עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by skywalker13,

שלום. לא מזמן התקנתי פדורה 4 ביחד אם ה-boot screen שלו כמובן. ובעצם מה שקורה שכשהמחשב מתחיל לעלות מופיע מסך כחול רשום פדורה ואז יש ספירה לאחור של שלוש שניות ואם אני לא לוחץ על מקש כל שהו לבטל את הספירה אוטומטית עולה הלינוקס. עכשיו אם אני לוחץ על מקש כלשהו מופיע לי מקש הבחירה אם השם של הלינוקס ו-other שזה הוינדוס. השאלה שלי היא אם אפשר שבספירה לאחור במקום שיעלה אוטומטית הלינוקס יעלה אוטומטית הוינדוס כי איתו אני משתמש בינתיים יותר? ואיך משנים את השם של other לשם של הוינדוס?

• 4 תגובות
    • 984 צפיות
  2. Started by id3232,

OS X mavericks suddenly *boots into OS X utility screen, i have LOTS of important data on my macintosh hd that was NOT backed up at all (not even time machine). first of all i really need all this data,I'm a doctor and a lot of really important data is there. what i did so far is trying fixing the HD via disk utility but not working, i also got a 1TB ex HD and clicked on "new image" on my macintosh hd and cloned it all (320 GB) to the ex HD in read/write option that after several hours was completed now i got a DMG file of my macintosh hd. i tried opening it from my ex hd on another mac but it said that it can't be mounted. can someone please help me restore this data som…

• 1 תגובה
    • 3.9k צפיות
  3. Started by dandul3,

היי, אני מעוניין להתקין על מחשב ישן לינוקס, כדי להשתמש בו לצפייה בסרטים עם תוכנת ה-KODI. אני חדש בתחום הלינוקס ורציתי לדעת מהיכן להוריד (האם זה חינם?) ואם כן איזו גירסה קלה ומתאימה לקודי וגלישה קלה באינטרנט. הומלץ לי על OpenELEC האם שווה? שאלה נוספת, איך עובד עניין הדרייברים בלינוקס האם צריך..? מפרט המחשב: כרטיס מסך: WINFAST PX7950GT מעבד: .Intel® Core™2 Duo Processor E6320 ראם: 3 GB תודה!

• 5 תגובות
    • 2.5k צפיות
  4. אהלן קיימים לי כ8000 תמונות בICLOUD איך אני מגבה את כולם גם למחשב? ככה שאני גם יוכל לצפות בהם ללא חיבור אינטרנט במחשב תודה מראש

• 4 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. שלום, התקנתי היום ubuntu גירסה 8.10 עשיתי את כל העדכונים (שלקחו בערך שעתיים) אבל אני לא יכול להשתמש בשולחן עבודה כפול (שני ממשקים) כי משום מה הוא לא מצליח להוריד את הדרייבר של כרטיס הגרפי שלי Nvidia 9400GT Zotac. יכול להיות שבכלל לא קיים דרייבר של הכרטיס הספציפי הזה ללינוקס?

• 3 תגובות
    • 984 צפיות
  6. ערב טוב, אחרי שמאסתי בווינדוס החלטתי לנסות ולהגר ללינוקס, ולנסות להשתמש באובונטו. עם נייד עם כ.גרפי מובנה של LG (F1) אני בספק אם יהיו צרות עם דרייברים לפי מה שכבר ראיתי. ועבור מספר תוכנות מסוימות שלא מצאתי להם פתרונות בלינוקס הבנתי שאפשר לעשות אמולציה של ווינדוס אז זה לא סיפור גדול (התדירות שבהם אני משתמש בתוכנות אלו גם ככה לא בכל יום) כעת נותר לי לדאוג למעט מאוד דברים: 1. מדפסת של HP 5783, מחוברת לשקע USB בראוטר AVM FritzBox, שמדמה לי שקע USB וכך אני יכול לגשת למדפסת וגם לסורק אלחוטית, כאילו הם מחוברים בצורה רגילה. לא מצאתי עד כה פתרון...האם קיים? 2. סנכרון מכשיר עם WM מול אאוטלוק, מה אפשר לעשות עם open office? יש אפשרות לסנכרן את היומן ואנשי קשר בצורה כלשהי? אשמח לפתרונ…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. טוב לפני שכולם צועקים חיפוש!! אני יודע שזה חרוש אבל חיפשתי המון ומצאתי המון מדריכים לא מעודכנים וישנים והם לא עובדים לי אפשר לקבל בבקשה הסבר מפורט איך אני יוצר חייגן בubuntu כי זו נראת הפעלה מאד טובה יציבה ו יפה וחבל לי לא להשתמש בה בגלל שאין לי בה אינטרנט ה הפעלתי את ה live cd וה firefox נכנס לי לאתר של הוט welcome.hot.net.il רק שפה החייגן של הלינוקס לא עובד לי ואין לי מושג איך להמשיך (אני מחובר ל 012 ) מפרט כללי: p-4 2.8ghz 1024 ram x800 pro 256mb

