עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by nir_1996,

שלום, הורדתי iATKOS S3. חילצתי את ה ISO מה RAR והשתמשתי בתוכנה בשם iso to usb כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. אחרי שהתוכנה סיימה לחלץ את ה ISO לדיסק און קי שלי, נכנסתי לדיסק און קי וראיתי שם קצת קבצים, קובץ בשם BOOT ועוד כמה קבצים. סה"כ הם שקלו כמה KB, עכשיו אני יודע שזה לא הגיוני. בכ"מ ניסיתי להכניס את הדיסק און קי ולהפעיל אותו כשהמחשב עולה, כמו שציפיתי, זה לא עבד (המחשב ביקש להוציא את הדיסק און קי, ללחוץ על כפתור כלשהו ואז הוא עשה ריסט). עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות? איך לחלץ את ה ISO כמו שצריך כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  2. שלום כולם, לאחר הסיפור הארוך עם המחיצה ההרוסה וההצלחה המפוקפקת של גיבוי הקבצים, פירמטתי את כל המחיצות שהיו בשימוש של הלינוקס ועכשיו יש לי 18GB פנויים. אני רוצה להתקין עכשיו את אובונטו 8.04 החדש, אבל עם קצת שיפורים מההתקנה הקודמת. קודם כל, ה-Swap הקודם שלי היה קטן מידי, אז לא יכולתי להיכנס למצב של Hibernate. כמה צריך להקדיש ל-Swap כדי שהאופציה הזו תעבוד? בנוסף, אני רוצה לפצל את מערכת הקבצים שלי מתקיית ה-home. לא מסובך בכלל, השאלה כמה לתת לכל אחד מהם? השימוש העיקרי של מערכת ההפעלה הוא תיכנות והרבה סביבות תיכנות ודברים קשורים(NetBeans, Eclipse, VMware אלה התוכנות הכי כבדות שיכולתי לחשוב עליהם כרגע). כמה אני צריך להקדיש למחיצה של המערכת? בכללי יתרונות וחסרונות של ext3 מו…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by exercise,

http://cb.vu/unixtoolbox.xhtml שימושי.

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by roniok,

שלום. אחרי שאני רושם שם משתמש וסיסמא. יש רק מסך חום עם סמן עכבר. ניסיתי להגדיר ל gnome לעבוד אבל רק מצב טקסט עובד. מישהו יודע מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. מאז ששידרגתי את המקבוק שלי (2011 עם 128ג'יגה ו4ג"ב ראם) אני חווה 2 בעיות, האחת: הסוללה נטענת עד 99% ולא 100% כבעבר. שניה לפני שעברתי ל 10.8.2 עוד היה לי 100% בלי בעיה, מאותו רגע ששדרגתי לא יותר מ 99%. הסוללה אחרי 130מחזורי פריקה ועם בריאות של 92%. השניה: ההרדיסק לא מתרוקן ממידע. לא משנה מה אני מוחק, הנפח הפנוי נותר על 41~ג"ב. מחקתי 12פרקים של סדרה כלשהי, ששוקלים כ-3.5ג"ב, מחקתי כמה תוכנות, דפדפן כרום שמשום מה לקח 3ג"ב ואפילו פרללס ואת הקובץ של המ"ה שהותקנה בו (20ג"ב) ועדיין נותר לי 41ג"ב פנויים. אני די מתחרפן מזה, ניסיתי כמה תוכנות שמציגות מידע בשימוש בדיסק - omnysweeper disk inventory x findspace כולן מראות אותו מידע..צירפתי תמונה מאחת מהן להמחשה. סוגיה ספציפית בהקש…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  6. Started by yamamoto,

כבר פעם שלישית שאני מנסה להתקין אובונטו ובכל פעם כשההתקנה מגיעה להגדרות APT ההתקנה נתקעת ההתקנה אומרת שהיא סורקת את אתר המראה. אי אפשר לדלג על זה? אני חייב להגיע לפחות לשלב שיש לי בוט מההרד דיסק

