לינוקס, Mac ומערכות הפעלה אחרות
פורום בנושא לינוקס, יוניקס, מקינטוש ומערכות הפעלה אחרות מלבד Windows
4,173 דיונים בפורום זה
-
יש לי בעיה שקצת מעיקה על העבודה באבונטו ומקשה עליה וזה בעיית הרזולוציה. בניגוד לווינדוס באבונטו אצלי במסך CRT יש שתי אופציות לבחור ברזלוציה וזה או- 600*800 או 300*400 וזה רזלוציות נוראיות והכל נראה פשוט ענק ולא יפה ואי אפשר לעבוד ככה ויש בעיות גודל של החלוניות וצריך לגלול לצדדים בדפי אינטרנט כי הרזולוציה גדולה מדי. בקיצור- הסקתי מסכנה שכנראה זה בגלל רזלוציית המסך הטיבעית שלא מאשרת ללינוקס את זה- רציתי לדעת האם יש איזה "תוסף" או כלי שמאפשר בחירת רזולוציה יותר גדולה כי ברזולוציה שכזו זה פשוט סיוט! אם אין אופציה לשנות זה יעזור לי שתגידו לי גם- בלאוו וכי עוד חודש וחצי בערך אני קונה מסך חדש(2243 SAMSUNG). הרבה תודה רבה על העזרה!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, סוף סוף רציתי להתקין את ה-ubuntu בשביל ליתנסות, אבל שאני מעלה את המחשב ועולה לי המסך אפשרויות של ubtunu אני עושה את הראשון שזה התקנה ואז ה-ubtune טוען ושהוא מגיע לאיזה 95% ככה (נמש קרוב לסיום המד ) ההתקנה נתקעת ומופעים קווים מוזרים על המסך... אין לי מושג מה לעשות ניסתי לצרוב מחדש את ה-iso אבל זה עושה אותו הדבר עשיתי בדיקת בעיות באפשרויות שעולה ה-ubtunu אבל זה עושה לי שאין שום בעיה, מה לעשות ? השם המלא של ההפצה: ubuntu-6.10-desktop-i386.iso
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום. אחרי שאני רושם שם משתמש וסיסמא. יש רק מסך חום עם סמן עכבר. ניסיתי להגדיר ל gnome לעבוד אבל רק מצב טקסט עובד. מישהו יודע מה הבעיה?
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. לאחר ששדרגתי את האובונטו מ-9.10 ל10.4 נתקלתי בבעיה שלא מאפשרת לי להפעיל את מנהל העדכונים או את הסינאפטיק. כאשר אני מפעיל את סינאפטיק אני מקבל את ההודעה: E: dpkg was interrupted, you must manually run 'sudo dpkg --configure -a' to correct the problem. E: _cache->open() failed, please report. כשאני מפעיל את מנהל העדכונים אני מקבל הודעה: "לא ניתן להתקין את כל העדכונים הרצת שדרוג חלקי, כדי להתקין כמה שיותר עדכונים. מצב זה עלול להגרם עקב: *שדרוג קודם שלא הושלם *בעיות עם כמה מהחבילות שמותקנות *חבילות תוכנה בלתי רשמיות שלא סופקו על ידי אובונטו *שינויים רגילים של גרסת טרום-הפצה של אובונטו" ואז יש לי שתי אפשרויות: [1]שדרוג חלקי [2]סגור כשלוחצים על "שדרוג חלקי" מתקבל…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שלום כולם, לאחר הסיפור הארוך עם המחיצה ההרוסה וההצלחה המפוקפקת של גיבוי הקבצים, פירמטתי את כל המחיצות שהיו בשימוש של הלינוקס ועכשיו יש לי 18GB פנויים. אני רוצה להתקין עכשיו את אובונטו 8.04 החדש, אבל עם קצת שיפורים מההתקנה הקודמת. קודם כל, ה-Swap הקודם שלי היה קטן מידי, אז לא יכולתי להיכנס למצב של Hibernate. כמה צריך להקדיש ל-Swap כדי שהאופציה הזו תעבוד? בנוסף, אני רוצה לפצל את מערכת הקבצים שלי מתקיית ה-home. לא מסובך בכלל, השאלה כמה לתת לכל אחד מהם? השימוש העיקרי של מערכת ההפעלה הוא תיכנות והרבה סביבות תיכנות ודברים קשורים(NetBeans, Eclipse, VMware אלה התוכנות הכי כבדות שיכולתי לחשוב עליהם כרגע). כמה אני צריך להקדיש למחיצה של המערכת? בכללי יתרונות וחסרונות של ext3 מו…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
נתקלתי במקרה בשני פוסטים (זה אותו אחד השני מפורט ובא כתגובה על התגובות בראשון) מאוד מעניינים ומפורטים שמוסבר בהם מה לדעת הכתב לא מוצלח בלינוקס ומה צריך לעשות כדי לתקן את זה. 1) http://batsov.com/Linux/Windows/Rant/2011/06/11/linux-desktop-experience-killing-linux-on-the-desktop.html 2) http://batsov.com/Linux/Windows/Rant/2011/06/14/linux-desktop-part-2.html תהנו
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מעוניין להתקין על המחשב שלי MAC עכשיו השאלה שלי היא כזאת... יש לי MAC של גרסאת Intel והשאלה שלי היא אם הmac יעבוד אצלי כמו שצריך במחשב או שיעשה לי בעיות? התקנתי את הMAC בתוכנה VMWARE (תוכנה שמאפשרת להתשתמש במערכת הפעלה נוספת בתוך חלון) בקיצור הוא עבד מצוין.. אז האם הוא יעבוד על המחשב כמו שצריך? עכשיו יש לי עוד שאלה... הקבצים של הMAC נראים כך: האם זה אפשרי להתקין את הקובץ שהסיומת שלו זה IMG? אם כן איך עושים את זה? ודבר שני זה שוקל 6GB וזה לא נכנס אפילו לדיסק DVD (4.7GB) אז מה עושים? תודה לכולם ומצטער על הניסוח הגרוע... תודה ולילה טוב =] אם הודעה זו עברה על החוק ע"פ החוקים בפורום אז תמחקו (מצטער אם אני עובר על החוק)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
שאלתי בפורומים של טכנו אמרו לי שזה שAPPLE לא זנחו את זה עדיין אז אני רוצה להבין יצא או לא יצא? ועוד שאלה האם יצא משהו כמו DIRECTX לMacOS ול LINUX הוא שתמיד יהיה רק לMICROSOFT? עריכה: פיסוק וניסוח בכותרת (Prog.)
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להקים אצלי רשת אלחוטית. יש לי איזה מחשב ישן הנה המפרט שלו : P-3 600MHZ לאידע איזה לוח אם... 128 מגה ראם 20 גיגה כונן קשיח עכשיו השאלה היא : האם UBENTU (זאת ההפצה שאני חושב להתקין) תפעל נורמלי על כזה מחשב, והאם היא יודעת לנהל רשת אלחוטית בין מחשבים שהם כולם ווידוס אקס פי? נב : ואולי יש הפצה אחרת של לינוקס שתתמוך יותר טוב ואולי גם אחת שפועלת כולה על ממשק גרפי?
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, אני משתמש במודם THOMSON ובראוטר של LINKSYS BEFW11S4 VER4. כיצד אני מגדיר את האינטרנט באובונטו? ניסיתי ב NETWORKING אבל לא ממש הלך לי... הספק שלי הוא NETVISION ןאני על כבלים.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
התקנתי על המחשב לינוקס מנדריק 10.1. אין לי ידע קודם בלינוקס והכל אז לקח לי זמן מה להתקין אותו, ולהגדיר את הקטע של המחיצות, שגם לא יצא משהו. בפעם הראשונה שהתקנתי שמתי סיסמה ובסיום ההתקנה אחרי שהפעלתי מחדש הוא מבקש את הסיסמה ומשום מה הסיסמה שאני מקליד לא תקינה עבורו. טוב אז התקנתי שוב בלי סיסמה ואותו דבר הוא לא נותן לי להיכנס למערכת. מה אני אמור לעשות?\יש אולי משהו שפספסתי\לא הבנתי\לא ידעתי\. אהה ונזכרתי בעוד משהו. כשאני מדליק את המערכת אני אמור לבחור במערכת הפעלה. אז יש לי: linux safefail linux-nobp - משהו כזה לא זוכר בדיוק ווינדוס. הראשון והאחרון אני יודע מהם אבל השאר... תודה, ניר.
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני כלכך מאושר אבל עוד לא קיבלתי אותו - הזמנתי אותו ברשת באג ואבוא לקחת אותו ביום חמישי. כרגע אני חורש על סרטי unboxing ביוטיוב 8) יייאיייייייי!!!!
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מחשב שמריץ לינוקס וכרטיס כניסת וידאו flyvideo 98 (צ'יפ conexant bt878) אני רוצה לשמור איתו שידורי וידאו מכניסת composite וכניסת קול מהכרטיס קול (AC97) לקובץ וידאו באיכות טובה אבל הכרטיס עושה בעיות אני רוצה להפעיל אותו באיכות טובה תחת לינוקס בלינוקס הכרטיס מצליח לתת רזולוציות נמוכות ממש (עד 300X400 בערך) ולא מסתדר אם אות וידאו PAL. זה דוגמאות למה שרואים כשמנסים הגדרות שונות ואות הוידאו בכניסה הוא PAL (ממיר של הוט) הכול סבבה אבל שחור לבן : pal-nc ולעיתים pal-m (מצב pal-m קופץ באקראיות בין המצב הזה והמצב שיש ב ntsc) צילום מסך כך זה נראה אל המסך קבוע המסגרות בשחור לבן כל הזמן גולשות : כל יתר ה pal אותה תופעה אבל כל מסגרת צבועה בצבע מתוך rgb : כל ה secam …
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
בעזרת crossover משתמש מאק יוכל להריץ תוכנות\משחקים של מערכת ההפעלה win ללא צורך בהתקנתה. מפתחי התוכנה עובדים קשה ומעדכנית את התוכנה בתדירות גבוהה לשם ריבוי התוכנות הניתנות להרצה בעזרתה. בין התוכנות שנתמכות: Microsoft Office 2007, 2003, XP, 2000 and 97 Internet Explorer Windows Media Player משחקים: Steam Games World of Warcraft EVE Online Guild Wars כמובן שיש עוד הרבה..מידע נוסך תוכלו למצוא באתר http://www.codeweavers.com. המשחקים והתוכנות שתפעילו דרך crossover לא ינצלו את כל כוחו של המאק שלכם, מה שאומר ששימוש בתוכנה מוריד בערך 20% מהפוטנציאל האמיתי של המאק. שזה לא מוזיז למאק.. הורדה: http://www.megaupload.com/?d=O5925IYD
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
הבעיה עד היום שהיה צריך לפרמט את ההארד דיסק וליצור מחיצה בשביל להתקין את זה, או להריץ את זה ישר דרך הדיסק. יש תוכנה בשם WUBI שתתקין לכם את UBUNTU בנוסף לווינדווס XP, ואפשר לעשות DUAL BOOT אז סתם אם מישהו סקרן ורוצה לנסות: סרט הסבר איך להתקין: http://www.cnettv.com/9710-1_53-28756.html?tag=bubble להוריד את התוכנה: http://www.download.com/Wubi/3000-2094_4-10702316.html?tag=lst-0-1 אני יודע שזה פורום WINDOWS, אבל שמתי את זה פה כי מה שמיוחד זה שאפשר להפעיל את זה בנוסף לווינדווס, אם אתם חושבים שזה שייך לפורום אחר אז תעבירו את זה. אבל ההודעה הזאת נוגעת למשתמשי ווינדווס.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני מוריד אותה עכשיו, עוד שעתיים אני אדע אם היא שווה משהו. הדבר החשוב ביותר שנוסף לה לדעתי הוא החייגן לאינטרנט מהיר שמשולב כבר במערכת ההפעלה . www.linux-kinneret.org
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה יש לי מחשב עם RedHat 8.0 ויש לי מחשב עם XP והם מחוברים ברשת. המודם נמצא במחשב עם הXP אז ככה המחשב עם הלינוקס יכול לגלוש באינטרנט ואפשר לעשות פינגים משני המחשבים. אבל מה, הפעלתי את שרות הhttpd ואת הFTP, במחשב עם הלינוקס ואם שם אני נכנס לFTP או לאתר זה נכנס, אבל מה במחשב עם הXP זה לא נכנס מאיזה שהיא סיבה שלא ידוע לי....אבל יש פינגים מישהו יכול לעזור?? למה אין תקשורת?? נ.ב. סליחה על הבורות אבל מה הפקודה של הIPCONFIG בלינוקס? בתודה IZIKD
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ההורים שלי חזרו מחו"ל לפני 5 ימים והם קנו לי מתנה MacBook התקנתי את מערכת ההפעלה הכל טוב ויפה ואחרי שהתקנתי הופיעה לי ההודעה הזאת: You need to restart your computer. Hold down the Power button for several seconds or press the Restart button מה לעשות? מה הבעיה? נסיתי לעשות restart אבל עדיין מופיעה אותה הודעה תודה למי שיכול לעזור לי =]
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היום התקנתי Ubuntu 8.04 והתקנתי את הדרייבר של הכרטיס מסך (nvidia) ושכחתי איך קוראים לממשק התלת מימדי עם הקוביה. אז אני צריך את השם של הממשק הזה ואם אתה ממש נחמד אז גם לינק לחבילה שלו. אוקיי מצאתי זה beryl אממ אני לא מצליח להתקין Beryl השרת הזה: http://ubuntu.beryl-project.org/ לא עובד ואני אמור לקבל ממנו איזו חבילה. יש עוד שרת שיש עליו את החבילה? עכשיו יש לי שאלה אחרת אני משתמש בPidgin לשיחות ברשת מסנג'ר אבל כל 10 דקות הוא קורס וזה ממש ממש מציק. שהשתמשתי בגרסא 7.10 (של ubuntu) זה לא קרה, אין לי מושג ממה זה נובע. תודה רבה (:. הסתדרתי, תודה רבה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחשב מתעורר לאחר שניות ארוכות שיוצא ממצב שינה מישהו מכיר אולי את הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי , יש לי cubox שעליה מותקן geexbox שיש עליו PHP ואני יכול לעלות אליו אתר ביתי ולגשת ברשת הביתית . הבעיה אתר שלי מכיל מסד נתונים של SQLite הכי פשוט כדי שלא יסתבך בלהתקין MySQL וכו' כי אני לא ממש מבין בזה . עכשיו שאני העלאתי לבדוק את Phpinfo הגירסה שיש לי :PHP Version 5.4.12 והבלאגן בכל זה שהגירסה לא מכילה SQLITE : Configure Command : .......... --disable-static' '--without-iconv' '--without-sqlite3' '--without-pdo-sqlite' השאלה איך אני יכול להתקין ניסיתי דרך האתר שלהם להוריד חבילה לעלות לMICRO SD שעליו יש GEEXBOX וזה לא צלח ... אשמח לעזרה. תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
ערב טוב, אחרי שמאסתי בווינדוס החלטתי לנסות ולהגר ללינוקס, ולנסות להשתמש באובונטו. עם נייד עם כ.גרפי מובנה של LG (F1) אני בספק אם יהיו צרות עם דרייברים לפי מה שכבר ראיתי. ועבור מספר תוכנות מסוימות שלא מצאתי להם פתרונות בלינוקס הבנתי שאפשר לעשות אמולציה של ווינדוס אז זה לא סיפור גדול (התדירות שבהם אני משתמש בתוכנות אלו גם ככה לא בכל יום) כעת נותר לי לדאוג למעט מאוד דברים: 1. מדפסת של HP 5783, מחוברת לשקע USB בראוטר AVM FritzBox, שמדמה לי שקע USB וכך אני יכול לגשת למדפסת וגם לסורק אלחוטית, כאילו הם מחוברים בצורה רגילה. לא מצאתי עד כה פתרון...האם קיים? 2. סנכרון מכשיר עם WM מול אאוטלוק, מה אפשר לעשות עם open office? יש אפשרות לסנכרן את היומן ואנשי קשר בצורה כלשהי? אשמח לפתרונ…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
היי, רציתי לדעת אם קיימת היום מערכת Instant-on עדכנית חוץ מכרום OS..? xPUD לא מעודכנת שנים splashtop נמכרת רק ליצרניות mandriva instanton רק בתשלום וגם Presto עולה 20$ לשנה. יש איזשהו פרוייקט עדכני ובחינם?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
עדכנית לעכשיו אני משתמש בMANDRAKE 9.0 שהיא ממש מעולה ד"א. BUNDLE התוכנות שבאות איתה הוא עצום. הבעיה שלי היא שאני לא יודע כמעט כלום על לינוקס. עד כה ההתנסאות של איתה הוא לא רע ואני אוהב מה שאני רואה. אני הורדתי כמה תוספות בסיסיות כמו LICQ ותוסף לFLASH וJAVA. הבעיה שלי שאני לא ממש יודע מה עושים איתם. אני הבנתי שהם סגורים להם במן תוכנה שחופפת לWINRAR\WINZIP בחלונות. אני עשיתי להם"EXCTACT"והלכתי לתקייה שלהם. בתוך התקייה אני רואה כמה קבצים, אבל אף אחד מהם לאחר לחיצה לא עושה משהו מועיל. זה נראה כיאלו אני לא עושה משהו נכון. אולי אתם יכולים להסביר איך אני מתקין פה תוכניות? איזה קובץ אני מחפש, דרך איפה להתקין וכו...? בבקשה תהיו סבלנים איתי. אני לא ממש מבין במערכת הפעלה הזאת, אבל א…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לא מבין מה ההבדל בין הפקודות האלה? הרי גם ב chmod ניתן לשנות owner...
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-