לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
היי התקנתי red hat 6 גירסה של x86_64 ואני רוצה להתקין בה את ה32 bit libraries support ... הבנתי שיש אפשרות להתקין אותם פשוט זה לא הדיפולטי ... אין לי ניסיון גדול בלינוקס . תוכלו לעזור לי ? תודה
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום לכולם! ברצוני להקים שרת קבצים במשרד האם התצורה של סמבה על אובונטו קליינט מוגבלת בכמות ה CONNECTIONS שניתן לעשות לשרת? (אנחנו משרד קטן עם הרבה פניות לשרת) האם ניתן להגדיר את השרת שיבקש שם משתמש וסיסמא כאשר פונים לתיקייה המשותפת? אם כן איך? באופן כללי אני מעדיף ממשק גרפי אבל אני יכול להתאמץ מודה לקהילה מראש על העזרה
-
- 3 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
שלום,יש לי פרויקט בשפת סי ואחד הדרישות שאני צריך להריץ את זה בסביבת לינוקס, אז אני הורדתי מכונה וירטואלית שבתוכה התקנתי אבונטו ולאחר מכן ניסיתי להתקין eclipse, אבל הבעיה היא שזה לא מצליח לי בכלל ולא מבין מה צריך לעשות כדאי שזה יעבוד ואני יוכל להריץ בשלום את התוכנית שלי בסי בסביבת לינוקס.בבקשה אני צריך עזרה, כי ההגשה בקרוב וצריך להתחיל לראות אם הכל מתקפל.אם אפשר איזה מדריך מקיף של מה אני צריך לעשות אפילו אם זה בעצם אומר שאני צריך לעשות את כל השלבים מאפס, אני פשוט חייב להריץ את התוכנית בסביבת לינוקס. (אני ישבתי היום איזה כמה שעות טובות, שלדעתי היו בערך 5 שעות בכיף ושום דבר לא צלח לי. אז אני ממש יודע אם תוכלו לעזור לי ותודה רבה
-
- 3 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
עכשיו שמעתי על התוכנה WUBI שהבנתי שבעצם היא מתקינה את אבונטו דרך הוינדוס בלי סיבוכים מיותרים ובכל הפעלת מחשב אנ יכול לבחור במה להישתמש בה או ב-XP , עכשיו יש לי כמה שאלות: 1.כמה היא שוקלת? ונגיד אני מתקין עליה דברים הם ישמרו לכל הזמן? ואז בהסרה של וינדוס היא תימחק בלי בעיה עם כל הקבצים שהיו שם? 2. יש לה אותם ביצועים (מהירות וכאלה) כמו לאבונטו הרגיל? 3. היא פוגעם בביצועים של XP (מהירות וכאלה)? 4. כמה גיגה פנויים את ממליצים שיהיו לי על הכונן לפני שאני מתקין אותה? 5. אין איתה הרבה בעיות ובאגים? כיאלו היא לא יכולה לאבד לי מידע ב-XP או לגרום למצב שאני יצטרך לפרמט בגלל שיהיה תקלה איתה... ומה דעתכם עליה בכלליות, מה החיסרונות שלה? זה השאלות שעולות לי בראש עכשיו, בטח יבואו עוד אז א…
-
- 3 תגובות
- 991 צפיות
-
-
אוקיי אז כן כן למי שלא הבין מהכותרת אתמול סיימתי להתקין את מערכת הג'נטו החדשה שלי לאחר שימוש לא קצר בarch שאגב גם הארץ' היה פנטסטי אז נתחיל בזאת שהסיבה שבכלל הבטתי כלפי ג'נטוו הייתה פשוטה טמונה בליבי הרבה זמן, אני בנאדם מאוד סקרן, מאוד אוהב אתגרים(במיוחד אם הם "לא פשוטים") , ומחפש ללמוד בקיצור, לאחר השימוש הכה ארוך עם הארץ' התותח שלי, פירמטתי אותו ופשוט הורדתי את הminimal installation cd של הג'נטוו אז ככה, הדיסק שוקל 80 מגה, הוא מכיל בעצם קרנל, כל המודולים (לזיהוי החומרה) של הקרנל כמובן, כלים לאינטרנט, לעבודה עם ההארד דיסק e2fsprogs , למי שלא מתכוון לעבוד עם ext2/3 אם אני לא טועה הוא צריך להתחבר לאינטרנט ופשוט להוריד כבקשתו xfs2progs או מה שזה לא יהיה בקיצור, נכנסתי לדיסק…
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ברשת החדשה BIG BOX מי חושב שזה יצליח? אני לא חושב שזה ימריא מפני שהישראלים לא אידיוטים כמו האמריקאים
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
יש לי ידע לא רע בלינוקס. אני משתמש באבונטו 8.1 בגירסא עברית והפונט העברי קצת מכוער באתר ובכללי אני לא מת עליו ואוהב את "אריאל" של ווינדוס, קיימת צורה להחליף את הפונטים או משהו? שתים, אני רוצה להתקין ברייל כדי שהממשק וכל המראה הויזואלי של המערכת יהיה מגניב ויהיה "MAC" או ויטסה שכזה עם אופציית הקוביה וכל מיני דברים גרפים נחמדים שכאלה. הבעיה היא שלא הבנתי לגמרי כיצד אני מוריד את זה ומתקין על המערכת לינוקס. ממה שהבנתי אני צריך לפנות למנהל ההורדות ושם לבצע מהו או דבר דומה. הרבה תודה רבה על כל העזרה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לא מבין מה ההבדל בין הפקודות האלה? הרי גם ב chmod ניתן לשנות owner...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם מישהו כאן משתמש/ניסה/מכיר את מערכת ההפעלה ReactOS http://www.reactos.org/xhtml/en/index.html האם היא מבוססת על לינוקס? כיצד היא מצליחה לישם תאימות ל Windows?
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
לאחר התקנת מערכת ההפעלה לינוקס מנדריוה 10.2 בהצלחה ניסיתי להריץ ב-xterm את הפקודה /etc/password שאמורה להראות לי את כל הסיסמאות המוגדרות במערכת כידוע רק משתמש בעל הרשאות ROOT יכול להשתמש בפקודה זו לכן כאשר ניסיתי את הפקודה ניתקלתי בהודעה premission denied כמובן הבנתי מה היא אומרת אך הבעיה שלי היא כזאת בשלב התקנת המערכת ישנו שלב שנותן לך לקבוע יוזר וסיסמא העניין הוא שחשבתי שקביעת היוזר הזה זהו היוזר שישמש אותי כמנהל המערכת ויתן לי הרשאות של ROOT כנראה שלו עשיתי משהו נכון והיוזר שמשמש אותי כרגע הוא לא בעל הרשאות של ROOT לכן הייתי רוצה לדעת כיצד אני יכול להגדיר שיהיה לי הרשאות של משתמש ROOT השאלה שלי היא האם ניתן ליצור משתמש בעל הרשאות של ROOT גם לאחר ההתקנה או שרק מהלך הה…
-
- 3 תגובות
- 997 צפיות
-
-
אני חושב על לעבור מווינדוס כמובן ללינוקס או למערכת הפעלה נוספת מה ההבדל בין לינוקס ליוניקס, על לינוקס שמעתי הרבה על יוניקס בכלל לא? מה ההבדל בין ווינדוס ללינוקס, הבנתי שזה קוד פתוח או משהו כזה אבל מה זה אומר? ובנושא תמיכת משחקים בלינוקס האם יש בעייה בהתפעלת משחקים כמו HL2, CS:S אנריל 2004 ו far cry תודה, טל
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, רציתי ליידע את שאר החברים אם הם לא יודעים עדיין, הודות ל-STEAM וגם WINE יש היום מבחר לא רע לגיימר הממוצע בלינוקס. למי שלא יודע יש כיום גרסת NATIVE של STEAM ללינוקס ואפילו את Team Fortress 2 אפשר להוריד ולהתקין בחינם ועוד עשרות בחינם וגם בתשלום. אחת הציפיות היא שבעוד כמה חודשים תצא פעם ראשונה גרסה של Football Manager 2014 עבור לינוקס.. אני מאוד שמח שהמפתחים היום לא שוכחים גם את משתמשי הלינוקס. רציתי לדעת אם יש כאן אנשים שמשחקים במשחקים תחת לינוקס ויש להם המלצות/יכולים לשתף במשחקים שעובדים טוב בלינוקס... אני אישית יכול להמליץ על בCS:GO שאומנם אין לו גרסה ללינוקס, אבל אני מריץ אותו תחת WINE והביצועים לא רעים בכלל.
-
- 3 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
* לא חשוב, הסתדרתי עם VMWARE שלום נתקלתי בבעיה, התקנתי ulteo virtual desktop, שזה לינוקס וירטואלי שפועל על ווינדווס. עכשיו הוא בא בלי GCC ואני צריך. הורדתי את הקובץ של GCC, ספרייה כזו, ואני לא יודע איך מתקינים, וגם שזה יופעל מהשורת פקודה. אשמח אם תוכלו לעזור לי איך להתקין, זה חשוב לי, חיפשתי במדריכים ולא הבנתי. תודה
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
דבר ראשון היי לכולם. עכשיו ככה, אני תמיד שמעתי בכל מקום "לינוקס זה טוב!", "לינוקס זה אמין.." וכדומה.. עכשיו מישהו יכול לומר לי אם שווה לי להתקין לינוקס? איך אני מתקין אותו? מה אני צריך בשבילו? הבנתי שי גם כל מיני לינוקסים. מה ההבדל בינהם? קראתי פה גם איפשהו שיש לינוקס גראפי או משהו כזה, אז מה זה בעצם? אני מסכן את המחשב אם הוא ישן ומעפן בטרוף? תודה לעונים ואני בטוח שעוד שאלות יצוצו מכל תשובה שתנתן. :]
-
- 3 תגובות
- 781 צפיות
-
-
ואיך המעבדים האלה שמתי לב שהמה"ז שלהם נמוך איך הם מתמודדים מולך אינטל וAMD הם מעבדים חזקים? ניתנים לOC? אני פשוט לא יודע כלום בנושא של מק אז אודה לכם אם תענו לי על השאלות
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ואם יש איזה FAQ להמלצה , אני אשמח לקבל .
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, אני לא מצליח להתקין את UBUNTU 8 על המחשב שלי, הורדתי התקנה אלטרנטיבית אבל במסך של PARTIONING הוא לא מראה שום HD לבחור לאחר בירורים הבנתי שאולי זה קשור לעובדה שיש לי SATA HD (אני לא מדבר על ההתקנה הרגילה ששם היא נתקעת אחרי ה-SPLASH SCREEN והמחשב נתקע על מסך לבן ריק) שיניתי הגדרות בהתקנה אך עדיין זה לא עובד. למישהו יש רעיונות? תודה
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום! תשמעו, לאבא שלי יש MAC G4 בעבודה, והוא אמר לי לשאול בנוגע לזה. המחשב מקרטע, נתקע ולא עובד כמו שצריך. אין הודעות שגיאה או משהו, אבל הוא חושד שזה וירוס. יש בכלל כזה דבר (וירוס) למאק?! מה לדעתכם הבעיה? תודה
-
- 3 תגובות
- 999 צפיות
-
-
קניתי ממיר דגיטלי חיצוני קטן שמתחבר ל USB בוינדוס התקנתי את הדרייברים שלו ועובד היטב קולט את הערוצים חלק עכשיו בלינוקס אובונטו 10.4 לא מצליחה להבין איך להתקין את הדרייברים ללינוקס שמגיעים עם הדיסק התקנה ואני לא מבינה כלום ואיך להתקין את זה בכלל הקבצים באים בתיקייה וללא קובץ שמפעיל או משהו כזה יש גם הוראות שלא מסתדרת איתם - תוכלו להסביר איך להתקין ? כתוב שאפשר לקמפל.. איך מקמפלים מה זה ? Package Installation for Linux a. Install driver with source code Alternatively, you may compile and install the driver source code manually, 1) Copy the driver folder to your desk. 2) In the folder 'v9.08.14.1', type the following command to install af903x DVB-T driver dvb-usb…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
היי, אחרי איזה עשר שנים טובות (מגיל 7, משמע היום אני בן 17) שאני חורש את המחשב (ומכך גם את הוינדוס) התחיל להימאס... קיצר החלטתי לחדש ולנסות לעבור ללינוקס, או לפחות ללמוד עליה איך זה בנוי ואיך עובדים עם המערכת. יצא לי לראות כמה פעמים את המערכת, אבל לא ממש להשתמש בה... ולכן יש לי כמה שאלות: א. מה ההבדל העיקרי בין וינדוס ללינוקס? ולמה אומרים שדווקא לינוקס עדיפה על הוינדוס מלבד שזה קוד פתוח? ב. לפי מה שאני יודע לינוקס לא בנויה כמו וינדוס בגישה ל"מחשב שלי" ושם להארד דיסקים, תיקיות וכאלה... איך זה עובד שם? ג. עוד דבר שראיתי ושמעתי עליו ועל לינוקס שלפעמים צריך לקמפל דברים. אז מה זה "לקמפל"? מה הכוונה? ד. לינוקס תומכת ברשת ביתית עם אינטרנט? ה. הבנתי שיש אפשרות להשאיר את …
-
- 3 תגובות
- 939 צפיות
-
-
אוקי אז ככה, אני כבר כמה חודשים מנסה לקמפל מהמון מדריכים כיצד להתקין את הכרטיס טלויזיה aver media 007 אני תחת אובונטו 10.04 מישהו הצליח? או חושב שהוא יכול לעזור?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ישנה אפשרות חוקית להריץ ipad ווירטואלי על מק\pc?
-
- 3 תגובות
- 4.1k צפיות
-
-
-
שלום. יש לי שאלה שהיא אולי קצת טיפשית. יש לי חנות של תשמישי קדושה שניתן לקנות בה בעיקר מזוזה באינטרנט. אני עובד רק על לינוקס. האם ייתכן שיש דברים שאני צריך לבדוק אם הם נראים אחרת למשתמשי ווינדווס?
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-