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  7. Started by drago,

אתר לינוקס חדש למשחקים נפתח . האתר סוקר את המשחקים החדשים שיוצאים והישנים עבור לינוקס . האתר הוא חדש ולכן מחפש כותבים מוכשרים וגיימרים שמוכנים לעזור ולתרום לקהילת הלינוקס. האתר חדש ופתוח להצעות מבחינת שיפורים . להצעות ושיפורים ניתן לכתוב ל... drago@server-drago.ath.cx www.linuxhelp.dr-host.co.il

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  8. Started by ^Z^,

אני רוצה להקים אצלי רשת אלחוטית. יש לי איזה מחשב ישן הנה המפרט שלו : P-3 600MHZ לאידע איזה לוח אם... 128 מגה ראם 20 גיגה כונן קשיח עכשיו השאלה היא : האם UBENTU (זאת ההפצה שאני חושב להתקין) תפעל נורמלי על כזה מחשב, והאם היא יודעת לנהל רשת אלחוטית בין מחשבים שהם כולם ווידוס אקס פי? נב : ואולי יש הפצה אחרת של לינוקס שתתמוך יותר טוב ואולי גם אחת שפועלת כולה על ממשק גרפי?

• 7 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by i-pink,

אני מנסה לעשות chroot לתיקיה /mnt על מנת להתקין בה chroot אני מנסה לעשות את זה בעזרת הפקודה הבאה, בתקווה לקבל של של באש, כך שאוכל להתקין לשם דברים. sudo chroot /mnt /bin/bash אבל אני מקבלת את הפלט המוזר הבא: chroot: cannot run command `/bin/bash': No such file or directory חשבתי שזה בגלל הרווח, לפני ה/bin אז ניסיתי בלי, לא עזר, ניסיתי להעתיק לתוך mnt את /bin/bash, ניסיתי עם ובלי רווח, לא עובד כלום. יש למישהו רעיון?

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by DUDEnamE,

קבלתי מתנה MACBOOKAIR מעבד 1.6GHZ 2GB 13inc 75GB סביר למה שאני צריך מה הOFFICE במאק? איך אני עובר מעברית לאנגלית? :kopfpatsch: כל הקיצורי מקלדת של WINDOS איך הם מול הקיצורים במאק? עם אפשר בכללי כל מיני טיפים ועזרים לעבודה במאק תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  11. Started by SEFi,

שווה משהוא??

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  12. Started by jungle-man,

שלום אני מעוניין להתקין WIN7 יחד עם MACOS בתצורת DUALBOOT. מדובר על MACBOOK PRO חדש שכבר מותקן עליו Mac OS X 10.6.6. אשמח לקבל לינק למאמר מומלץ ולתוכנה מומלצת. תודה

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. בבקשה מי שמבין בזה אפילו קצת נא ליצור איתי קשר. תודה.

14. Started by ProVoker,

כבר שבוע שאני הופך את גוגל עם הבעיה הזאת ולמרות שמצאתי שיש תיעודים לתקלות דומות אין אף פתרון אז ככה קצת רקע ubuntu 11.04 fglrx 8.861 (catalyst 11.6) xorg 1.10.2 כל מה שקשור לopengl עובד לא טוב/קורס בניסיון להפעיל fglrx מותקן היטב ולמרות זאת הפקודה glxinfo | grep render מחזירה לי: direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose) OpenGL renderer string: ATI Radeon HD 3850 jockey-gtk מדווח לי שהדרייבר אומנם מותקן אבל לא "מופעל" כל ניסיון עבודה עם הממשק jockey-gtk/jockey-text מחזיר לי את השגיאה: SystemError: Binary package fglrx has no trusted origin, rejecting אם יש מישהו שיכול לעזור פה אני אהיה אסיר תודה תודה מראש על כל השקעה שתינתן

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. Started by borg,

מהם ההבדלים בין Open Office ל-Star Office, מלבד העובדה ש-Open Office היא חינמית בעוד ש-Star Office נמכרת בתשלום? איזה פיצ'רים יש ל-Star Office שחסרים ב-Open Office? האם פורמט המסמכים של Open Office ו-Star Office תואם, והאם הם תואמים את הפורמט של Office XP, ולהיפך? עריכה: אני מעוניין להרחיב את הדיון גם ל-KOffice ול-GNOME Office.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by eli_xXx,

שלום לכולם... אני מעוניין להתקין על המחשב שלי MAC עכשיו השאלה שלי היא כזאת... יש לי MAC של גרסאת Intel והשאלה שלי היא אם הmac יעבוד אצלי כמו שצריך במחשב או שיעשה לי בעיות? התקנתי את הMAC בתוכנה VMWARE (תוכנה שמאפשרת להתשתמש במערכת הפעלה נוספת בתוך חלון) בקיצור הוא עבד מצוין.. אז האם הוא יעבוד על המחשב כמו שצריך? עכשיו יש לי עוד שאלה... הקבצים של הMAC נראים כך: האם זה אפשרי להתקין את הקובץ שהסיומת שלו זה IMG? אם כן איך עושים את זה? ודבר שני זה שוקל 6GB וזה לא נכנס אפילו לדיסק DVD (4.7GB) אז מה עושים? תודה לכולם ומצטער על הניסוח הגרוע... תודה ולילה טוב =] אם הודעה זו עברה על החוק ע"פ החוקים בפורום אז תמחקו (מצטער אם אני עובר על החוק)

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by DrTeo,

אני כלכך מאושר אבל עוד לא קיבלתי אותו - הזמנתי אותו ברשת באג ואבוא לקחת אותו ביום חמישי. כרגע אני חורש על סרטי unboxing ביוטיוב 8) יייאיייייייי!!!!

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  18. שלום. אני חדש בכל הקטע הזה של המק ויש לי כמה שאלות: איך משנים בff את הפונטים שיראו כמו בווינדאוס? כי הפונטים בעברית פה מחרידים ויש קודקים למק? כי הוא עושה לי בעיות עם ניגון וידיאו, או שיש נגן מומלץ? (חוץ מVLC) ועם איזו תוכנת MSN אתם משתמשים? כי זאת של מיקרוסופט לא נוחה בכלל ויש אפשרות לשנות את השם של המחשב? כי שהתקנתי אותו היה לי רק עברית ולא כתבתי משתמש נורמלי ועכשיו הוא כתב לי איזה חרטוט.. אני מתכוון לשם של המחשב עצמו, נגיד שאני נכנס לFinder הוא כותב לי למעלה dwrwntr ואני רוצה לשנות את זה תודה

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. אהלן לכולם, יש לי שני מחשבים עליהם מותקן לינוקס- מחשב נייד עם Ubuntu-Edgy ומחשב PC חדש שהתקנתי עליו (Ubuntu-Gutsy (7.10. אני מנסה לחבר את שניהם בכבל רשת (מוצלב כמובן), ולהעביר בינהם קבצים בעזרת SSH. (ו-sshfs). הבעיה היא שאני מקבל הודעות שגיאה: username@PC:~$ ssh username@192.168.1.100 ssh: connect to host 192.168.1.100 port 22: No route to host יש לי את אותו username בשניהם, וראיתי מדריך שהסביר איך לסדר static IP בשניהם. ב-PC שמתי 192.168.1.101, ובנייד שמתי 192.168.1.100. מישהו מבין את הבעיה? (נראה כאילו יש הגדרות firewall על פורט 22, לא?).[br]פורסם בתאריך: 9.03.2008 בשעה 02:38:27 בנוסף-כשאני מנסה להגדיר תיקייה לשיתוף בין המחשבים ב-sshfs, אני מקבל את השגיאה: username@PC:~…

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by TGP,

מבחינתי זה היה צעד צפוי למדי, שחיכיתי לו מיד לאחר ששמעתי על הוצאת ה-Macbook pro core 2 duo. לפעמים כשאני רואה את הויסטה, אני פשוט מתעצבן, עדכמה אפשר להעתיק מה-OSX, אבל ניחא, זה רק גורם לנו להבין אט אט עד כמהה-OSX היא טובה, ועד כמההליאפורד הולכת להיות טובה כפליים (עכשיו עם הוצאתהניידים עם הC2D, ישתמיכה של 64 ביט מלאה בליאפורד.). המלצה שלילמי שמתכנן לקנות נייד של אפל, חכו עוד כמה ימים להשקתהליאפורד, וכך,תקבלו את הנייד עם הליאפורד יחד, ולא תצטרכו לשדרג ב-150דולרים .

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. יש לי בעיה שקצת מעיקה על העבודה באבונטו ומקשה עליה וזה בעיית הרזולוציה. בניגוד לווינדוס באבונטו אצלי במסך CRT יש שתי אופציות לבחור ברזלוציה וזה או- 600*800 או 300*400 וזה רזלוציות נוראיות והכל נראה פשוט ענק ולא יפה ואי אפשר לעבוד ככה ויש בעיות גודל של החלוניות וצריך לגלול לצדדים בדפי אינטרנט כי הרזולוציה גדולה מדי. בקיצור- הסקתי מסכנה שכנראה זה בגלל רזלוציית המסך הטיבעית שלא מאשרת ללינוקס את זה- רציתי לדעת האם יש איזה "תוסף" או כלי שמאפשר בחירת רזולוציה יותר גדולה כי ברזולוציה שכזו זה פשוט סיוט! אם אין אופציה לשנות זה יעזור לי שתגידו לי גם- בלאוו וכי עוד חודש וחצי בערך אני קונה מסך חדש(2243 SAMSUNG). הרבה תודה רבה על העזרה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  22. אני יודע שזה הבדל בין כמות הפאצ'ים שיש אבל איך אני יודע את הפירוט של זה? לדוגמא: i386

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  23. Started by mandark,

אני גר במקום עם עם נפילות מתח רבות ולכן אני צריך אל פסק למחשב. איפה אני יכול לקנות אחד כזה? כמה יעלה? האם אפשר לחבר לאל פסק רגיל? בתודה, איל

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום היום התקנתי על מחשבי ubuntu 8.04.1 i386 ויש לי בעיה דחופה. אחרי שתהליך ההתקנה הסתיים, התקנתי מייד את עידכוני המערכת ועשיתי איתחול למערכת. לאחר מכאן המערכת ביקשה להתקין את הדרביר לכרטיס המסך שלי(nvidia 6800 gt) ואחרי שהתקנתי את הדריבר, ביצעתי איתחול ואז כשאני מפעיל את המערכת מחדש אז אני לא רואה את מסך הפתיחה אלה אני רואה צג שחור(המסך נכבה ויש עליו נורה מהבהבת). רק לאחר התקנת הדרביר לכרטיס המסך החלה הבעיה הזאת. יש לציין שבעיה זו קרתה גם בגירסה קצת יותר ישנה של ubuntu אבל בגירסה ממש ישנה של ubuntu שהתקנתי, בעיה זה לא קרתה בכלל, והכל עבד נורמלי עם אותו כרטיס המסך. איך ניתן לפתור את הבעיה? תודה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. ערב טוב לכולם, התקנתי אובונטו 7.04. דנדש ויפה. התרשמתי לטובה עד כה. ההתקנה עברה בשלום, כולל חלוקת המחיצות, כולם שמחים ומאושרים. לשאלתי: ישנו חיווי של כרטיס רשת אלחוטי עובד. אני גם רואה שהוא מצליח לסרוק ולמצוא את הרשתות האלחוטיות סביבי, אך משום מה - מסרב להתחבר... מצאתי דרייבר לכרטיס הרשת שלי (LevelOne WNC-0301, עובד על PCI כמובן), אבל אין לי שמץ של מושג ירוק איפה להתחיל ואיך בכלל מתקינים את הנ"ל. סקרן לדעת מה מצפה לי בהמשך... תודה על העזרה, והמשך ערב נעים.

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים