מעבדים, לוחות-אם וזכרונות
פורום בנושא מעבדים, לוחות אם וזכרונות
40,808 דיונים בפורום זה
-
למרות שתוכניות ההשקה לשנת 2019 נדחו - ב-AMD מבהירים כי סדרת מעבדי ה-HEDT לשוק הביתי עוד תבצע את הקאמבק שלה לכתבה
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
כרגע יש לי 2 זכרונות Kingston 512MB DDR2 667Mhz 5-5-5-15 במחשב, כלומר 1024 מגה. אני מעוניין לקנות עוד ג'יגה זכרון. לוח אם: Gigabyte GA-965P-S3. בתקופה האחרונה אני לא עוקב אחרי החידושים בעולם הזכרונות ולכן אין לי מושג איזה זכרון מומלץ. המעבד שלי ב OC וגם הזכרונות כרגע על 4-4-4-12 יחס 1:1 תקציב.. לא יודע מה נחשב תקציב נורמלי לעוד זכרון 1024 (או 2 של 512, לא יודע מה עדיף) אבל אני מניח שסביבות ה 200 שקלים. זקוק להמלצה (: תודה.
-
- 2 תגובות
- 635 צפיות
-
-
שלום לכולם ! רכשתי מחשב בארה"ב מדגם dell - Inspiron 2-in-1 15.6" Touch-Screen Laptop - Intel Core i5 - 8GB Memory - 256GB Solid State Drive - Silver ניתן לראות איתו גם כאן מפה קניתי : https://www.bestbuy.com/site/dell-inspiron-2-in-1-15-6-touch-screen-laptop-intel-core-i5-8gb-memory-256gb-solid-state-drive-silver/6295913.p?skuId=6295913 אני עתיד להשתמש בתוכנת Solid works ללימודי הנדסת מכונות, וממה שהבנתי 8 ראם זיכרון אינם מספיקים, שאלתי מישהו בחנות מחשבים שאמר שאי אפשר להוסיף לו זיכרון או להחליף , אבל עוד מישהו אמר לי אחרת , האם מישהו יודע אם אני יכול לעשות הוספה/החלפה כזאת ל16 ראם ?
-
- 26 תגובות
- 5.8k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום! אם אני אחליף את ה FX שלי בכפול ליבה הזול 3800X2, אני ארגיש בהבדל? אני יודע של3800 יש יתרון פיזי ברור על ה FX. אבל הוא היה מעבד חזק מאוד בדורו והוא עדיין סוחב.(עם אוברקלוק ל2.6) חשבתי לבדוק אם הוא יכול להגביל את כרטיס-המסך שלי(1900XT). אבל אין לי מושג איך בודקים את זה בדיוק, אז הרצתי 3DMARK. 05: 10417 06: 4732 אין משחק מסויים שאני זוכר בו FPS נמוך מאוד. FEAR מקרטע קצת ברגעים עמוסים במיוחד. NFS CARBON קצת יותר. (אני לא יודע אם זה קשור דווקא למעבד) ברוב המשחקים אין לי בעיה לשחק עם אימיול ומסנג'ר ברקע (בNFS וPREY אני סוגר הכל) מה דעתכם, 3800 יהיה שיפור משמעותי? תודה, אוהד.
-
- 4 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אז ככה נגיד ואני קונה 2 מעבדי FX-53 ושם אותם על לוח תומך של 2 מעבדים בסוקט 940...אפשרי??.או שרק לאופטרון יש אפשרות של 2 מעבדים...
-
- 17 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מתכוון לשדרג את המערכת שלי ואשמח אם תעזרו לי בנושא לוח האם. בעקרון רציתי רק לשדרג כרטיס מסך וזכרונות, אבל אחרי שהבנתי שAGP הולך לעולמו, חשבתי שאולי כדי כבר לשדרג את הלוח אם לחדש... כרגע יש לי פנטיום 4 2.8, 512 מ"ב DDR, וכרטיס fx5200. האם כדאי לי לשדרג את הלוח אם על חשבון תוספת של 512 מ"ב לזכרון? או שעדיף להשאר עם אותו הלוח, להגדיל זכרון לג'יגה ולקנות כרטיס מסך 7600GT אבל בחיבור AGP? או לוותר כרגע על זכרונות ולשדרג את הכרטיס יחד עם לוח אם? איזה לוח אם מומלץ עבורי? שיתאים למעבדים וזכרונות החדשים שייצאו בעתיד? אני לא צריך שום אוברקלוקינג, ולא כרטיס קול - יש לי משלי furtissimo 3... תודה מראש לכולם!
-
- 10 תגובות
- 719 צפיות
-
-
-
בשעה טובה באמת קניתי את Q6600 האכזרי ביחד עם לוח P5K של אסוס וזכרונות 2 ג'יגה (שדרוג חלקים),משום מה באמת לא ראיתי שינוי מסיבי בביצועים שלו על XP לעומת ה P4 HT שהיה לי,וזה עוד לאחר פירמוט,מוזר נכון... שיחקתי בדמו של COD4 והוא צלע על הגדרות גבוהות (מה שממש לא הגיוני) ולמען הדיוק יש לי GEFORCE 6600... בסוף התקנתי את ויסטה Home Premium והמחשב עף!! כולל המשחק השאלה היא איפה ההגיון שמערכת יותר כבדה מXP היא למעשה יותר מהירה עם Q6600??? ועוד שאלה קטנטונת אני אוכל להריץ את קריסיס על הכרטיס מסך שיש לי? (או על 7300 se שיש לי בצד)
-
- 5 תגובות
- 889 צפיות
-
-
קומו סטאס אנשים ! אני מחליט סוף כל סוף לנטוש את הלפטופ בחזרה לדסקטופ אני מחפש להרכיב מחשב חזק וזול (לא למשחקים כרגע) ואני רוצה שהוא יהיה 64 ביט כי אני לא רוצה לשדרג בשנתיים שלוש הקרובות. החלטתי על מעבד 64 2800+ ואשמח אם תמליצו לי על לוח אם מתאים זול וטוב (תזכרו שיהיה מתאים לתוספות גם בעוד שנתיים) וכמו כן לגבי זכרון 512MB סטיק 1 שיהיה יעיל וזול. כרגע לא מתוכנן OC . תודה מראש נ.ב אם תוכלו לתת לי הערכת מחיר או המלצה לחנות מסויימת אודה לכם
-
- 9 תגובות
- 694 צפיות
-
-
שלום מישהו מוכן אולי להעלות מדריך כיצד לעדכן את הביוס בצורה שלא תהרוס את המחשב? ניכנסתי לאתר של גיגבייט הורדתי את העדכון ואני פשוט לא הבנתי איך אני עושה את העדכון. (זה חשוב לעדכן את הביוס מכיוון שאם העדכון הוא יידע איך לתקשר אם שאר הרכיבים במחשב ולזהות את כל המהירויות שיש בזיכרון ובכרטיסי מסך) תודה
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-
-
יש לי פנטיום 4, לוח אם 850GB של אינטל תומך ארדיראם ואני רוצה להוסיף לו עוד זיכרון. מצאתי ב KSP במציאון 256 אבל של 32 ביט וגם 1066 מגה הרץ ואני לא יודע אם הלוח שלי תומך בזה, כי הבאס שלי עד 400 והארדיראם הנוכחי שלי הוא 800 מגה הרץ, זה ישנה אם אני יוסיף זיכרון של 1066 מגה הרץ והם ירוצו באותם תדרים או שאני לא יכול בכלל להוסיף זיכרון כזה למחשב? ודרך אגב המציאון הזה זה מוצרים אחרי שימוש?
-
- 9 תגובות
- 714 צפיות
-
-
לפני שלוש שנים נדפק לי לוח של גיגהבייט שהיה ממש מושקע ויקר. אז קניתי אסוס. השבוע הוא נדפק והלך לו בקר sata. זה היה z170i pro gaming. מה לקנות שיחזיק לי יותר זמן אסוס או גיגהבייט?
-
- 2 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום! בוקר טוב יש ביידי סכום של כ- 1000 ש''ח + - אני צריך שאתה(הקורא) תרכיב לי מעבד ולוח אם של חברת AMD כיוון שהיא החברה הזולה ביותר למעבדים אני רוצה מעבד שיריץ משחקים לא הכי טוב אבל שיריץ במהירות נורמאלית בלוח אם יספיק לי 2 תושבות רגילות(הלבנות) ותושבת 1 של כרטיס מסך ו-2 מקומות של זיכרון גם יספיקו אני צריך לדעת את המחיר של שניהם! וגם את מפרט החומרה אני חייב מידע זה דחוף אני אודה ממש לכל מי שיעזור לי בתודה! נ.ב לא הכפת לי שיהיה יותר ב- 100-200 שקל אבל שיהיה שווה את המחיר
-
- 2 תגובות
- 509 צפיות
-
-
היי חברים. אני בונה מחשב לבן. לא מעניין אותי ביצועים ובטח שלא החומרה הכי חדש (אבל לא משהו ענתיקה...) וגם לא משנה לי אמד או אינטל. מאוד חשוב לי שהכל יהיה לבן כי זה מחשב לSHOW. אני מחפש לוח אם לבן. רוב לוחות האם שאני רואה הם בכלל לא לבנים אלא לוחות רגילים שחליפו להם את כל הכיסויים בכיסויים לבנים (או כסופים). זה לא באמת נחשב לבן. ראיתי לדוגמא את הלוח הזה. יש בו המון אלמנטים לבנים כולל הPCB עצמו ואפילו כמה סלוטים. למרות שדווקא הסלוטים שצבועים בלבן הם הסלוטים שיהיו מאוכלסים בחומרה והסלוטים השחורים ישארו פנויים ככה שיראו את השחורים... בנוסף, ראיתי את הלוח הזה שהוא אומנם לוח רגיל אבל יש לו כיסוי יעודים שהופך אותו לא רק ללבן אלא גם מאוד נקי. השאלה ש…
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
האם יש לוחות אם שיש לו גם יציאת AGP וגם יציאת PCI-E?
-
- 1 תגובה
- 443 צפיות
-
-
האם AMD סוקט 754 תומך בשני סטיקים של זיכרון? תודה לעוזרים!
-
- 12 תגובות
- 684 צפיות
-
-
מישהו יכול בבקשה לתת לי חוות דעת לגבי המעבדים הבאים: intel Q8200 intel Q9400 שמעתי שהם מאד מתחממים ורציתי לדעת האם זה נכון ... האם שווה לקחת את אחד מהמעבדים הללו או את הE8500 אם אני רוצה שזה "יחזיק" לי לכמה שנים הבאות ? תודה !
-
- 3 תגובות
- 862 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין בקרוב לקנות מחשב חדש ואני כבר כמה זמן קורא פה בפורומים לגבי הרכיבים העדכניים שיש, אבל עוד לא הבנתי מה ההבדל בין הזיכרונות 1600 ל 2133 וכו', איך הם מובאים לידי ביטוי בגיימינג (משחקים כבדים סיגנון battlefield 3 וכדומה) ובאיזה זיכרון עדיף יותר להשקיע ולמה. עריכה: וגם האם יש הבדל בין i5 ל i7 מבחינת גיימינג ומה כדאי לי יותר להשקיע כי הבנתי שבשביל משחקים אין באמת הבדל בין 5 ל 7 ואיפה אם לא במשחקים ההבדל הזה ניכר? תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 899 צפיות
-
-
לכולכם רק שתדעוץץץקצת להבהיר לכם כיצד פועלת מדיניות המחירים של אינטל והיבואן המרכזי בישראל הלוא הוא חברת "איסטרוניקס" הרמת אביבית. אז קודם כל תיקון קטן לידיעה: המעבדים 2.26 ו 2.2 כבר לא מיובאים לארץ, מי שמוכר אותם זה משאריות מלאי אז יתכנו מחירים גבוהים יותר ממה שאמור כי הדילרים מנסים להיפטר מהסחורה בלי להפסיד. רשמית כל המעבדים של 400MHZ החזקים לא מיובאים יותר לארץ אלא רק 1.8. המעבדים שכן ישנם הם 2.53, 2.4 ו 2.8 כולם בבאס של 533 וכולם כבר ניתנים להזמנה (2.8 עולה מחיר ראשוני של כ 3650 ש"ח). חוצמיזה סתם שתדעו, אינטל מורידה באופן קבוע מחירים כל 3 חודשים, דהיינו רבעון: בספטמבר, דצמבר, מרץ ויוני. אם אין השקה של מעבד חדש המחירים יורדים בכ 10-20 אחוזים באופן קבוע. אם יש הקשה,…
-
- 13 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב, אני מחפש להחליף את לוח האם הישן שלי (MSI KT3-Ultra ARU) עקב 'ברוגז' בינו ובין כרטיס המסך החדש שלי (Gigabyte Radeon 9600 Pro) - יש המון בעיות במשחקים ואני מאמין שזה בגלל שחסר ללוח AGP 8x. אחרי הרבה קריאה בנושא (ותקציב של כ 400 ש"ח) הלכתי לכיוון ה nForce2 400/ Ultra 400. התבייתי על דגם EP-8RDA3i של Epox או דגם GA-7N400L1 של Gigabyte - הבעיה היא שבשניהם מצויין שהם תומכים ב AGP 3.0 ורק בכרטיסי מסך 1.5v, כשלמיטב הבנתי הכרטיסים החדשים עובדים ב AGP 8x ב 0.8v - ובקיצור, התבלבלתי! הסיבה היחידה שאני מחליף MB היא AGP 8x ואני לא רוצה להידפק גם עם החדש - אז אודה לעזרתכם ולהנחייתכם. הרבה תודה מראש!
-
- 4 תגובות
- 539 צפיות
-
-
שלום, אני מתכוון לקנות נייד HP6660 שבא עם 1G זיכרון ו-VISTA. האם כדי להרחיב את הזיכרון ל-2G או שזה לא כזה קריטי?
-
- 4 תגובות
- 472 צפיות
-
-
מפתחת השבבים לא ממהרת לוותר על ליבות ה-Zen 2 שלה ומוצאת להן שימוש עדכני ברמות מחיר עממיות יותר, בשילוב עם ליבות גראפיות מודרניותלכתבה
-
-
- 4 תגובות
- 619 צפיות
- 2 followers
-
-
המערכת שלי היא כזאת: PENTIUM 4 1.8, 512 RDRAM, RADEON 9600 pro כשאני משחק פאר קריי על HIGH(שלא לדבר VERY HIGH), המשחק סובל מתקיעות מאד מעצבנות, שנובעות מכך שבתדירות מאד גבוהה יש פעילות הארדיסק. לפי מה שאני מבין(וכאן אתם נכנסים לתמונה ) זה נובע מזה ש512 מגה אינם מספיקים כדי לטעון מספיק מידע כדי שהמשחק ירוץ חלק ולא תהיה טעינה מהדיסק כל כמה רגעים... יעני האם זה נכון שגם אם היה לי מעבד 3 ג'יגה הרץ וכרטיס מסך geforce 6800 ultra, עדיין לא הייתי יכול לשחק חלק, בגלל המחסור בזיכרון? אציין שיש לי הארדיסק 8 MB CHACHE ואני לא רואה כמעט שום הבדל בנושא...היה לי מקודם 2MB או 4, לא זוכר.
-
- 5 תגובות
- 677 צפיות
-
-
-
קימים מספר ציפסטים שתומכים בAM3+ מה האיתרונות של כל ציפסט 800 ו900 והאם אני לא מעוניין בSLI או CF עדיף לי לקחת 870 או שהעבודה יותר יעילה עם 970 או 990 תודה
-
- 1 תגובה
- 988 צפיות
-