לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,172 דיונים בפורום זה
-
בגרסא הבאה יהיה אשף לזה http://techtoppicks.com/archive/ubuntu-to-get-better-dualview-support/
-
- 3 תגובות
- 941 צפיות
-
-
שלום לכם אנשי פורום היקרים! לפני, שאפרט על הבעיה שלי אציין מה מצבי מבחינת חומרה, וחיבור האינטרנט. - ספק האינטרנט שלי הוא נטויז'ן. - לנטויז'ן אני מתחבר דרך הכבלים (בזמנו ערוצי זהב ולאחר האיחוד HOT). - ברשותי מודם של מוטורולה SB5100. - המודם מתחבר למחשב דרך כרטיס הרשת. * דרך WinXP(במחשב א' - החדש) הכל עובד כשורה. * כרגע אני לא משתמש בשום רכזת, מתג או נתב, כלומר: מחשב --> מודם -->שקע בקיר. ברשותי גם מחשב ישן, בעל כרטיס רשת. התקנתי עליו את לינוקס מנדריק 9.2 והמטרה העיקרית שלי כרגע היא לגרום לו להתחבר לאינטרנט, כדי שיהיה לי קל יותר ללמוד על מערכת ההפעלה הזו(אני מסווג את עצמי כמשתמש מתחיל :-[ ). כשבדקתי את הנושא באינטרנט ניתקלתי במשהו, שניקרא "אשף ה…
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
טוב-דבר ראשון שרציתי לומר הוא שדיי נמאס לי מה win98 שעומד אצלי עכשיו ואני עומד להתקין לינוקס+win xp(אם אני אצליח-ראו תרד בפורום וינדוס). דבר שאני הוא שאני ניובי גמור בנושאי לינוקס - לא מכיר שום גרסה של מערכת הפעלה אבל אני ממש אבל ממש מוכן להתקין אותה ולהתחיל ללמוד. רציתי לבקש מכם איזה faq באיזשהו אתר בנושאי הלינוקס(כמובן יותר טוב אם תענו לי פה אבל עצם זה לא כול כך משנה) אז הנה השאלות שלי: 1. עכשיו יש לי 2 מחיצות (C,D) ושניהם הם ב FAT 32 - אני התקוונתי להתקין את לינוקס ב D ואת winxp ב C, אז תגידו-לינוקס יפעל ב fat 32 או לא? אם הוא לא יפעל באיזה סוג של מחיצה הוא יפעל ובבקשה גם תאמרו לי איך לשנות את סוג המחיצה כי אני פשוט newb גמור בזה. 2. עכשיו לבחירת סוג הלינוקס-הלינ…
-
- 15 תגובות
- 3.6k צפיות
-
-
אמרו לי שכדאי לרוקן מדי פעם לעבוד בלי חיבור לחשמל... זה נכון? אחרת הסוללה הולכת...
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין בפעם הראשונה בחיי לינוקס(FEDORA CORE 3) על המחשב שלי. עכשיו יש לי על המחשב WINDOWS XP ואת התוכנה PARTITION MAGIC שנועדה לחלק למחיצות את ההארד דיסק שלי. עכשיו מכאן הדברים לא כל כך ברורים לי מה אני אמור לעשות כי שמעתי שרצוי שתי מחיצות עבור הלינוקס אחד בשביל מערכת ההפעלה ואחד בשביל לאחסן את שאר הקבצים שלא קשורים למערכת ויש האומרים אפילו שצריך מחיצה שלישית בשביל SWAP FILE. עכשיו השאלות שלי 1) כמה מחיצות אני צריך לחלק את ההארד דיסק שלי? 2)איך אני גורם לכל מחיצה ל"השתייך" לתפקידה כלומר איך אני מחלק להם את התפקידים של מאחסן קבצי הפעלה ,מאחסן קבצים אישיים וSWAP FILE? 3) האם יש צורך בכלל ליצור מחיצה לSWAP FILE או שאפשר שזה יהיה חלק מהקבצי מערכת כמו בWINDOWS ? 4)אי…
-
- 3 תגובות
- 822 צפיות
-
-
האם זה נכון שכל תוכנה שמיועדת למערכת הפעלה של וינדוס היא מתקינה ומפעילה? אם לא אז איזה תוכנת היא כן או לא מתקינה ומפעילה? אני גם מעוניין לדעת מאיפה מורידים את התוכנה הזאת למחשב ואיך משתמשים בה. תודה. אני מעוניין למשל להתקין את זה http://www.styleseven.com/php/get_product.php?product=Digital%20Clock-7
-
- 20 תגובות
- 4.5k צפיות
-
-
אני ניסיתי לשנות את הסוג של השולחן עבודה לשולחן עבודה של קינמון, ואני התקנתי את החבילה של קינמון והפעלתי מחדש את המחשב, אבל הלינוקס לא מחליף את הסוג של השולחן עבודה לסוג של קינמון, איך מתקנים את זה?
-
- 28 תגובות
- 5.6k צפיות
-
-
איך עושים בלינוקס לפני ההתקנה בהארד דיסק צילום מסך? תודה
-
- 34 תגובות
- 7.8k צפיות
-
-
שלום לכולם,הורדתי לינוקס מנדרייק גירסא 10 ואני צריך מדריך להתקנה שלו,ומדריך איך שהוא יתמוך בעברית,אחרי הכל צריך לכתוב בעברית,נכון? ואני צריך גם ךדעת איזה תוכנות יש ללינקוס.. מסנג'ר,אייסיקיו,מירנדה,אאוטלוק וכו'.. בקיצור ,כל דבר אפשרי שיעזור לי.. ודגש על העברית בלינוקס.
-
- 2 תגובות
- 915 צפיות
-
-
שלום אני רוצה להיות משתמש חדש ללינוקס. מה שברצוני לברר האם אוכל להתקין את מערכת הפעלת לינוקס אובונטו במקביל ל XP שכבר מותקן אצלי במחשב. האם אני צריך להתקין אותו על partition אחר? מאד אודה להסברים. :s05:
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם אני ממש חדש בלינוקס והחלטתי להתקין אובונטו 10.10 ואז שיחתי איתה והתקנתי שוב ואז שוב שיחקתי ואז שוב התקנתי. ועכשיו ברצינות. יש לי בעיה רצינית כי זה למעשה משמש המחשב שלי אני לא מצליח לראות סרטים על המערכת הזאת יש לי vlc וכשאני מפעיל סרט (כל הסרטים בהפרדה גבוהה מלאה בקובץ mkv) וכשאני מפעיל את הסרט רואים אותו במשהו כמו 10 פריימים לשניה וקצת מבאס. מה אני עושה כדי לפתור את זה?? ועוד שאלה למה בכרום או בכל דפדפן יש פונט מלפני 15 שנים?? (ניסיתי לשנות ולא הצלחתי) וזהו בנתיים אני מתאר לעצמי שיהיו לי עוד שאלות אז תודה על הסבלנות. תודה. נ.ב אין פסיקים ונקודות כי אני ממהר.
-
- 8 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ממש לא, לא מצאתי עדיין הפצת לינוקס נורמאלית שאפשר עליה לראות Bripים באופן נורמאלי, לא מצאתי נגן יחיד עם האצה חומרה סבירה שגם יודעת לעשות upscale לרזולוציות של מעל ל1080p, מה עוד שעם DTS יש בעיות לא הגיוניות ב-VLC בגרסאות האחרונות, ואם איכות הווידאו המזוויעה של הנגן הזה מספקת אותך אז כנראה לא הפעלת מעולם BRip או אפילו x264 על SplashPro או כל נגן עם האצת חומרה אחר, אחרי סרט אחד פשוט אי אפשר לחזור לVLC או לכל נגן אחר.
-
- 22 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
אני מבקש המלצה לתוכנה לאובונטו 8.04 לניקוי המחשב כדוגמת windows washer ותוכנת איחוי דיסק מסויימת הבעיה שלי היא שבכל פעם שאני מדליק את המחשב ובוחר באובונטו אין לי עברית במקלדת גם כשאני משנה שפה ואני צריך בכל פעם ופעם להסיר את Israel מהפריסות ולהוסיף אותה מחדש לפריסות כדי שהעברית תפעל לי ובaMsn הוא מזהה רק את המצלמה שלי ולא את המיקרופון במצלמה שלי (logitech pro 4000( יש לי מצלמה שכוללת מיקרופון מובנה בתוכה אז כשאני מנסה לדבר הוא לא מזהה את המיקרופון וניסיתי גם בהגדרות ולא הצלחתי תודה לעוזרים
-
- 12 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
יש לי כרטיס לכידת וידאו למצלמות אבטחה, התקנתי את הדרייבר V4L שפועל איתו (Video4Linux). אני צריך תוכנה שיכולה ללכוד ולהקליט וידאו מהדרייבר הזה אבל שתתמוך בשני מצלמות ביחד שמחוברות לאותו כרטיס. יש לי תוכנה שנקראת vxCam והיא עובדת טוב אבל מאפשרת מצלמה אחת בלבד בכל פעם. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין להיכנס לעולם הלינוקס. אם יש למישהו איזה מדריך (רצוי בעברית) טוב למשתמש המתחיל אני מאוד אודה לו.
-
- 4 תגובות
- 1k צפיות
-
-
יש לי מודם סלולרי מדגם sierra wireless Compass C885 ויש פה http://www.sierrawireless.com/faq/ShowFAQ.aspx?ID=1078 מדריך איך להתקין את זה על לינוקס. מישהו מוכן לתרגם לי את זה באופן שיהיה מובן למשתמש וינדוס (עם קצת רקע בתכנות). תודה מראש.
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני סטודנט לאדריכלות. עובד עם תוכנות אוטוקאד/רביט, פוטושופ, וD3 MAX (הדמיות) התקציב שלי הוא 1500$ מתכנן לקנות בחו"ל מחשב נייד של APPLE, הבעיה העיקרית שלי היא המעבד והכרטיס מסך, אני לא ממש מתמצא בנושאים האלו בכל האזור של APPLE אני אשמח אם תוכלו לעזור לי. תודה...(חשבתי שעדיף לכתוב כאן ולא בפורום של מיפרטי מחשב כי לכאן זה נראה לי יותר מתאים)
-
- 13 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
ברשותי אייפד אייר 2 ואני משתמש חדש במוצרי אפל? כיצד ניתן להעביר סרטים לצפיה באייפד? האם רק דרך itunes? האם נדרשת תוכנת המרה? האם אני מבצע את ההמרה על ה-PC? אשמח להמלצה גם אם יש כאלה בתשלום?
-
- 6 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
ב"ה שיהיה אפשר להתקין משחקים לפרוץ וכאלה ולא רק לאינטרנט מצטער אם זה לא מתאים לכאן פשוט לפני דקה נרשמתי
-
- 3 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
התבקשתי למלא חשבון משתמש חדש . אני זוכר שהיה כתוב שם ubantu משהו כזה .ubuntu . וסיסמה שהגדרתי 1234 ולחצתי המשך . עכשיו הסתיימה ההתקנה אני לא ממש מצליח להכנס. יש דרך לאפס את החשבון או ליצור אחד חדש ?
-
- 1 תגובה
- 941 צפיות
-
-
לא יודע אולי לא צרבתי טוב?....(שאלת תם..) פשוט,אני מנסה להתקין והוא לא עושה BOOT מהדיסק,כלום פשוט מתעלם ממנו... זה עם mandrake 10.0 כנ"ל עם FC3 לא ידוע מה קורה מה גם כשכאני מכניס את הדיסק של מנדרייק בווינ הוא מציג לי חלון התקנה כזה ושטויו,אין לי מושג מה קורה כאן...
-
- 2 תגובות
- 803 צפיות
-
-
אובונטו 7.04 SB live 5.1 Creative Inspire 2.1 gnome כשאני שומע קיבצי קול אז אני שומע אותם בלווי של רעשים שמזכירים רעש כמו של הרמקולים הישנים הפשוטים שעולים 30 שקל שעושים אחרי תקופה כמובן שבמוזיקה רועשת שמים לב יותר לרעשים האלה בהפצות אחרות שניסיתי לא היתה בעיה זו, בדביאן ומנדריבה פשוט לא שמעתי שום קול לפני שהרצתי alsaconf, אבל לאחר שהרצתי זה עבד כמו שצריך בלי רעשים ואני מעריך שזה קשור להגדרות משתמש כי מיד עם התקנת המערכת לא היו בעיות בנוסף נכנסתי לממשק הגרפי דרך רוט (כמובן לאחר ניתוק הרשת) והפעלתי שיר ושמעתי מצויין בלי רעשים נעזרתי באתר http://ubuntuguide.org וקבעתי את כרטיס הקול שלי כברירת מחדל (אין לי עוד כרטיסי קול פעילים, יש אחד מובנה שהוא מבוטל בביוס) ע"י הפקודה הנ"ל…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה התקנתי את המשחק sof2 בעזרת wine. בהתחלה, הסאונד בכלל לא עבד אז נכנסתי ל winecfg ושיניתי שם ל alsa עכשיו הסאונד עובד אבל באיכות גרועה, ממש גרועה :-\ יש הצעות\פתרונות? (אני משתמש ב arch) תודה
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-
-
יש לי בעיה של משתמש בלינוקס שיוצר קובץ בסיפרייה שלו הקובץ נוצר עם מורשאות של 644 לסיפרייה שלו יש מורשאות של 777 והוא לא מוריש אותה לתתי סיפריות. תודה על העזרה
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לי בריזי,וכאשר אני מנגן סרט עם כתוביות: א. הכתוביות בכתב מעפן ב. אם יש 2 שורות אז השורות מתהפכות... איך אפשר לתקן את זה? תודה
-
- 2 תגובות
- 917 צפיות
-