עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. לאחר התקנת אובונטו לצד ווינדוס 7 הופיע לי בהפעלה ראשונה אפשרות לבחור כניסה לווינדוס 7 אבל אח"כ (לאחר התקנת עדכונים באובונטו) נעלמה האפשרות ויש לי רק אפשרות להיכנס לאובונטו או בדיקת MEMTEST . איך אני חוזר לווינדוס 7 ומהר... ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by kawaii,

well, i just just dont get it really, maybe you will. been using Aterm for ages, really, and suddenly after i installed arch+E17, i see to my surprise that aterm doesnt accept any command line arguments to start it. that is, i cannot configure colors, fonts, or transperacy on it' even though im using the same options i have for years.... its not E17's issue, that much i know, been tested and worked on a gentoo+E17. anyone have any idea? arguments are aterm -title 'Arch terminal' -tr -shading 45 -fade 60 nothing too complicated, i dont see any reason why it shouldnt work. sorry for the english, didnt add hebrew here yet, but i can read hebrew...so reply at whatever l…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  3. Started by exercise,

http://cb.vu/unixtoolbox.xhtml שימושי.

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. Started by nir567,

התקנתי על המחשב לינוקס מנדריק 10.1. אין לי ידע קודם בלינוקס והכל אז לקח לי זמן מה להתקין אותו, ולהגדיר את הקטע של המחיצות, שגם לא יצא משהו. בפעם הראשונה שהתקנתי שמתי סיסמה ובסיום ההתקנה אחרי שהפעלתי מחדש הוא מבקש את הסיסמה ומשום מה הסיסמה שאני מקליד לא תקינה עבורו. טוב אז התקנתי שוב בלי סיסמה ואותו דבר הוא לא נותן לי להיכנס למערכת. מה אני אמור לעשות?\יש אולי משהו שפספסתי\לא הבנתי\לא ידעתי\. אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשאני מדליק את המערכת אני אמור לבחור במערכת הפעלה. אז יש לי: linux safefail linux-nobp - משהו כזה לא זוכר בדיוק ווינדוס. הראשון והאחרון אני יודע מהם אבל השאר... תודה, ניר.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום לכולם.. אני מעוניין לעבור ללינוקס וצריך את עזרתכם.. עד היום הייתי באקספי מכיוון ששיחקתי במשחקים פה ושם ולינוקס בעייתית בעניין הזה.. כיום שהמחשב שלי לא מסוגל להפעיל שום משחק החלטתי לעבור ללינוקס.. דבר ראשון אני אציין שיש לי נסיון על לינוקס.. השתמשתי כשנה בהפצה של מנדרייק ככה שיש לי נסיון בסיסי עם לינוקס.. הבעיה שזה היה לפני לא קצת זמן.. דברים השתנו וגם אז לא הייתי מבין גדול בכל התחום.. אז ככה דבר ראשון... אין לי מושג איזו הפצה לבחור... לפי מה אני אמור לבחור? על מה אתם ממליצים?? לגבי סביבת עבודה אני עבדתי בזמנו עם KDE שהיא סבבה.. אבל שוב, השתנו דברים וראיתי דברים חדשים שאני לא מכיר כמו BREYL וCOMPIZ וממש אהבתי סרטונים שלהם והייתי רוצה עוד מידע לגביהם.. עוד כמה דברים: א…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by GuyHasid,

בעזרת crossover משתמש מאק יוכל להריץ תוכנות\משחקים של מערכת ההפעלה win ללא צורך בהתקנתה. מפתחי התוכנה עובדים קשה ומעדכנית את התוכנה בתדירות גבוהה לשם ריבוי התוכנות הניתנות להרצה בעזרתה. בין התוכנות שנתמכות: Microsoft Office 2007, 2003, XP, 2000 and 97 Internet Explorer Windows Media Player משחקים: Steam Games World of Warcraft EVE Online Guild Wars כמובן שיש עוד הרבה..מידע נוסך תוכלו למצוא באתר http://www.codeweavers.com. המשחקים והתוכנות שתפעילו דרך crossover לא ינצלו את כל כוחו של המאק שלכם, מה שאומר ששימוש בתוכנה מוריד בערך 20% מהפוטנציאל האמיתי של המאק. שזה לא מוזיז למאק.. הורדה: http://www.megaupload.com/?d=O5925IYD

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  7. שלום אני התקנתי רד הט 9 ואני new boy יש לי בעיה יש את התוכנה טרמינל והיא כמו קומנדור או cmd בוינדוס אבל אני רוצה להתקין משהוא שכתוב שצריך להתקין בלא במצב הויזואלי (x server) אלה במצב אם כמו דוס אז אם אתם יכולים להסביר לי איך עושים את זה בדרך המשוטה ביותר וגם מי שיש לא מדריך קצר שיסביר את הפקודות הבסיסייות לnew bo אז שיבי לי קישור תודה

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by LeftRight,

קראתי מדריך איך להתקין gnome 3 על ubuntu והכל הלך כמו שצריך, הgnome מופיע בבחירה . מה לא עובד? shell extensions . אני לא מצליח להתקין אותם (ז"א אין לי כפתורי on off באתר שלהם) לא מצליח להפוך את העיצוב הישן ולעיצוב החדש (שהשעון באמצע והנוטיפיקיישן באר בצבע שחור) איך בעצם אני מגיע לעיצוב כפי שהוא מוצג באתר של GNOME? כן, אני חדש בלינוקס.

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by eitanbts,

10Things We're Dying to Know About Chrome OS http://www.readwriteweb.com/archives/10_things_were_dying_to_know_about_chrome_os.php העידן הקרוב הולך להיות מהמעניינים שפגשנו > כבר לא יכול לחכות ... כל מה שקרה עד היום - זה כלום תחרות כזו? שני ענקים כאלו ? עוד לא היה....

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by RonTwins,

שלום אשמח לקישור להורדת גירסאת CD-Live של המערכת הפעלה macOSX לPC. למי שלא הבין,מערכת שפועלת על דיסק,ואם אני לא רוצה אותה אני מוציא את הדיסק ונפטר ממנה. ואם יש בכלל דבר כזה?!?!

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by makakit,

אני רוצה להתקין קובונטו 64 ביט... כשאני רואה את הקבצים להורדה לגירסא של ה64 ביט כתוב ליד AMD. רציתי לדעת אם אני יכולה להתקין את זה ללא בעיות גם על מעבד של אינטל. תודה!

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. Started by yamamoto,

הסרתי דרייבר של nvidia הפעלתי מחדש ואחרי המסך של טעינת grub המסך מתכבה ואין תגובה של המערכת מה אני צריך לעשות

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by Jenia24,

אהלן, יש לי 2 שאלות בנוגע להפצה הנ'ל 1. איך אני מונע מדברים לעלות ב-Startup? 2. ראיתי שיצא גרסא חדשה להפצה, אני אני מעדכן אותה? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  14. Started by ^Z^,

אני רוצה להקים אצלי רשת אלחוטית. יש לי איזה מחשב ישן הנה המפרט שלו : P-3 600MHZ לאידע איזה לוח אם... 128 מגה ראם 20 גיגה כונן קשיח עכשיו השאלה היא : האם UBENTU (זאת ההפצה שאני חושב להתקין) תפעל נורמלי על כזה מחשב, והאם היא יודעת לנהל רשת אלחוטית בין מחשבים שהם כולם ווידוס אקס פי? נב : ואולי יש הפצה אחרת של לינוקס שתתמוך יותר טוב ואולי גם אחת שפועלת כולה על ממשק גרפי?

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by nir_1996,

שלום, הורדתי iATKOS S3. חילצתי את ה ISO מה RAR והשתמשתי בתוכנה בשם iso to usb כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. אחרי שהתוכנה סיימה לחלץ את ה ISO לדיסק און קי שלי, נכנסתי לדיסק און קי וראיתי שם קצת קבצים, קובץ בשם BOOT ועוד כמה קבצים. סה"כ הם שקלו כמה KB, עכשיו אני יודע שזה לא הגיוני. בכ"מ ניסיתי להכניס את הדיסק און קי ולהפעיל אותו כשהמחשב עולה, כמו שציפיתי, זה לא עבד (המחשב ביקש להוציא את הדיסק און קי, ללחוץ על כפתור כלשהו ואז הוא עשה ריסט). עכשיו השאלה שלי היא מה לעשות? איך לחלץ את ה ISO כמו שצריך כדי שאני אוכל להתקין את ה MAC דרך הדיסק און קי שלי. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  16. Started by roniok,

שלום. אחרי שאני רושם שם משתמש וסיסמא. יש רק מסך חום עם סמן עכבר. ניסיתי להגדיר ל gnome לעבוד אבל רק מצב טקסט עובד. מישהו יודע מה הבעיה?

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  17. Started by ken,

שלום לכולם יש לי עט "וואקום" מדגם ישן של חברת Aiptek מדגם Hyper pen T-6000U למישהו יש מושג אם קיים דרייבר להתקנה על מקבוק פרו? (גוגל העלה גרסאות ישנות)

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by VanGuard,

שלום, חברה שלי קיבלה מקבוק. נראה לי שזה הדגם הראשון שיצא. לצערי אני לא מבין כלום במק ואני מנסה להתקין לה ווינדוס. היא מתחילה ללמוד עוד מעט אז להישאר עם המערכת הפעלה של המק היא לא אופציה. חיפשתי הרבה בגוגל אך נתקלתי בעיקר בבעיות. הבנתי שהדרך הכי טובה להתקין ווינדוס היא בעזרת תכנת בוט-קאמפ. אך למיטב הבנתי התכנה לא נתמכת יותר בגרסת טייגר שיש לי. ניסיתי להוריד איזשהו קובץ של בוט-קאמפ ששקל 280 מגה אך זהו קובץ exe משום מה ואני לא מצליח לפתוח אותו. אני די אובד עצות ואשמח לעזרה. אין אפשרות פשוט להכניס דיסק של ווינדוס ולהפעיל מחדש את המחשב ולבצע התקנה רגילה כמו שעושים בפיסי? ואחכ כבר לשחק עם המחיצות? או שווינדוס בכלל לא יראה את המחיצות האלה? או שאולי תוך כדי התקנה רגילה של ווינדו…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. שלום כולם, לאחר הסיפור הארוך עם המחיצה ההרוסה וההצלחה המפוקפקת של גיבוי הקבצים, פירמטתי את כל המחיצות שהיו בשימוש של הלינוקס ועכשיו יש לי 18GB פנויים. אני רוצה להתקין עכשיו את אובונטו 8.04 החדש, אבל עם קצת שיפורים מההתקנה הקודמת. קודם כל, ה-Swap הקודם שלי היה קטן מידי, אז לא יכולתי להיכנס למצב של Hibernate. כמה צריך להקדיש ל-Swap כדי שהאופציה הזו תעבוד? בנוסף, אני רוצה לפצל את מערכת הקבצים שלי מתקיית ה-home. לא מסובך בכלל, השאלה כמה לתת לכל אחד מהם? השימוש העיקרי של מערכת ההפעלה הוא תיכנות והרבה סביבות תיכנות ודברים קשורים(NetBeans, Eclipse, VMware אלה התוכנות הכי כבדות שיכולתי לחשוב עליהם כרגע). כמה אני צריך להקדיש למחיצה של המערכת? בכללי יתרונות וחסרונות של ext3 מו…

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  20. Started by TGP,

מבחינתי זה היה צעד צפוי למדי, שחיכיתי לו מיד לאחר ששמעתי על הוצאת ה-Macbook pro core 2 duo. לפעמים כשאני רואה את הויסטה, אני פשוט מתעצבן, עדכמה אפשר להעתיק מה-OSX, אבל ניחא, זה רק גורם לנו להבין אט אט עד כמהה-OSX היא טובה, ועד כמההליאפורד הולכת להיות טובה כפליים (עכשיו עם הוצאתהניידים עם הC2D, ישתמיכה של 64 ביט מלאה בליאפורד.). המלצה שלילמי שמתכנן לקנות נייד של אפל, חכו עוד כמה ימים להשקתהליאפורד, וכך,תקבלו את הנייד עם הליאפורד יחד, ולא תצטרכו לשדרג ב-150דולרים .

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by AboveBeyond,

היי אני קצת חדש בעסק נגיד והתקנתי הפצה כמו red hat איך אני יכול לעצב אותה שתראה יותר טוב (סתם לדוגמא ויסטה ) תודה לעוזרים

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. מאז ששידרגתי את המקבוק שלי (2011 עם 128ג'יגה ו4ג"ב ראם) אני חווה 2 בעיות, האחת: הסוללה נטענת עד 99% ולא 100% כבעבר. שניה לפני שעברתי ל 10.8.2 עוד היה לי 100% בלי בעיה, מאותו רגע ששדרגתי לא יותר מ 99%. הסוללה אחרי 130מחזורי פריקה ועם בריאות של 92%. השניה: ההרדיסק לא מתרוקן ממידע. לא משנה מה אני מוחק, הנפח הפנוי נותר על 41~ג"ב. מחקתי 12פרקים של סדרה כלשהי, ששוקלים כ-3.5ג"ב, מחקתי כמה תוכנות, דפדפן כרום שמשום מה לקח 3ג"ב ואפילו פרללס ואת הקובץ של המ"ה שהותקנה בו (20ג"ב) ועדיין נותר לי 41ג"ב פנויים. אני די מתחרפן מזה, ניסיתי כמה תוכנות שמציגות מידע בשימוש בדיסק - omnysweeper disk inventory x findspace כולן מראות אותו מידע..צירפתי תמונה מאחת מהן להמחשה. סוגיה ספציפית בהקש…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by yamamoto,

כבר פעם שלישית שאני מנסה להתקין אובונטו ובכל פעם כשההתקנה מגיעה להגדרות APT ההתקנה נתקעת ההתקנה אומרת שהיא סורקת את אתר המראה. אי אפשר לדלג על זה? אני חייב להגיע לפחות לשלב שיש לי בוט מההרד דיסק

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by drago,

אתר לינוקס חדש למשחקים נפתח . האתר סוקר את המשחקים החדשים שיוצאים והישנים עבור לינוקס . האתר הוא חדש ולכן מחפש כותבים מוכשרים וגיימרים שמוכנים לעזור ולתרום לקהילת הלינוקס. האתר חדש ופתוח להצעות מבחינת שיפורים . להצעות ושיפורים ניתן לכתוב ל... drago@server-drago.ath.cx www.linuxhelp.dr-host.co.il

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  25. Started by DrTeo,

אני כלכך מאושר אבל עוד לא קיבלתי אותו - הזמנתי אותו ברשת באג ואבוא לקחת אותו ביום חמישי. כרגע אני חורש על סרטי unboxing ביוטיוב 8) יייאיייייייי!!!!

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים