לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
אהלן, יש לי 2 שאלות בנוגע להפצה הנ'ל 1. איך אני מונע מדברים לעלות ב-Startup? 2. ראיתי שיצא גרסא חדשה להפצה, אני אני מעדכן אותה? תודה מראש!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
מהם ההבדלים בין Open Office ל-Star Office, מלבד העובדה ש-Open Office היא חינמית בעוד ש-Star Office נמכרת בתשלום? איזה פיצ'רים יש ל-Star Office שחסרים ב-Open Office? האם פורמט המסמכים של Open Office ו-Star Office תואם, והאם הם תואמים את הפורמט של Office XP, ולהיפך? עריכה: אני מעוניין להרחיב את הדיון גם ל-KOffice ול-GNOME Office.
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי על המחשב לינוקס מנדריק 10.1. אין לי ידע קודם בלינוקס והכל אז לקח לי זמן מה להתקין אותו, ולהגדיר את הקטע של המחיצות, שגם לא יצא משהו. בפעם הראשונה שהתקנתי שמתי סיסמה ובסיום ההתקנה אחרי שהפעלתי מחדש הוא מבקש את הסיסמה ומשום מה הסיסמה שאני מקליד לא תקינה עבורו. טוב אז התקנתי שוב בלי סיסמה ואותו דבר הוא לא נותן לי להיכנס למערכת. מה אני אמור לעשות?\יש אולי משהו שפספסתי\לא הבנתי\לא ידעתי\. אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשאני מדליק את המערכת אני אמור לבחור במערכת הפעלה. אז יש לי: linux safefail linux-nobp - משהו כזה לא זוכר בדיוק ווינדוס. הראשון והאחרון אני יודע מהם אבל השאר... תודה, ניר.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הכרטיס רשת האלחוטי(במפרט המשני שלי) מבוסס על צ'יפ הRalink RT2500. באתר של Belkin אין דרייברים ללינוקס אז בדקתי באתר של RALINK בקישור הזה http://www.ralinktech.com/supp-1.htm הדרייבר הוא בSorce code. לא RPM. לא הצלחתי להתקין אותו, והמע' הפעלה לא מזהה אותו(מזהה אותו כהתקן רשת לא ידוע ) בReadme שבקובץ לא הצלחתי למצוא הסבר איך לטעון או להתקין את הדרייבר וד"א אני די חדש בכל הקטע הזה עם הלינוקס, אבל רוצה ללמוד את הנושא... לכן כרגע מנסה לעבוד מהעמדה השניה שלי(מפרט משני) בתודה מראש
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני כלכך מאושר אבל עוד לא קיבלתי אותו - הזמנתי אותו ברשת באג ואבוא לקחת אותו ביום חמישי. כרגע אני חורש על סרטי unboxing ביוטיוב 8) יייאיייייייי!!!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום אני התקנתי רד הט 9 ואני new boy יש לי בעיה יש את התוכנה טרמינל והיא כמו קומנדור או cmd בוינדוס אבל אני רוצה להתקין משהוא שכתוב שצריך להתקין בלא במצב הויזואלי (x server) אלה במצב אם כמו דוס אז אם אתם יכולים להסביר לי איך עושים את זה בדרך המשוטה ביותר וגם מי שיש לא מדריך קצר שיסביר את הפקודות הבסיסייות לnew bo אז שיבי לי קישור תודה
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עדכנית לעכשיו אני משתמש בMANDRAKE 9.0 שהיא ממש מעולה ד"א. BUNDLE התוכנות שבאות איתה הוא עצום. הבעיה שלי היא שאני לא יודע כמעט כלום על לינוקס. עד כה ההתנסאות של איתה הוא לא רע ואני אוהב מה שאני רואה. אני הורדתי כמה תוספות בסיסיות כמו LICQ ותוסף לFLASH וJAVA. הבעיה שלי שאני לא ממש יודע מה עושים איתם. אני הבנתי שהם סגורים להם במן תוכנה שחופפת לWINRAR\WINZIP בחלונות. אני עשיתי להם"EXCTACT"והלכתי לתקייה שלהם. בתוך התקייה אני רואה כמה קבצים, אבל אף אחד מהם לאחר לחיצה לא עושה משהו מועיל. זה נראה כיאלו אני לא עושה משהו נכון. אולי אתם יכולים להסביר איך אני מתקין פה תוכניות? איזה קובץ אני מחפש, דרך איפה להתקין וכו...? בבקשה תהיו סבלנים איתי. אני לא ממש מבין במערכת הפעלה הזאת, אבל א…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא מבין מה ההבדל בין הפקודות האלה? הרי גם ב chmod ניתן לשנות owner...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי אני רוצה לקנות מחשב זול ומתכנן להריץ עליו לינוקס. השאלה שלי היא לגבי תאימות חומרה. האם תהיה לי בעיה להריץ לינוקס על החשבים הזולים שנמכרים למשל באיבורי ? (יש שם P4 על ASUS P5VDC-MX ב 1200 שח) תודה גו
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב ישן P2 128MG 20G יש לי עוד מחשב P4 שעליו רצה XP ובמחשב הישן רציתי להתקין לינוקס רציתי לדעת איזה הפצה להתקין על המחשב הישן אליו האינטרנט יהיה מחובר ואני רוצה לחבר אותו ברשת עם המחשב השני כדי שגם לו יהיה אינטרנט בנוסף לכך רציתי לדעת אם יש אפשרות לשלוט על הלינוקס מתוך הXP כאשר הם מחוברים ברשת תודה נ.ב אם מישהו מציין הפצה כלשהיא שיצרף גם לינק
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרקע שלי במחשבים הוא שעברתי קורס טכנאי pc ב"סיוון" לפני מספר שנים. אני מעוניין ללמוד בצורה רצינית להיות מנהל\מהנדס רשתות LINUX עם שאיפה לתואר LPIC. מתלבט בין ג'ון ברייס לסלע יוניברסיטי או מכללת היי טק בהרצליה. אשמח לקבל המלצות. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לאחר התקנת אובונטו לצד ווינדוס 7 הופיע לי בהפעלה ראשונה אפשרות לבחור כניסה לווינדוס 7 אבל אח"כ (לאחר התקנת עדכונים באובונטו) נעלמה האפשרות ויש לי רק אפשרות להיכנס לאובונטו או בדיקת MEMTEST . איך אני חוזר לווינדוס 7 ומהר... ? תודה
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לגבי קיפאס אני מנסה להקליד את הסיסמא שלי אבל זה מקליד רק שתי אותיות או שלוש מהצד השמאלי של המקלדת. כשאני מקליד את שאר הסיסמא היא לא מוקלדת. מספרים כן בסדר אגב. מה זה יכול להיות? יש לי מחשב נייד חדש אגב. דבר שני. האות קוף בכרומיום לעיתים מוצגת עם הקו מאוד דק ולא ברור. מה זה יכול להיות? אשמח לפיתרון עשיתי כבר ריבוט ולא עזר לקיפאס
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להתקין קובונטו 64 ביט... כשאני רואה את הקבצים להורדה לגירסא של ה64 ביט כתוב ליד AMD. רציתי לדעת אם אני יכולה להתקין את זה ללא בעיות גם על מעבד של אינטל. תודה!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הסרתי דרייבר של nvidia הפעלתי מחדש ואחרי המסך של טעינת grub המסך מתכבה ואין תגובה של המערכת מה אני צריך לעשות
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן לכולם, אחרי התקנה מחדש של ארצ' לינוקס (בעקבות פרמוט של הכונן הקשיח) נתקלתי בבעיה שלא נתקלתי בה לפני זה: האינטרנט בלינוקס זוחל (מחשב נייד, אשר מחובר לרשת אלחוטית עם DHCP וששאר המחשבים ברשת ובהרצת וינדוס על המחשב הספציפי הזה פועלים בלי בעיה). כרגע אני מתחבר עם NetworkManager (כל ההגדרות לפי המדריך של ארצ') אבל הבעיה מתרחשת גם כשאני מתחבר עם wicd. האיטיות מתבטאת בהורדות מאוד איטיות בפאקמן (2-3 Kbs) ושל אתרים (ברוב האתרים אני פשוט מקבל טיימאוט). נ"ב: המחשב מריץ GNOME3 וכרטיס רשת Intel 6300 Ultimate (יש לו תמיכה מובנית בקרנל). נ"ב 2: בדקתי את resolv.conf ואת קובץ הhosts, ולפי פוסטים שונים ברשת אין איתם בעיה. תודה מראש לכל מי שיכול לעזור או לפחות להפנות אותי לכיוון הנכון!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אם אני קונה לוח אם עם בקר RAID מובנה של אינטל, לאיזה תמיכה אפשר לצפות בלינוקס מהבקר עצמו (לא software raid), במיוחד בתחומים של עבודה מול הדיסקים ב dual boot, גם בלינוקס וגם בחלונות. (להבנתי כרגע אין תמיכה שכזו בכלל?)
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם אנשי פורום היקרים! לפני, שאפרט על הבעיה שלי אציין מה מצבי מבחינת חומרה, וחיבור האינטרנט. - ספק האינטרנט שלי הוא נטויז'ן. - לנטויז'ן אני מתחבר דרך הכבלים (בזמנו ערוצי זהב ולאחר האיחוד HOT). - ברשותי מודם של מוטורולה SB5100. - המודם מתחבר למחשב דרך כרטיס הרשת. * דרך WinXP(במחשב א' - החדש) הכל עובד כשורה. * כרגע אני לא משתמש בשום רכזת, מתג או נתב, כלומר: מחשב --> מודם -->שקע בקיר. ברשותי גם מחשב ישן, בעל כרטיס רשת. התקנתי עליו את לינוקס מנדריק 9.2 והמטרה העיקרית שלי כרגע היא לגרום לו להתחבר לאינטרנט, כדי שיהיה לי קל יותר ללמוד על מערכת ההפעלה הזו(אני מסווג את עצמי כמשתמש מתחיל :-[ ). כשבדקתי את הנושא באינטרנט ניתקלתי במשהו, שניקרא "אשף ה…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
טוב ההמלצה היתה להתחיל בהפצה קלילה של לינוקס אבל לא הצלחתי להתקין אבנטו דביאן ופדורה איכשהו הגעתי ל freebsd הורדתי התקנתי בעזרת מדריך בעברית עכשיו אחרי שאני עושה log in עם ססמה אני מגיע רק לשורת פקודה ($) ואני לא יודע איך להגיע לתצורת חלונות ( x window ( אינטרנט או כל דבר אחר בקיצור אני לא יודע מימיני לשמאלי = לא מצליח לעשות ממש כלום אם למשהו יש כמה עצות לנוב גדול או לינקים למדריכים למשתמש המתחיל (אפשר גם באנגלית ) אשמח בדגש למשתמש המתחיל ואם אפשר כמה פקודות בסיסיות כמו להגיע לתצורת חלונות כו'
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני יודע שזה הבדל בין כמות הפאצ'ים שיש אבל איך אני יודע את הפירוט של זה? לדוגמא: i386
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, התקנתי KUBUNTU בעזרת VIRTUAL BOX. אני משתמש מתחיל, ורציתי להתנסות קודם בהתקנה וירטואלית. אז ככה, איך אני מגדיר חיבור לאינטרנט בכבלים? יש לי מודם USB של THOMSON, אני מחובר דרך 012 בכבלים בחיבור L2TP. מישהו יכול להדריך אותי??
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכם אנשי לינוקס חביבים התקנתי אתמול את מערכת הלינוקס הראשונה שלי בכל אופן עוד לפני שהתקנתי חילקתי בווינדוס את אחד הארד דיסקים שלי לשני מחיצות של 5GB EXT 3 ומחיצה אחת של SWAP 2 GB טוב עכשיו רק עניין אותי אם יש משהו דומה ל"המחשב שלי" הוא שאני חייב לשים אייקונים נפרדים על השולחן עבודה? ולשאלה יותר חשובה יש ספריות ( / ) שאין לי גישה לכתוב בהם , כאילו שאין לי מספיק הרשעות וגם שרציתי להתקין DRIVER לNVIDIA הוא כותב לי משהו על זה שאין גישה ל ROOT אז חשבתי לעצמי שאולי זה בגלל שה USER שלי לא ADMIN עזרתכם בקשה! נ.ב אם יש שגיאות כתיב אז אני לא רואה כי עדיין לא התקנתי פונטים נורמליים.......
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מוריד לינוקס לפיסי דרך המק, אני צריך לצרוב את הקבצים אח"כ. איך צורבים במקינטוש דיסקים iso? תודה איל
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
זה קצת מעצבן כל פעם ללחוץ מחדש על הסיסמא! וחוץ מזה אף אחד לא מחטט לי במחשב כך אין לי מה לדאוג! למשהו יש פתרון?
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הגדרתי מחיצת (שהיא NTFS) וSWAP אבל המחיצה נמצאת ב EXTENDED בהארד דיסק (יכול להיות שזה שורש הבעיה?) כשאני רוצה להתקין... אני מתקין דרך MANUAL ומסמן את המחיצה שאני רוצה.. ויש לי הודעה שהוא לא מוצא ROOT FILE בבקשה לא לרדת עלי אני משתמש מתחיל ביותר (בגלל זה אם תשימו לב יש לי המון שאלות פה...) תודה...
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-