8. כותרת אומרת הכל. יש לי בראוטר תמיכה ב wps. דרך הטלפון עובד סבבה לגמרי. אבל לא מצאתי אפשרות כזאת בairport. יש למישהו מושג האם הדבר אפשרי? או שבכלל צריכה להיות תמיכה של כרטיס רשת ואי אפשר להוסיף את זה תוכנתית?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by amitrotem,

התקנתי אובונטו 11.4 דרך VM (וירטואל משאין). אני דיי חדש בלינוקס וקצת חסר ידע אין לי סאונד והרזולציה מאוד נמוכה, נכנסתי לאתר של NVIDIA והורדתי דרייברים לכרטיס מסך, אבל אי אפשר להתקין אותם. אך אני יכול להתקין את הדרייבר של הכרטיס מסך, ואת הדרייבר של הלוח אם כדי שיהיה לי סאונד. תודה

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by Googleness,

שלום לכולם. אני הולך לפתוח משרד ויהיה שם מחשב אחד שיעבוד עליו אובונטו בגרסה הכי חדשה (אני מניח שאמור לצאת כבר הגרסה החדשה נכון? 7.10). מה שמעניין אותי מבחינת אנטי וירוס ופיירוול ואנטי רוגלות למיניהם איך אני מאבטח את הלינוקס שלי במשרד בצורה מקסימלית ומיטבית. פשוט אני הולך לעבוד דרך האינטרט ואני לא מעוניין שיהיו לי בעיות מוזרות. כמו כן אני הולך לחבר למחשב מכשיר משולב HP 5610 תיהיה לי בעיה אם אני שם מערכת 64 ביט?

• 4 תגובות
    • 910 צפיות
  11. Started by Urip,

מישהו יודע על איזה מחשב מאקינטוש שמוצע לשימוש בספריות כלשהן או מעבדות מחשבים פתוחות באיזור המרכז? תודה

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by studia,

נערך ע"י Decktor: קנייה ומכירה על גבי הפורום אסורות בהחלט בשביל זה יש את ה TZ.

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  13. Started by old fart,

אני בטוח שחלק מהאנשים לא יאמינו לי, אבל כן אני משתמש עם ידע נרחב מאוד במחשבים, אני השתמשתי בלינוקס כש-RED HAT הייתה ההפצה הנפוצה, מגרסא 4 ואילך שלך. אני עבדתי שנים בתחום המחשבים מצעירותי וגם הייתי מגיב בפורום הזה עם משתמש אחר, שמסיבות שחייבות להיות שמורות איתי, אינני יכול למסור אותו, וגם אי אפשר למצא אותו הואיל והוא נמחק מהמערכת. בשנים האחרונות פניתי לתחומים שונים לגמרי ממחשבים, ואני משתמשת במחשבים בשביל תחומים הקשורים לבלשנות ומאגרי נתונים של שפות, כאשר אני צריך שהשמחשב ישרת אותי ולא אני אותו. בזמנו, כשהייתי צריך לנסות להפעיל מודם PCI תוכנה בלינוקס הייתי מוכן להוציא ימים כלילות בשביל לפתור בעיות, אולם כיום אני בסה"כ סטודנט שרוצה להשתמש במחשב לשימושים משרדיים פרופר וגלישה…

• 37 תגובות
    • 6k צפיות
  14. Started by THE FORMATTER,

שלום לכולם אני חדש כאן וכן בלינוקס, הורדתי את DVD למחשב 64 BIT וניסיתי להתקין אבל הכי רחוק שהגעתי זה למסך האופציות הראשוני . לא משנה איזה אופציה בחרתי המחשב עשה ריסט . המחשב הוא מחשב דיי חדש(פנטיום 4 .3 תמיכה ב 64 BIT לוח ASUS P5LD2 וכרטיס מסך PCI EXP אם משהו יכול לעזור אני אשמח ICQ 38644508 מייל:matti_s@zahav.net.il בתודה מראש מתי

15. Started by itayze,

אח שלי אולי קונה מחשב חדש וחשבתי שאולי כדאי לי לנצל את ההזדמנות ולהתקין לינוקס כדי להתנסות , עכשיו אני מקבל רק מעבד+לוח+זיכרון ( p3 450 עם 256mb sdram ) ורציתי לדעת אם כדאי לי להשקיע במארז + כ.מסך פשוטים כדי להתקין עליו לינוקס . שווה את ההשקעה ?

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. Started by nokobik,

שלום, החלטתי פעם נוספת להתקין אובונטו כדי לשחק קצת עם MythTV, רק שהפעם נתקלתי בבעיה מוזרה. הגדרתי חייגן של בב"ל, נראה שהוא מתחבר ואני מקבל פינגים לגוגל למשל. אבל אני לא מצליח לגלוש או לעדכן את המערכת. יש למישהו רעיון?

• 15 תגובות
    • 2.6k צפיות
  17. Started by ran_ga85,

שלום לכולם, אז ככה: אני מעוניין לפרמט מחשב קיים שלי ולהתקין עליו מערכת הפעלה של מק. המטרה של כל העניין היא להתחיל לפתח תכנה עבור מק ( אני תכנת ), ואין לי עניין לעבוד על מכונות וירטואליות. (למען הסר ספק: אין לי בעיה לרכוש מערכת הפעלה חוקית מאפל, זאת לא בעיה). דבר ראשון שהייתי מעוניין להתייעץ זה האם המחשב המיועד בכלל מתאים לעניין, מדובר במחשב ישן שלא מופיע ברשימות שיש אליהן קישור באחד הפוסטים הנעוצים: מעבד: AMD Athlon 64 3200+ כרטיס מסך: nvidia geforce 6100 (64MB ram) זיכרון : 1 MB ram. DDR לוח אם: nvidia geforce6100-nForce כמו שאמרתי, לא בדיוק מחשב חדש, אבל מחשב תקין לחלוטין. האם יוכל להריץ mac-os ? תודה רבה לעוזרים, רן.

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  18. Started by susuFOX,

מישהו יודע איפה יש חבילה של אייקונים של אופיס לחלונות?... כאילו המבריקים של המק?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  19. שלום ברצוני להתקין LINX ו UNIX ורציתי לשאול על זה גרסאות אתם ממצלים תודה

• 2 תגובות
    • 835 צפיות
  20. איך אפשר להעביר את כל התוספים,סימניות,סקינים (וכו'..) מהאקס פי שלי לאובונטו? oh... and how I can I install HEB after installing ubuntu? (I'm writing from the ubuntu sorry..)

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. כמה שאלות לפני התקנת לינוקס מינט - - האם יש אפשרות לריבוי מסכים בצורה פשוטה כמו בווינדוס? - אני מתקין מינט 14.1, האם שתצא הגרסה הבאה אני אצטרך לפרמט או שאוכל "לשדרג"? (מצאתי את זה: http://community.linuxmint.com/tutorial/view/2) - האם יש הבדל בין התקנה לצד ווינדוס 7 או לצד ווינדוס 8 (אני מניח שלא, אבל ליתר בטחון..), והאם ההתקנה של לינוקס מינט דומה להתקנה של אובנטו (כדי שאני אוכל להסתמך על מדריך שקיים במקום להתחיל לנחש דברים..) - מחשב עם 4GB זכרון (ומעבד 64ביט כמובן) - יש סיבה לא להתקין מערכת 64ביט? תודה מראש לעוזרים! ;D

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  22. Started by Blue Omega,

הייתי רוצה לדעת אם מישהו התנסה ב-Fedora ? ואם כן אם כדאי להתקין אותה?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. התקנתי מס' פעמים, כהתקנה עצמאית וע"י שימוש בWUBI, כמע' הפעלה בודדת ובשילוב עם XP. לאחר ההתקנה העכבר זז, אני יכול להיכנס להגדרות הכלליות ע"י קפיצה אליהן מהגדרות רקע המסך, אני משנה את רגישות ההופעה של הלאנצ'ר, את המיקום של אזור היעד, את הtoggle שקובע אם הוא יוסתר אוט' או לא וכלום לא משנה, אני פשוט רואה סמן של עכבר על מסך ריק, בלי לאנצ'ר ובלי השורה העליונה. המקלדת מזוהה אך לחיצה על כפתור הווינדוס או כל כפתור אחר לא עושה דבר. כל מה שאנ יכול לעשות זה מה שקליק ימני של העכבר פותח לי. אני משתמש בכ. רשת אלחוטית בחיבור USB. יש לציין שלפני תחילת ההתקנה, כשאני מתקין מדיסק, מופיע הסרגל העליון והרשת מזוהה. מעולם בחיי לא השקעתי זמן כה רב בהתקנת מע' הפעלה, מה אני עושה לא נכון?

24. Started by AgentZ,

אהלן, אני מנסה (באמצעות bash script) להציג את כמות הזכרון שמשתמשים בו באחוזים. הנה מה שיש לי עד עכשיו: #!/bin/bash used = free -m | awk '/Mem/ {print $3}' total = free -m | awk '/Mem/ {print $2}' echo "$used * 100 / $total" | bc exit כשאני מנסה להריץ את זה הוא אומר שused וtotal (שני המשתנים) הם פעולות לא מוגדרות (command not found). מה הבעיה פה? כמו שאפשר להבין פה אני חדש בכל העסק של bash scripting. תודה מראש!

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.