

• 0 תגובות
    • 924 צפיות
  25. Started by nokobik,

שלום, החלטתי פעם נוספת להתקין אובונטו כדי לשחק קצת עם MythTV, רק שהפעם נתקלתי בבעיה מוזרה. הגדרתי חייגן של בב"ל, נראה שהוא מתחבר ואני מקבל פינגים לגוגל למשל. אבל אני לא מצליח לגלוש או לעדכן את המערכת. יש למישהו רעיון?

• 15 תגובות
    • 2.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים