עבור לתוכן

לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות

פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows

1. Started by tropit2009,

שלום =] קניתי מחשב נייד של ACER וקיבלתי אותו מותקן בלינוקס LINPUS האמת שאני לא ממש מצליח להסתדר איתו ניראלי שמשהו בהתקנה לא בסדר אני אפילו לא מצליח להגיע לממשק גרפי (startx[?]) אז אני רוצה לפרמט ולהתקין במחיצה אחת ווינדוס ובמחיצה השניה לינוקס-שזה פחות דחוף. אז הכנסתי את הדיסק של הווינדוס , הוא טען לי דרייברים בהתחלה (השלב שלפני הENTER וF8) וממש שניה לפני שהוא הגיע לשלב הזה ^ - קפץ מסך כחול " A problem has been detcted and windows has been shut down to prevent damage to your computer. if this is first time you've seen this Stop error screen, restart your computer. If this screen appers again, follow these steps: Check for viruses on your computer. Remove any newly insalle…

• 3 תגובות
    • 3.8k צפיות
  2. Started by E_XeQuit,

שלום לכולם, התקנתי לא מזמן את האובנטו (חודש). עכשיו לפני כמה זמן החלפתי כרטיס מסך בלי להסיר דרייברים וכו', התקנתי כרטיס מסך אחד ומסתבר שהוא היה תקול ואז המחשב קרס בעליה ראשונה של האובנטו, התקנתי כרטיס מסך אחר ועכשיו הוא עולה, אבל נראה לי שהמחשב דיי נדפק. קודם כל הוא עושה לי Mount לכוננים אבל זה מראה שהם ריקים. מתי שאני מנסה לערוך את הקובץ אני מקבל שגיאה: elayg@ElayG-Desktop:~$ su -l Password: root@ElayG-Desktop:~# gedit /etc/fstab (gedit:7161): Gtk-WARNING **: cannot open display: root@ElayG-Desktop:~# וחוץ מזה יש עוד כל מיני דברים. עכשיו השאלה היא ממה זה נובע, ואיך אני מתקן את זה ? נ.ב אני כמעט בטוח שגם הכרטיס מסך הזה דפוק כי הוא קורס לי לפעמים בווינדוס ואני לא בטוח א…

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  3. Started by RoNeR,

התקנתי את האובנטו יחד עם ויסטה... ויש לי בעיה עם הכרטיס קול.... יש לי כמה סטים של רמקולים מחוברים ביחד למחשב... אני משתמש ב5 מתוך 6 הכניסות מאחורה....... 2 כניסיות המשמשות כרמקולים קדמיים... 2 סאב וסנטר... 1 כרמקול אחורי... בדריבר שיש לי בויסטה יש לי אפשרות לקבוע כל יציאה מה תיהיה השימוש שלה.... יש אפשרות כזאת באובנטו??

• 3 תגובות
    • 908 צפיות
  4. Started by matteo,

אוקיי אז כן כן למי שלא הבין מהכותרת אתמול סיימתי להתקין את מערכת הג'נטו החדשה שלי לאחר שימוש לא קצר בarch שאגב גם הארץ' היה פנטסטי אז נתחיל בזאת שהסיבה שבכלל הבטתי כלפי ג'נטוו הייתה פשוטה טמונה בליבי הרבה זמן, אני בנאדם מאוד סקרן, מאוד אוהב אתגרים(במיוחד אם הם "לא פשוטים") , ומחפש ללמוד בקיצור, לאחר השימוש הכה ארוך עם הארץ' התותח שלי, פירמטתי אותו ופשוט הורדתי את הminimal installation cd של הג'נטוו אז ככה, הדיסק שוקל 80 מגה, הוא מכיל בעצם קרנל, כל המודולים (לזיהוי החומרה) של הקרנל כמובן, כלים לאינטרנט, לעבודה עם ההארד דיסק e2fsprogs , למי שלא מתכוון לעבוד עם ext2/3 אם אני לא טועה הוא צריך להתחבר לאינטרנט ופשוט להוריד כבקשתו xfs2progs או מה שזה לא יהיה בקיצור, נכנסתי לדיסק…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  5. יש ברשותי server 2008 שמותקנת בו hyper-v התקנתי מכונה וירטואלית הגדרתי לה כרטיס רשת נתתי למכונה כתובת IP וכאשר אני בא להכניס את המכונה לDOMAIN המערכת לא מאפשרת לי זו היא טוענת שאין דומין כזה יש לי פינג בין המכונה לשרת עצמו והפינג נעשה בIPV6 משום מה בעוד שנתתי לו כתובת רגילה של IPV4 אין לי פינג למחשב חיצוני שבאותו תווך כתובות מישהו שיוכל לעזור לי בנושא למה אין לי תקשורת תקינה?

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. Started by abstract,

כמו שכתוב בכותרת, ניסיתי להתקין את שתי הגרסאות, וכלום. אז ככה: מחשב Athlon 64 סוקט 939 עם לוח אם K8NS של ג'יגה בייט 512 ראם radeon 9600 קניתי הרד דיסק חדש (כי הישן שבק חיים) - 250G של סמסונג. ניסיתי להתקין עליו אובונטו גרסא 6.1 (היחידה שהיתה לי צרובה בבית) וזה עבד, בערך. הוא לא היה מוכן להתעדכן בכלל, וגם לא להוריד תוכנות (למרות שכן היתה גישה לאיטרנט - דרך פיירפוקס). הוא אמר שאין את הקבצים שהוא צריך בשרתים. הנחתי שמדובר בגרסא ישנה מדי ולכן אין כבר תמיכה בשרתים (לא יודע אם זה נכון או לא). אמרתי לעצמי : אני אוריד גרסא חדשה ואתקין אותה. הורדתי את 8.04 צרבתי במהירות 16 וניסיתי להתקין (דרך boot). נתן לי באמצע שגיאה I/O כלשהי ואמר שזה כנראה בעיה בדיסק שנצרב לא טוב. צרבתי עוד …

• 3 תגובות
    • 932 צפיות
  7. Started by MaXiK,

אני משתמש בubuntu 8.04 עם פיירפוקס 3 ויש לי בעיה הנגן פלאש. הנגן פלאש בפיירפוקס ממש איטי ולפעמים לא עובד. הסרטונים בyoutube עובדים אבל בצורה ממש איטית וישנם אתרים שבהם אני בכלל לא יכול לצפות בסרטוני פלאש. בדקתי את הגירסה של נגן הפלאש בפיירפוקס ויש לי flash player 9. האם למישהו יש פתרון?

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. בתור משתמש windows אני מכיר את כל יתרונותיו וחסרונותיו. לינוקס קצת חדש בשבילי ומה שאני בסה"כ מנסה לעשות הוא להתקין אותו על ה ps3! אחרי שעברתי על כל מדריך שקיים באתרים בארץ ובחו"ל ואחרי שהקשבתי לכל עצה שקיבלתי שם, עדין אי אפשר להתקין את הלינוקס על הסוני 3! אלה השלבים שכבר ביצעתי (לפי כל מדריך באנטרנט אחד לאחד!) אחרי שאני כבר פירמטתי את הסוני וחילקתי אותו ל-2 מחיצות התקנתי את ה boot loader והגדרתי את ה other os להיות ה boot, אני מפעיל את הקונסולה מחדש ואז אני מגיע לשורה שנראית כמו dos אני רושם שם install או install fccda (תלוי איזה גירסא אני מתקין, אני מנסה להתקין 2 גירסאות שונות של לינוקס כי חשבתי שאחת מהם לא טובה או שהקובץ שהורדתי פגום מה שהסתבר כלא נכון) ואז מקבל את השור…

• 3 תגובות
    • 974 צפיות
  9. Started by ~שירה,

מה עלי לעשות כדי שמתוך תכנית C אוכל לקרוא לפונקציות של יוניקס כגון ls? באמצעות הפקודה execvp ? איך אני בודקת שהיא הסתיימה?

• 3 תגובות
    • 996 צפיות
  10. Started by _uri,

שלום, אני קונה בקרוב מחשב חדש וראיתי בכך הזדמנות טובה לעבור ללינוקס אחרי שימוש ארוך ב windows (חשבתי לעבור ל ubuntu). חיפשתי בזמן האחרון תחליפים ופתרונות לכל הדברים בהם אני משתמש אבל משהו שעוד לא מצאתי זה איך לעדכן את האייפוד שלי. על האייפוד מותקנת התמיכה בעיברית וכדי לעדכן אותו אני חייב ש iPodHe (התוכנה של iDigital) תפעל. כששלחתי מייל ל iDigital הם אמרו לי שהם תומכים רק ב windows ו- mac. האם מישהו כאן ניתקל בבעיה ומצא פתרון? האם זה מסוג הדברים שאני אוכל להריץ בעזרת wine? (זה פועל ב tray ולכן אני בספק...) תודה לעוזרים אורי

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by IlanF,

אני מנסה לשתף כמה קבצים בין iMac למחשב עם ווינדוס 7, אבל המאק לא מזהה אותו. הוא כן מזהה מחשב אחר ברשת שמריץ XP, אבל את 7 הוא לא מזהה למרות שהגדרתי ב-7 שישתף קבצים וכו'... גם עוד כשהיה לי ויסטה, גם אז המאק לא היה מזהה לי אותו ברשת. אני אמור להגדיר משהו במאק כדי שיזהה את 7 או שהבעיה שלי היא בווינדוס? אם זה יותר מתאים לפורום רשתות, אז תעבירו. לא ידעתי איפה עדיף לפתוח את הת'רד הזה...

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Started by assaf990,

לא מבין מה ההבדל בין הפקודות האלה? הרי גם ב chmod ניתן לשנות owner...

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by shloosh,

ראיתי אנשים עם כתובת mac@ עכשיו אני חופר במקבוק שלי ואני לא מוצא איך הגדרתי את הכתובת שלי ואיך אני פותח בחשבון.. בקיצור איך אני מסדר את זה? שאני פותח את התוכנה של המייל אני צריך לרשום כתובת וסיסמא ופשוט אין לי מושג מה לרשום. תודה!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. שלום, התקנתי היום ubuntu גירסה 8.10 עשיתי את כל העדכונים (שלקחו בערך שעתיים) אבל אני לא יכול להשתמש בשולחן עבודה כפול (שני ממשקים) כי משום מה הוא לא מצליח להוריד את הדרייבר של כרטיס הגרפי שלי Nvidia 9400GT Zotac. יכול להיות שבכלל לא קיים דרייבר של הכרטיס הספציפי הזה ללינוקס?

• 3 תגובות
    • 971 צפיות
  15. שלום לכולם אני מריץ Headless Unit, שמשרת אותי כ-NAS, מזרים מדיה ל-SB3 שלי וכו'. מערכת ההפעלה היא ClarkConnect Community 4.3 אני מחפש מנהל הורדות ל-Rapidshare ו-NetLoad (יש לי חשבון הורדות בשניהם), שירוץ על השרת שלי ואוכל לגשת אליו ב-Remote Access. הגישה מרחוק (אולי ע"י הדפדפן) היא הכרחית מאחר ולא מחוברים לשרת מסך כלשהו, מקלדת או עכבר. כעת הגישה אליו מתבצעת ע"י WEB-ADMIN המובנה. שאר המחשבים בבית מריצים WIN XP ו-VISTA תודה לכולם מראש **אם ישנה הפצה אחרת שתענה על הדרישות אני מוכן לשקול מעבר.

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. קראתי את הנעוץ ואף פעם לא ראיתי/התעסקתי עם לינוקס אז יש לי כמה שאלות. אני רוצה להתקין UBUNTU על המערכת מדיה סנטר בסלון. בשביל התוכנה BOXEE 1 יש לי על המחשב בסלון כרטיס רשת אלחוטי שמתחבר לראוטר מתי שהמחשב עולה,האם יהיו בעיות להתקין את הדרייבר שלו כל הלינוקס ? 2 אנטי וירוס כמו למשל NOD32 עובד/יעבוד ? 3 דרייבר לכרטיס מסך שלי (HD2400) ולכרטיס קול (לוח של אסוס) יהיה ? 4 אפשר בבקשה מדריך להתקנה וקינפוג נכון ? 5 עוד משהו חשוב שאני צריך לדעת לפני שאני מתקין ?

• 3 תגובות
    • 901 צפיות
  17. התגלגל לידיי מיני מחשב שהיה פעם gateway ייעודי לדואר אלקטרוני (מסנן וירוסים וספאם) ופירוול מיושן. זו קופסא קטנה וחמודה.עם מעבד VIA 1000Mhz (שזה פחות או יותר שווה ערך לפנטיום 3 אם אני לא טועה) ו- 256MB RAM. דיסק קשיח של 20GB, וסלוט PCI פנוי בודד (שאני שוקל להתקין בו כרטיס רשת אלחוטי כך שיוכל להיות גם נתב\AP אלחוטי). זה מחשב חלש, אבל מנסיון הוא יכול להחזיק עליו windows xp למשל, לפעולות בסיסיות (אופיס, שרת מצלמות, גלישה (מקרטעת) באינטרנט וכו'). יש למחשב הזה 3 כרטיסי רשת (עקב תפקידו כ gateway בעבר) וחשבתי להתקין עליו הפצה שתהפוך אותו לראוטר\פירוול בגדול אני רוצה שהוא יהיה גם שרת http/ftp ואולי מכונת טורנטים (הקבצים יישמרו כמובן על mount ברשת ולא על ההרדיסק הפצפון שבמחשב…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by redead,

אני מתחיל ללמוד על לינוקס ויש לי איזה מטלה כזאת של לעשות דברים עם פקודות בסיס ויש כמה דברים שאני לא מצליח למצוא איך לעשות כמו למשל : - מיון קובץ טקסט בסדר אלפביתי יורד ועולה - הדפס תאריך ולוח החודש נובמבר של שנת 2007 - חזור לתקיית בית בשתי דרכים שאתה מכיר מישהו יכול לעזור לי עם הדברים האלה בבקשה? תודה..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by MasterDK,

אהלן, קיבלתי מחשב נוסף והחלטתי לעשות ממנו שרת. כרגע יש שם רק SSH שאני מתחבר אליו מחלונות. מה הם הדרכים לבאטח SSH? בנתיים ביטלתי חיבור של ROOT. איזה עוד דרכים יש? תודה רבה מראש.

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by WitheNoise,

שלום יש (היה) לי במחשב Ubuntu ו Windows XP, רציתי במקביל להתקין Windows 7 , התקנתי ומה שקרה זה ש XP ו 7 עובדים יפה ביחד אבל המסך ההתחלתי, זה שנותן לך לבחור בין ה Ubuntu לבין ה XP נעלם לי, והוחלף במסך שנותן את האפשרות לבחור בין ה 7 לבין ה XP (או לייתר דיוק בין ה 7 לבין גרסאות קודמות של Windows), חשבתי שבגרסאות קודמות של .. הוא יתן לי את המסך הקודם,טעיתי. הצורה שבה ניתן לבחור בין ה XP ל Ubuntu ועכשיו בין XP ל 7 מזכירה לי מאוד את הימים של Win 95 שיצרתי Autoexec ו Config, השאלה האם זה המצב גם כיום, כלומר האם קיים קובץ .bat כלשהו שאם אני אשנה אותו אוכל לקבוע מה אראה ואחזיר לי את ה Ubuntu (לא, לא מחקתי את ה Partition שלו). אם קיים אחד כזה, כיצד לשנות אותו כך שיתן לי את כל האפשר…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by maorizyo,

שלום לכולם. לא מזמן ניסיתי את גרסת הבטא של KUBUNTU 9.04 . התקנתי אותו במחיצה חדשה עם מערכת קבצים JFS. ועבד די טוב. קרוב מאוד בביצועים לווינדוס. כמו כל גרסה קודמת של לינוקס שהיתה לי במחשב גם זו קרסה לאחר חודשים והשאלה העקרונית אם הקשר הוא למערכת הקבצים? אני רוצה להתקין מחדש את אובונטו 9.04 אך אני לא יודע באיזו מערכת לבחור.. התקנתי גם את אובונטו סטודיו 9.04 על מערכת JFS וזו נתקעת בתדירות קבועה (עובד עד שטוענים קובץ גדול ואז נתקע). האם EXT3/4 יעבדו יותר טוב?

22. Started by Ashand,

חוץ מאייטונז או QUICK TIME משהו שדומה לWINAMP או כל נגן "נורמאלי" אחר

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by The Burglar,

היית רוצה לדעת מה עדיף שתי מערכות הפעלה או מערכת הפעלה אחת ב MacBook Air מדגם Z0G2-2 המחשב מיועד לסטודנט והשימוש העיקרי בו הוא לעבודה משרדית בלבד בנוסף אני אשמח לדעת מה הולך להיפגע אם יותקנו שתי מערכות הפעלה חוץ מתפיסת הזיכרון בהארד (האם זה יאיט את המחשב וכו) תודה רבה על העזרה

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. Started by J0n1,

יש לי PB G3 ואני מנסה להתקין עליו KUBUNTU 7.10 alternative הרצתי את הדיסק, ולא משנה מה אני כותב בBOOT כדי להריץ אותו (INSTALL או EXPERT או אנערף) הוא לא מצליח לטעון תקרנל Please wait, loading kernel... Read failed מה אפשר לעשות? אולי להתקין אובונטו או משהו אחר?

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  25. Started by רומן גרוס,

הפייר פוקס דפוק לא עובד במלא אתרים http://www.one.co.il/Msites/99/first.aspx?id=595 למשל זה רדיו ONE עם IE זה עובד. ויש עוד מלא אתרים שה FF פשוט לא עובד .

דיונים חדשים בפורומים